hits

november 2017

LUNSTIPS - SUPERDIGG SALAT

Jeg lager alltid lunsj til jobb av to grunner. For det første er det så mye billigere enn å kjøpe lunsj ute og for det andre er det lettere å gå for et sunt alternativ. I går lagde jeg denne supergode salaten til lunsj. Den inneholdt litt andre ting enn de vanlige grønnsakene. Jeg hadde nemlig i både granateple og bakt søtpotet. Den mettet akkurat passe nok og ga meg energi til å fullføre resten av arbeidsdagen med godt humør! 

Nå skal jeg dele oppskriften på denne med dere. Det beste er at den tar under ti minutter å lage, noe de aller fleste har tid til om de bare står opp ti minutter tidligere enn vanlig ;-) Trenger ikke kjøpe en salat til 100 kroner når du kan lage en selv!

DU TRENGER:

Valgfri salat (jeg brukte crispsalat denne gangen)

1/4 agurk

Avocado

1/2 granateple

En liten søtpotet

1 ss Cottage Cheese

Eventuelt andre ting du vil ha i salaten

SLIK GJØR DU: 

1. Stikk en del hull i søtpoteten med en kvin og kjør den i microen i 4-5 minutter alt etter størrelse. Følg med underveis. Du kan klemme litt på den for å kjenne om den er ferdig bakt!

2. Riv eller skjær ønsket mengde med salat og ha i en bolle. 

3. Del opp granateplet og ta ut de små røde som du skal ha i salaten. Jeg brukte et halvt eple og det holdt i massevis.

4. Skjær opp agurk og avocado.

5. Nå er søtpoteten ferdig! Skjær ut innholdet i små terninger og ha det i salaten sammen med resten av grønnsakene.

6. Ha i en spiseskje med Cottage Cheese og bland godt sammen

7. Strø over litt salt og pepper eller dressing om du ønsker det, så er salaten klar for lunsj!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DEN ALLER VERSTE...

La oss være negative! Neida, jeg mener ikke det, men nå skal jeg fortelle dere noe om meg. Jeg skal fortelle dere om noen av mine verste opplevelser, samt hvilken serie, hva slags godteri og hvilken frukt jeg synes er verst! Det er så typisk at jeg skriver hva jeg liker best og forteller om mine favoritter innenfor forskjellige temaer, så derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe annerledes. 

SERIEN. Rob and Chyna/ Vendela + Petter. Her er det delt førsteplass altså. To så elendige serier kan jeg ikke huske å ha sett på lenge. Altså hva i all verden er poenget? Rob and Chyna er så mye drama at jeg ikke orker å høre etter, herregud for et kaos! Vendela + Petter er bare utrolig klein og det hele virker så oppsatt og de virker ukomfortable begge to. Sykt kleint å se på, rett og slett. 

GODTERIET. Alt surt. Jeg klarer ikke spise det. Jeg er veldig på det søte, så alt av sjokolade og sånt. Surt godteri klarer jeg ikke i det hele tatt.

TUREN. Flyturen fra Amsterdam til Atlanta på vei til Mexico. Jeg var syk og i tillegg begynte jeg å bli forstoppet. Flyet var stappfullt og jeg havnet midt mellom to veldig store menn som tok litt mer enn sin plass. Jeg fikk ikke sove og måtte på do hele tiden, men fordi mannen som satt ytterst sov nesten hele veien kom jeg meg aldri på do. Jeg hadde magekramper, brystsmerter og så utrolig vondt i rumpa. Det var helt forferdelig!

BURSDAGEN. Hm... Den verste feiringen var definitivt i fjor. Jeg var inne i en veldig rar periode, noe som gjenspeilet bursdagen. Jeg drakk ikke, noe som er greit nok, men det gjorde at de andre følte litt på å drikke tror jeg. Jeg lagde mat og bakte kake og inviterte de nærmeste vennene mine hjem til meg, men jeg ville egentlig bare legge meg etter en time. Stakkars, de ble sendt hjem før halv tolv tror jeg. De trodde faktisk jeg tulla, haha. Nei, jeg var veldig rar på den tiden... 

SKADEN. Åh, jeg får vondt bare av å snakke om dette. Da jeg var yngre spilte jeg håndball og midt i en kamp klarte jeg å tråkke skikkelig over. Jeg skulle satse og la all vekten på høyrefoten, men noe skjedde og jeg tråkket over. Det ble helt sort. Jeg husker ingenting, men de som var i hallen sa jeg hadde skreket høyt på en helt forferdelig måte og jeg fortsatte å skrike. Etter hvert begynner jeg å huske litt. Treneren og noen lagvenninner var rundt meg og jeg kommer aldri til å glemme ansiktsuttrykket de hadde. Jeg ble så redd! Jeg gråt og gråt. Jeg har aldri i hele mitt liv hatt så vondt. Foten min lå nemlig vridd i en helt annen vinkel enn hva den skal gjøre. Jeg ble faktisk hentet i sykebil hvor jeg fikk morfin, så etter det husker jeg ikke mer før vi var på sykehuset i Tønsberg. Det viste seg at jeg hadde strukket scenene i ankelen skikkelig. Det var like før de røk, men det gjorde de heldigvis ikke! Jeg var neddopet en del timer i etterkant, men jeg husker at jeg våknet den natten og skrek i smerter fordi morfinen hadde gått ut av kroppen og jeg kjente smerten igjen. Herregud, det var så forferdelig! 

FRUKTEN. Aner ikke. For et rart punkt. Frukt er jo kjempegodt!

ÅRSTIDEN. Vinteren! Jeg elsker våren og høsten, sommeren er helt okei. Vinteren er derimot helt forferdelig. Det er kaldt og vått hele tiden. I Oslo sentrum blir det ikke ordentlig fin vinter. Det blir sludd, vått og trafikk-kaos. Med andre ord er det bare kjipt. Nå er det ikke ordentlig vinter i Larvik lenger heller. Jeg husker da jeg var liten og det alltid var snø på julaften og vi kunne lage snømenn i hagen, men nå er det omtrent som i Oslo sentrum. Jeg kan like vinteren på fjellet, men det blir noe annet. 

HÅRTABBEN. Da jeg skulle gå fra mørkt til lyst hår på videregående en gang. For det første var alt hjemmefarget, noe som var krise i utgangspunktet. Da jeg skulle bli blond lot jeg en venn av meg bleike det. Vi bleiket det tre ganger på fire dager med hjemmebleking. Jeg hadde helt seriøst ikke hår igjen! Hvis jeg tok på det så falt det av og jeg kunne ikke gre det. Jeg var så lei meg, det var totalt krise og det tok flere år før jeg begynte å få noe som minnet om normalt hår igjen.

BRUSEN. Urge. Jeg har aldri likt det! Kan ikke forstå hvordan noen kan drikke det greiene der. Jeg føler det er som å drikke en tjukk sukkerlake liksom. Jeg føler det litt på samme måte med Cola, men det kan jeg til nød drikke om jeg må.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

BILLIG OG FINT JULEINTERIØR

Det nærmer seg desember og selv om jeg ikke er den ivrigste når det kommer til å gjøre leiligheten klar til jul så har jeg en roomie som er det. Sofie har snakket om juli snart tre måneder, haha. Jeg hører daglig om hvor mye hun gleder seg til å pynte leiligheten til jul, så jeg tenkte at jeg fikk bidra litt da. Derfor klarte jeg ikke motstå å kjøpe med noen småting da jeg var i byen for et par dager siden. 

Jeg var inne på H&M Home fordi jeg måtte ha et nytt putetrekk. På vei inn i avdelingen gikk jeg forbi de søteste duftlysene jeg har sett på lenge! Ikke nok med det, de luktet jul. Det ene luktet granbar og det andre luktet røkelse eller noe sånt, jeg klarte ikke helt å plassere lukten, men det var en skikkelig julelukt.

Det beste er at de bare kostet 20 kroner hver! Jeg elsker billige ting, haha. Det endte selvfølgelig opp med at jeg kjøpte med disse, men de skal stå i skapet frem til Sofie bestemmer seg for å gjøre om leiligheten vår til nisseland.

Like etterpå måtte jeg innom Normal i Torggata og tror dere ikke jeg endte opp med å kjøpe noe "julete" der også? Dette var i en litt mildere form da. De hadde mange forskjellige juleservietter og det må man jo ha i juletiden. Nå gikk jeg for de enkleste av de alle. Det er så mye som er rødt og grønt med nisser på, så da tenkte jeg at det var greit med noe helt enkelt sammen med alt kaoset. Jeg endte opp med serviettene dere ser over her. Jeg synes de var skikkelig søte og de kostet kun 12 kroner!

Som lysene skal disse ligge i skapet frem til resten av julepynten kommer opp. Vi må nok ta en handletur til fordi dette er vel det eneste vi har som minner om jul for øyeblikket. Helt greit for min del, men joda... Jeg skal innrømme at det er litt koselig med jul i leiligheten.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG FÅR UKEPENGER

I et forsøk på å faktisk spare litt penger, noe jeg er elendig på, har jeg funnet på en nye greie. Jeg skal teste ut det å gi meg selv ukepenger. Hvis jeg kun har summen jeg har lov til å bruke disponibelt på konto tror jeg kanskje det blir lettere å forholde seg til. Det er i hvert fall det jeg håper på! 

Det blir ikke en fast sum, men jeg setter et beløp ut ifra hva jeg skal den uken. Sånn som denne uken har jeg allerede handlet inn alt av mat jeg trenger, Sofie kjøpte med Pepsi Max for meg i Sverige og jeg skal ikke noe som må koste penger i helgen og da blir det en mindre sum. Neste uke skal jeg på to Osteopati-timer, må antakeligvis handle litt mer mat og på julebord så da må summen bli litt høyre igjen. 

Jeg tror virkelig dette kan fungere for meg! Det er fælt hvor dårlig jeg er på å spare, men jeg har ikke klart å finne en god løsning på det. Har jeg pengene på konto sløser jeg så mye. Kjøper meg en kaffe her og en kaffe der, lunsj ute, litt ekstra godt og nei, da fly pengene avgårde. Har dere forresten noen gode sparetips til meg? Del gjerne i kommentarfeltet!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

VIDEO - SNAPCHAT Q&A MED SOFIE

Nå sitter jeg hjemme hos meg med Marte og Emilie. Vi hadde middagsdate og lagde blomkålsuppe, nam nam. Det er så undervurdert med supper! Det er jo faktisk skikkelig godt. Egentlig venter jeg på at Sofie skal komme hjem fra Sverige så jeg får Pepsi Maxen hun har kjøpt med for meg. Elsker at hun dro til Sverige, haha. 

Her om dagen spilte vi forresten inn en videoblogg! Det var lenge siden sist for min del. Vi svarte på spørsmål dere stilte oss på Snapchat og det ble ganske moro. Jeg avslører blant annet noe om Morten og meg den tiden Sofie reiste, vi snakker om sex, hvordan jeg er til å passe Celine og Sofie sin Hollywood-snapvenn. Det er så mye gøy i denne videoen, så enjoy!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SPAR PENGER OG TID PÅ UKESHANDELEN

For dere som følger meg på snapchat (andreasveinsdot, legg meg gjerne til) så vet dere allerede at jeg fikk to store poser med matvarer på døren i dag. Jeg testet nemlig ut noe nytt og bestilte ukeshandelen på nett. Jeg elsker å nettshoppe og plutselig tok jeg meg selv i å sitte og nettshoppe matvarer. Det er jo genialt! Jeg fant en side som ga meg 200 kroner rabatt i velkomstgave, så jeg sparte 200 kroner på matvarehandelen denne uken. Det er gull verdt dere. 

Denne gangen bestilte jeg fra Marked.no fordi de hadde den kampanjen. Du kan også få 200 kroner rabatt på alle kjøp over 500 kroner ved å bestille herfra forresten. Jeg vil bare legge til at dette ikke er noen form for reklame, men et helt ærlig tips fra meg til dere. Det finnes andre nettsider også, for eksempel Kolonial som jeg også har hørt mye bra om. I tillegg tror jeg noen matbutikker faktisk tilbyr netthandel, men da kan det være man henter i butikk... Jeg er ikke helt sikker på dette, men det kan dere Google dere frem til. 

Nå handlet jeg hele ukeshandelen og betalte under 500 kroner! Hvor utrolig er ikke det? Jeg kjøpte jo dyre ting som for eksempel karbonadedeig, kaffekaplser og lettis. Så klarte jeg ikke motstå å kjøpe en liter med Litago uten sukker, haha. Den er så utrolig god. Jeg kjøpe jo de små kartongene hele tiden, men nå har jeg en stor her hjemme jeg kan kose meg med. Ellers var det mye av det jeg alltid kjøper som frukt, yoghurt, pålegg, melk, grønnsaker og egg. Jeg har både laksefilet og kyllingfilet i fryseren, så det eneste jeg kjøpte av kjøtt var karbonadedeig. 

Nå trenger jeg ikke gå på butikken resten va uken! Netthandel er jo helt genialt i en uke med dårlig tid hvor det å gå på matbutikken virker som tidenes kjipeste oppgave. Samtidig synes jeg det er litt koselig å handle på butikken, så her blir det nok en god blanding fremover. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FØRSTE BEHANDLING OG MIDDAGSBESØK

ANNONSE - inneholder en rabattert behandling

Hei, fine lesere! Formen er ikke helt på topp i dag, men det er ikke så rart med tanke på hvordan jeg kom meg hjem fra byen på lørdag. Jeg tror ikke jeg har fortalt dere dette... Vel, etter at jeg ikke fikk hentet ut jakken min måtte jeg jo komme meg hjem. Stedet vi var på var ikke så langt hjemmefra så jeg tenkte at jeg skulle gå som alltid. Dette var i utgangspunktet en dårlig idé med tanke på at jeg skulle gå hjem uten jakke. Det blir verre.

I løpet av kvelden fikk jeg også veldig vondt i føttene, så jeg tok av meg skoene og gikk barbeint. BARBEINT UTEN JAKKE! Hvor idiot er det mulig å bli? Da tar du en taxi, Andrea, uansett hvor kort det er hjem. Dette var midt på natten så det var jo iskaldt. Jeg har fortsatt vondt i føttene mine, de fikk sikkert frostskader. Så jeg venter egentlig bare på at sykdommen skal slå inn her og nå ser det ut til at den er på vei... Foreløpig skal jeg fortrenge det og gjør alt jeg hadde planlagt i dag, som jeg forresten skal fortelle dere om nå. 

11.00 Trening. I dag har jeg hatt en veldig lat morgen. Jeg kom meg opp litt over åtte, men har slappet av og blogget frem til nå. Hvis jeg skal rekke å trene før i kveld så må jeg komme i gang så klokken elleve må jeg være på vei til treningssenteret! Som sagt er ikke energinivået på topp, men alt er bedre enn ingenting så vi får se hvordan det går når jeg kommer dit. 

12.30 Ordne meg og spise lunsj. Ferdig trent og dusjen står for tur. Jeg må vaske og kure håret i dag så det kommer til å ta litt tid. Det verste er at jeg må føne det. Jeg tror nesten jeg bruker en halvtime bare på det, herregud så lang tid det tar! Helt krise. Så er det sminke og lunsj om hverandre, antakeligvis sammen med et par episoder av Friends. 

14.30 SPONSET (rabatt på behandlingen) - Time hos Røa Osteopati. I dag har jeg min andre time hos Røa Osteopati for å behandle vaginisme/vestibulitt. Jeg er kjempespent fordi vi skal begynne med behandlingen i dag! Sist var det en konsultasjonstime så det ble ikke så mye behandling, men det starter i dag. Så spennende!

15.30 Ærend i byen. Jeg må fikse et par saker og ting i byen, så det blir en liten tur dit. Egentlig trenger jeg nytt sengetøy også, men det er så kjedelig å bruke penger på! Kanskje jeg skal ønske meg det i julegave i stede? Det er så greit med sånne ting man hater å bruke penger på, men som man må ha!

16.00 Ta imot matvarer. Denne uken har jeg prøvd noe nytt, nemlig å bestille matvarer for hele uken via en nettbutikk! Da fikk jeg til og med rabatt på handelen via en velkomstkupong, så jeg sparte 200kr. på handelen denne uken, i tillegg til at jeg får det kjørt hjem. Genialt! Jeg skal vise dere alt jeg kjøpte og hva jeg synes om denne måten å handle mat på senere.

18.00 Middag med Marte og Emilie. Det blir koselig! Vi avtalte å lage middag sammen i dag siden ingen hadde planer på kvelden. Jeg husker ikke helt hva vi kom frem til, men jeg tror det ble noe med kylling og søtpotet. Vi får se hva det blir til. Koselig blir det uansett. Jeg regner med at de blir en stund og da skal vi nok bare kose oss resten av kvelden. 

22.00 Legge meg. Jeg er så trøtt om dagen og prøver å komme inn i en god døgnrytme. Av den grunn skal jeg gjøre meg klar for senga allerede klokken ti! Det går jo fort litt tid når man skal fjerne sminke, pusse tenner og ta en dusj, men jeg er nok i seng i god tid før halv elleve og forhåpentligvis sover jeg godt en halvtime etter det igjen.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

UKEN SOM GIKK #10

Wow, i dag har jeg hatt en skikkelig blåmandag. Det var utrolig hardt å komme seg opp i dag. Jeg tror jeg har blitt for gammel for å feste fordi nå blir jeg helt seriøst redusert i to dager, ikke bare dagen etterpå. Det er så forferdelig kjedelig. Heldigvis drikker jeg sjeldnere og sjeldnere, men nå i desember blir det jo litt da. Det er nemlig to julebord til som skal gjennomføres, i tillegg til feiring første juledag og nyttårsaften. Æh, det blir slitsomt, men vi tar ikke den sorgen i dag. 

AKKURAT NÅ : Nå har jeg endelig fått satt meg ned etter jobb. Da jeg kom hjem like etter klokken seks kokte jeg opp frosne grønnsaker som jeg spiste fra en skål med litt salt på haha. Hvor lat? Jeg måtte bare ha noe som stoppet sulten der og da så jeg rakk å gjøre alt jeg skulle. Jeg måtte pakke inn en gave og dra til posten for å sende den, så gikk jeg en liten tur med Celine, skiftet sengetøy, satt på en klesvask og begynte å vaske leiligheten. Da kom Sofie inn døren og sa at hun vasket i går, haha sånn kan det gå. Vi har det rent da! Nå skal jeg slappe av litt før jeg går i dusjen og så skal jeg legge meg i sengen i mitt deilige, nyskiftede sengetøy og se på Friends <3 

UKENS TANKE: Jeg merker null forskjell på kroppen min så langt i sukkerstoppet og derfor har jeg tenkt mye på at jeg skal stoppe det. Det gjør meg virkelig ikke lykkelig. Jeg vil heller spise den sjokoladen på lørdagskvelden og bli lykkelig av den.

UKENS SERIE: Jeg var nødt til å ta en pause fra Sons of Anarchy her om dagen. Det er en veldig heavy serie og selv om den er superbra så er det mye nasty. Nå er den på et punkt hvor alt går til helvete og jeg bare orket ikke deale med det akkurat nå, haha. Derfor er jeg tilbake på..... Friends! 

UKENS CRAVING: Iskrem med varme bær. Det er skikkelig digg faktisk! Morsomt nok er dette faktisk desserten vi pleier å spise på julaften, så kanskje det er julestemningen som sniker seg inn her? Nå som jeg har hatt sukkerstopp har jeg tydd til sukkerfri lettis med varme skogsbær de dagene jeg virkelig MÅ ha noe. Det burde dere virkelig teste ut altså, supergodt. Varme bær med vaniljekesam er et godt og sunnere alternativ. 

UKENS HØYDEPUNKT: Det må være julebordet og turen på Taket etterpå. Det var så koselig på julebordet, virkelig. Vi var på Ekebergrestauranten og den utsikten var helt utrolig fin! Kvelden endte der i ellevetiden og da dro noen av oss til byen og Taket på Steen&Strøm hvor vi festet litt for lenge, haha. En veldig fin kveld alt i alt!

UKENS IRRITASJONSMOMENT: At jeg har klart å miste enda en jakke! Hvordan er det mulig liksom? Jeg blir så oppgitt over meg selv. Hvem klarer å miste fire jakker på åtte måneder, altså det burde jo ikke være mulig. Det verste er at det alltid er favorittjakkene mine som blir borte. Den jeg mistet på lørdag har jeg faktisk hatt i fem år, så det var muligens på tide med en utskiftning, men jeg skulle gjerne sett at det hadde skjedd frivillig. 

UKENS SEIER: (Jeg må bare si at jeg elsker dette tillegget i uken som gikk. Små seire i hverdagen er gull verdt!) Det er at jeg klarte å komme meg opp klokken syv på lørdag for å trene! Det er ikke verst altså. Jeg var så fornøyd med meg selv. Det var sykt digg å faktisk være ferdig med alt jeg skulle gjøre tidlig, selv om jeg egentlig ikke hadde noe valg fordi hele dagen var full av avtaler haha. 

UKENS MEST LESTE INNLEGG: Mine ulovlige uvaner, Julekalender på budsjett og Jeg skal ikke feire jul.

UKENS MATRETT: Pitapazzaen jeg unnet meg selv til frokost søndag morgen. Jeg var så fysen og dårlig etter julebordet og trengte noe digg. Vi hadde tacorester fra fredagen, så jeg varmet et pitabrød, slang på kjøttdeig, mais og ost og lagde en pizza til frokost. Jeg angrer ikke et sekund, det var så digg. 

UKENS SANG: Taylor Swift - Call it what you want

UKENS FAVORITT-BILDE: Åh, jeg likte faktisk denne selfien fra lørdag skikkelig godt! Jeg elsker hvordan blondene på kjolen kommer så godt frem.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

HVOR ER DE SEKSUELT TRAKASSERTE MENNENE?

Etter at flere kjente kvinner stod frem og anklaget Hollywood-produsenten Harvey Weinstein for seksuell trakassering og overgrep har flere stått frem. Det har blitt snakket om trakassering i flere uker. Kampanjen #metoo som brukes for å sette lys på hvor mange kvinner som faktisk utsettes for seksuell trakassering har tatt helt av. Det dette forteller meg er at det er noe riv ruskende galt med samfunnet vårt og mange menns kvinnesyn.

Det som dessverre ikke overrasker meg er hvor utrolig mange kvinner som er berørt av dette. Jeg tror nesten alle jeg kjenner har opplevd seksuell trakassering fra menn på et eller annet nivå. Selv tenker jeg på når jeg går på gata i en kort kjole og menn måler kroppen min med blikket før de slenger ut noen upassende gloser, lager smaskelyder eller kaller meg "baby". Det er nasty og jeg blir ekstremt ukomfortabel. Hvor ofte har ikke det skjedd dere? Tenk litt på det. 

Vi er ikke noe dere kan leke med og ta på som dere vil. Vi bestemmer over egen kropp, og nei, det er ikke greit at du bare tar meg på puppene fordi du "bare skal kjenne hvordan de er". Hvis jeg synes det er ubehagelig så skal ikke du en gang ta på skulderen min, skjønner du? 

Jeg har aldri i mitt liv stått langs gata og målt menn med blikket mens jeg sliter med å holde sikkelet i munnen. Jeg har heller aldri gått bort og befølt en mann helt ut av det blå. Jeg har aldri gått bort til en mannlig kollega og lagt en hånd på rumpa hans. Jeg vet ikke med dere, men det faller meg ikke naturlig i det hele tatt. Så hvorfor har det seg slik at menn synes dette er like normalt som å si "god morgen" når du kommer på jobb?

Er menn rett og slett griste og ekle av natur? Er vi kvinner helt uskyldige? Hvor er alle menn som har opplevd seksuell trakassering fra sine kvinnelige kollegaer og arbeidsgivere? Hvor er de mannlige skuespillerne som har blitt trakassert av en kvinnelig produsent? Hvorfor finnes ikke disse historiene? Og hvis disse historiene faktisk finnes... Hvis det sitter menn hjemme i stuen sin som har følt seg trakassert av en kvinne, hvorfor slenger de seg ikke på? Hvorfor snakker de ikke ut? Er det skammen av å føle seg trakassert av en kvinne? Det er kanskje ikke like kult å komme på den macho pokerkvelden når ansiktet ditt er klistra på forsiden av VG hvor du forteller om da den kvinnelige sjefen din utsatte deg for seksuell trakassering. Vel, det er ikke veldig kult å være den jenta som har blitt det heller, men én må faktisk være den første til å snakke ut. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

SLIK BLIR DU MER PRODUKTIV I HVERDAGEN

Noen ganger kan det være så utrolig vanskelig å få ting gjort. Dette vet jeg godt selv, og det gjelder særlig når det kommer til blogging. Det hender jeg forteller meg selv at "nå skal du sette deg ned og skrive ett innlegg". Dere kjenner dere sikkert igjen når det kommer til å skulle levere skoleoppgaver, gjøre lekser eller skrive en arbeidsrapport? Det er ikke alltid enkelt å faktisk få gjort det!

Problemet er som regel distraksjoner, men det kan også være andre ting. Her kommer noen av grunnene til at produktiviteten stopper opp og hvordan du kan løse de. Hvis man vet årsaken er det lettere å gjøre noe med problemet. 

❤ Du henger deg opp i telefonen din. Dette er mitt aller største problem! Jeg skal gjøre noe, men plutselig er jeg så dypt inne på Instagram at jeg ikke finner veien ut igjen. Hvis jeg skal skrive ett innlegg, men ikke finner inspirasjonen havner jeg plutselig på all verdens nettaviser og leser om hvorfor man bør unngå å spise gulrøtter fordi man kan dø av det. Yep.

LØSNING: Legg bort telefonen. Gi deg selv heller planlagte pauser hvor du får fem minutter med telefontid. Sett telefonen på nattmodus slik at du ikke får varsler. Da blir det mindre distraksjoner!

❤  Du har ingen plan! Dette er krise. Struktur er så utrolig viktig i en hektisk hverdag, og derfor er det viktig å planlegge godt så du ikke plutselig sitter oppe halv tolv på natten og skal begynne å skrive på en viktig oppgave.

LØSNING: Planlegg uken din på forhånd og sett av faste tider til arbeid. Sett opp planen etter prioritering. Hav må gjøres først, hvor lang tid trenger du og når skal du starte på neste oppgave?

❤  Du får ikke nok søvn. Det er så viktig med gode søvnrutiner for å få en god og produktiv dag! Hvis du ikke har en god døgnrytme kan det ødelegge hele den neste dagen din. 

LØSNING: Legg deg til forholdsvis faste tider. Stå opp tidlig, selv på fridager.

❤  Du spiser ikke mat som er bra for deg. Hvis du lever på junkfood fordi det er enkelt i en hektisk periode vil du tape mer enn du vinner. Du får ingen langvarig energi av masse usunt fett. Hjernen og kroppen din trenger fiber og proteiner, ting du finner i grønnsaker, rent kjøtt og frukt!

LØSNING: Kutt ut Grandiosaen og bruk fem minutter på å hive en laksefilet i ovnen og kok noen grønnsaker. Planlegg måltider. Ha en ukeshandel hvor du handler inn alt du trenger så du slipper å ta småturer til butikken.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

BLOGGTREFF, STRESS OG JULEBORD

I går tok jeg bilder gjennom hele dagen min. Jeg har savnet den tiden hvor jeg var en skikkelig hverdags-blogger og dokumenterte alt jeg gjorde i løpet av en dag. Nå er det bare oppstilte bilder og det er litt kjedelig i lengden synes nå jeg da. Jeg trenger mer liv og mer virkelighet, i hvert fall på min egen blogg. Dagen i går var ganske stappet med planer så da tok jeg med meg kameraet og fikk dokumentert litt av dagen!

Etter trening og frokost dro Sofie og jeg til byen for å ordne litt saker og ting. Vi endte opp med å kjøpe oss lunsj på Lett Steen&Strøm, som har verdens beste wraps (og salaten er ganske god den også). Min favoritt er feta og søtpotet-wrappen som i tillegg til de to ingrediensene har garanteple, linser og pestosaus. Den må dere prøve om dere skal spise på Lett!

Da vi var gode og mette gikk vi ut i Oslos gater for å ta noen av disse oppstilte bildene våre, før det var tid for å ta toget til Sørumsand. Vi skulle nemlig besøke en blogg-venn!

Anne Brith! Vi var invitert på baking og blogg-snakk, noe som var utrolig koselig. Jeg kommer virkelig ikke over hvor positivt overrasket jeg er over alle jeg har møtt i bloggverden så langt. De er så åpne og hyggelig, uten frukt for å dele erfaringer og tips noe som er gull verdt. Vi er tross alt bare mennesker alle sammen.

Denne gangen hadde vi dessverre alt for kort tid fordi jeg skulle på julebord (wopsi), men tiden vi fikk var superkoselig. Vi skal møtes igjen til uken og jeg gleder meg allerede til det! Jeg blir så motivert av å snakke om blogg, haha. 

Som dere vet (fordi jeg akkurat nevnte det og skrev det i går hehe) så skulle jeg på julebord! Da vi kom hjem var jeg seriøst så stresset at jeg fikk hodepine og måtte sette meg ned og bare gjøre ingenting litt. De ter så typisk meg, verdens mest stressa menneske. Heldigvis gikk det bra og jeg kom meg i dusjen med verdens søteste badehette, haha.

Altså sånn det ser ut på bildet under her ser det alltid ut når jeg skal fikse meg. Da har vi Macen som tar opp halve sminkebordet fordi jeg MÅ jo se på serie samtidig som jeg sminker meg. Snacks, noe å drikke på og sminke. Jeg multitasker på høyt nivå her altså. Det er så koselig å sitte sånn, særlig hvis jeg har god tid og ikke må stresse med noe som helst. Da kan jeg sitte der i evigheter!

Haha, jeg elsker dette bildet! Sofie skulle ta bilder av meg i julebordantrekket mitt, men da hoppet selvfølgelig Celine opp og skulle være med. Se så fint hun poserer da! Lille bebbisen må jo få minst like mye oppmerksomhet som resten av oss, haha. Så søt, men så rar. 

Jeg ble i hvert fall ferdig sminket og kom meg på julebord. Det var så koselig! Julebord er virkelig så bra for å samle de ansatte og gjøre noe litt annerledes. Jeg elsker det i hvert fall. Det ble en veldig morsom kveld som endte opp på Taket hvor jeg møtte jentegjengen min og en edru Sofie, haha. Som jeg skrev endte den dessverre ikke fullt så bra fordi jeg mistet enda en jakke... Så trist!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅ GIR JEG OPP

Nå er jeg så utrolig lei og lei meg. Gårsdagen var helt fantastisk fin og jeg hadde en utrolig morsom kveld. Jeg skal fortelle mer om både dagen og kvelden senere, men nå er det noe annet jeg bare må få sagt her.

Julebordet var kjempegøy og etterpå dro noen av oss videre ut på byen. Vi endte opp på Taket hvor jeg møtte så mange kjente, noe som var så morsomt! Vi danset, drakk og koste oss hele kvelden. Vel, helt til vi skulle hjem i hvert fall. Som dere vet har jeg ikke det største hellet med å ta med meg jakker på byen. I vår ble favorittjakken min stjålet i garderoben på Nox. Det var en så fin fuskepels som seriøst ingen andre hadde! For noen uker siden klarte jeg å miste en annen favoritt fra jakkegarderoben da jeg var på byen. Denne gangen var det helt min skyld fordi jeg la den fra meg et sted og dro uten den. Helt idiotisk. Jeg har klart å miste den sorte, litt lenger fuskepelsen min uten at jeg kan forstå hvorfor. Den er i hvert fall ingen steder, så den har forsvunnet fra løse luften. Og nå...

I går var jeg så flink og leverte jakken min i garderoben på Taket. Den skulle med hjem! Gjett hvem som gikk hjem i minusgrader i en kort kjole uten jakke? MEG. Da jeg skulle hente ut jakken min var den nemlig ikke der. Sånn helt seriøst nå er jeg så dritt lei! Hvor mange jakker kan én jente miste i løpet av åtte måneder liksom? Jeg har jo nesten ingen igjen!

Venninnen min sa det så godt i stad. "Jeg tror ikke det er meningen at du skal ha jakker, jeg". Nei, det tror ikke jeg heller. Jeg gir seriøst opp det å få med meg jakken min hjem fra byen. Fra nå av skal jeg dra ut i den styggeste jakken jeg eier som jeg gir blanke i om blir med hjem igjen. Det verste er at da mister jeg den sikkert aldri... Åh, dette er så trist! Jeg håper virkelig de klarer å finne den i dag.

Bye bye jakken min :/

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ÅRETS FØRSTE JULEBORD

Hei! Jeg burde allerede vært ute av døren, men neida her sitter jeg og blogger... Wopsi. Nå skal jeg på årets første julebord. Det er med den nye jobben min og jeg gleder meg masse. Dere får en ordentlig update i morgen. Ha en super lørdag, klem meg!

Kjole MATCH // Øredobber Zara // Veske H&M // Sko Nelly

UKENS SPØRSMÅL // BLOGGER JEG IKKE LESER, BARBERING, FAMILIE, PH +++

Er det normal å vokse underlivet?

Sikkert for mange :-).

Hvor tar du negler(akryl negler) har sett du har gjort det før men hvor? Har så lyst til å ta det men vet ikke hvor det er lurt å ta det?❤️Elsker bloggen din💋💋

Jeg ordner neglene mine hos Caroline på Beauty House Pilestredet! Hun er virkelig verdens flinkeste og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har vært så fornøyd som jeg er nå. Hun kan lage så mye kult og i tillegg holder de supergodt. Nå sist hadde jeg hatt neglene mine i en måned og de så like bra ut. Sjekk henne på Instagram HERSPONSET BEHANDLING. Tusen takk ❤️

Kan du islandsk?

Nei, dessverre så kan jeg ikke det. Jeg har store planer om å lære meg det i løpet av 2018!

Er du noe du har som et must når man er på ferie på Island?

Ja, masse haha. Det meste handler selvfølgelig om mat. Jeg må spise kleinur, noe som minner om smultringer, men er så mye bedre. Appelsinbrusen, sjokoladerosiner, Ris-sjokolade og bingokulur. Det er superdigg! Det er en side man kan kjøpe masse godt islandsk godteri fra, sjekk den ut HER.

Når dokker skulle på utflukt å date å sånne ting på PH, måtte dokker gå dit da?

Nei, vi ble kjørt med mindre det var rett ved siden av. Dette var faktisk noe av det beste for da kom vi ut av hotellet, fikk kjøre bil og høre på den musikken vi ville!

Jeg lurte på hva du syntes om Morten S? Liksom det han sa i introduksjonen sin om at jenter er objekter..

Det har jeg faktisk skrevet et innlegg om som du kan lese HER. Når det er sagt ble jeg veldig overrasket da jeg så den introen fordi det var et helt annet inntrykk enn hva han ga på hotellet. Jeg synes han virker som en veldig hyggelig gutt!

Hvorfor leser du ikke Sofie sin blogg?

Jeg leser Sofie og Martine Johansen sin blogg, men jeg glemte faktisk å skrive det i innlegget om hvilke blogger jeg leser fast haha. 

Hva syntes du om Teele sitt puppeinnlegg?

For å være ærlig trodde jeg hun hadde sluttet å blogge, så jeg har ikke vært innom bloggen hennes på flere måneder og dermed ikke lest noe puppeinnlegg.

Har du tips til barbering? Hvordan få en fin og perfekt barbering?

Bruk balsam, det er amazing! Vær nøye så du ikke kutter deg eller overser noe, og bruk en god høvel. Bytt med en gang den begynner å bli sløv.

Hvilket språk snakker du og familien din i Island?

Det er en god blanding av islandsk, engelsk og norsk. Flere har bodd eller bor i Norge og kan snakke norsk, i tillegg forstår vi noe islandsk og kan eventuelt svare på engelsk eller norsk. 

Hvem er dine beste venner?

Jeg har så mange gode venner så det blir rart å skulle plukke ut noen av dem, men det er vel Sofie, Martine, Marte og Emilie jeg snakker mest med og tar kontakt med om jeg trenger å snakke. 

Lenge siden du har nevnt Kevin på bloggen. Har dere ikke lenger kontakt eller kommer han ikke like ofte til Oslo mer?

Han var faktisk i Oslo for noen uker siden og bodde her som vanlig, men jeg tenkte ikke over å nevne det på bloggen. Vi har fortsatt kontakt, men han bor og jobber på Stord så han er ikke like ofte i Oslo som før. 

Jobber du på pizza bakern karlsrud?

Nei, jeg jobber i klesbutikk så det skjønner jeg ikke hvor du har fra. 

Leser du ikke bloggene til Isabelle, Martine, Telee og Henote?

Ikke fast, men jeg pleier å klikke meg innom fra tid til annen. Vel, jeg trodde Teele hadde sluttet å blogge da, så ikke hennes i det siste...

Altså det jeg lurte på var du kunne lage en playliste med rolige sanger som med Sam Smith og sånne typer sanger?

Det har jeg faktisk! Det er favorittlisten min med masse rolige og fine sanger. Dere kan finne den HER.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ALT JEG ER DÅRLIG PÅ

Lørdag! I dag var jeg oppe klokken syv til tross for at jeg har fri fra jobb. Denne dagen har blitt stappet full av litt for mange planer, som jeg egentlig burde fordelt utover flere dager. Vel, gjort er gjort og da må man bare gjøre det beste ut av det. Jeg skal fortelle mer om dette siden, men akkurat nå skal jeg fortelle dere om noe helt annet.

Det er fortsatt så mye dere ikke vet om meg, hvem skulle tro det? Nå har jeg laget en liste som var litt vanskelig å skrive. Jeg har nemlig nevnt en del av tingene jeg er skikkelig dårlig på... Det var plutselig en del, haha. 

SI UNNSKYLD. Jeg hater det. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har store vansker med å si unnskyld om jeg har vært en drittsekk (ikke at det er så ofte). Det er bare, nei... Jeg liker at ting går over av seg selv, eller så kan jeg skrive det hehe. 

❤ LAGE MAT. Jeg er supergod på å lage taco og jeg lager en veldig god kyllingburger. Foruten om dette er det ikke mye jeg har å skryte av når det kommer til matlaging. Det hender jeg tester ut nye ting, men det blir sjelden veldig bra. Åh, jeg lager forresten en helt sykt god brownies også! Haha, herregud så enkel jeg er på kjøkkenet det er flaut.  

❤ ALT TEKNISK. Jeg vet så vidt hva en HDMI-inngang er. Det er helt krise. 

❤ TA VARE PÅ HUDEN MIN. Dette har blitt bedre, men jeg har aldri vært så god på dette. Rens og sånt bruker jeg i en uke før jeg synes det blir kjedelig, haha. Bodylotion bruker jeg som regel når huden har blitt for tørr. Heldigvis begynner jeg å bli mye flinkere på dette punktet nå og i det siste har jeg renset huden hver dag!

❤ KLE MEG ETTER VÆRET. Vintersko, hva er det? Jeg går i sneakers og tynne chelseaboots midt på vinteren. Det er så dumt. I år skal jeg faktisk kjøpe meg vintersko. Jeg har fått øynene opp fra et par sorte fra Timberland, så det tror jeg kanskje blir et julegaveønske om jeg ikke kjøper det før den tid. 

❤ SPARE. Jeg forstår ikke hvor pengene mine blir av sånn helt seriøst. Sparing har jeg aldri vært godt på. Hvis det blir litt trangt så tmmer jeg sparekontoen så jeg kan leve like godt resten av måneden. IDIOTISK. Dette er egenskapen jeg hater mest med meg selv.

❤ GJØRE EN INNSATS JEVNT OVER. Det er typisk meg å jobbe når jeg må. Nå tenker jeg hovedsakelig på skole. Jeg har alltid hatt det ganske greit på skolen og ikke hatt behov for å jobbe mye for gode karakterer. Av den grunn har jeg utviklet en dårlig vane som gjør at jeg ikke jobber hardt med mindre jeg må. Tenk så bra jeg kunne gjort det om jeg jobbet like hardt hele veien!

❤ SI IFRA NÅR JEG HAR DET VANSKELIG. Jeg HATER å snakke om ting, virkelig hater. Det hender jeg skriver det ned, som i et blogginnlegg og så sender jeg det til vennene mine haha. Eller så leser de om det på bloggen min. Hvis de da prøver å ta det opp med meg når vi møtes avfeier jeg det. Jeg synes det er skikkelig ubehagelig. Det hender jo det blir for mye og alt kommer på en gang, men heller det altså.

❤ BEVARE ROEN OM JEG BLIR SINT. Hehe, jeg har en litt for kort lunte noen ganger. Hvis jeg blir skikkelig provosert eller irritert så mister jeg helt kontroll over hva jeg sier. Det ender fort med at jeg sier ting jeg angrer på i etterkant fordi jeg går fra normal til ultrabitch på et halvt sekund. Det er helt krise, men jeg jobber med saken, haha. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

ÅRET SOM GIKK 2017 / DEL 1

Vi begynner å nærme oss slutten av 2017, og som tiden har gått. Det stresser meg som vanlig, men det er da ikke mye å gjøre med den saken. Jeg kan i hvert fall si at dette året har vært helt utrolig innholdsrikt! Jeg har fått opplevelser og venner for livet. Da jeg skulle skrive dette innlegget måtte jeg bla gjennom arkivet, og dere aner ikke hvor glad jeg ble for at jeg har denne bloggen. Tanker, hendelser og bilder er foreviget og gode minner er bare et tastetrykk unna. 

JANUAR + FEBRUAR: Disse to månedene var definitivt de aller beste i løpet av hele 2017! Jeg er fortsatt like takknemlig og glad for å ha fått lov til å være med på Paradise Hotel og oppleve det jeg har fått oppleve. Jeg savner det enda, og det gjør ekstra vondt å tenke på at de antakeligvis drar ny deltagere nedover om et par dager. Jeg vil være med, haha. Åh, nei men jeg vil bare si igjen hvor bra jeg hadde det i januar og februar. 

HØYDEPUNKT: Hele Paradise Hotel-opplevelsen. 

NEDTUR: At jeg ikke vant, haha. 

MARS: Dette var en måned hvor det skjedde utrolig mye spennende og nytt! Jeg hadde akkurat kommet hjem fra Mexico, og det å se venner og familie igjen var skikkelig hyggelig. Det ble ikke så mye tid til de i denne perioden, fordi jeg enda var inne i boblen min. Jeg levde i Pærra-rusen hele måneden, og herregud som jeg savner den tiden. Alle var fortsatt venner, og vi samlet oss stadig for å se episoder, lage mat eller bare henge. Vi delte denne tiden med hverandre, og akkurat dette ville jeg ikke byttet ut for noe. Ingen andre forstod hva vi gikk gjennom, eller hvordan ting var der og hvordan ting var nå. Sofie bodde omtrent hos meg, noe som var superkoselig og det ble sikkert at dette ikke var et PH-vennskap som ville forsvinne med "famen". 

Processed with Rookie Cam

HØYDEPUNKT: Nå blir det mye PH-snakk her, men det var definitivt premierefesten! Det var så stas, og jeg var så spent. Alt var nytt, og vi ante jo ikke hvordan noe kom til å bli fremstilt på TV eller hvordan det var å snakke med media og sånt. Premierefesten var så bra! Jeg følte meg så fin, svarte rett på alle spørsmålene i testen til VGTV (snikskryt), var sammen med alle de fine menneskene som jobbet med oss i Mexico og de fine deltagerne. Det var en helt perfekt kveld!

NEDTUR: Det må ha vært å komme hjem fra Mexico. Jeg sleit veldig med å finne tilbake til en normal hverdag med rutiner. Det å spise var vanskelig, å rydd virket som tidenes jobb og jeg sleit skikkelig med å sove. 

MEST LESTE INNLEGG: Her kommer svaret på det alle lurer på 

APRIL: Ting begynte å bli mer normalt. Jeg var tilbake i jobb og flere rutiner enn hva jeg var måneden før. Jeg var veldig sosial, noe som var godt. Det ble fortsatt tilbragt mye tid med en del fra Paradise. Teele, Henote og jeg hadde for eksempel en jentekveld hvor vi satt og snakket i flere timer om ting vi hadde på hjertet i forbindelse med tiden på hotellet, ting som skjedde etter vi kom hjem og livet generelt. Det var så hyggelig.

Morten, Sofie, Martine og jeg spilte inn en video med funfacts til dere og jeg fortalte dere hemmeligheter om meg. Det var også påsketider, og jeg brukte fridagene til å dra hjem til Larvik med resten av gjengen. Det var en innholdsrik tur, haha. Jeg ble så full og i taxien på vei til utestedet trodde jeg vi var på vei hjem, wopsi. Jeg hadde tidenes diva-oppførsel den kvelden, skammer meg enda. Vel, egentlig ikke så mye, jeg er ganske diva haha. I tillegg skjedde det en stor forandring. Jeg flyttet nemlig ut fra min gamle leilighet og mine beste roomies!

HØYDEPUNKT: Sofie og jeg flyttet sammen! Herregud, der gikk det fort i svingene. Plutselig stod hun på jobben min og sa hun hadde fått en leilighet og om jeg ville flytte inn sammen med henne. Hvorfor ikke, tenkte jeg! Så da ble vi roomies. Det var jo litt spennende. Vi hadde bare kjent hverandre i noen måneder, og to av de var i en veldig spesiell setting. Når det er sagt merket jeg med en gang at vi kom til å bli venner. Ett minutt etter at jeg møtte henne på hotellet på Gardermoen før avreise følte jeg at vi hadde kjent hverandre for alltid, haha. Det har heldigvis gått over all forventning, og hun er virkelig verdens beste roomie! Vi har det så koselig her hjemme. 

NEDTUR: Jeg var så fattig! Haha, det var helt forferdelig. Jeg hadde ikke jobbet på to måneder og pengene jeg satt av før jeg do fløy avgårde. Det var ikke så rart med tanke på at jeg ikke gjorde annet enn å feste og spise ute. Så dum. 

MEST LESTE INNLEGG:  Vi kvinner er mer enn noe du kan penetrere

MAI: I mai var det mye kos, i hvert fall ser det slik ut i følge arkivet mitt. Jeg brukte antakeligvis alt for mye penger på å spise og drikke ute, men herregud så moro jeg hadde den den måneden. Sofie, Julie og jeg endte opp med en av de morsomste kveldene i mitt liv etter en spontan kveld på Lawo terrasse. Vi skulle ta ett glass cava og chille, men det endte fort på fem flasker og fylla, haha. Jeg var i møte med Side2, og fikk tilbud om kontrakt yei! Jeg fikk ikke fortelle det til dere enda, men jeg var sykt lykkelig på innsiden.

HØYDEPUNKT: Her blir det delt førsteplass mellom Trondheimsturen med Sofie og Morten og 17. mai! Trondheimsturen var så koselig! Vi vandret rundt i den fine byen, dro på Rosenborg-kamp på Lerkendal (noe jeg ikke har vært på side jeg var liten, så moro), drakk helt sykt gode drinker på Solsiden og var på Cava-søndag! Det var en skikkelig fin tur, og jeg koste meg nesten litt for mye så jeg endte opp med å bli syk haha. 17. mai var virkelig den beste på mange år! Vi hadde en superkoselig champagnefrokost før vi dro på Taket på Steen & Strøm. Vi danset og koste oss hele dagen, før vi dro hjem og skiftet for så å dra på vors og videre ut på byen. En perfekt feiring!

NEDTUR: Jeg var så sinnsykt allergisk. Det var som om jeg gikk rundt med influensa. Jeg hadde det helt jævlig faktisk. 

MEST LESTE INNLEGG: Kevin + Andrea

JUNI: Sommer! Den aller første sommermåneden kom brått på, men det gjør da ingenting. Jeg satt igang med sommer-moro ganske tidlig. Sofie, Martine, Morten og jeg dro til Tønsberg for å være med på en sommerfest. Det var så moro, herregud for en kveld! Jeg brukte mer tid sammen med vennene mine etter å ha kommet tilbake til det virkelige liv, og det var superkoselig. 

HØYDEPUNKT: Jeg ble offisielt Side2-blogger! Herregud, dere aner ikke hvor lykkelig jeg var da. Det var så sykt. Jeg har alltid sett opp til Side2-bloggere, og tenk på hvor heldige de er som er del av et sånt team. De har noen som tror på dem, og jeg føler på en måte at i det man får en kontrakt tar man steget opp og ting blir mer seriøst. Det var bare helt utrolig fordi det var noe jeg hadde drømt om helt fra jeg startet å blogge. I tillegg må jeg nevne finalefesten til Paradise! Det var så utrolig kult å stå nede i salen og se seg selv på storskjerm, møte alle som har jobbet med oss, møte Ulrikke Falch (hello største fan ever) og ikke minst bruke gullkjolen min!

NEDTUR: Det ble satt igang et forferdelig drama mellom Paradise-jentene hvor alle kom med beskyldninger mot alle via bloggene sine i stede for å snakke sammen. Utrolig barnslig og unødvendig, og jeg skal innrømme at dette virkelig gikk innpå meg. 

MEST LESTE INNLEGG: Jeg kan endelig dele en skikkelig gladnyhet

Det var den første halvdelen av året. Neste kommer i desember!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

EN FREDAG UTEN PLANER

God morgen, kjære lesere! Jeg følte rett og slett bare for å si hei til dere. I dag gjorde jeg noe jeg virkelig elsker, men som dessverre skjer alt for sjeldent. Jeg lot meg selv sove helt til jeg våknet av meg selv. Det er så deilig det! Så nå sitter jeg helt uthvilt i sofaen og koser meg med havregrøt, kaffe og God morgen Norge. Jeg skal kose meg litt til før jeg drar på trening.

Etter trening har jeg ikke en eneste plan og det er så fantastisk! I det siste har jeg fylt fridagene mine med så mange avtaler at jeg er opptatt fra åtte om morgenen til sent på kveld, men det er ikke tilfellet i dag. Jeg avlyste til og med spraytan-timen min fordi jeg ikke ville ha noe å måtte forholde meg til i dag, haha. Det eneste jeg vet jeg skal er å ha tacokveld med Sofie, men det er bare kos så det blir bra!

Jeg håper alle får en kjempefin helg og koser dere masse! Så blogges vi senere i dag. Husk å still spørsmål til ukens spørsmål om det er noe dere lurer på  

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET ER SLUTT PÅ Å SPISE ALENE

I en god stund har jeg testet ut singellivet. Jeg har dratt på kino alene og spist ute på restaurant alene for så å skrive om opplevelsen på bloggen. Jeg har gått søndagstur alene, sittet hjemme en lørdagskveld mens alle andre dro ut og hatt filmkveld alene uten å skrive om det på bloggen. Alt har vært en del av mitt eget lille prosjekt "Andrea tester singellivet".

Jeg har lært litt av dette. Det aller meste var helt greit å gjøre alene. Jeg får plutselig lyst til å dra på kino alene, så det er fint noe jeg kan gjøre igjen. Gå tur, sitte hjemme en lørdagskveld og ha filmkveld helt alene er også helt greit og ganske deilig i ny og ne. Det er bare én ting jeg ikke kommer til å gjøre igjen med det første...

Det å dra ut å spise alene var så utrolig kjipt. Hvis dere vil lese akkurat hvordan det var så kan dere lese om det HER. Til tross for at jeg nesten kjedet meg til døde lærte jeg noe. Jeg skal ALDRI gjør det igjen med mindre jeg reiser alene eller noe sånt. 

Derfor var det så hyggelig at Lilja tok initiativ til å møtes på tirsdag. Hun, Maiken og jeg er gamle kollegaer og vi møttes for å ta en matbit og oppdatere hverandre på hva som har skjedd siden sist. Vi gikk ned til Vulkan fordi der er det så mange gode alternativer, men vi endte selvfølgelig opp på Døgnvill. De har jo verdens beste søtpotetchips og en ganske så god cheeseburger, nam nam. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DESEMBER BLIR FULL AV MORO

JULEBORD MED EKS-KOLLEGAER. Haha, det er så rart å kalle de for eks-kolleger. På en måte vil jeg si Triumph-jentene, men ingen av oss er det lenger og vi er jo en vennegjeng, men det er liksom Triumph-gjengen. Jeg er så glad for at vi faktisk har blitt det, en venninnegjeng. Disse jentene er så fantastiske! Alle er helt forskjellige, men vi passer så godt sammen. Takk til Maria, eks-sjefen vår som ansatte nesten alle sammen. Bra jobba! Vi skal samles hos nettopp Maria hvor vi skal spise god mat, drikke godt og antakeligvis le veldig mye før vi drar ut og danser (jeg danser alltid med disse, de tvinger meg hehe neida joda)!

JULEFILMER. Til å liksom ikke like jul er det visst mye av julen jeg liker, haha. Julefilmer er veldig koselig! Jeg er i gang med å lage et innlegg om mine favoritt-julefilmer så det kan dere glede dere til. 

HANDLE INN JULEGAVER. Det er så koselig! Jeg elsker å handle inn julegaver. Det er så utrolig koselig. Det å vandre rundt i butikker med julemusikk og pynt mens man prøver å finne den perfekte gaven til en man er glad i er så kos. Jeg vil aldri at de skal pakke inn i butikken fordi jeg synes det å pakke inn er en del av det hele. Derfor drar jeg alltid og kjøpe julepapir, til- og fra-lapper og gavebånd så jeg kan pakke inn gavene når jeg kommer hjem. 

JULEBORD MED VENNEGJENGEN. Det er ikke helt fastslått når dette blir enda, og antakeligvis får vi ikke med alle... Det er vanskelig å samles når man er 15 stykker! Forhåpentligvis får vi med flest mulig, og jeg gleder meg så mye. Det å få samlet nesten alle er luksus, og ekstra hyggelig i juletiden. 

SE FILM I PYSJEN FØRSTE JULEDAG. Jeg synes det er skikkelig koselig! Pappa, lillesøsteren min og meg pleier å bruke hele formiddagen hjemme i stua hvor vi spiser rester av den digge julematen, kaker, julegodt og ser på alle julefilmer som går på tv, haha. Det er bare noe jeg setter skikkelig pris på!

REISE HJEM LILLEJULAFTEN. For første gang på fem år skal jeg ikke jobbe julaften, og det er vel egentlig bare fordi den falt på en søndag. Jeg har alltid sagt at jeg fint kan jobbe den dagen, men i år kjenner jeg at det blir deilig å våkne opp hjemme. Pappa har nettopp flyttet, så det blir den første julen i nytt hjem! Det er litt rart fordi jeg har laget en tradisjon av å ta halv tre toget hjem til Larvik på julaften. Jeg pynter meg alltid på jobb, kjøper noe godt før jeg drasser den overfylte kofferten til toget og setter på julelisten min på Spotify. Så møter pappa meg på togstasjonen i Larvik og vi drar hjem til huset hvor det lukter julemat! Så koselig, men di år får jeg jo våkne opp hjemme på julaften og gå rundt i pysjen og se på julefilmer som alle andre, haha. 

Å DRA UT FØRSTE JULEDAG. Det er en tradisjon i Larvik at man samles i noe som heter Bølgen Kulturhus første juledag. Det er julequiz først, men den sluttet vi å dra på for flere år siden fordi den varer i en evighet og man får ikke bruke mobilen sin (hei abstinenser). Jeg ble faktisk kastet ut en gang fordi han som styrer quizen så at jeg brukte telefonen min og det går som juks. Altså jeg holdt på å kjede meg ihjel og satt på Instagram, men neida jeg ble tatt i armen og dratt ut derfra mens han ropte "du skal ut". Fikk ikke ta med meg jakken min en gang, og da jeg endelig slapp inn etter quizen var den stjålet, så takk for det.... Fortsatt sur. Vel, uansett. Etter quizen åpner baren  Bølgen og det gjøres om til et utested. Omtrent alle unge i Larvik drar dit, og man får sett og snakket med så mange kjente. Det er så koselig, og et av høydepunktene i desember for min del. 

NYTTÅRSAFTEN. En kveld som alltid blir en skuffelse, men jeg gleder meg fortsatt like mye hver eneste gang. Vi har ikke avgjort hva som skjer i år. Det har vært snakk om å dra til utlandet, en annen norsk by og å bli i Oslo. Jeg regner egentlig med at det blir det siste alternativet, men hvem vet. Vi er ikke så gode på å planlegge, hehe. Jeg har alltid så høye forventninger til nyttårsaften, men det er egentlig en ganske vanlig kveld. Høydepunktet er definitivt maten! Vi pleier alltid å lage kalkun med masse godt tilbehør. Jeg synes også det er utrolig koselig ved midnatt når rakettene skytes opp og vi står ute og fryser i fuskepelsen med stjerneskudd. Alle klemmer og ønsker godt nyttår. Det er et fint øyeblikk!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

SLIK BEHANDLER JEG UNDERLIVSPLAGENE

REKLAME - rabattert behandling

Flere etterspurte en oppdatering på hvordan jeg vil ta ting videre med vaginismen/vestibulitten min. Jeg holder det jeg lover, og som jeg fortalte dere så var jeg på konsultasjonstime i forbindelse med dette. Nå tenkte jeg å fortelle dere litt om forventingene mine og hva som faktisk skjedde der!

Etter at jeg skrev innlegget om vaginisme kom jeg i kontakt med Charlotte og Tine som begge driver og eier Røa Osteopati. Charlotte har lang erfaring innen kvinnehelse og jobber daglig med jenter som har vaginisme/vestibulitt og underlivssmerter. Jeg hadde allerede fått en del tips om Røa Osteopati fra dere lesere i kommentarfeltet på vaginisme-innlegget, og etter å ha søkt opp klinikken og lest om dem bestemte jeg meg for å takke ja til en konsultasjonstime. 

Jeg var veldig spent da jeg satt meg på t-banen. Hvordan kommer undersøkelsen til å foregå? Kan hun fastslå at jeg faktisk har vaginisme/vestibulitt? Kommer jeg noen gang til å bli frisk? Dette var bare noen av spørsmålene jeg håpet på å få svar på i løpet av den timen. 

Jeg tror jeg har nevnt det her før, men jeg sier det igjen. Jeg må tisse hele tiden, altså det virker som om blæren min er den minst i verden. I det siste har jeg også våknet om natten fordi jeg må på do, noe som aldri skjer. Det viser seg at dette er fordi bekkenmuskulaturen er så stram at det blir press på blæren, som igjen gir følelsen av at jeg må tisse hele tiden. Jeg bare wow, alt gir mening. Da jeg kom dit ble jeg møtt av Charlotte som forklarte meg hvordan de jobber, hva de jobber med og en del om vaginisme og vestibulitt. Hun stilte meg også en del spørsmål om hvordan kroppen min reagerer på stress og hvordan søvnen min er for å få et helhetlig bilde av min helsesituasjon. Det viste seg at alt har en sammenheng med underlivsplagene mine!

Det var bare så mye som kom frem under den timen som gjorde at jeg tenkte "hvordan har jeg ikke skjønt dette før?". Men igjen så har jeg null peiling på hvordan kroppen fungerer, så alle disse varsellampene har jeg feid bort som ingenting. Mensensmerter når jeg ikke er i nærheten av mensen, verking i korsryggen, trang til å måtte tisse hele tiden, følelsen av å måtte på do når jeg er stressa... Alt dette har sammenheng med at bekkenmuskulaturen er for stram, som da igjen har sammenheng med vaginisme/vestibulitt!

Etter samtalen var det klart for en fysisk undersøkelse. Denne foregikk med undertøy på, og jeg må innrømme at det var ganske deilig. Jeg begynner å bli litt lei av gynekologiske undersøkelser, haha. Det har blitt en del av de i det siste. Heldigvis var ikke dette en slik. Charlotte kjente på magen min og bekkenmuskulaturen. Hvor var det stramt? Hvor gjorde det vondt? Slike ting. Det var utrolig fascinerende og hun er helt enig med legens undersøkelse om at dette dreier seg om vaginisme.

Heldigvis har Charlotte stor tro på at jeg kan bli helt frisk med behandling, så jeg har bestemt meg for å fortsette hos henne på Røa Osteopati. Nå skal vi ha ganske intensiv behandling fremover. Jeg skal dit allerede neste uke igjen, og så hele to ganger uken etterpå. Jeg bare følte meg så komfortabel og jeg kjente at jeg var på rett sted! Charlotte snakket med så mye kunnskap og jeg merket at dette virkelig er en sak hun brenner for, noe som gjør at jeg føler jeg er i veldig trygge hender. Nå er jeg spent på fortsettelsen!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

DA JEG MISTET JOMFRUDOMMEN MIN

I det siste har jeg fått så utrolig mange spørsmål om da jeg mistet jomfrudommen min. Hvor gammel var jeg? Hvem var det med? Hvordan var det og hvordan skjedde det? Det kan ha noe å gjøre med at jeg har vært veldig åpen på bloggen i det siste, og jeg forstår at dere blir nysgjerrige på alle sider av livet mitt. 

Når det kommer til dette med sex for første gang føler ikke at jeg er i en posisjon til å gi andre råd. Det bør du heller snakke med noen nær deg om, ikke en tilfeldig blogger. Alt jeg har å si er at du bør føle deg trygg og komfortabel og aldri gjør noe du ikke er klar for. Sånn helt seriøst. Aldri føl at du må gjøre noe. Du kan alltid trekke deg! No shame. Jeg kan virkelig ikke få sagt dette nok.

Når det gjelder meg og hvordan jeg mistet min kommer jeg ikke til å fortelle den historien, i hvert fall ikke med det første. For meg er det veldig personlig og en privat sak. Det sier jeg ikke om mye, haha. Det jeg kan si er at personen jeg hadde sex med første gang  visste godt at det var min første gang. Han passet hele tiden på at jeg var komfortabel og hadde det bra. Jeg var klar for det, og det var rett og slett en fin første gang. Sånn, til og med det ble litt privat og nå er jeg faktisk flau haha. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅ ER JEG UTROLIG STOLT AV MEG SELV

Nå er jeg så utrolig stolt av meg selv! Dere vet når folk skriver at de har klart seg en uke uten snus? Jeg tenker bare "wow, så sykt flink grattis du har klart deg syv dager liksom". Vel, nå forstår jeg hvorfor de er så stolte! Jeg har nemlig klart meg en hel uke, 7 hele dager uten å røre sukker. Jeg har ikke en gang slikket på en sjokoladebit i løpet av disse dagene. Hvor sykt er ikke det? I tillegg til å unngå å kjøpe sjokolade eller annet godt har jeg klart å ha en 8-pakning med KvikkLunsj liggende i kjøleskapet hele uken uten å ta en eneste bit. Dere aner ikke hvor stort dette er for en sjokoholiker. Vanligvis klarer jeg å la det ligge i maks en halvtime før jeg sluker hele på like kort tid. 

Nå har jeg ikke bare holdt meg unna sjokolade, men all usunn snacks. Jeg har verken rørt potetgull, godteri, kake, sjokolade, krem, kakao, drops eller noe annet i den kategorien der. Foruten sukkeret i tacosausen har jeg holdt meg helt unna. Det sies at sukker kan være like avhengighetsskapende som diverse narkotiske stoffer og nikotin, og det tror jeg på. Det er lenge siden jeg har hatt såpass med viljestyrke at jeg har klart å motstå når søtsuget inntreffer på lørdag ettermiddag, eller søndag formiddag for den saks skyld. Nå er det totalt stopp frem til jul, foruten dessert på julebordet nå på lørdag. Det skal jeg unne meg. 

Så hvordan føles det? For å være ærlig merker jeg ikke stor forskjell. Søtsuget er der fortsatt, men kanskje ikke i like stor grad? Det kan også være at jeg innbiller meg det, men placebo effekt er ikke alltid så dumt det! Det jeg kjenner mest på er hvor stolt jeg er av meg selv. Dette gjør ikke annet enn å styrke viljen til å holde med unna søtsaker og det er moro!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

VARME OG FINE VINTERJAKKER + RABATTKODE

REKLAME - inneholder annonselenker

Nå går tiden alt for fort mot jul, og jeg fant ut at jeg plutselig må starte julegavehandelen. Det er greit å spre det litt ut så det ikke blir for mye utgifter på en gang. Det skader heller ikke å finne supre gaver på tilbud og i den anledning har jeg en fin rabattkode til dere. Enten du er i gang med julegavehandelen eller trenger en ny, varm jakke for å holde kulden ute i vinter tror jeg du kan få bruk for denne.

Nå får du hele 20% på jakker hos Nelly ved å bruke koden JACKETS20. Slå deg løs! 

HER // HER

HER // HER

HER // HER

HER // HER

HER // HER

HER // HER

"JEG SKAL IKKE FEIRE JUL"

Dette innlegget ble i utgangspunktet publisert 23.11.2015, altså for rundt to år siden. Selv om jeg var en ukjent liten blogger skapte det litt debatt, og ble faktisk publisert hos Aftenposten på nett. Da var jeg så stolt! For det første var det kult at de publiserte det, og for det andre var jeg så fornøyd med at jeg fikk enda en plattform hvor jeg kunne få frem budskapet i innlegget, nemlig at jul kanskje ikke er for alle. Alle har ikke de gode tradisjonene, og alle sitter ikke med den gode julefølelsen når pynten begynner å fylle byen og julemarkeder åpnes. Det kan være at man assosierer jul med noe helt annet, og kanskje noe vondt. Bare tenk på dette i det som skal være en så veldig hyggelig tid, og ha det i bakhodet når du leser dette to år gamle innlegget.


Jeg havnet i en interessant samtale med en venninne forleden dag. Temaet var julefeiring. Personlig er ikke julen noe jeg setter veldig høyt. Joda. Førjulstiden med høyt-hengende julepynt som lyser opp Oslos ellers så mørke handlegater er både vakkert og koselig. Snøfnuggene som dekker Glassmagasinets ytre og «stjernehimmelen» over Torggata er fantastisk flott å se på!

Det er mye fint med jul, men jul er kanskje ikke for alle.

«Hvordan skal du feire jul i år da?» Jeg skal ikke feire jul.

I dagens samfunn blir man omtrent møtt med forakt om man gir et slikt svar. Svaret følges som regel opp med spørsmål om hvorfor, og den faste «men jul er jo så koselig». Tenk på all den gode maten. Og gaver, det er jo alltid moro! Så er det jo veldig koselig når familien samles. Hvordan kan du ikke ville feire jul?

Nei, det er ikke alle som synes jul er koselig.

Kan vi ikke bli enige om å tenke oss om to ganger før vi går løs på andre mennesker valg. Slutt å grav. Du trenger bare å ha de sosiale antennene halvveis ute for å forstå når du skal slutte å spørre.

Antakeligvis vet du ikke hvorfor mennesket du spør ikke skal feire jul i år. Hva om han eller hun har forferdelige minner fra julefeiringen? Det er ikke alle som sitter samlet i en full stue med familie, gaver, god mat og drikke den tjuefjerde dagen i Desember. Det er dessverre for mange som sitter samlet rundt et dekket julebord, med familiemedlemmer som får alt for mye god drikke. Det er de som sitter alene uten familie eller venner. Det er de som aldri har hatt en god julefeiring, og har av den grunn utviklet et dårlig eller ikke-eksisterende forhold til julekvelden. Tenk på alle som egentlig bare vil gå i skjul fra den dagen nissene settes frem i midten av oktober og julemusikken skrus på i alle åpne butikker

Mye kan ligge bak en avgjørelse om å ikke feire jul.

Det er ingen synd mot menneskeheten å avstå fra den, etter min mening, glorifiserte julefeiringen. Men dessverre kan det føles sånn. Så vær så snill. Tenk deg om to ganger, og prøv å skjul forskrekkelsen når jeg forteller deg at nei, jeg skal ikke feire jul i år.

 

PS. Jeg skal feire jul og har alltid hatt en fin jul med gode tradisjoner. Til tross for det er julen en høytid jeg kunne vært foruten og det er godt mulig jeg ikke kommer til å feire jul i fremtiden, samtidig som det er like sannsynlig at jeg gjør det.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MINE ULOVLIGE UVANER

Gjør dere klare til å krympe dere innvendig og holde dere for øynene. Det jeg skal dele med dere nå er faktisk ganske sykt. Jeg blir utrolig klein bare av å skrive det ned, men samtidig er det litt morsomt. Det er ikke alt som er like ille, men jeg er ikke akkurat stolt av et eneste av punktene under her. Det er på tide å innrømme mine guilty pleasures!

McDonald's. Jeg elsker McDonald's sånn helt seriøst. Det er så mange som synes maten er så ekkel, og ja det er kanskje søppel for kroppen, men herregud så godt det er! Nå har jeg ikke spist det siden vi endte opp med å kjøpe nattmat der etter byen en gang sent i sommer, men det craves. Brusen, isen, chipsen, dippene, wrappene, burgerne altså NAM! Åh, dette skal jeg unne meg andre juledag før jeg tar bussen tilbake til Oslo. Jeg vet til og med hvilken McDonald's som er best og tilfeldigvis kan jeg ta bussen derfra hehe. 

Fylle opp kurven i nettbutikker. Dette gjør jeg stadig hvis jeg kjeder meg. Jeg går gjennom hver eneste side på for eksempel Nelly eller H&M, og fyller opp handlekurven med alt jeg vil ha innenfor rimelighetens grenser. Så luker jeg ut en og en ting sånn at det liksom skal være greit å kjøpe det, men det gjør jeg jo aldri...

Prompe. Okei, dette er kanskje kleint å si, men det er jo litt av greia. Det er så deilig å bare slippe ut all luft man har i magen når det trengs. Jeg elsker å komme ut i frisk luft for å kunne slippe en fis jeg har holdt inne om jeg har vært på besøk hos noen. 

Spise sjokoladesaus rett fra flasken. Dette gjorde jeg alltid om jeg var fysen og vi hadde sjokoladesaus hjemme. Jeg holdt flasken over munnen og lot sjokoladesausen renne igjen og igjen. Jeg gjorde det et par ganger etter at jeg flyttet til Oslo også, men det gikk opp for meg at jeg ikke kan ha sjokoladesaus i huset, så det har ikke skjedd på en stund haha. 

Snoke på andres sosiale medier. Jeg elsker å stalke folk på sosiale medier, haha. Det er så spennende, og det er helt sykt hvor mye man kan finne ut om folk bare av å se gjennom Instagramkontoen deres. Plutselig vet du hvem halve familien deres er, hvem de dater og hvor personen var ute i helgen liksom. Det er så moro, men litt stalker. 

Kjendisgossip. Hehe, elsker dette. Det beste jeg vet er å lese om hvem Hollywood-kjendisene dater, hvor mange bad de har i de enorme villaene sine og hvor de spiser liksom. Jeg vil vite alt om dere!!!

Tinder. Jeg har et elsk-hat forhold til Tinder. Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har slettet den appen for så å laste den ned igjen. Det er tidsfordriv, og litt moro, men jeg klarer ikke legge den helt fra meg. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

I DAG STARTER JEG MED BEHANDLING

Sponset behandling


Genser H&M // Bukse Zara // Sko Dinsko

God morgen, fine lesere! Hvordan har dagen deres vært så langt? Jeg startet dagen med min favorittfrokost, nemlig havregrøt og en god kopp kaffe. I dag måtte jeg ekstra tidlig opp, fordi som jeg skrev i gårsdagens innlegg skal jeg på en konsultasjonstime i dag. Den skal foregå på Røa, et sted jeg aldri har vært i mitt liv så jeg følte for å være ute i ekstra god tid i tilfelle noe gikk galt eller at jeg tok t-banen feil vei. 

Jeg er skikkelig spent på hvordan dette skal foregå, og klarer nesten ikke vente med å sette i gang. Dere husker vel at jeg skrev om vaginismen min? Vel, i dag starter første del av behandlingen. Klokken halv ni i dag har jeg konsultasjonstime hos Røa Osteopati. Jeg har Googlet og gjort en del research, i tillegg til å ha snakket med begge de to hyggelige damene som driver klinikken og det virker som at de virkelig kan sakene sine. Jeg har en god følelse på dette og skal fortelle dere alt sammen, inkludert hvordan en konsultasjonstime for behandling av vaginisme foregår i etterkant. 

Nå må jeg komme meg avgårde så jeg ikke mister t-banen. Ønsker dere alle en super dag 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

EN STOR AVGJØRELSE ER TATT

Wow. Nå har jeg bestemt meg. Denne gangen skal det bli annerledes. Denne gangen skal det blir bra, og den eneste som kan gjøre det bra er meg selv. Ingen kommer til å gjøre jobben for meg. Det eneste som kan gjøre dette perfekt er meg selv, og det skal jeg klare!

Når januar kommer skal jeg melde meg opp til enkeltemner ved enten Universitetet i Oslo eller Høgskolen. Yeiii! Dette er en skikkelig gladnyhet faktisk. Jeg har vært litt lost det siste året, og følt at noe mangler. Jeg forstår at jeg trenger å komme i gang med studiene og virkelig få brukt hjernen igjen. Jeg trenger utfordringer, og derfor passer dette perfekt. Selve studiet får jeg ikke startet på før til høsten, og om det blir i Oslo, en annen norsk by eller i utlandet vet jeg ikke enda, men jeg skal i hvert fall fortsette på bacheloren i journalistikk. Jeg er så utrolig glad nå, og elsker avgjørelsen jeg har tatt for meg selv. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

JULEKALENDER PÅ BUDSJETT

Nå nærmer det seg desember, og i den anledning er det nok mange som er i gang med planlegging av julekalendere. Det er en tradisjon for mange i førjulstiden, og en pakkekalender er superkoselig å gi noen man er glad i. Det jeg tenker på er at desember generelt er en utrolig dyr måned med juleselskap, julebord, julegaver og pakkekalender. Derfor kan det være greit å spare inn der man kan. Jeg elsker praktiske kalendere jeg da. Noe jeg aldri kommer til å gjøre er gi barna mine en iPhone i julekalenderen for å si det slik. Det skal være små, fine, praktiske og nyttige gaver frem til like fø jul, som på lillejulaften og selve dagen, hvor det er koselig å gi noe litt større.

Nå skal jeg gi dere noen tips til billige og bra gaver dere kan pakke inn og henge på kalenderen, enten det er til barna deres, foreldre, venner eller noen helt andre og hvor dere kan finne disse. 

Crafting and Advent garland
Licensed from: Barbara Neveu / yayimages.com

 NORMAL. Normal er en genial butikk. Jeg oppdaget den først for noen uker siden, en god stund etter at den åpnet i Torggata her i Oslo. Det er en butikk som har alt du trenger til husvask, skjønnhet og ganske mye annet. Der finner du så utrolig mye billig! For eksempel så har de dusjsåpen jeg pleier å kjøpe i tre ganger størrelse, og til over halv pris. Det er helt sykt. Her kan du også finne ting som sminkefjerner, bomullpads, selvbruning, barberhøvler, godteri og mye annet som gjør seg godt i en pakkekalender. 

❤ EBAY. Hvis du er ute i god tid kan du spare mye på å handle inn kalendergaver på Ebay. Der kan du finne omtrent hva som helst, og det er mye billig og bra.Du må bare huske på å sjekke feedbacken selgeren har fått før du kjøper. Den bør være på nærmere 100%. Her er noe av det jeg ofte kjøper på eBay som gjør seg godt i en pakkekalender: Make up organizer, løsvipper, iPhone deksel, hårbånd og hårstrikk, smykker og sminkekoster for å komme med noen eksempler. 

❤ H&M. Her har de også mye småting som egner seg godt. Ansiktsmasker, sminkeprodukter som leppestift og øyenskygge, smykker, undertøy, interiør til hjemmet, strømpebukser og mye annet som ikke trenger å koste så alt for mye. 

❤ SØSTRENE GRENE. Åh, som jeg elsker denne butikken. De har så mye søtt, og det er masse som er lagt opp til DIY. Her kan du for eksempel kjøpe søte notatbøker til rundt 15 kr., bilder, skolesaker, ting til kjøkken, stue og soverom. De har så mye fint, og alt er til en veldig god pris. 

❤ MATBUTIKKEN. De har da noe greier her også. Vitaminbjørner, små sjokolader, sminkefjerner, body lotion, lipsyl. Ja, dere vet hva som finnes på en matbutikk.

❤ SPORTSBUTIKKER. De har ofte en del rimelige småting som er fint å gi bort i en pakkekalender. Løpesokker, vannflasker, refleks (kanskje kjedelig, men viktig), luer, ullsokker og andre nyttige ting som kan være kjedelig å kjøpe selv. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KONSULTASJONSTIME, SHOPPING OG JULEBORD

Inneholder spons

God, morgen! Nå tenkte jeg å gjøre noe jeg har gjort et par ganer før, nemlig ta dere med gjennom uken min. Denne uken har jeg veldig mye fri fra jobb, men jeg har klart å fylle dagene med ganske mye annet som har stått på vent en stund. Dette blir en super uke!

MANDAG - I dag var jeg tidlig oppe for å blogge litt, før jeg dro på trening med Marte klokken 10. Det er så hyggelig de gangene vi trener sammen! Litt ekstra motivasjon til å komme seg dit i utgangspunktet. Etter en lang dusj med barbering og hårkur er det tid for å gjøre meg klar. Nå skal jeg fikse meg, og så møte Marte igjen. Vi skal gjøre noen ærend i byen. Jeg må handle litt småting og det er fint å gjøre det når jeg har fri. Senere i dag skal jeg ta noen etterlengtede bilder til bloggen, gå en kveldstur og blogge et par innlegg jeg har planlagt fordi tirsdag blir ganske busy.

TIRSDAG - Denne dagen skjer det mye. For det første så skal jeg ha en konsultasjonstime hos en klinikk (sponset behandling). Dette er jeg veldig spent på fordi jeg aner ikke hva jeg har i vente, men jeg håper og tror at dette er et skritt i riktig retning! Jeg har time der tidlig på morgenen, og er ikke helt sikker på hvor lang tid det tar, men planen er å dra rett på trening etterpå.

Klokken to har jeg brow shape-time hos verdens flinkeste Nataya hos Beauty House Pilestredet (sponset behandling). Jeg elsker å være hos Beauty House Pilestredet, de er så søte og flinke! Jeg fikser både negler og bryn der, og da jeg hadde vipper så ordnet jeg det der også. 

Klokken fire skal jeg møte en kollega og vi skal spise litt og dra på undertøy-shopping! Jeg skal være personlig shopper og hjelpe jenta med å finne noe bra undertøy. Jeg skal prøve å ikke kjøpe noe selv fordi det trengs virkelig ikke, haha. Det blir uansett veldig koselig! På kvelden skal jeg kanskje møte to venninner jeg ikke har sett på en stund, så jeg håper det blir noe av!

ONSDAG - Tid for jobb igjen. Jeg må opp tidlig, tidlig for å trene før jobb. Så må jeg blogger ferdig for dagen og lage lunsj klart. Jeg har alltid med meg lunsj på jobb av to grunner: jeg spiser sunt og bruker ikke penger. Det er så lett å ende opp med å kjøpe noe godt i stede for sunt hvis jeg ikke har med meg lunsj. Deretter er det jobb til klokken åtte på kvelden, og så skal jeg rett og slett hjem for å spise og legge meg.

TORSDAG - Jobb igjen, men denne gangen begynner jeg ikke før på ettermiddagen. Derfor har jeg god tid før jobb så lenge jeg står opp tidlig nok. Her har jeg ingen ting skrevet ned, men jeg skal trene og jobbe med bloggen frem til jeg begynner på jobb. Forhåpentligvis får jeg dratt med meg Sofie ut for å ta noen bilder før jeg begynner. Det trengs garantert! 

FREDAG - Frihelg! Det er sjelden jeg kan si endelig helg, men denne uken kan jeg faktisk slenge meg på den. Det blir en vanlig morgen hvor jeg står opp tidlig, lager en raskt frokost og drar på trening. Når jeg kommer hjem skal jeg lage meg en god og deilig lunsj, før det er blogg, blogg, blogg frem til klokken halv tre. Når jeg først har fri må jeg prøve å få gjort så mye som mulig med bloggen. Klokken tre skal jeg til Spraytanhuset for å få på litt brunfarge (sponset behandling). Jeg har lært av egne feil og tar sjelden sol lenger. Derfor pleier jeg heller å bruke selvbruning eller ta spraytan om jeg skal noe jeg vil ha litt ekstra farge for! Kvelden skal brukes til å vaske leiligheten, spise taco og se på The Voice as usual. 

LØRDAG - Wiiiii, på lørdag skal jeg på julebord med den nye jobben min! Jeg gleder meg så utrolig mye, fordi jeg elsker alt med julebord. Masse god mat, gratis drikke, godt humør og fine kollegaer. I tillegg er det veldig innafor å pynte seg litt ekstra, og jeg har hatt antrekket mitt klart i tre uker, haha. Jeg gleder meg til å få det på og vise dere det! Dette ser jeg virkelig frem til altså. Nå er jo ikke dette før på kvelden, så på dagen har jeg ingen store planer annet enn trening og blogg. 

SØNDAG - Soveeeee. Kjenner jeg meg selv rett er jeg litt sliten etter julebordet så på søndag skal jeg holde hele dagen åpen og ikke legge en eneste plan. Kanskje gå en tur på kvelden. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKEN SOM GIKK #10

Reklame - inneholder annonselenke

AKKURAT NÅ : Nå koser jeg med med Sofie og Celine som endelig er hjemme, yeiii! Jeg møtte de på bussterminalen i stad, og vi gikk direkte for å handle inn til taco. Nå hygger vi oss med The Notebook, taco og Pepsi mens vi catcher opp.

UKENS TANKE: Det er så deilig å trene! Jeg har vært helt i hundre når det kommer til trening helt siden jeg kom hjem fra Island. Sent på kveld eller tidlig på morgenen spiller ingen rolle, det skal trenes. På lørdag stod jeg faktisk opp klokken åtte for å trene før jobb. På en lørdag! Nå begynner det å ligne noe her, og jeg elsker følelsen jeg får av å være tilbake på ordentlig. 

UKENS SERIE: Jane The Virgin. Da jeg så ferdig det som lå ute å Netflix av The Queen startet jeg på prosjektet med å ta igjen det jeg hadde mistet av Jane. Den serien er veldig rar, men veldig morsom. En feel good-serie. 

UKENS SEIER: Okei, dette er jeg så sykt stolt av! Det er ikke sikkert dere skjønner hvorfor, men for meg er dette en utrolig stor seier. Da jeg var på Rema1000 på torsdag for å kjøpe frukt, dagen etter at jeg startet sukkerstopp, skjedde det noe merkelig. De ga ut gratis 8-pakker med Kvikklunsj. Altså, nam! Jeg prøvde å si nei, men han i kassa var så hyggelig og sa at jeg trengte jo ikke spise den selv. Hehe, da kjenner du ikke meg tenkte jeg. Nå har den seriøst ligget urørt i kjøleskapet mitt helt siden torsdag, og jeg er så stolt! Dette var en virkelig prøvelse fordi vanligvis klarer jeg ikke ha sjokolade i huset uten å spise det. Jeg er så glad, og nå skal jeg finne noen jeg kan gi den bort til haha. 

UKENS CRAVING: Taco med mango, haha. Sykt rart. Jeg craver ikke vanlig taco, kun taco med mango i. Det er så utrolig nam. 


Jakke HER

UKENS HØYDEPUNKT: Jeg kan ikke peke ut ett høydepunkt denne uken. Jeg klarte å snu mentaliten min halvveis ut i uken, og siden det var hele uken ganske fin. Jeg har ikke gjort annet enn å jobbe og trene siden jeg kom tilbake fra Island, men det har vært veldig godt for meg.

UKENS IRRITASJONSMOMENT: At jeg har verdens minste blære. Vet dere hvor irriterende det er å måtte gå på do etter hvert eneste glass med Pepsi Max eller hver kaffekopp man inntar? Herregud, jeg må lære meg å holde meg. 

UKENS MEST LESTE INNLEGG:

Jeg liker ikke livet mitt

Ukens spørsmål

Sex og singelliv

UKENS MATRETT: Dette er kanskje fælt å si høyt, men ukens diggeste matrett var faktisk Fjordland-pakken jeg kjøpte like etter at jeg landet på tirsdag. Kjøttkaker er så elsk, og Fjorldand er ikke så verst altså. Sånn fra tid til annen i hvert fall. 

UKENS SANG: Sam Smith - The Thrill of it all. Egentlig hele albumet hans. Det er så vakkert!

UKENS FAVORITT-BILDE: Jeg er en fantastisk blogger som ikke har tatt noen bilder denne uken... Wopsi! Her kommer jeg sterkere tilbake neste uke. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KOM DEG PÅ TRENING

Nå som mørket tar over store deler av dagen, og det virkelig begynner å bli vinter ute er det mye som ikke frister. En av disse tingene kan være å komme seg ut av den gode, varme leiligheten og ut i kulda for å dra på trening. I det siste har jeg jobbet mye sent og ikke kommet meg opp tidlig nok til å trene før jobb. Det har resultert i at jeg har stått overfor denne utfordringen nesten hver dag. Etter å endelig ha kommet hjem, satt seg ned og spist middag frister det ikke veldig mye å dra ut igjen, særlig ikke når det er mørkt og kaldt. Jeg klarte å komme meg dit til slutt, og nå får dere mine beste tips for å komme seg på trening i kulda og mørket. 

 HA EN PLAN. Sett deg ned på en søndag og planlegg treningsuken din. Du vet når du skal jobbe eller være på skolen, så legg opp treningen rundt dette. Da er det mye lettere å faktisk dra på trening. Jeg foretrekker å trene på morgenen, men nå som det er så mørkt og kaldt sliter jeg med å komme meg ut i kulda og det har blitt en del kveldstrening. Du må legge opp uken etter hva du foretrekker og sette deg realistiske mål som du klarer å gjennomføre. 

❤ INNSTILLING. Alt handler om instilling, og det er ikke tull. Den metalen delen spiller en stor rolle når det kommer til trening, også den delen som omhandler å komme seg dit. Du SKAL på trening. Ikke tenk, bare fungere og følg planen du har laget på forhånd. 

❤ FØLELSEN AV Å SETTE NYE REKORDER. Finnes det noe bedre enn å slå sine egne rekorder på trening? Kanskje du klarer å løpe en kilometer lenger, ti sekunder raskere, løfter en kilo tyngre eller fullfører mila på rekordtid. Husk på den følelsen og ta med deg den inn på treningssenteret. 

❤ ALT ER BEDRE ENN INGENTING. Dette er så sant. Alt du gjør når du kommer deg på trening er bedre enn å bli sittende i sofaen. Okei, så ble det kanskje den dårligste økta på lenge, men det ble i hvert fall en økt. Tro meg, det kan fort føles som en seier i etterkant rett og slett fordi du klarte å komme deg dit. 

❤ DET ER SÅ DIGG NÅR DET ER FERDIG. Jeg kjente på den følelsen her selv i dag. Det er så deilig når du har trent ferdig, og sitter nydusjet med en liten kropp i sofaen. Jeg elsker det! Full av endorfiner og fornøyd med å ha klart å bevege seg litt ekstra i dag også.

❤ EN TIMES TRENING ER 4% AV DAGEN DIN. Hvis du ser det på denne måten er ikke en tur på treningssenteret noe som opptar veldig mye av dagen din. Du får stå opp en time tidligere eller legge deg litt senere enn vanlig. Treningen trenger egentlig ikke ta opp så mye ekstra tid og her er vi tilbake til planleggingen igjen.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

 

TIL PAPPAEN MIN

Kjære, pappa.

Jeg er så inderlig glad for at akkurat du ble pappaen min. Det finnes ikke et mer godhjertet og omtenksomt menneske i hele verden, sett gjennom mine øyne. Måten du alltid tar vare på de rundt deg er utrolig stort å se, og varmer hjertet mitt. Du er så god, du! 

Pappajente, ja jeg er vel det. Ikke i den forstand at jeg er bortskjemt, men i den forstand at jeg føler meg nærmest deg. Du er alltid her. Uansett om det er når jeg vandrer hjem fra byen alene klokken to på en lørdag og er redd for å gå alene, eller om jeg kjeder meg og trenger noen å snakke med. Selv om jeg må forvente et par irriterte gloser om hvor dumt det er å gå hjem alene, så prater vi resten av veien hjem. Og jeg forstår deg. Jeg forstår hvorfor du ikke vil at jeg skal gå hjem alene, men samtidig kjenner du meg og vet at jeg gjør som jeg vil. 

Det var så fint å se deg da vi var på Island. Selv om du var en av de som hadde det vanskeligst tok du vare på alle andre.  Når vi først snakker om det, så er jeg så lei meg for at du måtte gå gjennom noe slikt, men det klarer du. Vi er her for deg, slik som du alltid har vært her for oss  

Tusen takk for alle de gangene du stilte opp da vi var små. Du kjørte og hentet oss på fotball- og håndballtrening, til og fra stallen og alle de andre aktivitetene vi skulle komme oss gjennom i løpet av en uke. Du ga oss opplevelser og tok oss med på små turer som vi alltid vil huske. Du lærte oss å fiske, og tok oss med på båtturer. Du satte i gang "prosjekt trehytte", som aldri ble helt ferdig, men vi fikk lov til å være med å bygge vår helt egen trehytte i hagen! Du har tatt oss med til Island og stolt fortalt historier om landet, og oppveksten din. Du ga meg et av mine beste minner da du, jeg og en venninne dro til Island og fikk jobbe på gården til en barndomsvenn av deg en sommer. Vi tilbragte hver eneste dag på jobb, og så i flere timer på hesteryggen. Du har gitt oss så mye, og jeg er så takknemlig.

Jeg mener det av hele mitt hjerte når jeg sier at du er verdens beste pappa. Varm, godhjertet, ærlig, streng, omtenksom, morsom, kunnskapsfull og alltid til stede.

Jeg er utrolig glad i deg, klem fra meg på farsdagen. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ENDA EN IDIOTISK MARKERING

Couple In Shopping
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

Vet dere at det er single's day i dag? Altså nå må jeg bare le. I går fikk jeg en av de vanlige reklame-mailene jeg ikke klarer å bli kvitt, og det som stod i den var så merkelig. Single's day-tilbud! Jeg tenkte bare hva i all verden er dette for noe tull de har kommet med nå da? Nysgjerrig som jeg er måtte jeg Google for å finne ut om dette faktisk er en virkelig greie, eller om denne nettbutikken prøvde seg på noe nytt. 

Vel, Single's day er faktisk en seriøs greie. Det skal visstnok være en slags motvekt til Valentine's day, og er veldig stort i Asia hvor man feirer at man er singel. Okei, det er jo greit nok. Problemet mitt med Single's day er at den føyer seg inn i rekken over meningsløse måter å dra penger ut av folk. Nå har vi Halloween hvor vi skal bruke flere hundre kroner på kostymer, pynte alt som kan pyntes av hus, biler, hund og katt og kjøpe inn flere kilo med godteri som liksom skal gå til barna. Vi vet alle at vi ender opp med å spise mesteparten selv.

Så har vi Valentine's day. Her er det mye å ta tak i. En dag for å feire kjærligheten og vise at man setter pris på sin utkårede er helt nydelig, men dette har også blitt ødelagt av kjøpepress og en blakk lommebok. Nei, dere må ikke gi hverandre gull og grønne skoger, dra ut og spise på en fancy restaurant eller dra på en fuckings ferie for å feire Valentine's day. Gjør noe koselig sammen, gå en tur jeg vet ikke hva man gjør med en kjæreste, men blakke deg for å følge en trend trenger du i hvert fall ikke gjøre. Mor- og farsdag, Black Friday blablabla. 

Problemet er at disse fine dagene blir ødelagt med høye forventninger og en blakk lommebok, fordi men nå må bruke hundre- eller tusenvis av kroner for å feire disse dagene ordentlig. Dager som egentlig er en påminnelse om å sette pris på andre er blitt de største handledagene i året. Slutt å ødelegg alt! 

Single's day er helt idiotisk i mine øyne. Jeg leste at denne dagen har blitt en større shoppingdag en Black Friday, altså herregud mennesker. Kan du ikke bare shoppe når du trenger det. Du trenger ikke en "singel-dag" som unnskylding for det. Hvis du virkelig skal feire at du er singel (lolz) så dra ut å gjør noe alene. Feir deg selv. Gjør noe DU synes er moro. Sånn hvis du virkelig skal feire singel-tilværelsen. Nei, altså jeg klarer ikke mer dette blir bare for dumt. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

UKENS SPØRSMÅL // JOMFRUDOMMEN, FLYTTE FRA SOFIE, FANS, BILDER, SILIKON ++

Hei, fine dere! I dag blir ukens spørsmål kun basert på spørsmålene jeg fikk på Snapchat, fordi jeg fortsatt ikke har åpnet kommentarfeltet. Eller, det er åpent så dere får skrevet, men de blir sendt til godkjenning og jeg har ikke harr overskudd til å risikere å måtte lese mye negativt akkurat nå. Jeg skal åpne det veldig snart, håper jeg i hvert fall. 

Når synes du man bør begynne med shaving?

Hm... Det var et vanskelig spørsmål! Jeg vet faktisk ikke helt, og jeg husker ikke når jeg selv begynte med det en gang. Når du føler behovet for det selv kanskje. Ikke fordi andre gjør det eller noe sånt, men fordi du selv føler at nå er det på tide. 

Favorittsang og favorittfilm?

Favorittsangen min er Not Cut Out av Katy McAllister. Den er så fantastisk fin, og jeg blir aldri lei. Favorittfilm er vanskeligere.. Jeg er veldig glad i How to loose a guy in 10 days, It's Complicated og Løvenes Konge, haha.

Hvem liker du best av Sofie og Kevin?

Hahahaha, hvorfor skal dere ha meg til å velge? Jeg liker begge to kjempegodt, men Sofie er jo bestevenninnen min sååå haha. 

Er det alltid så fint og ryddig i leiligheten deres?

Det er aldri helt kaos her, det er det ikke. Vel, haha det var litt kaos da Kevin bodde her annenhver uke, han er tidenes rotekopp! Nå er det generelt veldig ryddig og fint. Både Sofie og jeg liker å ha det rent og pent, så det er en fin kombo. Vi vasker leiligheten hver uke, og passer på at det ser bra ut når vi går hjemmefra.

Har du noen forbilder?

Ja, det har jeg! Michelle Obama er number one. Jeg synes også Isabella Löwengrip er helt sykt ressursfull og dyktig. Det hun har klart å få til ut i fra en blogg er helt sinnsykt imponerende. 

Har du drevet med noen idretter før?

Absolutt. Jeg spilte håndball til midten av videregående, og det savner jeg fortsatt veldig. Det var utrolig gøy, og jeg var ikke så aller verst altså. Jeg har også spilt fotball, men der var jeg elendig. At de lot meg spille, herregud... 

Kan du ha storytime på YouTube hvor du forteller om da du mistet jomfrudommen din?

Haha, nei beklager å måtte skuffe her, men det skjer nok ikke med det første. Jeg har lært at man aldri skal si aldri, men her føler jeg et sterkt aldri!

Hva liker du best med Sofie?

Det må være at hun er utrolig omtenksom, og virkelig bryr seg om menneskene rundt seg. Hun vil oppriktig vennene sine alt godt. Det beste jeg vet er hvordan hun klarer å motivere meg når jeg føler meg helt på bunnen. Hun klarer å se det positive i selv de kjipeste situasjoner, og det er en utrolig god egenskap. Dessverre tror jeg det kan bli ganske tungt for henne til tider fordi hun alltid bruker sitt overskudd til å dra andre, som meg hehe, opp. Det krever mye, men hun gjør det uansett fordi hun er best ❤ 

Tre ting du ville tatt med deg til en øde øy?

Wow, det var vanskelig... Jeg ville hatt med en maskin som ga meg internett og dekning, hehe. Så ville jeg hatt med mobilen min og tannkrem. 

Når synes du det er greit at fans vil ta bilde med deg?

Så lenge de spør går det bra, og jeg sier alltid ja med mindre jeg har superdårlig tid og er på vei til jobb eller noe sånt. Jeg ser helst at dere ikke spør når jeg er på jobb, men det går greit :-). Ellers er det bare koselig! Mye hyggeligere at dere kommer bort og spør enn at dere står og hvisker om meg, fordi hello jeg ser dere.

Vil du ikke bo med Sofie lenger?

Jo, jeg elsker å bo med Sofie! Jeg trenger bare å gjøre noe nytt, men aller helst vil jeg flytte sammen med Sofie om jeg skal flytte.

Hvor gammel er du?

Jeg er 23 år :-).

Har du tatt silikon?

Haha, nei det har jeg ikke. Hvis puppene mine ser større ut er det kun fordi jeg har lagt på meg, eller et bilde tatt i heldig vinkel. 

 

6 TING DU KAN GJØRE I HELGEN PÅ BUDSJETT

Det er endelig fredag, og endelig helg for mange. Ikke for meg, jeg har jobbhelg, men nå skal jeg ikke klage etter å ha hatt fri i en hel uke. Helgen kan fort bli litt sånn "hva skal vi finner på, shit jeg er ganske fattig nå". Det er like før stipendet kommer, og du sitter kanskje igjen med nok til havregryn og melk? I feel u. Det begynner å bli en stund siden siste lønning, og med en uke fri har det gått en del penger her også. Derfor har jeg laget en liste over morsomme ting du kan gjøre i helgen som enten er billig eller helt gratis! 

DRA PÅ DATE. Dette trenger ikke bli så dyrt! Enten kan du invitere han eller henne hjem, dere kan lage middag sammen og kanskje dele en flaske vin? Da blir det ikke så alt for dyrt, og det er superkoselig. Hvis det er første date, kan dere for eksempel møtes ute og ta et glass vin eller en øl. På første date er det like greit å ikke dra det for langt ut. La noe av spenningen være igjen til neste gang, og da trenger du maks kjøpe to glass vin. 

NYT DE SISTE HØSTDAGENE. Det har begynt å bli mer grått enn fargerikt ute, og jeg blir ikke overrasket om snøen plutselig begynner å dale ned. Derfor er denne helgen en perfekt anledning til å få det siste ut av høsten. Gå en tur i en park hvor det fortsatt finnes blader på trærne. Ta en løpetur i den friske høstluften. Ta med deg brød og dra i en park hvor du kan mate ender. Dra på ridetur! Det er så mye moro man kan gjøre som ikke koster så mye, og som lar deg nyte høsten.

RYDDE I KLESSKAPET. Jeg føler seriøst dette er noe jeg kan gjøre hver eneste uke. Det blir så fort rotete, og jeg finner stadig plagg jeg aldri bruker. Det er ikke lenge siden jeg ga bort en hel søppelsekk med klær, men allikevel finner jeg plagg på plagg jeg aldri tar på meg. Du kan lage et nytt system. Brette alt pent. Ta bort alt du aldri bruker, og gi det til veldedighet eller ha en byttekveld med venninner hvor alle tar med det de ikke bruker selv!

TA INITIATIV TIL MIDDAG MED GJENGEN. Hvis alle samles og lager middag sammen trenger det ikke bli så dyrt. Dere kan for eksempel lage hjemmelaget pizza! Det metter godt, og koster lite. Eller så kan alle ta med en rett hver og dere gjør kvelden til en tapas-kveld. Da får dere masse digg mat, men du trenger ikke bruke så mye penger. Dere kan hente forslag til Tapas HER forresten ❤ 

BAKE. Her stopper kun fantasien deg. Nå skal det sies at noen kaker er ganske så dyre å bake, men de kan du jo unngå. Det kan være lurt å bake ting som brød eller rundstykker. Det krever få ingredienser og du kan fryse det ned og spise kjempelenge! I tillegg slipper du å kjøpe noen av delene, så her er det vinn-vinn. Hvis du har lyst på noe godt er ikke boller og brownies i det dyreste laget, så det kan du fint bake. 

BESØK GRATIS MUSEER ELLER PARKER. Dette finnes sikkert i de fleste byer, eller? Jeg tror det. Det finnes skulpturparker, sånn som Ekebergparken i Oslo. Du kan dra i Botanisk hage, hvor jeg enda ikke har klart å komme meg til... Eller så kan du besøke et gratis museum som inneholder noe du finner interessant!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅ SKAL JEG PÅ AVVENNING

Det er mange avgjørelser som tas her om dagen, mye fordi jeg har skjønt at jeg må ta tak i eget liv om jeg vil se forandring. Nå har jeg bestemt meg for å gå enda mer inn i kosthold i forbindelse med at jeg endelig er godt i gang med treningen, og ikke kan være like slapp på den fronten som jeg har vært til nå. Treningen er på plass og kostholdet er mye bedre, men ikke bra nok.

Det å ta et glass rødvin eller to som kveldskos har blitt en (u)vane her hjemme. Kanskje skader det ikke så alt for mye, men gjør det virkelig godt? Det er koselig, særlig om jeg har besøk, men det er totalt unødvendig. Det samme gjelder godteposen jeg drar med meg hjem fra Yummy Heaven både fredag og lørdag. Det er heller ikke så mye av gangen, men det er nok, og som vinen er det unødvendig. Jeg har derfor bestemt meg for å sette meg selv på sukker- og vin-avvenning. Det høres dramatisk ut, men jeg er en person som trenger å kutte ting helt ut for å bli kvitt en vane. Jeg kan ikke ta én sjokoladebit, for da vil jeg ha hele plata. Nå er det heldigvis ikke slik med vinen. Der kan jeg helt fint ta ett glass for kosens skyld, men det har blitt en erstatter for sjokoladeplaten jeg ikke får, og det funker ikke.

Jeg har inngått en avtale med en kollega av meg, noe som gjør det hele så utrolig mye lettere å holde. Vi skal ikke spise sukker, altså kaker, godteri, kjeks, sukkerholdig brus og alt slikt, frem til jul. Det er seks uker, og innen den tid bør den syke lysten på sukker ha dabbet av. I julen kan vi kose oss litt, og så er det tilbake til normalen med godteri kun på lørdag og i moderate mengder. I tillegg til sukkeret skal jeg holde meg helt unna alkohol, foruten om to anledninger som er julebordet med jobben og julebordet med eks-jobbjentene. En må da kose seg litt. Poenget er at jeg skal tilbake til en sunn og god holdning til hovedsakelig sukker, men også vin-kosen. Litt er lov, innimellom. Alt med måte, eller hva? 

Nå håper jeg bare jeg klarer dette. Nei, jeg SKAL klare dette. Stakkars menneskene rundt meg, jeg er ikke en hyggelig person når jeg er på sukker-avvenning, men det går forhåpentligvis raskt. Ønsk meg lykke til ❤ 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG LIKER IKKE LIVET MITT

Hvordan skal jeg si dette... Det har virkelig gått opp for meg at jeg ikke liker livet mitt. Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt. De siste dagene har jeg gått rundt og kjent på dette, og nesten fått panikk fordi jeg har blitt så stressa. Dette var ikke planen. Dette var ikke det jeg ønsket. Det gjør vondt langt inn i sjela når jeg tenker på hvordan hverdagen min ser ut, i motsetning til hva jeg så for meg. 

Jeg har ikke gjort noe av det jeg ønsket. Jeg har ikke reist masse. Jeg har ikke spart til bolig. Vel, jeg har ikke en gang en sparekonto. Jeg har ikke fullført studiene, og jeg har ikke startet å jobbe med journalistikk. Naturlig nok ikke, når jeg ikke en gang har fullført studiene. Hvorfor har jeg latt meg selv ta så dårlige avgjørelser? Nå jeg skriver dette blir jeg så lei meg fordi jeg tenker på alt som kunne vært, og hvor jeg kunne vært! 

Jeg hadde et friår hvor jeg jobbet fulltid og tjente flere hundre tusen kroner. Hvor ble disse pengene av? Jeg sløste de bort på vin og shopping det året, og resten brukte jeg etter jeg flyttet til Oslo så jeg slapp å jobbe. Da de pengene tok slutt høynet jeg grensa på kredittkortet. Så gjorde jeg det igjen og igjen. Da jeg endelig fikk betalt ned kredittkortet, startet på studiet og begynt å jobbe gikk det så bra. Jeg var på rett vei. Jeg var god i alt! Jeg var flink på jobb, jeg var snill med kroppen min ved å spise sunt og trene, jeg var på skolen og jeg likte livet mitt forholdsvis bra. Så hva faen skjedde? Jeg sluttet på skolen, og skulle fortsette i Australia. Det skjedde ikke, og nå sitter jeg her tilbake der hvor jeg var da jeg først flyttet til Oslo. Den eneste forskjellen er vel at jeg faktisk jobber, og trives med det. Jeg vil bare ha noe mer! Det er ikke nok. Det er ikke bra nok. JEG er ikke bra nok. Ikke så bra som jeg selv vil være. 

Det er så lett å tenke slik, gå rundt og sutre og synes synd på meg selv fordi jeg har fucka opp mitt eget liv. Tro meg, jeg har gjort det i to dager allerede, men så skjedde det noe. Dette er ting det går an å rette opp i. Jeg har all verdens med tid, så hvorfor stresser jeg? I stede for å fortsette sutringen tok jeg en avgjørelse. Jeg skal rett og slett skjerpe meg og få livet på plass igjen. Jeg skal ikke bruke penger, klippe kredittkortet i to og spare alt jeg har til overs hver måned. I tillegg til dette har jeg tatt en stor avgjørelse jeg skal fortelle dere om senere... Jeg rotet det til, og det er kun jeg som kan gjøre det rett igjen, noe jeg faktisk skal gjøre. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MINE FAVORITTER - TONER

Nå er det igjen tid for å tipse dere litt. Dette har blitt en slags uregemlessig spalte på bloggen. Jeg tipser dere om mine favoritter, og til nå har dere fått lese om hvilken ansiktsmaske, hvilket hårprodukt og hvilket sminkeprodukt jeg foretrekker fremfor alt annet jeg har prøvd. Denne gangen er det nok et ansiktsprodukt som står for tur. 

Matis Réponse Vitalité Energising Lotion er et fuktighetsgivende og oppfriskende ansiktsvann. Denne er en del av en serie som beskytter hunden fra ytre påvirkninger, motsirker hudaldring og gir ny effekt og friskhet til huden. Man kan fint bruke den som fuktspray ved behov, og er fin å ha med i vesken. Jeg bruker denne hovedsakelig som del to i min daglige hudrens ved leggetid. Etter å ha renset huden sprayer jeg litt av denne på en fuktet bomullspad og drar den over ansiktet så jeg får med siste rest av sminke og produkt. 

Du får kjøpt den i en del nettbutikker, og antakeligvis på steder som selger ansiktspleie som apotek og parfymerier. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

SEX OG SINGELLIV

Denne faste torsdags-spalten min heter egentlig singelliv & dating, men i dag er temaet sex som singel og da klarte jeg ikke motstå denne overskriften. Så i dag skal jeg late som om jeg er Carrie Bradshaw og skriver et filterløst innlegg om dating, sex og singelliv. For hvordan fungerer det egentlig med sex som singel? Nå passer jo dette dårlig i mitt tilfelle, ettersom jeg har fått sexforbud og ikke kunne gjennomført et samleie om jeg så hadde ønsket (noe jeg gjør, haha). Vel, jeg kan si så mye som at jeg hadde et liv før det inntraff. Sånn litt innimellom i hvert fall. 

Det er ikke helt enkelt dette med sex og singelliv. Ikke for alle. Noen "lever livet" som de så fint kaller det. Andre kaller det å ligge rundt med så mange som mulig, og gjerne flere på 24 timer, men folk ordlegger seg på forskjellige måter, hehe. Andre, som meg, har ikke det forholdet til sex at jeg er komfortabel med å bli med det som antakeligvis ikke er Prince Charming hjem fra byen hver eneste lørdag. Selv med ølbriller på finner jeg det sjelden sjarmerende med sprengkåte gutter på fylla, som er villig til å bli med en hver jente i baren hjem. Altså noen av de hopper helt seriøst fra jente til jente, etter hvert som avslagene kommer på løpende bånd, som en bie gjør fra blomst til blomst. Jeg ville bare tegne et bilde for dere. 

Nå skal jeg ikke si at det aldri har skjedd, men det er ikke en hverdagsaktivitet akkurat. Tja, man kan vel alltid få seg en fuckfriend, jeg hører det er populært. Det er bare en liten ting... Hvordan skaffe man seg en av de da? Det er mulig jeg er sær, men det skal litt til å finne en man faktisk vil ha sex med igjen og igjen og igjen og igjen. Eller? Vel, jeg har ikke vært så heldig. Det kan han noe å gjøre med at jeg sjelden dater, og derav sjelden har sex så det blir vanskelig å finne en aktuell kandidat, men men. 

Så hvordan tilfredsstiller man de naturlige behovene som singel hvis man ikke vil ha tilfeldige ligg etter byen og ikke har en fuck friend? Et alternativ er jo å faktisk begynne å date noen, da blir sex en naturlig del av det. Et annet alternativ er leketøy, woho! Nå skal det sies at det ikke kan sammenlignes med en mann, men det er en grei måte å... Hva sier man, "lette på trykket?". Haha, fungerer det uttrykket når det kommer til oss jenter også egentlig?

Nå føler jeg at jeg stiller dere flere spørsmål enn jeg gir svar, men mange av dere er ganske så lure. Jeg er også nysgjerrig på å vite hva dere tenker. Hvordan har man et godt sexliv som singel? Hva fungerer for dere? Som dere forstår ut ifra dette innlegget er jeg, til tross for å ha vært evig singel, totalt lost når det kommer til dette. Hjelp meg!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

DETTE VIL JEG GJØRE I 2018

Nå er det virkelig ikke lenge igjen til vi går over til 2018. Tiden flyr, og 2017 har virkelig rast avgårde. Når vi nærmer oss nyttår skal jeg gi dere en god gammeldags oppsummering av året som gikk, men jeg vil starte med å fortelle dere alt jeg vil gjøre i året som kommer! Jeg har nemlig satt meg noen mål.

Jobbe frivillig med barn eller dyr i utlandet. Dette har jeg ønsket å gjøre lenge, og jeg håper jeg kan få det til i 2018. Kanskje jeg kan jobbe på et shelter for hjemløse dyr i utlandet, og hjelpe de å få et bedre liv! Eller kanskje jeg kan dra til et u-land og hjelpe til på et barnehjem eller en skole? 

Dra på en av treningsreisene til Maren og PiaJeg følger begge to på snap, og leser bloggen til Maren fast. De reisene ser så fine ut, og tenk så sprek jeg hadde blitt. Jeg har faktisk skikkelig lyst til å bli med på en av treningsreisene deres i løpet av året som kommer. 

Fortsette på studiene. Det er på tide å komme meg tilbake på skolebenken og få fullført studiet slik at jeg kan jobbe med det jeg faktisk brenner for og synes er kjempemorsomt, nemlig journalistikk! Jeg er skikkelig gira på dette, og når jeg begynner på skolen igjen skal jeg virkelig ta det seriøst. 

 Dra på en reise. Jeg var ikke på noen reiser i løpet av 2017, sånn foruten om min to måneder lange reise til Mexico da. I 2018 vil jeg dra på en lang, fin utenlandsreise! Nå skal jeg til LA i februar da, så dette ordner seg nok, haha.

❤  Lære meg islandsk. Dette skal jeg gjennomføre!

 Leve av bloggen. Jeg har som mål å kunne leve av bloggen i løpet av 2018. Det å kunne sette av ordentlig tid til dette er noe jeg savner hver eneste dag jeg rusher avgårde til jobb, og jeg blir lei meg når tiden ikke strekker til. Jeg vil nok ikke slutte å jobbe helt ved siden av, rett og slett fordi jeg liker det! Men å ha muligheten til å ta seg fri om jeg trenger det, og faktisk ha den tiden jeg trenger til bloggen hadde vært fantastisk. 

Arrangere et surprise party. Jeg elsker å arrangere ting, og jeg elsker å overraske. Dette har jeg faktisk gjort én gang før da bestevenninnen min som yngre kom hjem fra utveksling. Det var så moro, og i 2018 vil jeg gjøre det igjen!

Jentetur til VM i herrehåndball i Kroatia. Dessverre tror jeg vi er litt sent ute, men herregud så moro det hadde vært! Vi var i Herning i 2016 og så på kvalifiseringen til OL, og den turen var helt amazing. Det er et av mine beste minner i løpet av hele livet, og det hadde vært helt sykt moro å gjenoppleve det med VM i Kroatia. 

Flytte. Jeg har bodd i Oslo i over tre år nå, og kjenner at det er på tide med noe nytt! Kanskje jeg flytter i forbindelse med studiene? Hvem vet, men jeg er virkelig klar for å røre på meg. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ALT JEG IKKE FIKK GJORT

Hjemreisen i går ødela tirsdagen min fullstendig, noe jeg egentlig ga greit uttrykk for i gårsdagens innlegg. Vi dro hjemmefra halv fem om morgenen, og da flyet gikk rundt klokken åtte sovnet jeg med en gang. Det ble ikke akkurat en god natts søvn, fordi jeg våknet hele tiden av at jeg falt fremover. Det er så ubehagelig, for ikke å snakke om flaut. Jeg faller jo fysisk fremover, haha.

Jeg var så sliten da jeg kom hjem, så alle planene om å handle inn mat for uken, pakke ut og vaske leiligheten gikk rett i vasken. Det ble Fjordland (kjøttkaker, namnam) og Yummy Heaven, pluss tre powernaps på sofaen i løpet av kvelden. Til tross for disse var jeg like trøtt da jeg skulle legge meg i halv tolv tiden, haha. Noen ganger lurer jeg på om jeg har en søvnsykdom. Åh, jeg savner Island og familien allerede. Det var ikke så godt å komme hjem som jeg hadde trodd, så nå er jeg litt trist. Vi får håpe det går fort over når jeg kommer tilbake til hverdagen, som jeg egentlig har gjort allerede. Nå er jeg nemlig på jobb, og etterpå skal jeg dra hjem og gjøre alt jeg ikke gikk gjort i går. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

JEG SAVNER DET...

Å BO DER JEG BODDE FØR. Jeg savner ikke leiligheten, den jeg bor i nå er mye hyggeligere. Jeg savner bare stedet! Det var så og si i Ekebergparken, og jeg brukte så mye tid der som jeg nå aldri gjør lenger. Jeg fikk virkelig ro i sjela, og startet eller avsluttet nesten hver eneste dag med enten en løpe- eller gåtur i parken. Hele stedet var bare så rolig og fint, langt utenfor alt annet. Jeg savner det skikkelig.  

ISLAND OG FAMILIEN. Det var virkelig så hyggelig å være tilbake der. Til tross for omstendighetene, eller kanskje på grunn av det, var det utrolig godt å være med familien. Det går ofte en stund mellom hver gang man ser hverandre, og nå var alle som er igjen samlet. Samtidig var det veldig rart å være der uten onkelen min. Vi bodde hjemme hos han og familien, men jeg følte på en måte at han hele tiden var en tur på butikken. Det er typisk meg å lure meg selv til å tenke slik, så kanskje det egentlige problemet er at jeg ikke vil kjenne på følelsene fordi det er så trist. Uansett var det godt å være samlet, og godt å være tilbake på fantastisk Island. 

VENNENE MINE. Det er så lenge siden vi alle har vært samlet! Jeg savner da nesten alle bodde sammen. Vel, alle bodde ikke sammen, men alle bodde med hverandre så da ble vi alltid en gjeng om vi dro på besøk til hverandre. 

MEXICO. NÅR SKAL DETTE TA SLUTT? Jeg er håpløs, savner alltid ting og bruker for mye tid på fortiden. Nå savner jeg Mexico og tiden på Paradise helt sinnsykt. Jeg klarte ikke se mer på svenske PH fordi det bare minnet meg om min tid der. Når de var på rommet mitt, løp på do for å snakke på fester... Så mange gode minner! Jeg vil skru tiden tilbake og oppleve det hele igjen. 

VIDEREGÅENDE. Åååh, jeg hadde det så fint på videregående! Jeg elsker virkelig den tiden jeg tilbragte der, og har så utrolig mange gode minner. Det var ikke bare skolen, men de tre årene var tre veldig bra år for meg. Jeg føler jeg hadde livet på stell, og alt var som det skulle. 

STARTEN PÅ HØSTEN. Nå er det bare mørkt, trist og kaldt. Jeg savner starten på høsten da det var litt skarp luft, solen skinte og hele Oslo ble farget i oransje og rødt. Det var utrolig vakkert, og definitivt min favoritt-tid på året. Med mørket kjenner jeg høstdepresjonen komme snikende, og det har jeg ikke tid til.

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

HELE DAGEN GIKK RETT I VASKEN

Denne dagen gikk totalt i vasken, noe jeg skal fortelle mer om i morgen. Akkurat nå er jeg så trøtt at jeg så vidt orker å trykke ned tastene, men det skal blogges! Jeg skal rett og slett gi dere en update på hva jeg har gjort siden jeg landet i Norge i tolv-tiden i dag. 

 Nettshoppet én genser på H&M. Jeg hadde en kupongkode som jeg fikk i bursdagsgave, så hvorfor ikke bruke den opp?

❤ Tatt igjen det jeg ikke hadde sett av Jane The Virgin. Den serien er jo så morsom, herregud jeg hadde helt glemt at den eksisterte før Netflix minnet meg på det.

❤ Allerede rukket å savne Island og familien <´3.

❤ Drukket den siste slanten av en flaske rødvin jeg hadde stående, tilsvarende et halv glass. Det var så godt. 

❤ Hørt hele albumet til Sam Smith sånn åtte ganger. DET ER SÅ FORBANNA VAKKERT.

❤ Savnet Island og familien litt til <´3.

❤ Ikke åpnet de 53 kommentarene som ligger og venter. Sorry, jeg skal gjøre det snart!

❤ Laget taco ut ifra restene jeg hadde her hjemme. Den ble forresten veldig god, og bestod hovedsakelig av hjemmelaget guacamole, mango, litt agurk, cherrytomat, ost og kyllingkjøttdeig med tacokrydder. 

❤ Ikke gjort noe av det jeg skulle som var å pakke ut av kofferten, sette på en klesvask, skifte sengetøy, trene og vaske leiligheten... Det kommer en dag i morgen!

❤ Spist godteri, noe jeg ikke angrer et sekund på. Hadde jeg ikke vært så lat som jeg er nå hadde jeg antakeligvis gått ut for å kjøpe mer. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

DEN PERFEKTE NYTTÅRSKJOLEN

Nå skal jeg fortelle dere om en nettsiden jeg virkelig elsker, nemlig Dennis Maglic. Hvis du leter etter en kjolen som virkelig skiller seg ut og gjør deg til midtpunktet på festen er dette rett sted. Sofie og jeg bestilte kjoler til både premiere- og finalefest fra denne siden, og dere husker vel alle gullkjolen? Kjolen jeg brukte i bursdagsfeiringen min er også herfra, det er faktisk den samme jeg hadde på premierefesten! Poenget er at kjolene herfra er helt sinnssykt fine!

Jeg planlegger alltid i veldig god tid, kanskje til og med alt for god tid. Nå er jeg på leting etter en kjole til nyttårsaften. Jeg vil som vanlig ha en helt amazing kjole, og derfor har jeg funnet frem til en del alternativer fra DM. Jeg klarer virkelig ikke bestemme meg, så fortell meg gjerne hvilken dere liker best!


1. HER  2. HER  3. HER  4. HER  5. HER  6. HER  7. HER  8. HER  9. HER

Det er bare en ting dere bør være obs på om dere bestiller herfra. Det sendes fra Sverige og da må det gjennom tollen. Begge gangene jeg har bestilt herfra har jeg fått tollregninger på over 600 og 800 kroner per kjole! Så du må tenke at de egentlig koster litt mer enn hva det står, selv om frakten i seg selv bare er på rundt 150 kroner. Det er litt kjedelig, men igjen så er det vanskelig å finne så fine kjoler så for meg blir det verdt det!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

PÅ VEI HJEM

Er dere klare for nok en flyplass update? Vel, dere får en uansett. Nå er det tid for å dra hjem fra Island og tilbake til Oslo. Det er alltid litt trist å dra hjem, samtidig som det føles godt. Jeg får alltid en rar følelse i meg når jeg forlater et sted. Turen til flyplassen når man kjører forbi byene i mørket, og kun ser tusenvis av lys i fjerne... Den følelsen er så fin, men rar og litt trist. Nå venter hverdagen igjen, og jeg må innrømme at jeg ikke er helt klart for det etter en hel uke med fri, haha. 

Nå skal jeg ta en liten tur i taxfreen og se om noe frister, og så er det snart klart for boarding. Ønsk meg lykke til på flyturen da, dere 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK GJØR DU FLYTUREN PERFEKT

Nå skal jeg snart legge meg. Som jeg skrev tidligere må vi opp grytidlig i morgen, og jeg er super-avhengig av en god natts søvn. De som kjenner meg vet at jeg blir umulig å ha med å gjøre om jeg er trøtt eller sulten, så det vil vi unngå. På vei til Island satt jeg og tenkte over hva som gjorde flyturen så grei, og hva som har gjort de siste turene mine ganske så greie. Jeg kom frem til noen punker som dere nå skal få gleden av å vite!

Jeg er ikke veldig glad i å fly. For det første er det kjedelig og lite komfortabelt, og i tillegg har jeg tidligere slitt med kraftig flyskrekk. Nå har heldigvis sistnevnte bedret seg betraktelig, og det å fly går helt greit. Jeg sitter ikke lenger og griner mens jeg propper i med angstdempende for å klare å gjennomføre en flytur, så det er jo veldig deilig! Nå er jeg kommet til det punktet hvor jeg faktisk kan sitte og se ut av vinduet på skyene langt der nede, og synes at det er litt fint. Selv om det er bedre er jeg avhengig av en del ting for å gjøre flyturen best mulig, og nå deler jeg tipsene mine med dere! Kom gjerne med deres beste tips i kommentarfeltet, så hjelper vi hverandre litt. 

Sjekk inn på forhånd om det er mulig. Da sparer du masse tid på flyplassen og kan gå rett til bagasje drop off. Hvis du sjekker inn tidlig er det ofte lettere å få det setet man ønsker også. Kanskje du er som meg og helst vil sitte langt frem i flyet, og gjerne ikke i midten av tre-seteren? Sjekk inn tidlig så kan du plassere deg hvor du vil!

Ha system i håndbagasjen. Jeg plasserer det jeg vet jeg må ta ut øverst, sammen med det som må legges i de små plastposene. Da er det enkelt å ta frem i sikkerhetskontrollen, i stede for å måtte grave langt ned i kofferten eller vesken og lage kø. Passet og lommeboken ligger også alltid lett tilgjengelig. 

Vær ute i god tid. Det verste i verden er å starte en reise med å stresse seg gjennom flyplassen, for så å måtte løpe til gaten. Det gjør ikke noe om du må sitte på flyplassen en stund så lenge du har en banan i veska og en god bok eller telefon. Kanskje du har med pcn din, så får du enten sett på serier eller kanskje gjort litt arbeid? Flyplasser har som regel gratis trådløst nett, så da er det bare å slå seg løs. 

Forbered underholdning. Hvis du skal reise et lite stykke er det som regel et godt utvalg av underholdning på flyet, som for eksempel filmer og serier. Uansett kan det være greit å forberede litt underholdning selv, sånn for sikkerhetsskyld. En flytur er en perfekt anledning til å gjøre ting du ellers ikke rekker. Nå er du stuck, så hvorfor ikke? Last ned noen spennende podcaster du ikke har fått tid til å høre på ellers. Ta med en bok du har hatt lyst til å fullføre eller begynne på. Lag en egen spilleliste på Spotify så du har alle sangene du ønsker å høre på akkurat nå klare! Du kan ta med en tegnebok eller en notatbok. Det er masse å gjøre hvis du bare forbereder deg litt på forhånd. 

Sovemaske og nakkepute må med. Dette gjelder da særlig på lange flyturer, men også korte om du er som meg og sovner i det flyet letter uansett. Sovemaske er superdigg uansett hvor man sover, men det gjør ikke akkurat noe på et lyst fly. Nakkeputen er gull verdt så du slipper å våkne av at hele deg faller frem, eller våkner opp med strekk i nakken. 

Ha med snacks og drikke i vesken. Dette må jeg ha. For det første sovner jeg nesten alltid på fly, og når jeg våkner da er jeg både tørst og fysen, ja kanskje til og med sulten. Det trenger ikke være usunt, selv om det er lov å kose seg litt på ferie. Du kan ha med litt frukt, da får du i deg litt sukker, men holder det sunt. En liten sjokolade skader heller ikke! Jeg pleier også å ha med en banan i tilfelle jeg blir sulten, og alltid en flaske med vann som jeg kjøper etter sikkerhetskontrollen. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ICELAND TROUGH MY PHONE

Nå har jeg ikke lenge igjen av tiden her på Island. Jeg flyr tilbake til Norge tidlig, tidlig i morgen. Vi må faktisk reise herfra klokken halv fem om morgenen for å være ute i rett tid. Det blir hardt altså... På en måte blir det godt å komme hjem, men samtidig er det trist å dra herfra allerede. Som dere har forstått ut ifra bloggen har tiden her blitt brukt med familie, og jeg har ikke gjort noe særlig spennende annet enn da jeg var en tur i Reykjavik. Jeg lover å vise dere alt det fine Island har å by på neste gang jeg kommer, men nå var jeg her for å tilbringe tid med familien og ta farvel med onkel. 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

BLOGGENE JEG LESER FAST

Det er ofte det dukker opp spørsmål om hvilke blogger jeg leser. Det er alltid gøy å høre om andre blogger enn de man leser selv. Jeg elsker å oppdage nye blogger jeg kan sitte og lese eller scrolle nedover i evigheter. De bloggene jeg leser er slike. Nå skal jeg dele hvilke jeg leser fast med dere, og jeg håper dere vil fortelle meg hvilke dere leser fast! Kanskje jeg finner en ny favoritt?

Angelica Blick. Den dama er mitt girl crush, og det er hundre prosent seriøst. Angelica er en av Sveriges største bloggere og har over en million følgere på Instagram. Hun har de kuleste antrekkene, og bildene jeg har sett noen gang. Den dama er rett og slett helt amazing, og bloggen hennes er utrolig inspirerende. I tillegg kule antrekk så reiser hun masse og poster de nydeligste feriebildene ever. 

 

Ida Wulff. Det jeg elsker med bloggen hennes er hvor rett frem hun er. Ida sin blogg var en av de aller første jeg begynte å lese, kanskje ikke så rart med tanke på at hun var en av de aller første store bloggerne i Norge. Helt siden jeg startet har jeg klikket meg innom jevnlig, og bloggen hennes gjør meg alltid glad. Selv paraplyene hennes får meg til å smile! Hun fremstår som en veldig ekte person på bloggen om dere skjønner hva jeg mener, og det liker jeg. 

 

Et innlegg delt av Ida Wulff (@idawu)

Janni Delér. Hun er også utrolig inspirerende, da særlig på bildefronten. Janni er også en av Sveriges største motebloggere, og er sammen med Jon Olsson. De reiser verden rundt, og ellers bor de faktisk i Monaco. Hvor utrolig er ikke det? Hun har verdens fineste stil. Masse farger og kule kombinasjoner. Hvis du føler deg litt kjedelig på klesfronten anbefaler jeg en tur inn på bloggen til Janni, 

 

Et innlegg delt av Janni Delér (@jannid)

Kristina Andersen. Kristina sin blogg er faktisk den bloggen jeg har lest fast lengst. Det var noe med henne og skrivingen hennes jeg fant veldig interessant, selv for mange år siden. Hun fremstår som en morsom og godhjerta jente, som ikke er redd for å sparke fra seg om det er nødvendig. Nå er bildene hennes også en god grunn til at jeg klikker meg innom bloggen. Utrolig bra bilder! Samt at hun deler masse gode oppskrifter, i tillegg til film- og serietips :D.

Anniken Jørgensen. Jeg leste bloggen hennes da hun var på blogg.no, men så forsvant hun litt fra radaren min. De siste seks månedene har jeg begynt å lese bloggens hennes igjen. Det er mye på grunn av de ærlige innleggene hvor hun deler tanker og følelser. Det er så sterkt og ekte! Anniken er også helt rå på bilder. Jeg kan sitte og bla og bla nedover bloggens hennes for å se bilder. De er utrolig kule!

 

Et innlegg delt av A N N I J O R (@annijor)

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKEN SOM GIKK #9

AKKURAT NÅ :

Nå sitter jeg i sengen på rommet til kusinen min. Jeg låner dette mens vi er her, noe som er utrolig snilt! Resten av familien sitter samlet i stuen, og jeg skal snart gå inn og henge meg på dem. Vi har sittet og fulgt med på stormen som bygger seg opp her. For dere som følger meg på snap (andreasveinsdot) så dere kanskje at jeg var ute og gikk en tur i den begynnende stormen i stad. Vel, nå er den mye verre! Alle fly er innstilt og man blåser nesten bort om man åpner døren. Spennende altså! 

UKENS TANKE: 

Jeg er lei av å ikke kunne delta i samtalene i familiesammenkomster, så nå har jeg bestemt meg for å lære meg islandsk i løpet av 2018!Jeg føler meg så hjemme her på mange måter, men kan ikke snakke språket. Jeg forstår noe, i hvert fall etter å ha vært her en stund, men jeg kan ikke snakke noe som helst. Det er så utrolig kjipt, og noe jeg tenker mye på så derfor har jeg bestemt meg for å lære det. 

UKENS SERIE:

Da jeg dro til Island på torsdag var jeg hekta på Son of Anarchy. Det er jeg egentlig enda, men fordi jeg nå er på Island ligger ikke SOA lenger på Netflix. Jeg fikk noia i et par timer, men så kom jeg på at dette er en perfekt anledning til å fortsette på en av seriene jeg har startet på tidligere, men ikke fullført. Det endte opp med The Queen som handler om monarkiet i Storbritannia og hovedsakelig dronning Elizabeth. Den er superspennende!

UKENS CRAVING:

Sjokoladerosiner og kleinur. Sånn går det altså, med en gang jeg lander på Island spiser jeg så mye usunt haha. Kleinur kan minne litt om smultringer, bare at det er enda bedre. Sjokoladerosiner har vi i Norge også, men disse er av en eller annen grunn enda bedre. Jeg har ikke gjort annet enn å spise dette og kose med hunden liksom. Her er det snakk om et ekstremt høyt inntak av begge deler, wopsi. 

UKENS HØYDEPUNKT:

Det må bli å være tilbake på Island, til tross for omstendighetene. Jeg er så utrolig glad i dette stedet! Nå har jeg vært her siden torsdag ettermiddag, og det er bare utrolig deilig. Luften, utsikten, alt. Dette er et nydelig sted som virkelig gir meg ro i sjela og det pusterommet jeg trenger. Jeg anbefaler absolutt alle å dra hit om dere har mulighet en gang i løpet av livet! Island er et vakkert sted. 

UKENS IRRITASJONSMOMENT:

Jeg er så elendig på å pakke fornuftig! Når jeg skulle pakke til Island tok jeg med alt mulig rart, som for eksempel fem forskjellige tynne stopper og bluser. Det får jeg sikkert veldig bruk for... Noe jeg ikke pakket, som ville falt de aller fleste naturlig om de skulle til Island, er hansker og lue. Jeg tok med meg skjerf da, bra jobba! Jeg synes det er så fint å gå tur her, men jeg fryser jo ihjel fordi jeg verken har noe på hender eller hode. Er det mulig, liksom? Så ja, dette har irritert meg veldig. 

UKENS MEST LESTE INNLEGG:

Legen har gitt meg sexforbud

Hvorfor skrev jeg om vaginismen min?

Ukens spørsmål

UKENS MATRETT:

Jeg har ikke spist taco siden tirsdag, og det er veldig lenge til å være meg. Nå er det skikkelig cravings på det, så jeg er nødt til å lage meg dette til middag når jeg kommer hjem på tirsdag. Jeg klarer nesten ikke vente, namnam taco. 

UKENS SANG:

Julie Bergan - Incapable. Jeg har hatt den på repeat helt siden den kom på Spotify på fredag. Herregud for en sang, åååh hjertet mitt <´3.

UKENS FAVORITT-BILDE:

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

TIL DEG SOM IKKE FORSTÅR HVORFOR MAN DELER PERSONLIGE TING PÅ EN OFFENTLIG BLOGG

Kommentarfeltet mitt er et sted hvor andre kan dele sine meninger. I det siste har jeg fått så utrolig mye positivt, men det er ett spørsmål som har gått igjen og jeg ser meg nødt til å svare på det i et eget innlegg. Hvorfor i all verden er det nødvendig å dele så mye privat på bloggen? Vel, for dere som faktisk ikke er modne nok eller rett og slett åpne nok til å klare å forstå dette anbefaler jeg dere først å lese dette innlegget. Hvis det ikke hjelper deg å forstå vil jeg anbefale deg en tur i kommentarfeltet til dette innlegget, eller kanskje lese en av de flere artiklene som ble skrevet om vaginisme, både i innland og utland i etterkant av innlegget jeg skrev om det. Vet du hvorfor det plutselig ble skrevet flere artikler om denne "skjulte" sykdommen? Fordi jeg gikk ut på min offentlige blogg og fortalte at dette er noe jeg sliter med. 

Det var ikke kult å dele det. Jeg satt ikke spent og ventet på kommentarene som skulle renne inn. Nei, jeg var nervøs og gruet meg litt. Jeg turte faktisk ikke å åpne kommentarfeltet før dagen etterpå. Hvorfor? Fordi dette var veldig skummelt å dele. Dette har jeg også gjort før hvor jeg har delt personlige, og det som i utgangspunktet er private ting. Jeg deler det ikke fordi jeg synes det er kult at familie og venner skal lese om at jeg har problemer med underlivet mitt, at jeg har grått meg i søvn som følge av kjærlighetssorg eller at jeg har slitt med mitt i løpet av mine 23 år. Ja, det er privat, men jeg som faktisk har muligheten til å nå ut til veldig mange mennesker valgte å gå utenfor min egen komfortsone for å sette fokus på det som faktisk er et stort problem for mange.

Jeg velger å dele det for at andre skal kunne kjenne seg igjen og vite at de ikke er alene. Jeg deler det fordi jeg gjerne skulle lest noe slikt skrevet av en offentlig person tidligere. Jeg deler det for å vise at jeg ikke er perfekt. Jeg deler det nettopp fordi det er personlig og vondt. Jeg deler det fordi vi må tørre å dele og å snakke om ting i stede for å lukke alt inne i oss og gå rundt og ha det vondt.  Alt handler faktisk ikke om direkte klikk på bloggen, men engasjement og fokus rundt en sak. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

GRUNNEN TIL AT ISLAND ER BEDRE ENN NORGE

Tidlig lørdag morgen, like etter at vi hadde stått opp gikk pappa, lillesøsteren min og jeg en lang tur med hunden til familien vår som bor her. Det er rett og slett nydelig! Sola var i ferd med å stå opp, og ga fjellene et fint skjær med blanding av rosa og oransje. Det var så stille og fint, rett og slett vakkert. 

Vi gikk forbi fjellene, ned langs en elv og fikk en god runde på det. Langs veien passerte vi flere barne- og ungdomsskoler og pappa fortalte og forklarte at alle skolene har idrettshaller og at samfunnet satser stort på å holde barn og unge i aktivitet. På den ene skolen vi gikk forbi hadde de satt opp en slags hinderløype, og det stod et skilt med forslag til mange forskjellige treningsøvelser man kan gjøre med utstyret. Dette var i skolegården! I tillegg hadde de to idrettshaller og et svømmebasseng. Vi gikk videre og kom til en fotballbane. Der var det fullt av bittesmå unger som var på fotballtrening en lørdags morgen. Vi gikk videre og så et lag med litt eldre jenter trene på en fotballbane like ved. Rett bak dem var det en stor idrettshall! Er det rart islendingene har blitt så gode i både fotball og håndball på verdensbasis, til tross for at det bor under 340 000 mennesker her?

Etter at Islands herrelandslag i fotball virkelig fikk det til har spørsmålet blitt stilt så mange ganger, hva er det islendingene gjør som vi ikke gjør? Det er rett og slett en kultur for aktivitet her, og det med god hjelp fra staten. Her får de faktisk tilbakebetalt penger opp til en viss sum i året om de melder seg inn i et idrettslag eller på et treningssenter. Staten hjelper deg altså med å være i aktivitet! Det er så utrolig bra i en verden hvor mennesker blir mer og mer usunne. Et lite tips til Norge 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SERIENE DU MÅ SE

God lørdag! Her ligger vi en time bak Norge, så jeg er faktisk på vei ut for å spise middag med kusinen min og tre av fetterne mine i Reykjavik. Det blir sikkert veldig koselig, så jeg gleder meg veldig! Jeg vet ikke hva deres planer er, men om dere skal slappe av hjemme bør dere virkelig lese dette innlegget. Jeg har samlet sammen mine favorittserier til dere. Disse er superbra alle sammen, så om du skal chille i kveld eller planlegger å være fyllesyk i morgen så passer dette perfekt. Dette er serier absolutt alle bør se! Vel, kanskje ikke SOA. Den er litt grotesk, men veldig bra. Jeg tror vi slenger på en 16-årsgrense på den, hehe. 

Sons of Anarchy. Denne serien handler om en motorsykkelklubb som holder til i California. Hovedpersonen er kjekkasen Jax spilt av Charlie Hunnam. Han er så pen at jeg holder på å gå i bakken hver gang han dukker opp på skjermen, noe som skjer sånn cirka 98% av tiden. Denne serien er utrolig spennende gjennom alle sesongene, og inneholder masse drama og kjærlighet. Det som er skikkelig kult med denne serien er at det virkelig er en tanke bak absolutt alt som skjer! Dette forstår du først når du ser den aller siste episoden. Dere MÅ se denne!!!

Chuck. Jeg hadde nesten glemt Chuck! Da jeg gikk på videregående pleide en venninne og jeg å ha Chuck-kvelder hvor vi koste oss med maraton. Chuck er så fin! Serien handler som dere forstår om en fyr som heter Chuck. Han er en skikkelig nerd som bor hjemme hos sin suksessfulle lege-søster og hennes utrolig flotte og superspreke lege-samboer mens han selv jobber på noe som kan minne om Elkjøp. Plutselig havner han i CIA som en ressurs og forelsker seg i agenten som skal passe på han. Denne er fin, morsom og spennende på en gang! En skikkelig feelgood serie. Bortsett fra slutten som jeg HATER. Dere vil forstå.

Friends. Jeg har vel skrevet nok om denne serien? Haha. Dere vet i alle fall at jeg elsker denne serien over alle andre serier. Jeg tror faktisk jeg har sett absolutt alle sesongene sånn ti ganger, og da overdriver jeg ikke. Da jeg hadde friår kjøpte jeg samlepakken og så alle to ganger, og siden den tid har det gått jevnt og trutt i Friends hjemme hos meg. For dere som ikke har fått med dere dette så er Friends verdens beste serie. Den er morsom og hjemmekoselig. Den får meg alltid i godt humør, og alle karakterene har noe en kan kjenne seg igjen i. Den handler om en vennegjeng som bor i New York og har mye personlighet og ganske vanlige problemer. 

Revenge. Denne serien er som skapt for meg. Jeg elsker hevn, og DIGGER hvordan hovedpersonen i serien har planlagt sin hevn over flere år hehe. Her er det vanskelig å skrive om handlingen uten å røpe for mye, men denne er drama, drama, drama, drama. Den er helt sykt bra, og dere må nesten bare se den for å forstå. Jeg er livredd for å røpe noe som helst, men jeg kan si at jeg satt klistret til skjermen i timesvis da jeg oppdaget denne. 

Gossip Girl. Wiiiii, favoritt-serien min på ungdomsskolen (tror jeg?) og videregående. Altså, jeg er Blair. Sånn helt seriøst, vi kunne vært samme person hvis jeg bare hatt fått milliarder av kroner, min egen Dorota og en Chuck Bass. Gossip Girl handler om de rike og velstående ungdommene på The Upper East Side i New York. Hovedpersonen kan vel sies å være den vakre, men trøblete Serena, med god hjelp fra Blair, Chuck, Nate og Dan. Det er en sladreside, Gossip Girl, som avslører alle hemmelighetene dere og vi får følge med på alt av dramatikk som fyller hverdagen deres. Chuck og Blair er mitt favorittpar over alle når det kommer til film og TV. De er så fantastiske!

Homeland. Den serien her er perfekt for meg. Jeg er så nysgjerrig og elsker å følge med på hva som skjer i verden. Homeland handler om Carrie som er bipolar og jobber som agent i CIA. Store deler av serien handler om å finne ut hva som truer landets sikkerhet, og det er mye fokus på å hindre terror. Jeg synes dette er så utrolig spennende, men også veldig skummelt fordi det er så realistisk og mye av det som skjer i serien minner sterkt om ting om har skjedd i virkeligheten. Jeg har ikke sett den siste sesongen som kom ut, men alt før det er helt utrolig bra! 

The Good Wife. Denne serien er superspennende, særlig om du er interessert i lover, rettsystem og USA generelt. De er jo totalt crazy der borte. Serien handler hovedsakelig om Alicia som havner midt i en skandale når hennes mann, som også er statsadvokat, blir tatt for å ligge med prostituerte og er mistenkt for å ha brukt midler fra statsadvokatens kontor (tror jeg). Hun tar opp jus, og begynner å jobbe som advokat igjen. Serien handler mye om hennes saker, som er utrolig spennende. I tillegg handler den selvfølgelig om skandalene som kommer på rullende bånd, hennes forhold til sjefen sin som er en tidligere flamme og ekteskapet med hennes utro ektemann. Alicia er en så vanvittig tøff dame!

 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL // VOKSING, TATOVERING, PUPPEBILDER, FLYTTE TIL TRONDHEIM +++

Hadde du sett for deg at du skulle bo alene i leiligheten da du og Sofie flyttet sammen? Hun er jo mer ute og reiser enn hun er hjemme.

Haha, nei jeg hadde jo ikke det. Nå liker jeg godt å være hjemme alene, eller det kommer og går litt. Ofte er det deilig og jegnyter tiden alene, mens jeg andre ganger er supersosial og er på og har besøk hele tiden! Det går med andre ord helt fint at hun er mye borte, selv om jeg savner henne når hun er borte lenge av gangen. 

Hvorfor i alle dager retusjerer dere de puppebildene på snap som dere la ut på bloggen, er det kun for å få lesere eller? Budskapet deres er så innmari motstridende!

Haha da jeg la ut det bildet på snap igjen for noen dager siden var det i sammenheng med et nytt innlegg som handlet om nakenbilder som spres, og ja da var det for å få dere til å klikke dere inn. Vil ikke si at det er et motstridende budskap, da det første innlegget står som alltid. 

Var det bare jeg som ikke klarte å få det med meg, eller skrev du hvem det var som hadde gått bort?

Jeg skrev det ikke, men det er ikke noe jeg har holdt tilbake med vilje. Det er onkelen min som dessverre har gått bort :-(. 

Har dere en viss peiling på når dere sto opp inne på PH? Om det var typ 07 eller 11 liksom

Ja, det var vel rundt klokken åtte og rundt klokken 10. Det kom litt an på dagen, om det var tett program eller ikke.

Hvor er kostymet du har på deg fra? :-)

Det er faktisk fra eBay!

Hvorfor er ikke du og Martine Lunde venner?

Åh, som jeg begynner å bli lei av dette spørsmålet. Jeg føler jeg har svart på dette en million ganger tidligere, men vi tar en siste runde. Martine og jeg er ikke uvenner, vi har ikke kranglet og det er ingenting uoppgjort mellom oss. Vi er bare ikke to mennesker som klikker på den måten at vi bli bestevenner og henger masse sammen. Vi er uenige om en del ting, og det er helt greit! Jeg er all for saklige diskusjoner, det er normalt og bra at man er uenige. De gangene jeg ser Martine er det veldig hyggelig, som for eksempel da vi var i Trondheim tidligere i høst. Det var supergøy! Så vi er ikke uvenner, det er hyggelig når vi møtes, men alle kan ikke være gode venner - folk er forskjellige :-).

Var Martine Lunde og Isabell invitert i bursdagen til deg og Martine? Hvorfor var de ikke der?

Begge var invitert, men det var bare Martine Lunde som kom. Utrolig koselig at hun fikk til å komme!

Har du og Sofie tenkt til å flytte til Trondheim?

Jeg har faktisk snakket om dette med både Sofie og bestevenninnen min Marte! Vi er rastløse og klare for å prøve noe nytt, og Trondheim virker som et fint sted å gjøre dette på. 

Hvilken genser er det du har? Sykt fin!

Tusen takk ❤ Det er faktisk en Islandsgenser, veldig populære her typ alle har de. Stemoren strikket den til meg for noen år siden!

Fikk dere selv velge hvordan introen deres på PH skulle være?

Nei :-).

Har du noen tatoveringer eller vil du ha noen?

Jeg har ingen og kunne heller ikke tenkt meg det! Personlig synes jeg at jeg er finest uten noe som helst på kroppen min, og kommer ikke til å ta det i fremtiden heller. 

Hei! Har et spm. vedr. vippene dine, har du tatt mindre vipper? Hvor tar du vipper? Takk for svar😊

Jeg har fjernet vippeextensionet helt! Det gjorde jeg der hvor jeg vanligvis legger vipper, på Beauty House Pilestredet i Oslo (sponset behandling). 

Kan du fortelle om voksingen? Gjør du det selv (sånn veet?) eller drar du til profesjonell?

Jeg tar brasiliansk med HotWax. Aldri bruk strips, det er helt forferdelig tortur! Verste jeg har gjort. Dette gjør jeg i salong :-). Jeg har prøvd hjemme, men det gjorde alt for vondt, så det skal jeg nok ikke prøve igjen med det første. 

Når legger du deg vanligvis?

Mellom 22.30 og 23.30, noen ganger før og noen ganger senere!

Er du fullt islandsk?

Nei, det er bare pappa som er fra Island. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

REYKJAVIK

God morgen! Jeg er helt lost på hvilken dag det er, så det var først nå jeg skjønte at det er lørdag og at folk har fri. Så deilig, eller hva? Her på Island er faktisk butikkene åpne syv dager i uken, noe som er digg for meg som turist selv om jeg ikke vil ha det sånn hjemme. Derfor er det ikke noe hastverk med noe som helst før morgendagen, fordi om vi vil ta en handlerunde kan vi også gjøre det da. Nå skal vi ut og gå en lang tur i den islandske naturen. Kameraet skal med, og jeg håper på å få tatt noen kule bilder så jeg får vist dere den delen av Island også. 

I går dro lillesøsteren min, kusinene mine og jeg til Reykjavik en tur. Det ligger cirka 15-20 minutter unna der vi bor så det er null stress å dra en liten tur dit. Vi vandret nedover hovedgaten og så på alle de rare butikkene og restaurantene. Nå har det seg slik at 90% av butikkene der har blitt gift shops. Litt kjedelig fordi det pleide å være mange unike og kule butikker der, men slik har det nå blitt. Heldigvis finnes det fortsatt noen skatter, og vi fant blant annet en superkul vintage-butikk som hadde SÅ mye fint. Dessverre er jeg i sparemodus, men det var utrolig gøy å kikke. 

Senere i dag kommer ukens spørsmål! Jeg klarte å gå ut av innlegget uten å lagre da jeg skrev det i går, så alle spørsmålene dere sendte meg på Snapchat (andreasveindot heter jeg der) ble dessverre borte. Jeg husket kun ett av de, så resten er hentet fra kommentarfeltet. Det kommer en ny mulighet neste uke, så husk på hva dere lurte på og still de gjerne igjen da ❤ 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

PERFEKTE VENNINNEGAVER

Reklame - inneholder annonselenker

Julen nærmer seg med stormskritt, og flere er allerede ferdig med julegavene! Jeg er ikke helt der enda, og starter nok ikke med julegavehandling før i desember, kjenner jeg meg selv rett. For dere som allerede er i gang har jeg samlet en del tips! Nå har jeg tatt turen inn på Nelly og finnet frem masse fint, som forslag til venninnegaver. Her er det mye i forskjellige prisklasser, og jeg tror alle kan finne minst en ting som passer for sin venninne!

1. HER  2. HER  3. HER

4. HER  5. HER  6. HER

7. HER  8. HER  9. HER

10. HER  11. HER 12. HER

13. HER  14. HER  15. HER

16. HER . 17. HER . 18. HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

HER FÅR JEG PUSTE

Det er noe med dette stedet som gjør at jeg virkelig får puste. Jeg føler aldri at jeg får nok pusterom noen gang, men akkurat her er det som om kroppen min bare gir slipp på alt av stress og bare er. Jeg tenker ikke, stresser ikke og det føles som om jeg endelig får puste ut. 

Island er et utrolig vakkert sted, og for meg føles dette stedet som hjemme til tross for at jeg aldri har bodd her. Jeg merket det med en gang vi gikk ut i den kjølige høstluften utenfor flyplassen, her får jeg puste. Det er så stille og fredelig. Ikke masse mas og rop. Hvis jeg går ut døren ser jeg de store snøbelagte fjellene på den ene siden og havet på den andre. Jeg går en tur i den skarpe luften og hører ingen verdens ting, annet enn en bil i det fjerne eller en dør som slås igjen. Det er så rolig og fredelig. 

Denne gangen er jeg dessverre her i forbindelse med begravelsen av et kjært og nært familiemedlem. Stemningen er annerledes enn hva den pleier å være, men allikevel er det godt å være her. Det er godt å se familien igjen, og det er godt å være på Island igjen. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ER DET RART Å VOKSE UNDERLIVET SOM SINGEL?

Hello, her er vi tilbake til singel-snakket. Det er torsdag, og det betyr et nytt innlegg i singelliv-spalten min. Det er nemlig noe jeg har gått og tenkt litt på. Jeg gjør en del ting av gammel vane, og noe av dette merker jeg at andre reagerer på. Det er litt sånn "hvorfor gjør du dette når du er singel?". Det å vokse underlivet får jeg stadig høre andre synes er litt rart når jeg ikke har kjæreste. Noe annet jeg gjør som andre mener er unødvendig er å gå med fint, matchende og til tider sexy undertøy. Akkurat det siste der må nesten skylde på yrkesskaden min for. Etter over to å i undertøysbutikk klarer jeg ikke gå i undertøy som ikke matcher, haha. 

Nå er jeg som alltid nysgjerrig på hva dere mener! Jeg har samlet sammen en del punkter hvor jeg forteller hva jeg gjør, som andre reagerer på at jeg gjør fordi jeg er singel. Synes dere dette er rart? Hva gjør dere andre single som dere merker at folk reagerer på? Fortell!

❤ Vokse underlivet. Dette elsker jeg å gjøre, rett og slett fordi jeg føler meg skikkelig fresh etterpå. Jeg hater å barbere, både fordi det er kjedelig og fordi det tar så lang tid. Hårene vokser jo ut igjen med en gang, så hvis ikke jeg vokser har jeg en tendens til å gå litt for lenge uten å shave, haha. Too much information, iknow. Vel, poenget mitt er at jeg tar brasiliansk, og det har jeg gjort i flere år, litt sporadisk. Er det rart å gjøre fordi jeg er singel?

❤  Gå med fint undertøy. Som jeg allerede har sagt er jeg yrkesskadet, haha. Jeg har etter to år i undertøysbutikk fått en god samling med fine undertøysett, og som regel bruker jeg disse sammen. Jeg klarer ikke ta meg meg en hvit truse og sort bh, nei det funker ikke. I løpet av disse årene ble jeg også veldig glad i å kjøpe fint undertøy, og da er det litt irriterende med kommentarer som "det er jo ingen som skal se det uansett" :-)))))))). Hallo, jeg føler meg fin!

❤ Tenne masse lys på soverommet. Dette er jo bare superkoselig! Jeg elsker levende lys, og tenner alt av lys på soverommet om jeg skal ha en chille-kveld der alene. Det er jo bare koselig, men Sofie ler seg ihjel fordi hun synes det er veldig spesielt å gjøre når man ikke har kjæreste. 

❤  Ny-barberte legger. Okei, her skal jeg innrømme at jeg ikke alltid følger opp. Men, er det så rart å alltid ha barberte legger selv om man er singel? Kanskje nå på vinteren, eller? Det er jo deilig med glatte legger da dere!

❤ Ta et glass vin til kvelds. Dette er muligens ekstra koselig å gjøre sammen med en kjekkas, men det er jo koselig å gjøre alene også. Jeg elsker å ta et lite glass rødvin som kos mens jeg ser en film på kvelden. Det er greit at det også er hyggelig å gjøre sammen med noen, men jeg synes da ikke det er så rart å gjøre alene heller jeg da!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

HEI FRA FLYPLASSEN

Hei, fine dere! Nå er jeg faktisk i lufta, og koser meg forhåpentligvis med Pepsi og film. Hvis ikke så sover jeg antakeligvis, haha. Jeg er så forferdelig trøtt i dag og har nesten ikke klart å holde øynene åpne (noe som synes på bildet over her, hehe). Det var så hardt å stå opp, men det gikk da til slutt. Jeg kom meg avgårde, og var som vanlig på flyplassen i alt for god tid. Når jeg skriver dette har jeg allerede sittet på denne benken i tre kvarter, og det er enda en time til flyet mitt går. Alt er jo svindyrt her på flyplassen, så jeg har kjøpt meg et fruktbeger og en vannflaske. Ufrivillig diett, haha. Jeg gidder virkelig ikke betale 150 kroner for en brødskive med brunost altså, der går grensa.

Nå har jeg litt tid å slå ihjel. Jeg får gå en runde i TaxFreen og se om jeg finner noe spennende, men først må jeg se enda litt til på Sons of Anarchy. Totalt avhengig! Akkurat nå er jeg her alene, men heldigvis var det en supersøt jente som kom bort og spurte om bilde. Selvfølgelig fikk hun det, og da benyttet jeg sjansen til å spørre om hun kunne leke bloggfotograf, haha. Resultatet ser dere over her! Så utrolig snilt gjort, dere er så fine 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

HVORFOR SKREV JEG OM VAGINISMEN MIN?

Det er én ting som irriterer meg kraftig, og det er hvordan man blir blir bedt om å holde kjeft hvis man snakker om tabubelagte temaer. Hvis du får kjeft for å skrive eller snakke om noe som faktisk er ganske normalt, men som ikke så mange snakker om, da bør du i hvert fall gjøre det! Da trenger samfunnet vårt mennesker som deg. Mennesker som tør å normalisere tabubelagte temaer blir utrolig viktige, og ikke minst modige. 

Jeg valgte å skrive om at jeg antakeligvis har vaginisme nettopp fordi det er tabubelagt og kanskje litt flaut. Jeg synes selv det var flaut! Det gikk lang tid før jeg turte å fortelle det til mine nærmeste venner. "Jeg klarer ikke ha sex, det går ikke". Det var flaut, fordi alle kan vel ha sex? Jeg googlet og googlet, og fant ut at det faktisk kunne være vaginisme, men hvorfor har jeg aldri hørt om dette før? Jeg har verken lest eller hørt om noen som har dette før, så jeg trodde dette var veldig uvanlig og det gjorde det ikke bedre. 

Etter at jeg skrev innlegget har jeg fått flere kommentarer fra ande som har dette og kjenner seg igjen. Til og med noen av vennene mine har slitt med dette uten at jeg har visst det! Tenk så lenge jeg gikk og ikke kunne ha sex, uten å vite hvorfor. Tenk så mange som sliter med dette uten å forstå hva det er, og skammer seg fordi de ikke klarer å ha sex. Kanskje de tror de er for trange eller ikke klarer å tenne på partneren sin. Det er ikke nødvendigvis tilfellet!

Jeg skrev om dette fordi jeg gjerne skulle likt å lest et slikt innlegg for seks måneder siden. Jeg skrev om det fordi ingen andre gjør det, og fordi jeg faktisk har muligheten til å fortelle en god del mennesker at "ja, det er jævlig kjipt, men det er ikke unormalt". 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MÅNEDEN SOM GIKK - OKTOBER

Hola! Tilbake på til spansk i dag, ja. Noen ganger vet jeg ikke hva som skjer, haha. Jeg har akkurat kommet hjem fra jobb, og skal sette i gang med pakkingen veldig snart. Det er bare så utrolig vanskelig å komme i gang, men må man så må man. Som jeg skrev i et tidligere innlegg skal jeg en på en liten reise og drar i morgen. Jeg forteller mer om dette veldig snart!

Nå over til noe helt annet. Vi forlater favoritt-måneden min og går inn i en av de kjipeste månedene i løpet av året, nemlig november. Det blir mørkere, kaldere og det skjer ingen verdens ting. Høstfargene forsvinner og alle de fine bladene på trærne faller ned og råtner bort. Som dere forstår er ikke november en måned jeg er spesielt glad i, men vi får satse på at det går fort over. 

MÅNEDENS ANTREKK

Bursdagsantrekket mitt! Jeg elsker denne kjolen så utrolig høyt, og endelig fikk jeg anledning til å bruke den igjen. Kjolen er fra DMRetro, de har helt sykt mye fint der. Dessverre blir det alltid en del i toll når man bestiller derfra. Denne kjolen ble plutselig 800kr dyrere da jeg fikk regningen fra DHL i posten, men det var verdt det. Skoene er fra Nelly og øredobbene fra H&M. 

MÅNEDENS FORBEDRINGSPOTENSIALE 

Hm... Jeg føler jeg har vært god på mye denne måneden. Noen ganger må man si det også. Døgnrytmen min er fantastisk, jeg våkner mellom halv åtte og åtte av meg selv. Jeg har vært flink til å dra på trening, spiser bra og vel. Jeg har vært ganske flink! Det som har vært litt dårligere, den siste uken i hvert fall, er bloggen. Så det må vel bli at jeg må fornye meg litt her, og skrive bedre og spennende innlegg!

MÅNEDENS SANG

Denne har gått på repeat hos meg de siste tre ukene. Jeg gjenoppdaget den for cirka like lenge siden, og den er bare så utrolig vakker. Stemmen hans, innlevelsen... Man merker at han virkelig mener det han synger! Hvis dere ikke har hørt denne MÅ dere flippe opp Spotify og sette den på med en eneste gang. Den er så fiiiin. Jeg vil bare at han skal være mannen min hver eneste gang jeg hører den, haha. 

MÅNEDENS OPPTUR

Det er gårsdagen! Det er en av de beste dagene jeg har hatt på lang, lang tid. To venninner av Sofie kom på besøk, og de er virkelig så herlige. Vi lagde taco og koste oss med film, samtidig som vi lo oss ihjel av vaginismen min fordi det er så trist at det er morsomt. Det ble ikke akkurat mindre morsomt da vi fant frem all vin som fantes i leiligheten og gikk over til å synge på gamle Rihanna-sanger.

Plutselig dukket Martine og venninnen hennes opp, og vi fant ut at vi skulle dra på karaokebar! Dere forstår ikke hvor lenge jeg har hatt lyst til dette, typ sånn for alltid. Vi gikk ned til SYNG ved Akerselva, og rakk én enslig sang før de stengte. Heldigvis hadde SYNG i sentrum åpent helt til klokken to, så vi spurtet opp dit og booket oss et rom. Herregud for et kaos, haha. Syv fullstendig tonedøve jenter som synger av full hals, pluss ei som faktisk kan synge. Haha, det var så morsomt og så spontant! Det var virkelig en av de beste kveldene jeg har hatt noen gang, og akkurat det jeg trengte 

MÅNEDENS INNKJØP

Min nye kåpe fra Mango! Den er helt fantastisk fin, myk og i tillegg er den god og varm. Perfekt både nå og i vinter. Jeg lever praktisk talt i denne kåpen om dagen.

MÅNEDENS NEDTUR

Det er ingen hemmelighet at et familiemedlem av meg gikk bort for kort tid siden. Det er selvfølgelig utrolig tungt, og definitivt en stor nedtur. Jeg skrev ikke hvem som gikk bort i innlegget, rett og slett fordi jeg skrev om følelsene mine rundt situasjonen. Det er flere som har spurt, og det er ikke noe jeg har prøvd å holde hemmelig eller noe slikt. Det er onkelen min, tvillingbroren til pappa, så det er nær familie. Jeg vil også si tusen takk for de fine ordene og tilbakemeldingene dere har kommet med! Tusen takk for forståelsen da jeg trengte en pause fra bloggen, det betyr mye for meg! 

MÅNEDENS INSTAGRAMBILDE

Dette bildet er sett flest ganger på min Instagramkonto denne måneden. Bursdagsbildet mitt <3

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

 

PERFECTLY PINK


Kåpe Mango // Sko H&M // Bukse Zara // T-skjorte Mango

Det har vært en del skryt av min nye kåpe i det siste uten at dere har fått se den! På bursdagen min vandret jeg gjennom de aller fleste butikker i Bogstadveien uten å finne en kåpe som jeg virkelig falt for. Jeg jobbet meg videre nedover Karl Johan, og plutselig, i dét jeg ga opp gikk jeg forbi Mango og så denne i utstillingsvinduet. Jeg falt pladask for den, og da den i tillegg satt perfekt og var supergod å ha på seg ble det full klaff og kortet ble dratt. Den er så fin, herregud. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER