hits

juli 2017

SLIK FÅR DU EN BRA START PÅ UKEN

Jeg har hatt den avslappende dagen, men nå føler jeg meg nesten litt ekkel fordi jeg så vidt har vært ute av leiligheten. Jeg vurderer å ta meg turen bort på treningssenteret, men jeg tror sjansen er større for at jeg havner på Yummy Heaven i dag altså. Jeg har skikkelig søndagsfølelse, men det betyr at uken starter ordentlig for meg i morgen. Jeg er veldig glad i å planlegge alt egentlig. Det vil si lage pakkelister, planlegge ferier, middagsplanlegging og ja egentlig det meste. Jeg har pleid å planlegge ukene mine, og selv om det har sklidd litt ut så merker jeg stor forskjell de ukene jeg faktisk gjør det! Struktur er elsk 

- LAG EN TO DO LISTE -

Sett deg ned søndag kveld og lag en liste over alt du ønsker og trenger å gjennomføre i løpet av uken som kommer. Jeg er stor fan av planlegging, og hver gang jeg faktisk lager en slik liste får jeg gjort ti ganger mer enn hva jeg gjør uten. Litt orden er ofte veldig greit!

- PLANLEGG MÅLTIDER -

Dette kan du gjerne gjøre samtidig som du lager to do listen. Planlegg middager for alle, eller i hvert fall de fleste dagene i løpet av uken. Det jeg pleier å gjøre er å planlegge ut i fra når jeg er ferdig på jobb. De dagene jeg slutter tidlig har jeg mer tid og kan lage bedre og større middager som jeg kan fryse eller spise noen dager senere om jeg har senvakt på jobb. Du kan også lage middager som inneholder flere av de samme ingrediensene. Hvis du først skal kjøpe en pose poteter eller en pakke med gulrøtter er det fint å ha i hvert fall en middag til den uken hvor du kan bruke minst en av disse ingrediensene. 

- GJØR NOE FOR DEG SELV -

Dette kan være alt fra å ha en spakveld til å sove ti minutter ekstra en morgen. Gjør noe som får deg til å føle deg bra og avslappet. Kjøp en kaffe på vei til jobb eller unn deg en sjokolade på en skikkelig blåmandag. Det er som sagt akkurat opp til deg hva det skal være, men fokuser på deg selv om hva som får deg til å føle deg bra. 

- TA EN SKIKKELIG STORHANDEL -

Etter at du har planlagt middager for uken tar du en skikkelig storhandel på mandag. Kjøp inn mat for en uke så du slipper de små turene på butikken hver dag. For det første er det kjedelig, og for det andre kommer du til å ende opp med masse du egentlig ikke trenger. Det dummeste jeg kan gjøre er å gå innom butikken på vei hjem fra jobb når blodsukkeret er lavt og jeg er sliten. Da blir det fort til at jeg MÅ ha en sjokolade på vei hjem når greia er at jeg egentlig er sulten. Dette slipper du om du handler alt på en gang. Jeg elsker å se kjøleskapet fullt så jeg koser meg skikkelig på mandager!

- LEGG FRA DEG TELEFONEN -

Dette må jeg jobbe med selv, men prøv å legg fra deg telefonen fra tid til annen. Du må ikke sitte med en skjerm foran deg til en hver tid. Sett deg i sofaen eller på rommet ditt, tenn litt lys og finn frem en bok eller et blad du kan kose deg med. Det kan også være hyggelig å sette på litt musikk og bare la tankene fly. Hvis du er sammen med andre så kan du finne frem en boks hvor alle legger fra seg telefonene sine slik at dere faktisk har hverandres fulle oppmerksomhet.

- KICKSTART DAGEN - 

Kom deg opp tidlig til tross for at det virker umulig i det vekkerklokken ringer. Kom deg i dusjen, sett på en kaffe og få i deg en deilig frokost som gir deg energi utover dagen. Jeg elsker å starte dagen med havregryn fordi det metter lenge og gir meg energien jeg trenger. Det handler mye om innstilling, og hvis du våkner opp og tenker at i dag skal bli en bra dag, så blir den som regel bra!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FLINK, MEN LITT LAT

Nå føler jeg det er lenge siden jeg har vært personlig med dere, men det er jo egentlig ikke det. Nå sitter jeg her og bare skriver det som faller meg inn. Noen ganger vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, og da finner jeg frem bloggen og begynner å skrive ned tankene mine. Det er en måte å få sortert dem på, og kanskje jeg plutselig finner ut hva jeg egentlig vil og egentlig tenker. Nå som jeg skriver så faller hvert ord ned på siden i det jeg registrerer det. Jeg rekker ikke tenke over det, og av den grunn blir det helt ærlig. Vanligvis kan jeg fort stoppe meg selv og egne tanker fordi jeg ikke vil gå inn på noe, eller fordi jeg tror jeg vet hva jeg egentlig mener om en sak. Det er ganske morsomt når jeg da setter meg ned å gjør dette, fordi jeg blir på en måte enda bedre kjent med meg selv hver gang! Haha, det høres kanskje rart ut, men slik er det nå.

Det var den filosoferingen, men det jeg egentlig skulle gjøre var å skryte av hvor flink jeg har vært i dag! Okei, ikke sååå flink. Jeg sov til halv tolv (!!) noe som er ganske uvant for meg som pleier å våkne senest halv ni av meg selv på fridager. Jeg så ingen grunn til å stå opp helt enda, så jeg lå i sengen og så de siste tjue minuttene jeg hadde igjen av O.J.-dokumentaren. Den er sååå bra, jeg er lei meg for å ha sett den ferdig fordi alt jeg vil nå er å se den igjen. Anyways, etter å ha luftet den lille chihuahuaen med en runde rundt bygget i rosa t-skjortekjole og flipflops (classy walk) følte jeg meg litt mer våken. Jeg fant frem støvkluten og vaskemoppen og satt igang med en veldig etterlengtet vask av leiligheten. Det var på tide. Celine røyter så ekstremt mye om dagen, og jeg er egentlig allergisk så det var virkelig godt å få shinet hele leiligheten. Det stoppet ikke med det, neida. Jeg fant frem en bakebolle og begynte å bake rundstykker! Altså, hva er det som skjer så flink har jeg ikke vært på lenge. Nå sitter jeg riktignok i sofaen med kaffekoppen og Pepsi Max-flasken med Friends på tv og venter på at de skal bli ferdige, men det er helt innenfor. Litt lat, men litt flink!

Nå skal jeg forresten spørre dere om noe! Jeg vil gjerne vite hva dere eventuelt savner med bloggen min og hva dere vil at jeg skal skrive om? Det er litt tendenser til skrivesperre her i dag, så kom gjerne min tips. Jeg elsker å få tilbakemeldinger fra dere 

 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

HAN DREPTE HENNE

God morgen, fine dere! Jeg satt oppe sent i natt fordi jeg har blitt helt hektet på dokumentaren om OJ Simpson. Herregud, så spennende og fascinerende den er! Jeg sitter helt klistret til skjermen, og vil ikke gå glipp av et eneste sekund. Hvis jeg går glipp av en setning må jeg spole tilbake så jeg ikke går glipp av noe. Jeg har alltid hørt om denne OJ-saken, mye på grunn av Kardashians. Allikevel har jeg ikke satt meg ordentlig inn i hva saken egentlig handler om, annet enn at han ble tiltalt for å ha drept Nicole og en venn av henne, før jeg begynte å se denne dokumentaren. Det er helt sykt hvordan han behandlet den stakkars damen, og det kommer helt tydelig frem av OJ har store problemer. Før rettssaken kunne jeg ikke forstå hvordan han kunne bli firkjent. Det var helt tydelig at han hadde gjort dette. Bevisene, historien med vold, det at han rømte og ønsket å ta sitt eget liv. Underveis i rettssaken forstod jeg hvordan dette kom til å ende, og jeg fikk vondt i hele meg. Det er så tydelig at han er skyldig, og hvordan ting ble gjort og det å se hva advokatene hans var villig til å gjøre kun for å vinne er helt sykt. Åh, nei dere må se den alle sammen. Det er den aller beste og mest interessante dokumentaren jeg har sett på veldig lenge!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG LEVER MIDT I RUSEN

Det er en trapp som ligger et lite stykke fra leiligheten min. Jeg tror den tilhører en form for utdanningsinstitusjon, det står noe med lærer på den. Jeg husker ikke helt. Bygningen er veldig fin, og ganske ny. Jeg går forbi og det første jeg ser er en haug av brukte sprøyter og emballasje. Det er ikke snakk om to-tre sprøyter. Nei, det er minst ti. Jeg går videre, og rett foran inngangen til bygningen ligger det enda en haug med akkurat det samme. Sprøyter, emballasje og søppel. Noen ganger sitter det mennesker og ruser seg der. Dett helt åpenlyst, rett foran meg og alle andre som går forbi. 

På vei til butikken møter jeg på minst tre åpenlyse dealere. Ofte står de og dealer i det jeg smyger meg forbi og prøver å lukke øynene for det som skjer rett ved siden av meg. De står midt på fortauet uten å ense menneskene rundt seg, uten noen tegn til å prøve å være diskré. Det er sikkert fem til på veien som jeg ikke legger merke til. Det skjer over alt, rett rundt meg. Ved inngangen til butikken står det en mann og fyrer opp under et flak av aluminiumsfolie. Han står og ruser seg rett foran meg og alle andre som rusher forbi på vei til eller fra noe. Igjen er det helt åpenlyst og igjen prøver jeg å lukke øynene. 

Tidligere på dagen gikk luftet jeg Celine langs Akerselva. Jeg hørte på musikk, men telefonen min gikk tom for strøm i løpet av turen. En mann stopper opp et stykke foran meg i bakken. Jeg tenker at det var et tilfeldig sted og stoppe, og han stirrer nervøst på meg og flakker med blikket før det fester seg på noe annet. Blikket hans finner en annen mann som kommer frem fra bak buskene. Begge kikker på meg, men jeg later som om musikken fortsatt fungerer og at Celine har min fulle oppmerksomhet. Jeg var selvfølgelig nysgjerrig på hva som skulle skje, selv om jeg innerst inne forstod hva som foregikk. I det jeg gikk forbi hørte jeg mannen fra buskene snakke. "Jeg kan skaffe hasj, jeg kan skaffe..." Det var alt jeg rakk å høre, og det er egentlig like greit. Jeg hater å være vitne til dette fordi jeg vet ikke hvor mitt ansvar ligger, og jeg er redd for hva som kan skje om de forstår at jeg forstår. 

Jeg lever midt i rusen. Jeg lever i en verden av andres rus om det gir mening. Det foregår dealing langs hele gangveien og mennesker ruser seg på gatehjørner, bak stolper, på trapper og på benker. Det ligger brukte sprøyter langs fortauet og på de fleste trapper i nærheten. Dette er ting som alltid har vært fjernt for meg, men nå har det blitt en del av hverdagen min til tross for at jeg ikke har noe med det å gjøre. Det skjer ikke at jeg går ut av leiligheten uten å se enten en sprøyte, noen som dealer eller et menneske som ruser seg. Jeg synes det er skikkelig ubehagelig. Det er helt uforståelig for meg hvordan jeg faktisk klarer å lukke øynene for dette hver eneste dag. Hva skal jeg ellers gjøre? Jeg må leve med dette fordi ingen bryr seg om at det deales åpenlyst langs hele Storgata og halve Akerselva. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SAMLE KREFTERKjolen finner du HER

Ah, i dag tar jeg det helt med ro. Jeg har akkurat laget med middag, noe så fancy som pølse og potetmos. Nam, nam. Jeg sitter selvfølgelig og ser på Friends mens jeg prøver å samle krefter til å vaske leiligheten. Jeg skal snart en tur til en venninne og, så det er egentlig bare å komme i gang. Bare ikke helt enda... 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

DEN HVITE MÅNEDEN BLE AVBRUTT

I dag er det akkurat 22 dager siden den siste dagen av Stavernfestivalen, og det betyr at jeg nå har gått 20 dager uten alkohol. Det er egentlig ikke så mye, og vanligvis kunne jeg gått i flere måneder. Problemet er at det er sommer, og med det er det alltid noe som skjer hvor alkohol er ment å være i bildet. Forrige helg var det bursdag, i går var det sommerfest og neste lørdag er det enda en sommer-bursdag. Det er noe med sommer som gjør terskelen for å drikke alkohol mye lavere, og ofte mye morsommere. Jeg merker at jeg gjerne skulle lagt den hvite måneden min til september, oktober eller november. Det å legge den til juli var veldig lite strategisk, men samtidig så var det nå jeg kjente at jeg trengte den. 

I går ville jeg virkelig være med! Det er så mye som skjer, og det var to sommerfester med to forskjellige vennegjenger. Det fristet så inderlig mye å finne frem vinflasken og bli med på moroa. Jeg ville ikke dra hjem når de andre drar på byen, og jeg får veldig lite av å dra ut på byen edru. Jeg irriterer meg for mye over fulle mennesker til at det blir en morsom greie for min del. Jeg ville også være full. Ikke drita, men brisen. Jeg ville være med ut på dansegulvet og slippe meg løs til all den random musikken jeg plutselig elsker og tror jeg kan hvert eneste ord til. 

Jeg tror disse 20 dagene holdt for meg for denne gang. Det var veldig deilig, og jeg merker at huden min er bedre og jeg har mer energi. Jeg har fått en pause, og selv om den ikke ble like lang som planlagt så hjalp det veldig. Jeg skal heller begrense meg til å dra ut maks en gang i måneden med mindre det er noe spesielt. Jeg skal ikke lenger dra ut bare for å dra ut, men kun om jeg virkelig vil. I går var en slik dag, og da er jeg snillere mot meg selv ved å la meg bli med på moroa enn om jeg nekter meg selv å gjøre noe jeg virkelig vil. Det ble litt rotete, men tankene mine er litt rotete noen ganger. Det ble med 20 dager for meg, for på den 21 tok jeg med vinflasken på sommerfest og jeg angrer ikke et sekund!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KJÆRE TEAM JODEL

Kjære Jodel og PR-ansvarlig Barbora Galandakova. I en sak fra Dagbladet svarer dere på kritikken fra blant annet Sofie og meg mot Jodel. Dere sier at dere vil gjøre appen bedre, fjerne kjendis-hets og og mobbing. Dere skryter av dedikerte moderatorer som stepper inn raskt for å forhindre seriøse problemer. Hvor er disse moderatorene når det skrives stygt om andres utseendet, holdninger, bilder, kjærester og personlighet hver enste dag? Hvor er moderatoren som skal fjerne ryktet om at mannen til en navngitt dame mishandler henne? Hvor var disse moderatorene da årets Paradise-sesong gikk på tv, og flere av oss opplevde å bli hetset både stygt og hardt i flere timer under og etter hver episode? Dere sier at de er der og skryter av hvor flinke de er, men hvor er de egentlig?

Hvis vi ser på alt som slipper gjennom modereringen vil jeg påstå at de gjør en ekstremt dårlig jobb. De gjør faktisk en så dårlig jobb at de og dere kan være med på å ødelegge noens dag, uke, måned eller i verste fall liv. Skaden av å bli hengt ut på internett kan være ganske stor, og om du er den som blir hengt ut som mishandler kan det få store konsekvenser for deg som person. Forstår dere ikke dette eller velger dere å lukke øynene? 

I den nevnte saken med Dagbladet er det deres pressekontakt Barbora Galandakova som svarer på deres vegne. Hun gjør ikke en særlig god jobb. Denne uttalselsen forvirrer meg veldig. Jeg forstår ikke om dere er naive eller ser bort fordi dere ikke vil innse hva som foregår på appen deres.

"Hun legger til at Jodel skulle ønske at en eller flere bloggere kontaktet dem, slik at tjenesten kan få et klarere bilde av hva de har opplevd. Ikke minst ønsker Galandakova å finne en løsning på hvordan hetsing kan hindres i framtida."

Dere trenger ikke en mail fra oss for å få et klarere bilde av hva som foregår inne på appen. Det er bare å ta en liten titt inne på diverse gossip-sider og Paradise Hotel om du befinner deg i nærheten av Oslo, og sikkert andre steder også. Det er jodel på jodel med hets og mobbing, og det følges gjerne opp av titalls med kommentarer. Det er ikke nødvendig å sende deg en mail for å utdypende forklare hva vi har opplevd, du kan bare logge deg inn og se selv som alle andre. Dette understreker problemet - dere har ikke kontroll. Dere klarer ikke å ta hånd om en slik app, og det kommer helt tydelig frem etter å ha tilbragt så lite som to minutter på en av de nevnte gossip-sidene. Når skal dere forstå alvoret og når skal dere ta tak?

Det at du vil finne en løsning på hvordan hetsing kan hindres er veldig bra, men da må dere sette i gang tiltak og det med en eneste gang. Hva med at man må registrere bruker med utfyllende informasjon om seg selv, som faktisk må bekreftes slik at det blir lettere å anmelde og utestenge. Alle jodler burde sendes til godkjenning og her bør dere kurse eventuelle moderatorer slik at de forstår hva som er greit og ikke greit å publisere. Jeg vet at det var moderering under den episoden av Paradise hvor Jodel-hetsingen av meg tok helt av. Hvordan vet jeg dette? Fordi en bekjent av meg er moderator. Jeg vet med sikkerhet at hun fjernet mye stygt, men allikevel var Jodel full av hets. Enten er terskelen for hva som er lov å publisere for lav eller så har moderatorene for stor frihet. Jeg vet ikke, men det fungerer virkelig ikke og det er deres oppgave å gjøre noe med dette. 

Kanskje det er på tide å innse at dette har gått for langt og at det er på tide å legge ned Jodel i Norge. Det er synd, fordi ideen bak den er kjempebra og morsom, men dere har mistet kontrollen og det går utover alle som blir skrevet om. Det gjelder ikke bare offentlige personer, men også privatpersoner som saken i Levanger hvor Jodel faktisk ble stengt. Jeg kan ikke gjenta dette nok - det er på tide å forstå alvoret og ta tak med en eneste gang. Vi har fått nok av unnskyldinger og ansvarsfraskrivelse. Dette er ikke godt nok.

UKENS SPØRSMÅL // DRØMMEGUTTEN? VEGETARIANER? SJEKKET OPP PÅ GATA ++

Kan du beskrive din drømme gutt i både utseende og innside?

Det synes jeg er skikkelig vanskelig fordi når det kommer til utseendet på gutter kan jeg falle for veldig mye forskjellig! Altså jeg har hatt crush på alt fra slick back-pappagutt til manbun og tatoveringer, blonde gutter og gutter med brunt hår, trente og ikke trente liksom. Det går så mye på utstråling og sjarm! Jeg har pleid å si at jeg liker høye gutter med brunt hår, solbrun hud, trent kropp, ikke tatoveringer, blå eller grønne øyne, men sånn helt seriøst tror jeg aldri at jeg faktisk har hatt crush på en som ser ut som dette, haha. Når det kommer til personlighet er drømmegutten snill, ærlig og omtenksom, morsom og litt rar, han kan være litt cocky, men søt om dere skjønner og ikke ta seg selv så høytidelig. 

Hvordan reagerer dere jenter på bli stoppet på gata og sjekket-opp? Av fremmede gutter? Er dette er noe jeg ikke har prøvd, fordi jeg er redd noen reagerer med ett *oi*. Såfall: hvordan vil dere bli sjekket-opp?

Godt spørsmål! Det varierer nok fra person til person. Jeg og flere av mine venninner har opplevd dette og alle tar det forskjellig. Før synes jeg det var veldig ukomfortabelt fordi jeg var ganske sjenert sånn sett, men nå har jeg blitt så vant med det å snakke med fremmede mennesker at det bare er veldig hyggelig :D Jeg digger at noen tør å gjøre dette!! En million ganger bedre enn Tinder for eksempel. 

Hvilken kjendis er din drømme-boy?

HARRY STYLES!!!! Jeg er dødsforelsket. Personligheten hans er typ det jeg beskriver over her, i hvert fall ut ifra hva jeg har sett på sånn cirka en million youtube-filmer og intervjuer hehe. Det var en periode hvor det eneste jeg gjorde var å se intervjuer med han, herregud han er så fin. 

Hvor kjøpte du skinnjakken?💞

Den kjøpte jeg på Mango i fjor høst :-)

Hei, jeg så storyen din på insta og lurte på om du var vegetarianer?

Jeg er ikke vegetarianer, men jeg har aldri vært noe særlig glad i kjøtt. Jeg klarer ikke spise kjøttstykker som biff og sånt for eksempel, og må ha det stekt ihjel omtrent hvis jeg skal klare å få det i meg. Samtidig elsker jeg burgere og pølser, hehe. Jeg spiser generelt veldig lite kjøtt bare fordi jeg synes det er litt ekkelt på en måte jeg ikke klarer å beskrive. Jeg synes det er veldig moro å teste ut vegetar-produkter fordi det er utrolig mye godt! Det er rart hvordan de klarer å lage ting som smaker så likt, men som ikke inneholder kjøtt. Pølsene fra Coop smaker omtrent som Gilde grillpølser, hvor sykt er ikke det?

Liker du romantiske øyeblikk?

Både ja og nei. Jeg kan fort synes at det blir veldig kleint, og jeg er så dårlig i sånne sett, men det kan være hyggelig. 

Hva heter undertøysbutikken du jobber i? 😄 Har dere bra undertøy der?

Den heter Triumph, og vi har så mye fint! Nå kommer det snart masse nyheter i butikk, og det er mye fint i vente. Undertøyet er av veldig god kvalitet, så kom og kjøp!


Denne bodyen er derfra! Den ligger forresten ute til salgs på Tisen min nå @ andreasveinsdottir
 

Hvor ofte jobber du? Er det fulltids jobb å være blogger?

Nå jobber jeg bare rundt fire ganger i uken, men før juli jobbet jeg fem til seks dager i uken. Det er absolutt en fulltidsjobb, og jeg bruker den halvtimen med pause jeg har på butikkjobben min til å jobbe med bloggen. Jeg er alltid på jobb.

Kan du lage et innlegg hvor du viser frem interiøret du har bestilt?

Det skal jeg absolutt gjøre!

Hvordan er maten på Olivia? Er det greit mat der til rimelig pris? :)

Ja, det er helt grei mat til rimelig pris. Godt beskrevet! Jeg synes pizzaen er helt OK. Den kan du få bedre andre steder, men focacciaen er skikkelig god, og det samme er aiolien der. Min favoritt-rett er Pollo Panchetta-salaten. Den er skikkelig og og blir servert med nettopp focaccia!

Hva er dine 3 favoritt dyr og hvis du kunne kjøpt et hvilken som helst dyr hvilket hadde du kjøpt? :)

Åh, så vanskelig å velge tre! Det er jo så utrolig mange fine dyr i verden, og jeg elsker dyr så dette blir vanskelig... Jeg må si løve fordi det er favoritt-dyret mitt, men jeg ville ikke kjøpt det fordi de skal få leve i det fri hvor de hører hjemme. Jeg synes også pandabjørner er superfine, så det må kanskje bli nummer to her. Nå blir det vanskelig da, skal jeg velge hund eller katt som favorittdyr? Jeg er så glad i begge to! Jeg vil kjøpe både hund og katt, så jeg klarer ikke velge unnskyld jeg vil ha begge deler.

Kan du begynne å laste opp videoene på youtube? Er mye lettere å se da! :D

De ligger på YouTube også! Du finner kanalen min HER. Jeg skjønner så lite av YouTube haha, det er derfor jeg bruker Blogg.no sin opplaster og ikke har promotert kanalen min i det hele tatt hehe. Hva gjør at det er vanskelig å se via den? :-)

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

EN TYPISK OSLO-DAG

God morgen! Jeg sitter og gjør meg klar for å være innestengt i en butikk i åtte timer, men det går helt fint fordi jeg har hatt to kjempefine fridager. I går hadde Marte og jeg en skikkelig Oslo-dag. Vi gjorde typiske ting man gjør på fridager i hovedstaden som jeg sjelden tar meg tid til. Vi gikk en tur i Bogstadveien og handlet litt. De har satt ned salget på Samsøe til 70% og jeg fant et par godbiter jeg skal vise dere senere. De hadde så mye fint, så om du har tid ville jeg tatt en tur innom der før alt forsvinner altså. Vi tuslet rundt, og havnet til slutt på Kaffebrenneriet på Bislett. Det var så koselig, ikke noe hastverk og egentlig ingen planer. Solen skinte og vi vandret rundt i lange blomster-kjoler begge to. Det var rett og slett en perfekt Oslo-dag. 

Jeg skal nesten rett fra jobb til sommerfest hos Sara! Det blir så koselig. Jeg er skikkelig fan av sommerfester, særlig de som involverer grill. Det blir bare en rask tur hjemom for å lufte Celine, dusje og sminke over det jeg tar på meg i dette øyeblikk før jeg turer avgårde igjen. Det blir en litt hektisk dag, men sånn er det innimellom. Det er litt gøy! Jeg vet allerede hva jeg skal ha på meg, nemlig en superfin kjole jeg fant på Samsøe i går, hihi. Dere får selvfølgelig se senere (om jeg får overtalt noen på festen til å ha et lite photoshoot med meg). 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG SKAL PÅ DATEDet begynner å bli en stund siden jeg publiserte innlegget "jeg søker kjæreste" hvor Sofie og Morten har tatt på seg jobben om å finne en date til meg. Jeg sa at jeg skulle oppdatere dere, og nå er det på tide. Frem til nå har det ikke skjedd så mye, men i følge Kirsten giftekniv 1 og 2 har det kommet masse mail, noe som er veldig moro! Nå er de to sammen i Bodø og har gått gjennom en del av denne mailen. Sofie ringte meg på onsdag og fortalte at de faktisk har sett gjennom all mailen og funnet noen de vil jeg skal på date med! Herregud, så rart det er å ikke skulle velge dette selv. Jeg får faktisk ikke vite noe om hvem det er enda en gang, så jeg er selvfølgelig veldig spent. Nå gleder jeg meg til hun skal hjemom en tur før hun drar videre til Portugal så jeg får vite mer! Når og hvor det blir date vet jeg ikke enda, men date blir det i hvert fall. Dere får selvfølgelig full update når i etterkant og når jeg vet noe mer 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

I PREFER IT IN BLACK


Jakke og veske Mango // Jumpsuit H&M // Hårbånd BikBok // Sko Reebok 

Dere vet, black is my happy colour og alt det der. Nei, det er ikke akkurat fargen som gjør meg glad, men jeg elsker helsort! Jeg synes det er skikkelig fint innimellom. Det er klassisk og passer til nesten alle anledninger, og det er bare så rent og kult på samme tid. Dette antrekket bruker jeg stadig, mest fordi jumpsuiten er superdigg.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

EN SKYGGE AV MEG SELV

Akkurat nå sitter jeg foran sminkebordet mitt. Dette har blitt mitt skrivested. Jeg konsentrer meg så godt her uten at jeg helt vet hvorfor. Det er så fredelig, og med gardinene halvveis trekt for så det skinner akkurat nok lys gjennom til at jeg ikke trenger å bruke taklampen er det perfekt. Jeg tror dette er favorittstedet mitt i leiligheten, og det var egentlig det i den forrige leiligheten også. 

Nå er det helt stille her, bortsett fra lyden av en fyr som plystrer på gaten utenfor. Jeg har jeg vært hjemme alene i flere dager, foruten et lite besøk av Kevin og André i går natt, og føler at jeg begynner å venne meg til det igjen. Før elsket jeg å være alene, og jeg trengte å tilbringe tid alene for å ha det bra med meg selv. Nå savner jeg å være rundt mennesker nesten hele tiden. Ikke mennesker, det blir feil, fordi det er ikke sånn at jeg kan ta meg turen ut i Storgata og føle meg bra liksom. Jeg mener at jeg savner å være rundt mine mennesker, mine venner. De gir meg inspirasjon og glede i hverdagen, og det er et utrolig deilig tilskudd i et travelt liv. Allikevel begynner jeg endelig å kjenne på gleden av stillheten igjen. Jeg merker hvor deilig det er at det kun er meg og mine tanker sånn innimellom. Det er lenge siden sist jeg kjente på den følelsen, og jeg har faktisk savnet den litt. Samtidig gleder jeg meg til enten Sofie eller Kevin kommer tilbake fordi jeg blir fort lei av stillheten. Heldigvis har jeg venner på overnattingsbesøk hver dag så jeg slipper å sove alene i leiligheten fordi det tør jeg rett og slett ikke.

Det som er veldig positivt uansett er hvor utrolig mye bedre jeg har det etter at jeg klarte å ta kontakt med egne følelser og sette ord på hvordan jeg har det. Ved å dele dette føler jeg at jeg virker er meg selv, og jeg er så glad og lettet! Det har på en måte vært en del av meg som har blitt holdt skjult, men nå som alt er ute i det åpne er det ikke noe å tenke på. I stad fant jeg et notat på mobilen min som jeg skrev for bare noen uker siden.

"Jeg er så stille om dagen. Det er som om jeg ikke har noen verdens ting å si. Når jeg er med vennene mine er jeg stille. Jeg har ingenting å komme med. Det er ulikt meg, og jeg er ikke komfortabel med det i det hele tatt. Jeg føler meg til tider som en skygge av meg selv, som en stille og innesluttet versjon av meg. Jeg vil være glad, sprudlende og full av liv, men hvor blir det av gnisten i meg? I det siste har jeg sett på det meste som negativt, og gleder meg så vidt over det positive. Jeg vet ikke om det er fordi jeg har mye å tenke på og er stresset over alt mulig rart, men det er ikke moro. Jeg har et moment i livet mitt som tar mye energi og som drar lykken ut av meg. Jeg vet at jeg må kvitte meg med det, men sånt skjer ikke over natten. Jeg håper jeg klarer å komme tilbake til meg selv ganske snart."

Det er slik jeg har følt det fra tid til annen på grunn av det jeg holdt skjult, men nå føler jeg meg bare glad og virkelig som meg selv. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

FRISK OG DEILIG SALAT

På tirsdag slang jeg sammen en skikkelig digg salat! Jeg gikk forbi en frukt- og grønt-sjappe i Torggata på vei hjem fra jobb og bestemte meg for å putte det som fristet i handlekurven. Jeg hadde i bakhodet at det lå en salatblanding hjemme, og at jeg hadde både pasta og pesto stående i kjøkkenskapet. Det er så digg med slike sjapper. De har masse og veldig godt utvalg til ganske rimelig pris. Jeg plukket med meg ananas, cherrytomater, avokado, løk og paprika for å nevne noe. Da jeg skulle starte på salaten fant jeg ut at jeg skulle slenge oppi akkurat det jeg hadde lyst på, og det ble faktisk skikkelig godt! Derfor tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Kan man kalle en enkel salatblanding for en oppskrift egentlig? Jaja, jeg gjør det jeg. 

DU TRENGER

En neve pastaskruer (jeg bruker fullkorn fordi jeg liker det best)
Grønn pesto ( cirka 2 t-skjeer)
Forskjellig salat eller eventuelt en salatmiks som jeg brukte
En halv paprika
En halv avokado
Passe mengde mais
En halv agurk
En kvart rødløk
Cherrytomater (så mange du ønsker)
To tykke skiver ananas (ikke fra boks, det er ikke like godt)

Kok opp pastaen som anvist på pakken, skyll den i kaldt vann og la den kjøle seg ned mens du lager resten av salaten. Skjør opp alt av grønnsaker, og ha i den mengden du foretrekker selv. Over her har jeg skrevet sånn cirka hva jeg brukte, men om du liker mer av noe så er det bare å hive det i. Bland alle grønnsakene med salatmiksen. Ta to t-skjeer med pesto (eller mer/mindre alt utifra hvordan du liker det) i en bolle med de avkjølte pastaskruene og blandet det godt sammen. Ha pastaskruene med pesto i salatblandingen, så er du klar for en deilig, frisk og mettende salat!


I tillegg til salaten lagde jeg en guacamole med den andre halvdelen av avokadoen. Den holder seg ikke uansett, så det var like greit å bare få brukt den opp. Jeg er veldig glad i guacamole, og kan nesten sitte og spise det med skje, hehe... Nå brukte jeg en del på salaten før jeg spiste resten med nacochips som snacks på kvelden. Nam, nam. Jeg er ingen guacamole-spesialist, men her er hva du trenger for å lage min versjon. 

1/2 avokado
1 fedd hvitløk
4 Cherrytomater (i små biter)
Litt finhakket rødløk
Saften av 1/2 lime
Salt og pepper

Mos avokadoen til en jevn blanding. Finhakk hvitløk og ha i blandingen med salt og pepper før du blander alt sammen veldig godt. Skjær opp løk og cherrytomater og ha det i blandingen sammen med lime-saften. Bland alt godt sammen og derav har du en guacamole som smaker ganske så godt. Du kan også ha i litt chili, det er faktisk ganske digg.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DENNE SMINKEN BRUKER JEG

Etter at jeg la ut sminkevideoen min er det flere som har spurt om jeg kan linke til sminken jeg har brukt! Det kan jeg selvfølgelig gjøre. Jeg har funnet frem til alt på nett bortsett fra en del av kostene, men de er ikke noe å anbefale uansett så det er like greit. Jeg må få kjøpt meg nye snart, det er bare at jeg er veldig lat når det kommer til å fornye ting, hehe. 

Foundation jeg bruker er fra Guerlain og heter Parure Gold Fluid Foundation. Den har jeg brukt i flere år og jeg elsker den både fordi den dekker godt og fordi den er lett å påføre. Jeg har den i farge 03, men som jeg sa i videoen er den litt for mørk for meg nå fordi jeg merkelig nok er bleikere nå, midt på sommeren, enn hva jeg har vært på flere år tror jeg. Sånn kan det gå. Uansett så er den supergod.

Du får kjøpt den HER eller i en Kicks-butikk. 

Svampen jeg brukte til å påføre foundation og contouring er fra H&M og fungerer helt fint. Jeg har tidligere brukt en fra Real Techniques, og jeg tror nok jeg kommer til å gå tilbake til den neste gang jeg skal ha ny sminkesvamp. Når det kommer til resten av "verktøyet" så er det fleste kostene helt okei, og ikke noe særlig å skryte av. De er fra eBay og H&M, så de skal nok byttes ut ganske snart. Den kosten jeg faktisk er fornøyd med er den jeg brukte til å påføre alt av lyst pudder. Den er fra Frøya og kan kjøpes hos Beauty House eller via linken under bildet. 

Sminkesvamp fra Real Techniques HER / Sminkekost fra Frøya HER

Jeg bruker NYX Wonder Stick for å lysne opp og markere kinnbein, altså contoure litt. Den fåes kjøpt på for eksempel H&M, de har faktisk ganske mye NYX så hvis jeg glemmer å bestille noe eller trenger noe med en gang pleier jeg å gå innom der. Der kjøper jeg også bryn-geleen, settingsprayen, translucent pudder og leppestiften. Jeg tror også de har det på Cubus, eller så kan du kjøpe alt via lenkene under bildet.

Contour Stick HER / Finish pudder HER / Bryn-gele HER / Leppestift HER / Settningspray HER

Jeg viste frem to forskjellige solpudder i videoen. Det ene er fra Benefit og heter Hoola Bronzer. Den finnes i vanlig størrelse og i en miniversjon som jeg har. Den er så liten, men drøy og den er perfekt å ha med seg i vesken på fest eller på jobb! Jeg synes den er ganske bra, men pudderet jeg brukte i videoen er fra The Balm og heter Bahama Mama. Dette har jeg brukt i flere og og er superfornøyd. Jeg viste frem og brukte en contourpalette i pudderform. Jeg bruker ofte de mørke fargene her, men i videoen brukte jeg kun de lyse for å lysne opp under øyne, på hake og i pannen. Jeg er skikkelig fornøyd med dette, og det er første gang jeg har det! Paletten er fra Revolution og heter Ultra Contour Palette. Det er også en highlighter i dette settet som er ganske bra, men jeg holder meg til Mary-Lou Manizer fra The Balm som jeg har brukt i flere år.

 Hoola Bronzer HER / Bahama Mama HER / Contourpalette Revolution HER / Highlighter Mary Lou-Manizer HER

Øyenskyggepaletten er fra Viva La Diva og heter Nudie Two. Det er en palette med jord- og gullfarger og det synes jeg er veldig fint! Her har jeg farger både for hverdag og fest, og jeg er ganske fornøyd med denne. Til å tegne opp brynene brukte jeg en øyenbrynspenn fra MAC. Jeg har den i fargen SPIKE. Jeg brukte brynsfarge i pudderform fra H&M i tillegg. Den er ikke veldig bra for å være helt ærlig, men igjen er jeg for lat til å bytte hehe. Kom gjerne med tips til noen gode brynsfarger i pudderform!

Øyenskyggepalette HER / Brynspenn HER

Det er selvfølgelig bare å spørre i kommentarfeltet om det er noe mer dere lurer på! Dette er produktene jeg som regel bruker til hverdagssminken min, men noen dager bruker jeg kun pudderbasert sminke. Det kan jeg kanskje vise dere senere en gang om dere er interessert i det? Let me know!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

 

JEG VÅKNET TIL TO FULLE GUTTER PÅ SOVEROMMETJeg kom meg faktisk ikke opp av sengen før en liten halvtime siden. Planen var å stå opp klokken åtte, komme meg på trening, få blogget litt og gjort andre ting jeg har på planen før jeg skal møte en venninne i byen halv tolv. Det kan jeg bare glemme nå fordi her sitter jeg med vått hår uten anelse om hva jeg skal ha på meg. Akkurat i dag er det faktisk ikke min latskap som er skyld i dette. Jeg ble nemlig vekt klokken halv seks i dag tidlig da Kevin og André kom hjem hit og synes det var veldig gøy å vekke meg. De hadde nemlig vært ute en tur, og da var det jo veldig gøy å plage meg litt før de fikk lagt seg hehe. Jeg ble jo faktisk liggende våken en time, og egentlig kunne jeg da bare stått opp, men jeg ville sove bittelitt til. Det ble jo noen timer da, så her sitter jeg og er egentlig dritstressa, men det klarer jeg liksom ikke gjøre om til effektivitet om dere skjønner. Jeg begynner å gjøre alt mulig annet, som for eksempel å sitte her og skrive til dere. Det er hyggelig da, men nå er jeg faktisk nødt til å få tørket håret og få i meg litt frokost. Senere i dag kommer et innlegg med link til alle produktene jeg brukte i sminkevideoen min til dere som har etterspurt det 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

PRØVESVAR FRA LEGEN...

Det er bare en liten stund siden jeg var hos legen for første gang på lenge. Sist jeg var der sjekket jeg meg for alt av sykdommer før avreise til Mexico, men før det må det ha vært flere år siden sist. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler ikke for å gå til legen. Det meste som feiler meg går over etter hvert, og hvis ikke pleier jeg å lære meg å leve med det. Det er skikkelig teit fordi hvis jeg faktisk finner ut av hva det er så kan jeg jo få hjelp til å gjøre det bedre! Jeg blir for eksempel skikkelig dårlig i magen hvis jeg for eksempel spiser italiensk pizza, altså noen ganger gjør gjør så vondt at jeg nesten ikke klarer å snakke. Jeg får også masse luft i magen av leverpostei og pølser. Det er veldig rart. Jeg lurer litt på om det kan være gluten eller om det kan være egg, eller kanskje laktose? Jeg har uansett aldri sjekket det fordi jeg er for lat og lever heller med smertene. Dum meg.

Nå har jeg snakket meg veldig bort. Det jeg egentlig skal fortelle er at jeg tok noen tester sist jeg var hos legen, og jeg har endelig (etter typ 6 år med pollenallergi) fått bekreftet hva jeg faktisk er allergisk mot! Da jeg kom hjem og åpnet postkassen for første gang siden ferien raste det ut reklame og brev, og blant de var det et brev fra legekontoret. Av en eller annen grunn synes jeg det er litt skummelt med slike brev. Hva o jeg plutselig åpner det så står det at jeg er dødssyk? Da ringer de kanskje... Det minner meg på en veldig morsom historie jeg skal fortelle om senere! Uansett, det jeg fikk svar på var selvfølgelig allergitestene og jeg var heldigvis ikke dødssyk. Jeg har egentlig diagnotisert meg selv med allergi mot Bjørk- og gresspollen. Jeg hadde rett, woho! Det er egentlig ikke så mye å juble for, men nå har jeg endelig fått bekreftet dette og da kan jeg få sterkere medisiner og til og med vaksine så jeg slipper dette helvete neste sommer. Nå er jeg skikkelig glad!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

THROWBACK STAVERNFESTIVALENAltså på Stavernfestivalen møtte jeg plutselig på Alvin! Det var han som filmet "hotellromprat" før vi dro til Mexico. Det var så hyggelig å se han igjen, og han er jo en helt amazing fotograf så han tok noen bilder av meg som babet meg så godt jeg kunne etter en flaske vin, hehe. Jeg hadde helt glemt dette frem til han sendte meg bildene i går, men nå må jeg jo dele disse med dere! Ååh, nå savner jeg Stavernfestivalen... Heldigvis er det snart Findings, det blir moro!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG HAR HOLDT DETTE INNE ALT FOR LENGE

Jeg vil starte dette innlegget med å si tusen takk til både kjente og ikke kjente som har skrevet så mye fint til meg etter at jeg delte innlegget i går kveld. Det betyr utrolig mye, og jeg klarte ikke lese gjennom noe av det som ble skrevet da jeg gikk hjem fra butikken i går fordi tårene kom med en gang. Jeg er ikke en person som vanligvis åpner meg opp så veldig, og særlig ikke for så mange mennesker. Allikevel er jeg glad for at jeg gjorde det fordi nå føler jeg meg ti kilo lettere. Det er så teit å skulle gå rundt og skjule hvordan man har det, og å ikke tørre å være ærlig om dette. Jeg har holdt dette inne så alt for lenge. Jeg har ikke fortalt en eneste sjel hvor mye dette faktisk har påvirket meg, så det er deilig at de rundt meg nå vet hvordan ting egentlig er. Jeg er lei av å holde ting inne, fordi det hjelper ikke i det hele tatt. Så igjen, tusen millioner takk for fine meldinger og kommentarer! Det betyr så uendelig mye for meg, det skal dere vite 


Genser H&M // Kjole, solbriller og veske BikBok 
 

Over til noe helt annet. Dagens irritasjonsmoment. Altså jeg hadde nesten skrevet ferdig et innlegg med link til alle produktene jeg brukte i sminkevideoen min. På en eller annen måte klarte jeg å gå ut av det og alt ble borte! Det er det verste som kan skje, fordi jeg var ganske fornøyd med hvordan det innlegget så ut til å bli. Åååh, nå må jeg begynne helt på nytt, men det rekker jeg ikke før i kveld.. Herregud, tekniske ting er veldig irriterende noen ganger. Nå skal jeg komme meg på jobb. Etter i dag har jeg fri helt frem til lørdag så det skal bli veldig deilig! Jeg passer Celine ut uken og regner med at hun blir fornøyd når jeg ikke er borte hele dagen. Hun er så selskapssyk at det er helt utrolig. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET ER DIN SKYLD AT JEG FØLER MEG ØDELAGT PÅ INNSIDEN

Dette er det mest åpne og personlige jeg noen gang har delt på bloggen. Ikke en gang mine nærmeste visste hvordan det var før jeg sendte dem denne teksten for noen dager siden. Jeg velger å publisere dette innlegget for meg, og for dere som har det som meg. Jeg publiserer ikke dette for å henge ut noen, men fordi jeg skulle ønske at noen hadde fortalt meg at de også har det slik sånn at jeg ikke hadde trengt å føle meg så alene. Nå vet jeg at det er mange som er i en lignende situasjon, men før det trodde jeg ikke at noen kunne forstå hvordan jeg hadde det og hvorfor ting var som det var. Jeg publiserer dette fordi jeg tror og håper det kan hjelpe for dere som dessverre kan kjenne dere igjen i det jeg skriver. Når noen nær deg er syk kan det påvirke deg så utrolig mye, og det er lett å glemme at du også kan få lov til å ha det vondt selv om andre har det verre. Dette er til dere som har en psykisk syk person i livet deres om dere er veldig glad i. Alle har sin egen historie, og dette er min.


Det er lettere for meg å ta avstand enn å faktisk være med deg... Jeg vet at mye ikke er din skyld. Du er syk, og sykdommen du har gjør at du blir slik. Allikevel klarer jeg ikke alltid å skille de to. Det blir for vanskelig, og det blir for mye.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å endre dette. Det er vel slik at jeg burde vist mer forståelse, men hvor mye skal jeg måtte tåle fordi du er syk? Belastningen på de rundt deg er nok veldig mye større enn hva du tror. Jeg har flere ganger prøvd og ønsket å kutte deg ut av livet mitt fordi jeg ikke orker mer. Det har aldri vært lett å komme frem til den avgjørelsen, og det er en grunn til at det aldri går. På en måte vil jeg ha deg her, og på en annen måte så trenger jeg deg kanskje litt? Jeg vet ikke, men jeg vil ikke trenge deg og kanskje jeg heller ikke gjør det. 

Jeg har mange gode minner, men de begynner snart å falme. De hører fortiden til, og de siste årene har det ikke blitt et eneste. Det er som om en del av meg revner hver gang jeg møter deg. Det er vanskelig og det er vondt å være med deg. Jeg vet aldri når du skal bikke over, men jeg vet at det mest sannsynlig skjer. Du gråter og presser på følelsene mine. Du gjør meg så vondt, særlig når du presser på ting jeg ikke kan noe for. Det er ikke min skyld at vi ikke er en familie lenger, og det er ikke min skyld at vi ikke går sammen. Det er heller ikke min skyld at du føler deg alene, men det er meg du legger skylden på. Det har du gjort lenge, og jeg orker ikke mer. Jeg orker ikke ha dårlig samvittighet fordi jeg har det bra og er lykkelig på den andre siden av gata. Det gjør vondt å tenke på at du sitter alene, men etter alt så klarer jeg ikke utsette meg for deg. Det er helt jævlig å si, men jeg orker ikke dra fra deg og føle meg som dritt. 

Jeg husker enda små kommentarer du kom med for å bryte meg ned. De sitter igjen, og de vil nok alltid være der. Jeg klarer ikke glemme. Det var en gang du ble med meg på shopping. Jeg sa at jeg trengte en ny bukse fordi den jeg hadde på begynte å bli for stor. Da svarte du kaldt at "den ser ikke for stor ut" og målte meg med blikket. Den var for stor, men allikevel gjorde det vondt. Hvorfor dette behovet for å dra meg ned? Er det for at du skal føle deg bedre? Når du er den du er, og jeg er den jeg er bør din eneste tanke være å løfte meg opp. Du bør sette meg først, men det gjør du ikke. Hvorfor ikke?

Da jeg var yngre likte jeg ikke nesen min, og snakket useriøst om å operere den når jeg ble eldre. Du kikket på meg med smale øyne og et hånlig uttrykk lenge, før du sa at jeg hadde en annen mye større feil i ansiktet som jeg burde operere først. "Hva da?" spurte jeg. Fordi jeg fant ingenting annet jeg var misfornøyd med, til tross for at jeg nå så etter. Nei, det ville du ikke si. Jeg fikk gå rundt med denne feilen jeg da. Det at du ikke ville fortelle meg det gjorde at jeg begynte å lete etter fei. Er du klar over hvor skadelig dette kunne vært for en ung jente? 

Det at du begynner å gråte foran meg nesten hver gang jeg ser deg er en påkjenning. Du får ikke min sympati der og da, men du skal vite at det gjør forferdelig vondt. Du gjør det allikevel. Jeg trekker meg enda lenger unna. Sist du var her la jeg meg i sengen og gråt etterpå. Da var du bare blid og hjelpsom, men påkjenningen av å holde deg slik og hele tiden være redd for at det skal snu var så tung. Jeg gråter nå. Fordi jeg kjenner på dette hele tiden, og det er veldig vondt. 

Jeg vet aldri hvilken versjon av deg jeg møter, og derfor kan jeg ikke ta den risken. Jeg orker ikke få de lange meldingene med glade emojis fordi jeg vet at det bare er en bølgetopp og at du snart skal seile ned igjen. Jeg klarer ikke tro på det. Jeg vil heller ikke ta telefonene av deg som gråter fordi jeg skrev at jeg var glad. Jeg vil ikke ha meldingene om at det er vondt for deg å se at jeg har det bra, fordi jeg vil ha det bra. Hvorfor kan du ikke unne meg å ha det bra selv om det ikke er hos deg? Du har ingen sperrer på hvordan du er rundt meg. Du oppfører deg ikke som den du skal være, men som en tenåring i trassalderen. Du gjør alt for å dra meg ned ved konflikter, og du gjør sjelden noe for å dra meg opp. Jeg kan ikke være fornøyd med meg selv, det er alltid noe galt som skal pekes på. Er det fordi du har det så jævlig med deg selv og vil at jeg skal være der nede med deg? Jeg forstår ingenting, men det gjør kanskje ikke du heller. Du er syk, men det kan ikke forsvare alt, alltid. Du må forstå hvorfor det er vanskelig for meg å ha deg nær. Jeg vet om andre i min situasjon som faktisk har klart å kutte personen het ut, og det er vondt, men jeg forstår dem godt. Du må faktisk sette deg selv foran, og uansett om du er den du er så skal jeg ikke behøve å måtte tåle alt. 

Jeg legger mye skyld på deg, men den bør du faktisk ta. Det er faktisk din skyld at jeg noen gang føler meg ødelagt på innsiden. Det er din skyld at jeg ofte er trist og sint. Det er din skyld at jeg ikke stoler på noen. Det er din skyld at jeg er redd for å stifte familie. Jeg er rett og slett dødsredd for at barna mine skal måtte gå gjennom det jeg har gjort. Jeg er livredd for å bli som deg, og det er derfor jeg alltid prøver å være sterk. Jeg skal ikke bryte sammen som du gjorde. Jeg skal ikke bli som deg. Aldri. 

Jeg vet ikke om jeg tør å publisere dette. Jeg vet heller ikke om jeg vil at du skal lese dette. Det kommer til å bli hardt, men på den andre siden trenger du det. Du trenger å forstå hvorfor jeg tar avstand, men jeg er redd for hva som kan skje om tar dette til deg. Jeg aner ikke, men jeg trengte å skrive dette. Nå er jeg faktisk lettet. Jeg har aldri satt ord på dette før, og det var godt. Jeg gråt meg gjennom hele teksten, men nå føler jeg meg lettet. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

INTERVJU HJEMME HOS MEG

Nå har jeg akkurat gjort ferdig et intervju her hjemme hos meg. Jeg er veldig spent på resultatet, og gleder meg til å lese det! Intervjuet handlet blant annet om ungdom og drikkevaner. Jeg har skrevet en del om drikkepress og alkohol på bloggen, så jeg synes det er moro at noen har fått med seg dette og ønsker å snakke med meg om slikt! Nå skal jeg gå en liten tur med Celine før jeg skal gjøre meg klar for jobb. I kveld forsvinner Celine fra meg, og det blir så trist! Det er skikkelig hyggelig å komme hjem til en så blid, liten hund hver dag. Jaja, hun kommer heldigvis snart tilbake. 

I går kveld var vi ute og spiste for å feire verdens fineste Marte som endelig ble 22 år og like gammel som resten av gjengen. Det er bare synd at jeg snart blir 23, hehe... Feeling old. Vi ble sittende veldig mye lenger enn hva vi pleier. Det er så typisk oss å hive i oss mat og vin før vi drar hjem igjen. Nå ble vi sittende i flere timer og bare nyte. Det endte opp med at jeg bestilte meg en dessert jeg har hatt lyst til å prøve lenge, nemlig Nutella Cheesecake! Den var skikkelig god, så den anbefales på det sterkeste om dere skal på Olivia. Fineste bursdagsjenta, Marte! 


 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SMINKEVIDEO

Det er flere som har ønsket å se en video av hvordan jeg sminker meg! Jeg vil selvfølgelig at dere skal synes det jeg publiserer er interessant, og jeg elsker at dere kommer med tips til hva jeg kan blogge om. Her kommer en sminkevideo av hvordan jeg sminker meg på en helt vanlig dag.

EN DEILIG DAG + SMINKEVIDEO

I dag har jeg hatt en veldig produktiv og fin dag! Jeg rakk å gjøre masse i dag tidlig, blant annet å spille inn en sminkevideo til dere. Det er mange som har etterspurt dette, og jeg vil selvfølgelig gjøre noe dere synes er moro så da ble den spilt inn. Den må bare redigeres og lastes opp, så kommer den på bloggen. Jeg fikk også hengt opp bildene mine, vasket masse klær og gjort en del småting som var nødvendig. Resten av dagen har jeg brukt med Marte som har bursdag i dag! Vi har gått litt rundt i byen, Marte har shoppet litt bursdagsgaver til seg selv og like før vi dro hjem satt vi oss ned for å nyte sola som faktisk fant veien ut av skyene i en liten halvtime. Dette har rett og slett vært en veldig deilig dag, og nå skal vi på Olivia for å feire bursdagsjenta! 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL

Har du bodd på Island ? Snakker du islandsk ?

Nei, jeg har verken bodd på Island eller kan snakke islandsk. Det synes jeg er veldig trist, og jeg har som mål å gjøre begge deler en gang i livet! Jeg har skrevet mer om Island og mitt forhold til det HER

Åhh, du er så pen! Det smykke med en A på, hvor er det fra?

Tusen takk, så søt du er <3 Det er fra Glitter!

Så fin kjole :-) Hvilken butikk jobber du i?

Tusen takk <3 Jeg jobber i en undertyøysbutikk!

Er dere seriøse med kjærestejakten eller er det et PR-stunt?

Haha, vi er seriøse med glimt i øyet for å si det slik. Du kan lese hva jeg skrev om disse påstandene HER om du vil. 

Har du fortsatt dagbøkene? Hadde vært moro å lese det du skrev og tenkte den gangen du skrev i dagbøkene. Kanskje lage et par innlegg der du viser noen utdrag?

Jeg kastet de da jeg flyttet fordi jeg ble så klein av å lese hva jeg hadde skrevet, haha.. Nå angrer jeg litt!

Kan jeg spørre hvilken str du har i den fine kjolen? Tenker å bestille den selv, men har ikke peiling på str?

Den er helt vanlig i størrelsen, så kjøp det du vanligvis bruker :-)

Hvor er øredobbene dine fra?

H&M :D

Kan du ikke få Kevin til å ta noen bilder av deg? Dra han med deg litt rundt omkring i oslo der det er fint å ta bilder. 

Jo, han kommer nok tilbake om ikke så alt for lenge så da skal jeg dra med han ut på et lite bloggshoot ;-) Takk for god idé!

Hvordan var det å se videobloggen til Sofie?💞

Det var veldig spesielt. Det å se noe så sårt, uansett om man kjenner dem eller ikke er veldig spesielt og veldig rørende. 22. juli og Utøya er noe som berørte hele Norge, og jeg husker den dagen utrolig godt selv. Jeg satt hjemme foran tv-skjermen og fulgte med på alt av nyheter og jeg husker så utrolig godt da det startet å komme inn nyheter om Utøya. Jeg husker at jeg så tallet av drepte stige, jeg husker klippet hvor Maria Mena sin cover av "mitt lille land" ble spilt av mens man så teltene der ungdommene bodde, klippet av jenta som lånte bort gummistøvlene sine til Gro og huset der nettopp Sofie opplevde alt sammen. Da var alt så fjernt, men fortsatt veldig vondt. Nå tenker jeg bare på at hun var der. Et av teltene var kanskje hennes, og hun satt kanskje på en av bussene i bakgrunnen av reporteren da de ankom hotellet. Det å nå høre henne fortelle om sin opplevelse og høre hvor vondt hun hadde det, og fortsatt har det gjør veldig vondt. Jeg så videoen sammen med henne noen dager før hun publiserte den, og det var veldig spesielt å se den med henne ved siden av meg. Jeg har aldri hørt henne snakke i detalj om hendelsen, og jeg har heller ikke spurt. Da jeg så den så fikk jeg veldig vondt i hjertet mitt fordi det var helt jævlig å se det, men samtidig var det på en aller annen måte veldig fint. Jeg er så utrolig stolt av den jenta og hva hun har oppnådd i livet sitt! Det at hun ikke ga opp da hun ville gi opp og at hun har klart å komme seg dit hvor hun er i dag. Hun er så utrolig sterk, mye sterkere enn hva noen bør behøve å være! Dette ble et langt svar, men en filmen vekket mange følelser.  

DETTE GJØR MEG FLAU

God morgen! I dag har jeg tenkt til å ha en skikkelig blogg-formiddag. Jeg skal prøve å få spilt inn en video til dere blant annet, og så skal jeg få skrevet litt. Senere skal jeg møte Marte fordi hun har bursdag i dag, woho! Det var henne jeg feiret på lørdag, men i dag er den virkelige dagen så vi skal gjøre akkurat det hun har lyst til egentlig. I kveld skal vi på Olivia for bursdagsmiddag, så det blir superkoselig! Nå skal jeg dele litt med dere igjen. Her kommer fem punkter over hva som gjør meg skikkelig flau, enjoy!

FEIL NAVN

Hvis jeg sier feil navn til noen så blir jeg så utrolig flau! Særlig om jeg bør vite navnet på personen, noe jeg som regel bør gjøre. Dette har skjedd noen ganger til tross for at jeg egentlig er ganske god på navn. Det er så kleint, men det blir ekstra kleint om personen faktisk blir fornærmet hehe. Da vil jeg seriøst grave meg ned. 

FALLE I OFFENTLIGHETEN

Dette gjør jeg hele tiden!!! Okei, det er sjelden jeg faller ordentlig, men jeg snubler minst en gang i uken ute på gata. Det er de dumme brosteinene som stikker litt opp her og der, og jeg går i min egen verden og snubler så jeg nesten faller. Jeg går videre og later som ingenting, men innvendig dør jeg av skam. Hvorfor gjør jeg egentlig det, herregud folk faller hele tiden. 

SEX PRAT

Haha, jeg kommer aldri over dette. Jeg blir liksom flau av sex-prat, noe som er skikkelig tullete. Det gjelder ikke alt, men altså hello privatliv. Jeg har for mange sperrer, dette er noe jeg jobber med å komme over fordi det er sykt teit å bli flau over å snakke om noe så naturlig. 

DANSING PÅ BYEN

Hvis noen forteller meg ta jeg har danset på byen uten at jeg husker det selv så kommer fylleangsten så det suser! Jeg kan jo ikke danse for en femmer, eier ikke rytme. Nå danser jeg litt fordi jeg synes det er moro, men før hatet jeg det faktisk. En ting er når jeg er litt bevisst på at jeg faktisk danser og driter i det, men om jeg ikke husker at jeg har gjort det får jeg helt noia og får bilder i hodet av hvor idiot jeg må ha sett ut, haha. 

KOMPLIMENTER

Jeg er superdårlig på å ta imot komplimenter. Jeg elsker å få komplimenter, men jeg er så dårlig til å svare og da blir jeg skikkelig flau over meg selv. Herregud, si takk jente. Jeg sier jo det, men hvis det er in real life, og ikke over bloggen har det lett for å virke så falskt selv om jeg egentlig mener det. (PS. jeg tar gjerne imot komplimenter altså, hehe)

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

PUPP ER PUPP

Da jeg la ut bildene av meg i gjennomsiktig body, hvor begge brystene mine syntes godt på flere av bildene regnet jeg med å få en del kommentarer på det. Allikevel valgte jeg å legge de ut uten å skrive noe spesielt om det, akkurat som jeg ville gjort med andre bilder. Bildene var dritkule! Lyssettingen, location, klærne og alt sammen var kjempekult. Jeg ble skikkelig fornøyd, og ville selvfølgelig bruke bildene i et innlegg som jeg alltid gjør når jeg blir fornøyd. Det at brystene mine synes spiller vel egentlig ingen rolle. Det er ikke slik at de blir vist frem på en vulgær måte, og at de var ment som fokuset i bildet, men de synes gjennom bodyen jeg har på meg og for å være ærlig synes jeg det var skikkelig kult!

Det jeg ikke forventet var å få så mye positivt! Jeg satt egentlig og ventet på nett-trollene, men de dukket (nesten) ikke opp. Det er alltid noen, men de fleste av dere digget det og det digger jeg. Vi lever i 2017 og vi er vel litt over det at pupper er et kjønnsorgan, fordi det er det nemlig ikke. Reagerer folk seriøst om en jente soler seg toppløs i parken eller på stranda? Jeg ser dette stadig, og tenker ikke noe annet enn "tøft gjort". Pupp er pupp, og disse bildene er awesome. Jeg bryr meg ikke, og det burde ikke du heller. Holdninger bør forandres og det å vise pupp bør bli normalisert. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

BILDENE SOM IKKE SKULLE HAVNET PÅ BLOGGEN

Jeg har akkurat kommet hjem fra en venninne. Hele den gjengen var ute i går og alle lå strødd utover leiligheten, ganske slitne hele gjengen. Jeg elsker dagen derpå når man samles og snakker om gårsdagen. Det er alltid en del historier og det er så moro å høre hva alle har drevet med. På vei hjem gikk jeg innom en søndagsåpen butikk og kjøpte melon og litt smågodt til i kveld. Nå skal jeg vaske leiligheten og prøve å få hengt opp bildene mine før jeg skal slappe av og se en koselig film. 

Nå skal jeg gjøre noe som jeg synes er litt moro! Vanligvis pleier jeg alltid å slette bilder jeg ikke kommer til å bruke med en gang, men i det siste har jeg spart dem med dette innlegget i tankene. Dette er et innlegg jeg synes er morsomt hos andre bloggere! Det skjer mye rart under en bloggshoot, og det er ikke alltid man er klar når bildene skal taes. Det er veldig typisk meg å snakke midt under shooten, haha og da ender det fort opp med litt rare bilder. Her er noen av bildene som i utgangspunktet ikke skulle havnet på bloggen. 


Jeg stakk meg på blomstene bak meg fordi jeg lente meg akkurat for langt inn, hehe. 


Her snakker jeg litt igjen, wopsi. 
Okei, her aner jeg faktisk ikke hva som skjer haha. Dette er det første bildet vi tok av disse, og det er tydeligvis noe jeg irriterer meg over. Egentlig ser det ut som jeg er besatt av en demon eller noe slikt, men jeg ikke det altså. Lover. 

Var ikke helt klar her, nei. 

Haha, et lite selfie for å finne fokuset tror jeg? Her er verken jeg eller Sofie aka fotografen helt med, hello blurry!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SNAPCHAT Q&A

Hei, fine dere! I dag er jeg ekstra glad for at jeg klarte å holde løfte til meg selv om å ikke drikke alkohol. Jeg har masse energi og er klar for å ta fatt på dagen. I går var jeg på posten og hentet en pakke med litt interiør til rommet mitt, så jeg må prøve å få det på plass. I tillegg tenker jeg å komme meg på trening og gå en lang tur med Celine, så får jeg se hva som skjer når resten av gjengen kommer seg etter gårsdagens bytur. Nå kommer resten av svarene på spørsmålsrunden jeg hadde på Snapchat! Alle Paradise-relaterte spørsmål finner dere svar på HER

Når kunne du tenkt deg å få barn?

Det var et vanskelig spørsmål! Jeg vet ikke, men jeg vil helst ha det godt økonomisk, et stabilt liv og et godt og stabilt forhold før jeg begynner å tenke på eventuelle barn. 

Hva er favorittfargen din?

Det er både blå og rosa, jeg klarer ikke bestemme meg.. Hehe. 

Hvordan er forholdet mellom deg og Kevin?

Det er bra! Vi er gode venner, og han bor jo her stadig vekk så jeg føler nesten vi er roomies også ♥

Synes du det er dumt at Sofie reiser så mye?

Både og. På en måte er det kjedelig fordi hvis jeg er hjemme alene for lenge av gangen så går jeg nesten på veggen av rastløshet! Samtidig er det litt deilig å være hjemme alene også, så en god blanding av ja og nei. 

Tror du at du kommer til å slutte i jobben om du starter å tjene godt på bloggen?

Det kan være. Jeg skulle jo ønske at jeg kunne prioritere bloggen fullt og helt!

Dater du noen nå?

Nei, dessverre, men som de fleste har fått med seg så er jeg på utkikk! 

Hva er det beste med å bo med Sofie?

Det er at vi går veldig godt sammen så det blir lite konflikt. Vi har ikke kranglet enda så det er veldig positivt! I tillegg har vi det veldig mye moro sammen, og det er veldig koselig å bo med henne. 

Hvorfor bor du ikke i Larvik mer og når flyttet du?

Jeg flyttet til Oslo fordi jeg trengte å gjøre noe annet. Jeg hadde bodd i Larvik i 19 år, så det var på tide å prøve noe nytt og i tillegg skulle jeg studere noe som ikke finnes i Vestfold. 

Hvor fikser du brynene/vippene?

De fikser jeg hos Beauty House  ♥

Kjenner du noen som er født i feil kropp og hva synes du om det?

Jeg kjenner ingen som er det, nei. Jeg kan ikke sette meg inn i hvor vanskelig det må være, og jeg er så lei meg på vegne av alle som sliter med seg selv og må gjennomgå behandlinger og operasjoner for å kunne bli den de faktisk er! Heldigvis går det fremover med tanke på aksept, men det er fortsatt en lang vei å gå. 

Hvilket plagg fra Triana sin kolleksjon er din favoritt?

Jeg elsker den røde badedrakten! Altså, jeg bruker den både som badedrakt og body og den er superkul.

Hvilken parfyme bruker du?

Jeg bruker Hugo Boss The Scent  ♥

Vil du flytte til Larvik en eller annen gang?

Før var jeg sikker på at jeg ville slå meg til ro i Larvik når tiden for det kommer. Nå er jeg ikke like sikker lenger, og kunne godt tenkt meg å bo i for eksempel Oslo når jeg blir eldre. Eller kanskje i et annet land? Jeg vet ikke, men jeg vil oppleve mye før den tid og plutselig finner jeg et sted jeg ikke vet om som blir mitt fremtidige hjem. 

Hvor sover Morten og Kevin når alle fire er hjemme?

Morten sover hos Sofie og Kevin hos meg :-)

Har du følelser for Kevin?

Nei, jeg har ikke følelser for Kevin  ♥

Hvilke fritidsaktiviteter drev du med da du var liten?

Det var mye tror jeg! På et tidspunkt drillet jeg, spilte håndball, spilte fotball og drev med ridning. Jeg har også spilt fiolin og gått på strikkeskole, haha. Det var en tid jeg var helt hektet på strikking. Jeg var faktisk ganske flink! Det eneste jeg drev med lenge var håndball og hest. Jeg savner begge deler skikkelig mye faktisk. 

Hva fikk deg til å begynne å blogge?

Jeg har alltid skrevet dagbok, og da blogg begynte å komme tenkte jeg at jeg kunne prøve meg på en offentlig og åpen dagbok. Jeg elsker å si min mening om ting og skape debatt så bloggen var et perfekt sted å gjøre dette på. I tillegg er det en fin måte å få utløp for alle tanker og følelser, og jeg elsker å få brukt skrive-egenskapene mine!

Har du hatt ordentlig kjærlighetssorg før?

Ja, det har jeg dessverre hatt... Det var helt jævlig, og det varte mye lenger enn hva jeg følte det burde ha gjort. Jeg skrev faktisk et innlegg om det som dere kan lese HER

Har du noen gang hatt følelser for Petter?

Nei, det har jeg ikke, men jeg var nok litt ekstra glad i han inne på Paradise. 

Hvis du hadde hatt 50 mill, hva hadde du brukt de på?

Jeg hadde gitt mamma og pappa penger til å betale det de eventuelt har igjen av lån og nok til å kjøpe seg et hus hvor de vil! I tillegg hadde jeg kjøpt en leilighet her i Oslo, og en leilighet eller et feriehus i et varmt sted. Kanskje på Ios, jeg elsker Ios! Så hadde jeg nok investert en del, og spart slik at jeg har livet ut og alltid har en slags økonomisk frihet. Jeg ville fortsatt å jobbe, da med bloggen fordi det elsker jeg!

Hva synes du om dialekten til Kevin?

Den er fin, men jeg skjønte ikke halvparten av hva han sa da jeg først møtte han, haha. Nå som jeg ikke hadde sett han på nesten tre uker tok jeg meg faktisk i å måtte tenke gjennom mye av det han sa to ganger fordi jeg ikke skjønte noe. Håpløst. 

Hvor mye tid bruker du på bloggen daglig?

Det varierer fra dag til dag, men jeg bruker vel minst fire timer om dagen, og de dagene jeg har fri fra jobb bruker jeg fort 8-9 timer. 

Hvem sin hund er Celine?

Celine er Sofie sin hund :-)

Hvis du kunne dratt hvor som helst i Norge, hvor ville du dratt?

Jeg vil til Sogn og Fjordane på sommeren! Så vil jeg også se Lofoten. 

Hvorfor har du ikke så god kontakt med Martine Lunde?

Det har bare blitt sånn. Det er flere jeg ikke har så god kontakt med etter Paradise, og det er fordi man går tilbake til sine egne liv. Hun har mye på sin kant og jeg har mye på min kant. Når det er sagt så vet jeg at flere tror at vi ikke er venner, men det stemmer ikke. Det er ikke noe uvennskap mellom oss, og når jeg møter henne er det veldig koselig :-)

Kan du og Kevin lage video der han sminker deg?

Det skal jeg spørre han om, men det kan vi helt sikkert få til :-)

Hvilke tre kjendiser, døde eller levende, ville du møtt om du kunne?

Ååh, kan jeg plis velge fire? Jeg gjør det, hehe. Barack og Michelle Obama, Harry Styles og Taylor Swift! Elsker alle. 

Pizza eller kebab?

PIZZA ALL THE WAY! Jeg liker faktisk ikke kebab, haha. Ikke en gang som nattmat, det er helt sykt. 

Kan du ha sminkevideo snart?

Ja, jeg skal absolutt prøve å få til det! Kanskje jeg får spilt den inn i morgen til og med, jeg skal prøve i hvert fal. 

Hva vil du at barna dine skal hete? Jente- og guttenavn?

Jeg synes Ada og Saga er veldig fine jentenavn! Når det kommer til guttenavn synes jeg Martin er veldig fint av en eller annen grunn. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG KJENTE PÅ LYSTEN TIL Å BLI BERUSET

I kveld var jeg skikkelig fristet... Jeg hadde så lyst til å ta med meg flasken med hvitvin som står i skapet på kjøkkenet. Jeg kjente på lysten til å drikke vin, bli beruset og dra ut på byen.

Alle de andre skulle jo, og jeg har det så moro sammen med dem. Greia er bare det at jeg har det nesten like moro med dem om jeg er edru. Så hvorfor denne trangen til å drikke alkohol? Ja, det meste blir morsommere med alkohol og det er jo litt deilig å kjenne at vinen begynner å virke på kroppen, er det ikke? Uansett hva jeg vil der og da, så har jeg gitt meg selv et løfte. Jeg skal ikke drikke alkohol resten av måneden, og helst enda lenger. Det er i slike sammenhenger som dette hvor det blir vanskelig. Når de aller fleste andre drikker og skal dra ut sammen. Jeg kan alltids bli med edru, og jeg vurderte det sterkt. Det ble ikke noe av denne gangen, fordi det er faktisk ikke alle steder det er moro å dra ut edru. Det er mange, men ikke alle og dette stedet er et av de. 

Så jeg gikk hjem, edru i sommerkjolen min forbi fulle mennesker på vei ut til byen for å drikke seg enda fullere og nå sitter jeg her og skriver til dere. Jeg kjenner at det er helt greit. Jeg angrer ikke, og jeg er glad fordi jeg klarte å holde løftet til meg selv. Nå kan jeg legge meg i sengen uten at alt går rundt, og jeg kan våkne i morgen og være uthvilt og i form til å gjøre akkurat hva jeg vil!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FULLSTENDIG KRISEHei, fine dere! Nå har jeg egentlig superdårlig tid. Celine må luftes, jeg må dusjes og sminkes og så skal jeg i bursdag til en av mine aller beste venninner! Det blir skikkelig hyggelig, og jeg gleder meg masse til å feire verdens fineste Marte. Jeg skal ta masse bilder fordi i morgen mister jeg kameraet mitt på ubestemt tid. Det er faktisk helt krise, særlig nå som Sofie er borte og jeg ikke kan låne hennes kamera. Jeg blir faktisk en blogger uten kamera, hvordan i all verden skal det gå? Jeg får spørre om en venninne har et nedstøvet, men brukenes kamera liggende hjemme et sted. Hvis ikke vet jeg ikke hva jeg skal gjøre... Krise! Ingen grunn til panikk enda, jeg satser på at noen har et jeg kan låne.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MITT LILLE LAND

I dag er det seks år siden angrepet mot regjeringskvartalet og Utøya fant sted, og alle mine tanker går til pårørende og ofre for denne forferdelige hendelsen. Jeg som mange andre husker akkurat hvor jeg var da jeg fikk vite om dette, og hele den kvelden vil alltid sitte limt fast i hukommelsen min. Da dette skjedde var jeg 16 år gammel, og da som nå brukte jeg det å skrive som en måte å få utløp for følelser og tanker på. Nå vil jeg dele et innlegg med dere som jeg skrev noen dager etter 22.07.11.
 
 


Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si. Helt ærlig så er jeg tom for ord, og tom for tårer. Det er sjelden jeg ikke klarer å bruke ord til å uttrykke meg skriftelig, det har faktisk aldri skjedd før. Men nå, i disse dager, etter alt som har skjedd er jeg rett og slett tom. Jeg kan ikke tro det. Jeg begynner å lure på om jeg fortsatt er i sjokk, eller om fredagens hendelser faktisk har gått opp for meg.
Vi lever i Norge. Dette er mitt hjem, jeg føler meg tryggere her enn noe annet sted. Det er i dette landet jeg er født og oppvokst. Jeg er født og oppvokst i viten om at det er trygt her. Det er det jeg alltid har følt. Krig, terror og vold er ikke det som først tenkes om noen nevner Norge. Det er heller trygghet, medmennesker, kjærlighet, rikdom, natur, vakkert og flott. Ingen så dette komme.
 
22.07.2011 har blitt omtalt som Norges 11. September. Vi vet alle hvor vi var den dagen, hva vi gjorde og hva som skjedde da nyheten kom frem til oss. Jeg for min del var på jobb. Det var den mest hektiske dagen jeg noen sinne har hatt. Det virket som om hele Larvik ville ha i seg fastfood denne fredagen. Det var regn og luften var tung. Jenta som sjekket inn på jobb klokken elleve var ikke redd for landets sikkerhet, redd for å miste venner eller redd for å bli utsatt for grufulle ting her i sitt eget land. All den tryggheten forsvant i det jenta kom ut av jobb, satte på radion og fikk høre nyheten om at en bombe hadde gått av, og at voksne, ungdommer og selv barn hadde blitt skutt på Utøya ni timer etter at hun kom.

Det første som traff meg var sjokket. Jeg ville ikke tro det. Jeg forstod det ikke. "Dette er Norge, slikt skjer ikke i Norge". Det var setningen jeg gjentok i to dager etterpå. Jeg satt og så nyheter non-stop resten av kvelden og utover natten. Da jeg la meg var antall døde ti, og da jeg våknet opp var det 84. Uforståelig og sykt. Det var ikke før da jeg forstod omfanget, og hvor mange dette hadde rammet.
Redsel, tårer, sinne, men mest av alt usikkerhet og vansker for å forstå. Under statsministerens tale samme kveld som angrepet fant sted fant jeg meg selv med tårer nedover hvert kinn. Jeg kikket bort på venninnene mine, og jeg så det samme hos dem. Vi ble alle rørt av ordene han sa, og hvordan han taklet situasjonen på.
 
"Dere skal ikke få ødelegge oss.
Dere skal ikke få ødelegge vårt demokrati og vårt engasjement for en bedre verden.
Vi er en liten nasjon, men vi er en stolt nasjon.
Ingen skal få bombe oss til taushet.
Ingen skal få skyte oss til taushet.
Ingen skal noensinne få skremme oss fra å være Norge."

- Jens Stoltenberg
 
I dag var dagen for å sørge, men også for å vise vår støtte til alle som er involvert. Rosetok, fakkeltog og nedlegging av blomster og lys. Over hele landet har vi markert og vist vår støtte. Her i Larvik deltok vi i kveldens fakkeltog. Jeg har faktisk aldri sett så mange mennesker på torget som i dag. Det er utrolig å se hvordan vår befolkning takler dette på. Vi viser kjærlighet og støtte mer enn noen gang. Det er fantastisk og rørende. Jeg er stolt av å være Norsk!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SNAPCHAT Q&A // PARADISE HOTEL

God morgen! Nå sitter jeg og ser på Friends med havregrøten foran meg. Jeg har egentlig ganke dårlig tid fordi jeg må gå herfra om en liten halvtime, men litt kos må man ta seg tid til på en jobb-lørdag! I går hadde jeg spørsmålsrunde på Snapchat og fordi det kom inn så mange spørsmål deler jeg runden i to. Det blir en runde med Paradise-spørsmål og en med alt mulig annet som kommer senere. Håper dere får svar på det dere lurer på, og hvis ikke så kan dere alltid legge igjen en kommentar! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Angret du noen gang på at du melde deg på PH mens du var inne på hotellet?

Jeg var ganske skeptisk midt i uke en, da vi trodde Kevin kom til å ryke og da ville det bare være Sofie, Petter og meg mot resten. Da tenkte jeg herregud, hva er det jeg har gjort. Heldigvis gikk det bra, og siden det angret jeg ikke et sekund! Det ble så naturlig å være der på en måte. 

Hvem har du minst og mest kontakt med fra PH?

Jeg har veldig lite, eller ingen kontakt med en del av starter-guttene og Soph. Annet enn det har jeg litt kontakt med de fleste, og mest med Sofie, Morten, Martine Johansen og Kevin. Utenom disse har jeg også mye kontakt med André, Petter, Henote og Rebecca. Det er litt mindre med de som er på Rhodos nå, men ellers har vi mye kontakt og det er veldig koselig!

Var det vanskelig å ikke fortelle om vinneren til familie og venner?

Nei, egentlig ikke! Jeg synes de var veldig moro å holde de på pinebenken, haha. Det eneste var at jeg fikk en skikkelig klump i magen hver gang noen trodde jeg hadde vunnet, og jeg ble lei meg fordi jeg følte at jeg skuffet dem.. :-(

Hva savner du mest med PH?

Jeg savner den gode stemningen og det gode forholdet vi hadde de første ukene! Jeg savner å være med hele gjengen, og det å slappe av, kose oss og nyte den beste opplevelsen ever! Åååh, jeg savner det skikkelig mye faktisk. 

Kjente du og Sofie hverandre før PH?

Haha nei, men det er flere som har spurt om dette siden vi fikk så god kontakt! Jeg hadde aldri møtt Sofie før hun kom inn døren til hotellrommet på Gardermoen, men det virket som om jeg hadde kjent henne for alltid etter veldig kort tid. 

Hva er ditt favoritt-øyeblikk fra PH?

Det er definitivt den kvelden hvor strømmen gikk på hele hotellet og alle samlet seg inne på Fortuna. En del av oss satt oss ute på solsengene og så på stjernehimmelen (som var helt insane). Den fikk vi aldri se ellers på grunn av lyskasterene, så det var skikkelig moro og en utrolig fin kveld. Jeg har skrevet mer om det HER

Hvordan var det å komme hjem til familie etter PH?

Det var veldig moro, men de var så nysgjerrige og jeg kunne liksom ikke si annet enn at jeg hadde hatt det skikkelig bra! 

Hva er det beste med PH?

Det er definitivt opplevelsen, altså helheten. Nå var jeg heldig og havnet der med en utrolig fin gjeng, så for meg er det å sitte igjen med så mange fine venner det aller beste. 

Hadde du sex med Kevin på PH?

Nei, vi hadde ikke sex på PH :-)

Hvis du måtte velge en PH-deltager fra årets sesong å bli sammen med, hvem hadde du valgt?

Godt spørsmål! Det måtte nok blitt Kevin faktisk. Vi kommer godt overens, og han er så god og snill så jeg tror han hadde vært en kjempefin kjæreste. 

Hvordan reagerte lillesøsteren din på at du skulle være med på PH?

Haha, hun begynte å gråte! Det var ikke gledestårer for å si det slik. Hun var redd jeg kom til å ødelegge livet mitt, men samtidig synes hun det var tøft gjort at jeg turte på tross av alle fordommene folk har mot programmet. Det var faktisk hun som startet det hele med å melde meg på som en spøk i fjor. 

Hvem på hotellet trodde du ikke du kom til å komme overens med?

Martine Johansen faktisk! Jeg synes hun var skikkelig skummel første gang jeg møtte henne, og hun virket skikkelig beinhard. Jeg var sikker på at hun var den sleipe spilleren, litt bitchy og drama. Hun er jo helt motsatt, og det er så gøy! Hun er et av de snilleste menneskene jeg kjenner, og ikke bitchy for en femmer så der tok jeg helt feil. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

IN LOVE WITH THIS LOOK

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en lang arbeidsdag, og det første som møtte meg i døren var Celine (hunden til Sofie). Hun er så søt, og det er skikkelig hyggelig å komme hjem til henne. Nå sitter vi i sofaen sammen med Kevin og lurer på hva vi skal gjøre i kveld. Jeg tror egentlig bare det blir en rolig tacokveld og film fordi jeg har åpningsvakt på jobb i morgen. 

Sofie og jeg har bestemt oss for å legge mer tid i bilder, og ta bilder på en ny og annerledes måte enn hva vi har gjort tidligere. Vi har ofte pleid å løpe ned i bakgården eller ut i gata for å ta noen raske bilder. Det har selvfølgelig vært dager hvor vi legger mer tid i det, men allikevel ender de opp med å se ganske like ut. Nå har vi testet ut litt nytt i det siste, og jeg elsker det. Bildene vi tok her om dagen da jeg hadde den lange blå kjolen min på vakre Frogner ble jeg helt forelsket i, og nå har vi tatt enda fler. Det er helt tilfeldig at vi fant dette stedet. Vi skulle bytte klær. også ble det bare sånn "kan vi ikke ta noen bilder her da"? De ble jo så utrolig kule! Jeg er helt in love med denne looken, bakgrunnen, lyset og bare hele settingen. 
Body Madlady.se // Skjørt BikBok // Sandaler H&M

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MIN FAVORITT...SERIE... Alle vet vel svaret på dette, så det er nesten litt dumt å ta det med. Jaja, det får bare være jeg får ikke sagt det nok ganger uansett. Min absolutte favoritt-serie er selvfølgelig Friends. Jeg blir aldri lei, og ser den igjen og igjen og igjen. Det er helt sykt faktisk. Jeg bare venter på den dagen jeg skal gå lei. 

DYR... Jeg er utrolig glad i dyr og det å skulle velge en favoritt blir veldig vanskelig. Jeg er skikkelig fascinert av løver og synes de er skikkelig kule. Det kan være fordi jeg har en kjærlighet for Løvenes Konge, haha, men de er så majestetiske og vakre! Det er bare så fælt å velge ett dyr når det finnes så utrolig mange vakre og fascinerende dyr der ute i verden. Nei, jeg tror jeg lander på løve. Jeg må få dratt på safari en gang og få sett en løve. Det står på bucket-listen min, og det skal jeg se før jeg dør. 

MIDDAGSRETT... Det er ingen store overraskelser her heller. Min favoritt-middagsrett er.... TACO! Jeg kan spise det til middag fire ganger i løpet av en uke og enda ikke være lei. Det som kanskje ikke alle vet er at jeg også er veldig glad i typisk norsk husmannskost. Kjøttkaker med poteter, grønnsaker, brun saus og tyttebærsyltetøy er noe av det beste jeg kan få servert! Jeg bare gidder aldri å lage det selv av en eller annen merkelig grunn. Rømmegrøt er også en favoritt, men det er litt av og på. Det er taco som går av med seieren her, men kjøttkakene kommer på en veldig sterk annenplass. 

APP... Det finnes så mange apper, men siden jeg er en stor tilhenger av sosiale medier så må det bli en slik en. Jeg synes Snapchat er helt greit, og det samme gjelder Facebook. Det er en app som skiller seg ut og som jeg er totalt avhengig av! Jeg sjekker den sikkert tretti ganger om dagen, og nå overdriver jeg ikke en gang. Det er selvfølgelig Instagram! Jeg har skrevet om mine favoritt-Instagramkontoer, men det finnes utallige inspirerende bilder og kontoer der. Jeg kan sitte og bla i timesvis uten å gå lei. 

IS... Haha, enda et matpunkt. Dere kjenner meg, food is life. Iskrem er noe jeg er skikkelig glad i, og noe av det aller beste jeg kan spise når jeg skal kose meg. Det finnes masse godt, og Dream is med belgisk sjokolade og den med brownie var lenge favoritter. Nå har jeg fått en ny, og det skal mye til for å kunne slå den! Den er fra Inspira og er en lys sjokoladeis med sjokoladesaus og cookie dough-biter! Den er helt utrolig god, og jeg kan fort ende opp med å spise en boks å rappen fordi jeg ikke klarer å sette den fra meg. 

KJENDIS... Dette er kanskje et litt rart punkt, men jeg liker kjendiser hihi. Okei, favoritt-kjendisen min over alle (selv om jeg synes det er trist å betegne han som en kjendis fordi han er så utrolig mye mer enn det, men det vet dere) er Barack Obama! Han er morsom og fantastisk med kjempeflotte holdninger. Jeg digger den mannen!

GODTERI... Jeg elsker godteri, men når jeg sier godteri så mener jeg egentlig sjokolade. I godteposen min er det 99% forskjellige sjokoladebiter og et par andre ting sånn for å ha noe å bytte litt på. Jeg er så svak for sjokolade, det er helt forferdelig, men så godt så det er egentlig greit. Jeg er veldig glad i spragleknas og sjokoladefamilien (eller stratosdyr som jeg kaller det). 
 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

LIVET SOM BLOGGER

God morgen! Jeg har plassert meg på min faste plass i stuen med kaffekoppen ved siden av meg. I dag har jeg vært superflink og kom meg opp tidlig. Det er mye lettere å legge seg tidlig når Sofie ikke er hjemme, haha. Det er så koselig å sitte oppe sammen, men når jeg er alene så kan jeg like å godt legge meg til en passende tid. 

I går fikk jeg virkelig kjent på livet som blogger. Jeg har ingen regnskapsfører fordi det er ikke nødvendig for min del enda, men det betyr at jeg må føre alt av regnskap selv! Jeg er elendig med matte og tall, men det var heldigvis ikke så mye av det som jeg faktisk trodde. Allikevel er det en del å sette seg inn i for meg som er helt ny på dette. Ord som bilag er ikke akkurat noe jeg kjenner så godt til fra før av, haha. Nå er i hvert fall alt i orden så langt! Tror jeg... Hehe. 

Sånn ser det ut når jeg skal gjøre regnskap da. Sitter i sengen, hehe sykt bra kontor. Ikke rotete i det hele tatt, fullstendig kontroll! Nei, nå skal jeg komme meg avgårde! Håper alle sammen får en superfin fredag. Senere i dag kommer det forresten noen sykt kule bilder på bloggen. Jeg gleder meg sååå mye til å vise de til dere!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

PR-STUNT

Det har kommet noen kommentarer om at kjæreste-jakten jeg (egentlig Morten og Sofie) har satt i gang kun er for PR, og at det ikke vil bli gjennomført. Så er jo spørsmålet om det faktisk er noe sannhet i dette. Er alt kun for publisitet og oppmerksomhet? Kommer vi ikke til å gjennomføre dobbeldaten(e)?

Jeg kan avkrefte dette med en eneste gang. Vi er seriøse, men dere må se det hele med litt glimt i øyet. Det er en del humor med i innlegget og i "prosjektet" om man kan kalle det for et prosjekt. Det hele startet med at Morten kom med forslaget om å søke etter kjæreste i et innlegg på bloggen halvveis på tull, og det hele endte med at vi faktisk gjennomførte det. Jeg var veldig skeptisk, men så tenkte jeg bare hvorfor ikke se hva som skjer? Jeg er som sagt håpløs når det kommer til dating og gutter og er en mester i å finne feil og avvise før det i det hele tatt er noe å avvise. Derfor skal Morten og Sofie hjelpe meg på veien, og det er de som velger ut aktuelle kandidater for meg. Da håper jeg det er oppklart, men dere skal selvfølgelig få lov til å tro akkurat hva dere vil! Når det er sagt er jeg ikke så desperat at jeg faker en kjæreste-jakt, og utsetter meg for såpass mye kleinhet kun for oppmerksomhet. Det er ikke verdt det for min del. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

TIPS - VIPPESHAMPOO

Her kommer et lite tips til alle med vippeextension og til dere som vurderer å skaffe dere det. Jeg fikk først høre om dette for noen uker siden, og jeg ble så takknemlig for tipset at jeg vil dele det med dere! Når man har vippeextension er det utrolig viktig å vaske vippene. Tenk så mye sminke, støv og annet som legger seg oppå vippene deres. Hvis du bruker øyenskygge kan det bli liggende der helt til du bytter ut vippene, og det er egentlig ganske ekkelt. Derfor anbefaler jeg alle å investere i en vipperens! Den skal brukes hver kveld, men om du ikke klarer å få det inn i kveldsrutinen din så er alt bedre enn ingenting. Jeg bruker denne fra Glamour Lashes, men det finnes også mange andre. De burde ha det der du setter på vipper, eller i hvert fall vite hvor du kan få tak i dette. Det følger også med en kost som du bruker til å vaske vippene med. Det er en pumpeflaske så du trykker en gang, får ut passende mengde rens og vasker vippene som du ville vasket håret med shampoo. Gni forsiktig og skyll av med vann. Du kan lett gjøre dette mens du dusjer for eksempel, eller bare over vasken ved leggetid. Uansett er det lurt å gjøre dette så det ikke samler seg masse skitt på vippene dine!Denne koster rundt 300 kroner, men det er masse i den så den holder lenge. Jeg er helt avhengig av dette nå som pollen spres for fullt. Det samler seg selvfølgelig pollen i vippene mine og hadde det ikke vært for dette hadde jeg måttet fjerne vippeextensionet. Det hadde ikke vært særlig moro! 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SOFIE OG JEG RINGER DERE

Nå sitter jeg som vanlig med kaffekoppen foran meg i sofaen foran tv-skjermen hvor Friends går på repeat. Dette er et rituale jeg har om morgenen uansett om jeg har fri eller åpningsvakt på jobb. Det er så deilig å ha god tid om morgenen! I dag er det meldt helt nydelig vær her i Oslo, men jeg skal selvfølgelig på jobb. Heldigvis har jeg senvakt, så jeg får nytt litt av solen før jeg drar på jobb.

Nå skal jeg bare få spist opp frokosten og stelt meg litt. Vi skal ringe noen av dere som har kommentert på innlegget til Sofie, og jeg gleder meg masse! Det er så koselig når jeg møter på dere på gata, og nå skal jeg få snakke med enda flere av dere. Jeg er superspent! Følg med på telefonen, kanskje vi ringer dere om en liten stund!

Topp, sandaler og øredobber H&M // Skjørt BikBok 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅR DU MÅ SKRAPE BUNNEN AV SPAREGRISEN

Nå er det like før skolen starter igjen, og mange skal tilbake til student-tilværelsen. Som tidligere student, og egentlig generelt som ei jente som er litt for glad i å bruke penger jeg ikke burde bruke har jeg lært noen tips og triks for å komme meg gjennom ukene før lønnen kommer. I studietiden er det mye man vil bruke penger på, men også mye man må bruke penger som for eksempel bøker (noe som er kjempedyrt). Nå har jeg laget en liten liste som med tips til hva dere kan gjøre om det er litt trangere enn vanlig en måned. 

Last ned mattilbud-appen - Denne har hjulpet med mange ganger. Her får du oversikt over tilbudene i de forskjellige matvarebutikkene som Rema, Coop, Spar, Kiwi og resten av gjengen. Det er også en funksjon som heter "ukens tilbud" og her fremmes det beste tilbudet av hva alle butikkene tilbyr. Det er kjekt å få med seg dette fordi hvor ofte leser du kundeaviser lenger? Her kan du finne ut av 10-kronersmarked, hvor de har tilbud på Fjordland og egentlig alt du trenger å vite for å handle billigst mulig. 

Dra til Sverige - For dere som fortsatt er hjemme på ferie og har tilgang til bil eller en ferje ville jeg benyttet meg av dette nå. Du kan spare en del på å handle i Sverige og i tillegg er det utrolig bra utvalg. Jeg var der for noen uker siden og kjøpte litt av hvert. En av favoritt-tingene jeg kjøper i Sverige er vasketing, altså vaskemiddel, oppvaskmiddel, skyllemiddel og flekkfjerner. Her får du store beholdninger til en billig penge! Kjøtt kan også lønne seg å kjøpe, særlig om de har spesielle tilbud (du får også opp noen svenske butikker på mattilbud-appen). Jeg kjøpte en stor pakke med karbonadedig som jeg delte opp i små porsjoner og frøs ned. Da kan jeg enkelt ta opp rett mengde til hva jeg skal bruke det til senere. 

Lag mye middag - Nå tenker jeg da på mye og billig. Det er lett å lage enkel og billig mat du enten kan fryse ned eller spise til lunsj dagen etterpå. For noen dager siden lagde jeg en stor mexicansk gryte og det holdt til middag den dagen og dagen etterpå, i tillegg til at jeg frøs ned to porsjoner som jeg kan ta opp senere! Gryter er genialt og kan gjøres veldig billig. Andre ting du kan lage og fryse ned er kjøttsaus. Kjøp billig kyllingkjøttdeig, hakkede tomater, gulrøtter og bruk masse godt krydder så kan du fryse det ned og bruke det til spaghetti (som er superbillig), tilsette linser og mer grønnsaker og spise det som det er eller komme på en annen morsom vri! Havregrøt kan også være ganske godt som middagsmat om du koker den opp på melk, tilsetter cottage cheese og tar på masse kanel. Namnam. Poenget er at når du først skal lage middag kan du lage en stor porsjon for en ganske billig penge. 

Kutt ut luksusvaner - Denne er ganske åpenbar, men ikke kjøp deg kaffe på vei til skole eller jobb. Ta med deg lunsj i stede for å kjøpe, da ryker det fort en hundrelapp der. 

Si opp månedskortet - Det jeg gjorde da jeg var ganske fattig var å kutte ut månedskortet til kollektivtransport. Hvis du har mulighet kan du spare ganske mye penger i måneden på å gå eller sykle i stede for å ta trikk eller buss. Det er selvfølgelig ikke alle som kan det, men det er nok en del som tror de må bruke kollektivtransport som egentlig kan gå. Jeg bodde i Gamlebyen og gikk til jobb i Bogstadveien. Det tok meg tre kvarter, men det var bare å stå opp litt tidligere. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

DAGEN STARTET HOS LEGEN

Da jeg skulle legge meg i går var jeg ikke trøtt i det hele tatt. Jeg slet skikkelig med å sove, men jeg måtte tvinge meg selv i seg uansett fordi jeg måtte opp tidlig i dag. Jeg var nemlig en liten tur hos legen. Det er veldig sjelden jeg er hos legen, men dette har jeg utsatt alt for lenge og nå måtte jeg bare. Dere som leser bloggen min fast vet at jeg har vært veldig allergisk denne sommeren, så nå dro jeg for å få sterkere medisiner! Jeg håper disse virker, men om det ikke går som forventet er jeg henvist til spesialist så jeg kanskje kan få vaksine. Det skal bli så deilig! Nå er jeg superglad, og egentlig veldig trøtt, men været er helt supert, og jeg gleder meg masse til å komme meg ned på Sørenga for å nyte den siste fridagen denne uken. Det skal bades og soles helt til sent på kveld, og jeg gleder meg så mye. Visste dere at jeg faktisk ikke har vært på stranden eller solet meg en eneste dag i sommer? De dagene med supert vært har jeg jobbet, og ellers har det ikke vært godt nok til å dra på seg bikinien. Av den grunn er jeg supergira på å besøke Sørenga sjøbad for aller første gang (var samme greie i fjor sommer, hehe). 

I går var jeg forresten hos frisøren, som dere så om dere følger meg på snapchat (der heter jeg andreasveinsdot). Jeg elsker å være hos frisøren, det er en luksus jeg sjelden unner meg fordi det er ganske dyrt. Det er så deilig å bli stelt med! Mitt favorittsted er selvfølgelig vasken hvor frisøren min, Hanne gir verdens beste hodebunnsmassasje samtidig som massasjestolen jobber. Jeg kunne sittet der for alltid. Det er ganske koselig i stolen også da. Jeg sitter og drikker kaffekopp etter kaffekopp mens Hanne grer ut flokene mine, hehe. I går var det tid for å løfte festene mine litt igjen, og i tillegg klipte jeg en del! Da jeg satt på hår sist satt jeg på hele 45 centimeter, og etter å ha prøvd det en god stund følte jeg for å gjøre det litt kortere. Jeg synes jeg kler denne lengden bedre. Hanne og jeg har forresten blitt enige om å ta en extension-pause i høst hvor hun skal få lov til å klippe bob på meg! Æææh, så skummelt. Jeg har aldri gjort noe drastisk med frisyren i hele mitt liv, men jeg har full tillit henne så vi får se hvordan det blir når den tid kommer!HVA SYNES DERE?

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG TAR EN PAUSE

Selv om jeg ikke har lyst i det hele tatt så vet jeg at jeg burde. Jeg er nødt til å ta en pause for mitt eget beste, og jeg vet at i lengden så vil dette lønne seg. Jeg har hatt akryl- og gelenegler jevnlig siden jeg kom hjem fra Mexico, og dette har slitt en del på neglene mine. Nå er de så tynnslitte at jeg nesten kjenner kjøttet under dem om jeg trykker ned. Det er skikkelig ekkelt, og ikke minst ubehagelig.

Min faste negldame har uttrykt bekymring over neglene mine i lang tid, men jeg har ikke hørt etter. De siste gangene måtte vi legge gele i stede for tipper av akryl fordi neglene mine visstnok ikke tålte noe annet. Nå er jeg helt uten negler for første gang på veldig lenge og det er utrolig uvant. Fingrene mine ser veldig mye kortere ut og jeg klarer faktisk ikke skrive på mobilen! Det er rart fordi i begynnelsen klarte jeg ikke skrive med negler, men nå har jeg tydeligvis lagt om måten jeg skriver på så jeg ikke klarer å skrive uten. Sånn kan det gå. Jeg vet ikke hvor lenge jeg klarer meg uten, men i hvert fall noen uker. Nå skal de stakkars neglene mine få hvile litt, så tar jeg meg en tur innom et apotek og får kjøpt litt vitaminer som kan være med på å styrke!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG SØKER KJÆRESTE

Det er faktisk skikkelig kjipt å være det tredje hjulet på vognen med Morten og Sofie. Nå har jeg sett meg lei, og vil finne en egen kjæreste! Sofie og Morten har vist meg hvor fint kjærlighet kan være, og jeg vil finne en som kan gi meg det samme. Nå overlater jeg tøylene til Morten og Sofie som skal finne den rette for meg. 


Morten og jeg har lenge prøvd å få Andrea til å date, men som dere sikkert har sett på TV er hun litt sær. Andrea har aldri hatt kjæreste før, så det er virkelig på tide at hun lærer seg å slappe av og finner en som kan ta vare på henne. Du kan ikke irritere deg over ukontrollert klapping eller ønske om å eie en enhjørning. Det kan være at du finner enhjørning og Hello Kitty sokker, klær eller sengetøy. Dette er kanskje litt spesielt, men veldig søtt. Andrea er veldig snill og omsorgsfull, og hun byr på mye latter og moro. Hun kan være veldig sta, og trenger derfor en som kan være litt bestemt. Andrea kan IKKE ha en gutt som gir etter på alt, det vil aldri funke. Hun trenger en skikkelig utfordring med andre ord, bare det ikke blir for mye av det gode. 

Hun er også veldig glad i å kjøpe macern etter fylla, for å så dra hjem å se på The Notebook og felle noen tårer. Grunnen til dette må være Andrea sitt kjedelige singelliv, så vi håper at du kan være med å skape Notebook sammen med Andrea <3 Hun er egentlig veldig flink til å trene, men har falt litt ut etter Paradise. Kanskje du kan være den som får hun med på trening? Hun er flink til å lage mat, og setter mer pris på en kosekveld hjemme enn en tur ut på byen. 

Høres dette ut som noe for deg? Da må du sende e-post til dateandrea@hotmail.com, der du skriver litt informasjon om deg selv. Nedenfor finner du noen tips ;-) Morten og jeg skal se gjennom e-postene, og finne noen dater til Andrea. Vi tenker dobbeltdate, sånn at vi også kan bli kjent med deg. Det hjelper derfor ikke å være sjenert :-D 

Høyde

Alder

Bilde

Litt om deg selvHJELP OSS MED Å FINNE EN DATE TIL ANDREA. DEL INNLEGGET <3 TAKK PÅ FORHÅND :-)
XOXO SOFIE OG MORTEN. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DISSE INSPIRERER MEG PÅ INSTAGRAM

Instagram er min absolutte favoritt-app og jeg bruker definitivt alt for mye tid der inne. Det er noe med det å scrolle seg nedover eller utforske nye kontoer med inspirerende bilder som jeg ikke klarer å legge fra meg. Man kan finne masse spennende og utrolig mye inspirerende på forskjellige profiler, og jeg har en del jeg følger fast. Det finnes selvfølgelig noen favoritter blant disse, og nå skal jeg vise dere de fire kontoene som inspirerer meg aller mest! 

ANGELICA BLICK

Angelica Blick er en svensk blogger og Instagrammer. Det jeg elsker med både Instagramkontoen og bloggen hennes er bildene. Hun er utrolig flink til å ta kule bilder, finne locations, looks, lys og alt som hører med. I tillegg deler hun mye fra hverdagen på storyen, og det er alltid morsomt å følge med på. Hun er helt insane vakker, og hele jenta er goals i mine øyne. 

JANNI DELÈR 

Janni er også svensk, og like gorgeous som sin kollega over her. Hun er også utrolig flink med bilder, og hun har sinnsykt mange fine antrekk! Det ser ut til at hun bruker store deler av året i varmere strøk, og hvem vil vel ikke drømme seg bort til turkise hav og båtturer på Ibiza støtt og stadig? Hun blogger også, og kommer innimellom med en del kule vlogs!

NATASHA OAKLEY

Natasha har nesten to millioner (!!!) følgere på Instagram og er en av grunnleggerne av A bikini a day. Hun er i tillegg sammen med kjekkas Gilles Souteyrand og de deler stadig søte couple goals bilder. Natasha er fra Australia og deler masse strand- og feirebilder. Hun har en garderobe jeg gjerne skulle overtatt og er så flink til å kombinere forskjellige plagg og lage nye looks. 

VICTORIA TORNEGREN

Enda ei svensk jente! Det er noe med disse svenskene altså, de er utrolig vakre (men det er vi også hehe). Victoria er en svensk (jeg vil kalle det) reiseblogger/instagrammer. Hun reiser joden rundt sammen med sin superhotte kjæreste Erik Forsgren, og de er litt i samme kategori som Natasha og Giles som deler søte kjærestebilder støtt og stadig. Begge to har utrolig fin Instagram og får meg til å ville finne en kjekkas som jeg kan reise jorden rundt med (nesten). 

Hvem inspirerer dere på Instagram? Noen tips til hva jeg burde sjekke ut?

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

STATUS UPDATE PÅ KOLLEKTIVET

Nå har jeg akkurat stått opp, og kollektivet er gjenopprettet etter at Kevin kom i går. Jeg synes faktisk det er veldig koselig, og det føles som hjemme når hele gjengen er her. Kevin slokner på sofaen med Urgen og tomatene sine, Sofie blogger, Morten vet jeg egentlig ikke helt hva driver med, haha. Så har du meg da som sitter med havregrynet mitt fordi jeg ikke gidder å lage middag, blogger, er på Instagram, ser på Netflix og prøver å sosialisere meg, alt på en gang. Hei kollektivet! Jeg prøvde å forslå at vi skulle flytte sammen til Barcelona, men det endte med at Sofie ville til Thailand, Morten lo av hele greia og Kevin sendte nasty bilder som ikke skal gjengis eller snakkes om her, hehe. Det ble med andre ord nedstemt. Åh, jeg gruer meg allerede til alle drar fra meg på torsdag og jeg blir sittende igjen alene i Oslo. Jeg må rett og slett invitere venner på besøk hele tiden, eller typ flytte inn hos Emilie som jeg gjorde sist. 


We are so sweet 

Det er snart på tide å komme seg på trening. Jeg har som dere vet startet et nytt og bedre liv uten alkohol. Sofie slang seg på den, i hvert fall ut juli, og vi har også lagt til godteri på listen. Det er egentlig bare snakk om to uker, men da har kanskje lysten på begge deler forsvunnet litt. Vi trenger å endre litt på livsstilen vår begge to, for den har mildt sagt ikke vært sunn den siste tiden. Jeg skal nesten rett fra trening til frisøren. Det blir bare en liten svipptur hjemom for å dusje og fikse meg litt, så skal jeg til Hanne for å løfte festene mine igjen. Det skal bli så deilig! Nå må jeg få i meg litt frokost og komme meg avgårde - xx. 

Forresten - Tusen takk for alle hotelltips til Gøteborg! Dere er best. Vi endte opp på Gothia Towers, omtrent bare det som var igjen med ledige rom av forslagene, hehe. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

20% RABATT PÅ NELLY

Reklame - inneholder annonselenker

Nå ser det ut til at vi faktisk får litt sommer i Norge også. Solen skal skinne fra i morgen, og jeg har fri i to hele dager og gleder meg til å endelig få litt sol på kroppen.  Dette er en perfekt unnskyldning for oss som ikke er i syden til å få kjøpt oss en ny bikini eller to, og nå har Nelly 20% rabatt på utvalgte modeller! Det er masse fint å velge mellom, men jeg har valgt ut mine favoritter av bikinier, badedrakter og noe å ha over seg på vei til kiosken eller dagens lunsjplass. Bruk koden BEACH og få 20% på alt HER frem til 21/7 klokken 10:00. Enjoy your shopping!


(Annonselenker) 1. HER    2. HER   3. HER          

(Annonselenker) 4. HER    4. HER   6. HER    

(Annonselenker) 7. HER    8. HER   9. HER    


(Annonselenker) 10. HER    11. HER   12. HER    

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FLYTTE TIL BARCELONA

I går fikk jeg følelsen av at jeg bare trenger å komme meg bort. Det er alltid noe som forteller meg at jeg trenger å dra. Jeg trenger å komme meg bort fra Norge. Det er ikke her jeg skal være akkurat nå. Det kan godt være fordi jeg var så innstilt på å flytte til Australia, men samtidig så var det jo en grunn til at jeg tok steget og søkte meg inn på skole der. Allerede da ville jeg bort. 

Akkurat nå, og egentlig ofte, så ser jeg på Oslo som grått. Det er ingen farger her. Oslo skal kanskje være en av Norges mest spennende byer, men for meg er den ikke hva jeg trenger. Denne byen er ikke meg, og det er ikke her jeg hører til. Jeg trenger varme, farge og glede. Jeg trenger en by med liv! Plutselig fant jeg meg selv søkende etter jobber i Barcelona. Jeg aner ikke hvorfor det ble akkurat den spanske storbyen, men noe fikk meg til å tenke at det var et sted jeg kan trives. Det ble med Google-søket, men følelsen og tanken om å røre på meg er absolutt til stede. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, men jeg håper jeg ender opp med å flytte fra Norge om ikke så alt for lenge. Jeg trenger noe nytt og noe annerledes. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG SKAL MØTE DRØMMEMANNEN

Midt under Stavernfestivalen skjedde det noe som bare gjorde helgen min helt perfekt. På den siste festivaldagen våknet jeg opp til en melding som gjorde meg utrolig stresset der og da, men samtidig ble jeg skikkelig glad! Meldingen var fra venninnen min og handlet om at Ed Sheeran-billettene ble sluppet. Da jeg våknet til denne var klokken halv tolv, og billettene hadde ligger ute i en halvtime allerede. Sist ble de visstnok utsolgt på 3 minutter, så jeg kastet meg over Macen for å logge inn på Ticketmaster, halvt i søvne og i full panikk. Jeg ble så stressa da jeg havnet i en billettkø som aldri så ut til å ta slutt, men da jeg begynte å gi opp håpet kom jeg heldigvis inn og fikk booket billetter! Nå blir det jentetur til Gøteborg om et års tid for å se min kjære på Ullevi. Det er forferdelig lenge til, men jeg gleder meg så mye!

Jeg elsker Ed Sheeran. Altså den musikken hans, tekstene, stemmen. Det gjør han til en versjon av drømmemannen min og nå skal jeg få møte han! Eller, ikke møte han da. Se han live, men jeg skal komme meg så nære som mulig og synge med på alle sangene hans. Har dere forresten noen gode tips til hotell i Gøteborg? Jeg har vært der et par ganger før, men jeg husker selvfølgelig ikke hva hotellene heter en gang. Legg gjerne igjen noen tips i kommentarfeltet.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

MINE MÅL FOR UKEN

God morgen! Jeg har allerede vært oppe noen timer fordi jeg må prøve å få pakket ut av kofferten min og rydde den bort. Kevin kommer nemlig på besøk senere i dag, og da må jo han få plass til sin. Det er ikke så god plass på rommet mitt at begge kan leve ut av en koffert, og jeg er egentlig veldig glad for dette så jeg faktisk får ryddet ut av den (nesten) med en gang. Vi skal forresten spille inn en videoblogg til dere i løpet av uken! Sofie og Morten skal også være med så jeg tror dette kan bli veldig moro. 

Jeg er tilbake i virkeligheten som man kan si det slik. Ferien min er dessverre over, og jeg er hjemme i Oslo klar for å ta fatt på hverdagen. Klar og klar, jeg skulle gjerne hatt feire for alltid. Dessverre må jeg jobbe, og allerede i dag skal jeg tilbake til butikken. Nå vil jeg komme ordentlig inn i rutiner igjen, og denne uken har jeg satt meg noen mål jeg ønsker å få til!

TRENE FIRE GANGER ❤ Som jeg skrev i innlegget tidligere i uken vil jeg virkelig gå tilbake til min tidligere livsstil uten så mye alkohol og med mer trening. Derfor har jeg satt meg som mål å trene fire ganger denne uken, noe som bør gå helt fint med tanke på at jeg faktisk bare jobber fire dager. Det vil si at jeg har tre hele dager uten planer, og jeg bør absolutt klare å komme meg på Fresh en dag etter arbeidstid også. 

TA MASSE BLOGGBILDER ❤ Dette kan bli veldig vanskelig med tanke på at mine to fotografer, Martine og Sofie er borte fra Oslo. Sofie erheldigvis hjemme en liten tur nå, men når hun drar blir jeg loner-blogger. Jeg forstår ikke hvordan andre klarer det! Hvem tar bilder av dere hele tiden? Når Sofie drar nå så kommer ingen av dem hjem med det første heller, så jeg må prøve å få mast nok på vennene mine til at de til slutt gir etter og kan ta noen bilder av meg. Sofie har et kamerastativ, men jeg skjønner jo ikke hvordan det fungerer hehe. Uansett så vil jeg ta noen kule bilder, så jeg satser på at noen av de søte vennene mine stiller opp. 

LAGE MIDDAG FIRE GANGER ❤ Jeg har pleid å være så flink til å lage middag, selv om jeg egentlig synes det er litt kjedelig. Senere i kveld skal jeg sette meg ned og planlegge måltidene for hele uken ut ifra når jeg er ferdig på jobb, om jeg skal trene eller rett hjem og sånt. Jeg har en liste med flere gode retter som er enkle og sunne, så det er bare å velge derfra. 

VASKE LEILIGHETEN  ❤ Nå har verken Sofie eller jeg vært her på en stund, men det blir ganske så skittent allikevel. Jeg tenker å bruke fridagen min på tirsdag til å vaske ordentlig over leiligheten, vaske klær og rydde rommet mitt. Nå skal det bli skikkelig rent og pent her!

PLANLEGGE NESTE UKE ❤ Jeg skal også planlegge hele neste uke sånn at jeg klarer å holde meg inne i rutinene. Det tar litt tid før ting begynner å gå automatisk, men hvis jeg klarer å holde det slik i en måned bør det begynne å gå av seg selv snart. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SELVFØLGELIG SKAL DU DUMPE KATTEN DIN FOR Å FERIERE

"Sommeren er høysesong for dumping av dyr". Jeg går inn på en artikkel via Facebook og det første som møter meg er den setningen. At sommeren er høysesong for dumping av dyr. Virkelig? Jeg mener at du må være hjerteløs for å klare å dumpe et dyr. Du vet at de har følelser? At de knytter seg til deg som eier? At de blir glad i deg? De stoler på deg, fordi du er alt de har og du er deres trygget i hverdagen. Det er deg de kommer til for kos og mat. Du er deres hjem.

Allikevel velger noen å rett og slett sette fra seg dyrene sine i grøftekanter, på campingplasser, utenfor hytter og gudene vet hvor. Hvorfor? Fordi dere ikke har tid til å passe på katten deres i sommerferien? Nei, selvfølgelig ikke dere skal jo til Spania for å sole dere og drikke sangaria mens hjemløse katter flyr rundt bordene på desperat leting etter mat - akkurat som din katt nå gjør hjemme i Norge fordi du forlot den. 

Jeg blir så sint at tårene presser på når jeg leser og ser ting som dette. Hvordan har du hjerte til å forlate en hjelpesløs liten kattunge eller en voksen katt som har vært i familien din over flere år fordi du skal på ferie og kose deg? Har du hørt om å få kattepass? En katt klarer seg som regel ganske godt selv så lenge den får mat og litt kos. Det finnes også kattepensjonat som kan ta vare på katten din for deg når du er ute og koser deg på ferie. Det du i hvert fall ikke skal gjøre er å ta den med halvveis for så å forlate den i skogkanten på vei til flyplassen, eller å sette den igjen på campingplassen når du drar for sommeren fordi "nå er du lei av den" og "det var mer jobb enn hva du så for deg". Jeg pleide å bære rundt på den stakkars katten vår i en time for å si ha det hvis vi skulle på ferie da jeg var liten. Dette til tross for at jeg visste at den fikk både mat, stell og kjærlighet. Det er nemlig veldig mange som er villige til å se etter dyret ditt om det trengs. Tenk på nabojenta som pleier å kose med den om den kommer inn i hagen deres, eller venninnen din som alltid blir glad for å se katten komme tuslende mot bilen i det hun parkerer for å komme på besøk til deg. Tror du ikke noen av disse kunne tatt vare på katten din? 

Ikke at dere som gjør dette burde ha dyr i utgangspunktet. Dere er tydeligvis ikke skikket og har absolutt ikke tenkt gjennom ansvaret du tar på deg ved å ta et kjæledyr inn i hjemmet. Du er ansvarlig for dette dyrets liv. Du er ansvarlig for at dyret ikke lider og at det får tilstrekkelig med stell, kos og næring. Så kjære alle dere som bruker dyr som en forbruksvare dere kvitter dere med når det ikke er moro lenger - IKKE SKAFF DERE DYR. Spar den uskyldige lille sjelen for deres grusomhet og la være. Kjøp en iPad i stede. 


Klem meg og pusen min Miss

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FILMTIPS TIL SØNDAGSKVELDEN

På fredag hadde jeg min siste kveld hjemme, og da tvang jeg resten av huset til å ha taco- og filmkveld med meg, hehe. Okei, de hadde egentlig litt lyst da, men uansett hadde de ikke hatt noe valg. Selvfølgelig må vi ha avskjed for favorittbarnet! Etter å ha spist oss alt for mette på taco hele gjengen var vi klare for å slå oss ned i sofaen med sjokolade, potetgull og dip for å bli enda mettere. Jeg fikk velge film (selvfølgelig), og etter å ha bladd gjennom halve Netflix uten å finne noe spennende kom jeg plutselig over en film jeg ikke har sett på mange år! Freedom Writers

Denne filmen er så rørende, og jeg måtte holde tårene tilbake en million ganger i løpet av filmen. Det hele er basert på en ekte historie, og jeg elsker slike filmer! Når det ikke bare er fiksjon, men at hendelsene faktisk har skjedd. Det gjør naturlig nok alt mye mer ekte, og det gjør også at opplevelsen blir forsterket og at jeg føler ekstra med alle karakterene. 

Filmen handler om hvordan den nyutdannede og motiverte læreren Erin starter i ny jobb. Hun får en klasse med elever preget av gjengmiljøer og kriminalitet. Dette er på en tid hvor det var store opprør i dette området på grunn av "krig" mellom de forskjellige gjengene. Her var det latinos, afroamerikansere og asiatere i full klinsj, og de aller fleste i klassen hadde tilhørighet til et farlig gjengmiljø. Erin sliter med å forene klassen som ikke ønsker å være der i det hele tatt, men etter en hendelse i klasserommet endrer alt seg. Hun får elevene til å skrive dagbøker hvor de forteller om egne opplevelser, og det er disse opplevelsene vi stadig ser klipp fra gjennom hele filmen. Denne filmen er vel ti år gammel, men like aktuell i dag og utrolig fin! Hvis du ikke vet hva du skal se på i kveld bør du absolutt vurdere denne. Du finner den på Netflix!
 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL // DRA TIL RHODOS? FØLGER JEG IKKE ALLE FRA PH PÅ INSTAGRAM? +++

Ville du ha dratt tilbake til Rhodos? Virker som at plassen er bedre en og dra til Magaluf osv

Det er ganske mange yngre som ferierer der, men om jeg var 18-19 ville dette vært et morsomt sted! Det er mange fine steder rundt der annet enn selve sentrum, så jo egentlig. Hvis jeg skulle dratt på "partyferie" ville jeg nok heller dratt til for eksempel Ios. 

Søte deg, hvor er genseren fra?? Den rosa under 'beauty'? Superfin :-)

Tusen takk! Den er fra Monki, men er dessverre gammel. 

Er 16 år gutt innafor? Du er babe

Det er nok litt ungt altså! Vi kan snakkes om 6 år ;-)

Vet du hvor blusen til hun du poserer sammen med i første bilde er fra?

Den er fra H&M, men vet ikke når den er kjøpt. 

Hvor er den oransje/rød toppen til venninnen din fra? :)

Den er fra H&M.

Hva syns du om at Teele hadde kjæreste under oppholdet?

Hvis hun hadde det så er det ikke lov i følge reglene til Paradise Hotel, men for å være ærlig ser jeg ikke problemet. Hun virket å være seg selv der inne :-)

Er foreldrene dine skilt? kanskje litt frekt å spørre om, så trenger ikke svare hvis du ikke vil

Ja, det er de :-) Neida, det går så fint det er bare å spørre!

Kan du ha en Snapchat Q & A og legge det ut på yt ,bloggen din eller bare ha live på Instagram?

Ja, jeg kan absolutt får til begge deler. Nå er det ikke så lenge siden jeg hadde live på Instagram, men jeg kan alltids ta en runde til!

Er den hvite kjolen du har på deg fra Nelly gjennomsiktig? Det ser jo ikke sånn ut, men tenkte å høre med deg. Den er SÅ fin, så lurer på å bestille den :-)

Åå, tusen takk! Jeg var redd for at den skulle være gjennomsiktig, men den er ikke det så ikke noe å bekymre seg for :-)

Følger du fortsatt alle fra ph på instagram?

Nei, det er faktisk ikke alle jeg har fulgt heller. 

Er det ikke noen det passer for som du kan reise til syden med?

Jo, to venninner reiste for et par dager siden, men jeg har dessverre ikke mulighet til å være med denne gangen... 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET FØLES IKKE BRA

Åh, jeg har hatt det så utrolig bra på ferie hjemme i Larvik! Stavernfestivalen var selvfølgelig høydepunktet, men resten av tiden har vært veldig fin den også. Det har vært en rolig sommerferie, men det har vært helt greit. Hvis ikke jeg kan være i syden kan jeg like så godt være her hjemme og ta det med ro. Det har vært en ferie hvor jeg omtrent har bodd i pappas fleecegenser og en ferie fylt med mye White Collar, rugbrød med gulost og Pepsi Max til frokost hver dag, dårlig vær, alt for mange Gilde grillpølser (som jeg elsker, så det kan egentlig ikke bli for mange), kjøreturer og en god del rastløshet.

Nå har jeg svettet meg opp trappene til leiligheten med verden tyngste koffert. I det jeg gikk av bussen kjente jeg at dette ikke føles bra i det hele tatt. Det er første gangen jeg sitter med den følelsen når jeg kommer tilbake til Oslo. Jeg pleier alltid å synes det er deilig, og har gledet meg til å komme i gang igjen, men ikke denne gangen. Jeg tror det er fordi jeg egentlig ikke har noe ordentlig å komme tilbake til. Jeg skal ikke starte på noe studie til høsten, jeg har ikke en jobb jeg faktisk ønsker å bli værende i over lengre tid og jeg har ingen plan. Hvorfor er jeg her? Jeg kunne like så godt vært hvilket som helst annet sted, men det er ikke bare å reise heller. Da jeg var ute og handlet inn litt mat til det tomme kjøleskapet måtte jeg gjøre noe jeg ikke har gjort på veldig lenge. Jeg måtte gå rundt med kalkulatoren og legge til prisen på alt jeg kjøpte for å forsikre meg om at kortet ikke ville bli avvist i kassen. Det er så kjipt, og jeg tror det er med på å forsterke denne følelsen av at jeg rett og slett kjenner meg litt lost. Det eneste jeg kan gjøre er faktisk å ta tak og finne ut av det og det skal jeg faktisk gjøre. Bare ikke akkurat her og nå. Nå sitter jeg på sofaen og skal ikke gjøre noe som helst. Kofferten kan pakkes ut av i morgen, og akkurat nå vil jeg bare spise lørdagsgodteriet mitt og se på en koselig film. 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

"KEVIN OG JEG HAR HATT SEX"

Det jeg skal gjøre nå er rett og slett å bekrefte eller avkrefte ryker. Her kommer sannheten frem! Jeg ble veldig inspirert av Sofie sitt innlegg for noen dager siden så jeg håper ikke det gjør noe at jeg stjeler ideen hennes. Hun skrev om fem påstander hun stadig får høre om seg selv, og nå skal jeg gjøre det samme. 

Kevin og jeg har hatt sex... 

Det er SÅ mange som både spør om dette og som tror de vet svaret. Det er visst noe med Kevin som virkelig fanger dere, og det er jo forståelig sånn sett. Han er en super gutt! Jeg kan uansett avkrefte at vi noen gang har hatt sex, verken i Mexico, i Norge eller noe annet sted. Vi er bare gode venner 

Andrea tror hun kan gjøre hva hun vil fordi hun var med på PH...

Nei, altså jeg er den samme som før. Det jeg derimot har merket er at alle bruker min deltagelse i Paradise som grunn for alt jeg gjør. Da vi var på Stavernefstivalen var jeg så dritt lei av mennesker til slutt, fordi om man skumpet borti noen eller snek seg fremover så kom det alltid "bare fordi hun var vært på Paradise...". NEI. Alle kan skumpe borti noen, og nesten alle sniker seg fremover i mengden foran en konsert. Det er ikke fordi jeg har vært med på Paradise, og det var så deilig da jeg møtte Henote som har akkurat samme problem og skjønte frustrasjonen som hadde bygd seg opp i løpet av tre lange festivaldager.

Petter og jeg hadde sex i uke 9 på Paradise...

Dere og disse sex-greiene altså. NEI, vi hadde heller ikke sex og vi har heller aldri hatt sex. 

Andrea har et dårlig forhold til familien fordi hun aldri nevner dem...

Jeg har nå vært hjemme i to uker og kost meg så mye at jeg ikke vil tilbake til Oslo. Jeg snakker med familien min hver eneste dag, men når jeg er i Oslo og de er andre steder blir det ikke naturlig å nevne dem på bloggen. Jeg har et godt forhold til familien min.

Andrea har tatt restylane igjen... 

Nei. Jeg kommer nok aldri til å ta restylane igjen, men de ser ofte større ut om jeg bruker lipliner og de blir en del større om jeg er veldig allergisk fordi de hovner opp. Rett og slett. Jeg har skrevet om restylanen min her og her

Nå håper jeg vi fikk oppklart en del her. Dette er den fulle og hele sannheten, men det er selvfølgelig bare å spørre om dere lurer på noe mer 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

HEKTA PÅ DET DYRISKE

Reklame - inneholder annonselenker

God morgen, fine dere! I dag skal jeg ikke gjøre så mye annet enn å pakke sammen tingene mine og nyte den siste tiden på sofaen her før jeg setter kursen mot Oslo igjen. Det er på tide å komme seg tilbake selv om det frister å si opp leiligheten, jobben og flytte hjem akkurat nå. Jeg hadde riktignok kjedet meg etter en uke nå som resten av gjengen drar tilbake til Oslo, men jeg lever litt på tanken. 


 (Annonselenker) Jakke Urban // Kjole HER // Veske BikBok (lignende HER) // Solbriller BikBok // Sko H&M

Jeg har plutselig blitt helt hekta på leopardmønster. Da tenker jeg på detaljer i dette mønsteret, som for eksempel skjorten jeg har brukt en del hvor lommen er i leopardmønster, denne jakken som jeg låner av lillesøsteren min og dessverre må legge igjen her i Larvik og ting som lommebøker, solbriller og småting. Jeg kjøpte meg faktisk et pinsett med leopardmønster for en liten stund siden, og jeg elsker det! Egentlig er jeg ganske skeptisk til dyriske mønstre, men i små mengder og som detaljer kan det være ganske kult. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

DU FLASHER PENGER, FILMER INJEKSJONER OG DRITER I AT DU ER ET FORBILDE

Jeg blir oppriktig lei meg og bekymret når jeg ser hva enkelte poster på sosiale medier. Da tenker jeg spesielt på mennesker med stor innflytelse som er store på enten Instagram, snapchat, blogg eller alle tre. Gutter og jenter med store følgerskarer som ser opp til dem, og ønsker å kunne se ut som dem og gjøre tingene de gjør. Jeg får lyst til å sende hver og en en melding, men i stede skriver jeg dette innlegget og håper at alle som føler seg truffet tar det til seg. Jeg ønsker ikke å ta noen, men å minne alle på hvilket ansvar man har uansett om man ønsker det eller ikke. 

Selv har jeg en profil på Instagram med over 30 000 følgere. Det vil si at over tretti tusen enkeltpersoner følger med på hva jeg legger ut. Fordi jeg har såkalt bedriftsprofil kan jeg også se statistikker over blant annet alderen på følgerne mine. De aller fleste er mellom 13og 17 år. Det er veldig ungt, og på denne alderen er man ekstremt mottagelig for påvirkning, særlig fra sosiale medier og mennesker man kanskje ser på som forbilder. 

Det hender jeg kjenner på følelsen av dette selv. Det er flere jenter på Instagram som jeg gjerne skulle hatt garderoben, håret, øynene eller looken til. Jeg leser blogger og tar til meg det som blir skrevet om både livsstil og annonser. "Hun gjør det ja, kanskje jeg også burde det?" Det er enkelt å bli påvirket, og det er ikke alltid noe galt i det heller. Man kan hente mye inspirasjon fra andre på en positiv måte! Allikevel kan det også fort gå i feil retning. 

Jeg blir ordentlig bekymret når jeg ser hva noen publiserer på sine store sosiale medier. De blotter et utseendet basert på injeksjoner og operasjoner på en veldig positiv måte. Det fremmes en livsstil basert på et høyt pengebruk som ikke alle har mulighet til. Noen filmer til og med at de tar injeksjoner og publiserer dette på steder som mystory hvor de har flere titusentalls unge følgere. Jeg har tidligere skrevet at det faktisk var en toppblogger som fikk meg til å ta restylane for første gang, og dette er et eksempel på påvirkningskraften man har. Det er greit at man gjør det man gjør, ingen kan bestemme over andre. Jeg er heller ikke her for å dømme hva du gjør med eget utseendet og kropp, men jeg ber deg være så snill å tenke på hvem du viser dette frem for.

Det at man kjøper dyre klær og drar på fine reiser er helt greit, og man skal få lov til å bruke pengene sine på akkurat det man selv vil. Du har tjent det og du fortjener det! Jeg er bare veldig kritisk til å skulle påpeke hvor mye penger man bruker til enhver tid, og snakke om det som om dette er normalen for de fleste. Det å skrive om store summer som de fleste av følgerne dine kanskje får utbetalt i løpet av to måneder til sammen kan sende feil signaler. Gjør det du vil og kos deg, men det er ikke nødvendig å hele tiden påpeke hva alt koster med mindre man får spørsmål om det. 

Tenk på de unge jentene som ønsker være deg og å se ut som deg. Når du da fremmer injeksjoner, et høyt pengeforbruk og kanskje til og med operasjoner så er det lett å tenke at "jeg kan bli like pen som henne om jeg gjør det samme".

Vil du virkelig det? Hva fikk deg til å gjøre det du gjør? Tror du at dette hjelper eller skader? Bare vær så snill å still deg selv disse spørsmålene før du vurderer å dele slikt neste gang. Tenk på hvem du forteller det til, og tenk på hvem du var på den alderen. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

JEG VIL OGSÅ TIL SYDEN

Jeg blir så utrolig sjalu når jeg scrollen nedover Instagram-feeden og ser alle sydenbildene. Folk som soler seg på stranden i Hellas og andre som er på øyhopping i Kroatia. Jeg vil også til syden! Selv om det er hyggelig med norsk sommer, så trenger jeg en ferie i varmere strøk snart.

Jeg mimrer tilbake til det å stå opp tidlig, dra på seg bikinien og en lett sommerkjole før vi går ned til stranden. Ofte setter vi oss på en café eller restaurant like ved stranden og spiser fruktsalat med smoothie eller juice til frokost. Jeg orker aldri å spise så mye på dagen i varmen. Det er aldri noe hastverk. Vi tar det helt med ro, og når vi føler for det går vi resten av veien ned til stranden, betaler for solsenger og setter opp camp fordi her skal vi bli resten av dagen. Jeg leser en bok, hører på musikk og kobler helt av frem til det blir for varmt og jeg må bade. I fjor kjøpte vi med oss badeballer og ble i vannet lenge før vi gikk opp for å sole oss og sove litt på solsengen.

Sent på ettermiddagen, etter en hel dag på stranden, går vi for å spise lunsj før vi drar tilbake til hotellet. Følelsen av å ta av seg bikinien, gå inn i dusjen og se skillet man har fått i løpet av dagen, før man skyller av seg all sanden og vasker saltvannet ut av håret er helt fantastisk! Noen dager blir det en powernap, mens andre dager starter man å ordne seg med en gang. Uansett så er det ikke noe hastverk, fordi det er ingenting vi skal rekke. Vi skal bare nyte stedet, varmen og livet. Herregud, som jeg lengter etter dette nå... 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

JEG KLARTE BARE TRE DAGER UTEN EN DRINK

I dag er min nest siste dag i Larvik, og jeg synes det er kjempetrist! Det er lenge siden jeg har kost meg så mye, så lenge av gangen. Jeg pleier som regel å gå lei etter tre-fire dager, men nå sitter jeg her med følelsen av at jeg ikke vil tilbake til hverdagen i Oslo. Noen av jentene drar allerede i dag, og vi begynner å bli et fåtall igjen her og det er ikke like moro å være her uten vennegjengen altså. Heldigvis hadde vi en perfekt kveld i går, som egentlig bare gjorde at jeg vil være her enda lenger, haha.

Vi dro ned på et sted som heter Skotta på brygga for å spise. Jeg så egentlig bare på de andre spise, men jeg bestilte meg en utrolig god drink! Det var jordbær-mojito, og det er definitivt den beste jeg har smakt på lenge. Nå lurer dere sikkert på om jeg ikke klarte mer enn tre dager uten alkohol? Neida, drinken var helt fri for alkohol! Jeg har faktisk aldri tenkt på at det går an å bestille alkoholfrie drinker, men det er jo helt genialt. Hvis man ikke er så gira på et glass brus og resten av gjengen skal ha drinker kan man jo ta seg en alkohoflri. Det smaker jo kjempegodt!Etter å ha kost oss i solen på brygga dro vi opp til sentrum. En gang i året arrangeres det nattby i Larvik, og det er en veldig koselig tradisjon! Jeg tror ikke jeg har vært på dette siden jeg var 12-13 år gammel, men alt var akkurat som før i det vi gikk oppover mot torget. Lukten av våruller og donuts lå i luften og det var fullt av boder som solgte etterligninger av deklser til mobiler, capser og vesker. Det var boder fulle av godteri og andre med smykker. Jeg husker at jeg alltid kom hjem med mobildeksel og en "lykkepose" herfra. Det var så koselig å vandre rundt og mimre tilbake til da vi synes det var kjempespennende å få lov til å handle helt frem til midnatt!  

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

DET BESTE MED Å VÆRE HJEMME

Nå har jeg vært hjemme i noen dager, og selv om det gikk i ett de første fire dagene med festivalmoro merker jeg hvor lett jeg slapper av her. I Oslo er det alltid noe jeg bør gjøre, mens her klarer jeg å sitte hjemme uten å stresse med alt jeg burde gjøre. Hvis jeg har fri i Oslo er det alltid slik at jeg sjelden lar meg sove til jeg våkner, så bør jeg vaske eller rydde, handle, ordne ting, forberede noe eller trene. Her tar jeg det helt med ro, og bare nyter det å ha fri fra alt av mas og plikter. Det er selvfølgelig en del ting som er ekstra digg når man drar hjem til familien. Her er noe av det jeg setter mest pris på!

BIL 

Jeg er egentlig veldig glad i å kjøre bil, og da jeg bodde hjemme dro venninnene mine og jeg stadig på kjøreturer. Det å ha tilgang på bil får meg til å føle meg mye friere, og det er så deilig å kjøre med musikken på fullt og bare synge av full hals. Vi hadde en spilleliste full av allsang-sanger som vi alltid hørte på om vi dro på disse kjøreturene og det var så moro. Det hender vi tar oss en tur når vi er hjemme alle sammen, og det er skikkelig koselig. 

FRI TILGANG PÅ KAFFE

Jeg er mer avhengig av kaffe enn av Pepsi Max, og her har vi samme kaffemaskin med de samme kapslene jeg bruker i Oslo. Det å vite at det alltid er kaffe og at det aldri er tomt er så luksus. Hjemme i Oslo glemmer jeg plutselig å kjøpe ny pakke med kapsler og da er det ikke en blid Andrea du møter om morgenen for å si det slik! Her skjer aldri det fordi vi har masse kaffe. 

ET FULLT KJØLESKAP 

Overraskende nok (ikke) er det å komme hjem til et fullt kjøleskap noe av det jeg elsker ved å være hjemme. Her er det alltid noe godt stående, kanskje middagsrester fra kvelden før? Det er masse pålegg, frukt og grønnsaker og hvis det er noe som mangler er det bare å sende en melding så kommer det en leveranse når pappa kommer hjem fra jobb, hehe. Det er veldig deilig å ikke måtte tenke på om man har noe å spise til frokost dagen etterpå. Her har vi alltid brød og gulost, og det er noe jeg av en eller annen grunn aldri kjøper selv, men når jeg er her spiser jeg det til nesten hvert eneste måltid. 

FRI TILGANG PÅ PEPSI MAX

Jeg er totalt avhengig av Pepsi Max, og det har vi alltid stående her hjemme. Det er jo svindyrt, så jeg vet å benytte meg av fri tilgang på det når jeg er hjemme. Nå har jeg jo vært i Sverige, så det står et brett og venter på meg hjemme i Oslo, men det er ikke hver gang.

ALLTID NOE GODT LIGGENDE

Søtsaker er en av mine svake sider, og det som er digg med å være hjemme er at vi omtrent alltid har is i fryseren. Det er litt skummelt også, men til nå har jeg faktisk bare spist det en gang. Flink meg. Det er uansett digg å vite at jeg har muligheten om fristelsen blir for stor. 

FERDIG MIDDAG

Altså dette må jo være det aller beste. Jeg har fortalt dere tidligere at jeg ikke er så glad i å lage middag, og at jeg fort synes det blir kjedelig. Det som er så utrolig deilig med å være hjemme er at noen lager middag til meg hver dag! Å komme hjem til ferdiglaget middag er noe av det jeg savner aller mest med å bo hjemme, så dette nyter jeg de gangene jeg er på besøk. 

KOSEKVELDER

Det er skikkelig hyggelig å samles foran tven med en koselig film på kveldstid. Enten med hjemmelaget pizza på bordet eller en skål med popcorn. Det er veldig koselig og noe jeg alltid setter pris på å gjøre med familien. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

EN PERFEKT AVSLUTNING

God morgen! I går var jeg veldig sliten, noe bloggen gjenspeilet ved en del klaging og et par litt dypere innlegg. Jeg synes det er veldig hyggelig å få koselige tilbakemeldinger av dere, og dere skal vite at det varmer hjertet mitt! Det er også moro å se at flere er positive til prosjektet mitt om en hvit måned og ønsker oppdateringer underveis. Det skal dere selvfølgelig få! Dette gir meg ekstra motivasjon til å holde meg helt unna alkohol, så nå er jeg spent på hvordan det kommer til å gå. 

Heldigvis ble avslutningen på kvelden nærmest perfekt. Jeg møtte tre venninner og vi dro ned til Tollerodden her i Larvik for å se på solnedgangen. Vi gikk fra brygga og satt oss ute på et svaberg, snakket om gårsdagen og nøt etter hvert stillheten mens solen forsvant sakte bak alle husene på motsatt side av havet. Det var så deilig, og jeg merket at jeg fikk ordentlig ro i sjela. Dette er virkelig norske sommerkvelder på sitt beste!FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

JEG MÅTTE TIL PSYKOLOG ETTER PARADISE

For noen dager siden kom det ut en sak om at flere av oss deltagere søkte psykolog-hjelp etter oppholdet på Paradise Hotel. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om overgangen tilbake til hverdagen, som var ganske mye hardere enn hva jeg hadde forventet. Jeg har nesten utelukkende snakket positivt om oppholdet og opplevelsen jeg hadde på Paradise Hotel. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg var med, men det er viktig å informere om at det også har en bakside. 

Vi går gjennom en obligatorisk psykologtime under intervjuprosessen til programmet. Det er naturlig nok fordi castingen trenger å vite om vi er rustet til det som venter oss. Alle reagerer forskjellig på ting, og det er vanskelig å se på forhånd hvordan enkelte reagerer på opplevelsen og tiden etterpå. Vi hadde også en time med den samme psykologen på hotellet på Gardermoen kvelden før vi dro til Mexico. Personlig synes jeg dette var veldig deilig, fordi akkurat der og da var jeg kjempe-nervøs. Det var flere ganger den dagen hvor jeg vurderte å trekke meg, fordi jeg fikk noia og tenkte "hva er det du driver med?". Heldigvis fikk jeg svar på mange av spørsmålene som surret rundt i hodet mitt under denne siste psykolog-samtalen. Det roet meg veldig, og for meg er det er den viktigste samtalen jeg hadde i løpet av hele prosessen. 

Da vi kom hjem ble vi også tilbudt en psykologtime, og vi har fortsatt tilgang på det nå i ettertid. Jeg dro på denne timen, og det var ganske lettende. Dette var samme helg som vi kom hjem, og dagen etter alle var ute sammen i Oslo for første gang. Da jeg kom dit tenkte jeg at dette egentlig ikke er noe jeg trenger, men da jeg først satt meg ned i sofaen og vi begynte å snakke sammen så var det utrolig deilig. Vi snakket om hva som hadde vært det hardeste med å være der, hvordan ting gikk der og hvordan ting var nå. Vi snakket om forholdet mellom deltagerne, forventninger, hva som kom til å komme i fremtiden og mye jeg plutselig skjønte at jeg trengte å snakke om. På dette tidspunktet slet jeg veldig med å sove, jeg hadde null energi og orket ikke spise. Jeg lå våken til klokken fem om morgenen, var sulten klokken tre på natten og orket ikke plukke opp en genser som lå på gulvet på rommet mitt en gang. Jeg hadde levd i luksus i to måneder uten å måtte gjøre noe som helst selv, og det er nesten skummelt å se hvor lett man venner seg til slikt. Heldigvis fortalte hun meg at dette er helt normalt, og jeg må gi det tid. Det er normalt at jeg ikke får sove, at jeg ikke orker å rydde og at jeg ikke har energi til å lage middag. Jeg trengte å høre dette.

Det å oppleve en så stor forandring i livet er ikke enkelt, og til dere som vurderer å melde dere på eller allerede har gjort det så må dere ha i bakhodet at det kan bli tungt etterpå. Uansett så angrer jeg som sagt ikke et sekund på at jeg ble med, fordi dette er den beste opplevelsen jeg har hatt! Det var så moro, og nå i ettertid har jeg fått gode venner og sitter igjen med mange flotte minner fra en unik og utrolig kul opplevelse som få andre får oppleve. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

JEG ORKER IKKE DETTE LIVET

Nå er jeg så lei at jeg ikke klarer å sette ord på det. Jeg har havnet i en slags loop som aldri tar slutt, og jeg klarer ikke komme meg ut av den. Dette livet er ikke et liv jeg vil leve lenger, og det er faktisk nødt til å ta slutt. Fra og med i dag starter min hvite måned, so jeg håper kan vare enda lenger enn det også. Jeg er dritt lei av å dra ut. Jeg er minst like lei av alkohol og jeg hater å våkne opp sent og ikke få noe ut av dagen fordi jeg er dårlig eller sliten. 

Jeg savner livet da jeg sjelden dro ut og fokuset mitt var på helt andre ting. Da jeg dro hjem fra jobb på en lørdag, hadde god tid, lagde god mat og koste meg med venner uten alkohol. Nå løper jeg nesten hjem, hiver meg i dusjen, shaver legger, føner hår, kaster alle klærne utover gulvet sminker meg mens jeg blogger før jeg tar vinflasken under armen og drar avgårde på vors. Det er helt greit innimellom, men nå skjer det hver uke, og ofte flere ganger hver uke. Jeg drikker også mer enn før, og det er sjelden jeg er perfekt full og ikke for full. Dette er ikke noe jeg trives med, men det er så vanskelig å komme seg ut av det. I hvert fall når resten av gjengen skal, og det er alltid noen som skal ut. 

Nå har jeg satt meg et mål. I løpet av denne måneden skal jeg ikke drikke alkohol, jeg skal lage meg ordentlig middag minst fire ganger i uken og jeg skal tilbake i gode treningsrutiner. Dette må ta slutt, og det skal jeg klare. 

 


FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

KVELDEN I TØNSBERG

Hva skjer her nå? Jeg har vært helt utslitt, og det er første gang jeg oppdaterer dere så sent. I går var jeg i Tønsberg med en del venner, blant annet Sofie og Morten. Vi var på Foynhagen, samme sted som sist vi var i byen. Det var så utrolig gøy, og høydepunktet med kvelden var definitivt at Matoma spilte utover natten! Der kom det hits på hits, og jeg hadde det så sinnssykt moro. Vi stod oppå benkene vi egentlig satt på og danset og sang av full hals hele gjengen. Matoma gjorde definitivt kvelden enda bedre enn hva den allerede var. 

Nå har jeg endelig våknet ordentlig. Vi dro fra Tønsberg like etter klokken elleve, jeg sov hele bilturen hjem og det første jeg gjorde da jeg kom inn døren var å fortelle pappa at jeg trenger å sove enda litt til. Det er helt forferdelig å sove bort dagen slik, men jeg er virkelig ikke i form og når jeg i tillegg har vært ute blir det bare kaos. Jeg er så veldig lei av å feste nå, og gleder meg til å komme tilbake til Oslo og holde meg langt unna alkohol på en stund. Jeg skal heller fokusere på trening og ting som gir meg mer enn hodepine og kvalme dagen derpå. FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

VLOG STAVERNFESTIVALEN

Jeg var flink og tok med kameraet så jeg fikk filmet litt på to av dagene. Den siste dagen turte jeg rett og slett ikke, samtidig som jeg ville nyte dagen fullt ut og ikke tenke på annet enn å ha det moro. Det gikk veldig bra, og filmen ble ikke så verst allikevel altså. Håper dere liker den og at vi sees på Stavernfestivalen neste år!

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Beskriv deg selv med 3 ord

Rar, bestemt, omtenksom

Favorittmat?

Det er definitivt taco! Jeg elsker taco og kan spise det fem ganger i uken uten å bli lei. Annet enn dette er jeg veldig glad i kjøttkaker, hihi. 

Angrer du på noe du gjorde på PH?

Nja. Jeg kunne godt droppet hookingen ved leggetid, hehe. Annet enn det så angrer jeg vel egentlig ikke på noe som helst.

Kunne du blitt sammen med Kevin?

Nei, vi er bare venner så det hadde blitt litt rart selv om det hadde vært superkos å dobbeldate med Sofie og Morten!

Hva studerte du på videregående? Hva studerer du nå?

På videregående gikk jeg studiespesialiserende/allmenn med sosialkunnskap, medie- og informasjonskunnskap og politikk og menneskerettigheter som valgfag. Jeg trivdes veldig godt med det, men angrer litt på at jeg ikke gikk medielinjen. Nå studerer jeg ingenting. 

Hvor mange søsken har du?

Jeg har ett søsken, en lillesøster som er to år yngre enn meg. 

Kan du snakke islandsk?

Nei, dessverre. Det synes jeg er skikkelig trist faktisk!

Hvilken gjenstand kunne du ikke levd uten?

Mobilen min... Eller, kanskje jeg hadde klart det. Vi hadde faktisk ikke mobil inne på hotellet og da klarte jeg meg fint, men det var en litt spesiell situasjon. Jeg er veldig avhengig av mobilen så det må nok bli den uansett. 

Hvor har du fikset brynene og hvorfor gjorde du det?

De har jeg fikset på BeautyHouse. Jeg har alltid pleid å gjøre det, men da jeg var i Mexico var det ikke akkurat tilgang på bynstylister, haha. 

Hva veier du?

Det aner jeg faktisk ikke. Vi har ikke vekt i leiligheten vår, og det er heller ikke noe jeg savner. Hva jeg veier spiller ingen rolle. Det viktigste er at jeg er komfortabel med meg selv, og det er jeg!

Hvordan syntes du det var på ph når folk røyke? Har lest at du ikke røyker.

Det gikk helt fint, jeg er vant med at folk røyker rundt meg på fest. Det eneste som er irriterende er når de røyker rett på meg under frokost, middag eller lunsj. Da ba jeg de fjerne røyken, haha. 

Hvordan er forholdet ditt til familien? Du nevner aldri dem.

Det er bra! Jeg føler jeg nevner de innimellom, sånn som når jeg faktisk drar hjem til Larvik. Det er ikke så mye å skrive om dem når jeg er i Oslo på en måte. 

Hva var grunnen til at alle jentene hatet Grunde i starten?

Jeg tror en del av oss misforstod han litt. Han er veldig rett frem, og selv om han er kjempesnill så har han lett for å virke litt brå hvis man ikke kjenner han. Jeg oppfattet han som ganske cocky, og klarte ikke at det virket som han så ned på en del av oss jentene og så på oss som dumme. Når jeg ble kjent med han forstod jeg at jeg hadde misforstått han ganske mye, og etter at han og Sofie var på date og fikk snakket ut om dette fikk alle en bedre forståelse for hverandre.

 Hvor ser du deg selv om 10 år?

Æææ, da er jeg så gammel! Om ti år håper jeg at jeg jobber som journalist i en jobb jeg elsker, og at jeg er på et sted i livet som gir meg energi og lykke. Jeg håper ting er godt økonomisk og at jeg har en familie, et fint hjem og en hund eller to. 

 Hva er det viktigste for deg i livet?

Det viktigste for meg er å ha det bra, og å være lykkelig!

Hva liker du best med sommeren?

Det jeg liker best er at det er vamt og sol (eller bare ikke, akkurat nå pøser regnet ned utenfor vinduet her). Jeg elsker at jeg kan dra på meg en enkel sommerkjole, ligge i parken, dra på stranden og nyte varmen. 

Hva bestiller du helst i baren?

Whiskey Sour eller hvitvin!

Hvilke tre ting ville du hatt med på en øde øy?

Mobilen min, en evigvarende powerbank og såpe. 

Hvilken type gutter faller du for?

Godt spørsmål. Det varierer veldig, haha. Altså jeg får crush på så mange forskjellige type gutter at jeg vet ikke helt. Jeg får vel lett crush om de er sjarmerende, snille og hyggelige, men samtidig må det være litt guts i dem om dere skjønner. Jeg orker ikke pus. 

Hvordan var du som barn? Rolig, energisk...?

Jeg var vel ganske rolig tror jeg.

Om du kunne bodd hvor som helst i verden for en periode. Hvor ville det vært?

Australia! Jeg skulle jo egentlig flytte dit (les mer om det her), og det er bare et par dager siden jeg fikk opp melding om at det var på tide å kjøre for å rekke flyet mitt. So sad. Jeg skal bo i Australia en gang, og jeg er fast bestemt på å ta resten av bacheloren min der når den tid kommer. 

Hva tror du er meningen med livet?

Jeg aner ikke, og for å være ærlig er det ikke alltid jeg forstår hvorfor vi er her. Det er veldig rart. Jeg liker å tro at meningen med livet er å finne seg selv, og å finne lykken, men hvorfor er det da så mye elendighet? Nei, jeg vet ikke... 

Kunne du tenke deg å være med i noen andre TV-programmer? (som f.eks farmen, 71 grader nord, 4 stjerners middag osv...)

Jeg kunne absolutt tenkt meg både Farmen og 4-stjernes middag! 71 grader nord hadde jeg ikke klart. Kulde, høyder og nei. Ikke min greie. 

Leser du noen andre blogger (utenom ph deltakere)?

Ja, men det varierer litt. Jeg er ofte innom en del av bloggene på topplisten, men de jeg leser fast utenom ph er Ida Wulff, Kristina Anderen og Julia Nyland sin. 

Hvor henter du inspirasjon til bloggen?

Det henter jeg fra venner, familie, media og andre bloggere. Jeg pleier ofte å scrolle meg gjennom andre blogger om jeg mangler inspirasjon en dag. I tillegg leser jeg jo nyheter førti ganger om dagen, og det er ofte jeg finner saker jeg engasjerer meg i som jeg da lager et innlegg ut av, for eksempel innlegget om ungdom på sydenfylla. 

Kunne du blitt god venn med en av fansa?

Absolutt, om vi er på samme alder og har like interesser så hvorfor ikke?

Hva liker du best å gjøre på fritiden?❤️

Jeg er veldig glad i å sove, haha. Neida. Joda, litt. Jeg liker å være med vennene mine, fordi de er best i verden. Kanskje lage middag sammen, dra ut og spise, gå en tur eller se en film. Selv om jeg er inne i en langvarig dårlig periode nå er jeg egentlig ganske glad i å trene, og det gir meg masse energi. 

Hva synes du om astrologi?

Jeg synes egentlig det er ganske fascinerende. Jeg er skorpion, og det er skikkelig skremmende å se hvor godt beskrivelsen av stjernetegnet passer personligheten min. Det er nesten så jeg blir litt redd. Horoskop som går på dette skjer i dag, denne uken eller denne måneden er jeg mer skeptisk til. 

Liker du Shrek? Såfall, hvilken av de 4 filmene liker du best? Beste karakter?

JA! Jeg digger Shrek, og egentlig mest Esel. Den første filmen er absolutt den beste. Jeg tror bare jeg har sett de tre første, og det holdt liksom for min del. 

Hvis du kunne bytta navn her og nå, uten at det skulle vært rart, hva ville du bytta til?

Hm... Jeg synes Ada og Adele er veldig fine navn, så kanskje det?

Kan du fortelle om første gang du du fikk den beste karakteren du noen gang har fått? (følelser, hvor mye du øvde, stress, og slike ting)

Absolutt. Det var første året på ungdomsskolen, og det første året med karakterer. Vi skulle ha en stor prøve i samfunnsfag, og jeg hadde lest en del og satt hjemme og ble hørt i alt sammen av mamma. Jeg følte at jeg hadde god kontroll, men da jeg fikk igjen prøven og fant ut at jeg faktisk hadde fått en 6er ble jeg så glad og veldig stolt! Det var moro altså. 

Vil du bli gravid eller adoptere, hvis du måtte velge?

Jeg vil egentlig ha egne barn, men jeg synes det virker veldig skummelt å føde... Så adopsjon er ikke helt utelukket, men jeg får se hva jeg føler når den tid kommer om maaaaange år. 

Er du husredd? (redd for å være alene hjemme, paranoid)

Det hender stadig at jeg blir litt stressa, haha. Den første dagen jeg var hjemme alene i leiligheten til Sofie og meg så hoppet plutselig Celine (hunden) ned fra sofaen, løp ut i gangen og stod og stirret på utgangsdøren. Jeg ble SÅ redd, og turte ikke bevege meg far sofaen på en time. Da snek jeg meg forbi døren og var skikkelig redd for at det skulle stå noen der, klar for å drepe meg. 

Hva liker du best med ansiktet ditt? 

Det må bli øynene altså. 

Hva er det mest gøyale du vet? Hva liker du best gjøre?

Det varierer litt med tanke på humør, men jeg synes det er kjempemoro med spillkvelder sammen med gode venner (hei 70 år gammel), ellerå ha vinkvelder hvor ingenting er planlagt, men som plutselig ender i tidenes morsomste bytur!

Gikk du på Thor Heyerdahl?

Ja, det gjorde jeg.

Hvilke år sluttet du på videregående?

Det var i 2013! Eneste grunnen til at jeg husker det er fordi jeg har alle russebildene mine hvor datoen står på, haha. 

Hva liker du best med kroppen din?

Det må være at jeg har litt rumpe fra naturens side, fordi det er så stress å jobbe seg til! Det som er litt morsomt er jo at det jeg liker best å trene er rumpe, haha så så stress er det egentlig ikke. 

Favoritt årstid? Hvorfor?

Våren! Den årstiden er så fin fordi da begynner det å bli varmere og lysere ute. Man kan gå med mindre klær og det er lyst når man våkner opp, så det er skikkelig koselig. 

Har du en favoritt kopp/glass/fat/bestikk? Kan du vise det såfall?

I wish, men det har jeg dessverre ikke. Eller jeg har to kaffekopper jeg er ganske glad i, men de er i Oslo og jeg er i Larvik... De er rosa <3

Hvilket fag likte du best på skolen?

På ungdomsskolen likte jeg samfunnsfag best, og på videregående likte jeg medie- og informasjonskunnskap best!

DEN VERSTE NATTEN PÅ LENGE

Nå er jeg våken, men det har jeg vel vært i nesten hele natt. Etter å ha sovet i kanskje en time våknet jeg med en skikkelig ekkel følelse. Jeg var helt tett og fikk nesten ikke puste. Det var allergien som kicket inn igjen. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Det å være så sterkt allergisk mot pollen som det jeg har vært den siste uken er helt ekstremt og veldig ubehagelig. Det føles som om jeg har influensa eller noe sånt, altså det er helt krise. Jeg orker ikke dette mer, men fastlegen min er i Oslo og jeg skal ikke dit i hvert fall noen dager. Jeg har googlet litt rundt og funnet ut at jeg kan ringe legevakten her og bli henvist til en fastlege. Det er det aller første jeg skal gjøre når legevakten åpner, fordi dette fungerer virkelig ikke lenger.

Det spørs om jeg rekker det fordi jeg skal egentlig til Tønsberg i dag. Matoma skal spille på et utested som heter Foynhagen, og jeg vil virkelig ikke gå glipp av det! Problemet er bare at jeg er skikkelig dårlig, så det spørs hvor mye jeg egentlig får ut av det. Jeg får se hva det blir til! Senere i dag kommer svarene på spørsmålsrunden og vloggen fra Stavernfestivalen!

UNGDOMSFYLLA I SYDEN

Hvert år leser jeg overskifter om ungdom som fester seg syke på partytur i utlandet. Det er vel på denne tiden forsidesakene om ungdom som drikker seg fulle på gratis sprit og raver rundt i "norske" bargater i syden dukker opp. 

Jeg var selv på en av disse partyturene det året jeg fylte atten. Foreldrene mine prøvde for alt i verden å nekte meg det, fordi det var ungdom som skjenket ungdom og de hadde lest nettopp disse overskriftene og var selvfølgelig bekymret. Jeg kom meg avgårde til slutt, og satt meg flyet til Rhodos med tre venninner i slutten av juni. Da jeg dro ante jeg virkelig ikke hva jeg hadde i vente... Jeg så for meg en rolig sydenferie med strandliv og god mat, sånn helt seriøst. Det var noe helt annet som skjedde på denne turen. 

Da vi kom frem og gikk ut for å utforske byen møtte vi på to innkastere fra et utested som solgte billetter til en av de kuleste festene i hele byen. To av jentene var supergira og vi andre tenkte at det kunne jo være litt morsomt. Vi vorset litt på hotellrommet og gikk tilbake til byen og barstreet. Det var noe helt annet som møtte oss på kveldstid enn hva vi hadde sett da vi utforsket byen i det vi kom frem. Hele gaten var stappfull av mennesker, barer og liv. Det var neonlys, høy musikk og fullt av innkastere (folk som jobber for å få folk inn på utestedene). I billettene vi hadde kjøpt tidligere på dagen var det inkludert inngang og gratis drikke frem til midnatt. Da vi kom frem var klokken ni. Dere kan jo tenke dere hvordan dette gikk. Vi drakk mest mulig, fortest mulig for å få utnyttet tilbudet om gratis bar så lenge det varte. Vi ble kjempefulle, men herregud så moro vi hadde det! Jeg kan med hånden på hjertet si at den første kvelden min på Rhodos var en av de morsomste jeg har hatt i hele mitt liv. 

Til tross for dette forstår jeg hvorfor disse overskriftene dukker opp. Det som skjer på disse stedene er at ungdom drikker utrolig masse, fester og koser seg. Det kan fort gå galt. Den ende kvelden havnet vi en tatoveringssjappe som strategisk nok lå midt på barstreet. En annen kveld ble vi tilbudt dop. Vi nattbadet fulle i mørket på stranden i store bølger. Vi stod og danset oppå bardisken, tok imot alt vi fikk av drikke og endte opp med å spy på do før vi fortsatte å drikke videre. Vi festet til barstreet stengte, som kunne være alt fra fire til fem om morgenen, sov noen timer og fortsatt igjen dagen etterpå. Den siste kvelden ble jeg kjørt til en privatklinikk i sykebil. Mye kan skje når ungdom får frie tøyler og tilgang på nesten gratis alkohol, særlig i syden.

Vi jentene var flinke til å ta vare på hverandre, og om en av oss ville hjem ble vi alltid med så ingen skulle gå alene. Dette gjorde vi hver eneste dag i løpet av de to ukene vi var der. Vi gikk aldri alene, og det tror jeg er utrolig viktig. Vi passet godt på hverandre, og alt gikk heldigvis bra. Den sykebilturen var fordi jeg tråkket over da jeg skulle opp på bardisken (like greit, sånn sett), men det kunne fort vært verre. Legene ville egentlig holde meg igjen for å se om jeg måtte operere, men på dette tidspunktet var det bare fire timer til flyet hjem skulle lette. Jeg endte opp med å dra på eget ansvar, og landet på Gardermoen i rullestol.

Jeg mener ikke at man ikke skal dra på slike turer, fordi jeg er utrolig glad for at jeg dro på min. Det er fortsatt et av de beste minnene jeg har den dag i dag, og jeg mener selv at jeg vokste en del på dette. Allikevel forstår jeg at foreldre og andre er skeptiske fordi mye kan skje, men personlig ser jeg på dette som en god erfaring. Jeg gjorde feil, men jeg lærte. Jeg fikk også se hvor gode venninner jeg har og hvor flinke vi er til å ta vare på hverandre.

Mine beste tips til dere som skal på en slik ferier er å være trygg på de du drar sammen med, og aldri gjør noe du ikke vil. Husk å drikk vann, spis og det er heller ikke krise å holde seg edru en dag.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

ØNSKELISTEN MIN AKKURAT NÅ

Reklame - inneholder annonselenker

Jeg har skikkelig lyst til å shoppe, men etter å ha kjøpt meg Mac og kost meg maks på festival må det nok vente litt. En ting jeg er veldig god på er å liksom-shoppe! Jeg legger masse forskjellig i handlekurven på nettsider, for så å fjerne en og en ting frem til det er en overkommelig sum igjen. Det som er fint er når nettsiden har en ønskeliste-funksjon. Da kan jeg nemlig spare det jeg sitter igjen med til jeg faktisk kan kjøpe det! Nå har jeg lekt meg litt på Nelly og funnet frem til masse fint som står på ønskelisten nå. 

(annonselenker)  1. HER 2. HER 3. HER 4. HER

(annonselenker ) 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER

(annonselenker) 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

FESTIVALKOMA

Det er mandag, og den aller siste uken av ferien min. Jeg gruer meg allerede skikkelig til jeg må tilbake til jobb til uken. Det å ha fri er så utrolig deilig, og det er først når man faktisk ikke er på jobb at man kjenner hvor deilig det faktisk er med fri. Jeg har kost meg masse i Larvik, og for å være helt ærlig vet jeg ikke hvor lenge jeg blir. Dum som jeg er har jeg bare pakket sommerkjoler, skjørt, badetøy og andre lettkledde plagg. Det falt meg aldri inn at norsk sommer ikke er akkurat som i Hellas, så nå sitter jeg her og savner ullgenseren min som ligger i Oslo. Jeg tror kanskje jeg drar tilbake til Oslo på onsdag, med tanke på at jeg da er i Tønsberg og da er jeg omtrent halvveis til Oslo. På tirsdag skal jeg nemlig på Foynhagen igjen. Vi hadde det så moro sist, og nå skal Matoma spille så det blir sikkert kjempekult! Kanskje jeg får litt festival-vibes igjen.

Jeg føler jeg er i festival-koma. Hele bloggen min handler om Stavernfestivalen, men er det så rart da? Jeg hadde det så moro, og dette er virkelig et av høydepunktene i løpet av sommeren hvert eneste år. Jeg har dett det utrolig fint, og gleder meg allerede masse til neste år! Her kommer et lite bildedryss fra festivalhelgen min, og i morgen kommer videoen ut!

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

NÅ ER ALT OVER

Nå er Stavernfestivalen over for denne gang, noe som er veldig trist. Samtidig merker jeg at det holder med tre dager for min del. Jeg har rukket å bli ganske sliten, men herregud så moro det har vært! Jeg sitter som vanlig igjen med utrolig mange fine, morsomme og rare minner som jeg kommer til å ha resten av livet. Det finnes lite som er bedre enn festival med de flotteste vennene i verden! Jeg har laget en liten oppsummering av festivalen med på høydepunkt og litt kjipere ting. Det kommer også en video fra festivalen i løpet av uken, og denne gangen lover jeg at den faktisk kommer i løpet av uken, haha. 

BESTE KONSERT 

Her er det ingen som helst tvil, den aller beste konserten var definitivt Karpe Diem! De avsluttet lørdagen, og med det hele festivalen på en sinnssyk bra måte. De er utrolig gode live, og jeg holdt på å miste stemmen fordi jeg sang, eller ropte stemmer vel bedre, gjennom hele konserten sammen med resten av festivaldeltagerne. Jeg tror det var allsang på hver eneste låt, og da de tok opp ei heldig fangirl som kunne hele verset og du bare så hvor glad Chriag ble døde jeg nesten! De er så fine og de er så utrolig bra. 
 

KULESTE ANTREKK

Jeg hadde egentlig planer om å være litt "på jobb" under festivalen og lete eg frem til kule festivalantrek som jeg kunne vise frem her. Det er en god idé, men den ble dessverre ikke gjennomført fordi jeg var for opptatt med å ha det moro. Sånt skjer, og da kan jeg heller vise dere antrekket som jeg synes var mitt kuleste i løpet av disse tre festivaldagene!

DÅRLIGSTE KONSERT

Dette punktet kunne jeg like gjerne ha droppet fordi det var ikke en eneste dårlig konsert. Av de jeg så var alle kjempebra, og det virket faktisk om om artistene koste seg skikkelig på scenen. Det er alltid ekstra gøy når man ser at de faktisk har det gøy med det de gjør!

MORSOMSTE DAG

Den aller morsomste dagen var lørdagen. Dette skulle være en dag med regn og vind, men endte opp med å bli den varmeste dagen med aller best vær. olen skinte, og det var for varmt med olajakke. Jeg løp rundt i bodyen min, smilende og hadde det rett og slett skikkelig moro. Jeg hang med mangeforskjellige venner, møtte gamle kjente og bare koste meg. Jeg hadde ikke med kameraet denne dagen, og jeg tror kanskje det er litt derfor jeg hadde det så gøy. Jeg tok meg rett og slett en liten fridag fra bloggen, og jeg angrer ikke i det hele tatt. Lørdagen var den aller morsomste dagen på festivalen med de beste konsertene, finest vær og de flotteste menneskene!

STØRSTE FEIL

Jeg klarte meg ganske bra i år altså, men feil gjør man alltid. Min største feil må være å ta på meg omtrent helt nye, hvite sneakers som selvfølgelig ble kjempeskitne etter en lang dag på festival. Nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre for å få de rene, men jeg får prøve å vaske litt pent over dem. 

BESTE MÅLTID

Det er noe med den tacoen på Stavernfestivalen altså. I fjor spiste jeg den tre ganger på en dag, til tross for at en porsjon koster 150 kroner (det er masse mat i den, så det hadde holdt med en porsjon hehe). Den er så sinnssykt god, og jeg spiste selvfølgelig den i år også. I tillegg var jeg innom boden til Hungry Heart, og de hadde også masse godt. Vårrullene var helt amazing. Jeg hører også rykter om at den bakte poteten var veldig god. Nå kom jeg faktisk på søtpotetchipsen jeg kjøpte lørdag kveld. Det var best, ja. Søtpotetchipsen med aioli vinner!

KULESTE VORS

Jeg var på tre kjempefine vors, og koste meg masse med grill og fine venner alle dagene. Hvis jeg må peke ut ett så velger jeg det aller siste, nemlig vorset på lørdagen. Verten hadde ordnet med slush-maskin (!!!!), så jeg gjorde ikke annet enn å blande meg slushdrinker hele vorset. I tillegg var det veldig god stemning og varmt så vi kunne sitte ute og sole oss, noe som gjorde det enda bedre. 

FESTIVALENS BESTE BILDE

Jeg elsker dette bildet. Det ble tatt på fredagen under konserten til Cezinando, og vi hadde det bare så bra akkurat der og da. Vi ventet i spenning på å høre Håper du har plass live og var virkelig klare for en skikkelig bra festivaldag. FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

UKENS SPØRSMÅL // VENNER IGJEN ETTER BLOGGKRIG? DATE KEVIN? SMINKEVIDEO +++

Kan du lage sminkevideo en gang? ❤

Det kan jeg absolutt prøve å få til!

Hvordan pc hadde du før?

En fra Samsung. Usikker på hvilken modell, men den er i hvert fall fem år gammel så det var på tide med en utskiftning der, ja.

Hvor lenge bodde du på Fortuna?

Åå, jeg elsker dette spørsmålet! Haha, det er ingen hemmelighet at jeg så på Fortuna som mitt rom, til irritasjon for de andre deltagerne. Jeg tror jeg bodde der i ca. 6-7 uker!

Hvor har du kjøpt den blå kjolen med bananer på?

Den er fra Zara 

Kunne du datet Kevin? ❤️ Stor fan

Så koselig, tusen takk ❤ Jeg kunne nok ikke datet Kevin nå, nei. Vi er gode venner så jeg ser ikke på han på den måten. Jeg tror allikevel Kevin hadde vært en kjempefin gutt å date!

Hei! Har du blitt venn med Martine Lunde og Henote igjen etter "bloggkrigen", eller er det kleint/dårlig stemning nå?

Hei! Det var aldri en bloggkrig, men mange kom ut med sin mening om ting på hver sin blogg. Jeg har aldri vært uvenn med Martine eller Henote, så det er ingen dårlig stemning der, nei. Jeg hang med Henote under hele festivalen i går, og vi har det alltid veldig morsomt sammen når vi møtes 

Så sykt koselig ut! Vet du hvor de off shoulder toppene er fra? <33

Den hvite er fra Zara, og den blå er fra BikBok!

Hei Andrea! Jeg og en vennegjeng drar ned til Corfu om 2 uker og dermed ned til kavos. Kunne du laget en reiseguide over aktiviteter du anbefaler?<3 PS: vi tar turen inn til Corfu by en dag

Hei! Så utrolig koselig, dere kan glede dere. Det er utrolig fint der ❤ Det begynner å bli en stund siden jeg var der, så jeg husker dessverre ikke navn på noe av strender restauranter eller barer... Jeg vet at det kan være moro å leie bil og kjøre rundt en dag om dere har tid, og man kan også dra på utflukter som jeg egentlig ville, men som vi ikke fikk tid til. Noen venner av oss dro til Albania en dag, og det var visst helt OK, men de reagerte på at albanerne var veldig innpåslitne på jenta til tross for at hun gikk med kjæresten sin og det var ganske ubehagelig. Ellers var det veldig fint der, men greit å være litt forberedt på det!

Fine ringer. Hvor kommer de fra? 😊

Tusen takk ❤ De er fra H&M.

Er du islandsk siden du har islandsk etternavn?

Pappa er islandsk så derfor har jeg islandsk etternavn! Jeg har skrevet mer om det HER

Hvor er skjørtet ditt fra? :)

Det er fra BikBok!


 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

FESTIVALEN VIA SNAPCHAT

Nå har jeg akkurat våknet hjemme i sengen min sammen med min bff Martine. Vi prøvde oss på nach i går, men egentlig ville begge bare hjem og sove så vi satt og ventet på taxi en time i trappen. Veldig sosiale. Jeg endte faktisk opp med å gå helt fra Stavern til Halsen! For dere som er herfra så vet dere hvor langt det er, og jeg var så sliten i føttene da jeg endelig kom frem til nachet at da ville jeg sove. Logisk. Gårsdagen var HELT AMAZING, og definitivt den aller beste festivaldagen. Det som skulle være en regnværsdag endte opp med å bli den varmete dagen av alle, og med de definitivt beste artistene. Jeg koste meg så utrolig mye, og endelig fikk jeg møtt Henote! Hun har jo vært på festivalen hele helgen, men vi er to surrehoder begge to så det var ikke bare bare. I går klarte vi endelig å møtes og hang sammen resten av kvelden. Det var så moro, og jeg koste meg max på både Tomine HArket og Unge Ferrari og selvfølgelig Karpe Diem som er så jævlig (unnskyld uttrykket) bra live at jeg ikke får puste!!! 

Nå skal vi komme oss opp av sengen og ta den obligatoriske turen til McDonalds. Så skal vi rett og slett bare slappe av og kose oss sammen i hele dag!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

BITCH.

Jeg er en person som lett oppfattes som bitchy. Det verdenskjente resting bitchface er noe jeg absolutt har, og omtrent alle som ikke kjenner meg tror at jeg er en bitch. Da resting bitchface ble en greie så ble jeg egentlig ganske glad, for da kom det frem at det er flere som har det som meg! Jeg vet at både Rebecca og Martine Lunde trodde jeg var skikkelig bitchy før vi ble kjent, og det har de begge skrevet på bloggen sin da de skrev om førsteinntrykket av deltagerne. Martine pekte meg faktisk ut som den hun trodde var mest bitchy av jentene på hotellet da hun sjekket inn, til stor latter fra resten av gjengen. 

Jeg har fått høre flere ganger at jeg er mye hyggeligere enn hva som var forventet, haha. Jeg er veldig rett frem, og noen ganger snakker jeg uten å tenke, men det er sjelden jeg mener noe vondt med det. Jeg som de fleste andre vil gi et godt førsteinntrykk når jeg møter andre mennesker. Selv om jeg kan se ut som en bitch betyr ikke det at jeg er det, og vanligvis ønsker jeg alle rundt meg det beste. Jeg fremstod muligens litt mindre hyggelig på tv, i hvert fall til tider, men det var en spesiell situasjon. Til vanlig er jeg faktisk en blid og hyggelig jente, og jeg vil si at ordet bitch kommer laaaaaangt ned på listen over ord som beskriver meg ❤

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

FLORAL MAXI DRESS

Nå har jeg endelig kommet meg på vors. Til tross for at jeg var hjemme halv elleve i går og la meg til å sove med en gang våknet jeg ikke før halv tolv i dag! Det tyder på at jeg ikke er helt i form, og jeg tror nok heller det var grunnen til magesmertene i går enn hva burgeren, som faktisk ikke var så ille, var. Jeg skrev mitt forrige innlegg i det jeg kom hjem i går kveld og alt var galt, så negativiteten tok vel litt overhånd. Så ille var det altså ikke! Det er en grunn til at jeg drar på Stavernfestivalen år etter år, og det er fordi den er superbra! 

I dag kommer Tomine Harket og Unge Ferrari og jeg gleder meg helt sykt til å stå foran scenen og synge med på Nostalgi3Millioner og Alene. De er så bra, og Tomine har en utrolig vakker stemme. Give me. Kveldens headliner er Karpe Diem, og aldri i verden om jeg drar hjem tidlig i kveld. Jeg, som resten av Norges befolkning, elsker Karpe og det er perfekt at de skal få avslutte denne fine festivalhelgen. Nå må jeg få opp vinflasken her fordi de ter ikke så alt for lenge til vi skal komme oss avgårde. 

I går hadde jeg på meg denne kjolen som du finner HER 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

JEG DRO FRA FESTIVALEN

Ja, det var meg dere så vandrende langs Stavernsveien like over elleve i går kveld. Jeg hadde en burger godt plassert under amen og telefonen i hånden. Jeg gikk hjem, rett og slett. Jeg dro før kveldens headliner, og jeg kunne ikke brydd meg mindre om at jeg ikke fikk sett dem. Høydepunktet for kvelden min var uansett Sondre Justad sin konsert. Herregud, for en flink mann! Det er en av de beste konsertopplevelsene noensinne. Energien, utstrålingen og ikke minst stemmen til den mannen er bare helt amazing.

Det var liksom ingenting som kunne toppe det, og etter først å ha stått en time i kø for å komme inn i beachbaren, for så å sette meg ned og finne ut at internett ikke fungerte derfra (kos deg uten nett, jada jeg vet,men nei), og da det begynte å regne i tillegg kjente jeg at dette gidder jeg ikke lenger. Jeg tok det veldig rolig i går, og sammenlignet med alle rundt meg var jeg edru. Si hva du vil, men det er ikke gøy å være edru med bare fulle mennesker rundt seg. Det endte opp med at jeg ringte pappa som kom og hentet meg. Jeg ble kjørt hjem, fikk tatt en paracet mot tidenes hodepine og en ibux mot magesmertene burgeren ga meg før jeg la meg under dyna og sloknet.

Jeg var virkelig ikke i form i går, og midt i vorset fikk jeg en sterk allergisk reaksjon mot pollen. Jeg nøs og nøs, øynene hovnet opp, hele ansiktet verket, hodepinen meldte sin ankomst og etter det klarte jeg aldri å komme ordentlig i humør. Det er utrolig kjedelig at noe sånt skal legge en demper på en så fin dag, men sånt skjer. Jeg satser på at alt blir bedre i dag så jeg virkelig kan nyte den siste dagen av det som egentlig er verdens beste festival!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

FESTIVALENS FØRSTE ANTREKK

Nå koser jeg meg på festival, og venter på Sondre Justad som definitivt er et av høydepunktene denne fredagen. Det er Axwell/Ingrosso som skal avslutte dag to av festivalen, og det tror jeg blir skikkelig kult! I går hadde jeg det veldig moro, og tok ekstremt lite bilder. Jeg turte ikke ta med meg kameraet på festivalen i går fordi jeg var redd for å miste det, men det er utrolig kjedelig å ikke vise dere bilder fra festivalen. Derfor tok jeg det med i dag, så får vi se om jeg klarer å ta vare på det eller ikke, hehe. Jeg håper virkelig det går bra. Jeg fikk tatt litt bilder på vorset, blant annet av antrekket mitt!
 

Kjole HER // Veske BikBok (lignende HER)

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

HVORDAN KRØLLER JEG HÅRET?

Reklame - Extension fra GreatLengths.no @great_lengths på Instagram

Hei, alle sammen! Jeg har fått en del spørsmål om hvordan jeg krøller håret mitt, og om jeg kan vise dette i en video. Jeg pleier å krølle det på litt forskjellige måter, og både med tynn og tykk krølltang for forskjellige resultat. Det er en måte jeg bruker oftere enn andre, og det er når jeg lager lette krøller eller bølger med en tykk krølltang. Denne looken fungerer både til hverdag og fest etter mine mening, og det er superenkelt å få til!

Jeg er fortsatt ganske ny på video, men jeg har gjort mitt beste og lærer nye ting hver gang. Nå har jeg laget denne videoen hvor jeg viser dere hvordan dere kan lage samme look som meg!

IKKE GJØR DETTE PÅ FESTIVAL

Da er den første dagen av festivalen over, og jeg skal snart ta fatt på dag to. Jeg merker allerede at dette festivallivet tar på, haha. Gårsdagen var utrolig morsom og jeg koste meg skikkelig hele kvelden! Det som er så gøy med Stavernfestivalen er at jeg møter gamle kjente som jeg ikke har sett på lenge, samtidig som jeg har alle vennene mine rundt meg. 

Det blir mye festival-snakk her om dagen, men det er jo så moro! Jeg har laget en liste basert på egne erfaringer over hva du ikke burde gjøre på festival. Den kunne fort blitt ganske lenger, men jeg tror jeg har fått med det viktigste. Jeg anbefaler dere å ta imot disse tipsene for å få en best mulig festival og unngå å gå på de samme smellene som jeg har gjort tidligere!

Ikke drikk for mye den første dagen og heller ikke bli for full tidlig på dagen - Det er ingen hemmelighet at alkohol er noe mange forbinder med festival, men det å bli for full ødelegger ofte mer enn hva det hjelper på moroa. Det å bli for full for tidlig på dagen fører bare til at du mister konsertene du vil se, i verste fall blir du kastet ut og du drar hjem og legger deg mens resten av gjengen drar ut på byen. Det er bedre å spare litt på kruttet og heller ta det helt ut den siste dagen.

Ikke tro at det er like varmt på kvelden som på dagen - Denne feilen gjør jeg hver eneste gang selv om jeg sier til meg selv at hver gang skal bli den siste. Allikevel ender jeg opp med å stå og fryse meg halvt ihjel på kvelde fordi jeg ikke ville ødelegge antrekket ved å ta på en genser, eller at jeg ikke gadd å bære på en jakke til å bruke på kvelden. Så dumt, og jeg angrer like mye hver gang. Ikke dropp jakke! 

Ikke gå glipp av hele konsertopplevelsen fordi du filmer deg gjennom konserten - Denne er veldig rettet til meg selv, og gjelder egentlig hele festivalopplevelsen. Jeg elsker å dokumentere alt som skjer og å ha masse bilder fra ting jeg gjør. Det som er litt kjedelig er at jeg mister halve konserten fordi jeg står og ser på via telefonen min i stede for å virkelig være der. Det er ganske dumt, og da sitter jeg igjen med en film, men ikke den gode følelsen av en perfekt konsertopplevelse. 

Ikke bruk nye sko - Jeg gikk på denne smellen i fjor da jeg tok på meg et helt nytt par med hvite sneakers. For det første fikk jeg gnagsår fordi jeg ikke hadde gått de inn, og for det andre holdt ikke de seg hvite i mer enn en time. 

Ikke gå fra vennene dine fordi sjansen er stor for at du mister dem for resten av kvelden - Det kan være fordi vi er såpass trygge i omgivelsene på festivalen vi pleier å dra på, men vi ender ofte opp med å miste hverandre. Jeg er en person som gjør akkurat det jeg vil der og da hvis jeg drikker, og da kan jeg plutselig finne ut at jeg skal henge meg på noen bekjente og drar uten å si ifra. Det er heller ikke mulig å få kontakt med noen fordi alle som regel er så opptatt av å ha det gøy, så jeg da ser ikke jeg dem igjen før morgenen etterpå eller om vi tilfeldigvis møtes på byen. Hold sammen, og sjekk telefonen innimellom. Melding fungerer bedre enn å ringe. 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

HIT BØR DU DRA I LARVIK

Hvis du er i Larvik i helgen, eller en annen gang og lurer på hva du kan finne på, hvor du bør spise eller hva du bør så se får du nok god nytte av dette innlegget. Da jeg kom til Larvik nå tenkte jeg på alle stedene jeg vil besøke i løpet av tiden jeg er her, og da snakker jeg om steder jeg  innom før jeg drar herfra. Det er faktisk en del ting her jeg savner fra tiden da Larvik var hjemmet mitt.

STRENDER - Den fineste stranden i Larvik er Oddane Sand som ligger i Nevlunghavn, et godt stykke unna Larvik sentrum. Det er allikevel verdt turen, og med en gang sommeren kommer til Larvik fylles stranden opp. Det ligger også en kjempefin strand i andre enden av byen, nemlig Ula som hører til det lille stedet Tjølling (der jeg er fra). Den stranden minner meg seriøst om flotte syden-strender til tider, og det er gress-sletter like ved som man kan grille på og slå seg ned for å spise lunsj. 

BEAUTY - Det finnes ett veldig bra beauty-sted i Larvik og det er Havfruen. Det drives av en kjempesøt islandsk dame som tar jobben seriøst og er utrolig kunnskapsrik. Det var faktisk her jeg vokset meg for aller første gang for fem år siden, og siden det ble jeg avhengig. Det er vel det eneste stedet i Larvik med HotWax, noe som er utrolig mye mindre smertefullt enn voksing med strips. Hun er supernøye og kjempeflink, så dette anbefaler jeg på det sterkeste om dere trenger å friske opp bikinilinja i løpet av ferien. Da jeg flyttet til Oslo tok det faktisk ganske lang tid før jeg fant noen jeg ble fornøyd med fordi det er få som måler seg med dette stedet!

STAVERN - Dette er et superkoselig sommersted som virkelig våkner til liv når turistene kommer til byen. Det ligger en båthavn her som fylles opp hver sommer, det er en skikkelig koselig gågate med boder, butikker og spisesteder og de selger utrolig god italiensk is på brygga nede ved havnen. Man kan rusle en tur gjennom festningen som ligger her, og på sommerkvelder er Det gule galleriet ofte et morsomt sted å være om du er over 20. Hvis du er 18 år er det et utested som heter Losen som jeg tilbragte utrolig mange sommerkvelder på da jeg bodde her. Dette er rett og slett en skikkelig hyggelig sommerby, og det er absolutt verdt å ta turen hit om du er i nærheten.

SHOPPING - Det er dessverre veldig dårlige shoppingmuligheter i Larvik. Vi har et kjøpesenter som heter Nordbyen som har de vanlige butikkene som H&M, Cubus, BikBok, Kicks og slikt samt et par butikker og et Amfi-senter i sentrum. Jeg vil helt ærlig anbefale dere å shoppe dere helt ferdig før dere kommer hit.

MIDDAG - Jeg må selvfølgelig ha en mat-post, såpass godt kjenner dere meg vel nå. Det er faktisk flere gode spisesteder i Larvik, men om man bor her blir man dessverre fort lei. Nå som jeg ikke har vært her på en stund gleder jeg meg til å dra ut og spise igjen. Det er et sted som heter Pakkhuset som ligger ved togstasjonen og Indre Havn. Det er absolutt det hyggeligste stedet å sitte ute på om sommeren, pizzaen der er amazing og de har veldig gode drinker om man skulle bli sittende hele kvelden. I tillegg er det et ganske nytt sted (okei, nytt i mine øyne som ikke har bodd her på tre år) som heller ikke ligger langt unna togstasjonen, nemlig Bedehuset. De har skikkelig gode burgere, og en litt større lunsjmeny med masse godt.

LUNSJ - Mitt favoritt-lunsjssted i Larvik er definitivt Hungry Heart Café som ligger i sentrum av byen. De har masse god og sunn mat laget fra bunnen av, og her finner du alt fra gode wraps og salater til sandwiches og smoothies. Jeg velger alltid dette om jeg skal spise lunsj i byen, og siste jeg var her skrev jeg et innlegg om det som dere kan lese her. Jeg tror faktisk de skal ha stand på Stavernfestivalen om jeg ikke tar helt feil, så da er det bare å teste ut! 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

ARTISTENE JEG GLEDER MEG TIL Å SE

Det er endelig tid for festival og jeg kjører en liten festival-takeover på bloggen! Jeg har mast om denne festivalen i en evighet, men det er bare fordi jeg gleder meg så mye. Det er en veldig fin tradisjon jeg deler med alle vennene mine og mange bekjente i Larvik og dette gjør det ekstra gøy. Festivalen starter i dag og varer helt frem til og med lørdag! Jeg skal snart komme meg avgårde på vors. Jeg skal selvfølgelig ha med kameraet, selv om det er veldig skummelt, men da skal jeg ta en del bilder som jeg kan vise dere i morgen. Dere skal selvfølgelig få se antrekkene mine for hver dag som går, og dere kan følge med meg på festival ved å følge meg på snapchat andreasveinsdot ❤

Processed with Rookie Cam
Festivalvors i fjor 

Festival er mye moro, men det handler jo egentlig om artistene. Det som er så gøy med festivaler er at man ofte får se flere av favorittartistene sine på samme dag og til og med på samme sted. I fjor løp jeg fra Zara Larsson (som forresten er noe av det beste jeg har sett live. Hun fikk terningkast seks og vant festivalen etter min mening) til Julie Bergan og videre til Ellie Goulding og det var så moro! I år må jeg ærlig innrømme at jeg ble superglad da de aller første artistene ble sluppet fordi jeg tenkte at wow, hvis dere starter med disse så må headlinerne være noen skikkelig store internasjonale artister. Jeg begynte å fantasere om alt fra Zayn og Harry Styles til en reunion med Ed Sheeran som spilte der for noen år siden. Det ble dessverre ikke noe av, og selv om jeg gjerne skulle sett noen av de så er det mange superbra norske artister i år! Hvorfor lete i utlandet når vi har den stjernerekka stående utenfor inngangsdøren liksom?

Jeg gleder meg aller mest til Tomine Harket og Unge Ferrari. De to sammen er så nydelig, og jeg hadde Nostalgi ti millioner på repeat i en måned da den kom ut på Spotify. Den er så utrolig vakker, og jeg gleder meg så sinnssykt mye til å høre den live! i tillegg digger jeg sangen "alene" så jeg håper de spiller den også, da blir jeg glad. Det er det som er litt spennende med noen konserter, man vet aldri helt hvilke sanger som kommer.

Processed with Rookie Cam
Se så fine venner jeg har da! Fjorårets festival

Jeg gleder meg selvfølgelig utrolig mye til Karpe Diem. De er så rå live, og lager helt sinnssykt bra stemning. Jeg husker fortsatt min aller første Stavernfestival. Da dro jeg med mamma, pappa og lillesøsteren min og Karpe Diem spilte ganske tidlig på dagen på en av de små scenene. Jeg sang med til "Piano" og koste meg, så det at de nå headliner festivalen og har gitt ut sanger som "Attitude-poblem" og ikke minst "Lett å være rebell i kjellerleiligheten din" er sykt kult! 

Kygo dukker også opp i lille Stavern, og det blir nok et veldig bra show. Han har jo laget så mange store og bra hits så her blir det nok veldig god stemning. Det tror jeg også det blir når Hkeem kommer på scenen og spiller "Fy faen" og selvfølgelig når Cezinando synger "Håper du har plass". Det blir nok en del fine øyeblikk og allsang-moments under festivalen og jeg har store forventninger! Jeg tror ikke det blir noe problem, Stavernfestivalen leverer som regel år etter år så jeg bare gleder meg.

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

JEG KJENNER PÅ LYKKEFØLELSEN

I går kjente jeg virkelig på den ekte lykkefølelsen igjen for første gang på en stund. De små påfyllene med lykke får jeg hver dag, men den ekte, sterke lykkefølelsen fikk jeg i går da jeg merket hvor godt det er å være hjemme. Larvik er en utrolig flott by på sommeren, og jeg har veldig mange gode minner herfra. Uansett hvor jeg drar er det historier eller hendelser jeg husker og tenker tilbake på. Jeg koser meg ute i hagen, drar på kjøreturer og tenker tilbake på friåret med gjengen da vi gjorde det hver kveld, går turer på kjente stier, handler i butikkene jeg har handlet i hele den første delen av livet mitt og føler meg virkelig hjemme. I går dro Marte og jeg en tur til Stavern og kjøpte oss is på brygga. Det var så koselig, og vi fikk mimret litt tilbake fra sene sommerkvelder på utesteder over isbaren. De var det mange av da livet vårt fortsatt var her i Larvik. Vi begynner å bli så gamle, herregud...Genser Monki // Kjole BikBok // Sko H&M // Solbriller BikBok

I går skrev jeg at skulle noe ganske skummelt i dag. Nå ble det slik at det faktisk ble avlyst, eller i hvert fall utsatt. Hvis det blir noe av skal jeg selvfølgelig fortelle dere hva som skal skje! I stede gir dette meg ekstra god tid til å gjøre meg klar for festival. Vi starter allerede klokken tolv hos Emilie med grillkos, sommerleker og vors. Jeg skal ta det ganske rolig i dag og se hvordan det går. Jeg er ganske lei av alkohol, men nå er dette en spesiell anledning og uansett hvor mange ganger jeg sier at jeg skal holde meg edru ender jeg stadig opp med vinglasset i hånden utover kvelde. Vi får se hvordan det går. Jeg gleder meg uansett så mye!

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

IKKE UNNSKYLD OPPFØRSELEN DERES, SLUTT MED DET!

Jeg fikk en kommentar på innlegget mitt om hvordan noen menn (og helt sikkert damer, men dette har jeg ingen erfaring med og kan derfor ikke uttale meg om dette) oppfører seg på byen som provoserte meg ganske mye. 

For det første så lurer jeg på hvor disse tallene som tilsier at dette kun gjelder 1% av alle menn i Norge er hentet fra. Jeg skrev et innlegg basert på egne erfaringer og min erfaring er at dette gjelder ganske mange fler enn 1% av alle menn.  Jeg sier ikke at alle oppfører seg slik, for det stemmer ikke i det hele tatt, men at ganske så mange faktisk gjør det og det er ikke greit. Jeg kjenner ganske mange som opplever dette hver eneste gang, særlig på utesteder i Oslo og da gjerne på dansegulvet. For å ta forrige lørdag som et eksempel, så opplevde absolutt alle av vi seks som var ute sammen å bli tatt på eller å ikke bli kvitt mannfolk som skulle danse oppi oss. Vi måtte si ifra flere ganger hele gjengen, og slik bør det ikke være.  

Når det skrives at de aller fleste ikke er norske lurer jeg igjen på hvor disse tallene er hentet fra. Norske menn kan absolutt være ganske ekle på byen, og jeg opplever nesten like ofte at de er norske som utenlandske, så dette blir helt feil å si i forhold til mine erfaringer. Det er kanskje mange norske menn som blir fornærmet over dette fordi det er laget et slags bilde i samfunnet om at de oppfører seg pent, og at det kun er utenlandske menn som bryter vår intimsone. Dette stemmer ikke. Tro meg, norske menn kan være ganske så ille og jeg har flere ganger opplevd å slite med å bli kvitt særlig eldre, norske menn som ikke tar et hint. Det er dessverre flere tall som viser at de fleste overgrep i Oslo begås av innvandrere eller nordmenn med innvandringsbakgrunn, men det gjelder faktisk ikke alle. Nå kommer noen til å si at tafsing er uskyldig og at det ikke kan sammenlignes med overgrep, men det er definitivt seksuell trakassering og et brudd på andres intimsone som ikke er greit på noen som helst måte. 

Jeg ser at "Anonym" prøver å forstå det fra en annen side, men det at menn gjør dette fordi de ser på pornofilmer og ikke klarer å skille oss jenter på byen fra jentene i pornofilmene de ser på, er en utrolig dårlig måte å se det på som faktisk provoserer mer enn hva den hjelper (i hvert fall meg) med å se det fra en annen side. Uansett hvilken side man ser dette fra er det ingenting som unnskylder ufrivillig tafsing på byen!

Hvorfor er det fortsatt slik at man skal prøve å se dette fra en annen side, og neida dette gjelder veldig få menn. Vet dere hva? Det gjelder for mange! Om det så stemmer at det bare er 1% av den mannlige befolkningen i Norge som holder på slik så er det fortsatt 1% for mye. Slutt å lage unnskyldninger og prøv å finne forklaringer på ekkel og uakseptabel oppførsel. Bare slutt med det. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

OPPSKRIFT PÅ MANGOGRYTE

Etter at jeg spiste middag hos en venninne og skrev om mangogryten hun serverte meg var det flere som ble nysgjerrige og ville ha oppskriften. Det forstår jeg fordi den var supergod! Jeg vurderer faktisk å lage den igjen i dag. Kombinasjonen av mango og kylling er skikkelig godt, og sammen med ris, dampet brokkoli og hvitløksbaguetter eller nanbrød blir det helt perfekt!

Ingrediensene til er ganske enkle og du finner de på alle matbutikker nær deg. I tillegg til det du skal ha i gryten anbefaler jeg sterkt å koke opp ris med grønnsaksbuljong i for å ha som tilbehør. Da får risen masse ekstra smak og blir endre bedre! Selv er jeg glad i dampet brokkoli til nesten alt, men til retter som dette er det helt perfekt. Det er mye bedre med fersk brokkoli som du damper enn de frosne du finner i frysedisken... 

DU TRENGER

♥ 1 ts Sambal oelek (hot chili paste) ♥ 2 dl vann ♥ 2 stk hønsebuljong ♥ 1 1/2 ss olje ♥ 1 liten purre 

♥ 4 kyllingfilet ♥ 3dl creme fraiche (ett beger) ♥ 2 ss mangochutney ♥ 1 mango

Du starter med å kutte purren i smale ringer og blander det sammen med Sambal Oelek, vann, hønsebuljong og olje i en kasserolle. Dette skal så koke i 15 minutter. I mellomtiden skjærer du kyllingfileten opp i biter eller strimler, alt etter hav du foretrekker selv (jeg bruker biter) og steker kyllingen i litt olje i en stekepanne. Skjær opp mango i små biter, og tilsett dette i kasserollen med buljong-blandingen etter at det har kokt i 15 minutter og kok hele blandingen videre i 10 minutter til. Til slutt setter du ned varmen på platen og tilsetter kyllingen, samt rører inn creme fraiche og mangochutney. La hele blandingen varmes under omrøring i et par minutter, så er det klart til servering! NYT!

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

 

MINE MÅL FOR JULI

Nå har vi kommet inn i juli, og jeg satt meg noen mål i forrige måned som jeg ønsker å nå i løpet av denne måneden. Det er ting jeg har tenkt på lenge, og noen helt nye ting som jeg kom på for kort tid siden. Alle målene er noe jeg virkelig vil klare, og jeg skal klare det. Jeg tror at jeg kan bedre livskvaliteten min ved å gjennomføre dette, virkelig. Det er små endringer som kan ha stor betydning i hverdagen, men så er det også noen mer praktiske mål i forhold til bloggen.

Dra på en date... Okei, denne er egentlig veldig random, men jeg ikk plutselig lyst til å begynne å date litt! Det er jo egentlig litt hyggelig selv om jeg blir sittende og stresse meg ihjel like før jeg skal dra. Jeg er så dårlig på dating, overtenker alt og stresser over ting som ingen andre i verden ville stresset over. Allikevel så vil jeg prøve å få kommet meg på i hvert fall en date i løpet av juli! Nå må jeg bare finne en aktuell kandidat... Spennende. Jeg skal holde dere oppdatert!

Bli flinkere til å ta kule bilder... Dette nevnte jeg også i oppsummeringen av forrige måned. Jeg har skikkelig lyst til å begynne å ta litt annerledes og kule bilder i stede for de samme gamle hvor jeg stiller meg opp midt i gata. Det som er synd er at Martine har dratt til Rhodos, og hun er så flink til å komme på kreative måte man kan ta bilder på. Jeg skal allikevel gjøre en innsats og prøve å være litt mer kreativ når jeg tar bilder.

Lage flere videoer og bli flinkere på det... Enda en bloggrelatert! Nå har jeg redigert to videoer og de er helt OK i følge meg selv, og jeg ser et stor forbedringspotensiale. Jeg skal se masse på youtube-videoer hvor de lærer bort tips og triks, og så skal jeg prøve å få laget enda flere videoer til dere! Hva vil dere forresten se?

Komme inn i treningsrutiner igjen... Ååååh, som jeg savner å elske det å stå opp tidlig for å trene før jobb. Jeg pleide å elske å stå opp tidlig på morgenen, dra på meg treningstøyet, slenge bagen over skulderen og gå til treningssenteret for å gjennomføre en god økt før jobb. Nå klarer jeg så vidt å stå opp tidsnok til å rekke å se et par episoder av serien min før jobb, men det skal sies at det er litt på grunn av pollen... Uansett så savner jeg energien og gleden jeg får av å trene regelmessig, og jeg må klare å komme tilbake i gode treningsrutiner i løpet av juli. Da har jeg det utrolig mye bedre!

Bli flinkere til å lage middag... Dette var jeg skikkelig flink til før. Jeg pleide å sette opp en middagsplan og handlet inn alt av matvarer en gang i uken. Nå spiser jeg enten taco eller havregrøt til middag om jeg i det hele tatt gidder å lage det. Det finnes så mye godt og enkelt som ikke tar all verdens tid å lage, og jegsavner å spise middag. Dette må jeg få til. 

Gå flere turer... Det å gå tur er ganske mye lettere nå som Celine er tilbake, men jeg vil bli enda flinkere til å gå lenger turer. Jeg er veldig glad i Ekebergparken, og selv om den nå er et godt stykke unna meg kunne jeg virkelig tenkt meg å besøke den i hvert fall en gang i uken for å gå tur. Det var en periode jeg og en venninne var veldig flinke til å gå turer, og vi vandret gjennom gatene i byen og oppdaget flere nye steder, gater, restauranter og andre ting vi ikke hadde gjort ellers!

Har du noen mål for juli?

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

JEG GRUGLEDER MEG

God morgen! I dag våknet jeg opp i huset mitt i Larvik, noe som er veldig deilig. Mitt og mitt, det er vel egentlig pappa sitt hehe. Jeg kan ikke si at jeg våkner opp på mitt eget rom fordi det er lånt bort for uken. Vi har nemlig besøk av familie fra Island, og det er utrolig hyggelig! Det begynner å bli en stund siden sist, så det at de har kommet på besøk og blir såpass lenge er veldig koselig. Det er bare synd at jeg er busy busy as always. I dag må jeg ordne det siste jeg skal før festival, og i morgen tidlig skal jeg faktisk en liten tur tilbake til Oslo før jeg drar tilbake til Larvik samme dag for å dra på festival. Det be en komplisert setning, sorry jeg er halvveis i pollen-koma. Jeg skal fortelle dere mer om hva jeg skal i Oslo senere, men jeg kan si så mye som at jeg grugleder meg skikkelig og egentlig er jeg livredd. Noen ganger skjønner jeg ikke hvorfor jeg sier ja til ting, men jeg har godt av å utfordre meg selv litt da, så kanskje derfor.

I går ble jeg oppringt av en journalist som ønsket å skrive en sak om innlegget mitt angående tafsing på byen. Jeg ble superglad fordi jeg bruker bloggen blant annet til å belyse temaer jeg synes er viktige og som jeg mener fortjener oppmerksomhet. Dette med tafsing på byen, og ikke minst festivaler er et tema som trenger å bli snakket om så både gutter og jenter kan forstå hvordan det føles for dem som blir tatt på mot deres vilje. Jeg blir skikkelig glad når et innlegg jeg skriver fører til at det blir skrevet en ordentlig artikkel om temaet, så det gjorde virkelig gårsdagen enda bedre. Dere kan lese artikkelen her ❤

Nå må jeg komme meg opp av sengen og ned for å hilse ordentlig på familien. Husk at jeg har spørsmålsrunde HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

SPØRSMÅLSRUNDEHei, alle sammen! Nå  har vi akkurat kommet hjem fra en liten Sverigetur. Vi dro tidligere i dag for å handle inn litt av hvert, og nå skal jeg bare få satt alt på plass og pakke ferdig kofferten før jeg endelig setter meg på toget til Larvik! Det skal bli skikkelig deilig å komme hjem, så jeg vil bare komme meg ut herfra så fort som mulig.

Forresten nå skal jeg ha en spørsmålsrunde siden dette ble etterspurt da jeg lurte på hva dere ønsket mer av her på bloggen. Jeg skal prøve å svare på video, men jeg lover ingenting fordi dere vet... Video og meg, hehe. Spør meg om alt dere vil så skal jeg svare etter beste evne. 

BESTÅTT HUSMORSKOLE

Reklame - inneholder annonselink

I går var min aller første feriedag, men det eneste jeg gjorde var å farte rundt fra morgen til kveld. Nå skal jeg ikke klage fordi alt jeg gjorde var luksusting som å ordne negler, vindusshoppe og handle inn litt ting jeg mangler i toalettvesken. Allikevel fløy tiden avgårde og plutselig var det kvelden. Jeg hadde planer om å tilbringe masse tid med Martine fordi hun flytter fra oss og drar til Rhodos hvor hun skal være i to hele måneder. Det ble litt kortere enn planlagt, men hun kom innom et par turer før hun dro. Det blir så rart at hun skal være borte så lenge, og at hun ikke skal bo i nabogata når hun kommer hjem. Vi ser hverandre flere ganger i uken, og det er så enkelt å finne på ting når vi bor så nære. Jeg kommer til å savne henne, men samtidig er jeg dødssjalu på at hun skal tilbringe to måneder i Hellas! 

 (Reklamelink) Topp HER

Sofie og jeg skulle ut og ta noen bilder da jeg endelig kom meg hjem i går, og i det vi fant en plass og var klare for å kjøre på med poser begynte det å styrtregne! Plutselig åpnet himmelen seg og vi ble klissvåte begge to. Allikevel ga vi oss ikke med bildene, alt for bloggen vet dere. Neida, men det var litt morsomt å stå der og jeg koste meg faktisk ganske mye i regnet. Hvis dere lurer på hvorfor dere nesten ikke ser øynene mine så er det fordi de har blitt til to hovne baller på grunn av pollen... Det er helt krise nå om dagen med kraftig spredning av gress. Kjempeinteressant, jeg vet, men jeg får ikke sove om nettene en gang og øynene klør og renner gjennom hele dagen samtidig som jeg får nyseanfall hvert eneste minutt. Tenk at dette varer til slutten av august, uff.

Sofie og jeg var superflinke i går, og jeg tror vi begge hadde bestått husmorskolen med glans etter å ha vartet opp med tidenes måltid. Vi fant plutselig ut at vi ville lage tapas og det gjorde vi. Det som er digg med tapas er at man ofte kan bruke mye av det man har fra før, så det var ikke alt for mye som måtte handles inn heller. Vi lage kyllingkjøttboller, guacamole, pølser, kylling i mangochutney, vegetarkjøttboller i tomatsaus, pasta i pesto for å nevne noe. Det var så godt, men vi lagde jo nok mat til å mette tre familier selv om vi bare var fire stykker hehe. Jaja, da har vi rester i et halvt år. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

VONDT I HJERTET

Jeg har et hat/elsk forhold til mimrefunksjonen på facebook. Dere vet når dere får opp et bilde i feeden deres fra Facebook som minner dere på at "Hei, Andrea! Husker du dette fra fem år siden?". Som regel er det superkoselig og jeg får opp gamle bilder jeg hadde glemt eksisterte. Noen ganger kommer det opp bilder som gir meg vondt i hjertet som for eksempel bilder fra sydenturer i fjor. I år er det første gang på fem år at jeg ikke tar meg en tur til Hellas i sommerferien og det er skikkelig trist! Særlig når Facebook minner meg på hvor utrolig koselig det var å nyte late dager på Corfu for bare et lite år siden.

Nå må jeg huske på at jeg faktisk tilbragte de to kjipeste månedene i året i Mexico så jeg skal ikke klage alt for mye. Jeg ble bare litt lei meg da jeg så disse bildene og husket hvor lykkelig jeg var på denne tiden! Det var sol, sommer, Hellas og uken før festival og kosetid i Larvik. Jeg hadde kommet inn på universitetet i Australia og skulle studere videre der. Alt var planlagt og livet mitt var fullt av struktur, noe jeg elsket. Nå er alt uklart og jeg klarer ikke alltid å finne meg selv oppi det hele. Livet mitt har forandret seg mye, og det er en tilvenningssak å finne meg tilrette. En liten del av meg skulle bare ønske jeg var tilbake i Hellas for et år siden og hadde sånn ca. null bekymringer. 

Processed with Rookie Cam

Processed with Rookie Cam

Processed with Rookie Cam

Processed with Rookie Cam

Processed with Rookie Cam

Processed with Rookie Cam

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

 

"DET Å BLOGGE ER IKKE EN TIDSKREVENDE JOBB"

Det vil alltid være dem som sier at blogg ikke er en jobb, og jeg kommer alltid til å se dem i mot. Etter at jeg kom hjem fra Mexico ble jeg fulltidsblogger, samtidig som jeg jobbet fulltid ved siden av. Det var utrolig tungt og det krevde en ekstra innsats hver eneste dag. I denne perioden som jeg kanskje fire til fem timer om natten fordi jeg satt oppe og skrev fra jeg kom inn døren hjemme og jeg klarte ikke legge det fra meg før jeg ble ferdig med alt. Dette var utrolig slitsomt, og selv om jeg ikke jobber seks dager i uken lenger så merker jeg at det gjør det mye tyngre. En vanlig arbeidsdag på jobben min varer i åtte timer, og det tar meg rundt femten minutter å komme meg fra eller til jobb. Hvis jeg åpner butikken så er jeg kanskje hjemme rundt halv seks, og da starter jeg på min andre jobb som tar minst like mye tid. Nå har jeg blitt flinkere til å stå opp før jeg begynner på jobb og gjøre en del da også, men jeg blir fortsatt sittende oppe alt for lenge.

Det å blogge tar tid, uansett hva du velger å tro. Det handler om mye mer enn å knipse at par bilder og skrive hva man har gjort i løpet av en dag. Jeg liker å oppdatere bloggen tre ganger daglig, og da liker jeg å ha forskjellige typer innlegg. Det å komme på ideer til hva man kan skive om tre ganger om dagen hver eneste dag tar mye tid. Det å faktisk sette seg ned og skrive innlegget tar også tid, men det er nok dette som går raskest hos meg. Jeg har alltid vært slik at i det jeg får en idé og setter i gang med skrivingen går det lynraskt. Jeg kan sitte og stirre ut i luften i en time, men når jeg først kommer i gang med å skrive blir jeg ferdig kanskje kjapt.

I tillegg til dette må jeg selvfølgelig ha bilder til hvert eneste innlegg. Det tar tid å komme seg ut, finne et sted med gode lysforhold og en passende bakgrunn og det å ta bildene bruker vi ganske lang tid på. Jeg ender alltid opp med mange bilder, noe som er veldig bra fordi det er som regel maks 15 av de jeg kan bruke og det er på veldig gode dager! Når jeg da kommer hjem starter prosessen med å bla gjennom bildene og luke ut de som faktisk kan brukes for så å redigere disse. Alt dette tar mye tid, og si at jeg bruker en halvtime på å skrive innlegget, en til to timer på å ta bilder, i hvert fall en time på å redigere bildene og tiden jeg bruker på å skape en idé om hva jeg kan skrive om er vi plutselig oppe i fire timer på ett innlegg! Jeg legger ned masse tid, energi og glede i bloggen min og jeg kjenner at jeg blir ganske irritert når noen prøver å påstå av det å blogge ikke tar tid. Jeg kan ikke noe for det, men det stikker litt i hjertet fordi det virker ikke som om dere da forstår hvor mye av meg selv og min tid jeg legger i bloggen. Det er ikke lett å vite før man er der selv, og det er derfor jeg skriver dette innlegget, så dere kan forstå hvor mye som faktisk ligger bak dette!

På fredag hadde jeg fri og stod opp klokken åtte. Det første jeg gjorde var å finne frem macen min for å jobbe med bloggen. Jeg skrev og skrev frem til jeg tilfeldigvis så på klokken og da var den allerede tolv! Jeg hadde sittet i fire timer og jobbet med bloggen, og det jeg kan gjøre via macen er bare en liten del av en veldig stor jobb. Det å ha fri for meg vil ikke lenger si å ha fri. Det er på disse dagene jeg får gjort aller mest, og det er på slike dager jeg kan skrive til krampen tar meg og jeg elsker det! Blogging krever utrolig mye tid og arbeid, men personlig synes jeg det er kjempemoro! Det er en grunn til at jeg holder ut med bloggen samtidig som jeg har en annen jobb jeg må stille opp på flere ganger i uken. Det er fordi jeg elsker å blogge!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

HVIS JEG KUNNE DRA TILBAKE I TID

Det å gå tilbake i tid er noe jeg ofte skulle ønske var en mulighet. Det kan gjelde alt fra små bagateller hvor jeg sier noe jeg angrer på, til større hendelser som jeg skulle ønske jeg kunne endre. Egentlig hater jeg at jeg ser livet på denne måten, fordi fakta er at man ikke kan endre noe som allerede har skjedd. Det beste er bare å kunne legge det fra seg og gå videre, men det er lettere sagt enn gjort. Det er en del ting jeg skulle ønske gikk annerledes for meg, og det meste er ting jeg kunne endret selv.  For eksempel?

Jeg kunne gjort en bedre innsats på skolen - Da jeg begynte på skolen elsket jeg det, og da vi fikk lærebøkene den første dagen tok jeg med meg alle hjem og leste gjennom de. Jeg elsket å lære, og jeg elsket å vite ting. Etter hvert som jeg ble eldre dabbet dette av, og jeg la kun energi inn i de fagene jeg synes var morsomme. Dette angrer jeg på den dag i dag, fordi jeg har egentlig veldig lett for ting hvis jeg bare gjør en liten innsats. Karakterer er ikke alt, men det handler litt om selvfølelsen og det å vite at jeg har gjort mitt beste.

Jeg kunne tatt bedre vare på huden min - Da jeg var rundt 16 år var solarium livet. Vi hadde to veldig bra solarium på veien mellom skolen og huset mitt, og jeg var innom hver eneste dag. På det meste tok jeg sol i 46 minutter. Huden min ble helt ødelagt, og jeg har masse solskader og pigmentene i huden min er omtrent borte. Jeg må slite skikkelig for å bli brun, og jeg blir aldri like brun som før. Dette angrer jeg skikkelig på, både fordi huden er ødelagt og fordi det faktisk er livsfarlig å holde på sånn!

Jeg kunne gitt mer faen - Jeg skulle ønske at jeg brydde meg mindre om hav folk mente og tenke om meg. Jeg var veldig sjenert, og jeg husker at jeg pleide å gå rundt i gangene på skolen og føle blikkene fra folk rundt meg. Da var det eneste jeg tenkte på hva de nå tenkte om meg. Jeg skulle virkelig ønske jeg bare dreit i alt og alle på den måten og følte meg bra fordi jeg er meg, og hvis mennesker jeg ikke kjenner dømmer meg ut ifra rykter eller hva de tror så får det være opp til dem.

Jeg kunne datet mer - Jeg var som sagt skikkelig sjenert, og snakket veldig sjeldent med gutter. Jeg skulle ønske jeg turte mer, og at jeg ikke var så redd for å bli dumpa. Dette punktet går litt innenfor det forrige også, men jeg føler at jeg hadde hatt godt av å slippe meg mer løs, snakke med gutter, date litt og bare se hva som skjer. Jeg trakk meg alltid unna og var litt redd for det. Jeg kan fortsatt bli bedre på dette den dag i dag, for her har ikke så veldig mye forandret seg egentlig, haha.

Jeg kunne nytt det å være barn - Tiden på barne- og ungdomsskolen samt videregående er kanskje den beste og verste tiden på en gang. Man prøver å finne ut hvem man er og hva man vil, men man har nesten ingen forpliktelser. Det er ikke noe økonomisk å tenke på, skolen hjelper deg gjennom alt av skolarbeid, man har fritidsaktiviteter og derfor er man alltid sosial. Det er så chill, og jeg skulle ønske jeg nøt den tider mer i stedet for å stresse over bagateller og vente på å bli voksen. Det er ikke så kult å være voksen, jeg savner faktisk det å være barn ofte!

SPILLELISTEN MIN AKKURAT NÅ

God morgen, fine lesere! Det er mandag, og selv om jeg har ferie må jeg opp tidlig. Jeg har vært oppe i noen timer allerede fordi jeg har en del å gjøre. I morgen kveld drar jeg hjem til Larvik på ubestemt tid og før jeg kan gjøre det må jeg ordne litt her i Oslo. Jeg blir i hvert fall til søndag fordi festivalen jeg skal på varer frem til lørdag, men om resten av gjengen blir igjen gidder ikke jeg å sitte alene i Oslo. Nå skal jeg snart dra avgårde for å få fikset neglene mine. Jeg pleier å kjøre ganske basic stil på de, men denne gangen tenker jeg å prøve noe nytt og annerledes! Dere skal selvfølgelig få se etterpå, men nå må jeg løpe.

Apropo festival så har jeg laget Etter å ha vært uten ørepropper i over en måned, noe som er helt utrolig så mye jeg vandrer rundt, har jeg endelig fått surret meg til å kjøpe det. Jeg måtte bare da Taylor kom tilbake på Spotify. Det å vite at alle sangene hennes ligger der mens jeg går til jobb uten musikk ble rett og slett for ille. Nå skal jeg dele spillelisten min med dere. Dette er de sangene jeg hører alle mest på om dagen, og de ligger på en liste som heter ELSK. Det vil si at jeg elsker disse sangene!


Hva hører dere mest på om dagen?

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

 

PENIS MOT RYGG PÅ DANSEGULVET

Så moro som jeg hadde det på lørdag har jeg ikke hatt på lang tid! Jeg var på sommerfest/innflytningsfest hos en venninne på Løkka, og det var så moro. Vi hadde et kjempekoselig vors som alltid, og lo så tårene rant opp til flere ganger. Senere dro vi ut på Jaeger, og etter en litt treg start oppe i utedelen gikk vi ned i kjelleren for å teste ut hvordan det var der. Det er den beste avgjørelsen jeg har tatt på lenge! Det var så moro det. Stemningen var på topp, og djen for kvelden fortjener stjernestatus. Det var en perfekt blanding av nye hits og gamle pop-klassikere med artister som Shakira, Britney Spears og Spice Girls for å nevne noen. På et tidspunkt ble jeg så glad at jeg klappet og hoppet opp og ned i omtrent ti sekunder for å få utløp for gleden, haha. Vi danset hele kvelden, og det er ikke ofte jeg er en av de som står på dansegulvet fra start til slutt. Åå, jeg digger de jentene! Noen av de morsomste kveldene jeg har hatt ute er med nettop dem, og dette er definitivt en av de aller beste!Det eneste som irriterer meg og la en bitteliten demper på kvelden akkurat der og da er hvor lite sosiale antenner mennesker har når de drikker alkohol. Innpåslitne menn som prøver å gnikke penisen sin mot ryggen vår på dansegulvet, og ikke gir seg når vi bytter plass og går fem meter unna gang på gang. Ta et hint, du er ekkel. 

Folk som stirrer og snakker høylytt om at "der er Andrea blablabla" når jeg seriøst står rett ved siden av og hører alt dere sier. Det trenger ikke å være at dere sier noe negativt, men det å snakke om meg som om jeg ikke hører noe av det dere sier selv om jeg står en halv meter unna og møter blikket deres er utrolig ubehagelig. Hallo, jeg er en person, jeg er ikke døv og jeg har sosiale antenner og får med meg når dere stirrer og snakker om meg.

Fulle folk som hopper bakover på dansegulvet i et forsøk på å gjøre et kult move, men egentlig ser skikkelig teit ut og treffer meg så jeg får sølt vin over både meg og alle venninnene mine :) :) :) :). Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å kaste kjolen på vask, altså den var typ våt av vin og øl, æsj.

Det mest irriterende må faktisk være mennesker, særlig menn, som tar seg den retten å ta på oss. Altså heisann jeg går forbi her jeg, og på veien legger jeg bare hånden min på rumpa di i sånn ti sekunder. NEI, DET ER IKKE GREIT.  Eller hei, kul afro la meg bare kjenne på den mens du står og danser (venninnen min har verdens kuleste hår, og av den grunn tror folk de bare kan komme og ta henne i håret når som helst. Not cool). Det var en fyr som tok tak i håret hennes i går, og da han snudde seg så begynte alle vi å ta på håret hans etter tur. Heldigvis tok han poenget uten at vi sa noe mer og unnskyldte seg så det var veldig hyggelig!

Dette er ting som går igjen hver gang jeg er ute og jeg er så lei. Så til alle som føler seg truffet, skjerpings!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

VELKOMMEN JULI

Tiden løper avgårde og nå er det på tide å ønske juli velkommen! Jeg har gledet meg lenge til denne måneden for nå har jeg ferie ❤ Eller veldig snart i hvert fall. På søndag starter ferien min, og jeg har helt fri fra jobb i to hele uker! Jeg gleder meg til å koble helt av, ha tid til å sole meg og bare leve. Jeg skal snart en tur hjem til Larvik for å møte familien igjen. Vi får besøk av familie fra Island som jeg ikke har sett siden i fjor, så det blir skikkelig koselig! Så er det endelig tid for Stavernfestivalen, og det gleder jeg meg helt sykt til! Jeg har bare ett antrekk, men det finner jeg vel ut av... Nå som vi går inn i en ny måned er det på tide å oppsummere den forrige. Her kommer sammendraget av juni!

MÅNEDENS OPPTUR

Dette er superenkelt. Månedens opptur er definitivt å ha blitt Side2-blogger! Som jeg skrev i innlegget så er dette utrolig stort for meg av flere grunner. Det at Side2 har tro på meg som blogger, og mener jeg er verdig en plass i «stallen» deres er veldig hyggelig! Jeg har blogget i flere år og alltid sett opp til de bloggerne som jeg på en måte er en del av nå. Jeg får så mye inspirasjon og energi av dette, og nå skal jeg virkelig stå på og bevise at jeg fortjener plassen min.

MÅNEDENS SANG

Jeg er en skikkelig stor fan av Taylor Swift, og hun kom nylig tilbake på Spotify! Det gjorde meg skikkelig glad, og jeg har hørt på henne non stop siden hun kom tilbake. Det er så ofte jeg har tenkt over at jeg savner sangene hennes på spillelisten min, men nå er de endelig der de skal være, nemlig på hjertelisten min. Det blir faktisk to sanger denne måneden, og det er fordi jeg klarer ikke finne ut hvilken jeg har hørt mest på! Både Bad Blood og All you had to do was stay har gått på repeat den siste tiden.

MÅNEDENS INNKJØP

Mitt aller beste kjøp denne måneden er definitivt Macen min! Endelig. Jeg hadde min gamle pc i fem år, og nå som jeg har fått en splitter ny mac merker jeg hvor utrolig treg og vanskelig den gamle pcen min er å jobbe med. Alt tok en million år, mens her skjer ting lynraskt. I tillegg har jeg iMovie som jeg faktisk klarer å bruke, i hvert fall sånn halvveis. Det er flere av dere som ønsker mer video på bloggen så det skal jeg prøve å få til nå!

MÅNEDENS NEDTUR

POLLEN! Jeg er så lei av å være allergisk. Det stjeler all energien min, og jeg er så utrolig trøtt hele tiden. Kroppen er slapp og jeg merker at jeg ikke har noen kraft i verken bein eller armer. Det er skikkelig kjipt at litt gult støv skal kunne stjele så mye av energien min, og særlig nå på sommeren hvor jeg vil være ute og kose meg så mye jeg kan!

MÅNEDENS INSTAGRAMBILDE

Dette bildet er jeg skikkelig glad for å ha! Det ble tatt på finalefesten av Paradise, og det er av Ulrikke Falch og meg. Jeg digger den dama, og ble skikkelig glad for å få møte henne i virkeligheten. Det ble også det mest sette bildet på Instagramkontoen min denne måneden.

MÅNEDENS ANTREKK

Jeg har brukt en del sommerkjoler denne måneden, og det ser ut til at det er noe dere har likt. Jeg har fått mange kommentarer om hvor alle er fra, og jeg tror jeg har fått svart på alle sammen <3 Jeg skrev også et innlegg om tips til hvor dere kan finne fine sommerkjoler, dere kan lese det HER. Jeg har et favorittantrekk fra måneden som gikk og det er dette.

MÅNEDENS FORBEDRINGSPOTENSIAL

Jeg har lagt til en ny post her, og det er månedens forbedringspotensial. Her tar jeg veldig gjerne imot tips fra dere om hva jeg kan bli bedre på! Jeg mener selv jeg må bli bedre til å finne nye og kreative måter for å få kule bilder. Det er alt for ofte at jeg bare står i en gate og kikker ned i bakken. Jeg vil prøve å bli flinkere til å ta kule og annerledes bilder, så det skal jeg virkelig forsøke å få til i juli. Kom gjerne med forslag til andre ting jeg kan bli bedre på. Jeg vil jo at dere skal like det jeg deler på bloggen ❤

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

UKENS SPØRSMÅL

Blir det sånn at 6 andre blir spurt om å være med i paradiset kollektive etter de som er med nå er ferdige?

Nei, det blir dessverre bare den ene runden så det er de seks som blir å se i kollektivet.

Hvor er buksen til hun til høyre på det øverste bilde fra?

Den er fra H&M. 

Så gøy at dere skal bo sammen alle fire. Men blir det ikke lite med bare 2 soverom med tanke på at du og Kevin ikke er kjærester?

Nei, det går helt fint. Nå bor vi ikke sammen hele tiden, Kevin er her noen dager i uken og så drar han hjem til Stord så det går helt fint :-)

Hvor er kjolen fra? :-) superfin!

Tusen takk! Den er fra Zara, og er faktisk på salg nå så løp og kjøp.

Spennende tur? Skal du og Kevin også på surfetur til Portugal?

Nei, vi skal ikke dit. Det er snakk om en annen tur, og jeg forteller dere alt med en gang jeg kan ❤

Sang Grunde på scenen på VG-lista?

Ja, det gjorde han! Martine, Sofie og jeg skulle ned på Aker Brygge og ble stående og se litt på showet. Plutselig kom Grunde på scenen og Martine og jeg ble crazy fangirls og spurtet fremover for å se mest mulig av stjernegutten. Det var faktisk skikkelig kult, go Grunde!


 

Eier eller leier du i Oslo?

Jeg leier sammen med Sofie ❤

Ser du på Paradise Hotel Danmark son begynte denne uken? Ser de er på samme hotel som dere bodde på.

Nei, det gjør jeg ikke... Ja, de spiller inn både den svenske og danske sesongen der! Vi snakket med bartenderen vi hadde under innspillingen og han jobber både i den svenske, norske og danske produksjonen så det er litt moro. 

Kan du legge oppskriften ut på bloggen? Elsker kylling og mango!

Ja, jeg er i gang med å skrive et innlegg om det faktisk så oppskriften kommer snart på bloggen ❤ Gled dere, den er supergod!

Har du fylt på i leppene igjen?

Nei, og det kommer jeg nok heller ikke til å gjøre! Jeg er allergisk og hele meg, inkludert leppene blir litt hovne.. 

Hvor er det du fyller på vippene dine? såå fine :)

Tusen takk, så koselig å høre! De fyller jeg på hosBeauty House på Pilestredet.

Skal du ikke på palmesus sammen med Sofie og Morten?

Nei, jeg er som vanlig hundepasser hjemme i Oslo mens de farter rundt!

Kan du lage et innlegg om du skal til Rhodos?

Jeg skal ikke til Rhodos, men jeg må innrømme at jeg er litt sjalu på Martine, Petter og Rebecca altså. Jeg har utrolig mange gode minner fra to jenteturer til Rhodos fra noen år siden og skulle gjerne dratt dit en gang til. 

Hvordan type gutter liker du egentlig?

Jeg har funnet ut at jeg ikke har en ordentlig fasit på dette fordi jeg crusher på veldig forskjellige gutter. For at det skal bli noe mer enn crush må han være morsom, snill, men tørre å stå opp for seg selv og si ifra, til å stole på og omsorgsfull ❤

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

HVEM ER DU TIL Å DØMME ANDRES KJÆRLIGHET?

Noe jeg aldri kommer til å klare å forstå er hvorfor noen ikke ønsker andre det beste i livet, og hvorfor de samme menneskene mener de har rett til å mene noe om hvem du skal elske. Det er ingen som har noe som helst med din kjærlighet å gjøre annet enn deg selv og den du er involvert med. Det er ingen som kan si at du ikke for elske den du elsker. Det er ingen som får lov til å be deg skamme deg eller endre deg fordi du er den du er. 

Kjærlighet er komplisert, men samtidig så enkelt. Det er vakkert, følelsesfullt og magisk og det er akkurat det Pride er med på å vise frem. I helgen har Oslo vært fylt av regnbuens farger og kjærlighet. Det er så utrolig vakkert å se på! Mange har vært med og feiret i flere dager uansett hvilken legning de har, for det spiller ingen rolle i det store bildet. Det handler om å vise frem at du er stolt av hvem du er og om å feire det de fleste av oss søker, nemlig kjærlighet og frihet.

Det at det fortsatt finnes mennesker som mener at det er galt å elske er uforståelig. Det spiller ingen rolle om den du elsker er gutt eller jente så lenge det gjør deg lykkelig, og hvem er vel andre til å dømme din kjærlighet? Det er ikke noe galt med kjærlighet. Det å elske er vakkert og det er modig, uansett. FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

KONKURRANSE - VINN DITT HELT EGET SETT

Det er snart ferie for min del og jeg blir i ekstra godt humør av å tenke på at jeg har fri i to uker i det klokken blir 17.01 i dag. Vi skal ha sommerfest med go´gjengen, og feire alt som er bra i livet vårt og at Maiken har fått seg ny leilighet. Jeg gleder meg skikkelig til å se den, og bare til å møte alle sammen igjen og ha det moro.

Jeg tenkte også å dele ut en sommergave til en av dere heldige lesere! Jeg er veldig glad i undertøy, noe som ikke er rart etter å ha jobbet med det i to år. Jeg gikk fra å eie tre bher og ikke bry meg det minste til å ha skuffer og skap fulle av fine bher og undertøysett. Triumph har veldig god kvalitet og masse fint å velge mellom, og jeg er så heldig at jeg får lov til å dele ut et gavekort hvor en av dere kan vinne et helt valgfritt sett fra Triumph! Det er masse fint i butikken nå, blant annet en ny kolleksjon som heter Amourette Spotlight. Jeg har fire av den ene av to bher i denne serien, og det er oppriktig min absolutte favoritt. Nå finnes den i en kjempefin lys oransje farge, og den er så søt! I tillegg har den kommet i en tynn spileløs blondeversjon som er helt nydelig. Dette er bare en av mange serier du har å velge mellom om du vinner gavekortet. Jeg har blant annet denne bodyen i en annen serie, og jeg bruker den hele tiden!Alt du trenger å gjøre for å delta er å gå inn på Facebooksiden min HER, like, kommentere og dele innlegget så er du kanskje den som får komme innom og hente ut ditt helt eget, superfine undertøysett!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

 

LEOPARD SHIRT

God morgen! De siste dagene har vært så utrolig bra. Jeg har vært litt sliten i det siste, men nå føler jeg endelig at energien og gleden kommer tilbake. Solen skinner, det er kjempevarmt og om noen få timer har jeg ferie i to hele uker!

Jeg er hjemme alene, og for å være ærlig så er det litt deilig. Det å ha leiligheten helt for meg selv og bare nyte stillheten er ganske godt til tider. Ikke at jeg er så mye hjemme uansett. I går hadde jeg fri, så etter å ha jobbet med bloggen i fem timer i strekk gikk jeg en lang tur med Celine. Vi gikk til Gamlebyen og det var så koselig. Hun fikk enda en lang tur senere på kvelden da jeg dro til Emilie for å spise middag (igjen). Jeg føler nesten jeg bor der om dagen. Dette er den tredje gangen på under en uke at jeg drar dit og spiser middag! Det er skikkelig koselig da. Celine ble selvfølgelig med og etter all denne gåingen sloknet hun på sofaen i det vi kom hjem. 


Øredobber H&M // Choker HER (annonselink) // Skjorte HER // Skjørt BikBok 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT