hits

august 2017

DETTE GJORDE MEG GLAD I DAG

Jeg fikk nye vipper, endelig! Eller ikke så endelig, fordi det er vel bare rett over to uker siden jeg fylte på sist hehe. Allikevel er det en stor forandring, og jeg føler meg mye finere allerede. Det er så lite som skal til. I tillegg er det så utrolig koselig å komme til Beauty House. De jentene er så søte, og jeg elsker å bli dullet med hihi. (Behandlingen er sponset)

Kjøpte meg iskaffe for første gang på lenge! Jeg prøver egentlig å kutte ned på slike utgifter, men innimellom må man faktisk unne seg noe godt. I tillegg var jeg både tørst og trøtt, så derfor trengte jeg virkelig den iskaffen. 

Fikk et kompliment i det jeg kom på jobb! Det er hyggelig altså. Kollegaen min synes jeg så skikkelig Fresh ut i dag, og det var hyggelig å høre med tanke på at jeg ikke har vasket håret siden mandag (hehe ekkelt iknow, men det ble bare sånn). Utrolig koselig å starte en arbeidsdag slik. 

Ble invitert på middag! Det er det beste jeg vet om. Emilie, en av mine bestevenninner har et helt amazing klesskap og jeg trenger noe å ha på meg på lørdag. Derfor fant vi ut at jeg skal gå gjennom klesskapet og så skal vi spise middag sammen. Jeg sitter faktisk i leiligheten hennes nå, og vi har en deilig lakselasagne stående i ovnen as we speak. Det blir så digg!

Solen tittet frem akkurat nå! Det har vært ganske grått i dag, og det er utrolig hva litt sol kan gjøre med humøret altså. 

Meldte meg inn i NOAH! Dette har jeg tenkt på lenge, og da Emilie og jeg var på vei hjem gikk vi forbi to supersøte jenter som stod på Karl Johan. Det de brukte for å trekke oss inn var en plakat hvor det stod dyrepoliti, og det er noe vi MÅ få over hele landet! Jeg dro med meg Emilie og begge meldte oss inn. Nå er det ikke lenge til fakkeltoget mot pels heller, og jeg håper å se så mange som mulig av dere!

Fant et antrekk til lørdag. Wiiii, takk Emilie. Jeg har funnet noe å ha på meg på lørdag. Jeg skal jo på et arrangement i Trondheim, og er lei av alle mine egne klær så dette passet perfekt. 

Vi fikk masse fine nyheter på jobb. Jeg elsker når vi får nyheter, og idag fikk vi så utrolig mye nydelig nattøy! Vi fikk blant annet to nattkjoler med en helt fantastisk blonderygg i mørk grønn og i mørk blå, med matchende kinomoer. Jeg må nesten ha begge to, hehe... 

Jeg kom på at jeg har Mangois i fryseren! Wiiii igjen! Nå har jeg noe å glede meg til når jeg kommer hjem. Jeg skal gjøre som i går, tenne masse lys på soverommet og kose med med Mangois og The Good Wife som jeg har blitt totalt hekta på. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG ELSKER DET

Det første jeg vil si er tusen takk til alle som har bidratt til innsamlingsaksjonen Sofie og jeg har startet. Alle bidrag går til å hjelpe den sult- og kolerarammede befolkningen i Jemen, så tusen tusen takk! Hvis du ikke allerede har bidratt kan du lese innlegget jeg skrev om situasjonen i Jemen, og hvordan du kan bidra HER

I dag har jeg så mye å gjøre at det var ikke et alternativ å sove lenger enn til klokken syv. Jeg måtte løpe rundt allerede fra klokken åtte for å rekke alt jeg skal, så dette blir nok en morsom dag! Jeg elsker når det skjer masse. Det er både trening, vippe-fiksing, jobb og middagsdate som står på planen, og jeg regner ikke med å være hjemme før sent i kveld. Martine lå enda og sov da jeg måtte opp i dag tidlig, og det gjør det enda vanskeligere å faktisk komme i gang. Hun drar fra oss i dag, og det er litt trist. Det har vært veldig hyggelig å være roomies, sånn på ordentlig (altså vi har delt rom) disse tre dagene. Heldigvis flytter hun ikke så langt unna! 


Jakke BikBok og bukse // Sko, øredobber og veske H&M 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MÅNEDEN SOM GIKK - AUGUST

Wiiii! I morgen er endelig inne i den aller første høstmåneden, og jeg er klar for å finne frem strømpebukser og ullgensere. Dette blir så koselig, og det skjer en del spennende ting i september som jeg virkelig gleder meg til! Før den tid må jeg ta farvel med august, og her kommer oppsummeringen av måneden som gikk. 

♥ MÅNEDENS ANTREKK ♥ 


T-skjorte Monki // Jakke Mango // Skjørt Zara // Smykke Glitter

♥ MÅNEDENS OPPTUR ♥ 

Det må faktisk bli bursdagen til en venninne av meg! Det er en eks-kollega, og vi var og er en så fin gjeng om stadig møtes. Denne kvelden skulle jeg absolutt ikke ut, og hadde ikke en gang med meg drikke på vors. Plutselig befinner jeg meg i en bil på vei ut på byen med nettopp denne gjengen! Det var en slik perfekt, spontan kveld med gode venner. Vi var på et utested jeg aldri har vært på tidligere, og forhåpentligvis aldri skal dra på igjen, men vi hadde det så utrolig gøy sammen allikevel. Det endte selvfølgelig med nattmat på McDonald's, nye bekjentskaper på vei hjem og vonde føtter fordi hele gjengen tok skoene i hånden og gikk barbeint hjem. 

♥ MÅNEDENS SANG

Jeg gikk og gledet meg til den nye Taylor-sangen, men refrenget ødela hele. Det var så skuffende, men heldigvis slapp Astrid S sin nye singel samme dag. Denne er helt nydelig, og jeg klarer ikke slutte å høre på den. Det er en tekst som er lett gjenkjennelig for de fleste, og den stemmen... Altså! Når skal hun bli verdensstjerne da?

♥ MÅNEDENS NEDTUR

Månedens nedtur... Dette er et litt kjipt punkt fordi nå må jeg tenke meg om for å komme på hva som har vært dårlig i august. Jeg må innrømme at jeg synes det er litt kjedelig å se så mange komme i gang med skole og studier igjen. Jeg savner den form for rutine i hverdagen, og det hadde vært moro å gjøre ferdig studiet så jeg kan få en jobb innenfor noe jeg virkelig vil jobbe med resten av livet! Vel, den tid kommer for meg også, så jeg får smøre meg med tålmodighet så lenge.

♥ MÅNEDENS FORBEDRINGSPOTENSIALE ♥ 

Det må rett og slett bli å begrense sjokolade-inntaket om dagen. Jeg var på Yummy Heaven fem ganger i løpet av en uke... Det er jo helt insane, og ikke sunt på noen som helst måte! Jeg hadde riktignok mensen, og da forsvinner viljestyrken samtidig som søtsuget stiger til tusen. Det er en veldig dårlig kombinasjon. Jeg skal uansett sette meg et mål om å kun spise sjokolade en gang i uken, åh det blir fælt. 

♥ MÅNEDENS INNKJØP ♥ 

Dette skjørtet altså! Jeg elsker det. Skjørtet kan brukes som dette med en enkel t-skjorte eller så kan det brukes med en kul topp, og til og med en ullgenser når det begynner å bli kaldere ute. Jeg elsker plagg som kan kombineres på mange forskjellige måter, og særlig plagg som kan brukes med mange forskjellige farger! Dette kommer dere nok til å se mer av i løpet av høsten og vinteren. 

♥ MÅNEDENS INSTAGRAMBILDE ♥ 

Denne gangen var det faktisk et selfie som har blitt sett flest ganger. Alle tidligere bilder har vært sammen med en annen Paradise-deltager, haha så dette var litt morsomt. Her har dere meg da, poser og hygger meg i det fine selfie-lyset på kjøkkenet.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

LITE RØRER MEG MER ENN DETTE

Jeg er hun typiske jente-jenta som sitter på bakerste rad i kinosalen og hulker høylytt til en eller annen trist, romantisk film. Utrolig irriterende for alle rundt, jeg vet. Unnskyld hvis dere noen gang har havnet på typ The Last Song med meg, hehe. Jeg husker at de viste Titanic på kino igjen for noen år siden, og jeg måtte faktisk gå ut av salen i det Rose seilte forbi frihetsgudinnen fordi jeg gråt så mye. Det er krise. Lettrørt tror jeg det kalles. Til tross for disse emosjonelle utbruddene i kinosalen er det lite som rører meg så mye som en viss ting, nemlig talentkonkurranser. The Voice, X-factor, Norske Talenter you name it, jeg griner i nesten hver eneste episode. 

Nå er jo the Voice tilbake på skjermen, og det er så rørende å se hvor mye det betyr for deltagerne! Jeg grøsser og tårene presser på når de står der og drømmen deres står på spill. Det er så fantastisk! Jeg elsker den personen som oppfant slike konkurranser, det er så engasjerende. Det søteste er jo når dommerene også blir rørt. Altså, hvor søte? Åh, den mest rørende audition jeg noen gang har sett er denne. Det var på enten den amerikanse eller britiske versjonen av X-Factor, og hvis ikke dere har sett den må dere få den med dere. Hvis ikke det rører dere så vet jeg ikke hva som kan gjøre det!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

VI TRENGER DERES HJELP

Martine og jeg er i gang med planleggingen av bursdagsfeiringen vår! Det er bare et par uker mellom bursdagene våre, så det passer perfekt å feire sammen. Jeg har alltid savnet å ha noen som har bursdag i nærheten av meg så vi kan kjøre på med en kjempestor feiring sammen, og nå har jeg fått det! Det er mye å planlegge, og akkurat nå står vi fast på noe så enkelt som et lokale. Derfor tenkte jeg å spørre dere fordi dere faktisk er utrolig gode på å gi meg både tips og råd. Vet noen om et kult lokale i Oslo hvor vi kan feire bursdagen vår? Det må romme ganske mange, og helt ha litt kul stil! Legg gjerne igjen en kommentar om dere kommer på noe ❤

DU ER NAIV, BORTSKJEMT OG UTAKKNEMLIG

Jeg vet at mange av dere synes poltikk er kjedelig, og jeg vet at dette ikke er det som gir meg mest klikk. Allikevel velger jeg å skrive om valget, om politikk og presse på at dere må bruke stemmeretten deres i årets stortingsvalg! Det å være førstegangsvelger kan være vanskelig, og politikk kan være ganske tungt å sette seg inn i. Derfor skriver jeg dette innlegget for å vise hvordan jeg går frem, fordi dette er første gang for meg også. 

Dette blir mitt aller første stortingsvalg. Det kunne vært mitt andre, men da jeg fikk ta i bruk stemmeretten min for fire år siden valgte jeg å ikke bruke den. Jeg var ung, naiv, bortskjemt og utakknemlig overfor alle som har jobbet for at vi skal kunne leve i et fritt og demokratisk land, og det er du også om du ikke stemmer. Det skal ikke skje igjen, og jeg håper virkelig ikke noen av dere går på den samme smellen som jeg gjorde. 

Nå er det ikke lenge igjen, og fordi jeg synes det er veldig viktig å faktisk bruke retten sin er jeg fullt i gang med å sette meg inn i valgkampen. Jeg er ikke den som alltid er oppdatert på hva alle partier mener om absolutt alle saker, men jeg følger med og vet hvilket parti jeg foretrekker. Det er vel omtrent helt umulig å være enig i alt et parti mener, men å finne en side er ganske mye lettere. Det å sette seg inn i politikk som førstegangsvelger, om du ikke er særlig interessert fra før av kan virke ufattelig slitsomt. Det er mye, men du trenger ikke gjøre det så vanskelig.

Man finner fort ut om man hører til høyre eller venstresiden i norsk politikk da skillet er tydelig på flere områder. Det å finne partiet man ønsker å gi stemmen sin til er litt mer arbeid, men det er et viktig og ganske enkelt arbeid. Jeg har vært innom alle de store partienes hjemmesider, lest gjennom valgprogrammet for så å lese meg opp på hva hvert enkelt parti mener om mine hjertesaker om er skole/utdanning, eldreomsorg og dyrevern. Jeg finner da fort ut hvilke partier jeg er helt uenig med, og de er det bare å utelukke med en gang. Hvis deres politikk går helt imot min mening på disse sakene kan jeg krysse ut siden deres og fokusere på de resterende partiene. Det kan også være lurt å lese gjennom partiprogrammene til disse partiene. 

I tillegg til dette gjør jeg en annen ting, som er ganske morsom! Jeg har tatt fire-fem forskjellige partivalg-tester hos blant annet NRK, Aftenposten og TV2 for å "dobbeltsjekke" at jeg faktisk er så enig som jeg tror med partiet jeg har landet på. Det er ganske greit, for da må jeg plutselig svare på spørsmål om all annen politikk som havner lenger ned på min liste, og det gir et større bilde av politikken deres. Jeg havnet heldigvis på partiet jeg alltid har likt best og følt at jeg er mest enig i, så da er ikke det noe mer å tenke på for min del. 

Hør og se på politiske debatter. Det er både en underholdene og lærerik måte å få vite mer om partiene, og selvfølgelig debattantene. En valkamp kan være utrolig spennende, og partilederdebatter er rett og slett skikkelig underholdene. Poenget er at det kan være gøy og enkelt å sette seg inn i politikk, i hvert fall nok til å vite hva du bør stemme i den kommende valgkampen. 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DETTE ANGRER JEG PÅ - PARADISE HOTEL

Det er lett å være etterpåklok, og særlig med avgjørelser som må tas under press. Paradise Hotel er akkurat en slik greie. Det er vanskelig å ta en avgjørelse, men det er veldig lett å angre. Jeg angrer på Paradise Hotel, ikke selve deltagelsen, men en del avgjørelser og "spill-trekk" som ble begått. Andre ting angrer jeg på bare fordi det hadde vært morsommere å se på TV om det gikk annerledes, og det hadde vært interessant å se hva som hadde skjedd videre. Dette er jo ikke ting jeg går rundt og tenker på i dag, men da jeg ble spurt hva jeg angrer på begynte jeg å tenke... Plutselig kom det opp et par punkter!

AT JEG VALGTE PETTER OVER MORTEN I UKE 10. Haha, dette er rett og slett fordi det hadde blitt et veldig morsomt TV-øyeblikk om jeg plutselig valgte Morten. I tillegg hadde det vært gøy å se hva som hadde skjedd videre i spillet om jeg hadde gått imot resten av hotellet. Det er den nysgjerrigheten altså... Skumle greier!

AT JEG BYTTA KOSTYME MED MARTINE. Her ble det mye styr, haha. Dette var i uke tre og vi skulle feire alle tiders Paradise-fester. Jeg hadde gledet eg masse til kostymefester, men fordi jeg var livredd for å falle ned trappene til bungalowen og død kom jeg alltid sist. Denne gangen fikk jeg først et troll-kostyme, og ble så sjalu på alle de andre. Etter å ha klaget i en evighet gikk Martine J med på å bytte bort sitt rosa kostyme mot mitt troll-kostyme. Jeg ble så glad helt til det viste seg at jeg så ut som en drag queen, og det var ikke helt den looken jeg var ute etter, så jeg var ikke fornøyd. 

AT VI IKKE BLE FOR COCKY. Her tenker jeg mest på i uke ni. Vi var så sikre på at vi hadde full kontroll, hello hvem kan beseire firkløveren Sofie, Morten, Kevin og Andrea liksom? Problemet var jo at vi egentlig bare var en trekløver, hehe. I tillegg var vi veldig på alle som sjekket inn før den tid, og det fungerte bra. Da Ida sjekket inn den uken følte vi at vi ikke trengte å være på henne, noe som resulterte i at alt gikk rett til helvete :))). 

AT JEG IKKE PRESSET MER PÅ HVEM SOM VAR DEMONEN. Jeg husker at jeg tok opp med Martine at hun knuste kula til både Henote og Teele, og på dette tidspunktet begynte jeg å bli mistenksom. Allikevel turte jeg ikke presse så mye på det fordi jeg var redd jeg innerst inne gjorde det kun fordi jeg ønsket henne ut. I ettertid angret jeg på at jeg ikke ga faen og presset mer på det, hehe. Sånne små ting. Det var riktignok det eneste som pekte mot Martine. Hun var helt utrolig god den uken der!

AT JEG VERKEN JOBBET FOR GULLBILLETT ELLER FINALEPLASS. Jeg ville jo ha gullbilletten som tilsvarte en finaleplass, men jeg ville stå i finalen med Kevin. Samtidig kunne jeg gått stått i en finale med Morten også, og det kunne ha skjedd om jeg fikk den billetten. Nå er det ikke så mye jeg kunne gjort for å få de andre til å gi den til meg, men i ettertid angret jeg litt på at jeg sa at jeg ikke ville ha den. Når det kommer til finaleplassen med Petter jobbet jeg ikke et sekund, og det angret jeg på like etter finalen. På dette tidspunktet var jeg bare så utrolig lei og sliten. Det var så kort tid til vi skulle hjem at jeg ikke gadd å bry meg. På dette tidspunktet burde jeg hatt mer krefter enn noensinne, men det hadde skjedd så my uforventet og nye ting kom frem i lyset som gjorde a jeg mistet all vilje til å kjempe for noe som helst der inne... :-( Det angret jeg selvfølgelig på i etterkant for herregud så moro det hadde vært å stå i en finale!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET ER EKKELT MED VALKER PÅ RYGGEN

Jeg synes det er så ekkelt når man får valkene på ryggen. Jeg kan ikke ha en sånn bikintruse, fettet henger over og ingen vil se det. Jeg hater å prøve badetøy, det er det verste jeg vet om. Jeg skal slanke meg altså, så kanskje jeg skal kjøpe bikinien i en størrelse for liten. 

Alt dette hørte jeg fra samme kvinne da jeg var innom en klesbutikk for noen dager siden. En ting er at hun tydeligvis hater kroppen sin, trenger å jobbe med innsiden og har et behov for å unnskylde seg for den stakkars butikkmedarbeideren. Det får være hennes problem. En ting som overhodet ikke er greit, og som gjorde meg oppriktig sint var at hun sa alt dette foran sine to unge døtre. Den eldste kan ha vært maks fjorten år gammel, og den andre var kanskje et par år yngre. 

Ja, det er trist at du sliter med kroppsbildet ditt og synes det er vanskelig at kroppen forandrer seg. Jeg føler med deg, det er ikke enkelt å ha en kropp i 2017 (merk: ironi). Allikevel er det absolutt ikke greit å snakke sånn om deg og kroppen din foran to unge jenter, og særlig ikke når det er barna dine! Selv om du kanskje ikke ser det så ser disse jentene opp til deg. De er i en alder hvor det faktisk betyr mye hva du har å si, og du er en stor trygghet i et liv med mye forandringer og press fra alle kanter. Du som mor har et ansvar når det kommer til å forme barna dine. Du har et ansvar for at de skal føle seg bra, og da kan du aldri stå og snakke ned om deg og kroppen din foran dem, uansett hvor misfornøyd du selv er. 

Det er lite som provoserer meg mer enn dette. I et samfunn hvor man kan føle seg presset over alt bør du som mor virkelig være dere trygghet. Klag så mye du vil til den stakkars butikkmedarbeideren, selv om du faktisk heller bør ta deg en prat med en profesjonell om du har det så fælt med deg selv. Bare ikke klag på verken personlighet, utseendet eller kropp foran barna dine. Aldri. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MARTINE HAR FLYTTET INN

Bilde: Annie Fredriksen

Det er en del som fikk med seg mystorien min fra i går (der heter jeg andreasveinsdot, følg meg gjerne) hvor jeg sa at Martine har flyttet inn. Det har hun faktisk gjort, så nå er vi et ekte blogg-kollektiv. Dessverre er det bare for noen dager, men akkurat nå nyter vi det til det fulle. I går hadde vi en skikkelig jentekveld med tente lys og serier. Det er litt hyggelig å bo flere sammen, i hvert fall over en kort periode.

Vi er blitt godt vant med besøk her i leiligheten, men som regel er det bare Kevin og Morten som bor her. Det er selvfølgelig ekstra hyggelig når vi kan ha jentekvelder! Heldigvis skal ikke Martine flytte så langt unna, og vi kan fortsette med jentekvelder stadig vekk ❤

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

DETTE HAR JEG IKKE GJORT PÅ LENGE

God morgen! Gjett hvor jeg snart skal dra? På jobb, selvfølgelig. I dag skal jeg jobbe med en god venninne som har vært på ferie, så jeg gleder meg masse! Vi har det alltid så hyggelig samtidig som vi får masse gjort og det er ekstra gøy. I kveld skal jeg komme meg på trening igjen. De siste to dagene har jeg tat feil av Yummy Heaven og treningssenteret, men det kan vel skje den beste? Hehe... 

I går gjorde jeg forresten noe jeg ikke har gjort på veldig lenge. Jeg klarer faktisk ikke huske sist dette skjedde, men nå følte jeg at det var på tide. Det var noe med stemningen hjemme i leiligheten. Det var mørkt ute, lyset var skrudd av i stuen og det var tent masse levende lys. Jeg satt med en ullcardigan over koseklærne og fylte glasset foran meg med rødvin. De var bare så idyllisk og den gode høst-følelsen satt seg i kroppen. Jeg elsker slike rolige kvelder, særlig når det er høst og mørkt ute. 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

HUN DØDE AV SULT OG INGEN HØRTE OM DET

Verden er et forferdelig sted, men heldige som vi er har vi havnet i lille, rike Norge. Vi har er en flott velferdsstat og bor i et av de tryggeste landene i hele verden. Vi har overflod av alt fra klær til mat, og lever langt fra sult og katastrofer - heldigvis. I følge tall fra matsvinn.no kastet vi så mye som 355 128 tonn med mat i 2015! Det er ekstremt mye, og over 200 000 tonn ble kastet av forbrukerne. Det vil si at du og jeg kastet ekstremt mye mat, som antakeligvis var spiselig i løpet av ett år. 

Det er ikke alle som er like heldige som oss og kan kaste melken fire dager før den når "best før"-datoen bare sånn i tilfelle den er dårlig. Flere steder i verden lever det mennesker som deg og meg. Forskjellen på oss er at de er rammet av krig, sult og katastrofer. Ett av disse landene er Jemen, som nå er inne i en av de verste sultkatastrofene noensinne. FNs nødhjelpssjef Stephen O'brien har uttalt at over 17 millioner mennesker i Jemen har et desperat behov for mathjelp. 17 millioner! Det er over dobbelt så mange mennesker som i hele Norge! Disse menneskene sulter.  6,8 millioner av disse menneskene er ikke langt fra hungersnød, og i følge FN er verden inne i en av de største humanitære krisene noensinne.

 Dette er Radwa. Hun har bare rukket å bli fem måneder gammel, men veier kun 3 kilo og kjemper for livet.
Photo: NRC/Karl Schembri / Flyktninghjelpen. Tillatelse til å bruke bildet er innhentet. 

Det jeg ikke forstår er hvorfor jeg har hørt så lite om dette. Jeg har kommet over en artikkel i ny og ne, men jeg har hørt mer om videoen til Sophie Elise og at havnesjefen, en svane i Os kommune måtte avlives enn at en av fire jemenitter mangler mat og at over en halv million er smittet av kolera. Det som er nært hjem stiger i relevans. Det lærte jeg da jeg studerte journalistikk, og jeg forstår det i prinsippet, men dette er annerledes. Når verden går gjennom sin verste humanitære katastrofe noensinne så bør absolutt alle vite om dette, uansett hvor langt unna du befinner deg stedet som er rammet! Hvorfor får ikke dette mer oppmerksomhet? Et helt land holder på å sulte ihjel, men jeg har så vidt hørt om det. Er det fordi sult ikke engasjerer på samme måte som terror? Er det fordi vi ikke hører at de bli bombet til døde, men fordi de langsomt blir tatt livet av fordi de ikke lenger har tilgang på mat? Hvorfor har ikke verden gjort mer for å hjelpe? Visste dere at et barn dør av årsaker som kan forhindres så ofte som hvert tiende minutt

Tenk om det var deg.

Tenk om det var din lillesøster på 6 år som døde av sult fordi det ikke var mat å få tak i.

Tenk om dette rammet deg, ditt land og din familie! 

 

Sofie og jeg har startet en innsamlingsaksjon for å gjøre det vi kan for å hjelpe de rammede i Jemen. Vær så snill og bidra med det du ønsker ved å klikke HER.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET VAKRESTE JEG VET OM

Garderoben min består av veldig mye basic, og det liker jeg godt. Det å kombinere enkle farger og holde det "rent" er jeg veldig glad i. En annen ting jeg er glad i, og som skiller seg helt ut fra resten av garderoben er fargerike kjoler med mønster! Det er noe av det vakreste jeg vet om. Jeg skulle ønske jeg levde et liv hvor jeg kunne gått slik hver eneste dag, men da hadde jeg kanskje blitt lei, for da hadde jo det blitt normalen... 

Kjole HER // Sko H&M // Veske Mango

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

REISE OG BLOGGTREFF

God morgen! Håper alle har hatt en fin start på dagen, om dere er på vei til skole, jobb eller rett og slett har fri! Det er mandag nok en gang, og det eneste det gjør er å minne meg om hvor fort tiden flyr. Denne uken starter tregt med en del jobb, men mot slutten skjer det masse gøy!

TRONDHEIM ❤ På lørdag reiser vi en liten gjeng til Trondheim for å delta på et arrangement! Jeg gleder meg veldig fordi jeg hadde det utrolig gøy sist jeg var der. I tillegg blir det en liten reuinion siden Rebecca, Aleksander, Martine Lunde, Sofie og Morten også skal! Dette blir veldig gøy, og jeg gleder meg masse. 

BLOGG-HENG HOS SIDE2  Dette blir så koselig! Jeg fikk melding av Martine på søndag og sa at den del av Side2-bloggerne skulle samles for å jobbe og henge sammen hos Nettavisen. Vi var på et lite møte sammen for en stund siden, og det var så hyggelig så jeg gleder meg masse til å møte flere av dem igjen! Kanskje vi kan hente litt inspirasjon fra hverandre også?

PLANLEGGE BURSDAG  Martine og jeg (nå er det snakk om tre forskjellige Martiner her, så jeg forstår om det blir forvirring, haha) skal feire bursdag sammen i oktober! Vi har store planer om å gjøre det hele til en spektakulær og perfekt feiring, og da kreves det planlegging. Nå er vi på leting etter et passende lokale, så må gjesteliste, tema og ganske mye annet på plass. Det er så moro, jeg elsker jo å planlegge!

MØTE REBECCA ❤ Vi har ikke sett hverandre på kjempelenge, så vi ble enige om å prøve å finne på noe denne uken. Vi skal jo reise sammen til Trondheim, men det er hyggelig å sees før den tid også. Det er ikke satt noen tid eller lagt en plan, men jeg håper vi får det til ❤ 

FIKSE VIPPER  Det skal bli så deilig! Nå får jeg fine og fyldige vipper til helgens arrangement, så det er perfekt. Jeg tror jeg skal kjøre på med enda litt mer volum enn hva jeg pleier denne gangen, men jeg får se hva det faktisk blir til. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG BLE HEKTA PÅ SMERTEN

Det er høst, og som dere vet er det min favoritt-tid på året. Høsten er vakker og fargerik, men midt opp i alle fargene og tente telys er det et mørke som er ganske skummelt. Jeg har selv havnet midt i det selv om jeg ikke forstod det før senere. 

Det blir mørkere, det er grått og regnet øser ned. Jeg går hjem fra trening og bør egentlig være full av endorfiner, men det er jeg ikke. På øret har jeg en ny spilleliste med akustiske tolkninger av kjente hits. Det er noe med det akustiske som gjør det mer sårt. Jeg kjenner på en følelse jeg har kjent på så mange ganger før. Det begynner å gjøre litt vondt, men bare litt. Jeg vet hvor dette kan bære, men orker jeg egentlig det? Jeg har kraften til å velge. Det å være nedfor er en ting, men hvis jeg virkelig vil og lar det skje så kan jeg slippe vinter-depresjonen helt inn.

Det har skjedd før. En mild depresjon ville jeg kaldt det om jeg skulle diagnotisert meg selv. Jeg var ikke der at jeg lå i sengen og ikke kom meg ut, men jeg hadde definitivt på skyggelappene og glede var ikke noe jeg kjente på. Jeg brukte mye tid alene. Andre mennesker irriterte meg for det meste. Jeg snakket omtrent ikke med de jeg bodde sammen med, og det var utrolig vondt, men samtidig ville jeg ikke snakke med dem. Jeg ville ha avstand, jeg ville ha det vondt. Jeg brukte tiden min på to ting - trening og jobb. Sånn sett var det jo greit. Bankkontoen viste gode tall, og jeg så bedre ut enn på lenge. Når jeg tenker meg om så jeg faktisk veldig bra ut, og jeg var hekta på treningen. Det var alt som betydde noe. Jeg stod opp klokken halv fem for å trene, dro rett på jobb og kunne ta en økt etter jobb også. Jeg ville ikke hjem. Jeg ville være lengst mulig borte og alene og bare kjenne på smerten. Problemet her var at jeg ble hekta på min egen depresjon. Det var så deilig å ha det vondt. Kanskje fordi jeg faktisk følte noe, jeg vet ikke... 

Dette var i fjor, og det startet vel rundt denne tiden. Nå står jeg i skillet. En del av meg vil kjenne på dette igjen, men jeg vet at jeg bør unngå det. Hvorfor vil man egentlig ha det vondt? Herregud, dette er så sært... Jeg vet at jeg må unngå å havne der igjen. Det er jo ikke bra, men hvordan unngår man egentlig en depresjon? Det blir særlig vanskelig når man leker litt med tanken om å stupe rett inn i den. Jeg spiser sjokolade, jeg sosialiserer meg, jeg tvinger meg til å dra på vors når jeg egentlig vil ligge hjemme en lørdagskveld og alt dette er ting jeg ikke gjorde sist. Dette er bra, og dette er et forsøk på å unngå den. Forsøk... Det høres ut som om det er noe jeg ikke kommer til å klare. Jeg klarer det, herregud. Jeg må bare virkelig ønske det. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

VIDEO - SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE

Det er søndag. Jeg har fri. Det jeg egentlig burde gjøre er å få aller mest mulig ut av denne dagen. Jeg burde stått opp da jeg våknet klokken åtte i stede for å sove videre og våkne like før tolv. Da burde jeg i hvert fall ha stått opp, i stede for å fortsatt ligge der til klokken tre. Jeg burde dratt på trening, jeg burde ryddet soverommet mitt, jeg burde gjort noe blogg-vennlig som å dra ut og spise lunsj og jeg burde skrevet ferdig innlegg til dere. Dessverre har jeg ikke gjort noe av dette. Jeg har ligget i sengen siden jeg stod opp og nærmer meg en hel sesong av The Good Wife. Det jeg derimot har gjort er å redigere denne videoen til dere! Nå får dere svar på alt dere lurte på. Hva var det mest utfordrende med å komme hjem etter Paradise Hotel? Hva synes jeg om clickbait? Er jeg klar for mann og barn? Hva synes jeg om forholdet til Sofie og Morten og det han sa om meg i videoen deres? Når skal jeg farge håret rosa og når skal jeg flytte til Australia? Alt dette + mer <3

HVORDAN ER SOFIE OG JEG SOM VENNER?

Det er så rart å tenke på at vi ikke har kjent hverandre mer enn i noen måneder, for det føles som om vi har kjent hverandre for alltid. Jeg tar det som en selvfølge at du vet hvem alle som noen gang har vært i livet mitt er, og tenker ikke over at du ikke var der da ting skjedde for flere år siden. I det vi møttes skjønte jeg at vi kom til å bli venner, men at vi faktisk skulle bli bestevenner så jeg ikke komme. Jeg husker at vi lå i hotellsengen på Gardermoen og snakket som om vi hadde kjent hverandre for alltid. Vi hadde alt å snakke om! Kan man virkelig være så likt et annet menneske og hva er sannsynligheten for at vi møttes akkurat her? Tydeligvis. Nå, seks måneder måneder etter at vi kom hjem har vi vært roomies i fire måneder! Tenk at jeg skulle være så heldig å møte en av mine beste venninner på et realityprogram av alle ting. 

❤ Vi er veldig sta begge to, og liker å få viljen vår. Allikevel krangler vi lite til tross for at vi bor oppå hverandre. Det blir noen små diskusjoner innimellom, men vi har vel bare hatt én krangel og den var over Facebook da hun var i Portugal haha. Det var egentlig bare fordi begge freaket ut samtidig, og vi er ikke akkurat de beste i verden til å takle stress...

❤ Sofie er veldig flink til å ta vare på de rundt seg. Det var en dag hun kom hjem sent, og jeg la meg med en gang fordi jeg var sliten. Da fikk jeg en så søt melding senere om at jeg virket litt lei meg, og jeg måtte snakke om det hvis det var noe. Vi er ganske like sånn sett. Ingen av oss liker å snakke om ting, så det betyr faktisk veldig mye å få en sånn melding!

❤ Begge elsker taco, så her er det helt normalt å spise taco flere ganger i uken. Dette setter jeg veldig pris på, fordi jeg elsker taco! 

❤ Sofie gjør det så koselig hjemme. Hver eneste kveld tenner hun en million te- og stearinlys og det er superkoselig å komme hjem til etter en lang dag på jobb. Da setter vi oss ned i sofaen, koser oss med frukt og ser på The Voice! Elsk. 
   

❤ Jeg har blitt en slags stemor for Celine, hunden til Sofie haha. Eller, jeg føler meg egentlig mer som en storesøster som sitter barnevakt. Jeg passer nesten alltid Celine når de er borte, og vi har blitt bestisser liksom. Da jeg kom hjem fra byen en gang mens jeg passet Celine satt vi i sofaen og spise nattmat (hun på så at jeg spiste hehe) og så på The Notebook sammen, koselig altså. 

❤ Vi er veldig forskjellige når det kommer til serier, hehe. Jeg elsker Friends og Side om Side, mens hun vil se en dokumentar om andre verdenskrig liksom. Neida, vi har en del likt også som O.J. og Gossip Girl, og en del andre dokumentarer haha. 

❤ Sofie er veldig flink til å se positivt på ting, og er veldig flink til å dra andre (meg) opp. Hvis jeg klager litt så får jeg ikke medlidenhet. Jeg får heller en million grunner til hvordan jeg kan snu dette og bruke det til noe godt, og det vil jeg heller ha ti av ti ganger!

❤ Vi deler klesskap, sånn nesten i hvert fall. Det er superdigg å kunne gå i hennes klesskap om jeg er lei av egne klær, og plutselig blir garderoben dobbelt så stor! I tillegg har vi samme skostørrelse, så bedre kunne det ikke vært. 

                     

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SÅ LANGT I ÅR HAR JEG...

Tenk at 2017 snart gå mot slutten. Det er faktisk bare fire måneder igjen av året, og så fort som tiden løper nå går nok de månedene unna på et blunk! Jeg tenker å lage et ordentlig oppsummerings-innlegg helt på slutten av året, men nå vil jeg trekke frem noe av det jeg har oppnådd så langt i år! Dette har vært et fint og spennende år, og det har vært en del forandringer. Jeg har blant annet...

Fått en ny bestevenninne, og flere gode venner. Dette er jo helt fantastisk! Det beste i hele verden er kjærlighet, og jeg har fått flere nye mennesker i livet mitt som igjen betyr enda mer kjærlighet, woho. Jeg har vært så heldig å kunne kalle enda en for en bestevenninne, og det er selvfølgelig Sofie. Det er så gøy når man møter mennesker og skjønner med en gang at vi kommer til å bli så gode venner! Vi flyttet jo sammen veldig kort tid etter at vi kom hjem, og nå har vi bodd sammen i fire måneder. Jeg har også fått venner for livet i flere av de ande, og jeg har fått nye venner ut av deres vener igjen. Ga det mening? 

Besøkt to nye land. Det er alltid gøy da! Særlig når det er land jeg faktisk har ønsket å besøke, nemlig Mexico og USA. Jeg rakk dessverre ikke se så veldig mye av USA, men vi fikk spist en middag der i hvert fall. Jeg skal definitivt tilbake dit for å besøke landet, og flere steder ordentlig senere i livet. Mexico var jo amazing, og selv om vi bodde på et lukket hotell i to måneder fikk vi sett en del utenfor før vi sjekket inn og det var veldig moro. 

Blitt mer selvsikker. Dette er mye takket være mitt opphold på Paradise Hotel. Jeg har skrevet mer utdypende om det og hvordan oppholdet endret meg HER, men jeg kan si at jeg har blitt mye sterkere. Når jeg snakker om selvsikkerheten tenker jeg på at jeg er mer sikker på hvem jeg er, hva jeg står for, hva jeg synes er greit og den største forskjellen er at jeg tør å si ifra og jeg bryr meg mye mindre om hva andre mener om meg og det jeg gjør. Det er så deilig det!

Vært med på å løpe et maraton. Det er jo insane. Ikke bare har jeg vært med på å løpe maraton mot en ekte maratonløper, men det var sammen med Stian Blipp på Stian Blipp show! Det hadde jeg ikke akkurat sett for meg skulle skje for et år siden. Jeg var så redd før vi skulle starte at det var like før jeg trakk meg. Heldigvis gjorde jeg ikke det, og nå har jeg en morsom erfaring. Det var skikkelig gøy, og at jeg fikk gjøre det med disse fine menneskene gjorde hele opplevelsen enda bedre. 

Fått en drøm oppfylt. Da jeg ble signert av Side2 gikk en drøm i oppfyllelse for meg. Det fikk meg på en måte til å føle at jeg faktisk var en ekte blogger, g at dette virkelig er noe jeg kan klare! Det at de har tro på meg, og viser at jeg gjør noe bra ved å dele innlegg fra tid til annen betyr så mye for meg. Dette er et av de absolutte høydepunktene i 2017, og dette sammen med det neste punktet er nok umulig å overgå i løpet av de neste fire månedene. 

Kommet langt på vei til å få en fantastisk jobb. Jeg er nærere enn noen gang. Det jeg snakker om er å kunne ha bloggen som fulltidsjobb, og det hadde vært en fantastisk jobb! Jeg elsker å blogge, og skulle virkelig ønske at jeg hadde mer tid og ressurser til den. Nå går mye tid til jobb, og etter en 8- eller 9-timers arbeidsdag er energinivået ganske lavt og inspirasjonen er ikke helt på topp. Jeg er nærmere enn før, og derfor tar jeg med dette punktet også!

Hatt den sykeste opplevelsen EVER! Nå snakker jeg selvfølgelig om Pærra. Det var jo helt utrolig, absolutt alt sammen. Jeg savner det fortsatt ofte, og da snakker jeg om flere ganger i uken. Det er virkelig helt ubeskrivelig, og jeg er evig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å være med på akkurat dette. Jeg gruer meg allerede til januar fordi jeg kommer til å være dødssjalu på den gjengen som drar nedover </3.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DETTE ØNSKER JEG MEG

Reklame - inneholder annonselenke

Nå har det vært mye snakk om høstgarderobe på bloggen her, og jeg gleder meg skikkelig til å oppdatere min egen! Personlig elsker jeg alt av blomstermønster om dagen, både på overdeler og underdeler. Det ser dere nok når dere blar videre nedover her, hehe. Det er en god miks, og jeg skulle gjerne klikket hjem alt sammen! Håper dette kan være til inspirasjon når dere skal oppdatere deres egen høstgarderobe. Fortell meg gjerne hvilket plagg som er deres favoritt!


1. HER   2. HER .  3. HER

4. HER   5. HER   6. HER   7. HER   8. HER   9. HER 

10. HER   11. HER   12. HER13. HER   14. HER   15. HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ENDELIG GJENFORENT

God morgen, fine lesere! Nå er jeg på vei til jobb, og det er egentlig ganske deilig. Det er deilig å komme seg opp tidlig, så får jeg masse ut av dagen. Etter jobb skal jeg rett på trening før jeg skal til en venninnene senere på kvelden. Vi skal ha en rolig lørdagskveld, og det er akkurat hva jeg trenger. Det er sesongpremiere på Side om side, og det er en liten tradisjon vi har og derav gleder jeg meg stort altså!

Gårsdagen var så utrolig fin! Jeg hadde fri, og fikk gjort utrolig mye. Det er undervurdert å ha null planer en hel dag altså. Jeg fikk spilt inn to videoblogger, blant annet spørsmålsrunden, kommet meg på trening, skrevet et par innlegg, tatt bilder til bloggen, laget digg middag og jeg dro til og med ut en liten tur. Det er jo helt utrolig bra å få unnagjort på en dag. 

Det var så hyggelig å tilbringe en hel dag med Martine igjen! Det er ikke så lenge siden hun kom tilbake til Norge, og det har skjedd mye den siste tiden. I dag fikk vi tre en liten reuinion, og det var så koselig. Vi endte opp med å lage tapas og kose oss med litt vin, blogging og oppdatert hverandre på hva som har skjedd i løpet av sommeren. Sofie, Martine og jeg tilbragte mye tid sammen da vi endelig fant hverandre like etter at vi kom hjem til Norge, og jeg er så glad i disse jentene! Martine og jeg vurderer å feire bursdag sammen forresten, så hvis dere har forslag til et kult tema må dere gjerne legge igjen en kommentar :-).

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK ER JEG PÅ SOVEROMMET

 Vinduene er alltid åpne. Jeg elsker luft, haha og elsker å ha det kaldt på rommet når jeg skal legge meg. Det verste jeg vet om er innestengte rom, det klarer jeg virkelig ikke og jeg setter alltid opp vinduene i leiligheten når jeg kommer hjem. For å kompensere for kulden har jeg et deilig teppe i sengen som jeg bruker om det blir alt for kaldt. Temperaturen har falt veldig i det siste, men det er utrolig deilig med kaldt høstluft når man skal sove. 

Sminkebordet er også et skrivebord. Dette har skjedd etter at jeg kom hjem fra Mexico. Jeg konsentrerer meg så utrolig godt der, og derfor har sminkebordet blitt et slags kontor for meg. Det er som regel der jeg sitter og skriver, og om morgenen spiser jeg alltid frokost og ser på serie mens jeg sminker meg. Favorittsted!

Jeg har ett favoritt-sengetøy. Det er et helt random sengesett fra KID tror jeg, men det er helt sykt godt å sove i! Jeg pleier å sove i et annet kanskje en natt eller to når favoritten er til vask så bytter jeg igjen med en gang. Det er rart, men jeg sover veldig mye bedre i det enn i alt annet. 

Bh-ene mine er sortert etter farge. Hehe, dette skjedde etter at jeg begynte å jobbe i undertøysbutikk. Før den tid hadde jeg kanskje tre bh-her, og de lå i en skuff sammen med trusene mine tror jeg. Nå ligger alle de 50 (hehe neida, men kanskje 26) i en skuff, sortert etter farge. Det ser veldig fint ut da! Så er det superenkelt å velge hvilken bh som passer antrekket mitt best. 

Du finner 7 puter i sengen min. Et par mer enn hva man trenger da for å si det slik. Jeg elsker puter! Selv om jeg hater de to hoved-putene mine, de er alt for harde og jeg må få byttet de ut asap. Foruten om disse to så har jeg fem puter til. To av de er to store, myke og helt perfekte hotellputer! Det er en av de beste investeringene jeg har gjort, sånn helt seriøst. I tillegg har jeg tre pynteputer, men jeg bruker de stadig som hodepute hihi. Det er ikke alle som er såå glad i alle putene mine. Hver gang Kevin kommer kaster han ut pynteputene mine og spør hvorfor jeg har så mye greier i senga </3, offisielt såret. 

Den øverste skuffen i klesskapet er rot. Jeg får angst av å åpne klesskapet og se den skuffen, herregud for et rot. Det startet som en sokke/ull-skuff, men er nå en sokke-, ull-, strømpebukse-, badedrakt-, ullgenser-, hettegenser-, alt som jeg ikke gidder å legge på plass-skuff. Lurer på om jeg skal få ryddet den i helgen. 

Jeg elsker å tenne lys og chille på soverommet. Elsk, elsk, elsk! Særlig når på høsten. Det er så koselig! Jeg får en indre ro når jeg setter på hjertelisten min (en spilleliste med rolige sanger), tenner masse lys og setter meg i sengen med macen. Det er ro i sjela det!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL // ABORT, KEVIN ELLER PETTER, HOOKING, LEI AV PH ++

Når skal du klippe håret og farge det rosa?

Det skal jeg gjøre i høst en gang når jeg skal ta pause fra extensionet mitt! Jeg vet ikke akkurat når det blir, men dere skal selvfølgelig få se masse bilder når det skjer! Jeg synes det er litt skummelt, men det blir nok gøy. 

Hooket ikke du og Kevin i PH-kollektivet?

Hehe, etter at jeg svarte på om Kevin og jeg hooket i forrige spørsmålrunde rant kommentarene inn. Jo, vi hooket i Paradise-kollektivet under en lek, men det hadde jeg faktisk helt glemt! Så beklager det :-)

Har du noen anbefalinger til hvordan man kan bli kvitt urenheter i ansiktet?

Jeg vet ikke helt altså. Ha gode hudpleierutiner, ikke sov med sminke og han noen sminkefrie dager så huden får puste litt kanskje? Det er det jeg gjør i hvert fall, i tillegg til å bruke en rens/sminkefjerner som jeg har vist dere HER og en god dag- og nattkrem.

Er du lei av å skrive om Paradise Hotel?

Nei, egentlig ikke! Nå har jeg vel skrevet det meste man kan skrive om programmet, haha. Jeg vet at noen lesere er lei, mens andre etterspør det så jeg synes det er en litt vanskelig situasjon sånn sett... Men eg elsker å skrive om det!

Kommer du til å savne Sofie når hun drar til Bali og New York?

Jaaaa, selvfølgelig!

Hvem av ph-deltagerne skal på Martin's fredag den 25. August? (Kan du svare på dette nå?) hehe

Det er Petter og André. Jeg skulle egentlig, men det ble forandringer i jobbplanene, så jeg får dessverre ikke vært med allikevel.

Hadde du tatt abort om du var gravid den dag i dag?

Det måtte jeg tatt stilling til der og da, men antakeligvis ja. 

Kunne du vært sammen med Petter?

Nei, det kunne jeg nok ikke. Vi hadde bare kranglet, og det hadde ikke vært et hyggelig forhold, haha. Han er en kjempefin gutt, men vi to matcher bare ikke på den måten. 

Hvem ville du blitt sammen med mest, av Petter og Kevin?

Det måtte blitt Kevin altså. Vi krangler aldri, så sånn sett hadde nok det vært et hyggeligere forhold enn med Petter som jeg krangler eller diskuterer med stadig vekk, hehe. 

Hvor gammel er søstera di? (Hvilket år har hun bursdag?)

Hun er født i 1996, så hun er altså to år yngre enn meg :-)

Hvordan gikk det med daten du og Petter hadde?

Den ble dessverre avlyst, men vi skal ta det igjen en annen gang!

HAN SÅ FRYKTEN I ØYNENE MINE

Han møtte blikket mitt, så frykten min i øynene og skjønte med en gang hva jeg tenkte. Han snudde, gikk tilbake til bildøren og dobbeltsjekket at den var låst. 

Dette skjedde for et par dager siden. Jeg var på vei fra trening i Hegdehaugsveien til jobb i sentrum. Den naturlige veien for meg å gå er via Karl Johan, og etter å ha kommet meg ned fra slottsbakken startet jeg på Oslos paradegate. Dette var forholdsvis sent i forhold til vareleveringer, men det var enda en del varebiler og lastebiler på gaten. Allikevel var klokken nok til at butikkene hadde åpnet, og Karl Johan begynte å fylles av turister, Osloborgere og antakeligvis en del mennesker som var på vei til jobb, akkurat som meg.Jeg klarte ikke fjerne den lille stemmen i hodet mitt som fortalte meg at du er nødt til å være litt obs. Ikke gå midt i veien, gå langs kanten, bare sånn for sikkerhetsskyld. Følg med på hva som skjer rundt deg. Det kan jo tross alt skje. Jeg var ikke redd, men jeg var obs. Sånn har det altså blitt. Jeg går rundt og følger med på varebiler og sjåførene deres. Det er helt syk, men vi lever tross alt i en syk verden og selv om jeg skulle ønske at jeg klarte å ikke bry meg er ikke det noe jeg kan råde over. 

Da jeg kom et lite stykke inn på Karl Johan så jeg en lastebil stå stille, midt på gaten med nødblinken på som egentlig er noe helt vanlig. Det pleide i hvert fall å være det, før den lille stemmen i hodet mitt alltid skulle fortelle meg at dette kunne bli noe veldig unormalt veldig raskt. I det jeg nærmet meg steg sjåføren ut, lukket døren og beveget seg mot bakdelen av lastebilen for å gjøre jobben sin, nemlig levere varene han hadde med seg. Et par sekunder senere møtte han blikket mitt, og han må ha sett frykten i øynene mine. Det jeg så var en sjåfør som etterlot et lastebil på tomgang midt på Karl Johan. Han skjønte nok hva jeg tenkte, fordi han bråsnudde og gikk tilbake til døren ved førersetet. Han dobbeltsjekket at den var låst, og da følte jeg meg så dum. Selvfølgelig låser han døren! Det er vel ingen som går fra en lastebil på tomgang den dag i dag uten å faktisk låse døren, i hvert fall ikke midt på Karl Johan.

Tenk at det har blitt slik. En mann jeg aldri har sett eller møtt før klarte å lese tankene mine på et par sekunder, kun ved å se meg inn i øynene på like kort tid. Det er helt sykt, men som sagt er dessverre verden like syk...

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

BLOGGEN OVERLEVER IKKE UTEN PARADISE-KJÆRESTEN

I går begynte jeg å tenke over dette med Paradise-blogger som det så fint blir kalt. Det er vel bare noen år siden det ble veldig vanlig at alle Paradise-jentene startet blogg, noen med mer hell enn andre. Det er veldig få som holder ut over sommeren, og enda færre som faktisk klarer å skape bloggen om til en jobb de kan leve av. Så langt har vi to gode eksempler og det er Kristin og Isabel. I år som i fjor startet de aller fleste jentene blogg, og det ble klart ganske tidlig at Martine og Sofie kom til å holde seg i toppen. Det synes jeg helt ærlig er kjempemoro, og de ser ut til å jobbe hardt og er veldig flinke begge to. 

Det som plutselig slo meg er at av alle Paradise-jenter som har startet blogg er det kun de som fant kjærligheten med en fra hotellet som har klart å overleve i toppen i en knalltøff bloggverden. Hvordan kom jeg på å skrive om dette i det hele tatt? Er jeg bare bitter? Nei, jeg er ikke det. Jeg tenkte på hva jeg ville skrive om, og hva dere har interessert dere mest for og da innså jeg at det er innleggene jeg har skrevet om Kevin og meg som har skapt mest oppmerksomhet blant følgerne mine på Snapchat og Instagram. Det er disse innleggene jeg har hatt flest lesere på. Det er noe med to reality-personligheter som finner tonen som visstnok er veldig interessant.

Hvis vi ser tilbake i tid er den alle første som klarte å gjøre noe ordentlig ut av bloggen sin Kristin Gjelsvik som ble sammen med Dennis fra samme sesong som hun selv var med i. Videre har vi Isabel Raad som ligger godt etablert helt i toppen av listen over mest leste blogger, og nå Martine og Sofie. Alle sammen fant seg en kjæreste som var med i samme sesong som dem. Dette er jo litt morsomt! Jeg vil forresten presisere at jeg ikke mener det er den eneste grunnen til at de har klart å overleve. Jeg er utrolig imponert over alle fire, og etter å ha sneket litt i arkivet til flere av dem ser jeg en sykt bra utvikling1 De er jo dritflinke hele gjengen. Nysgjerrigheten rundt forholdene deres har nok hjulpet de godt på vei og det er overhodet ikke noe galt i det. Alle er kjempeflinke bloggere på mange måter. De er kreative, åpne og flere har egne, sterke historier de faktisk deler med resten av oss og det gjør det spennende å følge med! 

Kanskje jeg skal tvinge Kevin til å date meg? Hm.... Haha, neidaaaa.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ER JEG VEGETARIANER?

Det er mange som har spurt om jeg er vegetarianer. Jeg viser stadig frem vegetarprodukter på både Instastory og Snapchat, og dette spiser jeg ganske ofte. Jeg har blant annet en vegetarlasagne som jeg elsker. Den er utrolig god! Vegetarmat er veldig godt, og jeg velger gjerne dette over kjøttretter, men jeg er ikke vegetarianer. 

Jeg har aldri vært spesielt glad i kjøtt, og jeg spiser utrolig lite av det. Biff eller sånn type kjøtt spiser jeg kanskje en gang i året, altså veldig sjeldent. Jeg kjøper meg aldri dette om jeg skal lage noe godt til middag. Det er mye annet som kommer foran dette om jeg skal lage meg noe digg. Samtidig spiser jeg litt kjøttpålegg som for eksempel leverpostei og salami. Det hender jeg bytter ut salami med vegetar-pålegg, og det er et godt bytte. Jeg spiser aldri store mengder kjøtt, og det er sjelden jeg lager middag med kjøtt. Samtidig er ikke dette et bevisst valg, det går på hva jeg faktisk foretrekker der og da.  Jeg spiser det jeg liker og det jeg vil, og selv om det sikkert er mange gode grunner for og mot vegetarisme så går jeg heller for å spise det jeg faktisk har lyst på der og da. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DAGEN FRA HELVETE

Jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal starte eller hvordan jeg skal formulere dette. Noen ganger vil man bare gi opp og legge seg ned. Det virker ikke som om noe kan gjøre det bedre, og i løpet av gårsdagen trodde jeg det skulle bli en slik onsdag...

Det som er så rart er at dagen startet helt perfekt! Vekkeklokken var satt til 08.00, men jeg våknet helt uthvilt av meg selv en halvtime før. Solen skinte, og alt var supert. Jeg hadde til og med husket å kjøpe kaffe dagen før, og rakk å se en hel episode av The Good Wife før jeg måtte dra til jobb. Her starter problemene. Etter å ha planlagt lunsjen min fra da jeg gikk ut døren hjemme og til tiden faktisk var inne fikk jeg en skikkelig nedtur. Jeg gikk på Zara, kjøpte meg et par slippers som jeg hadde tenkt på siden i går, men angret i det jeg prøvde de på tilbake i butikken. Okei, men da bytter jeg de bare. Nei, det gikk ikke for da var lommeboken min borte!!! Jeg fikk helt panikk. Jeg betalte jo på Zara og gikk rett tilbake til jobb, hvordan kan den ha blitt borte?

Jeg endevendte hele pauserommet, fikk kollegaene mine til å lete gjennom sine vesker, lette i alle skuffer og skap, så gjennom hele butikken, ringte Zara, gikk tilbake til Zara, gikk veien frem og tilbake til Zara tre ganger for å se etter den. Fortsatt borte. Okei, flott da må jeg sperre kortet mitt for tredje gang i år. Jeg som skulle kjøpe meg sjokolade i lunsjen og greier. Denne dagen er offisielt ødelagt. Jeg er bare litt overdramatisk, hehe. Det var ett sted jeg ikke hadde lett og det var under en bunke med varer, og ikke aner jeg hvordan den havnet der, men der fant jeg den! Jeg ble så glad, men i gledesrusen klarte jeg på en eller annen måte å knekke den ene neglen min tvers av. Derav ble den gleden kortvarig. Altså, det var bare så irriterende, og det å tro at man har mistet lommeboken med alt av kort, favoritt-leppestiften og så i tillegg brekke en negl var veldig mye kjipt på en gang! Ja, jeg er såpass overfladisk sorry. 

Heldigvis endret alt seg da jeg ble ferdig med kveldens treningsøkt, fikk påfyll av endorfiner og kom hjem til nyvasket leilighet og masse tente lys! Det var så hyggelig, og heldigvis endte dagen godt.

GRADVIDITETSTESTEN MIN VAR POSITIV

Dette er noe av det skumleste og mest forvirrende jeg har opplevd noen gang. Jeg kan nesten ikke tro at dette skjedde. Følelsen da jeg tok opp graviditetstesten og så to streker er helt ubeskrivelig. Jeg fikk virkelig sjokk! 

Jeg husker det enda som om det var i går... Venninnen min hadde bestilt en pakke med tester, altså hvorfor ikke? Vi var et jente-kollektiv, og selv om man skal ha orden på saker og beskyttelse kan alt skje når det kommer til kropp og det er greit å ha det liggende. Plutselig fant vi ut at vi skulle teste oss, bare sånn for sikkerhetsskyld vet dere. Sløsing kan man også kalle det, men sånt skjer. De andres tester var som forventet negative, og det gjorde alt enda verre da jeg var ferdig og la frem min test. Jeg fikk helt sjokk! Den lå på bordet i stuen og viste to streker! Testen var altså positiv og viste at jeg da skulle være gravid. Jeg fikk jo panikk, og skjønte ingen verdens ting. Venninnene min bare lo av meg, og det tok en stund før vi fikk roet oss ned og samlet tankene. Det logiske var selvfølgelig å ta en test til, og den viste som forventet at jeg ikke var gravid. Etter å ha gitt den andre tid nok forsvant også den ene streken, men herregud altså!

 Jeg glemmer aldri den følelsen av sjokk, og bare det å vite at det var min test. Det var utrolig rart, og jeg har lært at det å leke med graviditetstester ikke var så moro allikevel. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG VIL ALDRI GIFTE MEG

Et bryllup kan være noe av det vakreste som fins. Det er så mye kjærlighet og følelser, både hos brudeparet og menneskene rundt som gleder seg over deres lykke. Det er utrolig fint å se på, og det er en av grunnene til at jeg elsker å se bilder og videoer fra bryllup. Spam gjerne Snapchat og Instagram med dette. Det er bare kos.

Personlig har jeg alltid vært skeptisk til dette med ekteskap, og jeg vet faktisk ikke om jeg noen gang vil gifte meg. Før pleide jeg å si at jeg aldri kunne tenkt meg det, og da mente jeg det faktisk. Nå er jeg litt mer usikker, men jeg har ikke et behov for det. Jeg klarer ikke helt å se poenget med det for min egen del. Hvorfor kan man ikke bare leve lykkelige sammen og være forlovet for alltid? Det er nok mange fordeler hvis man ser på lov og rettigheter, men det er ikke fokuset mitt når jeg tenker rundt det å inngå et ekteskap. Da tenker jeg på at man skal inngå en avtale om å elske hverandre til døden skiller en ad, og hvor mye man faktisk må regne med å gi og ta fra hverandre. Hele greia skremmer meg, og jeg vet egentlig ikke hvorfor. Det er bare det å signere en kontrakt på at nå skal vi være sammen for alltid, og om det går galt så virker alt å være så mye verre. En bør ikke tenke dit, men det gjør jeg. Sånn er jeg. 

Det er så rart fordi jeg kunne tenkt meg å bli fridd til. Jeg vil ha en forlovelsesfest, et utdrikningslag, et bryllup, en fest og en bryllupsreise. Det eneste jeg ikke vil er å inngå et ekteskap. Jeg vil ikke signere den kontrakten og være så ansvarlig for et annet menneske. Det er litt det. Man blir så ansvarlig, og personen man gifter seg med blir virkelig din halvdel. 

Nå er ikke jeg i en situasjon hvor dette er aktuelt, og alt kan endres. Det var også en tid jeg sa jeg aldri ville ha barn, men det er blitt noe jeg kanskje kunne tenkt meg. Jeg er enda veldig ung, og hvorfor jeg i det hele tatt har tenkt i disse baner vet jeg ikke. Men jeg har tenkt på det, og når jeg tenker på noe trenger jeg å skrive det ned for å få klarhet i det og da blir det slik at dere får lese det. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

BLOGGING GJØR SEG IKKE SELV

Det jeg har merket etter å ha lagt full innsats i bloggen hver dag de siste fem månedene er hvor mye hjelp man egentlig trenger. Jeg føler det i hvert fall slik. Det merkes spesielt godt etter at Sofie nå har kommet tilbake fra all reisingen sin. Vi har alltid hjulpet hverandre, men det aller beste er at vi kan være hverandres fotograf. Dette har jeg savnet så mye!

Bilder er en stor og viktig del av bloggen i mine øyne, og derfor har jeg ikke vært fornøyd med bloggen min i det siste. Vanligvis tar vi bilder flere ganger i uken, men den tiden hun har vært borte har jeg kanskje tatt noen få bilder en gang i uken. Det har skjedd etter å ha mast på de stakkars vennene mine, som forståelig nok synes de ter utrolig kjedelig å bruke tid på å ta bilder av meg. Det er jo ikke veldig moro. Eller jeg synes det er moro, men det er fordi jeg interesserer meg for det. Jeg har lært at det å blogge er en vanskelig ting å gjøre alene, og jeg forstår ikke hvordan andre klarer det! Hvem får dere til å ta bildene av dere? Ja, man kan bruke stativ, men jeg klarer ikke få meg selv til å stå i slottsparken med kamerastativ og fjernkontroll liksom. Hehe, hei maks kleint. Det er faktisk en av grunnene til at jeg har endt opp med å slutte de forrige gangene jeg har startet med blogging. Jeg har ikke fått noen til å ta bilder av meg. Det er kanskje verdens dårligste unnskylding, men for meg var det ikke bra nok å gjøre noe halvveis.

Jeg setter så stor pris på at roomien min er blogger, det hjelper så uendelig mye. Det som er stress og rart for andre er naturlig for oss. Selvfølgelig skal vi ta bilder før vi skal noe spesielt, selvfølgelig er kamerat alltid med i vesken, det er helt naturlig å dra opp kameraet på restaurant, midt på Karl Johan eller i en trang og stappfull kafé og det å sminke seg klokken syv på kvelden kun for å dra ut og ta bilder er normalen. Haha, det beste er at jeg trives så utrolig godt med dette! Alt er en utfordring og det er skikkelig gøy!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

5 TVANGSTANKER

1. Dorullen må henge rett vei, altså med flippen ut fra veggen. Jeg forstår ikke hvorfor man henger den på en annen måte, det er veldig spesielt. Det er faktisk så ille at jeg snur dorullen om jeg er på besøk hos andre om den henger feil vei... 

2. Jeg kan ikke tråkke på kumlokk, aldri. Det gir meg panikk om jeg gjør det ved en feil, og jeg er sikker på at jeg kommer til å snuble, bli påkjørt eller verre om jeg ikke klarer å unngå det. 

3. Saldoen på kontoen må alltid dobbeltsjekkes før jeg skal handle. Jeg har panikk for at kortet skal bli avvist i kassen, så 9,9 av 10 ganger sjekker jeg saldoen på kontoen selv om jeg akkurat har fått lønn og vet at det er mer enn nok. 

4. Jeg må alltid banke i bordet om noen sier "bank i bordet". Det er umulig å unngå, bare sånn for sikkerhetsskyld hvorfor ikke banke?

5. Denne har jeg lagt fra meg, men jeg tar den med allikevel. Da jeg var yngre hadde jeg en regle jeg måtte si til foreldrene mine hver kveld ved leggetid. "Natta, sov godt, drøm søtt, glad i deg". Meningen i de ordene forsvant fordi det ble en greie jeg måtte gjør før jeg kunne legge meg. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

DU DØMMMER MEG NÅR DU FÅR VITE DET

Tro det eller ei, men det finnes mennesker som ikke ser på Paradise Hotel, ikke leser blogger og ikke har oversikt over hvem som har vært med i hvilket reality program den siste tiden. Jeg blir litt redd når jeg møter disse menneskene, fordi de ser meg som Andrea og ikke Paradise-Andrea. Det er ikke det at de ser meg som kun meg som er skummelt, men det at jeg vet det kommer et tidspunkt hvor de får vite at jeg har vært med på Paradise Hotel. 

Jeg skammer meg ikke over deltagelsen min, men jeg forventer nesten at andre mener jeg burde det. Jeg forventer at de skal dømme meg for det, og det merkes. Det er ikke akkurat slik at jeg åpner en samtale med deltagelsen min, rett og slett fordi det er irrelevant i de fleste sammenhenger. Det er ikke noe man må vite for å bli kjent med meg. Samtidig er det mange som synes det er noe kjent, og når det da kommer frem at jeg er en reality-deltager så forventer jeg at de kommer til å se ned på meg, eller i hvert fall se meg på en annen måte. Dette er dumt, blant annet fordi det fører til at jeg reserverer meg. Det er noe andre merker, og det ender opp med at de må påpeke at de ikke dømmer det for at jeg skal klare å slappe av. Det er jo utrolig teit!

For det første bør jeg ikke bry meg om hva andre mener, men igjen så vil jeg ikke gå inn i en samtale hvor jeg må forsvare valg jeg har tatt. Nå har det seg slik at ingen av disse samtalene har endt med det, og jeg har virkelig kun fått positive tilbakemeldinger og hatt positive samtaler. Dette er noe jeg virkelig skal skjerpe meg på, fordi foreløpig er ikke dette noe jeg opplevd og det å gå rundt og frykte noe som kanskje vil skje er helt idiotisk. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DETTE SKJER I HØST

Det er snart på tide å gå inn i årets første høstmåned! Mens resten av Norge ligger og griner over at sommeren er over og man ikke lenger kan vandre rundt i bikini lenger jubler jeg! Jeg jubler ikke fordi sommeren er over sånn sett, men fordi det endelig er høst. Dette er min absolutte favorittårstid av mange grunner. For det første er høsten utrolig vakker, høstklær er noe av det fineste jeg vet om og jeg har bursdag!!! Wiiii. Det er mye jeg ser frem til i løpet av høsten, og her er noe av det! Del gjerne hva dere liker best med høsten i kommentarfeltet. Jeg elsker å bli bedre kjent med dere 

 BURSDAGEN MIN 

Dette er jo høydepunktet i livet mitt, hallo liksom. Jeg elsker å ha bursdag, men det overrasker vel ingen. Oppmerksomhet, gaver, god mat og veldig mye snakk om meg. Det finnes da ikke noe bedre enn det! Jeg har bursdag i slutten av Oktober, og har allerede begynt å planlegge så smått hvordan jeg skal feire. Jeg har bursdag på en torsdag, så da blir det nok en liten feiring der med middag og muligens en tur ut. I tillegg vil jeg ha en stor bursdagsfest, og jeg har begynt å jobbe med en idé som jeg tror kan bli utrolig kul! 

 MASSE REGN 

Jeg har en forkjærlighet for regn, men det gjelder kun så lenge jeg slipper å gå ute i det. Eller, jeg kan godt gå ute i regnet om jeg skal rett hjem og kan vrenge av meg alt av våte klær, hoppe rett i en varm dusj for så å krype inn i koseklærne. Det er bare litt kjipt de gangene jeg gjør en innsats for å være pen og går ut døra for å bli møtt av dagens andre dusj. Det jeg gleder meg masse til er å sovne til regn, sitte inne med tente lys og musikk og høre regnet dundre mot vinduene og nettopp det å gå hjem i regnet! Jeg håper også på litt torden i høst, det er så koselig. 

 HØSTGARDEROBE 

Wiiii! Høstklær er det fineste jeg vet om av alle sesongklær! Flotte ullgensere i nydelige høstfarger som grønt, brunt, rødt og sennepsgult for å nevne noe. Jeg elsker å bruke ullgensere, så høsten er virkelig min klestid om man kan si det slik. Strømpebukser, mønstrete kjoler og en genser eller skinnjakke over. Kåper, bukser, boots. Altså, det er så mye kult og jeg gleder meg til å finne frem høstklær og ikke minst å oppdatere høstgarderoben!

 VINKVELDER 

Dette er hyggelig på sommeren, men enda litt koseligere på høsten. Det er så mye lettere å ikke dra ut. Man blir sittende rundt et bord med rolig musikk i bakgrunnen, noe godt på bordet og en deilig rødvin til sent på kveld. Jeg gleder meg til det blir ordentlig høst, da skal jeg invitere til ost- og vinkveld hjemme hos oss. Jippi!

 RUTINE 

Noe som er deilig med høst og skolestart er at rutiner kommer tilbake. Dette merker jeg selv om jeg ikke lenger går på skole. På sommeren flyter alt bare ut, og det finnes ikke noe fast i hverdagen. Nå er trikkene fulle på morgen og ettermiddag, de gode gamle tv-programmene begynner å vises på skjermen til fast tid og alt er som det skal være. Jeg er veldig glad i rutine, og slike små ting er med på å gjøre min hverdag normal igjen. 

 SIDE OM SIDE 

Det er premiere allerede på lørdag! Tenk noe så gøy. Dere har vel sette Side om side? Det er bare en av de morsomste serien noen gang laget, og den er til og med norsk. Side om side har sesongpremiere på NRK førstkommende lørdag, så hvis dere ikke har sett det er det bare å åpne NRKTV og catche up på de tidligere sesongene. Da jeg først flyttet til Oslo pleide jeg og roomie å se dette hver eneste lørdag. Vi satt i verdens beste sofa i vår aller første leilighet og lagde en ordentlig lørdags-tradisjon ut av dette. Vi finner tilbake til tradisjonen på lørdag, og skal samles igjen for å se premieren woho!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NY SPØRSMÅLRUNDE - SVARER PÅ VIDEO

God morgen, verdens fineste! Jeg har en lang dag foran meg, og er oppe og står allerede. Det er krise i heimen, for jeg er tom for kaffe. De ter en forferdelig start på dagen, men heldigvis har jeg god tid før jeg skal på jobb så jeg får kjøpe med kaffe på vei hjem fra trening. Det å dra på jobb uten kaffe er uaktuelt! Nok om mine I-landsproblemer.

Jeg tenkte på at det er kjempelenge siden jeg har hatt spørsmålsrunde! Nå setter jeg i gang en ny en, og denne gangen skal jeg svare på video. Da får jeg svart litt mer utdypende, og gitt en ordentlig forklaring på hva enn dere lurer på. Spør om alt dere vil så skal jeg svare så godt jeg kan. 


Jakke HER // Sko H&M // Body HER // Bukse BikBok

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET BERØRER MEG IKKE LENGER

Vi skal ikke la de som skriker i smerte og ligger blødende på gaten bli noe vanlig, men reaksjonen jeg fikk da terroren rammet Barcelona skremte meg. Jeg ble verken overrasket eller forferdet. Vi så jo dette komme, gjorde vi ikke? Nå går det maks noen måneder mellom hver gang det samme angrepet skjer. Den eneste forskjellen er i hvilken by varebilen, kniven og terroristen velger å ramme. 

Det er ikke det at jeg ikke føler med dem, men jeg blir ikke lenger overrasket. Terroren berører meg ikke lenger på samme måte som tidligere. Da det store angrepet mot Paris skjedde satt jeg limt til tven og hadde mareritt i flere dager etterpå. Jeg var i sjokk, jeg hadde vondt og jeg var forferdet over at noe slikt kunne skje! Jeg var livredd. Det er jeg ikke nå lenger. Ja, jeg tenker på at det kan skje her og jeg føler noen ganger på ubehaget, men jeg er ikke livredd. Det vil jeg heller ikke være. Noe annet jeg ikke vil være er likegyldig. Det skal ikke være vanlig å se døde mennesker ligge strødd utover en gate. Det skal ikke være vanlig å høre skrik av smerte. Det skal ikke være vanlig å lese om barn og familier som ble drept mens de var på handletur. Terror føles ikke lenger som noe som skjer langt unna eller sjelden. Det har blitt vanlig å se og å lese om, men det skal ikke bli så vanlig at jeg ikke lenger føler noe når jeg ser bilder fra angrep. 

Dette er helt forferdelig, og jeg ser at det jeg skriver her lett kan misforståes. Tro meg, jeg føler med alle som er berørt av dette og det gjør vondt å vite hvordan uskyldige mennesker ble drept for å skremme et samfunn og for å spre en syk ideologi. Samtidig opplever jeg det på en helt annen måte en tidligere, og denne endringen skremmer meg litt... 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

EN VIRKELIG FORANDRING PÅ UTSEENDET

Dette er noe jeg synes det er litt morsomt å vise dere! Utseendet har mye å si på den måten at det som virker som en liten endring gjør utrolig stor forskjell! Når jeg ser disse bildene føler jeg ikke at det er meg. Jeg ser rett og slett ut som en helt annen person! Hvis man blar nedover her nå ser det ut som om jeg har samlet bilder av forskjellige mennesker, haha. Eller kanskje det bare er fordi jeg er så vant med å se meg selv med blondt hår. Jeg vet ikke, men nå har jeg uansett funnet frem til bilder av meg med de forskjellige hårfargene jeg har hatt de to siste årene. Jeg gikk fra den blondfargen jeg har nå til helt mørkt brunt!

Jeg synes faktisk det var veldig fint! Det var utrolig mørkt, men det var veldig kult når jeg sminket meg ordentlig og var brun. På denne tiden var jeg veldig brun hele tiden, og dermed passet det litt bedre. Jeg er ganske lys naturlig, og derfor blir det fort ganske hardt med så mørkt hår. Det ble for slitsomt i lengden fordi jeg ikke følte meg vel uten sminke, og i tillegg måtte jeg farge etterveksten annenhver uke fordi det så ut som om håret mitt svevde på grunn av den lyse etterveksten. 

Veien tilbake til blondt hår var lang, og jeg mistet mye hår og slet av det som var igjen. Det skjedde ikke før senere, men i løpet av prosessen endte jeg opp med en farge jeg kanskje synes er den fineste jeg har hatt! På bildene ser den litt grønn-gul ut, men i virkeligheten var den skikkelig fin! Det var en litt varm farge, men den passet meg utrolig godt. Dette var på sommeren, og jeg husker at jeg trivdes veldig godt med denne hårfargen. 

Nå kommer jeg aldri til å farge håret så mørkt som på de første bildene igjen. Det er rett og slett fordi jeg er blond, føler meg blond og det krever for mye vedlikehold for å holde fargen fin til enhver tid. Noe av det styggeste jeg vet om er lys ettervekst i mørkt hår, og det å måtte farge etterveksten hver eneste uke blir fort dyrt. Jeg kan godt eksperimentere litt med forskjellige blondfarger og nyanser, men jeg skal aldri gå helt bort ifra blondt hår igjen... Sier jeg nå, hehe. Vi får se hva som skjer, men det er i hvert fall planen! Nå er jeg nysgjerrige. Hva synes dere om fargene, og hvilken synes dere jeg kler best?

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ÅPENHET SKREMMER MEG

Det skremmer meg stadig hvor åpen jeg er med dere. Da snakker jeg ikke om hva jeg gjør og hvor jeg befinner meg, men hva jeg tenker på og hva jeg føler. Jeg er egentlig en veldig lukket person, noe alle rundt meg vet godt. Det å snakke om tin har aldri vært min greie, og jeg er ikke den som ringer en venninne om jeg er lei meg og trenger å få utløp for noe. Jeg holder det inne og tenker over det til jeg blir gal eller så skriver jeg, og det har jeg alltid gjort. Forskjellen er at jeg tidligere har skrevet dagbøker som ingen andre enn meg får se. Nå skriver jeg for flere tusen mennesker. Allikevel er det ikke det som gjør at jeg innimellom føler at jeg deler for mye. Det jeg synes er litt rart er at alle rundt meg, kolleger, venner, familie, bekjente, familievenner og kanskje gamle lærere av alle ting leser om hva jeg tenker og føler om absolutt alt.

Når jeg skriver om at jeg har en tung dag, at jeg har kjærlighetssorg, personlige hendelser og hva jeg ligger våken og stresser over når jeg ikke får sove så synes jeg det er rart at de jeg kjenner leser det. Jeg liker ikke at det blir tatt opp i samtaler når vi møtes, fordi jeg er ikke der enda. Jeg har kommet langt på vei når det kommer til å åpne seg mer, men det er fortsatt en lang vei å gå. Det siste stykket skal jeg klare, men akkurat nå fokuserer jeg på hvor langt jeg har kommet på dette punktet! Selv om det fortsatt er litt skummelt så deler jeg med de rundt meg, selv om jeg gjør det via bloggen. Jeg holder ikke lenger alt inne. 

Jeg velger å takke Paradise Hotel for dette. Det å være med der var en dytt jeg trengte, og den har hjulpet meg til å bli sterkere, stå mer opp for meg selv, ikke finne meg i noe jeg ikke bør finne meg i og det å åpne meg opp og snakke (rettelse: skrive) om det som plager meg i stede for å holde det for meg selv og bære byrden alene. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

TIL DEG SOM ER UTRO

Jeg gir snart opp verden. Det er bare så alt for mye galt, og noe som virkelig irriterer meg er hvor mye utroskap det er. Hvorfor går du inn i et forhold hvis du skal hooke med andre? Kan du ikke da la være å gå inn i det forholdet da, eller avslutte det når du forstår at du er ganske så gira på å ligge med andre? Jeg kommer aldri til å forstå dette, og jeg irriterer meg grønn over det her. 

Er det rart at vi tviler på omtrent alle gutter vi møter? Hver eneste gang viser det seg å være et eller annet. Åja, du ber venninnen min på date som dag som du egentlig skulle møtt meg? Jada, helt greit ikke noe problem. Eh. Okei, du har ingen forpliktelser, men det er fortsatt ufint om du vet at vi er venninner. Dette er uansett et ganske dårlig tegn, og det sier litt om deg som person. Selvfølgelig kan det være en ærlig feil, og dette gjelder selvfølgelig kun dere som vet at vi er venninner, men allikevel prøver å date begge samtidig. ÆSJ.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått høre at gutter er utro. Det er mange, mange fler enn hva jeg egentlig hadde trodd. Flere av de overrasker meg, og det er litt trist. Det er sånn, men du virket jo så fin? Hvorfor? Andre ganger tenker jeg bare at den så jeg kommer fra mils avstand. Jeg blir snart ikke overrasket lenger. Det er nye historier hele tiden, og alle involverer en utro gutt i et forhold. Jeg vet om flere tilfeller hvor jenter har blitt med gutter hjem fra byen, for så å finne ut dagen etterpå at de har kjæreste, er forlovet eller til og med gift! Hva skal man gjøre da? Spørre hver eneste gutt som sjekker deg opp på byen om de har kjæreste? Da virker man jo ikke psyko. Det er faktisk ikke alle som har det, men dessverre er det alt for mange som er ute på byen for å sjekke opp jenter mens deres egen kjæreste er på besøk hos familien, på ferie eller hos venner. Det er så jævlig ekkelt, kan dere bare slutte?

Dere får oss til å miste troen på de guttene som faktisk er ordentlige, ærlige, fine gutter som ikke er utro! Ja, for de finnes faktisk, men fordi dere er drittsekker gjør det faktisk at man mister troen på de fleste av dere. Man skal ikke skjære alle over samme kam, men det blir fort slik når det er gjentagende oppførsel og man ser det igjen og igjen. Så kan dere ikke gjøre en tjeneste for den fine kompisen din som er ærlig og trofast og slutte å cheate slik at han faktisk får en real sjanse? Jeg skulle gjerne skrevet at dere bare kan slutte å være utro, og holde dere til kjæresten deres om dere påstår dere elsker, men jeg føler ikke at det er noe som appellerer til dere. Dere kjenner ikke på den, men kanskje dere bryr dere om dere forstår at dette faktisk går utover de av dere som er gode gutter. Kanskje, men antakeligvis ikke. Once an asshole, always an asshole eller hva? Hehe, jeg er ikke dømmende i det hele tatt forresten, sånn hvis noen lurte. 

Jada, jeg vet at jenter også er utro, slapp av. Det er sikkert (nesten) like mange jenter som er det, men det har jeg ingen erfaring med. 

SANNHETEN OM VENNSKAPET TIL SOFIE

Det er flere som har kontaktet både Sofie og meg og spurt om vi ikke er venner lenger. Vi bor jo sammen, men henger vi egentlig sammen noe utenom dette? Det har også kommet kommentarer på at Sofie er så mye med Martine, og hva jeg synes om dette. De var jo sammen i Portugal og skal til Bali sammen.

For å være helt ærlig med dere synes jeg det er et veldig rart spørsmål. Både Sofie og jeg har flere venner enn hverandre, og det er ikke sånn at vi må gjøre alt sammen hele tiden. Jeg bruker utrolig mye tid med mine andre venner, og er på besøk hos dem, drar ut med dem, spiser lunsj og finner på ting flere ganger i uken uten Sofie. Det er vel bare slik at det blir annerledes fordi det er Sofie og Martine og dere vet hvem begge er, og at mange tror det er dårlig stemning mellom Martine og meg (noe det ikke er).

Sofie og jeg er fortsatt veldig gode venner, og alt er som det alltid har vært! Den turen til Portugal var en mulighet jeg ikke fikk, men som de fikk og turen til Bali har jeg ikke mulighet til å være med på av flere grunner. Det var noen som nevnte at de skal til Trondheim sammen, men det dere ikke har fått med dere er at dette er for å dra på et arrangement, og jeg skal også på det samme arrangementet. Det blir faktisk skikkelig hyggelig! Store deler av gjengen var samlet i helgen, men som dere vet var ikke jeg med på fredag så dette var kanskje med på å skape litt forvirring.

Når det kommer til vennskap er ikke det noe man konstant må vise frem for at det skal være der. Vennskap er personlig og når man virkelig vet hvor man har hverandre trenger man ikke vise det frem hele tiden. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅR MAN SNAPPER PÅ BYEN

Jeg vil starte dette innlegget med å beklage til alle som så min alt for lange, og muligens drøye mystory i går. Det å snappe når man er på festival og har drukket nok er ikke alltid det lureste. Dessverre blir terskelen for hva og hvor mye man legger ut betraktelig lavere med alkohol i blodet. 

Personlig hater jeg å se mystoriene til andre som er på festival eller konsert. Seriøst, ingen vil se konsert-snappene deres. Allikevel finner jeg meg selv i å måtte slette halve mystorien min dagen derpå. Da jeg våknet opp i dag var noe av det første jeg gjorde å sjekke hva jeg hadde lagt ut på sosiale medier. Det gjør jeg alltid, med mindre jeg vet jeg har lagt ut noe kleint og ikke tør å se, hehe. I dag sjekket jeg alt som vanlig, og slettet snap etter snap i rolig tempo. Jeg fikk en del kommentarer på den snappen jeg la ut av Marcus, og noen reagerte på det. Jeg skal være ærlig og si at den snappen ikke burde blitt lagt ut. Når det er sagt så fikk jeg tillatelse av Marcus til å legge den ut, men igjen - den burde jeg nok ikke publisert for alle til å se. 

Det er synd at det blir slik fordi det er moro å kunne dele hverdagen sin, og særlig opplevelser. Noen snapper er det moro å se fra festival for eksempel, bare ikke så veldig mange og ikke femten konsert-snapper. Løsningen blir vel å kanskje ta et par glass mindre neste gang så jeg har mer kontroll på hva som er interessant å se og hva som ikke er det. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ELSKER DU IKKE FORELDRENE DINE NOK?

I går fikk jeg en kommentar på innlegget jeg skrev om at jeg valgte å bo hos pappa etter at foreldrene mine skilte seg. Dette valget ble tatt etter mye frem og tilbake, og etter å ha flyttet mellom to hus over lengre tid. Jeg skrev at jeg hadde garderobe begge steder, men at jeg synes det var utrolig slitsomt å føle at jeg bodde i en bag og ikke ha et ordentlig hjem. Jeg ville ha et sted å komme hjem til, og ikke to midlertidige om dere forstår hva jeg mener. Denne avgjørelsen slet jeg lenge med fordi jeg visste at det kom til å såre en av foreldrene mine da jeg fortalte at jeg kun ville bo ett sted. Derfor blir jeg utrolig irritert og provosert når jeg får denne kommentaren:

"Jeg har skilte foreldre og mener selv: hvis du er utrolig glad og elsker foreldrene dine, så er du vel villig til å ha to garderober?? Høres ikke ut som du ville ha det sånn men det viktigste er at du trives da;-) en ting til: de fleste bor litt hver hos foreldrene feks annenhver uke, så du trenger virkelig ikke å si at de fleste bor mest hos moren sin det stemmer over hode ikke!!"

For det første så handler det ikke om hvor glad jeg er i foreldrene mine eller hvor mye jeg elsker dem. Selvfølgelig er jeg veldig glad i begge to, og derfor var dette en tung avgjørelse å ta i utgangspunktet. Samtidig så har det seg slik at de faktisk valgte å gå fra hverandre, noe som naturlig nok ble en belastning på meg til tross for at de gjorde alt de kunne for at det skulle gå så bra som mulig. Når jeg da etter flere måneder med flytting frem og tilbake er sliten og lei og føler meg ganske lost, og uten et sted å kalle hjem, velger å kun bo ett sted for å sette meg selv først så skal ikke du dømme det. Selv om du har skilte foreldre opplever alle ting forskjellig. Det gikk utover min lykke og min hverdags-glede å skulle bo i en bag, og da tok jeg en avgjørelse for min egen del. Dette forstod foreldrene mine også, og de aller fleste andre. Bortsett fra sånne som deg, som begynner å dra inn at jeg burde ofre min egen lykke for å please foreldrene mine. Nei. Det er de som har valgt å gå fra hverandre, og det skal faktisk gå utover meg som barn i minst mulig grad. 

Når det kommer til det jeg skrev om at de fleste bor hos moren gjelder det selvfølgelig de barna som kun bor ett sted, og hvis du leser innlegget er det til og med referanser til hvorfor jeg opplever det slik ;-)

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL // SMINKE, TEAM110%, SITTEPLASS I FINALEUKEN, HOOKET MED KEVIN I NORGE?

Har du bunad? I så fall hvilken?

Ja! Jeg har Vestfoldbunad, og er så utrolig stolt av den. Det er sjelden jeg føler meg finere enn når jeg bruker bunaden min. 

Trodde du noen gang du kom til å komme så langt som du gjorde på PH?

Målet var finalen, men jeg var selvfølgelig livredd for å ryke ut i løpet av den første eller andre uken. Det var utrolig moro å komme så langt, og jeg håpet selvfølgelig på å komme så langt som mulig. 

Hva synes du om at Isabelle fikk sitteplass inn i finaleuken i stede for deg?

Jeg synes det var urettferdig av flere grunner, og ikke bare fordi jeg hadde vært der lenger enn henne. Da hun kom inn første gang var det i Mr. og Miss Paradiseuken, og i stede for å gjøre en ordentlig innsats for å prøve å vinne tittelen gjorde hun ingenting. Hun øvde nesten ikke, og la null innsats i det, så det at hun aldri fikk en sjanse synes jeg er helt feil av henne å si. Vi andre måtte jobbe for å bli der, og fordi hun ikke gadd det så røk hun ut. Når hun da får en sjanse til så synes jeg det er urettferdig at jeg som har jobbet for å bli der, tatt avgjørelser og spilt godt, noe som igjen har ført til at jeg klarte meg så lenge uten en ekstra sjanse mister den sitteplassen til Isabelle som har fått to sjanser og ikke gjort noe for å få være på hotellet.

Hva og hvem motiverte deg mest under Paradise Hotel?

Det var hovedsakelig meg selv og vinnerinstinktet mitt :-)

Har du hatt mange forskjellige hårfarger?

Jeg har vært blond, forskjellige nyanser. Så har jeg hatt både mørkt brunt og lyst brunt hår. En gang hadde jeg nesten sort hår!

Processed with Rookie Cam

Søkte du på Paradise Hotel selv? Og husker du hvor du var og hva du gjorde på det tidspunktet når du fant ut at du skulle søke? Hadde likt å lese om det!

Jeg ble meldt på til fjorårsesongen av lillesøsteren min, og kom nesten med (les om det HER). Det var veldig moro, og da det plutselig skjedde en endring i livet mitt her meldte jeg meg på veldig sent nesten litt for å se hva som skjedde. Det var veldig gøy, og jeg ble ringt opp dagen etterpå! Jeg hadde pause på jobb faktisk, haha. 

Hei! Kor kjøpte du den sykt fine bikinien som du har på deg på bilde??

Den er kjøpt på Nelly.com ❤

Hva var det første studie du gikk på? :)

Det var medievitenskap ved UiO. Jeg så at man kunne ta en master i journalistikk videre fra dette studiet, og tenkte at det kunne være en fin bakgrunn. Dessverre var det ikke helt som jeg så for meg, og jeg likte det ikke i det hele tatt. 

Kan du og Sofie ha videoblogg en gang?

Ja, det kan vi helt sikkert! Kom gjerne med forslag til hva dere vil vi skal gjøre :-)

Har du og søstera di et ganske nært og godt forhold?

Ja ❤ Det har jeg skrevet mer om HER.

Kan du forklare litt mer om team 110%? Og hvis man kan se det ett sted kan du si hvor? 

Det var en del av Stian Blipp show! Noen av oss deltagere ble invitert til å være med på programmet, hvor greia var at vi skulle løpe maraton mot en ekte maratonløper! Det var Stian + 7 av oss, og vi løp i etapper. Jeg lurer på om det kanskje ligger på Tv2 sine hjemmesider eller kanskje Sumo? Jeg er ikke sikker dessverre. 

Ikke for å være frekk eller blande meg inn i privat livet ditt, men kan du en gang kanskje skrive et innlegg hvorfor du ikke har så kontakt med moren din? 

Ja, det kommer i kveld eller i morgen :-)

Har du begynt med mer sminke etter PH? Du brukte ikke så mye der inne.

Ja, det har jeg faktisk. Det blir mye finere på bilder, men samtidig går jeg ofte uten sminke. Inne på Paradise brukte jeg nesten aldri sminke, mye fordi jeg synes det er deilig å gå uten og særlig i varmere klima!

Snakker faren din helt norsk eller kan man høre at han er fra Island?

Haha, du kan høre at han er fra Island. Det er så rart fordi jeg la aldri merke til dette før noen nye venninner la merke til det. 

Har du dårlig forhold til moren din?

Jeg skriver et innlegg om dette i kveld eller i morgen :-)

Var det kun du som valgte å flytte til faren din eller var søsteren din også med på det?

Det var bare meg, i hvert fall først om jeg husker rett. Jeg tror det var en periode hvor vi bodde på hvert vårt sted. 

Hei, hvor er hårbåndet fra? :D

BikBok :D

Har du og Kevin noen gang hooket etter at dere kom hjem til Norge?

Nei, det har vi faktisk aldri gjort :-)

Hvor gammel var du da du valgte å flytte til far?

Det var vel på ungdomsskolen en gang om jeg ikke tar helt feil! Det er vanskelig å huske akkurat, haha. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅ SKAL JEG FÅ ROSA BOB

God morgen ❤  I dag er jeg litt bedre, men det var jeg også på morgenen i går så vi får se hvordan det går. Jeg skal i hvert fall komme meg ut, og møte en venninne som har flyttet fra Oslo. Heldigvis er hun på besøk igjen i dag, så jeg gleder meg masse til å møte henne!

Sist jeg var hos frisøren gjorde jeg en deal med henne. Vi ble enige om at jeg skal gjennomgå en virkelig stor forandring i løpet av høsten. Når jeg skal ta en pause fra extension skal jeg faktisk gjøre noe så drastisk som å klippe bob! Ikke nok med det, men jeg skal til og med farge håret rosa, haha. Kan dere se for dere meg med rosa bob? Okei, nå får sikkert en del av dere bilder av Katy Perry opp i hodet... Det er ikke helt den veien jeg skal gå. Den blir en lang bob, liknende Noora fra SKAM sin. Rosafargen skal være en lys pastellrosa, og jeg er usikker på hvor mye jeg ønsker av den.

Uansett gleder jeg meg skikkelig til å gjøre dette, samtidig som jeg er ganske redd. Jeg har sagt at frisøren min skal gjøre det selv om jeg sier nei, fordi jeg må utfordre meg selv litt! I verste fall kan jeg bare sette i extensionet igjen. Verre enn det er det jo faktisk ikke. 


Bukse BikBok // T-skjorte Monki // Sko Nike // Jakke BikBok

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

DETTE SKULLE IKKE SKJE

Dagen i dag har vært fullstendig kaos. Ingenting har gått som det skal, og med et tett tidsskjema er det helt krise. På toppen av det hele har hodepinen fra her om dagen kommet tilbake, og nå har halsen slengt seg på og blitt vond den også. Dette skulle virkelig ikke skje denne helgen! Jeg har jo fri og skal egentlig på Findings, noe jeg har gledet meg veldig til. Jeg prøvde å gjøre alt som vanlig og late sm om jeg ikke var syk, men det fungerte selvfølgelig ikke. I det jeg kom hjem for å gjøre meg klar til Findings kollapset jeg nesten ned i sengen og klarte ikke komme meg opp. Jeg sov i flere timer, og er enda ikke bedre.

Jeg er så lei meg, og så sjalu på alle som skal, men jeg klarer virkelig ikke. I stede for å kose meg med alle de andre på festival skal jeg ta en rolig hjemme og satse på å bli frisk til i morgen. Lørdag er den absolutt beste dagen i mine øyne, særlig med Karpe Diem som headliner og de er helt utrolig bra live! Jeg tok helt ac på konserten deres under Stavernfestivalen og ønsker å gjøre det samme i morgen kveld, så jeg krysser fingrene for at jeg blir bedre i løpet av kvelden. Noen ganger må man lytte til kroppen og sette helsa først, uansett hvor kjipt det er... 


Dette er hva jeg egentlig vil gjøre i kveld... :-(

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

HAR JEG IKKE KONTAKT MED MOREN MIN?

Etter at jeg skrev innlegget om familien min fikk jeg en del spørsmål angående moren min. Jeg nevnte ikke henne spesifikt i innlegget og derfor tror flere at vi ikke har kontakt og at vi er uvenner. Vi har ikke mye kontakt, men vi er ikke uvenner på noen som helst måte. Som jeg har nevnt tidligere hadde jeg en veldig fin oppvekst, og den var mamma en del av. Da mamma og pappa skilte seg flyttet vi mellom begge to, men etter hvert syntes jeg dette ble veldig mye unødvendig stress og valgte å bo hos pappa. Det er flere grunner til det, men hovedsakelig fordi jeg har et veldig godt forhold til pappaen min. Jeg har også bodd en lengre periode hos mamma, men det er huset jeg vokste opp i som er hjemme for meg og der jeg trives best. 

Mamma og jeg er ikke uvenner, men det er ikke slik at vi snakker sammen daglig. Det kan gå lange perioder mellom hver gang jeg ser henne. Det er ikke alltid man er veldig nære selv om man er familie. Jeg føler det ofte blir sett på som en selvfølge, men det er det faktisk ikke. Selv om man er av samme kjøtt og blod betyr ikke det at man av den grunn hører sammen, og automatisk blir gode venner og får et strålende forhold. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

 

DETTE SER JEG FREM TIL

Først vil jeg si at alle mine tanker går til Barcelona og alle som er berørt av gårsdagens hendelser 

Jeg har frihelg, og den startet allerede i går. Det er utrolig deilig, selv om jeg får panikk hver dag og må inn og sjekke vaktlisten for å dobbeltsjekke at jeg faktisk har fri. Heldigvis stemmer det hver gang! Jeg startet frihelgen med trening, nye negler og jentekveld hos Marte med Emilie og Helene. Det var utrolig koselig. Vi slappet av, spiste masse digg og koste oss med masse tente lys! Finnes det noe bedre enn en slik kveld med gode venner?Kjole HER // Jakke Mango // Veske BikBok // Sko Nike

Nå skal jeg på Evo for ukens fjerde treningsøkt (stolt). Senere i dag er det klart for Findings festivalen og det blir nok veldig hyggelig. Det jeg ser mest frem til er å se de jeg ikke har sett på en stund, blant annet Henote ❤ Elsker den jenta! I tillegg er Martine tilbake fra Rhodos så jeg gleder meg masse til å feste med disse og alle de andre fine vennene mine hele helgen!

JEG STEMTE IKKE VED FORRIGE STORTINGSVALG

Da det var stortingsvalg sist stemte jeg ikke, og det skulle jeg ønske at jeg hadde gjort. Partiet jeg støttet vant ikke, og selv om min ene stemme ikke kunne endret noe så er det nettopp den tankegangen som kan stoppe en valgseier. Det å tenke at min ene stemme ikke teller kan være avgjørende om flere sitter med samme tankegang. 

Mye har endret seg siden den gang, blant annet mitt syn på det å bruke stemmeretten sin. Generasjoner før oss har kjempet for å gi oss denne retten, og det finnes fortsatt flere steder i verden hvor folket ikke være med på å bestemme hvem som skal lede landet. Det finnes fortsatt land hvor kvinner ikke kan stemme. Vi lever i et av verdens beste land, men har det gjort oss bortskjemt? Ja, antakeligvis. Den gangen for fire år siden tenkte jeg at det er ingen krise uansett hvem som vinner, vi lever jo i Norge. Det er en håpløs tankegang, og hvis vi vil bevare alt det gode som gjør oss til et av verdens beste land å leve i så må vi stå opp for disse rettighetene og kjempe for å beholde det vi er så glad i. 

Det er fortsatt en liten stund til vi skal gå til urnene og avlegge en stemme på hvem vi ønsker skal styre landet vårt. Jeg oppfordrer alle til å lese seg litt opp på hva de forskjellige partiene stå for, ta valgtester på flere steder som for eksempel NRK, Aftenposten og VG hvor de hjelper deg å finne frem til et parti som kan passe deg og å se på de punktene du virkelig brenner for. Kanskje du er veldig opptatt av helse, men helt uinteressert i hvordan vi skal forholde oss til norsk landbruk? Da finner du partiet som står for det du står for! Det å finne et parti som du er helt enig med på alle punkter er nok ganske vanskelig, eller umulig. Finn partiet som passer deg best og som fokuserer på det samme som deg!

Vær så snill, bruk stemmen generasjonene før deg har kjempet for at du skal få og stem på det partiet du mener kan bevare, forbedre eller gjøre Norge til det du ønsker at Norge skal være. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

HER ER MIN BUCKET LIST

Helt siden jeg var liten har jeg skrevet opp ting jeg ønsker å oppleve i løpet av livet. Det har forandret seg hele veien, og samtidig som jeg stryker ut noe dukker det opp nye ting jeg må skrive ned. Jeg har gjort en del av det som stod på min opprinnelige liste. Det er for det meste småting som å sable en champagneflaske, spise middag alene på en restaurant, være med på et reality show (hehe) og begynne å studere for å nevne noe. Nå skal jeg vise dere en liten del av listen over hva jeg ønsker å oppleve før jeg dør. Det er en ganske lang liste opprinnelig, men her har dere en smakebit! Fortell meg gjerne hva som står på deres bucket list 

BO I AUSTRALIA... Jeg har en greie for Australia, og jeg skulle egentlig studere der. Dere aner ikke hvor mye jeg så frem til å flytte dit. Jeg har aldri gledet meg mer til noe i hele mitt liv, og selv om jeg ikke angrer på at jeg dro til Mexico i stede så vil jeg definitivt til Australia senere. Det å ta resten av studiet mitt der en gang i fremtiden er absolutt aktuelt, og jeg vil uansett reise dit og gjerne bli boende en stund. 

HA ET "MEET CUTE"... Et meet cute er typisk for romantiske filmer og serier. Dette er øyeblikket hvor det som i fremtiden blir et par møtes for første gang, og det er selvfølgelig dødsromantisk. Tenk så gøy å oppleve noe slikt i virkeligheten! At man møter noen og bare "okei, her var det noe mer" så blir det faktisk noe mer. 

BACKPACKING... Dette angrer jeg fortsatt på at jeg ikke gjorde da jeg hadde friår. Jeg jobbet masse og kunne fint ha tatt meg råd til å dra på en slik tur, men jeg brukte heller pengene på vin og shopping hehe. Ikke lurt. Jeg har veldig lyst til å besøke store deler av verden, og backpacking ville vært en perfekt måte å gjøre det på! Jeg var så sjalu da to venninner dro på en slik tur i løpet av friåret vårt... Dette skal jeg definitivt gjøre en dag!

DRA PÅ EN DRIVE IN KINO... Hvem her har ikke sett Grease? Vel, om dere ikke har sett den bør dere finne den frem asap. Den filmen er episk. Uansett, i den filmen har de drive in kino og helt siden jeg så Grease for første gang har jeg hatt lyst til å dra på en slik. Det arrangeres stadig utekino i Oslo, og det er litt samme greie og veldig hyggelig, men jeg vil prøve drive in kino en gang også!

FULLFØRE BACHELOREN MIN... Det å fullføre bacheloren jeg begynte på skal jeg gjøre, men jeg vet enda ikke når. Det er mye som må på plass og det skal være rett tidspunkt for meg. Jeg vil aller helst ta resten i utlandet, så det passer fint med punkt nummer en på denne listen. Det å bli journalist er noe jeg virkelig vil, og jeg kunne ikke tenkt meg et annet studie eller et annet yrke noen gang! Eller, kanskje noe innenfor tv-bransjen. Det fikk jeg opp øynene for i løpet av Paradise. Det virker ganske kult!

DRA PÅ VINSMAKING I SØR-FRANKRIKE... Eller Italia. Det hadde vært superkult å dra på vinsmaking på typ et slott eller noe slikt i Sør-Europa. Jeg hadde dødd! Det hadde vært utrolig spennende, og ikke minst deilig. Åh, jeg ser for meg at jeg står og ser utover drueplantasjer (heter det kanskje noe annet?) på slottsbalkongen i en vakker flagrende sommerkjole. Det er lov å drømme. 

DRA PÅ SAFARI... Jeg har stor kjærlighet for dyr, og løve er et av favoritt-dyrene mine! De er så fine og majestetiske. Jeg tror egentlig det er Løvenes Konge som står bak dette, haha. Det gjør ikke noe det da, men det er muligens litt rart. Det å dra på safari hadde vært så kult! Jeg vil seriøst på en sånn type safari hvor vi kjører rundt i bur (så lenge det er trygt) slik at vi kan se hvordan dyrene er i deres naturlige omgivelser, og kanskje en nysgjerrig løve hopper på kjøretøyet. Ta meg til Afrika plis. 

BESØKE MALDIVENE... Dette er et sted jeg gjerne kunne tenkt meg å dra på typ bryllupsreise til. Det virker bare så avslappende og behagelig. Maldivene er jo utrolig vakkert, i hvert fall ut ifra bilder og filmer. Blått hav, hvite strender, små bungalows... Tenk så fantastisk å tilbringe tid på et slikt fantastisk sted! Det skal jeg oppleve før jeg dør. 

HA EN BRYLLUPSFEST... Jeg er egentlig veldig skeptisk til ekteskap, så jeg vet ikke om jeg vil gifte meg. Samtidig vil jeg ha både forlovelsesfest, bryllupsfest og bryllupsreise! Jeg tenker at vi kan ha alt dette, bare ikke selve bryllupet hehe. Det virker så koselig å samle venner og familie for å feire kjærligheten! Jeg vil bare ikke binde meg med ekteskap på en måte. Kan man ikke bare være forlovet for alltid?

SE BABY-SKILPADDER KRABBE UT I VANNET... Det finnes sikkert en mye bedre måte å forklare dette på, hehe sorry. Da vi var på Zakynthos for noen år siden fortalte en dame på flyet oss om en strand hvor baby-skilpadder klekket og krabbet ut i vannet etter at det var blitt mørkt. Vi rakk dessverre ikke få det til, men jeg har skikkelig lyst til å gjøre det en annen gang. Om dere har sett The Last Song skjer det der også! Jeg har skikkelig lyst til å se dette en gang, det er så nydelig. 

ELSKE JOBBEN MIN... Tenk å ha en jobb man elsker! En jobb hvor du står opp hver dag og gleder deg til nye utfordringer og en ny arbeidsdag. Det er virkelig drømmen! Jeg har et stort ønske om å ende opp med en jobb jeg virkelig elsker, og det er et av de viktigste målene jeg har i livet mitt. 

DRA PÅ JENTETUR TIL LAS VEGAS... Dette hadde vært helt sykt kult! Jeg ser for meg hvordan vennegjengen min hadde endt opp, haha herregud for et styr. Det hadde antakeligvis blitt en helt syk tur, og jeg ser for meg at vi fort kunne laget en The Hangover 4 på turen uten å prøve en gang. Alt virker å være så crazy i Vegas, og det hadde vært så moro å dra dit og bare leve Vegas-livet en langhelg eller noe sånt. 

ROADTRIP I USA... Dette kan jo fint kombineres med jenteturen til Las Vegas! Jeg har skikkelig lyst til å leie en bil og kjøre gjennom store deler av USA. Hvis dette skal skje vil jeg ha utrolig god tid slik at vi kan ta oss tid til å oppleve USA ordentlig. Nå snakker jeg helt uten å tenke på geografi, men jeg skulle gjerne kjørt en vei så vi kunne dratt innom Grand Canyon, Las Vegas, L.A., San Fransisco, Florida og sørstatene! 

SVØMME MED DELFINER... Jeg elsker delfiner, de er så søte! Da vi var i Mexico kunne vi se de hoppe ute på havet fra hotellet, og alt jeg ville gjøre var å hive meg i nærmeste båt og kjøre ut. Jeg trenger ikke være på de om dere skjønner, men å svømme i nærheten av de. Det hadde vært så utrolig hyggelig. 

SE BÅDE SOLOPPGANGEN OG SOLNEDGANGEN PÅ EN DAG... Dette skal selvfølgelig skje på det idyllisk sted som for eksempel Santorini. Jeg ser for meg at man er på ferie og har en sommerflørt som man er ute med hele natten, og ender opp med å se både solnedgangen og soloppgangen fra et eller annet romantisk sted på for eksempel en gresk øy. Tenk så romantisk!

GÅ LANGS PINK SAND BEACH... Dette er på Bahamas, og det ser så vakkert ut. Er det sant? Okei nå begynner jeg å føle at dette er en spøk ellernoe, men jeg tror i hvert fall at dette er ekte. 

VÆRE BRUDEPIKE... Jeg er helt amerikansk når det kommer til alt som har med bryllup å gjøre. Av den grunn skal venninnene mine være brudepiker i et eventuelt bryllup, og jeg satser på at de tenker på samme måte som meg. De skal selvfølgelig ha nydelige matchende kjoler! Okei, nå snakker jeg meg bort. Fordi vi er litt amerikanske i tankegangen har jeg som mål å få være brudepike en gang. 

SYNGE KARAOKE... Jeg har virkelig ikke tall på hvor mange ganger vi nesten har endt opp på en karaokebar. Nesten. Så utrolig irriterende! Martine og jeg hadde en perfekt mulighet da vi dro på spontantur til Hellas for et par år siden. Det var omtrent bare briter der, altså ingen nordmenn som noen gang kunne kjent oss igjen. Vi var på vei ut til byen og planen var å dra på karaokebar senere, men det skjedde mye annet og vi endte opp med å vandre hjem med hver vår gyros i hånden. Jeg har allikevel store planer om å få med meg gjengen på karaokebar, men da helst et sted i utlandet haha. 

BESTILLE EN ENVEISBILLETT... Til et fremmed land, og bare se hva som skjer! Dette måtte i så fall skjedd på et sted i livet hvor jeg hadde økonomi til å bare kunne reise og se hva som skjer. Kanskje jeg trivdes godt der og ble boende, eller kanskje jeg reiser videre? Hvem vet, og akkurat det trigger meg!

JOBBE FRIVILLIG MED DYR ELLER BARN... Dette har jeg faktisk utrolig lyst til å gjøre! Jeg reiser gjerne jorden rundt og hjelper til om jeg får muligheten. Jeg vil jobbe med barn og dyr fordi dette er noen som ikke kan stå opp for seg selv, og har null mulighet til å gjøre noe som helst for sin egen del. De trenger all den hjelpen de kan få, og det er de svakeste i et samfunn. Jeg vil så gjerne hjelpe hjemløse dyr i utlandet eller barn som trenger det rundt om i verden. 

SPISE PÅ EN EKTE AMERIKANSK DINER... I USA selvfølgelig. Dette kan igjen kombineres med roadtrip og Vegas-tur. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

EN STOR FORANDRING PÅ BLOGGEN

God morgen, fine dere! I dag har jeg fri, men allikevel et tett program og mye jeg skal gjøre. Nå skal jeg snart komme meg på trening. I det siste har jeg vært ordentlig tilbake i rutinene mine, og det er utrolig deilig! Senere skal jeg endelig fikse neglene mine igjen. Nå har det gått lang tid siden sist. Jeg har faktisk ikke satt på negler siden slutten av juni, som betyr at jeg har vært uten i nesten to måneder. Jeg kjenner at jeg er klar for å få tilbake de falske neglene mine, haha. Det passer perfekt med tanke på at det er Findings festivalen i helgen! Da er det gøy å være litt ekstra fin. Etter alt dette skal jeg møte Sofie og vi skal en tur i Botanisk hage, et sted jeg enda ikke har vært. Det gleder jeg meg til, og i kveld skal jeg møte en del venninner. Der fikk dere ramset opp dagen min, haha. Det er med andre ord en del ting som skjer, og alt er bare moro! I tillegg har jeg fri resten av helgen og det er festival. Dette må jo bare bli bra. 

Har dere forresten sett at jeg har gjort en stor endring på bloggen? Jeg har endelig fått på plass en ny header! Det gjør mye for utseendet på bloggen, så jeg synes dette er veldig gøy, men jeg vil gjerne høre deres mening. Hva synes dere? 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG MÅTTE VELGE MELLOM FORELDRENE MINE

Når foreldre skilles hører man som regel om at barna blir boende hos moren. Jeg har i hvert fall alltid gjort det. Hvis vi ser til det fiktive, og ser gjennom tv-serier og filmer hvor dette er et tema ender barna nesten alltid opp hos moren. Setningen "det vanligste er at moren får omsorgsretten" er sagt så utrolig mange ganger, både i det virkelige liv og på film. Det har gjort at det ofte blir sett på som en selvfølge at barna ønsker å bo hos moren sin om foreldrene går fra hverandre. 

Da mamma og pappa skilte seg gjorde de alt for å gjøre det komfortabelt for oss. Dette er jeg enda evig takknemlig for den dag i dag, rett og slett fordi det viste at vi var deres førsteprioritet. De valgte å bytte på å bo hjemme i huset for at vi skulle slippe å flytte frem og tilbake i begynnelsen. Mamma og pappa leide seg et sted, og bodde der annenhver uker uke slik ta alt skulle være mest mulig normalt for oss. I starten pleide vi ofte å spise middag sammen, og det var forholdsvis normalt til tross for at livet vårt var i ferd med å bli helt annerledes. Det er en stor forandring når foreldrene dine ikke elsker hverandre mer, og velger å avbryte forholdet og gå hvert til sitt. Si hva du vil, men det påvirker deg på en eller annen måte uansett om du er ung eller voksen når det skjer. 

Etter hvert gikk vi over til den mer normale løsningen, nemlig at vi barna byttet på å bo hos mamma og hos pappa.  Dette gikk en stund, men jeg ble etter hvert lei av å bo i en bag. Jeg hadde garderobe begge steder, men det var noe med flytte-følelsen jeg ble utrolig lei av, og jeg ville ikke mer. Jeg ville ha ett hjem. Det var en utrolig hard avgjørelse å ta, fordi selv om jeg var ung visste jeg at dette kom til å såre den forelderen jeg ikke lenger ville bo hos. Til tross at det ikke hadde noe med selve forelderen å gjøre så var det utrolig tungt å fortelle at "jeg vil ikke bo her lenger". Det som også var uvanlig var at jeg valgte å bo hos pappa.

Jeg husker at jeg fikk spørsmål om det. "Bor du hos pappaen din, hvorfor bor du ikke hos mammaen din?". Ingen hadde silt det spørsmålet om det var motsatt. Det er så vanlig at barna blir boende hos moren, men hvorfor det er slik vet jeg ikke. Hvorfor er det en selvfølge at man skal bo hos mamma? Det viktigste er at man skal føle seg komfortabel, og at man skal velge det man faktisk vil til tross for at det kanskje er litt uvanlig. Det å i det hele tatt skulle ta et slikt valg er forferdelig når man er veldig glad i begge foreldrene sine. En av de blir skuffet uansett. Jeg er bare utrolig takknemlig og glad for at begge lot meg gjøre det jeg selv ønsket. Det at jeg fikk lov til å ta et valg selv, til tross for at de i teorien kunne bestemt at jeg skulle flyttet mellom dem setter jeg enda stor pris på den dag i dag. 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

JEG VIL FLYTTE FRA SOFIE

Nå har det seg slik at jeg ikke vil bo med Sofie lenger. Vi kommer rett og slett ikke overens mer, og jeg synes det er veldig kjedelig at hun er så mye hjemme. Haha, neida dette er bare tull. Hun er nesten aldri hjemme, noe som er supertrist fordi jeg elsker å bo med Sofie. Senest i går hadde vi en så koselig kveld hvor vi begge lå i mørket i sengen hennes og snakket, hørte på musikk, blogget og bare hadde en veldig fin kveld. Det er helt fantastisk å bo med Sofie, men jeg vil ikke bo her i Norge lenger. 

Det at jeg er rastløs og ønsker noe nytt har jeg vært ganske klar på lenge. Det å faktisk finne ut hva jeg vil og hvordan jeg kal få det til er litt verre. Jeg ønsker virkelig å flytte bort. Drømmen er å bo i et varmt og fargerikt land, men hvordan flytter man til et helt nytt sted uten å egentlig ha noe å gjøre der? Jeg kan alltids få meg en jobb, men hvordan finner jeg det? Hvordan finner jeg leilighet? Hvordan forlater jeg livet mitt her til fordel for en helt ukjent fremtid på et helt nytt sted? Nå har jeg prøvd å få med meg omtrent alle jeg kjenner til å flytte med meg. Jeg prøvde meg i kollektiv-gruppa som består av Kevin, Morten, Sofie og meg, men det ble bare ledd bort så det forslaget gikk rett i vasken. Tenk så gøy om vi hadde funnet oss et sted i for eksempel Barcelona eller L.A. og opplevd noe helt nytt sammen! 

Det går faktisk ikke en dag uten at jeg tenker på dette, så derfor har jeg bestemt meg for å virkelig sette meg inn i dette og finne ut hvordan jeg skal få det til!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ENDELIG SKAL JEG PÅ DATE

God morgen, fine lesere. Jeg får ikke sagt nok ganger hvor glad jeg er i dere ❤  I dag har jeg en lang, men morsom dag. Sånn halvveis i hvert fall. Nå skal jeg bruke hele den første delen av dagen på jobb, spennende som alltid. Senere i kveld skal jeg derimot noe litt morsommere! Jeg skal på date, woho. 

Okei, egentlig skal jeg bare møte Petter fordi det er lenge siden jeg har sett han, men vi liker å kalle det for date. Det er sånn jeg snakker med venninner også. Skal vi ha date i kveld? Det gjør det enda litt koseligere. Det er som sagt veldig lenge siden vi har sett hverandre, så jeg gleder meg veldig! Han har jo hatt partyferie på Rhodos i sommer, så det er faktisk flere måneder siden sist vi møttes. Jeg vet ikke helt hva vi skal enda, men det blir koselig uansett. Jeg husker hvor rart jeg synes det var da vi var tilbake i Norge etter Paradise og jeg ikke hadde sett han på et par dager. Vi var jo faktisk partnere i mange uker, og så hverandre nesten hver eneste dag gjennom hele oppholdet. Derfor var det veldig merkelig å ikke ha han rundt meg da vi kom hjem, men heldigvis ser vi hverandre ganske ofte!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG VAR I AVHØR HOS POLITIET

Tusen takk for alle god bedring kommentarer! Dere er virkelig verdens fineste lesere ❤ Jeg skrev dette innlegget for et par dager siden, og hadde nesten glemt det. Siden jeg ikke er helt i form, og den kreative delen va hjernen er skrudd av tenkte jeg å dele det med dere nå! Jeg var nemlig i politiavhør...

Alle kan gjøre dumme ting, og jeg har selvfølgelig som de fleste andre gjort en del feil i løpet av livet. Den ene feilen endte med at jeg måtte i avhør hos politiet, og herregud som jeg skammet meg. Politiavhør, jeg som hater å gjøre ulovlige ting. Jeg gjør det så og si aldri, og det er vel kanskje normalen. Allikevel har jeg gått på en liten smell tidligere i livet. 

Jeg har bursdag i slutten av Oktober, og det betyr at jeg fylte 18 (og 20) ganske lenge etter de andre venninnene mine. Det var en sommer vi var samlet et sted, og plutselig skulle alle ut. Vi visste om et sted hvor alle kom inn uansett, og hvor de var veldig greie på alder og falsk legitimasjon. En venninne hadde glemt bankkortet sitt på festen, og jeg skulle ta det med til henne, men endte opp med å ta det med ut på byen i stedet. Jeg kom inn, og hadde det veldig moro helt til en ex-venninne (dere vet hvordan ting var da man var ung, haha) sladret på meg og gikk til vaktene som etter å blitt vist Facebooksiden min og venninnen min sin til slutt måtte ta legitimasjonen og anmelde det... Wopsi. Det verste med dette var at jeg håpet det ikke skulle bli noe av, så jeg sa ingenting til mamma og pappa. Det endte med at pappa fikk en telfon av politiet mens jeg var på jentetur på Rhodos, haha. Det ble en fin hjemkomst kan du si. 

Heldigvis forstod politiet situasjonen, og det endte ikke med bot eller noe på rullebladet. Jeg angrer selvfølgelig på at jeg gjorde dette, og det burde aldri ha skjedd! Jeg burde ha ventet. Den kvelden var bare stress fordi jeg var redd for å bli oppdaget, og det å måtte dra i avhør... Nei, uff. Aldri bruk falsk legitimasjon! Vent, det er verdt det. 


Her har vi rebelske meg (endelig blitt 18 og ute lovlig) og en venninne

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

NÅR MAN BLIR SYK SOM BLOGGER

Jeg er virkelig ikke i form. På slutten av dagen i går fikk jeg en kraftig hodepine som dessverre har fulgt med meg over natten. Jeg prøvde å sove den bort, men det hjalp ikke i det hele tatt. Jeg orker rett og slett ikke stirre på skjermen og i hvert fall ikke skrive no ordentlig. Derfor blir det en liten oppsummering av snaps fra den siste tiden. Husk å følg meg, der heter jeg andreasveindot 

  

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

NÅ DELER JEG ALT OM FAMILIEN MIN

Nå skal jeg dele ganske mye personlig med dere. Det er flere som har spurt om familien min, og om jeg kan fortelle mer om den. I dette innlegget har jeg samlet litt fakta om meg og familien min, og en del søte barne-bilder av meg, hihi. 

JEG HAR ET SØSKEN... 

Jeg har en lillesøster som er to år yngre enn meg, hun blir altså 21 år gammel i høst. Hun heter Embla og vi er ganske så forskjellige på mange områder. Embla har vært på backpacking og i militæret, og skal studere fred og konflikt, noe som er sykt kult! Jeg for min del kunne aldri vært i militæret, aldri... Nei, det er ikke helt min greie å leve i et hull i skogen i en uke og bli kommandert rundt 24/7. Ellers takk, men det er jo amazing at det finnes mennesker som for eksempel lillesøsteren min som synes dette er gøy og er klare til å beskytte landet vårt. Da vi var yngre kranglet vi masse og gikk ikke overens i det hele tatt, men etter hvert som vi ble eldre har vi blitt mye nærere og jeg er veldig glad i henne 

FORELDRENE MINE ER SKILT...

Dette er ikke akkurat uvanlig i dagens samfunn. Foreldrene mine er skilt, og det tror jeg skjedde da jeg gikk et av de siste årene på barneskolen. De var utrolig flinke til å ta hensyn i starten, og det var faktisk mamma og pappa som flyttet inn og ut av huset den første perioden slik at ting skulle bli mest mulig som vanlig for meg og søsteren min. Dette er noe jeg fortsatt setter pris på den dag i dag, fordi det var utrolig bra gjort! Nå bor de sånn ca. 600 meter fra hverandre, så det passer jo ganske bra om man skal besøke begge. 

Baby-meg

JEG ER HALVT ISLANDSK...

Det at jeg er halvt islandsk har jeg vent før, men jeg nevner det gjerne igjen. Pappaen min er islandsk, så det gjør at en del av meg også er det. Dessverre kan jeg ikke snakke islandsk, og forstår veldig lite, men allikevel er jeg utrolig glad i landet og elsker å dra på besøk dit!

JEG HAR NÆR FAMILIE I TRE FORSKJELLIGE LAND...

Jeg har faktisk mesteparten av familien min på Island. Pappa sin familie er ganske stor da han har fire søsken som igjen har gitt meg mange søskenbarn! Jeg har to onkler og to tanter som bor på Island, samt hele seks søskenbarn (tror jeg, hehe...). Jeg har også en tante og onkel pluss to kusiner som bor i Danmark. De bor faktisk i København som er en veldig kul by! Jeg burde virkelig besøke alle oftere... Jeg skal prøve å bli flinkere! I tillegg har jeg masse familie i Norge også, blant annet to taner og to onkler, to fettere, en bestemor og en bestefar. 

Processed with Rookie Cam

JEG HAR ET VELDIG GODT FORHOLD TIL PAPPA...

Pappa er et av favoritt-menneskene mine, haha. Jeg er veldig glad i pappa, og han hjelper meg så mye og stiller alltid opp om det trengs. Det å vite at jeg alltid kan ringe han om det er noe er veldig betryggende, og hvis jeg går hjem fra byen alene på natten så ringer jeg og vekker han hehe. Da får jeg riktignok en liten skjennepreken om at jeg ikke kan drive å gå hjem alene på natten, men han snakker med meg helt til jeg er hjemme så det er koselig 

TO AV FIRE BESTEFORELDRE LEVER...

Begge besteforeldrene på pappa sin side er dessverre døde... Jeg fikk aldri møtt farfaren min eller Afi som det heter på islandsk. Bestemoren min aka Amma døde da jeg var ganske liten, men jeg har fortsatt mange gode minner fra henne og det er veldig godt. Begge besteforeldrene mine på mamma sin side lever, og det er jeg selvfølgelig veldig glad for! De stiller alltid opp, og jeg er veldig glad i begge to selv om jeg er alt for dårlig til å dra på besøk... 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

DETTE VET DERE IKKE OM MEG

JEG ELSKER Å SE SNAP SPAM FRA BRYLLUP... Vanligvis hater jeg når folk spammer mystorien sin med bilder og filmer fra eventer, fester, bursdager og det som er. Det finnes et unntak hvor hatet blir til elsk, og det er når det kommer til snaps fra bryllup! Det er så koselig. Jeg elsker å se bilder av alle de fine kjolene, skoene veskene, omgivelsene og absolutt alt annet som hører med. Jeg har kost meg med mystory i sommer for å si det sånn. 

JEG KLARER IKKE Å DRIKKE PEPSI MAX DAGEN ETTER JEG HAR VÆRT UTE... Det er veldig trist fordi jeg elsker Pepsi Max, og det frister alltid. Jeg klarer bare ikke å drikke det dagen etter jeg har vært ute. Det blir for mye kullsyre eller noe sånt, og det smaker annerledes. Jeg kjøpte meg det på søndag, men jeg koste meg ikke akkurat. Det frister mye mer med Solo eller noe annet jeg vanligvis ikke drikker.

JEG ELSKER DERIMOT EPLEJUICE DAGEN DERPÅ... Dette drikker jeg nesten alltid dagen derpå. Det er så godt, og av en eller annen grunn craver jeg dette hver eneste søndag når jeg ligger fyllesyk i sengen. Eplejuice og noe med egg, haha. Det er veldig rart. Jeg drikker aldri eplejuice ellers.

JEG HAR FLINK PIKE SYNDROM... Sånn helt seriøst. Jeg er definisjonen av en person son lider av Flink Pike-syndromet, i hvert fall til tider. For dere som ikke vet hva det er kan dere Google det, hehe det er meg. Si hva dere vil om at det ikke er et ekte syndrom osv., men en tilstand kan det vel kalles? Det går kort sagt ut på at man stiller veldig høye forventninger til seg selv, og det er lett å være veldig selvkritisk og negativ mot seg selv om ting ikke går bra. Derfor setter jeg så utrolig pris på hver eneste en av dere, og de fine kommentarene dere legger igjen til meg! Det betyr mer enn dere aner. 

JEG SIER SOM REGEL AT JEG IKKE LIKER NOE SELV OM JEG ALDRI HAR SMAKT... Dette må jeg bli bedre på. Jeg sier alltid "nei, jeg liker det ikke" selv om jeg ikke har smakt det bare fordi jeg tror at jeg ikke liker det. Blåskjell, reker, makrell i tomat... Det gjelder hovedsakelig sjømat.

JEG ELSKER TAYLOR SWIFT... Dette er kanskje ikke noe nytt, men jeg elsker Taylor! She is my spirit animal, i hvert fall sånn innimellom. Jeg har elsket henne helt fra starten av, og jeg digger utviklingen hennes. Gjett om jeg ble glad da hun kom tilbake til Spotify!

JEG ENDER ALLTID OPP MED Å GÅ BARBEINT HJEM FRA BYEN... Dette er så dumt! Jeg tror jeg skal klare meg gjennom kvelden i hæler, men etter timer med dansing blir det slitsomt til slutt. Jeg tar av meg skoene og bærer de i hånda på vei hjem, selvfølgelig også inne på McDonald's mens jeg kjøper et obligatorisk nattmat-måltid. Jeg blir jo syk, og får veldig vondt i føttene så dette er skikkelig dumt. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG HAR SAVNET MORTEN

Nå er endelig Morten og Sofie tilbake i leiligheten. Det er utrolig koselig, fordi selv om jeg begynte å bli vant med å være hjemme alene er det veldig hyggelig med roomies. Det må jeg innrømme. Jeg får stadig spørsmålet om hva jeg synes om det at Morten omtrent bor her og er hjemme hos oss hele tiden. "Er det ikke irriterende?". Jeg forstår at dere spør, fordi jeg vet at mange går på veggen når roomien deres har besøk av kjæresten sin hele tiden.

For å være helt ærlig synes jeg det er kjempehyggelig at Morten er her såpass mye. Jeg har jo savnet han også når de begge har vært borte. Det har vært noen ganger når Sofie har vært borte hvor Morten sover her uansett og det synes jeg er kjempefint. Jeg hater jo å sove alene i leiligheten, så jeg føler meg mye tryggere av at han sover vegg i vegg. Jeg håper virkelig de to holder ut hele veien fordi de er det søteste paret jeg vet om! #jegvilværebruepike

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

BLOGGERE FREMMER ET LIV DET ER UMULIG Å LEVE OPP TIL

Jeg fikk en kommentar her om dagen som gjorde både trist og glad. Hvis jeg tenker på et litt egoistisk sett så gjør den meg glad, fordi personen som skrev det sa veldig mye fint om meg og bloggen min som gjorde meg glad. Allikevel velger jeg å se det store bildet her, og det gjør meg trist.

"Jeg slettet nettopp snappen til alle bloggere jeg følger fordi jeg trenger en pause fra alt kroppspress og generelt press om et liv som er umulig å leve opp til. Skal begynne å jobbe mer med det inni meg og virkelig tro på at det er det indre som teller... Men vet du hva? Jeg klarte ikke å slette deg fordi det er så gøy å lese bloggen din, og så tenkte jeg meg om og jeg syns jo aldri at det er nedbrytende å lese bloggen din! Du er så søt og menneskelig, og jeg får egentlig bare positiv inspirasjon av å lese din blogg :-D ville bare dele det! Keep up the good work <3"

Selvfølgelig er det opp til en selv hva man deler på sin snapchat, og man kan ikke klandres for å dele et bilde i bikini eller vise frem et innkjøp man er fornøyd med. Det at det denne personen tok tak og valgte å slette bloggerne som var med på å skape dette presset for akkurat henne er veldig bra, og et godt tiltak. Hun forstår at det ikke er direkte bloggernes skyld, og at de ikke har det fulle ansvaret, men at det er med på å bidra til å bryte ned. Jeg synes det er flott å lese at hun skal jobbe med seg selv i stede for at hun kjefter på bloggerne, og at hun tar tak i problemet ved å fjerne dem fra sosiale medier. Det er godt om det kan bidra til at hun føler seg bedre! BRA JOBBA, jeg heier på deg ❤ Jeg synes flere skal ta etter dette i stede for å legge all skyld på bloggerne. 

Det er så lett å klandre en blogger for egne problemer, og jeg forstår det. Mange er utrolig vakre, tynne, tjener godt og ser ut til å ha et perfekt liv og det er noe av det som gjør dem interessante. Det er grunnen til at de kan leve av yrket sitt, fordi vi "vanlige" mennesker ønsker å vite hvordan vi kan bli som dem. Hvordan kan jeg bli like pen, like tynn, like suksessrik som henne? Jeg vil også! Det er noe så fjernt, men samtidig oppnåelig med disse menneskene som gjør dem uhyre interessante.

Jeg er uenig i det mange bloggere deler nettopp fordi mye er med på å skape økt press for både kropp, utseendet og livsstil. Det er mye som unødvendig i mine øyne. Samtidig kan man ikke klandre andre for at de har jobbet seg opp og kan bruke penger på dyre vesker, klær og operasjoner om det er det de ønsker.

Nå har jeg egentlig snakket meg litt bort. Jeg føler jeg prøver å få frem to poeng på en gang, og det ble vanskeligere enn hva jeg trodde. Poeng nummer 1 - sykt bra at du som person fjerner det som drar deg ned i hverdagen og tar avstand fra det i stede for å klandre det for alle dine problemer! Poeng nummer 2 - Vi må virkelig tenke litt over hva vi deler fordi som blogger, kjent person og profil har man en påvirkningskraft som er skremmende sterk. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG BRUKER GAMLE KLÆR

Jeg føler at jeg svarer det samme hver gang dere spør om hvor noe er fra. "Den er fra blablabla, men den er dessverre to år gammel...". Etter at jeg begynte å blogge aktivt igjen har jeg innsett hvor mye gamle klær jeg egentlig har. Jeg har hatt veldig mye klær, og like før jeg dro til Mexico i januar fylte jeg seks søppelsekker til randen som jeg skulle levere til UFF. Det er mye klær. Allikevel rydder jeg stadig gjennom skapet, og akkurat nå står det tre bæreposer hjemme med kjoler, bukser, skjørt og topper jeg ikke lenger trenger fordi jeg ikke bruker dem eller fordi jeg er lei.

Til tross for denne konstante rensingen av klesskapet har jeg mye klær, men det er ikke så alt for mye nytt. Jeg har klær som er opp til fem år gamle, og da tenker sikkert noen av dere "æsj, kjøp deg nye klær". Vet dere hva? Mange av disse plaggene ser nye ut. Det er ikke slik at jeg går med slitte klær som er flere år gamle. Jeg går med gamle klær som faktisk ser ganske nye ut. Dere spør jo stadig hvor ting er kjøpt, og påpeker at plagg jeg bruker er fine og flere av dem er gamle. Genseren jeg har på bildene her er faktisk tre år gammel! Jeg får fortsatt komplimenter for den nesten hver gang jeg bruker den, og det er flere som lurer på hvor den er kjøp slik at de kan kjøpe lik.

Det er ikke noe galt i å bruke gamle klær. Om ikke annet er jeg stolt over at jeg klarer å behandle klærne mine så bra at de holder seg godt lenge. Selvfølgelig handler jeg nytt innimellom, og det er kjempegøy! Poenget mitt er bare at det å bruke gamle klær ikke er en skam, det er bra. Vi bruker og kaster alt for mye av det meste her til lands, og vi burde bli mye flinkere til å ta vare på tingene våre slik at vi ikke må fornye alt hele tiden. 

Genseren er som sagt 3 år gammel fra H&M og kjolen under er faktisk ny (woho) og kjøpt på Monki.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SMÅ TING SOM GJØR MEG GLAD I HVERDAGEN

God morgen! Det ble en tur ut på meg etter bursdagen i går, og det var veldig moro! Jeg skulle egentlig ikke ut, men det ble en spontan tur og det er alltid veldig gøy.  Nå ligger jeg i sengen og ser på serie og har planer om å bli her en liten stund til. Det er såå fint vær, så jeg skal nok komme meg ut etter hvert, men ikke helt enda...

Nå skal jeg dele litt så dere kan bli nedre mer kjent med meg. Jeg vet at flere av dere liker disse innleggene, så nå skal jeg fortelle dere hva som gjør meg glad i hverdagen! Dere vet når man blir glad for helt vanlige, små ting i løpet av dagen? Det er så deilig, og noe av det beste jeg vet! Man trenger ikke alltid se det store bildet, noen ganger har man godt av å fokusere på de små tingene som gjør deg lykkelig i hverdagen. Kanskje det er noe så enkelt som en god kopp med kaffe eller en sjokoladebit? Det er noe jeg setter pris på, sammen med alt dere får se under her!

- BLOMSTER -

Jeg elsker blomster! Til tross for dette har jeg det nesten aldri hjemme, det er litt rart egentlig.. Kanskje jeg skal begynne å faktisk kjøpe det i stede for å bare gå rundt og se på det haha. Sånne små blomster-forhandlere som på bildet under er så koselig, og det er så mange fine farger og blomster. Solsikker er noe av det fineste jeg vet om! De er så glad på en måte. 

- KREATIVITET -

Jeg blir glad av å se kreativitet i hverdagen! Det kan være hva som helst, men gjerne noe med masse farger. Det er koselig. Kule bilder på bygninger for eksempel. Det er gøy og kreativt! Morsomme løsninger på ting, kule antrekk og ja, det kan være alt mulig rart! 

- TILFELDIGE KOMPLIMENTER -

Hvor hyggelig er det ikke om noen kommer bort og sier "så fin kjole, hvor er den fra?" eller spør hvilken leppestift du bruker eller lignende? Det er superkoselig! Jeg lurer stadig på hvor folk på gata har kjøpt klær eller tilbehør, men jeg får meg aldri til å spørre. Det burde jeg gjøre, fordi jeg får da vite hvor det er fra og i tillegg er det veldig hyggelig å høre at noen liker tingene dine. Sånne tilfeldige komplimenter er skikkelig hyggelig å få!

- HUNDER -

Jeg elsker hunder. Hvis jeg ser en hund på gata, noe som skjer hele tiden, smelter hjertet mitt. Hunder er så fine, og jeg blir oppriktig glad av å se de, kose med de eller bare hilse på. Loe, love, love. 

- SMÅ BOKHANDLERE-

Dette synes jeg er skikkelig hyggelig! Hvis jeg går forbi en liten, original bokhandel blir jeg skikkelig glad. De er så fine, og stappfulle av bøker stablet i forskjellige hauger og på forskjellige måter. Det er bare så originalt og kult, og jeg blir ordentlig glad av å se det!

- EN NY SANG JEG ELSKER -

This makes me happy! Det å oppdage en ny, fin sang kan gjøre dagen min veldig mye bedre. Jeg hører på den om og om igjen, helt til jeg blir lei av den et par uker senere. Det er noe med bra musikk som kan styre humøret litt, og om jeg finner en fin gladsang på en grå mandag kan hele dagen snu!

Hva gjør dere glad i hverdagen?

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

STRAPPY BLACK

Reklame - inneholder annonselenke 

Nå har jeg superdårlig tid, som hver eneste lørdag. Jeg har nesten alltid planer på lørdagskvelden, og når jeg da jobber dagen blir det knapt med tid til å gjøre seg klar og komme frem i tide. Når jeg i tillegg passer Celine går det jo litt tid til lufting der også, så her er et bare å hive seg rundt. Jeg skal i bursdag til en venninne, og det blir så koselig! Det blir et gjensyn med en del jeg ikke har sett på en liten stund, så jeg gleder meg masse. Nå må jeg virkelig komme meg i dusjen. Håper dere får en super lørdagskveld alle sammen 

Kjole Monki // Øredobber Ebay / Sko (annonselenke) HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL // DATE MED PETTER, NAKEN PÅ PH, SILIKON +++

Hvor tar du vippeextention?

Det tar jeg hos Beauty House ❤  

Hva er det beste med å bo med Sofie?

Det har jeg skrevet et innlegg om HER

Er du fornøyd med hvordan bloggen har blitt?

Det går opp og ned altså. Det er noen dager jeg føler at bloggen er veldig bra, mens andre dager er jeg ikke helt fornøyd og det er ganske kjedelig. Alt i alt er jeg vel ganske fornøyd. 

Hva gjør at du faller for en gutt og hva ser du på som grei aldersforskjell?

Det går så mye på sjarm og kjemi! Hvis man føler at dette er hyggelig, dette stemmer og deg vil jeg snakke mer med og være med så er det et godt tegn. Alderforskjell er ganske vanskelig å svare på. Det kommer så an på personen, men jeg ser ikke for meg å date noen som er mer enn ett år yngre enn meg... Helst eldre, hehe. 

Hvorfor ville du være med på PH?

Fordi jeg ville utfordre meg selv og prøve noe nytt! Jeg følte meg litt stuck i det samme gamle, og ville gripe muligheten når den først kom :-D Jeg angrer ikke et eneste sekund.

Synes du det er kjedelig at Sofie er så mye borte?

Ja, det blir litt kjedelig i lengden. Det som er deilig med å bo med noen er at man ikke må sosialisere seg så mye fordi man alltid er rundt noen, haha. 

Hva fikk deg til å begynne å blogge?

Jeg trengte et sted å få utløp for tankene mine, og har alltid likt å skrive så da falt valget på blogg. I tillegg er jeg jo over gjennomsnittet glad i selveksponering, så det passet jo bra sånn sett også haha. 

Hvis du måtte valgt mellom Grünerløkka og Majorstuen, hva hadde det blitt?

Wow, bra spørsmål! Hvis du hadde spurt meg for fire måneder siden hadde jeg lett sagt Majorstuen. Jeg har bodd der tidligere og trivdes utrolig godt. Nå bor jeg veldig nære Løkka, og har fått øynene opp litt for den bydelen. Den er veldig kul og det er så mye liv der. Allikevel tror jeg valget måtte falt på Majorstuen. Det er så mange fine gater og bygninger som jeg hadde elsket å bo i!

Hvordan var det å vise seg naken på PH?

Haha, det tenkte jeg ikke over etter dag tre tror jeg. Eller, jeg kom fort inn i en sånn rytme at jeg dekket til underlivet og puppene med hendene når jeg gikk ut av dusjen eller satt på do av en eller annen grunn. Det tok jeg meg selv i å gjøre lenge etterpå, til og med når jeg var alene på badet hjemme med låst dør, haha. 

Har du sett hele sesongen av PH 2017?

Selvfølgelig! Det var kjempemoro. Jeg tror jeg vil se den igjen snart, so many memories.

Hva inspirerer deg til og komme på noe å skrive på bloggen?

Ting som skjer i livet mitt, andre bloggere, nyhetsbilder, trender og vennene mine!

Har du noen "ritualer" du gjør for å takle stress? Er det noe som har fungert bedre enn annet?

Jeg pleier å trene eller gå en tur om jeg er veldig stresset. Det pleier å hjelpe :-)

Hvordan var det å bli kjent etter PH?

Ganske gøy, men samtidig veldig uvant og til tider slitsomt. Det er lett å føle at alle stirrer på deg selv om de egentlig ikke gjør det. Så er det tilfeller hvor det er ganske slitsomt, som da jeg var på festival tidligere i sommer og jeg hørte folk snakke om meg fra alle kanter. Det endte med at jeg dro hjem fordi jeg var så lei.

Kan du synge?

Nei, og det er så trist. Jeg er skikkelig tonedøv, men innerst inne vil jeg bli en popstjerne hehe.

Angrer du på noe fra PH?

Ja, et par ting og det skal jeg skrive et innlegg om!

Har du noen gang hatt lyst på silikon?

Ja, det har jeg skrevet om HER

Er det noen steder du gjerne vil reise?

Ja, så mange! Toppen av listen må være Australia, Maldivene, Bali, Los Angeles, Sør-Frankrike, Italia og New York (på høsten).

Hva angrer du mest på i livet?

Wow, dypt spørsmål! Det må nok være at jeg har sløst alt for mye med penger... Som da jeg hadde friår og tjente 200 000, bodde hjemme og satt igjen med rundt 50 000 da jeg flyttet... Jeg hadde jo friår for å spare opp penger, men sløste alt underveis. Jeg angrer og på at jeg ikke brukte den tiden til å reise. 

Føler du at folk liker deg bedre etter Paradise?

Hehe, nei egentlig ikke. 

Hvilken utdanning vil du ta?

Jeg har tatt en del av en treårig bachelor i journalistikk, og denne ønsker jeg å fortsette på i fremtiden. Jeg kunne ikke tenkt meg noe som helst annet!

Hva er ditt beste minne fra PH?

Det har jeg skrevet om HER.

Hva skjedde med daten din med Petter på torsdag?

Den skal vi ha på onsdag ❤

Hvor er t-skjorten din fra?

Den er fra Monki!

Hvordan var det å få vite at Morten og Sofie hadde følelser for hverandre?

Det var så på tide da de endelig fant ut av det! Alle kunne se at de var veldig glad i hverandre, så det var hyggelig da de endelig fant hverandre på ordentlig ❤

Dine topp 3 serier?

Friends, Sons of Anarchy og Gossip Girl!

Hva er det beste du har opplevd i 2017?

Definitivt Paradise Hotel. Beste jeg har opplevd noensinne faktisk. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET ER NOE MED DAGER SOM DETTE

Dagen i går var så fin. Jeg hadde ingen store planer, men ble vekt tidlig av at Celine var ganske gira på å komme seg ut på en luftetur. Det var egentlig like greit for da kom jeg i gang med dagen. Leiligheten ble vasket, jeg fikk byttet sengetøy, ryddet i klesskapet, vasket en del klær og gått en lang tur med bebbisen aka Celine! Jeg hadde egentlig en negl-time klokken to, men den ble dessverre utsatt. Jeg har hatt en lang nok pause fra falske negler, og nå begynner jeg å savne det ordentlig så jeg gleder meg veldig til jeg får det på igjen neste uke! Akkurat i tide til Findings-festivalen, woho. 

Det ble også en spontant lunsj med tre venninner. Været var helt fantastisk i går, så vi møttes nede på Aker Brygge og ble der en stund. Lunsj i sola, bryggesleng og en snack i solveggen senere på dagen. Det var kjempedeilig, og en sånn perfekt fridag. Jeg lar bildene snakke for seg. 

T-skjorte Monki // Skjørt og solbriller BikBok // Veske Ebay 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NY MORSOM FAKTA OM PARADISE HOTEL

Siden det forrige innlegget hvor jeg røpet Paradise-hemmeligheter ble så populært har jeg laget et nytt! Denne gangen har jeg samlet litt morsom fakta og noen hendelser til dere. Jeg kjenner at jeg får helt vondt i hjertet av å skrive disse innleggene, og ikke minst av å se bildene. Det er så mange gode minner her, og jeg skulle veldig gjerne skrudd tiden tilbake og opplevd alt en gang til... 

SOFIE OG JEG HADDE EN BESTEVENN-SANG

Jeg vet egentlig ikke hvordan dette ble til, men plutselig hadde vi en sang som var vår! Det var Lighthouse, og det var noe med teksten som bare passet oss perfekt. "Oh, nobody knows. We have come so far, We can't turn back now, Let me walk you down this road". Gjett om vi motiverte oss med denne hver gang vi var usikre! Hver gang den kom på så hoppet vi opp og sang til hverandre, haha. Før hver fest skrev vi en liste med sang-ønsker, og dagen etter Sofie røk ut var det selvfølgelig klart for dette ritualet igjen. Vi snakket om hvilke sanger vi ville høre og Morten sa at vi må jo høre Lighthouse, og jeg bare "nei, den klarer jeg ikke høre enda" haha. So sad. Ååh, nå savner jeg dette skikkelig må slutte med innlegg som dette. 

VI BRUKTE MYE LENGER TID PÅ HØNE-/LØVE-OPPGAVEN ENN HVA SOM BLE VIST

Haha, dette er så flaut! Jeg tror vi alle fikk helt brainfreeze. Jeg klarte ikke tenke i det hele tatt, til tross for at jeg har gjort dette oppgaven flere ganger før og klart det ganske raskt. Jeg var selvfølgelig ganske cocky og sa at "dette klarer jeg lett, gjort det mange ganger før". Vel, det gikk ikke så bra. Vi brukte nesten en time tror jeg. Det var helt sykt. 

JEG KASTET OPP PÅ JENTEUTFLUKTEN I UKE 1

Dette var så fælt! Allerede før jeg dro så ønsket jeg å dra på en utflukt helt lik som den vi fikk dra på. Båttur, jordbær, sjokolade og champagne, perfekt eller hva? Jeg ble utrolig glad da vi fikk vite at vi skulle akkurat dette, men det var ett problem... Jeg var skikkelig fyllesyk, og det var ganske mange bølger denne dagen. I det vi satt oss ned og fikk servert champagne måtte jeg kaste meg ut over kanten på båten, og der ble jeg liggende en stund mens jeg fikk et lite hyggelig møte med gårsdagens festligheter. 


Her drikker jeg brus og later som om det er champagne, haha. Jeg klarte ikke se på flasken med alkohol en gang.

MATEN VI FIKK VAR SINSSYKT GOD

Det går nesten ikke en dag uten at jeg savner maten vi fikk til lunsj og middag. Jeg ble skikkelig overrasket over hvor mye sunn mat vi fikk, og jeg endte opp med å spise masse jeg aldri hadde spist her hjemme i Norge. Den første dagen fikk vi for eksempel noe biff-kjøtt og jeg spiser nesten ikke kjøtt fordi jeg synes det er ekkelt og sjelden smaker veldig godt. Dette var noe helt annet! Det var så sykt godt! Vi fikk også noen burgere som var helt insane gode. DEt var absolutt favoritt-middagen min hehe. Annet enn dette fikk vi reker, wok, fisk, vårruller, pølser, pizza, salat, pasta og sikkert mye mer jeg ikke husker på. Det var alltid to forskjellige retter på bordet, og de tok alltid hensyn om det var noe vi ikke kunne spise. 

CREWET VAR VERDENS BESTE

Jeg har ikke ord som kan beskrive hvor fantastiske crewet rundt oss var. Hvis jeg skal være ærlig så savner jeg omtrent hele crewet masse. De var så fine, snille, søte, morsomme og tok skikkelig godt vare på oss. Det var så moro på premierefesten for da fikk jeg endelig møte de jeg snakket med i telefonen hver dag! All kommunikasjon i form av beskjeder under innspilling gikk via telefonen, og jeg ble så glad i de som ringte meg selv om jeg ikke ante hvem de var. Derfor var det så moro å endelig møte dem! Gled dere til å tilbringe tid med crewet neste år for dere som skal dit. Forhåpentligvis for deres del får dere mange av de samme som vi hadde i år, da er dere heldige ❤


Svanhild, meg, Sofie og Rebecca. Svanhild og en som heter Jonas reise ned med oss, og Svanhild var en av "barnevaktene" våre der nede. 

JEG BLE BITT AV ET INSEKT SOM SUGDE BLOD AV HALSEN MIN

DETTE VAR HELT FORFERDELIG! Vi satt oppe i loungen i påskeuken, og i løpet av de første ukene hadde vi lagt merke til noen store insekter som lagde helt sykt ekle pipelyder. De hadde lange taggete følehorn og var bare sykt ekle. Jeg trodde egentlig de var helt harmløse, men der tok jeg grundig feil. Tilbake til historien. Vi satt i loungen og plutselig hørte jeg en ekkel, skjærende pipelyd som jeg trodde kom fra øret mitt. Jeg gned meg i øret, men ingenting skjedde. Så kjente jeg at noe stakk meg hardt i halsen like under øret, og da jeg skulle børste det bort satt det fast! Det viste seg å være dette ekle, store insektet som hadde bitt seg fast og satt og sugde blod fra halsen min! Jeg tok tak i det, rev det av halsen min og kastet det ut på gulvet som en spontan reaksjon. Jeg hadde seriøst bitemerker på halsen! Det var så ekkelt. Jeg løp rett bort til bartenderen for å spørre om den var giftig, men han bare lo av meg og sa at den heldigvis ikke var det. 

PETTER FALT I BASSENGET MED MIKROFON PÅ

Dette skjedde allerede den første uken. Vi fikk streng beskjed om å holde mikrofonene unna vann da disse koser ganske mye penger. Petter skulle klatre ut via en av solsengene på Fortuna og klarte å falle bassenget! Han kom seg opp like raskt som han falt ut, og alt gikk bra. Det hele var bare veldig morsomt, og Rebecca ga han navnet plaske-Petter som har blitt hos han siden. 

VI DRAKK MER ENN TIDLIGERE SESONGER

Hehe, dette overrasket meg veldig. Vi og produksjonen slet veldig med å finne en løsning som gjorde at vi kunne drikke og kose oss, men ikke bli så fulle at de ikke kunne bruke det de filmet. Vi prøvde ganske mye forskjellig, men det er ikke så lett som man tror. Hvis baren må stenges fordi en person blir for full så er det kjedelig for resten som ikke en gang har rukket å bli brisne. Vi var så veldig på det å chugge i begynnelsen, og det var vel der mye gikk galt i forhold til at noen tålte det, mens aldre ikke gjorde det. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NOEN ENKLE RÅD TIL BLIVENDE STUDENTER

Det å begynne å studere innebærer så utrolig mye mer enn bare selve studiet. Ja, du har valgt en vei mot fremtiden. Du begynner på en utdanning som forhåpentligvis skal hjelpe deg på vei til drømmejobben en dag. I løpet av denne tiden kommer du til å lære utrolig mye! Du vil lære morsomme ting innenfor pensum, du vil lære mye kjedelig som du tenker at du aldri kommer til å få bruk for og du vil antakeligvis lære mye om deg selv. 

Det første jeg vil si til dere, som kanskje er litt for sent for noen (beklager det). Vær så snill, for din egen del, ikke begynn å studere bare for å gjøre det. Ikke begynn å studer fordi du føler deg presset av foreldre, venner eller samfunnet. Gjør det du føler er rett. Det er ikke nødvendig å bruke masse tid og penger på et studie du ikke trives på og som du ikke kommer til å bruke i fremtiden (selv om man som regel kan få bruk for det meste i en eller annen sammenheng). Når det er sagt er det ikke noe galt i å starte på et studie du tror er rett for så å finne ut at det ikke er hva du ønsker. Det er ingen skam å snu, noen gang!

Husk på at studietiden er en veldig sosial tid, og mitt aller beste tips til deg er å sosialisere deg så mye som mulig i begynnelsen. Da jeg startet på mitt aller første studie var jeg med på lite i fadderuken, og tok ikke initiativ til kontakt med særlig mange av mine medstudenter. Da de jeg hadde blitt kjent med droppet ut satt jeg igjen alene, og fordi jeg ikke hadde lagt en innsats i å bli kjent med noen av de andre satt jeg der alene. På denne tiden var jeg veldig sjenert, og jeg følte meg utrolig utilpass i det som virket å være en sammensetning av flere grupper. Jeg tenkte at det ikke spilte noen rolle om jeg ikke ble kjent med de jeg skulle ha forelesninger med fordi nesten alle vennene mine bodde i Oslo uansett. Det angrer jeg på den dag i dag, og selv om studiet ikke var rett for meg i utgangspunktet spilte det at jeg ikke hadde noen venner på studiet inn da jeg valgte å slutte. 

Da jeg startet på studiet jeg alltid har villet begynne på, nemlig journalistikk hadde jeg lært litt av mine feil. Jeg ble med på mer i fadderuken og følte at kontakten med de fleste i klassen var god, og det gjorde at jeg trivdes veldig mye bedre. Det var sosialt, og det skal studietiden være. Ta i mot mitt tips, og bli med selv om du egentlig ikke vil eller tør. Det betyr ikke at du trenger å drikke alkohol, men bli med og hold ut selv om resten av gjengen tror de fortsatt er i Magaluf. Det vil være verdt det til slutt. 

Bruk tid på studiet ditt. Engasjer deg. Ta på deg verv. Dra på forelesningene. Bruk kollokviegruppen din for det den er verdt, dere lærer mye av hverandre. Ha det gøy, og kos deg! Dette er første steg på veien til drømmejobben din ❤

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET GIKK OVER ALL FORVENTNING

God morgen! Det ble forholdsvis tidlig kvelden på meg i går, til tross for en morsom kveld. Jeg var som jeg skrev i går på Latter for aller første gang. Det var standup ute på Latter, og jeg var ganske spent siden jeg fort kan bli ganske klein av folk som skal være morsomme. Det gikk over all forventning, og herregud så moro jeg hadde det! Jeg lo gjennom hele opptreden til en komiker jeg dessverre ikke husker navnet på. Han ble spontant en del av showet, og jeg er så glad for det! Altså, jeg husker ikke sist jeg lo så mye på en kveld.

Marte og jeg ble sittende der i noen timer etter at showet var ferdig. Jeg tok meg et par glass vin på starten av kvelden, men skiftet raskt over til vann og ble sittende med brisen min. Det var utrolig hyggelig allikevel, og jeg er veldig glad for at Marte foreslo dette. Til tross for alt det morsomme Oslo har å by på har jeg opplevd svært lite av det. Nå skal jeg definitivt bli flinkere til å gjøre noe ting, og jeg skal absolutt tilbake på en av disse kveldene ute i bakgården der. 


Kjole Samsøe // Belte H&M // Kjede Glitter // Solbriller BikBok // Sko Reebok

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG AVRBYTER KJÆRESTEJAKTEN

Nå revurderer jeg hele denne kjæreste-jakten jeg gikk med på å sette i gang. Jeg vil ikke ha kjæreste, sånn på ordentlig. Noen ganger faller jeg litt for tanken på hvor hyggelig det kan være, og jeg ser hvor lykkelig en annen person kan gjøre deg. Allikevel vil jeg ikke. Jeg kjenner angsten komme bare av tanken på å knytte meg så mye til et annet menneske. Det å skulle være så åpen og sår for en annen person er ikke noe jeg ønsker, i hvert fall ikke nå. 

Ja, jeg er redd for å bli såret. Jeg hater å innrømme dette, både overfor meg selv og overfor alle andre. Jeg hater at jeg er redd for det, og jeg vet at alle sier man må ta risken. What if I fall? But what if you fly? Ikke sant. Nei, jeg faller ikke for klisjeer. Jeg føler heller ikke det er verdt å risikere en helvetes kjærlighetssorg for litt ekstra lykke. Okei, litt ekstra lykke er nok en underdrivelse, men for meg er det verre å skulle gå gjennom en tung kjærlighetssorg en gang til enn hva det er å være alene. Jeg klarer meg fint alene, og jeg er ikke klar for å la et annet menneske få så mye kontroll over meg og mine følelser. Jeg synes ikke det er skummelt å skulle være alene, verken nå, om to år eller fem år. Jeg ser selvfølgelig for meg en fremtid med en mann og kanskje en familie om jeg er heldig, men det er langt frem i tid. Nå blir jeg bare redd av tanken, og hvorfor skal jeg oppsøke noe som gjør meg redd?

Skjer det at jeg møter drømmemannen i morgen og faller pladask vil kanskje alt bli verdt det, men da får jeg ta det når den tid kommer. Jeg skal ikke motsette meg kjærlighet, men jeg vil heller ikke lete etter det. Skjer det så skjer det, og da er det kanskje meningen. Samtidig så har jeg satt i gang dette og da må jeg gi det en sjanse. En date betyr ikke at man er kjærester, så jeg skal gi det et forsøk fordi Morten og Sofie har funnet en de mener er så snill og kjekk. Det høres jo bra ut, så jeg blir jo med. Etter dette setter jeg en stopper for kjærestejakten, så får heller ting skje på en naturlig måte!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DETTE BLIR MIN ALLER FØRSTE GANG

Åh, nå om dagen er sommeren fin dere! Jeg er faktisk seriøs. Torden og pøsregn kan være helt fantastisk, så lenge man slipper å gå ut i det. Det kan faktisk være ganske digg å gå ute i pøsregnet også, så lenge man bare skal hjem og ikke trenger å være verken tørr eller pen. I går hadde jeg egentlig en del planer etter jobb, men de ble rett og slett kansellert etter å ha gått hjem gjennom halve Oslo i tidenes pøsregn. Det var litt digg. Jeg kom hjem, tok av meg alle de våte klærne, tok en varm dusj og satt hjemmelagde, saftige søtpotetchips i ovnen. Mmmm. Så deilig! Jeg tente lys, satt på min nye favoritt-serie og koste meg med søtpotetchips og mangoisen fra Dream Is. En superdigg kveld ❤  

Det blir også denne kvelden! Marte og jeg skal ha en date night, sånn seriøst dette hadde vært en superkoselig date. Vi skal oppleve Oslo, haha. Kvelden starter med standup på Latter, noe jeg gleder meg veldig til! Jeg har faktisk aldri vært på Latter, så dette blir min aller første gang.  Hva kvelden bringer videre er vi ikke siker på, men det finner vi nok ut av!


Kjole HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET FINNES IKKE NOE MORSOMT MED ANOREKSI

Nå er jeg igjen i sjokk og ganske irritert over hvor uvitende og korttenkte enkelte mennesker er. Denne gangen er det takeaway-restauranten Sidhu Golden Fish & Chips England som vekker disse følelsene i meg. Jeg blir kvalm av å lese hvordan de har valgt å reklamere for sin nye, tynne pizzabunn. 

Takeaway-restauranten har valgt å bruke en karikatur av Victoria Beckham med et slags misse-bånd over en beinete kropp hvor det står «anorektisk moteikon». I tillegg har de lagt på en pil mot Beckham og teksten "dette er ikke tynn", og en annen pil mot pizzabunnen som visstnok er beskrivelsen på tynn. Hele greia gjør meg kvalm. Hvordan kan noe se dette som morsomt? For det første er det utrolig respektløs mot en flott dame som til tider har vært veldig skummelt tynn. Det å gjøre narr av at hun er tynn, om det skyldes en spiseforstyrrelse eller ikke er utrolig skamfullt og ikke greit på noen som helst måte! 

De kaller pizzabunnen for Victoria Beckham-bunnen for å illustrere hvor utrolig tynn den er. «Vår nye Victoria Beckham-bunn er kun to millimeter tynn» er også brukt på denne grufulle plakaten. Det hele topper seg når eieren av restauranten går ut i media for å svare på det faktum at Victoria faktisk saksøker kjeden, noe jeg støtter henne fullt ut i.

 

A post shared by El Maz (@eslomaz) on

 

"It pushes the boundaries and encourages people to come in and try the pizza. People will remember it and tell their friends about it. It gets a lot of smiles off people and that is what we want."

Han klarer å lire ut av seg en del uttalelser for får meg til å lure på hvilken verden han lever i. Han sier blant annet at han og staben har full forståelse for alvorligheten av spiseforstyrrelser, men at han ønsker at kundene skal se det hele i kontekst og at det er ment som en morsom greie. Ja okei, en spiseforstyrrelse som kan forårsake beinskjørhet, forstoppelse, nyreskader og i verste fall hjertestans. Du kan faktisk ikke gjøre dette morsomt i noen kontekst. Dere burde lagt dere flate, skammet dere og fjernet plakaten som i utgangspunktet aldri burde blitt laget!


 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ER DET IKKE PÅ TIDE AT VI SER MENNESKET?

Jeg reagerte som andre sterkt da jeg leste om hetsen Sophie Elise og motspilleren hennes fikk i kommentarfeltet under YouTube videoen deres. Jeg registrerte alt som skjedde i etterkant. Jeg leste avisartiklene, blogginnleggene, kommentarene og poster på sosiale medier. Er dette virkelig? Skjer dette på ordentlig? For å være helt ærlig kunne jeg ikke forstå det. Jeg var sjokkert, og jeg var sint. Allikevel tok det flere dager før jeg valgte å uttale meg om saken. Jeg fikk melding av en venn som synes jeg burde skrive om saken. "Nå er det så lenge siden, det blir rart å plutselig skrive noe nå". Det var min første respons. Så fikk jeg tenkt meg litt om... Nei, det er ikke rart å skrive om dette nå. Det er aldri for sent å stå opp for det man tror på, si det man mener og motsette seg hets, diskriminering, rasisme og nazisme. Det er aldri for sent å bruke stemmen sin!

Jeg er naiv. Det er det første jeg skal innrømme. Jeg trodde ikke det å publisere en video av en mørkhudet mann og en hvit kvinne ville skape sterke, negative reaksjoner. For å være helt ærlig tenkte jeg ikke over dette. Jeg så musikkvideoen og tenkte, for en kul video. Er det jeg som lukker øynene til vanlig og ikke ser hva som foregår i landet vårt? I så fall må jeg få åpnet de med en eneste gang. Jeg skal aldri lukke øynene for virkeligheten. Aldri. Det foregår rasisme i forskjellig grad hver eneste dag, hele tiden. Skulende blikk sendes fra den eldre damen med pelskåpe og perlekjedet mot den mørkhudede moren og hennes to barn i butikken. "Sånne som dem". "Hvor er du egentlig fra?" "De hører ikke hjemme her." 

Skjermdump YouTube

Jeg har vært så priviligert at jeg aldri har måttet beskytte eller forsvare min identitet og min hudfarge, og det gjør vondt å se at mennesker rundt meg stadig må gjøre nettopp det. Er det ikke på tide at vi ser mennesket? Dere lar farge på huden avgjøre hva dere mener om en person. Det er jo bare helt latterlig! Hvilken rolle spiller det? Hvilken rolle spiller det hvilken farge man har på hud, øyne eller hår? Vi er fortsatt mennesker alle sammen, og vi er alle like mye verdt. Jeg blir så lei meg, og det verker i hjertet mitt når jeg innser hvor vanlig dette er og hvor stort hatet er. Jeg blir lei meg på vegne av alle som må stå strake i ryggen og tåle dette hver eneste dag bare fordi de ser ut som de gjør. Jeg er lei meg på grunn av hatet. Jeg er lei meg fordi dere er så sinte og lar det gå utover andre. Hva er det med den mørke hudfargen som gjør deg så sint? Hva gjør at du blir så blendet av hat at du ikke klarer å se kunsten og kjærligheten i videoen?

YouTube og Vevo valgte å stenge kommentarfeltet på YouTube fordi det som står skrevet ikke er forsvarlig. Da er det snakk om ganske grove kommentarer. Det at slike tiltak må settes i gang viser hvor stort dette problemet er, og det får meg til å tenke. Tenk at en nynazistisk gruppe fikk demonstrere og gå marsj i en norsk by for bare noen dager siden. Tenk at de var så mange. Tenk at dette er de samme menneskene som hater motspilleren til Sophie Elise fordi han er mørkhudet, og de samme som hater henne fordi hun spiller forelsket i han. Tenk at dette skjer i 2017.

Skjermdump Youtube

Nå må vi virkelig ta oss sammen, bruke stemmen vår, bruke fornuften vår og stå imot alt dette hatet! Vi kan ikke la dette skli forbi, og derfor er jeg utrolig glad for å se at mediene skriver om dette. De skriver ikke en sak, men to saker og tre saker. De følger opp, fordi vi skal ikke la dette bli en vanlig ting. Når slike kommentarer dessverre publiseres skal vi i hvert fall skape en helvetes motreaksjon, og det er akkurat de vi gjør nå. 

6 GRUNNER TIL Å IKKE BLI BLOGGER

Det er mange fordeler ved å ha blogg, og jeg har nevnt mange av disse grunnene i innlegget om hva som er det beste med å ha en offentlig dagbok. Jeg synes det er veldig gøy å blogge, men som med alt annet har blogg også en bakside. 

FOLK (TROR DE) VET ALT OM DEG 

Det er forskjell på bloggere, noen deler mer enn andre, men det vi har til felles er at folk tror de vet alt om oss. De vet ofte mye. Jeg har for eksempel delt en god del personlige ting med dere, og det gjør at mennesker jeg ikke kjenner vet veldig mye om meg. Det finnes også de som tror de vet alt, og det merket jeg også veldig godt i forbindelse med Paradise Hotel. Anonyme mennesker skriver kommentarer og påstår at de vet ting om meg som ikke stemmer i det hele tatt, og dette gjelder nok mange andre også. Her kan man jo ta gossip-sidene på Jodel som et eksempel. Der er vel 98% av ryktene bullshit.

SKRIVESPERRE

Det aller verste med å være blogger er de periodene hvor skrivesperren tar over hjernen min. Jeg får helt panikk, og det virker som hjernen min motsetter seg kreativitet jo mer jeg prøver. Jeg får en skikkelig vond følelse hver gang fordi jeg vil jo skrive! Jeg mener, føler og tenker mye, men noen dager nekter hjernen min å samarbeide så jeg sitter og stirrer på tastaturet i timesvis i håp om at det skal løsne.

SNIKFOTOGRAFERING

Dette er veldig irriterende. Jeg vet at flere bloggere har skrevet om dette i det siste, og det forstår jeg utrolig godt! Det er skikkelig frekt, og det er veldig unødvendig. Hva får du ut av et bilde av meg som står og venter på grønt lys liksom? Jeg kan forstå at det er morsomt å ta et snikfoto om jeg går ut fra doen på Olivia med dopapir hengende fra skoen liksom. Ha ha, se på hun bloggeren som har papir under skoen. Det er fortsatt ikke greit, men kan jeg forstå mer enn dere som står fem meter unna og tar et bilde av meg som ikke gjør noe annet enn å eksistere. Det er rart. Hvis du virkelig vil ha et bilde så kom bort og spør meg, det er jo bare kjempekoselig! Snikbilder er en ting, men snikfilming er egentlig det verste. Jeg blir så irritert, jeg. 

NÅR DU BLIR STYGG PÅ BILDER UANSETT VINKEL

Det er dager med skrivesperre og det er dager med bilde-sperre. Noen ganger får jeg bare ikke til å bli pen på bilder, uansett hvor bra sminken, håret og antrekket er. Jeg prøver meg på de faste, sikre positurene, men neida. Det ser ut som jeg hater livet og ikke har sovet på fem døgn. 

VENNENE DINE BLIR DRITT LEI

Hei, vennene mine! Neida, dere er veldig tålmodige og jeg forstår at dere blir lei. Det har seg jo slik at om man skal sosialisere seg med en blogger skal det meste dokumenteres. Jeg er også sleip nok til å utnytte en hver form for sosialisering til å få noen til å ta litt bilder av meg. Det verste er kanskje når vi er ute og spiser, og alle må vente til jeg har knipset tjue bilder av bordet. Sånn vær så god, nyt den kalde maten deres ❤ 

ALLE HAR EN MENING OM DEG OG DET DU SKRIVER

Det er ikke bare bare å skrive blogg når alle skal ha en mening om deg og det du skriver. Det gjør at jeg tenker meg om et par ganger før jeg publiserer noe, selv om jeg er 100% sikker på at dette bør publiseres og at jeg står for det. Allikevel blir det til at jeg går en runde med meg selv og tenker gjennom om det er verdt det? Hvis jeg får en skyllebøtte fra halve Norge, er det da nødvendig? Det blir som alltid ja, fordi jeg står for det jeg skriver og det jeg mener, men det er litt stress at alle skal pirke så veldig på alt man gjør hele tiden. Samtidig elsker jeg at dere engasjerer dere, og til alle som formulerer seg på en ordentlig måte - tusen takk! Jeg tar gjerne en diskusjon, og vi kan godt være enige om å være uenige, men de som pøser ut med dritt fordi de er uenige i det jeg skriver kan være veldig irriterende.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

I GÅR FIKK JEG ET ANFALL I OFFENTLIGHETEN

I går opplevde jeg noe veldig ubehagelig. Denne gangen var det min egen skyld, ingen fulgte etter meg hjem i mørket. Marte og jeg var skikkelig gira på en frisk smoothie og gikk inn på Byporten for å skaffe oss nettopp dette. Jeg merket at jeg begynte å bli svimmel i det vi gikk inn på det lille, trange senteret. Vi fortsatte å gå innover, tok plass i køen til Smoothie Xchange og plutselig begynte jeg å svette. Altså, jeg svettet på steder jeg ikke visste man kunne svette og jeg slet med å puste. Jeg prøvde å ikke vise noe av dette, og det eneste jeg ville gjøre var å løpe ut for å få luft. Vi stod litt unna resten av køen mens vi ventet på smoothien, men det hjalp ikke.

Det var som om jeg fikk et lite panikkanfall, jeg følte meg fanget og beglodd. To unge jenter i begynnelsen av køen stod med telefonene rettet mot meg og hvisket til hverandre, før de kikket på meg og så på telefonen sin. Vanligvis bryr det meg ikke så mye, men sammen med resten ble det mye. Jeg ble stående med en ekkel følelse av at alle stirret på meg, selv om de aller fleste var opptatt med egne ting. Det var bare skikkelig ekkelt, og det var ikke før jeg hadde tilbragt litt tid utendørs og kommet meg unna folk at jeg endelig ble meg selv igjen. 


Det endte jo bra, blid og fornøyd med smoothien min hehe. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG PRØVER NYE TING PÅ SOVEROMMET

Annonse

Nå har jeg prøvd noe nytt på soverommet, og det er jeg veldig fornøyd med. Husker dere jeg fortalte at jeg endelig begynner å få orden på rommet mitt? Jeg har sett lenge etter noe som kan passe på veggen over sengen min, og nå har jeg endelig funnet det og fått det på plass! Jeg bestilte noen bilder fra Desenio, de har jo så mye fint. Jeg satt i flere timer, og måtte faktisk dra til en venninne for å få hjelp til å velge ut hva jeg skulle ha fordi jeg ikke klarte å bestemme meg. Jeg satt med rundt 20 bilder i handlekurven, haha, men så mange trenger jeg jo ikke... Jeg fant ut av det til slutt og valgte disse tre! Det er noe med fargene som gjør meg skikkelig glad. Den duse rosafargen og den fine turkise og blå kombinasjonen. 

Nå er jeg så heldig å få lov til å dele ut en RABATTKODE til leserne mine! Fra og med i dag får dere 25% rabatt på alle posters fra Desenio ved å bruke koden SVEINSDOTTIR frem til og med 10. august. Nå er det bare å shoppe i vei! Det finnes mange forskjellige kategorier og størrelser, og du kan også kjøpe med rammer. Rabattkoden gjelder kun posters, ikke handpicked og rammer. 


 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

  

FOOD TRUCKS, SMOOTHIE OG SOMMERKJOLE

Hola! Jeg aner ikke hvorfor det ble spansk i dag, men det kan være fordi jeg går rundt og later som om jeg er i varmere strøk. Reiesyken har tatt helt overhånd hos meg, og jeg har gått rundt i verdens søteste sommerkjole (som hadde passet perfekt inn i for eksempel Hellas) og vurderer å ta inn på hotell. Veldig rart, jeg vet, men jeg kjeder meg ihjel her! Herregud, så kjedelig livet mitt er noen ganger. Jeg er ekstra flink til å legge vekt på de dagene hvor det kanskje ikke skjer aller mest, så egentlig har jeg det ganske bra altså. Jeg er bare rastløs. 

Marte og jeg var en tur i byen i stad uten at noen av oss egentlig visste hvorfor. Marte skulle ha tørrsjampo og hårspray, noe som tok to minutter, og etter at det var i boks vandret vi rundt uten mål og mening. Det mest fornuftige vi gjorde var å motstå frityr-lukten som strømmet ut fra McDonald's og kjøpe oss en smoothie i stede. Det er egentlig litt deilig med dager hvor man ikke har noe man må gjøre. De dagene helt uten planer hvor du kan ende opp med å sitte på en benk i sentrum og drikke smoothie i et kvartes tid. I dag har vært en slik dag. 


Kjole HER // Veske Mango

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

30 SPØRSMÅL OG SVAR

Jeg tok min faste leserunde på bloggene jeg leser daglig, og fant et morsomt innlegg hos Fitliving! Hun svarer på 30 spørsmål, som alle gjør at man blir litt bedre kjent med personen bak bloggen så nå skal jeg låne idéen og gjøre det samme. 

1. Hvor gammel er du ? Jeg er 22 år, og blir 23 år gammel om to og en halv måned!

2. Hvor høy? 1.68

3. Stjernetegn? Jeg er Skorpion, og det passer meg skummelt bra. Jeg er virkelig en skorpion, hehe. 

4. Når står du opp i hverdagen? Det varierer litt, men som regel pleier jeg å stå opp mellom klokken åtte og ni. 

5. Og i helgene? Jeg våkner ofte av meg selv rundt halv ni med mindre jeg er supersliten. Det kan være jeg sover til nærmere tolv på tunge dager, haha. 

6. Favorittsang akkurat nå? Jeg har blitt helt hekta på Påfulg med Karpe Diem igjen. Plis spill den på Findings ❤

7. Har du tatoveringer? Nei, men jeg hadde lenge lyst på det. Jeg hadde store planer om å tatover Hakuna Matata, herregud så glad jeg er for at jeg ikke gjorde det!!! Gjett om jeg hadde angret den dag i dag. Jeg trives godt uten tatoveringer jeg. 

 8. Hva var det siste du spiste? Havregøt med Cottage Cheese, som jeg elsker ❤

9. Hva var det siste du drakk? Pepsi Maxen Sofie satt igjen i kjøleskapet før hun dro til Portugal, hehe. Skal kjøpe ny innen du kommer hjem, lover.

10. En hemmelighet om deg? Jeg holdt på å stryke i historie av alle ting på videregående fordi jeg ikke gadd å bry meg. Veldig lurt, ikke sant? Heldigvis skjerpet jeg meg og gikk ut med en 5'er!

11. Har du noen gang vært forelsket? Yes

12. Hvilken farge har du på tannbørsten din? Den er blå og hvit. Jeg hadde akkurat kjøpt ny, og to dager senere ser jeg at det står enda en helt lik tannbørste i holderen. Da hadde Morten klart å kjøpe helt lik tannbørste som meg. Bra jobba, haha. 

13. Hva hører du på akkurat nå? Gossip Girl som står på i bakgrunnen her. 

14. Er det noen du savner? Jaaaa, mange! Jeg savner allerede Sofie, haha. Jeg har jo nesten ikke sette henne på en måned. Så savner jeg familien min, og sikkert mange andre også.

15. Favoritt quote? Hm... Du vet ikke før du har prøvd, kanskje? Er det en quote?

16. Høy eller lav musikk? Det kommer jo helt an på situasjonen, men jeg synes det er mer irriterende med for lav enn for høy musikk på generell basis.

17. Hvor drar du når du er trist? Da jeg bodde hjemme pleide jeg å dra ned til havet, det var veldig fint. Nå har jeg ikke et sted. Der jeg bodde før lå det en park rett bak leiligheten så jeg pleide å dra dit, men nå har jeg ikke sted. Jeg er heller ikke så trist, så det er vel et godt tegn!

18. Favorittfarge? Rosa ❤ Og blå. Jeg klarer ikke å bestemme meg helt.

19. Hvem snakket du med sist? Det var Marte. Vi snakket om hvor sykt flinke vi har blitt til å trene (har trent fire ganger hehe), og at vi skal bytte bakgrunnsbilde på mobilen fra en tid vi så amazing ut for å inspirere oss selv fra å motstå sjokolade.

20. Hva ønsker du deg mest akkurat nå? Økonomisk frihet, haha. Er det kleint å si? Jeg vil kunne ha en økonomi som tillater meg å gjøre det meste jeg vil som for eksempel å kunne reise. Jeg er så reisesyk.

21. Hva var det siste du kjøpte? Sikkert mat. 

22. Hva står det på den siste SMS'en du sendte? "Nå er bakgrunnsbildene endret. Så ser jeg bare på de hver gang jeg vil ha sjokolade og bare nei" Haha. 

23. Hva skal du gjøre til helgen? På fredag har jeg fri og står uten planer foreløpig. På lørdag skal jeg jobbe og i bursdag til en venninne, noe jeg gleder meg veldig til!

24. Drømmereisemål? Maldivene, Los Angeles og Australia!

25. Hvordan er du som venn? Jeg er veldig lojal, og kanskje litt for ærlig til tider hehe. 

26. Hva kan holde deg våken om natta? Stress! Jeg kan ligge å stresse over alt mulig rart og det gjør at jeg ikke får sove. Det er skikkelig irriterende. 

27. Hvem i Kardashian-klanen er du? Jeg er nok ganske sikkert en Kourtney. 

28. Hvilken TV-serie følger du med på nå? Gossip Girl og Friends ❤

29. Hvilken bok leste du sist? Jeg leste To søstre av Åsne Seierstad. Den er riktignok ikke lest ferdig, men den er så spennende!!! Anbefales.

30. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? Da skal jeg på jobb...

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

OVER 50 000 HAR LEST DETTE

Det er helt sykt rart å tenke over at hver leser faktisk er et menneske. Det er en person som har gått inn på min blogg for å lese det jeg skriver. Nå har jeg samlet noen av mine aller mest leste innlegg. Noen av de er jeg veldig stolt av og veldig fornøyd med, som for eksempel "Vi kvinner er mer enn noe du kan penetrere" og "Til deg som vil være et godt forbilde". Andre har vært relevante i forhold til hva som er aktuelt, som for eksempel "Kevin + Andrea". Noen av innleggene er litt mer tilfeldig, men her kommer i hvert fall mine åtte aller mest leste blogginnlegg. 

1. JEG SØKER KJÆRESTE 

Dette innlegget er lest over 50 000 ganger! Det er veldig, veldig, veldig mange ganger. Her er det snakk om unike lesere, og det er litt gøy. Dette er jo et innlegg som ble delt veldig mange ganger, så det forklarer nok den saken. Det har faktisk hatt 56226 unike lesere!

2. KEVIN + ANDREA

Jeg skrev dette innlegget på et tidspunkt hvor det var mange som trodde det var noe mellom meg og Kevin. Vi hadde en god tone på Paradise, og han bodde (som nå) alltid her når han var i Oslo. Det er naturlig at spørsmålet kom opp, og fordi dette var samtidig som Paradise gikk på TV fikk det naturlig nok en del oppmerksomhet. Til tross for det har jeg måtte avkrefte dette veldig mange ganger i senere tid, haha. 

3. JEG KAN DELE EN SKIKKELIG GLADNYHET

Wiii, dette er innlegget hvor jeg delte at jeg hadde blitt Side2-blogger! Dette innlegget er jeg så glad i fordi det beskriver en ekte glede jeg ennå kjenner på. Jeg er så takknemlig og glad for å ha blitt en del av den fine Side2-gjengen, og det var veldig moro å få dele dette med dere!

4. JAKKEN MIN

I dette innlegget forteller jeg egentlig bare hvor skinnjakken min er fra. Jeg får fortsatt veldig mange spørsmål om dette, og jeg forstår det fordi den er kjempekul! 

5. NÅR TING IKKE ER PÅ TOPP

Her var det mye som skjedde på en gang, og det gikk veldig innpå meg akkurat den dagen. Dere forstår mer om dere leser innlegget uten at jeg skal rippe opp i det der igjen... 

6. TIL DEG SOM VIL VÆRE ET GODT FORBILDE

Dette innlegget er jeg fornøyd med, og jeg mener det har et viktig budskap. Det å være et godt forbilde kan være så mye forskjellig, og det å ta andre for å ikke være det gjør ikke at du blir et bedre. Les!

7. VI KVINNER ER MER ENN NOE DU KAN PENETRERE

Her var jeg så utrolig provosert!!! Nå skal det sies at personen som kom med kommentaren og nevnes i dette innlegget har unnskyldt seg, og jeg tror virkelig på at han ikke mener dette i virkeligheten. Jeg fikk et helt annet inntrykk av han som person da jeg møtte han, og han virker kjempegrei! Uansett, dette var siste dråpe i et allerede veldig fullt beger og her rant det over. LES LES LES. 

8. VIDEO - FLEIP ELLER FAKTA MED MARTINE OG REBECCA

Åååh, som jeg savner Rebecca og Martine når jeg ser denne. De koser seg på Rhodos begge to, og jeg gleder meg til de er tilbake i Oslo så vi kan henge sammen igjen. Aller helst skulle jeg vært med de på den greske ferieøya, men det passet seg ikke for min del dessverre. Her deler vi hemmeligheter og tuller litt, haha. Bli bedre kjent med alle tre i denne videoen. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK FÅR DU EN HØSTKLAR GARDEROBE

Reklame - inneholder annonselenker

God morgen! I dag begynner jeg sent på jobb, men jeg skal rekke å trene og få blogget litt før den tid. Jeg gjorde ikke noe som helst produktivt i går. Hele dagen gikk med på å se på Gossip Girl, drikke kaffe og loffe rundt i ullgenseren min og kosesokker. En deilig søndag med andre ord. Det jeg også er veldig flink til å bruke søndagene mine på er å nettshoppe. I går satt jeg og bladde gjennom mange forskjellige sider og fant masse fint jeg ønsker meg til høstsesongen. 

Vi er bare i august, men tiden flyr avgårde og plutselig er det høst. Jeg gleder meg skikkelig fordi høsten er den vakreste årstiden i mine øyne. Luften blir klar og fin, høstfarger dukker opp på både trær og klær. Jeg er utrolig glad i høstklær, typisk ullgensere, kåper, skinnjakker, jeans og det som hører med. Jeg gleder meg allerede til det blir kaldt nok til å kunne legge bort sommerkjoler og finne frem kåpene! Jeg har laget en liten guide til hvordan dere kan gjøre garderoben deres høstklar på et blunk! Statement t-skjorter, store gensere, kåper og skinnjakker, jeans, sko og alt du trenger for en gjennomført høstgarderobe.  

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER

5. HER 6. HER 7. HER 8. HER

9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 

13. HER 14. HER 15. HER 16. HER

17. HER 18. HER 19. HER 20. HER

21. HER 22. HER 23. HER 24. HER

25. HER 26. HER 27. HER 28. HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JUICY PARADISE-HENDELSER SOM IKKE KOM PÅ TV

Nå skal jeg dele litt juicy stuff med dere som ikke ble vist på TV! Dette er ikke noe kjedelig "vi spiste dette til middag"-greier, men en del morsomme og interessante hendelser som ikke fikk tv-tid i løpet av årets sesong. En del ble jeg overrasket fordi det kunne vært ganske morsomt, og noe er jeg glad for at ikke ble tatt med... 

HENOTE HOLDT SEXY-KURS FOR MEG FØR MR. OG MISS PARADISE... Jeg fikk helt panikk i uke 7 da det var klart for det jeg hadde gruet meg til helst siden jeg takket ja til å være med, nemlig Mr. og Miss Paradise.konkurransen! Da vi fikk utdelt oppgaven viste det seg at del to inneholdt et slags show med partneren, og Kevin og jeg lagde verdens kleineste danserutine, haha. Jeg ble SÅ lettet da vi ikke kom videre fordi jeg visste at vi var trygge uansett. Jeg ville allikevel forberede meg fordi jeg regnet egentlig med at vi skulle gå videre fra første runde. Det endte med at jeg gikk over gangen til Henote for å få hjelp. Herregud, vi har ledd så mye av dette i ettertid, og selv om jeg er glad for at det ikke kom på tv hadde det vært morsomt med et gjensyn. Hun hadde nemlig et lite sexy-kurs med meg i et forsøk på å lære meg noen sexy dansemoves jeg kunne bruke i konkurransen. Hun stilte seg opp i croptop og sting og prøvde å lære meg sexy hoftebevegelser haha herregud det var moro!

KEVIN OG JEG HOOKET ANDRE KVELDEN SOM PARTNERE... Hehe, dette ble ikke tatt med selv om jeg var sikker på at de skulle kjøre på. Den første kvelden som partnere var kjempekoselig, og begge lo litt av at vi lå og koste i form av å holde rundt hverandre og stryke litt på rygg fordi ingen av oss hadde gjort dette med vår forrige partner. Dagen etter var det fest, og det endte med litt uskyldig hooking da vi la oss. Det jeg ikke visste var at han da hadde satt seg dette målet om å ha sex med meg på Paradise, haha. Det så jeg ikke før episoden ble vist på tv, og kjenner det er veldig greit at han ikke nådde det målet altså! Det var faktisk mye hooking mellom oss, men de tok bare med en gang på tv tror jeg. 

JEG FALT OG KUTTET ALBUEN PÅ EN FEST... Dette var så trist! Dette var i uke ti tror jeg, Sofie hadde røket ut like før og jeg var ganske lei meg. Jeg klarte å ha en morsom fest allikevel, og vi satt sånn ti stykker i badekaret på Alegria og plasket i vei. Da vi skulle legge oss måtte jeg inn på Alegria for å hente tingene mine, og nettopp fordi vi hadde plasket over hele rommet var gulvet fullt av såpevann. Jeg hadde hendene fulle av ting i det jeg skled på gulvet og hadde dermed ingenting å ta meg imot meg. Det endte med at jeg falt bakover og landet rett på rumpa og tok meg imot med albuen min. Jeg var kjempeflau og planla å snike meg ned i Bungalowen uten å si noe til noen selv om det gjorde helt sinnssykt vondt. Det gikk jo ikke fordi blodet fosset ut av albuen min, og jeg skulle gå ned sammen med Petter, Ida og Morten. Jeg tror det var Morten som hadde med seg et slags førstehjelp-sett eller noe. Han bandasjerte i hvert fall armen og så satt jeg Grunde ansvarlig for å rense det og skifte bandasje hver dag, haha. Fine guttene som tok vare på meg ❤ Jeg har faktisk fortsatt arr fordi jeg ikke ville dra til legen å sy, hehe.  

PETTER OG JEG HADDE EN STOR KRANGEL I UKE TRE... Jeg gru-gledet meg skikkelig til å se togafesten i uke tre på tv fordi Petter og jeg hadde en kjempestor krangel den kvelden. Martine som bodde på rommet ved siden av hadde faktisk hørt oss fordi begge ropte så høyt, haha. Den kom ikke på tv, og jeg ble litt lettet, men samtidig hadde jeg gledet meg til å se den fordi det faktisk var Petter som var verst av oss for en gangs skyld! Da vi kom på rommet den kvelden begynte han å mase om jeg kom til å bytte han ut for Aleksander eller Morten, noe som var veldig rart fordi jeg hadde ikke det i tankene en gang. Det hadde ikke gitt noen mening. I hvert fall så var han ganske sur og litt sjalu fordi jeg klina med alle andre enn han og blablabla, og da ble jeg irritert og så ble det en stor fyllekrangel ut av det. 

BARTENDEREN OG SOFIE VAR BESTEVENNER.. Bartenderen/brevmannen vår Manuel var så skjønn! Både Rebecca og Sofie ble best buds med han, og de snakket om hundene hans og masse greier. Altså, Sofie og Manuel ble omtrent bestevenner i løpet av de første ukene. Det var så søtt da Sofie røk ut, fordi hun hadde skrevet om Manuel på speilet i Bungalowen hun bodde i! På vei opp derfra møtte vi på Manuel som skulle ned og se på det, og han var så trist fordi hun hadde røket ut. Det var forresten kjempesøtt da hun kom inn igjen også. Da de møttes igjen stod begge med tårer i øynene og ga hverandre tidenes lengste klem, haha så søte. 

JEG VISSTE AT KEVIN VAR MORDEREN I PÅSKEUKEN... Uff, dette har jeg dårlig samvittighet overfor Grunde, men der inne må man være kynisk og det var jeg så til de grader. Etter at mordet på Aleks hadde skjedd og alle var samlet opp i loungen igjen skulle jeg på do, og møtte på Kevin nede i gangen på vei opp fra sync (det rommet vi snakker i alene). Jeg husker at jeg sa til han noe sånt som at "jeg vet at du er morderen, jeg kommer ikke til å si noe, men vi må snakke med André for han nevnte at det kunne være deg". Han nektet selvfølgelig, men jeg skjønte det. Han var ikke oppe og danset med de fleste av oss, og jeg og Henote møtte han på vei opp fra bungalowene etter at vi hadde vært på do nok en gang, så alt ga mening. Dessverre kunne jeg ikke risikere at han ble sendt hjem, hello min allianse liksom, så jeg startet damadge control med en gang og da noen foreslo Grunde kjørte jeg på med det og overanaslyserte alt han gjorde for å bruke det som argument til hvorfor ha kunne være morderen. Jeg husker jeg sa til Sofie samme kveld som mordet skjedde at det var Kevin, men hun var så søt og naiv og nektet for at Kevin kunne ha gjort det. Uansett, det er derfor jeg kikker på Sofie og smiler så fornøyd i det vi ser at Kevin reiser seg og forteller at han er morderen. Jeg satt og sa på sync at jeg var sikker på at det var Kevin, men at jeg skulle legge skylden på Grunde og jeg er veldig glad for at dette ikke ble tatt med på tv. Det hadde blitt et helvetes kaos i kommentarfeltet her og der, så jeg er glad for at klipperne sparte meg for den hetsen hehe takk. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

HAR JEG ET ALKOHOLPROBLEM?

Du vet ikke om du er alkoholiker før du drikker en slurk og ser om du klarer å stoppe eller ikke. Det hjelper ikke å kutte ut alkoholen helt, du må smake på den og se om du klarer å la være å fortsette. Dette var det en leser som skrev til meg da jeg fortalte hvor mye det fristet å være med vennene mine ut på byen for et par helger siden da min hvite måned nærmest seg slutten. Jeg tenkte at det var en person som hadde misforstått litt, men nå skjønner jeg at det kan gjelde flere. Da jeg hadde åpen snap her om dagen fikk jeg nemlig et spørsmål fra en veldig ung jente om det var slik at jeg hadde et problem med alkohol. 

Jeg har skrevet en del om alkohol på bloggen. Jeg har skrevet om da jeg ble presset til å drikke på ungdomsskolen, hvordan drikkepresset er som voksen, at jeg tar en hvit måned og at den hvite måneden ble avbrutt. VG var hjemme hos meg og intervjuet meg om temaet alkohol, fyllekuler og hvit måned og etter dette tror jeg det har blitt noen misforståelser. Jeg har aldri hatt et problem med alkohol. Det er ikke et problem for meg å ta et glass vin til maten om jeg er ute og spiser uten å måtte fortsette å drikke. Jeg våkner aldri opp og får lyst på alkohol, og jeg trenger heller ikke alkohol for å sove. Jeg savner ikke alkoholen i seg selv. 

I artikkelen til VG forteller jeg om sommeren for fem år siden da jeg dro på to jenteturer til Rhodos som til sammen utgjorde tre uker. Da drakk vi hver dag i tre uker, men det var ikke slik at jeg våknet opp og lengtet etter alkohol. Jeg våknet opp og hadde det som regel ganske ille, fikk i meg litt frokost og dro på stranden hvor jeg skulle kurere fyllesyken med bading og friske smoothies. Jeg måtte alltid lide meg gjennom de første drinkene på vorset da vi skulle gjøre oss klare for nok en bytur. Det var ikke alkoholen som fristet, men festen og for at den skulle bli best mulig ville jeg drikke. 

Heller ikke på Paradise, hvor vi drakk fire til fem ganger i løpet av en vanlig uke lengtet jeg etter alkohol. Aldri. De dagene jeg var sliten drakk jeg mindre, og det gikk helt fint. Hvis jeg merket at jeg begynte å bli for full, så klarte jeg helt fint å stoppe. Det gjelder også den dag i dag. Jeg savner sjelden alkoholen, selv om jeg skal innrømme at det frister innimellom. Vin er godt, selvfølgelig får jeg lyst på vin innimellom. Allikevel ønsker jeg å presisere at jeg verken nå eller noen gang tidligere har hatt et problem med alkohol. Jeg kan fint kutte det ut, ta pauser, ikke drikke på lenge eller drikke i perioder for så å ikke drikke i det hele tatt uten at dette er et problem.

Jeg ville bare klare opp i dette så det ikke blir flere misforståelser på dette punktet!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

INGENTING SKAL FÅ SKREMME MEG FRA Å GJØRE DET JEG VIL

På onsdag gikk jeg hjem fra en venninne og endte opp med å løpe inn døren til bygget mitt fordi jeg var livredd. I går kveld skulle jeg gå samme vei hjem igjen... Jeg var på besøk hos den samme venninnen, men da de andre dro ut på byen startet jeg på veien hjem som lå i motsatt retning.

Jeg var absolutt ikke på tanken om å bare sett meg på en buss som tok meg ganske mye nærmere hjem. 32 kroner mot å risikere livet på vei hjem, hva skal det bli... Det var satt veldig på spissen, men sist jeg gikk den veien var jeg reddere enn hva jeg har vært på lenge og den følelsen satt igjen da jeg skulle ta den vurderingen. Klokken var ikke mer enn halv tolv, og det var rundt samme tid jeg gikk hjem sist også. Jeg var lenge i tvil, men til slutt kom jeg frem til at jeg ikke skal la meg skremme. Jeg skal kunne gå trygt hjem fra en venninne akkurat når jeg vil. Det er ikke sånn at jeg går i mørke bakgater og leker med livet, selv om deler av veien består av sidegater som ikke akkurat er veldig befolket.

Jeg fant frem den hyggeligste spillelisten jeg har på Spotify, puttet en propp i hvert øre og marsjet bestemt hjemover mens jeg fortrengte følelsen av redsel som lå og presset på bakhodet. Nope, not today. Forskjellen på forrige gang og nå var at det var utrolig mye mer folk ute, og det er veldig betryggende. Det var lørdag kveld, akkurat i den tiden folk beveger seg fra vorset til byen og derfor virker det mye tryggere å gå hjem alene en lørdagskveld enn en onsdagskveld. Uansett så gikk det som vanlig helt fint, og jeg kom meg trygt hjem uten å bli forfulgt denne gangen. Jeg pleier jo alltid å gå hjem fra steder, og fordi jeg har opplevd noe ubehagelig én gang så skal ikke det stoppe meg fra å gjøre noe jeg liker. Jeg setter nemlig pris på disse små gåturene, og jeg skal aldri slutte å gjøre ting fordi jeg er redd for hva som kanskje kan skje. Det jeg derimot skal gjøre er å ta imot tipset fra dere om å gå med hårspray i vesken som et lovlig og effektivt alternativ til pepperspray, hehe. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SEES VI PÅ PARADISE HOTEL NESTE ÅR?

Snakkes i Mexico om et halvt års tid da! Jeg gjør comeback på tv-skjermen og blir med i neste sesong av Paradise også. Haha, neida, men jeg får ukentlig spørsmål om jeg kunne vært med på Paradise Hotel igjen. Særlig de gangene jeg har åpen snap blir dette spørsmålet stilt flere ganger hver eneste gang! Jeg forstår dere godt. Dere er vel nysgjerrige på om jeg angrer eller om det var så gøy at jeg vil gjøre det igjen. 

På en måte kunne jeg godt vært med på Paradise Hotel igjen. Jeg synes jo hele konseptet er kjempegøy! Jeg elsker alt, og som jeg sa i portrettet mitt var jeg med for opplevelsen, men også fordi jeg ville prøve å spille spillet. Jeg synes det er veldig interessant og det er fascinerende å se hvordan folk forlater prinsippene sine, og hvor sterkt overlevelsesinstinktet blir der inne. Jeg hadde det så utrolig gøy, og det er den absolutt beste opplevelsen jeg har hatt. Det var en kombinasjon av sol, varme, luksus og utrolig flotte mennesker. Jeg er så glad i mange av de som var med, og flere endte opp med å bli noen av mine beste venner i dag. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg var med, og jeg føler at det var meningen at jeg skulle være der med akkurat disse menneskene. Hadde det ikke vært for det hadde jeg nok aldri møtt Sofie, Kevin, Henote, Petter, Martine eller Morten, noe som hadde vært kjipt fordi det er mennesker jeg er veldig glad for å ha i livet mitt den dag i dag!

Allikevel vet jeg ikke helt om jeg ville vært med igjen. Det vil bli umulig å gjenskape en så god opplevelse, og fordi jeg var så fornøyd etter denne opplevelsen kan det fort bli at en ny runde på Paradise blir en skuffelse. Hvordan kan det bli like bra å være der som det var i år? Jeg vet ikke, det kan jo også bli enda bedre. Dere stiller et vanskelig spørsmål, fordi jeg vet faktisk ikke svaret hundre prosent. Frem til nå har jeg sagt at nei, jeg ville ikke vært med igjen. Samtidig kjenner jeg at jeg savner det skikkelig, så hadde jeg fått et tilbud om å bli med igjen ville det blitt vanskelig å si nei... 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG VAR BETATT AV KEVIN

I ukens spørsmål kom jeg med en liten avsløring som jeg egentlig ikke har sagt til så mange. Sofie visste det jo da, men jeg tror faktisk hun er den eneste jeg har sagt dette til. Hun fikk ikke vite det før vi var tilbake i Norge, men jeg tror nok hun hadde en liten mistanke. Jeg hadde en liten crush på Kevin da vi var på Paradise! Jeg tror ikke Kevin vet dette en gang, så hei Kevin ❤

Hvordan skjedde egentlig dette? Nei, si det. Kevin er jo en veldig fin gutt. Han er morsom, litt gal, men samtidig veldig snill og omtenksom. Etter en stund inne på hotellet endte vi alltid opp med å hooke på festene, og det ble nesten en liten greie. Kevin var så søt og tok alltid vare på meg om det var noe, som da Petter vurderte å velge Rebecca over meg i uke fire, og da han låste seg til Teele i uke seks. Han var alltid der og det var noe med det som etter hvert ble veldig tiltrekkende, haha. 


Vi hadde vært et nydelig par da, eller hva sier dere?

Det var veldig morsomt da Sofie gikk fra Kevin til Morten og Kevin reddet meg fra å ryke i uke seks. Jeg hadde vært partner med Petter og Sofie med Kevin, og det var hele tiden snakk om den mye omtalte friendzonen. Kevin og Sofie kalte hverandre for Mr. og Mrs. Friendzone der inne, så da Triana spurte både Sofie og meg på innsjekk uken etter partnerbyttet om vi hadde friendzonet våre nåværende partnere kom det frem at det ikke var noe slikt nå lenger. Nå var jo jeg partner med Kevin og Sofie med Morten og det var jo her det begynte å skje ting, hehe. Vi falt vel litt for fristelsen hele gjengen og det ble litt mer kos enn hva vi hadde planlagt før vi sjekket inn.

Det er ganske morsomt å se tilbake på dette fordi nå ser jeg ikke på Kevin på denne måten i det hele tatt. Han er en kjempefin gutt og en god venn, og that's it. Den berømte Paradise-boblen er ganske mye sterkere enn hva man egentlig tror, haha. 

MINE MÅL FOR AUGUST

Tiden løper fra meg! Altså, månedene flyr forbi sånn på ordentlig. Jeg blir så stressa, nå er det snart høst og jeg føler ikke at det har vært ordentlig sommer en gang. Det som er hyggelig er at høsten er min favoritt-årstid, og det betyr også at jeg snart har bursdag! Jeg skal begynne planleggingen allerede. Det er enda to måneder til, så frem til det har jeg satt meg noen mål for august måned. 

- TRENE FIREGANGER I UKEN -

Jeg har vært flink så langt, og det skal jeg fortsette med. Det er skikkelig digg når man er ordentlig i gang, og nå er jeg tilbake til det stadiet hvor jeg gleder meg til å komme på trening og det er akkurat slik det skal være. Treningen skal ikke føles som en plikt, men være en morsom del av hverdagen som jeg faktisk ser frem til og slik er det heldigvis nå. Jeg har laget en liten plan, og den skal jeg klare å følge!

- HOLDE GODTERI TIL HELGEN - 

Hehe, dette kan bli vanskelig. Jeg er så glad i sjokolade! Det er ikke sånn at jeg spiser en plate hver dag, men det er stadig jeg kjøper eg sånn tre-fem sjokoladebiter fra smågodthyllen. Det er noe jeg kan legge fra meg med en eneste gang fordi det er ikke nødvendig. Jeg har klart meg greit uten sjokolade før, og det skal jeg klare igjen. Jeg kan spise godteri i helgen, og da mener jeg enten fredag eller lørdag, ikke fredag, lørdag og søndag. 

- SHOPPESTOPP -

Selv om jeg føler at jeg trenger mye så skal jeg ha shoppestopp i august. Jeg skal ikke kjøpe kjøpe så mye som en t-skjorte denne måneden. Jeg gikk gjennom klesskapet mitt for en stund siden og det er så utrolig mye jeg ikke bruker. Jeg samlet tre bæreposer med klær som ligger og støver ned i kommoden, så før jeg blir kvitt dette må jeg ha en pause fra shopping. Jeg har forresten laget meg bruker på Tise hvor jeg har lagt ut masse klær som nesten er ubrukt! Følg meg gjerne og se om det er noe du liker @andreasveinsdottir. 

- SPARE PENGER -

Dette passer godt med shoppestopp! Jeg skal bruke minst mulig penger i august, selv om det kan bli en utfordring med tanke på at jeg skal på Findings og da går det fort litt der. Utenom det skal jeg være flink til å lage mat hjemme i stede for å spise ut, ikke bruke masse penger om jeg drar på byen, ikke kjøpe nattmat og planlegge måltider slik at jeg kan storhandle en gang i uken og faktisk kjøpe det jeg trenger og ikke bare masse jeg får lyst på som ikke går sammen.

- BEGYNNE Å PLANLEGGE BURSDAGEN MIN -

Det er kanskje litt tidlig med tanke på at jeg har bursdag i slutten av oktober, men jeg gleder meg så!Jeg skal faktisk begynne å planlegge bursdagen min litt allerede. Jeg er egentlig skikkelig gira på en stor tema-fest! Det er alltid gøy hvis det er skikkelig gjennomført, men da krever det en de planlegging. Jeg synes det er litt kult med typ Gatsby-tema, så jeg får se hva jeg finner ut av. Det kan bli spennende!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL // FØLELSER FOR KEVIN, LIVET ETTER PH, TANKER OM Å FÅ BARN, PENGEBRUK +++

Hvordan holder du håret ditt så fint?

Åå, så koselig at du synes det er fint! Jeg har extension fordi mitt hår ble ganske skadet da jeg farget det fra brunt til blondt. Jeg jobber med et innlegg om hvilke produkter jeg bruker, men i tillegg prøver jeg å ikke vaske det for ofte, bruke naturbørste og unngå rette- og krølltenger så langt det går. 

Hvordan har livet forandret seg etter PH?

Det har jeg skrevet et innlegg om HER

Hvilket utested er favoritten din i Oslo?

Hm... Jeg er veldig glad i Jeager, i det siste har jeg vært der når jeg har dratt ut. Det kommer helt an på hvem som spiller, men med en god DJ er Jaeger et veldig kult sted! På sommeren er jeg også glad i Taket på Steen & Strøm og Lawo Terrasse. 

Hvem likte du best av guttene og jentene på PH?

Jeg likte Kevin og Petter best av guttene, og Sofie og Henote best av jentene inne på PH ❤

Hadde du følelser for Kevin på PH?

Nei, men jeg hadde vel ei litta crush i løpet av oppholdet en gang, haha. 

Hva tenker du om å få barn?

Da jeg var yngre var jeg fast bestemt på at jeg ikke ville ha barn. Nå er jeg ikke like sikker, men jeg vet faktisk ikke. Tanken er hyggelig, men det er mye ansvar og jeg må innrømme at det ikke frister litt å være gravid og i hvert fall ikke å føde. Jeg vet ikke, men det tar jeg når den tid eventuelt kommer.

Hva var det verste med å være med på PH?

Det var usikkerheten i forhold til hvem man kan stole på, og før seremonier hvor man var i fare. Det var så stressende, og der og da føltes det som om det viktigste i verden var å overleve en dag til på Paradise Hotel. 

Hva bruker du mest penger på?

Det er garantert mat.... Eller husleie da, men sånn utenom det er det definitivt mat. 

Hvor kjøper du klær?

Jeg kjøper litt over alt, men jeg er veldig glad i Zara, BikBok, Mango, H&M, Shein.com og Monki. I tillegg kjøper jeg en del klær fra (annonselenke) Nelly!

Følte du noe spesielt første gang du møtte Sofie?

Lettelse! Haha, jeg var livredd for at jeg ikke skulle komme overens med noen inne på Paradise, så jeg ble utrolig lettet og glad da Sofie kom gående inn på hotellrommet mitt på Gardermoen. Vi klikket med en gang, og jeg tenkte at dette kom til å bli så gøy!

Hvis du kunne gifte deg med hvem som helst i verden, hvem ville du valgt?

Det hadde lett blitt Harry Styles, so in love with that man. 

Hvor så du dokumentaren om O.J.?

Den så jeg på NRKtv.no! Bare søk på OJ ❤

Vil du si at du og Sofie er venner, bestevenner eller veldig gode venner?

Sofie er absolutt en av mine beste venninner ❤

Hva synes du om at Aleks, Martine, Sofie og Morten skal reise bort sammen?

Det høres veldig hyggelig ut, og det blir nok kjempegøy for de å oppleve noe sånt sammen :-) Jeg synes det er koselig!

Hvordan er forholdet ditt til Petter nå?

Det er bra! Nå har jeg jo ikke sett han på en stund siden han er på Rhodos, men vi har snakket sammen en del mens han har vært der.

Snuser du til vanlig?

Nei, jeg verken snuser eller røyker.

Hvem er kjekkasen på bildet? Er ikke det en du kan date?

Det er en veldig god venn som er homofil og sammen med en annen veldig god venn, så funker ikke å date han dessverre :-(

Kunne du skrevet litt om din ungdomstid? Altså da du gikk i vgs og den tiden der, hvordan livet var da, og hvordan alt har blitt så annerledes etter at du har vært med på ph?

Jeg kan prøve å mimre tilbake!

Hva hadde du tenkt hvis du møtte en du trodde kom til å bli mannen i ditt liv og ble kjempeforelsket i, og så viste det seg at han var medlem av Hells Angels?

Haha, da ville jeg kommet meg unna så fort som mulig selv om det antakeligvis er lettere sagt enn gjort om jeg hadde vært kjempeforelsket.

Hva heter serien om O.J.?

The people v. O:J: Simpson, den ligger på Netflix!

Hvor bor dere egentlig? 

Vi bor i sentrum av Oslo ❤

Kunne du lage et innlegg med tips til å overleve vgs, tips til å få venner, hvordan få mest mulig ut av timene, eller noe lignende? nå som det snart er skolestart, og du sikkert sitter på masse erfaringer rundt dette temaet

Det skal jeg prøve å få gjort, men jeg har blitt så gammel så da må jeg prøve å huske tilbake haha. Det er faktisk bare fire år siden jeg gikk ut av videregående, så litt må jeg nok klare å komme på. 

Hei Andrea. Jeg lurte på om du kunne snakke litt om familien din. For eksempel hvor mange søsken du har. Snakke litt om foreldrene dine og sånt.?

Jeg skriver et innlegg om det nå faktisk, så det kommer ❤

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG SOVER BEDRE MED DERE

Last nights was amazing! Hele gårsdagen var egentlig veldig fin. Sofie og Morten var hjemom en liten tur, noe som var veldig hyggelig. Nå hadde jeg ikke sett noen av de på lenge, og jeg våknet opp og var i supert humør. Kan dere slutte å reise så mye? Bli hjemme hos meg litt snart, plis. Jeg sover så mye bedre når det er noen hjemme enn om jeg til nød må sove helt alene.

Jeg fikk en god natts søvn og våknet opp full av energi! Det ble både trening, bilder og tapaskveld på meg så jeg koste meg fra morgen til kveld. Lillesøsteren min er på besøk, og etter å ha spist oss alt for mette dro vi hjem for å se på en film. Jeg fant selvfølgelig frem O.J. dokumentaren som hun merkelig nok ikke har sett. Jeg har da ikke noe imot å se den igjen, hihi. 

Øredobber og belte H&M // Kjole Samsøe

Vi endte opp meg så utrolig mye forskjellig, digg mat. Jeg har et elsk/hat-forhold til tapas. Det er så mye godt, og jeg vil ha mye av alt, men da blir jeg så alt for mett. Samtidig må jeg jo smake på alt, så da blir det fort bare en til to av hver ting og ja det er morsomt å smake på litt av hvert, men jeg vil ha mye av alt! Det er ikke lett å være matglad, hehe. I går er definitivt kvelden med vår beste tapas-meny noensinne. Det var veldig mye godt og variert. Jeg likte faktisk alt (nesten)!

TYREFEKTING MÅ VÆRE LOV FORDI DET ER TRADISJON

Det er sommer, det er festivaler og i Spania og andre deler av Sør-Europa er det igjen tid for festivaler og show som inneholder tyrefekting. Dette er en forferdelig tradisjon som tar både menneskeliv og dyreliv. Tyrefekting er underholdning som går ut på å plage og torturere okser ved å hisse de opp, og vi ser stadig bilder av blødende okser som blir skadet eller må bøte med livet om ikke den såkalte matadoren blir spiddet først. Det er helt sykt at dette er noe man fortsatt ser på som underholdning i 2017. 

Senest i dag leste jeg en artikkel om en okse som stanget seg selv til døde etter å ha fått hornene påtent! Den stakkars oksen kom seg til slutt løs, men stanget seg selv til døde i frustrasjon og forvirring. Dette var en del av en festival som ble holdt i Spania. Hvordan kan dette være greit? Det er lov å tenne på et dyr og se det begå selvmord fordi det er underholdende og en del av en gammel tradisjon. For all del, la oss ikke bryte opp tradisjoner for å sikre på dyr og menneskers sikkerhet. 

Da Catalonia slo et slag for oksene og innførte et forbud mot tyrefekting for ti år siden vakte det stor oppsikt, men det var jo utrolig bra! Endelig er det noen som går foran i Spania og sier at dette ikke er greit. Dessverre er det en ekstremt trangsynt grunnlovsdomstol i Spania som endte opp med å bryte opp dette forbudet med begrunnelse i at Catalonia gikk imot en nasjonal lov som er til for å beskytte tradisjoner. VIRKELIG?

Det har ingen verdens ting å si at dette er en 400 år gammel tradisjon. Det var også vanlig å ha slaver før, skal vi la det være lov nå da siden de gjorde de i gamledager? Skal vi brenne mennesker vi tror er hekser på bål også, siden det var noe man gjorde i gamledager? Nei, for faen det skal vi vel ikke! Det at dette ble gjort i gamledager er ingen unnskyldning for at det fortsatt holder på. Heldigvis har både slaveri og heksebrenning blitt avskaffet, men tyrefekting som er alvorlig dyremishandling er fortsatt pågående. Det å bruke at det er tradisjon som et argument for at det skal være lov er jo helt håpløst. Samfunnet utvikler seg, og med det slutter man ofte med ting sm strider mot menneskers- og dyrs rettigheter. 

Dette burde ikke være lov, og tyrefekting bør bli ulovlig over hele verden!


Har dessverre ikke et bilde av tyrefekting (merk: ironi), så her er et bilde av meg i en trapp. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

MINE PERSONLIGE DAGBØKER

Det jeg synes var veldig moro da jeg begynte å blogge igjen var å se gjennom arkivet mitt. Det var et par innlegg om ikke var publisert, rett og slett fordi jeg ikke turte. Det de innleggene hadde til felles var at de var ekte, åpne og personlige. Det var jeg veldig ukomfortabel med å dele før, men nå har noe skjedd og jeg har åpnet meg mer og delt mer enn hva jeg noen gang har gjort med noen i hele mitt liv. Jeg har skrevet om kjærlighetssorgen min, hvor tungt det har vært å ha en psykisk syk person i livet mitt og hvor mye det har tynget meg, og nå skal jeg dele et litt morsomt innlegg jeg ikke turte å dele da jeg skrev det for over tre år siden.

Jeg skjønner ikke hvorfor det var så farlig å dele dette, men av en eller annen grunn synes jeg det den gang. Nå synes jeg det er morsomt å lese, og jeg angrer på at jeg kastet alle dagbøkene mine da jeg flyttet fra den forrige leiligheten min. Hvorfor?? Det hadde jo vært så morsomt å lese nå eller om femten år for den saks skyld.


Via bloggen deler jeg store deler av livet mitt. Jeg skriver om hva jeg skal gjøre, og hva jeg har gjort hver eneste dag. Allikevel skriver jeg veldig sjeldent med et ordentlig personlig preg, og aldri ordentlige personlige innlegg. Dere vil antakeligvis aldri få lese lange, personlige innlegg om mine dype følelser og tanker her på bloggen. Ja, jeg deler tanker og skriver lange innlegg om ting som engasjerer meg, men ikke om meg. Dette vil høres rart ut med tanke på at jeg faktisk skriver en åpen blogg, men jeg er en veldig privat person. Slik har jeg alltid vært, og jeg vil antakeligvis være like privat på dødsleiet. Jeg deler heller ikke mye med de som står meg nærmest. Så hva gjør jeg med alle tankene og følelsene mine? 

Jeg skriver dagbok. Jepp. Jeg skriver dagbok i en alder av 20 år. Rart? Kanskje, men for meg er det veldig viktig! Hadde det ikke vært for dette hadde jeg nok sprukket. Hvor skulle jeg ellers gjort av tanker og følelser når jeg er som jeg er? Jeg åpner meg mer i de enn det jeg noen gang har gjort for noen. Nå vil dere kanskje tro at jeg har tusenvis av mørke hemmeligheter, men det er ikke tilfellet. Samtidig tør jeg ikke være helt ærlig. Jeg tar meg selv i å nøle før jeg skriver noe jeg egentlig ikke vil. Jeg vet ikke alltid hvorfor jeg stopper. Kanskje det er noe jeg ikke vil innrømme for meg selv, eller kanskje jeg bare ønsker å holde det helt utenfor noens rekkevidde... Jeg vet ikke. Det jeg elsker med bøkene er at jeg får satt ord på ting. Jeg setter ord på tankene mine, og jeg vet ikke hvilket ord som vil bli skrevet ned før det allerede er gjort. Noen ganger lar jeg pennen løpe, og ingenting gir mening før jeg setter punktum og leser over alt på nytt. En annen ting som ligger bak det at jeg faktisk begynte med dette er tanken på fremtiden. Jeg har store planer om å ende opp med en fantastisk mann! Vi skal ha et stort, flott hvitt hus, to eller tre barn og en hund. Ordentlig idyll. Så begynner jeg å tenke... Hvis jeg faktisk får dette, og oppnår det jeg vil kalle målet i livet mitt vil jeg at barna mine skal kjenne den unge meg. Personen jeg er nå. Jeg vil at de skal kunne lese om mine opplevelser da de faktisk skjedde. Jeg vil at min tenåringsdatter skal kunne se at mamma også synes det var vanskelig å studere. Jeg vil at min kjekke sønn skal kunne lese om guttene som bare spilte spill, og dermed ønske å være annerledes. Jeg vil at de skal få vite om alt det morsomme jeg og mine venner gjorde. Jeg vil at de skal lese om oppturer og nedturer. Jeg vil at de skal kunne le av hvor forelsket jeg var i et boyband-medlem, og være stolt av ting jeg har oppnådd! Kanskje de til og med får lese om når mamma møtte pappa, og hvordan hun forelsket seg i han. Hvor flott ville ikke det vært? Jeg vil at de en gang skal kunne kjenne hele meg. Om de leser dette når de er 20 eller 50 spiller ingen rolle, men jeg vil at de skal ha muligheten til det.

Jeg har også tenkt tanken at mine etterlatte vil kunne lese dette den dagen jeg dør. Tenk om jeg dør når mine fiktive barn er små. Da vil jeg at de skal kunne få lese dette en dag de er klare for det, og få lære ting om meg jeg ikke rakk å fortelle de. Hvis jeg dør nå vil også mine nærmeste lære en hel del om meg som de kanskje ikke vet. Jeg vet at jeg gjerne ville hatt den muligheten hvis noe slikt skulle skjedd nå.Noe av det jeg elsker med dette nå er å kunne se tilbake! Jeg kan gå tilbake til mai måned og lese om hva jeg gjorde da, hva jeg tenkte og hva mine planer for de neste månedene var. Haha, her om dagen leste jeg litt i dagboken fra juni i år, og det stod selvfølgelig mye om hvor flink jeg skulle bli til å trene og spise sunt. Jeg skulle legge om livsstilen min, og når jeg dro hjem til Larvik i julen skulle jeg se helt amaz ut haha. Det skjedde jo ikke. Jeg skriver jo fortsatt det samme i Desember-boken. Forhåpentligvis vil jeg kunne lese den om et par måneder og faktisk ha oppnådd det. Det var spesielt gøy å lese om den evige jakten på en leilighet i Oslo. Jeg var smålig frustrert da kan du si.

Dette er veldig gøy! Jeg anbefaler alle å skrive dagbok. Om du ikke har en får hver måned, ha en for hvert år. Skriv innimellom når det skjer noe spesielt. Det er så morsomt å kunne gå tilbake til en spesifikk dag og lese om hva jeg drev med. Nå har jeg jo bloggen, og jeg må innrømme at Desember-boken er ganske så tom. Jeg har ikke lenger det store behovet, men det er fordi jeg får uttrykket meg mye her også. Jeg får skrevet, og det var hovedgrunnen til at jeg startet med dagbok.

Nå har jeg gått helt i mot det jeg skrev i begynnelsen. Dette er jo superpersonlig! Ikke bli for godt vant, dette er og vil forbli sjelden kost. 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

READY TO EAT

Nå er det like før vi skal komme oss avgårde på tapaskveld. Jeg var hos Emilie for et par dager siden, og plutselig fikk vi ideen om tapaskveld! Det er jo så deilig, masse forskjellig mat og så blir det veldig sosialt. Vi foreslo det i gruppechatten og plutselig kunne nesten hele gjengen! Det blir skikkelig hyggelig og nå føler jeg det er en stund siden alle har vært samlet slik. Jeg gleder meg masse! Lillesøsteren min er som sagt på besøk og skal selvfølgelig være med, så vi må bare få ordnet det siste med maten vi skal ta med så er vi ready to eat, hihi. 

Solbriller BikBok // Skinnjakke BikBok // T-skjorte Monki // Skjørt Samsøe 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

JEG STARTER PÅ NYTT ET ANNET STED

Hei, fine dere! I går var en veldig lang, men veldig fin dag. Det ble lite søvn på meg natten før på grunn av redselen etter å ha blitt forfulgt... Jeg kom meg gjennom både jobb og en grei treningsøkt, før jeg faktisk var sosial på kvelden i tillegg! Flink meg. Jeg møtte Julie og Marte på Løkka, de tok et par l mens jeg koste meg med vannglasset mitt. Flink meg igjen. Det er så hyggelig å gjøre sånne ting innimellom, særlig når sola skinner!

Nå har jeg akkurat gjennomført en deilig treningsøkt med Marte. Vi bestemte oss for å melde oss inn på Evo sammen, så nå er vi i gang med å teste ut hvilket senter vi liker best. Det er ett like ved meg og ett like ved henne, så det gjør det lett å trene sammen samtidig som det ikke er stress om man skal trene alene. Det var veldig deilig å bytte senter rett og slett fordi det gamle lå ganske langt unna der jeg bor nå. Det blir så omvei å dra dit og det er en perfekt unnskyldning for å ikke dra, hehe. Allikevel er det litt trist fordi jeg har så mange gode minner fra mitt gamle senter, haha. Jeg blir knyttet til alt i verden, så dette er helt normalt om du kjenner meg. Det er bare det at jeg en gang i tiden brukte veldig mye tid der, og alle personlige rekorder når det kommer til trening er oppnådd der, og det er veldig hyggelig å tenke på! Jeg bodde typ der en periode da var jeg så sprek herregud sånn kan det gå. Nå kommer snart lillesøsteren min på besøk og i kveld er vi invitert på tapaskveld hos en venninne så vi må ut på handletur!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

VINN DIN EGEN MAKEOVER

Reklame

Hei, verdens beste lesere! Jeg er utrolig glad for at dere klikker dere inn på bloggen min hver dag, engasjerer dere ved å bruke kommentarfeltet og gir meg så mange fine tilbakemeldinger. Nå vil jeg gjerne gi dere noe for å si tusen takk, og i samarbeid med Great Lenghts og Adam og Eva Steen og Strøm har jeg fått lov til å dele ut en hår-makeover til en av dere flotte lesere!

Det er snart skolestart, og hva passer vel bedre enn en liten makeover for å føle seg ekstra fin til første dag på nytt studie? En av dere kan nå vinne en makeover hos Hanne som jobber hos Adam og Eva hvor hun setter i det samme extentionet som jeg har. Det er teipextentions, noe som er mindre skadelig for håret enn mye annet extention, lett å ha i håret og superenkelt å style. Jeg merker ikke at jeg har noe annet enn mitt eget hår på hodet, og det er skikkelig deilig. Dere får både hår og påsetting som en del av premien, og jeg er så glad for å få lov til å dele bort dette. Jeg vet selv hvor kjedelig det kan være å ha mistet hår og sitte igjen med lite og tynt hår som man kan gjøre lite med. 

Alt du trenger å gjøre for å delta er å skrive navn og mailadressen din i kommentarfeltet, følge @Great_lengths og @adamogevasteenogstrom + tagge to venner i bildet mitt på Instagram. Plutselig er det kanskje du som vinner en hår-makeover hos verdens flinkeste Hanne! Vinneren trekkes om to uke fra i dag og vil bli kontaktet via mail. 

LYKKE TIL ❤

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

 

OPPSKRIFT PÅ VERDENS BESTE RUNDSTYKKER

Da jeg hadde fri på mandag gjorde jeg to ting utenom å se serien om O.J. Simpson på Netflix, og det var å vaske og bake. Jeg har bakt verdens enkleste, men superdigge rundstykker! Du trenger veldig få ingredienser, og oppskriften kan også brukes til å lage burger- eller pitabrød! Den er faktisk originalt en oppskrift på pitabrød, men jeg prøvde å lage rundstykker av dem en gang og de ble så gode! Jeg pleier å lage en god del når jeg først lager, så fryser jeg de og varmer de i mikroen om jeg får lyst på det. Da smaker de faktisk som nybakt!

DETTE TRENGER DU

❤ 400g Fibra-mel (eller annet grovt mel, men dette blir amazing)

❤ 1 pakke tørrgjær + litt salt

❤ 3 dl vann

❤ Eventuelt litt havregryn og frø

Det er så enkelt som at du rører ut gjæret i 3 dl lunket vann. Deretter rører du inn mel og salt, før du knar til den er smidig og lett. Du kan prøve deg frem litt med hvor mye mel du trenger, men jeg ender alltid opp med å bruke litt ekstra uten at rundstykkene blir tørre av den grunn. Det hender jeg har i litt havregryn og forskjellige typer frø for å variere litt. Dette er skikkelig digg!

Sett deigen til heving på et varmt sted i 30 minutter. Trill ut passende store rundstykker på et stekebrett (husk at de hever ganske mye), og sett de til heving nok en gang under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Når de er ferdighevet stekes de midt i ovnen på ca. 180 grader til de er gjennomstekt, noe som tar rundt 15-20 minutter. La de avkjøles før du koser deg med et deilig rundstykke med godt pålegg! Jeg elsker å bruke brunost med bringebærsyltetøy på, nam.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

I GÅR VAR JEG LIVREDD

I går var jeg så redd som jeg ikke har vært på lenge. Jeg var på vei hjem fra en venninne i halv tolv tiden, og på veien fikk jeg noia over at en skikkelig creepy fyr plutselig snudde, skrådde over gaten og begynte å gå akkurat samme vei som meg. Jeg stoppet ved et gangfelt og snudde hodet litt til siden for å sjekke om han fortsatt var der, og det var han så absolutt. Ikke nok med at han stod der, men han kikket på meg med et skikkelig ekkelt smil og var helt fjern så jeg vet ikke om han en gang la merke til at jeg så han.

Jeg fortsatt stresset nedover den ganske mørke gata, og hadde venninnene mine å FaceTime sånn for å få en liten følelse av trygghet. Et lite stykke foran meg var det en butikk som fortsatt var åpen så jeg gikk inn i den og håpet at han ville gå forbi, men tror dere ikke han også skulle inn i denne butikken? Kan det ha vært tilfeldig?? Jeg var så stressa at jeg endte med å løpe resten av veien hjem mens jeg filmet bak meg så venninnene mine kunne sjekke om han fulgte etter. I det jeg kom inn i leiligheten sa de at det faktisk var en mann som gikk etter meg, men det var vanskelig å si om det var samme fyr fordi det var så mørkt. Uansett, kjempe-ekkelt og jeg var fortsatt livredd i det jeg kom hjem! Jeg klarte ikke sove, så denne dagen blir veldig interessant med tanke på at jeg skal jobbe i åtte timer for så å dra rett på trening... Åååh, det var så ekkelt. Nå har jeg sett mye på krim i det siste, med tanke på O.J. og sånt, så det kan være jeg var litt paranoid, men uansett så var det skikkelig ekkelt. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MÅNEDEN SOM GIKK - JULI

Tenk ta vi er i august! Det virker som om jeg blir like overrasket hver gang vi når en ny måned, men tiden flyr forbi altså. Det stresser meg selv om jeg egentlig ikke har noe som helst å stresse over. Etter august er vi i september, og det er faktisk den aller første høstmåneden. Jeg gleder meg egentlig veldig mye til det fordi høsten er min favoritt-årstid! Det er noe med den litt kjøligere, friske luften og de fine høstfargene som dukker opp på trær og busker. For min del kan egentlig august fly forbi, men før den tid skal jeg oppsummere måneden som gikk.

 MÅNEDENS ANTREKK ♥ 

Dette antrekket er jeg skikkelig glad i! Eller, denne kjolen blir vel egentlig greia. Den er perfekt på en ikke alt for varm sommerdag, og man kan gjøre litt forskjellig med den for å skape forskjellige looks. Første gangen jeg brukte den så knepte jeg den helt opp, mens jeg denne gangen knepte den ganske langt ned og brettet inn kantene for å lag en annen look. Den er så sommerlig og fin! 


 MÅNEDENS OPPTUR ♥ 

Det er definitivt ferie og Stavernfestivalen! Herregud, så deilig det er med ferie. Selv om jeg bare var hjemme i Larvik og ikke et eksotisk og varmt land så var det superdigg. Stavernfestivalen var absolutt høydepunktet. Det var så moro! Dere kan forresten se vloggen min fra Stavernfestivalen her

 MÅNEDENS SANG

I og med at jeg skal på konsert med Ed Sheeran har det blitt mye av han i det siste. Jeg har falt tilbake på Happier-kjøret som jeg var på for noen måneder siden. Han slapp jo det siste albumet dagen etter jeg reiste til Mexico, så noen av sangene hørte jeg for første gang der. Andre, som for eksempel Happier hørte jeg ikke før jeg kom hjem, og den gikk på repeat i en måned tror jeg! Det er en av de aller fineste sangene jeg vet om i hele verden, og jeg gleder meg så utrolig mye til å høre den live om rett under ett år!

 MÅNEDENS NEDTUR

At ferien min er over... Det er ganske kjedelig. Rett og slett. Det er faktisk ikke så mye å si om den saken, haha. Jeg savner friheten man får ved å ikke ha noen forpliktelser eller noe man må gjøre i løpet av en dag. Det er superdigg. 

 MÅNEDENS FORBEDRINGSPOTENSIALE  

Jeg MÅ bli flinkere til å komme meg på trening. Jeg savner det skikkelig, men jeg klarer bare ikke komme meg dit like ofte som jeg egentlig vil. Jeg prioriterer et par timer ekstra med søvn om morgenen, selv om jeg har fått rikelig med det i løpet av natten. Jeg føler meg så mye bedre når jeg er inne i gode treningsrutiner, og for å være helt ærlig så savner jeg å kjenne at det river i lungene mens svetten spruter under intervaller. 

 MÅNEDENS INNKJØP  

Det er definitivt mitt nye kamera! Jeg har lånt lillesøsteren min sitt helt siden jeg kom hjem fra Mexico, men hun trengte det til slutt selv og jeg var uten kamera i en uke. Heldigvis fikk jeg låne Sofie sitt gamle en liten stund, men det å ha mitt helt eget kamera er veldig deilig. Neste stopp blir å kjøpe en ekstra linse som jeg kan bruke til å ta nærbilder. Det blir så moro å lære mer om foto og utforske det nye kameraet mitt!

 MÅNEDENS INSTAGRAMBILDE  

Denne gangen ble det dette bildet av André og meg fra da vi var på Foynhagen i Tønsberg tidligere i sommer. Det som er morsomt med dette bildet er at det er tatt ganske spontant! Sofie stod og tok bilder av meg da André plutselig dukket opp, så ble det et så koselig bilde ut av det.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FEM FEIL "FAKTA" OM BLOGG

- DU BLIR RIK AV Å BLOGGE -

Hehe, altså jeg har selv tenkt at man begynner å tjene store summer i det man ligger fast på topplisten. Det er ikke nødvendigvis sant, og jeg vil heller ikke beskrive det som å bli rik. Noen tjener veldig godt, og det er mye penger i PR- og reklamebransjen. Dette er grunnen til at blogg kan være bra business. Allikevel er det ikke slik at man automatisk kan leve et luksusliv og tjener masse penger fordi man har en forholdsvis stor blogg. 

- VI LESER IKKE KOMMENTARER -

Dette trodde jeg ofte om bloggere før jeg fikk en større blogg selv. Jeg tenkte at bloggeren ikke leste kommentaren min med mindre hun svarte, men nå forstår jeg at det er vanskelig å svare absolutt alle. Alt registreres, men det er ikke alltid jeg har noe å svare tilbake. Jeg leser hver eneste kommentar jeg får, og det er blant annet derfor jeg har på godkjenning. Før hadde jeg ikke det, og da gikk jeg glipp av kommentarer. Jeg prøver å svare alle så godt jeg kan!

- DET ER ENKELT Å BLOGGE - 

Denne diskusjonen tar aldri slutt, og jeg vet at flere av dere som aldri har prøvd å skrive en gjennomført blogg antakeligvis vil motsi meg. Jeg nekter å gi meg her fordi det er ikke enkelt å blogge. Det krever tid, kreativitet og innsatsvilje hver eneste dag. Det er ikke enkelt å finne noe å publisere som jeg selv finner interessant tre ganger i løpet av en dag 365 dager i året, så det at det er enkelt kjenner jeg meg overhodet ikke igjen i.

- DU KAN SKRIVE HVA DU VIL I KOMMENTARFELTET - 

Her er en annen grunn til at jeg har på godkjenning. Det er lett å tenke at man kan skrive hva man vil i kommentarfeltet om man velger å være anonym eller ei. Det stemmer ikke. Det finnes regler for hva som er lov å skrive på nett, og det gjelder også i kommentarfelt på blogger. Jeg godkjenner 99% av alle kommentarer, men hvis det kommer trusler, rasisme eller stygge kommentarer om andre enn meg selv godkjenner jeg det ikke. Det er rett og slett fordi jeg ikke vil ha slikt på min blogg, og kommentarer som inneholder trusler og rasisme er heller ikke greit å publisere.

- VI MENER IKKE DET VI SKRIVER I ANNONSER - 

Nå skal ikke jeg snakke for alle bloggere her, men jeg håper og tror de aller fleste står inne for det de skriver på bloggen, annonse eller ei. Jeg publiserer ingenting på bloggen som jeg ikke kan stå for, og det gjelder også eventuelle annonser. Jeg reklamerer aldri for noe jeg ikke har prøvd eller som ikke fungerer. Det blir helt feil i mine øyne, og jeg tror virkelig de fleste bloggere har prinsipper når det kommer til hva de velger å annonsere for.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG ER HELT HEKTA

Jeg er skikkelig satt ut av meg selv, men samtidig ikke.  går hadde jeg fri fra jobb og behandlet hele dagen som en typisk hangover-søndag. Etter å ha gjort to fornuftige ting som var å bake og vaske ble jeg sittende med Netflix hele dagen. Jeg har blitt helt obsessed med denne saken. Ja, jeg vet at jeg henger sånn 22 år etter alle andre, men herregud for en fascinerende sak på så utrolig mange forskjellige måter.

Det er så mange problemer og så mange feil med tanke på hvordan alt foregår. For det første er han åpenbart skyldig og det er så krise at han ble frikjent! I tillegg er det vondt å se hva alle som tok del i denne rettssaken må gjennomgå. Det kommer ikke nødvendigvis frem i dokumentaren, naturlig nok fordi den fokuserer på O.J. I serien på Netflix handler alt om menneskene rundt han, og alle som var delaktige i rettssaken på forskjellige måter. Det er helt sykt å se hvor mye de faktisk fikk gjennomgå fra forskjellige kanter. Marcia som ledet saken mot O.J. fikk gjennomgå så til de grader i pressen for klesvalg, hårfrisyre og til slutt ble det faktisk publisert nakenbilder av henne i et ukeblad eller en avis. Det er helt sykt hva de tillater i amerikansk presse, herregud som den dama fikk gjennomgå. De kritiserte selvfølgelig ingen av mennene for verken frisyre eller klesvalg... Merkelig. De fikk riktignok gjennomgå på andre måter som heller ikke er greit på noen som helst måte. Det var vondt å se hvordan det tæret på dem. Jeg anbefaler alle å se både dokumentaren som ligger på NRK og serien som ligger på Netflix, i den rekkefølgen. Det er mye morsommere å se serien når man har sett ekte bilder fra rettssaken og intervjuer med de faktiske menneskene. 

Det er bare sykt rart å se Ross late som om han er Robert Kardashian... 

Jeg satt og Googlet navn og hendelse underveis for å få vite mer, altså jeg er helt hekta på historien. Hva skal jeg gjøre nå som den er over? Jeg tror jeg skal finne boken om det og lese den også, hehe. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER