hits

februar 2018

DETALJER FRA SOVEROMMET

Dere ser stadig leiligheten vår, men ikke så mye av soverommet mitt. Derfor tenkte jeg å vise dere litt detaljer derfra! Alt er veldig lyst av den enkle grunn at jeg trives utrolig mye bedre når det er lyst rundt meg.

Jeg har for eksempel kun hvitt sengetøy etter å ha kastet alt med farger for noen måneder siden, så frisker jeg heller opp med litt lyse farger på pynteputene jeg har i sengen. 


Sminkebord/kontor, haha
Jeg elsker å ha personlige bilder i hjemmet mitt. Som dere ser er kanten på sminkebordet dekorert med bilder og så har jeg ett i vinduskarmen og ett på skuffen på sminkebordet <3.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

RAR STEMNING I KOLLEKTIVET

ANNONSE - annonselenker Nelly

Det er litt rar stemning her i kollektivet i dag. I går flyttet Martine offisielt ut etter å ha bodd her i to måneder så nå er det plutselig bare Sofie og meg igjen. Plutselig er vi ikke lenger kollektivet, så trist. Jeg vet jeg har nevnt tidligere at det har vært et savn, men nå er det bare rart.

Selv om Martine nesten ikke har vært hjemme de siste ukene kommer jeg absolutt til å merke at hun er borte, særlig om Sofie reiser bort. Det har vært så koselig å ha en roomie til! Nå har hun flyttet et stykke unna, men jeg håper vi klarer å fortsette å møtes ofte. Martine er så sprudlende og kreativ, så det å ha henne i livet mitt vil jeg ikke miste! Heldigvis tror jeg ikke det skjer med det første.


JAKKE MANGO / VESKE EBAY / BUKSE (annonselenke) HER / SKO (annonselenke) HER / GENSER ZARA

Over til noe helt annet. Nå sitter jeg og gjør meg klar sammen med Sofie. Vi skal faktisk gjøre noe annet enn å sitte hjemme og spise taco i kveld. Denne onsdagskvelden skal vi nemlig bruke på show! Vi skal på premieren av Stian Blipp Show som blir vist på tv i morgen. Det gleder jeg meg til!

Dere husker kanskje da vi var med i en episode i fjor? Hvis ikke kan du se episoden HER. Jeg kommer garantert til å snappe fra kvelden, så følg med der (andreasveinsdot) om du vil ha live updates.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

VAGINISME ER MER ENN SEX

Jeg har bevisst brukt ordet sex i overskriften på innlegg jeg mener er viktig om vaginisme og vestibulitt. Det er fordi jeg vet at sex selger. Derfor vet jeg at hvis ordet sex er med i overskriften min så vil flere trykke seg inn. Da vil også flere i hvert fall starte på innlegget mitt og få med seg ordet vaginisme. Da vil flere fortsette å lese fordi de blir nysgjerrige. Da vil flere få kunnskap om vaginisme og vestibulitt. Fordi sannheten er at svært få vet hva vaginisme er og hva denne sykdommen innebærer.

Det er faktisk alt for mange som ikke en gang forstår at det er en sykdom. De tror det er et psykisk hinder. De tror det handler om at man er for trang nedentil. De tror du bare trenger å slappe av, så går det bra. Og ja, alt dette spiller en sentral rolle, men vaginisme er så mye mer enn å ikke kunne ha sex.

Vaginisme og vestibulitt rammer ofte sammen og selv om jeg har skrevet at "ting er stengt der nede" så er det mer enn det. Personlig har jeg hatt kramper i underlivet, magen og bekkenmuskulaturen. De har vært sterke og svake, kommet hyppig og sjeldent. De har vært ubehagelige og de har vært vonde. I tillegg har jeg gått rundt med en følelse av å konstant ha noe som minner om mensensmerter ved at det verker i korsryggen og jeg får kramper i magen.

Jeg har også hatt et ekstremt behov for å tisse. Det har ofte kommet brått på og kan skje sikkert femten ganger om dagen. Disse plagene har jeg hatt lenge. Lenge før jeg ikke klarte å ha sex. Disse plagene har jeg levd med og tenkt at "sånn skal det vel være, dette er normalt". Vel, det er ikke normalt. Det skal ikke være sånn. Grunnen til disse smertene har vært vaginsimen. Etter hvert som jeg har gått med dette har plagene blitt verre og resulterte til slutt i at det ble vanskelig og ubehagelig å sette inn en tampong, og til slutt umulig å ha sex

Det jeg vil få frem med denne informasjonen er at vaginisme og vestibulitt er så mye mer enn en sykdom som gjør at man ikke kan ha sex. Det kan faktisk være en stor byrde i hverdagen til kvinner og derfor blir jeg så utrolig irritert når jeg hører folk avfeie denne sykdommen som "noe tull". Da vet du faktisk ikke hva du snakker om, og når du ikke vet hva du snakker om bør du enten lese deg opp eller holde kjeft. Ikke spy ut usmakelige gloser som er med på å gjøre frustrasjonen og skammen større for de som faktisk er rammet i en eller annen grad. 

Jeg vil også nevne at kvinner rammes på forskjellig måte. Noen har kraftige smerter i form av kramper og svie hele dagen, hver time og hvert eneste minutt. Andre har ingen kramper, kanskje ikke en gang svie, men de har vondt under sex. Kanskje ikke under hele samleiet, men enten ved penetrering eller i visse stillinger. Noen har litt kramper og masse svie. Så er det noen som kun har smerter i visse områder i bekkenmuskulaturen og ikke ved samleie. Folk er forskjellige og som ved alle sykdommer rammes man på forskjellig måte. 

Helt til slutt vil jeg si tusen millioner takk til alle dere som har kommentert, sendt meg melding eller tatt kontakt i virkeligheten for å dele erfaringer og komme med tips og råd når det gjelder denne sykdommen. Dere er helt fantastiske, tusen takk for at dere deler og tusen takk for at dere setter pris på at jeg deler.

Jeg vil også si tusen takk til journalistene og mediene som tar tak i dette og er med på å skape åpenhet rundt dette temaet. Ut ifra enkelte kommentarfelt på Facebook er det helt tydelig at det er veldig nødvendig, så tusen takk!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

VIDEO - WHO'S MOST LIKELY TO

Forrige uke spilte Sofie og jeg inn en videoblogg til dere! Det er lenge siden sist, men jeg vet at dere liker det så here we go. Denne gangen ble det "Who's most likely to"-video. Denne var skikkelig morsomt å spille inn, jeg mer enn jeg har gjort på lenge.

Dere får også se oss komme med en del avsløringer, for eksempel hvem av oss som kunne tenkt seg en ekte sugar daddy, en av oss har blitt slått til på byen og hvem av oss som har spilt ut en scene fra en pornofilm i senga! 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DRITTLEI AV DETTE

Nå som vi går mot slutten av februar regner jeg med det er flere enn meg som begynner å bli utrolig lei. Denne vinteren har vært så ufattelig lang, muligens fordi jeg slapp to av månedene i fjor, haha.

Jeg er på ingen måte et vintermenneske så nå gleder jeg meg masse til våren kommer. Det er en del ting som er bedre resten av året enn om vinteren og nå har jeg ramset opp alle de forferdelige tingene jeg gleder meg til å ikke måtte tenker over om en måneds tid. 

Stappfulle treningssentre. Jeg orker ikke!!! Kan alle nyttårsforsett-mosjonister slutte snart? Jeg vet at jeg bør være sånn "woho, kjør på med den nye livsstilen din, dette klarer du", men vi vet alle at de aller fleste nyttårsforsett-mosjonistene gir seg snart uansett og da kan de like så godt gjøre det nå. I need my space, folkens. 

Tørr hud. Uansett hvor mange liter med Body Lotion for dry to superdry skin jeg smører på er leggene knusktørre hver eneste dag gjennom hele vinteren. Hender og lepper er minst like ill! 

Man ser ikke menneskene man møter. På sommeren går alle rundt i lette klær og smiler, mens på vinteren går vi alle rundt som sumobrytere med fire lag ullgenser og store dunjakker. Det er umulig å se hvem man møter på veien! 

Iskaldt rom. Vanligvis har jeg aldri på varmeovnen på rommet, men det er noe med det å finne rett temperatur når gradestokken begynner å synke. Problemet er bare at temperaturen skifter hver eneste dag! En natt kan jeg våkne og være iskald og kave rundt i mørket for å finne en varm genser jeg kan sove i, mens natten etter er jeg dehydrert og kokende varm. Håpløst!

Å dra ut frister aldri. Å feste på sommeren er så koselig! Man starter med litt vin på en koselig uteserverig og før man vet ordet av det går man langs Karl Johan i sommerkjole og solbriller mens man synger All by yourself høyt for alle som vil høre på etter å ha inntatt et par glass cava for mye i løpet av sommerkvelden (ja, dette har skjedd). Nå frister det ikke å gå ut døra, og i hvert fall ikke å risikere å fryse ihjel i timeslange køer utenfor utesteder. Nope, fester ikke på vinteren lenger. 

Livsfarlige veier. Jeg vet ikke hvordan det er i resten av landet, men fy faen (unnskyld uttrykket) Oslo er livsfarlig! Jeg er seriøst så forbanna på Oslo kommune. Nå har jeg måttet kjempe en kamp mot isglatte gangfelt, veier og fotgjengerfelt helt siden den første snøen la seg for flere måneder siden. ER DET SÅ FORBANNA VANSKELIG Å STRØ??? Jeg klikker. 

Bleik. Altså jeg er så bleik nå at jeg nesten ser blå ut. Skjønner dere? Det er så krise, haha. Som jeg lengter etter sol, sommer og litt gylden farge på kroppen! Jeg føler meg så mye bedre med en naturlig sommerglød enn å blekne fra den tredje foundationen i løpet av et halvt års tid.

Telefonen dør. Det går jo faktisk ikke an å bruke telefonen ute når gradestokken kryper mot null. Min dør i alle fall i det jeg åpner Snapchat. Det er helt totalt krise! Jeg går jo rundt halve Oslo og da trenger jeg musikk og underholdning på veien. Dette er nok det aller mest irriterende etter Oslo kommune. 

Fastfood blir kald. Det nytter ikke å bestille pizza med henting akkurat. Da blir den kald i det man setter føttene utenfor pizza-sjappa. Nope, på vinteren må vi nesten betale hundre kroner ekstra for hjemlevering, dere. 

Det er så hardt å stå opp. Når vi er inne i den mørkeste tiden er det helt forferdelig hardt å stå opp! Ikke bare er det kaldt, men det er svart ute. Jeg merker hvor mye lettere det er så stå opp allerede nå fordi det er ganske mye lysere enn hva det var for kort tid siden. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FLYTTE HJEM TIL LARVIK?

På en måte føler jeg det er rart å si hjem til Larvik fordi det har ikke vært hjemme mitt siden 2014. Allikevel er det der familien min bor og dermed blir det fortsatt hjem.

Det er noe med den setningen "the home is where the heart is". Jeg merket det så godt da pappa og stemor flyttet fra huset som var hjemmet mitt fra jeg gikk på barneskolen til jeg flyttet hjemmefra. Jeg trodde ikke noe annet sted ville føles som hjemme, men da jeg satt føttene innenfor den nye leiligheten deres kjente jeg igjen på følelsen av å komme hjem. 

Da jeg var yngre var jeg fast bestemt på at jeg skulle flytte hjem til Larvik senere i livet. Venninnegjengen hadde allerede sett seg ut et nabolag. Der skulle vi bo i fremtiden, alle sammen. Vi skulle ha vinkvelder, følge barna våre til skolen som lå like ved, være med på håndballkamper i hallene vi selv spilte i så mange år, ta de med rundt omkring og la de skape minner der hvor vi allerede har skapt minner før dem. 

Nå kunne jeg aldri tenkt meg å flytte tilbake dit. Da må det i så fall skje drastiske ting i den lille byen. Jeg hadde det så fint da jeg vokste opp litt ute på landet som liten jente, men byen er jo nesten død. Det er grått, trist og ingen verdens ting som skjer. Jeg snakket med en jeg gikk på videregående med sist jeg var hjemme. Han hadde flyttet hjem for et halvt år for å spare penger, noe han angret veldig på nettopp fordi byen er død.

De som blir igjen får enten barn eller havner i feil miljø. Ikke at det er noe galt med å få barn om man er klar for det, men det er bare ikke noe for meg og jeg håper mine barn velger å leve litt før de slår seg til ro. 

Nei, jeg har faktisk lagt tanken om å flytte tilbake til Larvik helt fra meg. Hvor jeg ender opp aner jeg ikke, men det blir nok aldri der.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅ HAR DET SKJEDD IGJEN

ANNONSE - inneholder annonselenker til Nelly

GENSER (utsolgt for gul) HER / BUKSE HER

AKKURAT NÅ: Som alle andre mandagskvelder når jeg deler dette innlegget har jeg kommet hjem fra jobb og skal spise middag. 

UKENS TANKE: Jeg har tenkt mye på hvordan jeg har bodd i Oslo i snart tre år, men aldri gjort det til et hjem. Det er et sted hvor jeg eksisterer, men jeg har egentlig ingen verdens ting som holder meg her. Det er på ingen måte noe galt i det fordi å binde set til ett sted i så ung alder er ikke noe jeg ser på som et mål. Det betyr heller at jeg er klar for noe veldig nytt og det er både morsomt og bittelitt skummelt. 

UKENS SERIE: Unge Lovende!!!! Dere må se den, seriøst. Jeg har også begynt på en annen NRKTV-dokumentar som jeg skal dele med dere senere om den er bra. Jeg er skikkelig på dokumentarer om dagen, så dere skal ikke se bort ifra at det blir noen anbefalinger fremover.

UKENS CRAVING: Er det lov å si alt? Jeg forstår ikke hva som skjer med meg. En gang i tiden hadde jeg stålkontroll på cravings og lyster, men det har jeg i hvert fall ikke nå lenger. Jeg craver ALT som går under kategorien sukkerbomber. Helt krise altså. 

UKENS HØYDEPUNKT: Denne gangen blir det ikke en hendelse, men en følelse. Jeg kjente meg så utrolig mye bedre på alle mulige måter etter behandlingstimen min på fredag. Det at jeg faktisk gadd å bestille en nødtime er den beste avgjørelsen jeg har tatt på lenge. Jeg følte meg virkelig ti kilo lettere da jeg dro derfra.

UKENS IRRITASJONSMOMENT: Gjett hvem som våkna opp på lørdag og var forkjøla og deretter våknet opp på søndagen nesten uten stemme? Meg, selvfølgelig. Syk igjen. SERIØST. På den positive siden har jeg bestilt meg nok en legetime og nå skal jeg tvinge legen min til å finne ut hva som faktisk er galt. Det er ikke normalt å være så mye syk som jeg har vært nå. Før i fjor var jeg kanskje hos legen hvert 5. år eller noe sånt, så dette er veldig uvant for meg og ikke moro i det hele tatt. 

UKENS SEIER: Jeg oppdaget plutselig på fredag at jeg hadde gjennomført min femte treningsøkt allerede da! Det var så rart, men så moro. Det er et godt tegn føler jeg, når man ikke lenger går og teller og stresser for å klare å nå målet sitt. Det går liksom naturlig! For meg betyr dette at treningen igjen har blitt en del av rutinene mine og det er superdigg. 

UKENS MEST LESTE INNLEGG: Kanskje jeg aldri kan ha sex igjen, Når du mister tampongen i skjeden og Ukens spørsmål.

UKENS MATRETT: Ah, Tandoorigryta vi lagde i går. Det var riktignok Toro, men herregud så godt det var sammen med litt fullkornsris, nanbrød og mango chutney. Indisk er virkelig undervurdert fra min side, noe så godt!

UKENS SANG: Amanda Delara - We don't run from anyone

UKENS FAVORITT-BILDE: Elsker dette. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

15-25% RABATT PÅ VÅRNYHETER

ANNONSE - alle lenker er annonelenker til Nelly

Jeg har hatt en supertreg morgen og brukt all tiden som skulle gå til regnskap og blogg på å liksom-shoppe på nett. Det er bare så utrolig mye fint i nettbutikkene om dagen og fordi jeg lengter såpass mye etter vår og sommer er jeg skikkelig gira på å klikke hjem lettere klær. 

NÅ KAN DU FÅ OPP TIL 25% RABATT PÅ DET DU HANDLER

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL TILBUDET


1. KJOLE HER / 2. TOPP HER / 3. JAKKE HER / 4. T-SKJORTE HER

5. TOPP HER / 6. BADEDRAKT HER / 7. LANG T-SKJORTE HER / 8. VESKE HER

9. TOPP HER / 10. VESKE HER / 11. SHORTS HER / 12. GENSER HER

13. SKJORTE HER / 14. BUKSE HER / 15. STRIKK HER / 16. BUKSE HER

17. SKJORTEKJOLE HER / 18. TOPP HER / 19. SKJØRT HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SØNDAGSTUR OG KAFFEKOS

ANNONSE - annonselenker Nelly, BikBok, Bubbleroom

God morgen! Endelig er det mandag. Hver mandag betyr at det er en ny uke, noe som igjen betyr at vi kommer ett steg nærmere våren. Selv om det er iskaldt ute (og visstnok skal bli enda kaldere) er det i alle fall lysere og det hjelper masse på humøret. Sol gjør meg faktisk lykkelig. 

LIGNENDE GENSER HER / LIGNENDE JAKKE HER / VESKE EBAY / BUKSE HER / SOLBRILLER MANILLUSION

I går hadde jeg en kjempefin søndag. Etter å ha sløvet på sofaen og gitt meg selv masse medlidenhet fordi jeg nok en gang har blitt forkjøla kom jeg meg ut. Marte ringte meg og fikk meg opp og av sofaen for å bli med på tur. Det er faktisk noe jeg gjorde masse før, men det siste halvåret har det ikke blitt like mye som før uten at jeg egentlig vet hvorfor. 

Vi møttes hos henne på Bislett og gikk videre til Frogner. Det er så vakkert der! Så utrolig mange fine bygninger (jeg elsker bygninger) uansett hvor man ser. Love it. Vi gjorde egentlig ikke så mye annet enn å vandre rundt i kulda. Da vi kom frem måtte vi slå oss ned på Kaffebrenneriet for å få litt varme (og sukker) i kroppen. Der ble vi sittende og skravle ganske så lenge før vi til slutt tok de tunge stegene ut fra varmen og tilbake til kulda.

Nå skal jeg komme i gang med dagen. Det er like før februar er over og det betyr at regnskapet må ordnes, så det er planen for morgenen. Jeg skal riktignok gjøre det med kaffe og God Morgen Norge så det skal gå helt fint.

Haha, husker dere da jeg hatet regnskap? Vel, nå går det ganske så greit og det er jeg rett og slett ordentlig stolt av. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KJÆRE FORELDRE, FÅ KONTROLL PÅ BARNA DERES


Dette er meg når jeg ser ukontrollerte barn ankomme restauranten jeg sitter på. 

Du vet når du er ute for å kose deg med gode venner, familie eller kanskje kjæresten? Dere bestemmer dere for å ta en matbit og får bord på en restaurant. Nam, nam nå skal vi kose oss, nyte tid sammen, spise god mat og få litt kvalitetstid. 

Dere bestiller maten og er midt i en interessant samtale i det en haug med unger kommer løpende gjennom restauranten. Hylende, skrikende og uforsiktige barn uten foreldre. For hvor er de? Jo, de sitter i hjørnet lengst inn i restauranten uten å ense hva barna deres driver med. Endelig litt alenetid. Nå er vi jo inne på et trygt sted så da kan jo bare barna løpe rundt og drive med det de vil, så kan vi endelig få litt fred og ro. 

Åja, men har dere tenkt på hvor forbanna irriterende det er for resten av restauranten? Nå tenker jeg ikke bare på de andre gjestene som prøver å kose seg, men må bruke all tiden sin på å holde fast i jakker og vesker så de sprintende ungene ikke skal rive de med seg eller hekte seg fast og falle. Dere vet de som også dro ut for å kose seg, men ikke lenger kan høre sin egen samtale fordi ungen din står og skriker ved siden av dem mens du sitter et helt annet sted og ikke en gang får det med deg. Men nei, jeg snakker ikke bare om de andre gjestene. De kan holde ut. 

Det er verre for de stakkars menneskene som er på jobb. De trodde de dro på jobb i restauranten, men endte opp på jobb i en barnehage. Hvordan skjedde det mon tro? Nei, det skal jeg fortelle deg. Fordi du ikke gidder å passe på dine egne barn må nemlig de stakkars servitørene gjør det. Oisann, falt du? Her, jeg skal hjelpe deg, kanskje du vil til mamma? Nei, okei løp videre og skad deg mer du jeg plukker deg opp igjen når jeg går ut med den neste retten.

Det er servitørene som må plukke opp de knuste glassene folk mister fordi dine barn løper rett inn i dem på vei fra baren til bordet. Det er servitørene som må gå rundt på leting etter deg fordi ungen din skriker etter mamma som han ikke finner. Det er servitørene som må gjøre dette femten ganger om dagen selv om det faktisk ikke er deres jobb. 

Når du klager på at det tar ekstra lang tid å få maten så er det fordi servitøren nettopp brukte sin arbeidstid på å fortelle ungen din at han ikke kan hoppe i sofaen. Det er fordi servitøren måtte bruke ti minutter ekstra på å vaske opp søl fra gulvet som ungen din forårsaket. 

For all del, du skal få lov til å ta med barna dine på restaurant. Vi tåler alle litt skriking og søl. Det er ikke poenget mitt. Du må gjerne ta med deg barna dine hvor enn du vil for min del så lenge du faktisk tar ansvar for dem og ikke gjør det til andres jobb. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DISSE MÅ JEG BARE HA

ANNONSE - annonselenker Nelly

Nå som jeg har bestemt meg for en sydentur er jeg selvfølgelig i gang med å sikle på sommerklær. Alt fra lange sommerkjoler og olashorts til badetøy. Jeg er alltid tidlig ute med badetøy fordi det forsvinner så utrolig fort! Enten du skal til varmere strøk i påsken eller må vente til sommeren kan det være greit å få lagt en bikini eller to i handlekurven. Jeg har funnet frem masse fin badetøy fra Nelly, så her er det bare å gå amok!

I DAG FÅR DU I TILLEGG 20% RABATT PÅ EVEREYDAY SHOP HER

1. BADEDRAKT HER / 2. OVERDEL HER UNDERDEL HER / 3. OVERDEL HER UNDERDEL HER

4. OVERDEL HER / 5. BADEDRAKT HER / 6. OVERDEL HER UNDERDEL HER (brukte denne i Mexico) / 7. BADEDRAKT HER

8. BADEDRAKT HER / 9. OVERDEL HER UNDERDEL HER / 10. HIGHWAIST TRUSE HER / 11. BADEDRAKT HER

12. UNDERDEL HER / 13. BADEDRAKT HER (denne har jeg, såå fin) / 14. OVERDEL HER UNDERDEL HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SERIETIPS: UNGE LOVENDE

God morgen og god søndag! Enten du er fyllesyk eller ei så er søndagen en typisk film- og seriedag. Jeg har halvveis startet en fast spalte på søndagen som inneholder enten et eller flere film- og serietips. I dag deler jeg faktisk en norsk serie som jeg virkelig anbefaler dere å se, enten i kveld etter søndagsturen eller mens du ligger og er dårlig i senga. 

Dette er den beste norske serien ever (i hvert fall nesten). Jeg ble tipset av bestevenninnen min da den første sesongen ble lagt ut på NRKTV og endte opp med å se hele sesongen på en kveld. Jeg satt faktisk oppe til klokken to på natten og da roomien min kom hjem så vi alt en gang til. Den er så bra!

Nå har sesong tre kommet og ut ifra anmeldelser vil den bli minst like bra, om ikke bedre enn de to første. Jeg elsket begge de to første så gjett om jeg gleder meg til fortsettelsen! 

Serien handler om tre venninner som bor i Oslo og prøve å oppfylle drømmene sine og finne sin plass i verden. Det er så utrolig lett å relatere til, noe som gjør det ekte og sinnssykt bra. Det er nesten så det er en slags SKAM for oss som er litt eldre og er på det stadiet hvor vi må finne ut av livet. 

Karriere, kjærlighet og vennskap. Kollektiv, avslag, tilbud og dilemmaer. Alt de opplever er noe jeg eller noen jeg kjenner har opplevd i en eller annen form. Hvis du ikke vet hva du skal bruke søndagen din på anbefaler jeg deg en tur inn på NRKTV og se alt fra sesong 1 til den episoden av sesong tre som har kommet ut nå..

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

VI ER ALDRI SOSIALE MED HVERANDRE

God lørdag, fininger! Nå har jeg akkurat kommet inn i varmen etter en god stund ute på vandring sammen med Sofie. Vi beveget oss motsatt vei av hva vi pleier og endte opp på Grünerløkka. Det er jo skikkelig hyggelig der og så mange butikker, caféer og spisesteder med et unikt preg som man ikke finner over alt. Det er alltid gøy!

Vi startet på Ryes som ligger på Olaf Ryes plass. Det var en skikkelig søt café/bar/restaurant, jeg vet egentlig ikke helt hva det er. Det så i hvert fall ut som at stedet var tatt rett ut av en gammel amerikansk film. Jeg følte seriøst at jeg var med i Grease ellernoe. Så kult!

Ingen av oss var egentlig sultne så vi bestemte oss for å ta en milkshake hver og dele litt popcorn. Seriøst, den shaken! Ah, jeg tok sjokoladesmak og Sofie tok Oreo. De var skikkelig gode og anbefales på det sterkeste om dere tar turen hit.

Stedet er forresten veldig bildevennlig (hehe). Vi endte opp med å ta bilder i sikkert 20 minutter før vi la fra oss telefoner og kamera for å konversere litt. 

Det som er greia med Sofie og meg er at vi nesten aldri sosialiseres. Vi bor sammen, jobber mye sammen, lufter Celine og tilbringer jo mye tid sammen. Allikevel er det sjelden vi faktisk gjør noe sosialt utenom dette. Derfor har vi bestemt oss for å bli flinkere til å gå ut av leiligheten og gjøre morsomme ting sammen.

Like etter at vi kom hjem fra Mexico bodde Sofie omtrent hos meg og vi fartet rundt på café, spiste ute, dro på kino, gikk turer og festet. Nå har vi bare grodd fast hjemme i leiligheten og det er ikke så kult. Vi må nyte tiden her frem til sommeren kommer og ting blir annerledes.

Nå er Sofie i gang med vaskingen så jeg burde vel legge fra meg Macen og hjelpe til litt. Vi får nemlig snart besøk før vi skal lage middag og ha kosekveld her hjemme med taco (sjokkert?), godis og film. En perfekt lørdag!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DU HAR MISFORSTÅTT KONSEPTET PARADISE HOTEL

Jeg må innrømme at jeg synes det er rart hvordan enkelte mennesker snakker om Paradise Hotel. Jeg sier ikke at alle gjør det, men mange og gjerne da de som faktisk ikke ser på programmet. De leste overskriftene da programmet først kom ut og henger fortsatt igjen i "sex, fyll og drama"-tankegangen. 

Heldigvis føler jeg at min egen sesong var med på å vise en litt annen side av "skandale"-hotellet. Vi var kanskje kjedelige og irriterende i manges øyne, men jeg ser på det som positivt av at den harde kjernen av Paradise-fansen etterlyste mer drama, sex og intriger.

For hvor ble det egentlig av all kranglingen, bassengsexen og backstabbingen? Det var nemlig ikke så mye av det. Produksjonen og klippingen valgte å fokusere på humor og en historie i stede for å kjøre på med sex, fyll og krangling. Det var mye mer som skjedde på det hotellet enn hva dere fikk se på tv. Store krangler, mer hooking og roting, men hvilken rolle spiller egentlig det? Det er ikke viktig i det store bildet.

Dere fikk med dere det mest essensielle i vår historie. Kevin og Sofie som gikk fra å være couple goals til å svikte hverandre. Så mye følelser! Martine og Aleksander som ble mer og mer forelsket i hverandre. Grunde som sleit med å finne seg til rette, men etter hvert møtte Henote som forstod han. Petter og meg hvor jeg måtte holde hånden hans gjennom hele sesongen for at han ikke skulle drite seg ut spillmessig igjen. Sofie og Morten som etter hvert fikk øynene opp for hverandre og hvordan vennskapet til Sofie, Martine og meg gikk i oppløsning i det vi alle ble mer og mer utsatt for å ryke ut. 

Dere ble kjent med oss og historien vi skapte der inne. Det hadde ikke vært viktig å gå med om Sofie og Petter hadde hooket en kveld, fordi det hadde ikke noe i historien å gjøre. Hadde det blitt noe mer ut av det så ja. Det hadde heller ikke spilt noen rolle om jeg hadde drukket meg kjempefull og kastet opp i bassenget fordi, hvem bryr seg?  

Dere vil kanskje se på Paradise Hotel for å se folk drite seg ut, men heldigvis er det noen som ser på for underholdningen. Jeg har vært Paradise-fan i alle år og det er fordi jeg har vært utrolig fascinert av hele konseptet. Hva spillet får deltakerne til å gjøre, hvordan man kan utvikle så sterke bånd på så kort tid, hvordan folk kan gråte bare fordi noen ryker ut og hvordan det er mulig å ha det så moro når du er stengt inne på et hotell med fremmede mennesker.

Det er det som er Paradise Hotel og det er nettopp det som er underholdningen. Ikke fulle ungdommer som ender opp med å ligge sammen. Det handler om hvem som til slutt klarer å komme seg gjennom to måneder med spill og fortsatt få nok stemmer i en finale til å eventuelt klare å knuse gullkula som alle mener de skal gjøre i det de sjekker inn. Det er den unike historien om hvordan unge mennesker reagerer på en så spesiell situasjon. Alt det andre handler bare om veien dit.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL / FILLERS, JODEL, BOSITUASJON ++

ANNONSE - inneholder annonselenker til Nelly og BikBok


(annonselenker) BUKSE HER / LIGNENDE JAKKE HER / LIGNENDE T-SKJORTE HER

Er det ikke stress å bo med et kjærestepar?

Nei altså Morten bor jo egentlig ikke her. Han bare er her veldig mye. Når det er sagt så er nok ikke Morten og Sofie det verste kjæresteparet å bo sammen med. De er veldig chill og er ikke oppå hverandre 24/7 noe som fort kan bli litt ukomfortabelt. 

Røyter Celine mye? Jeg har lyst på hund, men vil helst ha en som ikke røyter så mye. Hvordan er rutinene når det gjelder turer så hun får gjort ifra seg? Må hun luftes ofte?

Ja, hun røyter faktisk helt utrolig mye. Det er hundehår overalt om vi ikke støvsuger så da ville jeg unngått en Celine. Hun må luftes en del ganger om dagen. Når jeg passer henne lufter jeg henne tidlig på morgenen før jeg drar på trening eller jobb. Hvis jeg skal på jobb går vi en lengre tur, men hvis jeg skal på trening blir det en liten tissetur før jeg lufter henne igjen før jeg drar på jobb. Så er det rett ut igjen når jeg kommer hjem fra jobb og et par turer til etter det. 

Hvor har du kjøpt den genseren? Den var veldig fin :)

Tusen takk. Den er fra Nelly og er faktisk på 50% nå! Fåes kjøpt (annonselenke) HER.

Skal du på date med Johannes Klæbo eller Petter Northug siden sofie la ut det på instagram?

Haha, I wish. Neida, det er bare Sofie som tuller litt as always. 

Hund eller katt?

Seriøst, kan ikke velge. Skal ha begge deler. 

Hvor mye sjokolade spiser du i løpet av en uke?

Det er litt varierende. Jeg kjøper kanskje smågodt for mellom 15 og 30 kroner to (maks tre, hehe) ganger i uka og det er 99% sjokolade.

Hvilket år har vært ditt verste og hvorfor?

Hm... Året jeg flyttet til Oslo. Det skulle bli en ny start og jeg hadde kanskje litt høye forventninger. Alt gikk liksom til helvete. Kollektivet fungerte ikke, studiet jeg startet på fungerte ikke, jeg levde på sparekontoen og stipendet mens jeg lette etter en jobb (noe som er vanskeligere enn hva man skulle tro), hadde nok å slite med personlig og hadde det ikke så bra. Heldigvis snudde mye da jeg begynte å jobbe med verdens beste jenter på den gamle jobben min!

Kan du legge ut før du fikk fillers, når du har det og etter at du fjerna det?

Det beste bildet jeg finner fra før jeg tok restylane som ikke er i elendig kvalitet og med førti filters er dette som er fra ungdomsskolen tror jeg. Kanskje starten på videregående, er litt usikker.

Dette bildet er like etter at jeg tok restylane i 2015. Her er de ganske hovne, men allikevel... Ikke veldig pent spør du meg. De var mye finere før!

Så har vi ett fra nå etter at jeg fjernet siste rest av fillers og klumper som kom i etterkant. Aner ikke hva som skjer med brynet mitt, haha, men da ser dere i alle fall hvordan de ser ut nå. 

Hvilken vgs gikk du på og hvilken linje tok du?

Jeg gikk på Thor Heyerdahl videregående skole, så fin og så koselig! Jeg gikk SSØ, språk samfunnsfag og økonomi med medie- og informasjonskunnskap, sosiologi og foto som valgfag.  

Hvor mange ganger i uka trener du?

Det varierer veldig. Jeg har som mål å trene fem ganger, men noen ganger blir det kanskje bare to og andre ganger blir det plutselig seks.

Hva synes du om det som blir skrevet om deg på Jodel?

Du, for å være ærlig så vil jeg ikke vite det, haha. Jeg har ikke Jodel og det har jeg ikke hatt siden rundt den tiden Paradise sluttet å gå på tv. Jeg forstår ikke hvordan den appen enda får være oppe og hvordan det fortsatt er mulig å skrive så mye dritt om andre på et sted som liksom skal være moderert. Nei, Jodel har blitt forvandlet fra en morsom app til en mobbeapp og det har jeg null interesse av å støtte.

Er du sjalu på de nye PH deltakerne?

Neei, jeg vet ikke helt om jeg skjønner hva du mener? Men nei. 

Det er helt tydelig at du begynner å bli lei av å bo så mange i leiligheten deres ut i fra hva du legger ut på Snapchat. Hvorfor ber du ikke Morten og Sofie være hos han i stede jeg hadde aldri holdt ut!

Haha, ja jeg er jo litt lei av a det konstant er fullt hus det har jeg jo skrevet her på bloggen også. Altså jeg holder jo ut, men det er ikke helt ideelt. Samtidig kan jeg ikke kaste ut min egen roomie, men vi har vel blitt enige om at nok er nok nå. 

Hvor mange sexleketøy har du?

Seriøst? Jeg måtte bare ta med dette spørsmålet fordi jeg kan ikke forstå hvorfor dere finner dette interessant. Spør dere random mennesker om dette liksom?

Hvor er sminkebordet ditt fra? Skikkelig fint!

Åå, tusen takk! Det er fra IKEA <3

Hvorfor er du på leilighetsjakt?

Fordi jeg leter etter ny leilighet. Haha, neida eller jo, men jeg vil ikke si noe mer før ting er 100% sikkert. Det er rett og slett fordi jeg hater å avsløre morsomme ting (som LA-turen) for så å måtte si at det er avlyst. Ingenting er bestemt enda, men jeg informerer dere om ting går i boks!

Hvilket realityprogram vil du helt vært med på utenom PH?

Definitivt Farmen! Da jeg var yngre så jeg på det hele tiden, elsket det. Nå ser jeg litt innimellom, men synes fortsatt det er veldig moro. 

Hvorfor filmer du at Sofie kjøper graviditetstest er dere så desperate etter oppmerksomhet?

Hæ? Haha, altså er det en big deal? Folk kjøper graviditetstester hele tiden og sjekker seg om de får de minste symptomene. Til og med jeg som ikke har hatt sex på evigheter kan fort tro jeg er gravid bare fordi jeg er så redd for å bli det. Jeg tenkte ikke noe særlig over at jeg la ut det annet enn "haha, jaja sånn kan det gå" liksom. Det var ikke ment som et desperat forsøk på oppmerksomhet og for å være ærlig trodde jeg ikke det var noe å lage en greie om. Har dere aldri vært med en venninne for å kjøpe en graviditetstest? Hos oss skjer det stadig og det filmes stadig. Not a big deal. 

Hvorfor er aldri Kevin på besøk hos dere lenger? Skjedde det noe mellom dere?

Han er opptatt med sitt, sine og jobb på Stord om dagen. Sofie prøver iherdig å få han på besøk snart, så kanskje han kommer om ikke så alt for lenge. Vi får håpe det <3 Det har ikke skjedd noe dramatisk her, neo hvis det var det du mente. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK PLEIER JEG HÅRET MITT

Noe jeg selv liker å lese på andre blogger er tips! Særlig når det gjelder produkter bloggeren bruker som en fast rutine i hverdagen. Derfor tenkte jeg å vise dere hvilke produkter jeg bruker til håret mitt.

Nå er jeg i en prosess hvor håret skal bli friskt og sterkt igjen etter å ha vært slitt og ødelagt alt for lenge. Av den grunn har jeg en god del forskjellige produkter som jeg bytter mellom. 

Balsamspray fra Redken, olje fra Redken og en varmebeskyttende spray fra Amika. Alle disse skal brukes i håndkletørt hår. Her bytter jeg på litt som det passer meg.

Hvis jeg ikke skal føne eller bruke varmetegner på håret bruker jeg ofte balsamsprayen fra Redken før jeg grer håret. Hvis tuppene er veldig tørrebruker jeg oljen.

Den sprayen jeg bruker aller mest er den fra Amika. Den bruker jeg nesten hver gang jeg vasker håret. Da sprayer jeg to-tre ganger over hele håret før jeg grer det og eventuelt føner det etterpå. Den lukter så utrolig digg!

Jeg bruker vanligvis shampoo og balsam fra L'oreal. Denne er i serien Pro Fiber og er for å gjenoppbygge skadet og slitt hår. Den inneholder masse proteiner som er veldig viktig for å få et sterkt hår igjen. 

Mitt favorittmerke innen hår er nok Redken og jeg har også pleid å bruke shampoo i serien Extreme, men akkurat nå har jeg kun denne balsamen fra Redken. Den er i serien All soft og den bruker jeg ofte hvis jeg har brukt en proteinkur som kan gjøre håret litt tørt for å bidra med ekstra fuktighet. 

Før jeg farget håret rosa brukte jeg lillashampo cirka en gang i uken. Nå er ikke det noe vits, men jeg tar den med uansett! Jeg bruker sjampoen fra Fudge etter først å ha vasket håret med vanlig shampoo. 

Så har vi kurene mine! Akkurat nå bruker jeg tre forskjellige som jeg bytter på. Favoritten min er Redken Extreme strenght builder plus. Den har jeg brukt i mange år og er superfornøyd med den! I tillegg bruker jeg L'oreal Pro fiber restore som egentlig er til samme bruk, for å bygge opp håret igjen.

Til slutt har jeg kuren fra Jarmann Beerenberg som er en fuktighstkur (lukter sykt godt) som jeg bruker innimellom de to andre slik at håret ikke skal bli for tørt. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

LA FRIHELGEN STARTE

GOD MORGEN!

I dag mener jeg det virkelig. De siste dagene, eller kanskje til og med den siste ukene har vært veldig fin til tross for litt motgang nedentil. Jeg har smilt mer, orket mer og hatt det mye bedre. Det er så deilig, særlig etter min litt tunge periode i staren av februar.

Nå smiler livet igjen og det er fordi jeg, ene og alene har bestemt meg for at det er sånn det skal være. Ikke mer utring. Ikke mer trøstespising og powernaps. Det er byttet ut med en god innstilling, en tidlig vekkerklokke, struktur, trening og frisk luft!

Det legger ikke akkurat en demper på gleden at jeg har frihelg! Det er lenge siden sist jeg hadde fri fredag til søndag og det er noe med den helgefølelsen altså. Nå ligger jeg ikke akkurat på latsiden av den grunn, men det liker jeg heller ikke å gjøre mer enn en gang i uka og da gjerne på søndag. Nei, jeg er tidlig oppe og nå sitter jeg og jobber litt før jeg skal på en osteopat-nødtime etter mitt lille tilbakefall. 

Ah, jeg liker denne dagen kjempegodt allerede. Hele helgen egentlig. Den er fylt med morsomme og sosiale planer som jeg gleder meg til. Jeg sitter ikke lenger med følelsen av å måtte gjøre noe for å gjøre det. Nå vil jeg på trening, jeg vil opp tidlig og blogge og jeg vil være sosial. 

Allerede i kveld skal jeg til en venninne jeg ikke har sett på en stund og lage middag. Før det skal jeg både trene med Marte (som dere sikkert kjenner fra snapchat: andreasveinsdot), hente en pakke og ta bloggbilder sammen med Sofie. Wiii, altså jeg bare gleder meg til alt!

Håper alle dere får en like fin start på helgen som meg! Skal dere noe spennende? Del gjerne <3

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅR DU MISTER TAMPONGEN I SKJEDEN

Heisann, fine dere! Nå har jeg akkurat kommet inn døren til leiligheten. Jeg har hatt min siste arbeidsdag for uken, noe som faktisk er ganske digg. Det er lenge siden jeg har hatt en hel helg fri, så nå skal jeg kose meg skikkelig. Eller, ikke helt enda da. Først skal jeg slenge sammen en rask middag og komme meg på trening, men etter det starter helgen!

Nå skal jeg fortelle dere om noe veldig spesielt, men det er litt morsomt også så jeg må bare dele det. For dere som ikke orker personlige og intime ting vil jeg anbefale dere å krysse dere ut av dette innlegget . Dere er herved advart. 

De siste dagene har jeg hatt mensen. Helt normalt. Så sent som i går delte jeg problemene det medfører med tanke på vaginisme. Ett av de problemene er at det er vondt og vanskelig å sette inn en tampong, men til tross for problemene får jeg ikke meg selv til å bruke bind. Derfor skifter jeg tampong flere ganger om dagen som man skal og bør gjøre under menstruasjon. 

I går oppstod det en veldig merkelig situasjon som jeg faktisk må le høyt av. Jeg var på jobb og hadde dårlig tid så jeg rev ut den gamle tampongen og stappet inn den andre uten å tenke så mye mer over det. Da jeg kom hjem snere på kvelden og skulle nytte tampong fant jeg den ikke. Altså tampongen var borte! Trodde jeg. Da kommer de vanlige spørsmålene som "satt jeg aldri i en tampong?", "jeg må ha satt inn en tampong fordi trusa er ren", "kanskje tråden har lagt seg mellom kjønnsleppene?" og "hva skjer her nå?". 

Etter å ha lett febrilsk etter tampongtråden begynner jeg å skjønne hva som har skjedd. "SOFIEEEEE, JEG HAR SATT INN TAMPONGEN MED TRÅDEN"! Jeg roper ut til Sofie som sitter i stua mens jeg får panikk på doen, for hvordan i all verden får man ut en tampong som er ført langt opp i skjeden uten å ha en tråd man kan ta tak i?

Sofie, fornuftig som hun er (og ikke i panikk som meg) foreslo noe så enkelt som at jeg kunne stappe inn fingeren og lete. Yes, jeg har jo ikke lange, skarpe plastnegler så det blir sikkert digg.

Jeg begynte å tenke tilbake til helgen da en venninne hadde et lignende problem. Hun hadd nemlig glemt at tampongen var i og gjennomførte samleie. Like etterpå gikk det opp for henne hva som hadde skjedd og det hele endte med at hun måtte sitte på huk og føde sin egen tampong. Okei, skal jeg sette meg ned og føde tampongen min? Hvordan løser vi dette?

Etter å ha prøvd å føde den uten hell (tror ikke jeg hadde teknikken helt inne) gikk jeg for det siste alternativet, nemlig å føre en skarp plastnegl inn i skjeden. Jaggu fikk jeg den ikke ut! Jeg fikk rett og slett tak i tråden som lå surret rundt tampongen av en eller annen merkelig grunn. Etter det var det barnemat. Da var det bare å dra den ut som normalt.

Haha, altså hvordan er det mulig? Er dte bare jeg som er helt idiot eller har flere opplevd noe sånt? Vær så snill og del så jeg ikke føler meg helt alene her. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NEI, JEG VIL IKKE MØTE DEG

Nå er jeg litt der at jeg har gitt etter for det evige datingmaset uten at jeg skjønner hvorfor jeg gidder. "Du burde dra på en date". Ja jo, burde jeg egentlig det? Hvorfor? Jeg har ikke lyst til å date noen. Jeg gidder ikke. Jeg er ikke interessert. Kan jeg bare få være alene?

Kanskje jeg ikke er en person som er ment å være så knyttet til en enkelt annen person. Det er kanskje meningen at jeg skal være bare meg. I hvert fall akkurat nå. Det er sånn jeg liker det. Jeg trives alene. Jeg elsker å bare være meg. 

Så hvorfor gir jeg etter for dette med dating når jeg faktisk ikke er interessert? Jeg prøver å lure meg selv til å tro at dette er noe jeg vil, men så vil jeg jo egentlig ikke det.

Det er ikke det at det er noe galt med guttene. Det er bare jeg som ikke finner det interessant.

Jeg sveiper til høyre på Tinder, jeg svarer på meldinger, men jeg ofrer det ikke en tanke.  "Vil du møtes?". Nei, egentlig så vil jeg ikke det. Jeg bryr meg ikke. Jeg møter en fyr på byen. Kjekk, hyggelig, sjarmerende og alt det der. Vi holder kontakten. "Vil du bli med ut på et glass vin?". Nei, egentlig så vil jeg ikke det. 

Det å legge energi i noe sånt for å se hvordan det går, nei altså. Jeg har så mye annet jeg heller vil gjøre som for eksempel å lage taco og se en film alene

Jeg vil ville. Skjønner dere hva jeg mener? En del av meg vil gjerne at det skal være interessant, men når det faktisk ikke er sånn så ser jeg ikke poenget med å late som lenger.

Kanskje det kommer en dag hvor jeg plutselig får en trang til å date eller ønsker meg en kjæreste, men det er ikke i dag for å si det sånn. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

TIDENES INNKJØP I UKENS HANDEL

Onsdag. Nå er vi halvveis til helgen, folkens. Hold ut! 

I går var det endelig lønningsdag for meg. De siste tolv dagene har jeg seriøst vært så blakk som jeg ikke før kan huske å ha vært. Vi snakker tomme kjøkkenskap og helt krise. Heldigvis er det over og jeg feiret med tidenes innkjøp i ukens handel i går. Jeg handlet inn for nesten 800 kroner, så nå har jeg forhåpentligvis mat i lang tid fremover. 

Er ikke dette et herlig syn?

Jeg planla middagene for uken i forkant så jeg handlet inn alt jeg trengte til det. I løpet av uka skal jeg spise både salat, indisk, taco og fisk. Nam, nam! Mange av ingrediensene jeg skal bruke til det skal jeg også bruke til middagene jeg skal ha neste uke. Jeg fant ut at det var lurt å tenke litt lenger frem i tid. 

Så ble det en del ting som varer ganske lenge. Litt hermetikk, syltetøy og pesto som skal brukes i flere av rettene og også holder leeeenge. 


Masse frukt og grønt! Jeg har savnet eple liksom. Da vet du at du er fattig, haha. 

Så er det den tiden i måneden igjen, i tillegg var vi nesten tomme for dopapir hehe. Så det ble litt slikt også!

Jeg var først på Coop Extra og handlet det meste, men så kom jeg på at jeg trengte tamponger (og den vegetardeigen som er den eneste jeg faktisk liker) og gikk ut igjen for å dra på Kiwi. Jeg handler alltid tamponger på Kiwi for der har de det fordelskortet så man får hver 5. (tror jeg, kanskje hver 3.) tampongpakke, bindpakke osv. gratis! Genialt. 

Slik så altså kjøleskapshyllen min ut før jeg handlet. Det er den med Vita Hjertego' og Philadelphia, haha. Så trist.

Nå har heldigvis alt derre fått plass så jeg kan spise masse god mat fremover <3

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KANSKJE JEG ALDRI KAN HA SEX IGJEN

I går kveld var jeg skikkelig nede. Da jeg måtte gi etter og gå på do for femte gang i løpet av arbeidsvakten var det like før jeg begynte å gråte. Ikke fordi jeg måtte på do, men fordi jeg skjønte hva dette betyr. 

Jeg har sett det komme mer og mer, men den del av meg håpet det ville gå over. Dessverre har det ikke gjort det og da jeg skulle sette innen tampong i går kveld og merket den alt for godt kjente brennende følelsen i det jeg måtte presse den inn var det nok. Jeg har fått et skikkelig tilbakefall her. Det kan ikke være noe annet. 

Som de aller fleste av dere vet sliter jeg med vaginisme og vestibulitt. Jeg har gjort så store fremskritt og blitt veldig mye bedre, men de siste ukene har jeg merket at ting har gått feil veil. Krampene er smått tilbake, jeg sliter med pusten og da vi tøyde pustemuskulaturen sist gjorde det så vondt. Like etterpå begynte jeg med denne tissingen igjen. Jeg våkner på natten og må løpe på toalettet, jeg er tilbake til å gå på do en gang i timen i stede for rundt fire ganger om dagen og nå... Det gjør vondt å sette inn en tampong og for å være helt ærlig med dere er det så vidt den kommer inn. 

Tilfeldig at dette skjer samtidig som en sak kommer ut hvor jeg uttaler meg om at jeg har blitt mye bedre, men jeg har jo egentlig det da.

Jeg prøver å tenke på det osteopaten min alltid sier til meg, at jeg ikke er tilbake på start. At små tilbakeganger er vanlig. At det ikke er noe krise. Vi må bare jobbe videre med det. Jeg prøver virkelig å tenke på dette, men samtidig har jeg en stemme som skriker ut at det er håpløst. Gi opp. Det her går ikke mer. 

Akkurat nå føles det bare så utrolig håpløst. Hvorfor må dette skje meg? Kan ikke jeg bare ha det bra og være frisk som alle andre? Hvorfor må akkurat jeg få denne forbanna irriterende sykdommen som ikke vil gi slipp! Faen altså, jeg er så lei nå. Så lei og så lei meg. Jeg som stresset over å få lov til å ha sex igjen, haha. Sånn kan det gå altså, nå er ikke det akkurat et tema lenger... Jeg begynner å bli redd for at jeg aldri kan ha sex igjen og må leve resten av livet som en tissetrengt kvinne med bind i sølibat. 

Men. Jeg skal ikke gi opp. Jeg skal ta tak og det første jeg skal gjøre når klokken blir åtte er å bestille en behandlingstime asap fordi dette orker jeg ikke. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

JEG HAR BESTILT SYDENTUR

ANNONSE - inneholder annonselenker til Booking.com

Januar og februar er de aller tyngste månedene i året for min del. Det merker dere nok også her på bloggen hvor jeg deler mer nedturer enn oppturer om dagen. Jeg må bare huske på at det kommer lysere tider og om ikke så alt for lenge er våren her med solskinn og lys!

I disse mørke månedene blir jeg mer reisesyk enn noen gang ellers i året. Jeg har sittet og sett på restplasser til varmere steder i flere uker nå til tross for at jeg vet at jeg ikke kan reise helt enda. 

Heldigvis går det an å planlegge frem i tid og etter en liten samtale med noen venner bestemte vi oss for å booke sydentur til sommeren! Vi søkte litt rundt etter steder, leste reiseblogger og anbefalinger før vi kom frem til det som ble vår destinasjon. 

Vi har bestemt oss for å reise til Albania i begynnelsen av juni! Vi skal til et sted som heter Sarande. Det skal visstnok være utrolig fint og ganske likt Hellas som vi er veldig glad i. En slags billigere versjon av Hellas med en litt annen kultur. Hotellet vi skal bo på er så utrolig fint, men vi betaler bare 2000 kroner per person for en hel uke! Det er helt utrolig. I tillegg er det visst ganske så billig å leve der også, noe som passer oss bra.

 Jeg er kjempespent og ha allerede startet nedtellingen til vi drar. Hotell er booket, men flybilletter gjenstår. Vi må vente på litt bedre tider før vi kan booke alt, men å ha bestemt dato, fått innvilget fri fra jobb og booket hotell er så utrolig deilig! 

Hvis noen av dere har vært der eller har noen gode tips så del gjerne i kommentarfeltet <3 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DAGENS TO DO LIST

Hei, fininger! Nå sitter jeg og ser på God Morgen Norge mens jeg inntar morgenkaffen. Jeg skal straks løfte rumpa opp fra sofaen og starte dagen for i dag er det mye jeg skal rekke! 

Handle inn mat for uken. Endelig lønn! For dere som følger meg på snap (andreasveinsdot) så vet dere at det var ganske så tomt i kjøleskapet i går kveld. Heldigvis tikket lønningen inn i dag tidlig så nå skal jeg snart på butikken og handle inn for resten av uken. Jeg har satt meg ned og skrevet handleliste så jeg ikke kjøper masse greier jeg ikke trenger. 

Betale regninger. Dette er den kjipere delen med lønningsdag. Altså det er så trist å nesten alt forsvinne bort til husleie, strøm, internett, mobil og alle andre faste utgifter man har i løpet av en måned. Det er dyrt å leve, folkens!

Se etter leilighet. Jeg har sittet på Finn.no de siste dagene og bladd, men nå skal jeg lete litt på ordentlig. Det ligger ikke så mye aktuelt ute, men jeg må skaffe meg en slags oversikt. Hybel.no kan også være aktuelt. Rop ut om dere har noen gode sider for en person på leilighetsjakt!

Rydde soverommet. Okei, det er helt totalt kaos der inne. Jeg føler meg som en skikkelig gris, æsj. Nå skal det bli orden igjen fordi jeg orker rett og slett ikke bo i kaos. 

Sette opp budsjett for måneden. Ikke at jeg noen gang klarer å holde det (og derfor ender opp med et kjøleskap som det jeg har nå), men jeg prøver. Det å få oversikt over utgifter i hvert fall ganske så greit. 

Planlegge denne uken. Når jeg skal på jobb, når jeg skal trene og hva jeg skal trene, andre avtaler og hva jeg skal spise til middag. Den siste delen er rett og slett så jeg ikke ender opp med taco eller havregryn til middag hver dag. I tillegg er det greit med tanke på å skulle handle inn til uken for da kan jeg velge retter som inneholder en del av de samme ingrediensene. 

Blogge. Dette blir i kveld. Jeg har allerede dårlig tid om jeg skal rekke noen av de andre punktene over her, men blogge må gjøres! Jeg håper at masse inspirasjon skal tikke inn i løpet av dagen så jeg er proppfull av skriveglede i kveld.

Trene. Jeg skal egentlig komme meg på trening så fort som mulig. I dag står intervaller på planen så det tar heldigvis ikke så alt for lang tid! 

Jobb. Grunnen til at jeg ikke kan bruke for lang tid på trening. Jeg begynner nemlig på jobb om cirka tre og en halv time og blir der til rundt halv ni i kveld. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKEN SOM GIKK #20

ANNONSE - inneholder annonselenker til Nelly

JAKKE MANGO / KJOLE HER / SKO HER / LIGNENDE ØREDOBBER HER

AKKURAT NÅ: Jeg har akkurat kommet hjem fra jobb har lagd middag. Nå skal jeg planlegge uken, rydde soverommet og jobbe litt med bloggen før det er natta. 

UKENS TANKE: Det å beholde bakkekontakten i bloggverden er nok ikke lett, men herregud så glad jeg er for at jeg har de vennene jeg har. Jeg ser ikke for meg at jeg noen gang kunne blitt crazy og gjort alt mulig rart for lesere, men i hvert fall ikke når jeg har de som holder meg godt planta på jorda.

UKENS SERIE: Jeg er tilbake på SKAM faktisk! Min lille Netflix-pause ga meg ikke så mange andre valg enn NRKTV, men de har faktisk utrolig mye spennende! Mange interessante dokumentarer blant annet, men så endte jeg opp med SKAM igjen da. Noora og William, altsåååå <3

UKENS CRAVING: Bakst. Hva skjer med meg om dagen? Det er helt krise. Jeg craver fortsatt alt av sukkerbomber, men heldigvis har jeg hatt litt mer selvkontroll enn de foregående ukene og i det minste klart å hole det til helgen.

UKENS HØYDEPUNKT: Fredagen! Jeg hadde hatt en så lang dag hvor jeg hadde sått opp før syv, hatt en hard treningsøkt og en lang arbeidsdag. Kvelden ble avsluttet på Champagneria med Anja og det var så koselig!

UKENS IRRITASJONSMOMENT: Jeg merker at jeg har irritert meg litt over at det alltid er stappfullt her hjemme. Det var særlig i helgen da det kun var Sofie og meg at jeg merket hvor deilig det egentlig er å bare være to. Vi har faktisk ikke en så stor leilighet at det er plass til at fire mennesker skal bo her og helt siden vi flyttet inn har det vært minst tre, ofte fire som har bodd her hver eneste kveld. 


Min nydelige roomie <3 

UKENS SEIER: At jeg klarte å stå imot presset og ikke ble med ut på lørdag, woho!

UKENS MEST LESTE INNLEGG: Overlev Valentine's day som singel, Når angsten tar meg og IKEA-løgnen alle tror på

UKENS MATRETT: Altsååå maten som ble servert i bursdagen på lørdag! Det var en helt sykt god nachos med masse, masse, masse godt tilbehør. 

UKENS SANG: Secret Lovesong - Little Mix 

UKENS FAVORITT-BILDE: Elsker dette, aner ikke hvorfor. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

Å LEVE I ET BLOGGDIKTATUR

Det er noe jeg har tenkt litt på i det siste og det er hvordan bloggen har påvirket livet mitt. Ikke det store bildet, men hverdagslivet mitt. 

Til tider har jeg levd i et bloggdiktatur. Jeg har latt bloggen diktere hverdagen min i form av at at jeg har vært helt besatt av å skulle levere tre gode innlegg hver dag. Det har gått utover livskvaliteten min, søvnen og ikke minst det sosiale livet mitt.

I en hverdag hvor ting går i ett fra morgen til kveld flere dager i uken har jeg valgt bloggen over det meste annet. Nei, jeg kan ikke bli med ut i kveld. Nei, jeg rekker ikke komme på besøk. Nei, jeg har ikke tid. Hvorfor?

Jeg jobber til klokken åtte og så må jeg blogge ferdig alt til i morgen for da skal jeg nemlig jobbe syv timer til. Jeg står opp klokken syv for å rekke trening og enda mer blogg før jeg drar på jobb en gang i løpet av formiddagen. Slik har dagene gått. Jeg har sittet på mobilen og oppdatert med "swipe ups", lagt ut linker til ditt og datt, skrevet innlegg på notater og til og med tatt opp Macen på jentekvelder hvor vi skal være sosiale. En ting er når dette skjer en gang innimellom fordi man har en deadline eller noe som skal postes, men når det skjer hver eneste dag blir det verre. 

Jeg vil ha bloggen i livet mitt, men den skal ikke være livet mitt. Jeg skal leve og ha mitt eget liv, som jeg deler via bloggen. Bloggen skal være en jobb, som andre jobber. Jeg vet at det er en jobb som krever at man er ganske "på" hele tiden og nei, man får kanskje ikke sommerferie som i mange andre jobber fordi man må blogge på ferien, men sånn er det og det går bra fordi det er så moro! Men igjen så vil jeg ikke bli hun som drar på ferie for å ha noe å blogge om. Jeg vil ikke at alle avgjørelser jeg tar i min hverdag skal være basert på bloggen. Det er ikke sånn jeg vil leve. 

Jeg må være meg og gjøre det jeg vil, noe bloggen skal gjenspeile. Forrige uke tok jeg så og si fri fra bloggen. Jeg har blogget, men jeg har verken sjekket lesertall, hvor mange som er inne og ser på innlegget, spammet sosiale medier med swipe ups eller delt noe særlig på Facebook. Jeg har blogget og delt det jeg har hatt lyst til og så lagt det fra meg for å faktisk være her. Være i nuet. Være med i samtalen. Være tilstede. 

Nå er den lille "ferien" min over og fra og med i dag er jeg tilbake for fullt. Allikevel har jeg lært noe av dette og det er at jeg må finne en balanse fordi hvis jeg ikke gjør det vil jeg ikke klare å gjøre noe som helst av det jeg vil gjøre ordentlig. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL / FEMINIST, FLYTTING, SERIER +++

For første gang i min bloggkarriere har jeg ikke holdt meg til den uskrevne avtalen oss imellom. Ukens spørsmål kommer alltid på lørdager, men i går var ikke dette innlegget å finne på bloggen. Jeg er så lei meg, men jeg forklarer alt og forteller av som har foregått den siste uken i et innlegg i morgen. 

Hva hadde du brukt pengene på om du vant 40 millioner?

Betalt ned studielån, kjøpt meg leilighet jeg kan bo i her i Oslo (og innredet den superfint) og kanskje et par til jeg kan leie ut som en investering. Så ville jeg gitt 3 millioner til lillesøsteren min og 3 millioner til pappa. Jeg ville satt av en god del til sparing eller lagt i noen form for investering. I tillegg hadde jeg tatt med alle vennene mine på en ferietur, tatt en handletur og fornyet garderoben og reist masse, masse, masse. 

Hvilket år har vært ditt beste?

Godt spørsmål. Kanskje friåret mitt i 2014?

Hva tenker du om Kristin Gjelsvik og debatten hun tar opp?

Digger Kristin, seriøst. Da jeg møtte henne på do på vårlanseringen til TV3 ble jeg skikkelig starstruck og bare "Hei, kan jeg gi deg en klem? Jeg seriøst elsker bloggen din". Haha, switchet rett over til å bli #1 fangirl. Hun er jo så hyggelig!

Jeg synes det er bra at vi har en motvekt til galskapen. Man kan snakke om at det til tider blir litt hardt, men på en måte føler jeg at vi trenger en skikkelig motvekt så ja. Nei, jeg synes i utgangspunktet det er bra at hun har gjort den debatten til sin fanesak, så er jeg muligens litt uenig i hvor hardt man går ut, men alle gjør sin greie og det er helt innafor. 

Kan du lage et innlegg med tips til å holde seg unna godteri og sunne tips? Trenger hjelp.

Jeg har skrevet et du kan lese HER

Hvor lenge har du og Sofie bodd sammen?

Vi har bodd sammen siden april 2017 tror jeg. 

Er du feminist?

Ja, det vil jeg absolutt si. Jeg mener begge kjønn bør være likestilt på absolutt alle områder, i hverdagen som på jobb.

Kan du legge ut oppskriften på pannekakene du lagde?

Jeg lager de bare litt på øyemål, men de blir som regel supergode! Dette er ingrediensene jeg bruker: havregryn ( eller havremel, kan male havregryn eventuelt), et egg og en eggehvite, litt melk, kanel og litt Sukrin om du føler for litt søtere pannekaker. Bland alt godt sammen og stek på lav varme! 

Hvor ser du Løvenes Konge?! Jeg har lett etter den så lenge.

Den har jeg faktisk på DVD. Favorittfilm!

Hvordan kjenner du Anja?

Jeg har faktisk bare møtt henne den ene gangen, noe som var skikkelig hyggelig! Vi ble kjent ved at hun sendte meg en melding på Instagram, så avtalte vi å møtes for å drikke litt vin <3 

Hvor høy er du?

168 centimeter. 

Blir du ofte gjenkjent på gata i Oslo?

Ja. 

Leste tidligere her at du skrev om en OJ Simpson serie. Er det den på Netflix du mener da? Eller er det en dokumentar?

Jeg har sett den på Netflix også, men den som ligger på NRKTV er sykt mye bedre! Der er menneskene som faktisk var involvert i livet hans med, for eksempel aktoren i rettssaken, en gammel manager tror jeg og en av etterforskerne. Det er sykt fascinerende. Jeg så den først og deretter Netflix-serien. 

Hvor kan man se serien om Oslo S?

Den går på MAX.

Er du fra Island?

Pappa er fra Island! 

Var det vondt å fjerne restylanen du hadde i leppene?

Nei, jeg fikk på en bedøvende så det gikk helt fint. Det er i hvert fall ingenting mot å sprøyte inn fillers. Det gjør helt forferdelig vondt, hold dere unna.

Kan man ta med egne drikke eller må man kjøpe vin fra kinoen på Vika?

Jeg tviler sterkt på at man kan ta med vin. De selger i alle fall en god del forskjellig vin der!

Hvorfor skriver du og Sofie samme innlegg hele tiden?

Jeg synes nå ikke vi skriver de samme innleggene. Noen ganger blir det innlegg med samme tema, men forskjellig vinkling og ofte har vi også forskjellig syn på ting, noe som preger innleggene. Vi bor jo sammen og er mye sammen, så det at vi plutselig havner på samme tematikk er ikke så rart.

Hvor er t skjorten du har på deg fra?

Den er fra BIKBOK!

Hva studerer du?

Nå tar jeg enkeltemner ved Universitetet i Oslo. 

Jeg fant en video av deg som russ på YouTube, hvor mange år siden er det du var russ?

Haha, åneiiiii... Jeg var russ i 2013, så det er snart fem år siden (herregud, jeg begynner å bli gammel).

Er en forelesning verre enn å møte masse folk på PH?

Ja, mye, mye, mye verre. Det er to helt forskjellige settinger.

Hvorfor flytter ikke du og Martine sammen når Sofie flytter til Trondheim?

Fordi jeg har en annen plan. Skal fortelle om det går i boks!

Hvilken ungdomsskole gikk du på som ungdom? 

Jeg gikk på Tjodalyng ungdomsskole. Da jeg var hjemme sist kjørte jeg forbi der, så koselig! Vi hadde seriøst så mange flinke og gode lærere på den ungdomsskolen da jeg gikk der. Utrolig takknemlig for det den dag i dag. 

Har du noen guilty pleasures?

Hm... Ikke så mye annet enn å munche i sukker og kaloribomber litt for ofte ;-). 

Hvordan føler du det er å bo i en storby som Oslo? Føler du deg trygg når du går alene om kvelden?

Jeg må si igjen at jeg synes ikke Oslo virker som en storby. Ikke den sentrale delen av byen i hvert fall. Man kan gå absolutt over alt og det er veldig lett å finne frem. Jeg har ikke en gang Ruter-kort fordi jeg sjeldent tar kollektivt, men går fra Majorstua til sentrum om det er dit jeg skal liksom. Det betyr også at jeg går mye alene om kvelden. I begynnelsen synes jeg det var ganske skummelt, men det var mer fordi jeg hadde lest og hørt om at det er farlig. Ja, det kan sikkert være farlig, men alt kan være farlig. Jeg synes det er ekkelt på helt folketomme områder når det er mørkt, bare fordi... Ja, det er litt ekkelt. Ellers går det veldig fint!

Kan du skrive om vagina problemene dine?

Det har jeg skrevet om HER, HER, HER, HER OG HER og sikkert flere steder også, haha. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

EN ETTERLENGTET VINKVELD

ANNONSE - alle lenker er annonselenker 

God morgen, verdens beste lesere! For å være ærlig med dere så sitter jeg her med kaffekoppen i hånda og en liten hangover, haha. Det kan være fordi jeg nesten akkurat har våknet og jeg håper virkelig dette gir seg før jeg drar på jobb om noen timer. En dusj, litt vann og en god frokost pleier som regel å gjøre alt godt igjen.

Nå tenker dere vel "Hva i alle dager, har Andrea faktisk vært ute for første gang på hundre år?". Ja jo, jeg har vel det. Fredagskvelden min ble tilbragt på Champagneria sammen med Anja. Hun sendte meg melding på Instagram og spurte om jeg ville møtes for å drikke litt vin en dag, noe som er skikkelig hyggelig! Jeg digger mennesker som bare tar kontakt og spør rett ut om ting, muligens fordi jeg ikke tør å være sånn selv. 

Vi satt og pratet i timesvis om alt mulig over det som til slutt ble veldig mange glass cava. Jeg kjente at jeg trengte en kveld ute i stede for hjemme på sofaen foran Macen. Det var så digg. Plutselig var klokken halv to!!! Jeg bare herregud, så sent har jeg ikke vært ute på flere måneder. Her har vi 70 år gamle Andrea som legger seg før halv tolv hver kveld og aldri drikker alkohol lenger, hehe.

Jeg holdt på å skrive at heldigvis ble kvelden avsluttet der fordi om jeg hadde holdt på lenger hadde denne dagen blitt ganske hard. 7 timer jobb og rett i bursdagsfeiring er ganske mye lettere etter en gåtur hjem i frisk luft, en tur innom Burger King (alene, så stusselig) og seks timer søvn i stede for tre. 

Jeg ser allerede frem til morgendagen hvor jeg kan slappe av og nyte det å ha helt fri. Da skal ingen avtaler gjøres og jeg skal bruke dagen på det som frister der og da. Muligens i sofakroken sammen med Celine, hihi.

GENSER HER / BUKSE HER  (40% rabatt nå)

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

IKEA-LØGNEN ALLE TROR PÅ

I går var jeg tur på IKEA med Martine, bestevenninnen min og Sofie. Det er like før lønningsdag for min del så jeg er blakk som ei kirkerotte. Det er noe med de siste dagene før lønning, hehe.

Planen var at jeg skulle bli med Martine fordi hun skulle handle inn ting til leiligheten sin. Min rolle i det hele var egentlig moralsk støtte. Det gikk ikke så veldig bra akkurat. 

Sofie ble også med da vi kom på at vi trengte noen småting selv. Handlelisten vår var som følgende: en øse og store sugerør.

Den evige IKEA-løgnen man forteller seg selv om går på hver eneste gang. Vi skal holde oss til handlelisten, vii trenger ikke noe annet og vi skal i hvert fall ikke spise masse IKEA-mat etterpå.

Vel... Dere kan jo gjette hvordan det gikk? To pakker med sugerør, en øse, lyspærer, to pakker med telys, åtte kubbelys, en dyne, en pakke stearinlys, skojern, et sengesett, to duftlys ble med hjem i én kjempetung handlepose.  I tillegg var det sikkert noe mer jeg allerede har glemt. Hvorfor ender man alltid opp med dette? 

Selvfølgelig ble det også pølse, kanelsnurr og brus i kafeen etterpå mens vi ventet på bussen som skulle ta oss tilbake til Oslo. Jeg gir opp dette med å bli med på IKEA og kun holde seg til handlelisten, haha. Det virker som en umulig oppgave!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

GODKJENNER JEG IKKE KOMMENTARER LENGER?

God morgen, fininger! Endelig helg, er det ikke digg? Eller for meg er helgen stappet alt for full, noe som egentlig gjør at jeg gleder meg til søndag, haha. 

Nå over til noe helt annet. Jeg har fått noen spørsmål om jeg har stengt kommentarfeltet eller sluttet å godkjenne kommentarer. Svaret på det er egentlig ganske enkelt. De siste dagene har jeg hatt alt for mye å gjøre og sett meg nødt til å prioritere. For å være helt ærlig med dere har bloggen gått på autopilot og jeg føler nesten ikke jeg har vært her. Innleggene i går var vel forhåndsskrevet alle sammen og jeg måtte sjekke på kvelden om jeg i det hele tatt hadde publisert noe. Så langt borte fra bloggverden var jeg i går, men det var ganske deilig. 

Jeg hadde fri fra jobb, men i kjent stil la jeg avtaler nok til å fylle en uke på denne ene dagen. Fordi jeg ikke er helt i hundre for tiden tok jeg meg rett og slett en slags fridag fra bloggen, selv om dere kanskje ikke merket det her inne. Så godt som ikke noe bloggspam på sosiale medier og dessverre ikke noe tid til å svare på kommentarer.

Å svare på kommentarer har jeg faktisk ikke gjort på noen dager. Grunnen til det er at jeg ikke har hatt overskudd nok og det har blitt nedprioritert. Jeg har lest alt dere har skrevet, vit det! Jeg vil gjerne svare ordentlig når jeg først svarer og etter et par ganske personlige innlegg trengte jeg litt avstand, samtidig som dere kommer med så fine ord jeg gjerne vil svare ordentlig på!

Det er en god blanding av alt sammen, men senest på søndag skal jeg ha en skikkelig arbeidsdag hvor jeg går gjennom alt det fine dere har skrevet. Spørsmål svarer jeg på i ukens spørsmål som kommer i morgen, så fyr løs i kommentarfeltet så tar jeg det med!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET ER ALT FOR LENGE SIDEN SIST

I går gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på veldig lang tid. Jeg fant frem en bok fra den lille samlingen jeg har på toppen av kommoden min. Mitt lille bibliotek (hehe, det er snakk om 15 bøker). 

Egentlig er jeg veldig glad i å lese, men det siste året har jeg faktisk ikke lest en eneste bok. Det er helt sykt. Før pleide jeg å lese bøker på sengen før jeg la meg, i pausen på jobb, på flyet, på bussen og på toget. Nå går all den tiden til sosiale medier og ikke minst bloggen. Det var egentlig planen i går også. Jeg åpnet en ny fane og tastet inn de kjente bokstavene som sammen utgjør Netflix. Dessverre fant jeg ut at kortet det er registrert på er utløpt (etter en telefon til pappa fordi jeg snylter på hans Netflix hehe) så da var det ikke så mye å gjøre med det. 

I det jeg fant frem boka angret jeg ikke et sekund. Det var så deilig å sitte i stillhet og leve meg inn i en historie igjen. Jeg skal definitivt begynne å gjøre det oftere. Legge bort sosiale medier, sette telefonen i nattmodus og åpne boka. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

REAL BLOGGER LIFE

God morgen, fininger! Etter den ene dagen hvor jeg våknet opp til blå himmel er jeg like forhåpningsfull hver gang jeg lukker opp øynene. Dessverre ser det ut til at vi må vente enda litt lenger før vi får ordentlig vår altså... Jaja. 

Denne dagen starter veldig snart for min del og etter deg går det ganske i ett. Nå må jeg bare få på meg sminkemaska, hive i meg litt kaffe og frokost før jeg tar turen ut i gråværet.

Jeg er fortsatt der at jeg tar minst mulig kollektivtransport og går de aller fleste steder, så da må jeg ofte gå en time før jeg skal være et sted, haha. Dere vet meg... Trenger å være ut i god tid! Å komme for sent er mitt største mareritt, uff. 

Aller først skal jeg fjerne det bittelille som ble igjen av klumpen i leppen min. Det er ikke mye, men greit å få det helt bort når jeg først har satt i gang. Deretter skal jeg faktisk på et møte. Real blogger life omg. Haha, neida, men jeg føler det er så typisk blogger-liv. Heihei, folkens i dag skal jeg på et superhemmelig møte woho. Dette er ikke så hemmelig, men det er et møte. 

Nå ble dette veldig oppramsing så der sier jeg stopp. Resten av dagen min kan dere følge på Snapchat - andreasveinsdot <3

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

OSLO PÅ SITT BESTE

I går var en helt nydelig dag her i hovedstaden. Det er på slike dager jeg virkelig elsker Oslo. Endelig!

De siste månedene har det vært så grått og trist at jeg nesten ikke trodde det jeg sa da jeg våket i dag tidlig. Blå himmel? Og sol?

Selv om jeg ikke klarte å nyte turen opp til Blindern klarte jeg definitivt å nyte turen hjem.

En liten rar fakta om meg: jeg elsker bygninger. Fine bygninger gjør meg så glad og er en av de rare menneskene som liker å ta bilde av de da. La ut et på Instagram og greier i går. Haha, merkelig, men. 

Solen varmet skikkelig hver gang den traff meg og jeg var faktisk nødt til å finne frem solbrillene for å se hvor jeg skulle gå. Er ikke det fantastisk?

Jeg er så utrolig glad i våren og det at den endelig begynner å melde sin ankomst gjør meg så glad! Nå venter jeg bare på at det skal bli litt varmere ute og at all snø og is forsvinner. Lykke!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MINE PLANER FOR VALENTINE'S DAY

God Valentine's, alle fine dere! Vi må huske på at dette egentlig er en feiring av kjærligheten og derfor av alle du er glad i. Det kan være en fin anledning til å vise litt ekstra kjærlighet til venner, kollegaer eller familie også!

Hvis du er singel og hater denne dagen bør du lese dette innlegget som er en liten guide til hvordan du skal komme deg gjennom denne dagen. 

For min del startet dagen så mye bedre enn forventet. Jeg lå og slumret i senga og slet så med å stå opp. Plutselig hører jeg at noen låser opp døren og Martine er endelig hjemme igjen! Jeg ble SÅ glad fordi jeg trodde ikke hun skulle komme hjem helt enda.

For dere som ikke har fått det med dere så har hun vært på jobb like utenfor Oslo i noen dager og jeg har vært helt alene hjemme, noe som var ganske kjedelig. I kveld kommer også Sofie hjem så nå føles alt veldig mye bedre! 

Så har flere lurt på mine planer for Valentine's day. Jeg skrev så vidt om det i går, men kan godt nevne det igjen. Planen min for dagen er ingenting utenom det vanlige. Jeg startet dagen med trening og dro deretter på jobb hvor jeg blir resten av dagen.

I kveld skal jeg bare rett hjem (håper ikke jeg kommer midt i kjærestekvelden til Morten og Sofie, wopsi) og da er planen å lage en deilig fiskeburger til middag med masse søtpotetmos og grønnsaker før jeg legger meg.

For et spennende liv jeg lever, folkens! 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

Å ELSKE = Å HA DET VONDT

Det er vanskelig å slippe noen så nært innpå meg og la de elske meg, når jeg har blitt såret så hardt over så lang tid av en jeg kanskje har elsket. En jeg i hvert fall burde ha elsket. 

Når det som skal være trygt ikke har vært det og betydningen av ordet kjærlighet er uklart så er alt vanskelig. 

Når det å la noen være nær vanligvis har vært vondt er det vanskelig å se hvordan det skal kunne være godt. 

Jeg har en sjel og et hjerte som er så beskyttet fordi det er så skjørt. Det er vegg på vegg på vegg og jeg forstår ikke hvordan de noen gang skal kunne rives ned. Fordi hver gang jeg har litt lyst til å gi etter ringer det i varsellampene.

Dette er farlig. Dette er skummelt. Dette kommer til å gjøre så inderlig vondt. 

Jeg vet ikke om jeg er vanskelig å elske. Jeg tror egentlig ikke det. Problemet er heller det at jeg nekter å la noen komme nær nok til å kunne elske meg. Jeg lar egentlig ingen komme nær nok til å bli kjent med meg. 

Jeg tror jeg kan elske. Jeg tror egentlig jeg har mye kjærlighet å gi, men jeg er så redd. 

Det er en konstant smerte jeg går og gjemmer helt bakerst i hjertet mitt. Noen ganger, ofte nå om dagen, så kommer den frem og da gjør hele meg vondt. Det er ikke lenger bare den lille, bakerste delen, men absolutt hele meg.

Det gjør vondt å puste. 

For meg er det å elske å ha vondt. Det er brutalt, men det er ærlig.

Jeg bare håper det en gang skal ta slutt og at jeg og kan elske og bli elsket som alle andre. Med sommerfugler og hele pakka. Uten å være redd. Uten å ha vondt. Uten å være som deg. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

8 TING SOM GJORDE MEG GLAD

ANNONSE - inneholder annonselenker og spons

Nå føler jeg at det har vært litt mye negativt på bloggen i det siste, men sånn er det jo noen ganger. Jeg orker ikke gå rundt og late som om alt er bra og at jeg er sykt lykkelig når jeg ikke har det helt tipp topp. Ærlighet varer lengst, eller hva?

Uansett så er jeg ikke bare negativ og for å få frem at jeg også har det bra innimellom slang jeg sammen en liten liste over ting som gjorde meg lykkelig forrige uke!


GENSER HER / BUKSE LIGNENDE HER

 Gåturen hjem fra kinoen på lørdag med Martine. Det var akkurat passe kaldt og hele veien var lyst opp så det var rett og slett skikkelig koselig. 

❤ At mannen på den søndagsåpne Jokerbutikken pakket ned alle varene mine for meg. Haha, små gleder!

❤ Jeg fikk snap av en leser som hadde testet ut lasagnen min og elsket den. Så utrolig hyggelig!

❤ Tacoen på søndagskvelden smakte helt SYKT godt. 

❤ PT-timen min (sponset) gikk over all forventning og jeg elsker det nye programmet! Et lite minus er at jeg var så støl at jeg så vidt klarte å gå i tre dager etterpå, men igjen - deilig å kjenne at jeg har brukt kroppen. 

❤ Jeg klarte å holde meg unna godis da vi skulle på kino på lørdag. 

❤ Denne kjolen var så mye finere på enn hva jeg trodde på forhånd. 

❤ At Martine og Sofie kjøpte godis til meg da jeg var syk i begynnelsen av uken!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

NÅR ANGSTEN TAR MEG

Jeg holder pusten mens tårene triller. Få kontroll på stemmen, Andrea. "Ja, det går bra. Jeg skal dra". Tårene fortsetter å trille, men stemmen er stødig. Jeg mener det jeg sier. 

Før jeg kom hit fikk jeg skikkelig angst. Vel, egentlig har jeg kjent på angsten helt siden i går kveld fordi jeg visste hva som ventet i dag. Det er noen settinger jeg virkelig hater. Klasserom/forelesningssaler og kollektivtransport. Det å gå inn i lukkede rom med mange og fremmede mennesker er noe jeg virkelig hater. For å være ærlig synes jeg heller ikke det er særlig moro å gå inn i fulle, lukkede rom med mennesker jeg kjenner heller. 

Jeg får angst. 

I dag satt jeg hjemme og så på ski. Jeg er egentlig ikke så interessert i ski, men det ble plutselig uhyre viktig å få med seg sprinten i OL. Hvis jeg drar hjemmefra nå så får jeg ikke sett hvem som vinner. Som om det er så viktig å se live liksom... 

Jeg tok opp telefonen og ringte bestevenninnen min fordi jeg visste hva som lå bak. "Jeg vil ikke på forelesning, Marte. Jeg vil bli her hjemme". Så er vi tilbake til de fem første setningene i dette innlegget. Fordi hun skjønte hva som foregikk, selv om hun kanskje ikke skjønte at jeg gråt. Hun sa det til meg "Du har jo sosial angst på ordentlig" og ja, jeg har nok det. 

Jeg gråt meg ferdig. Tørket tårene og gikk ut døren. Jeg bestemte meg for å gå opp til Blindern. Det tar cirka en time, men tanken på kollektivtransport i tillegg ble for mye. Så jeg gikk. Solen skinner, barnehagebarn blir fulgt over veien i store flokker, fuglene synger og egentlig er dette en dag jeg har lengtet etter i lang tid. Det er vårstemning. 

Dessverre ga dette null effekt. Angsten tok helt overhånd. Jeg fikk ikke puste. Jeg var svimmel. Jeg var gjennomvåt av svette. Og jeg ville gråte. Men det gjorde jeg ikke. Jeg holdt det halvveis sammen og kom meg hit. 

Nå sitter jeg her like før forelesningen starter og er like svimmel og kvalm, med en ekkel stikking i brystet mens fremmede mennesker er over alt. Men jeg er her og jeg vet det blir bedre. Eller jeg tror og håper det blir bedre. Fordi uansett så må jeg gjennom dette. Fordi jeg har en plan for fremtiden og dette er bare noe jeg må klare. 

OVERLEV VALENTINE'S DAY SOM SINGEL

I morgen er det duket for Valentine's Day, den fryktede dagen for alle single rundt om i verden. ÅHERREGUD, IKKE ENDA EN DAG SOM MINNER MEG PÅ AT JEG ER ALENE????

Vel, litt overdramatisk spør du meg. For det første er denne dagen ekstremt overdrevet i form av kjøpepress og for det andre har det blitt trendy med store planer man kan vise frem i sosiale medier. Personlig ville jeg foretrukket en hyggelig kjærestekveld, i stede for en fancy dyr middag, gaver til flere tusen, en romantisk tur til månen og alt annet merkelig folk finner på nå om dagen for å kunne skryte av det til omverdenen. 

Egentlig er dette bare en dag som er ment som en feiring av kjærligheten og det kan være kjærlighet mellom venner, familie og også kjæreste. Så slapp helt av, mine kjære singel-venner. Denne dagen skal du komme deg gjennom akkurat som alle andre dager. Jeg har null planer utenom det vanlige fordi igjen - det er en helt vanlig dag, men hvis noen av dere synes denne dagen er litt vanskelig skal jeg komme med noen tips som muligens gjør det enklere!

INNSE AT DU ER ALENE. Tøff kjærlighet, sorry (utrolig dårlig, direkte oversettelse, men pytt pytt). Du er alene i dag og det er du også ale andre dager i året. Denne dagen er egentlig ikke noe verre enn bursdager, julaften og nyttårsaften som på lik linje med Valentine's day er dager man ofte tilbringer med sin bedre halvdel.

...MEN IKKE GRAV DEG NED AV DEN GRUNN. Selv om du ikke har funnet mannen i ditt liv betyr ikke det at livet ditt suger. Hvis livet ditt er dritt, så handler det om mer enn at du ikke har funnet den store kjærligheten, så slutt å bruk det som en patetisk unnskyldning. Lev livet! Hvis du er redd for å bli deprimert av å sitte hjemme alene så lag en avtale med familie eller venner.

HA EN DEG-KVELD. Gjør noe du har hatt lyst til å gjøre lenge, men ikke hatt tid til. Les den boka du har hatt liggende i et halvt år. Ta en lang, varm dusj. Plei deg selv, kur håret, book time til massasje (for dere som liker det) eller gjør noe annet du synes er moro! Det hjelper ikke å sitte hjemme og sutre mens du blar deg gjennom mystorien til alle de lykkelige parene der ute. 

IKKE DRA PÅ EN DATE. Hvorfor i all verden skal du dra på en date akkurat i dag? Det er bare kleint og i tillegg er det unødvendig å bruke tiden på fremmede mennesker på en slik dag. Det er kjærlighetens dag så bruk heller tiden med noen du er glad i. 

SELVMEDLIDENHETS-PAKKEN. Okei, hvis du absolutt må så får du ty til selvmedlidenhets-pakken som i mitt tilfelle består av av en flaske rødvin, en stor boks med favoritt-iskremen (som selvfølgelig inntas rett fra boksen), Bridget Jones' dagbok og en mørk stue full av levende lys, bare sånn for å sette stemningen. Jeg må bare advare om at dette hjelper lite, men da kan du kjenne litt på ensomheten hvis det er det du vil. 

ALLIER DEG MED DINE SINGLE VENNINNER. Dette er jo et godt alternativ da. Hvis alle er like håpløse og ensomme og ingen klarer å være alene på Valentine's Day kan dere jo slå dere sammen! Ha en venninnekveld. Her er det mange alternativer altså. Dere kan lage middag sammen, ha vinkveld, chille med en film, dra ut og spise (mens dere analyserer alle kjæresteparene som er på samme restaurant, spennende), dra på kino, dra på byen (hallo karakoebar) eller noe helt annet. Det er et uendelig antall alternativer!

HOLD DEG UNNA SOSIALE MEDIER. Hvis du virkelig synes at dette er en skikkelig kjip dag så vil jeg anbefale deg å holde deg unna sosiale medier. Kjærestekvelder, kjærestemiddager, kjæresteturer, kjærestekino og frierier vil antakeligvis prege både Instagram, Snapchat og Facebook hele kvelden. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKEN SOM GIKK #19

AKKURAT NÅ: Jeg sitter nå her og prøver å manne meg opp til å dra på trening da. Det er lettere sagt enn gjort når jeg er så støl at jeg så vidt klarer å gå, haha. Dette er dag tre. Hvor lenge skal jeg bruke det som unnskyldning tro? I mellomtiden koser jeg med med Oslo S på tv-skjermen. Det er en sååå spennende serie! Jeg elsker å følge med på alt dramaet som skjer der, særlig fordi det er så nærme og et sted jeg stadig er innom. Anbefales!

UKENS TANKE: Jeg begynner å lure på om jeg er deprimert eller har en eller annen sykdom legen ikke har funnet ut av enda. Det er ikke normalt å være trøtt 24 timer i døgnet, stadig svimmel og kvalm, tom for energi og gå rundt med en slags trist eller tom følelse. Noe er galt. Kanskje vinterdepresjonen omsider har tatt meg? Hvem vet. 

UKENS SERIE: Modern Family! Jeg var så godt igang med mitt nye maraton, men i går kveld fikk jeg plutselig beskjed om at Netflix ikke er betalt. Det er ikke min Netflix så jeg får ikke gjort så mye med akkurat det, haha. Jeg satser på at vedkommende betaler snart så jeg kan fortsette snyltingen. 

UKENS CRAVING: Alt som har sukker og karbohyderater i seg. Det er helt sykt hvor fysen jeg er på sånt. Bakevarer er liksom det nye, gjerne sammen med sjokolade. Det er alt jeg vil ha, hele tiden.

UKENS HØYDEPUNKT: Lørdagskvelden! Det var skikkelig hyggelig med en rolig lørdag. Kino og chill med venninner er aldri feil. 

UKENS IRRITASJONSMOMENT: At treningsmotivasjonen ikke er helt på topp om dagen. Det er en dum unnskyldning, men sannheten er at det å komme seg på trening når hele veien enten er en stor skøytebane eller en innsjø er ganske så liten. Jeg vil liksom holde meg mest mulig inne.

UKENS SEIER: Wow, godt spørsmål. Det er ikke så mange av de om dagen hehehe. Det får vel bli at jeg klarte å komme meg på forelesning på mandag!

UKENS MEST LESTE INNLEGG: Spa er ikke for alle, Turn off hos gutter og Grunnen til at jeg forlot Vixen før alle andre.

UKENS MATRETT: Fiskeburgeren fra Kiwi sammen med søtpotetmos og brokkoli, nam nam nam. 

UKENS SANG: I can't fall in love without you - Zara Larsson (jepp, den har gått igjen et par ganger nå, men den er så fin). 

UKENS FAVORITT-BILDE: Jeg synes dette var ganske kult, jeg!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

BLI EN GOD SAMBOER

Helt fra den dagen jeg flyttet hjemmefra har jeg bodd sammen med andre. Det har alltid vært venner jeg har kjent fra før, men allikevel får man en del overraskelser. Mennesker man trodde var ryddige var kanskje ikke det allikevel og de man trodde rotet er egentlig superstrenge på hvordan de vil ha ting.

I løpet av disse (snart) fire årene har jeg lært meg en god del ting om det å bo sammen med andre og hva jeg ser på som en god samboer!

IKKE RYDD OPP ETTER DE ANDRE. Det er greit å rydde opp etter andre innimellom, men om man alltid gjør det blir det fort en vane både for deg og de du bor med. Hvis du alltid tar oppvasken som står på benken, alltid rydder opp frokost-tallerkenen som står igjen på stuebordet og alltid tørker opp sølet på komfyren blir de andre blinde på det. De kommer ikke lenger til å tenke over at dette er oppgaver som må gjøres og du kommer til å irritere deg over at du står igjen og må gjøre det hver eneste gang. Si heller ifra om det blir en vane for de andre å ikke rydde opp etter seg enn å stadig ta ryddingen selv. 

HA KLARE REGLER. Hvor ofte skal det vaskes og hav skal egentlig vaskes? For noen er vaskedag å dra støvsugeren over gulvet, mens andre ligger på alle fire og skrubber listene. Skal dere bytte på å handle inn felles-ting som dopapir og vaskepulver, ha en egen konto til dette eller har alle egne ting ?Vær på bølgelengde hele veien så det ikke blir unødvendig irritasjon. 

VASK OG RYDD OPP ETTER DEG SELV. Dette burde si seg selv, men dessverre gjør det ikke det for alle. Hvis du lager middag så vask opp kjeler og stekepanner med en gang så det er klart om nestemann kommer hjem fra jobb sulten og vil lage middag. Sett ting i oppvaskmaskinen om den er skitten og om den er ren, ta ut av den for så å sette det skitne inn. Tørk opp smulene dine, vask doen etter du har bæsja og tørk opp om du søler ketchup på gulvet. 

IKKE OKKUPER FELLESAREALENE MED BESØK HELE TIDEN. Selvfølgelig er det koselig med besøk, men om du har fem venner på besøk i en trang stue hver eneste kveld blir det litt slitsomt. Kanskje noen andre også vil ha besøk eller bare kunne dra hjem i sin egen leilighet for litt fred og ro en gang innimellom.

VIS FORSTÅELSE OG RESPEKTER AT ALLE HAR FORSKJELLIGE MENINGER. Dere har kanskje forskjellig syn på hvordan ting skal gjøres og det er både normalt og helt greit. Det blir kun et problem om dere ikke snakker sammen og respekterer hverandres forskjellige meninger. Ikke kjøp inn nye møbler til hele stua og forvent at resten av beboerne skal vippse deg om de ikke en gang har vært med på avgjørelsen. Det er ikke sikkert at de mener dere trenger å renovere stua selv om du kanskje gjør det. 

ERSTATT TING SOM ØDELEGGES. Hvis du kommer i skade for å ødelegge felles-ting eller noe som er en av de andre sitt så erstatt det. Om varen ikke finnes lenger får du i det minste vippse penger. Dette burde være en selvfølge! For eksempel klarte jeg å knuse pynte-ananasen til Sofie en gang hun var på tur. Det var jo selvfølgelig ikke meningen og jeg fikk så dårlig samvittighet! Heldigvis stod prisen på så jeg fikk erstattet den med penger, men uansett kjedelig. Bare tenk om hun hadde kommet hjem og funnet ananasen knust uten en form for forklaring eller unnskyldning, ikke greit. 

IKKE KLAG PÅ SAMBOERNE DINE. Det finnes antakeligvis områder hvor du ikke strekker til og som de er bedre på, akkurat slik er det også omvendt. Uansett er det så slitsomt å bo med noen som konstant klager og mener de gjør alt perfekt, mens resten av leiligheten er håpløse amøber som ikke klarer noe som helst. Hvis det er så ille får du heller flytte, eller for eksempel jobbe med deg selv :-))))). 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

"JEG SER PÅ DEG AT DU SPISER MYE MER OM DAGEN"

"Du spiser mye mer om dagen". Jeg snur meg og ser på han, men svarer ikke. Mener han det jeg tror han mener? Jeg skal gi han en sjanse til å utdype eller eventuelt redde seg inn. "Jeg ser på deg at du har spist mye mer i det siste". Ånei, han mente det jeg trodde ja, okei. 

På lørdag stod jeg på jobb. Dagen min var egentlig helt super! Plutselig stod en kunde som har vært innom ukentlig foran bordet hvor jeg holdt på å jobbe. Etter litt småprat fant hendelsen over her sted. Like etterpå fulgte han opp med at jeg sikkert var lykkelig. Det var nemlig hans erfaring at kvinner ble tjukke og spiste masse når de var lykkelige. Jepp, koselig ikke sant?

Fy faen. Jeg ble faktisk skikkelig såra. Står du virkelig her og sier rett ut at jeg har blitt tjukk siden sist? 

Det er vanligvis en kommentar jeg ville feid avgårde som idioti. Når sant skal sies er kommentarer som går på utseendet mitt vanligvis det minst sårende jeg kan få, både når det gjelder blogg og i virkeligheten. Gudene vet hvor mye rart jeg fikk høre om meg selv da jeg var på TV fire ganger i uka, men det var liksom ikke så ille. Så hvorfor tar jeg plutselig en vekt-kommentar fra en smått ustabil og fremmed fyr innpå meg?

De fleste av oss kan nok kjenne seg igjen i det å ha perioder hvor man ikke føler seg på topp. Jeg innså nok ikke hvor dårlig jeg ser på meg selv om dagen før Martine skulle ta noen bilder av meg. Jeg klarte ikke se inn i linsa på kameraet. Jeg holdt blikket festet, men i det bildet skulle tas snudde jeg meg enten til siden, eller så kikket jeg ned i bakken. Jeg klarte bare ikke. Jeg følte meg så stygg. 

Like etterpå skulle jeg finne et bilde å poste på Instagram. Det hadde jeg nå prøvd på i en ukes tid. Problemet var at alle bilder jeg ville poste var bilder hvor jeg kikket ned i bakken eller til siden. Kan jeg ikke bare se inn i kameraet for helvete? 

Martine sa det rett ut og det var nok en liten vekker. «Det er et tydelig tegn på at du ikke føler deg bra når alle bilder du vil poste ser slik ut» og refererte til det som har blitt mine to favoritt-positurer om dagen. 

Det er så sant. Jeg har ikke klart å ta et selfie uten filter på flere uker (ja, det er forbanna overfladisk, men det er faktisk en del av et større bilde her), alt jeg vurderer å poste av meg selv på både blogg og andre sosiale medier er alder hvor jeg så vidt synes og sist, men ikke minst så tar jeg en slik idiotisk kommentar innpå meg. 

Sannheten er at jeg har følt meg så dritt de siste ukene. Jeg føler at hele meg har forfalt selv om jeg innerst inne vet at det ikke er helt sant. Jeg er sliten, jeg har vært syk, jeg har spist mer usunt og da føler jeg meg ikke så bra, noe som egentlig er ganske naturlig. Jeg har hatt en litt tung periode, rett og slett. Det tærer på mye, også selvbildet.

Heldigvis vet jeg at det går over og jeg vet at jeg egentlig er kjempefin, fordi det er jeg! Mennesket meg er noe jeg er fornøyd med på generell basis og det må jeg hele tiden ha i bakhodet, særlig når tilfeldige idioter føler for å fortelle meg at jeg spiser mer og at det synes. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

EDIT: Jeg skrev dette innlegget lørdag kveld. I dag skulle jeg finne et bilde til og da var det plutselig helt naturlig å velge et bilde med popcorn-bøtta fordi nå er "fuck deg-attituden" min tilbake ;-).

FAVORITTFILMER GJENNOM TIDENE

Det er søndag og den store filmdagen. Personlig elsker jeg å få filmtips fra andre så nå tenkte jeg å "gjengjelde" tjenesten med å tipse dere om åtte av mine absolutte favorittfilmer gjennom tidene. 

Jeg sitter alltid og blar meg gjennom diverse strømmetjenester i evigheter før jeg klarer å finne noe jeg vil se. Ofte ender jeg opp med noe jeg har sett før, men det er ikke alltid så dumt. Det er noen filmer jeg kan se igjen og igjen uten å gå lei og dette er noen av dem. Som dere ser er alle romantiske filmer, haha. Er det rart jeg noen ganger stiller høye krav til min fiktive drømmemann, eller?

It's Complicated - En herlig historie om et skilt par og en storfamilie som rett og slett er en skikkelig hyggelig film! Perfekt for en filmkveld med familien.

Pretty Woman - En av de beste filmene gjennom tidene! Jeg elsker denne filmen og vi har vel alle hørt tittelen. En nydelig kjærlighetshistorie som passer like godt til kjæretekvelden som til venninne- eller familiekos.

The Nootebook - Må jeg utdype? Denne filmen har jeg snakket om en million ganger før fordi den er en av mine absolutte favoritter! En helt fantastisk nydelig og sår kjærlighetshistorie som du bare MÅ se. 

Grease - Enda en gammel klassiker. Denne er så fin, morsom og selv om du ikke er en fan av musikaler er denne verdt å se. 

How to loose a guy in 10 days - Kanskje min favorittfilm! Denne er helt herlig og selvfølgelig inneholder den en søt kjærlighetshistorie. 

The Holiday - Denne ser jeg hele året, men ekstra mye rundt juletider. En skikkelig feelgood-film som passer for alle filmkvelder. 

Løvenes Konge - #1 FAVORITTFILM EVER. Jeg elsker Disney og jeg elsker Løvenes Konge. Ingenting slår denne. 

Notting Hill - Åh, denne er det lenge siden jeg har sett, men den er helt nydelig! En romantisk og søt film du burde få med deg. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

EN SKUFFENDE OPPLEVELSE

God morgen, alle fyllesyke og ikke fyllesyke mennesker. På søndager føler jeg at Norges befolkning deles inn i to kategorier, haha. Jeg tilhører heldigvis den siste kategorien i dag og egentlig de aller fleste helger (husker ikke sist jeg var ute en gang).

Min lørdagskveld ble nemlig brukt på kino med Pepsi Max og venninner i stede for på byen med vonde sko, irriterende mennesker og shots. 


Såpass fornøyd med popcorn-bøtta jeg endte opp med å sette tilbake etter disse bildene, haha. Fant ut at jeg klarer meg like fint på kino uten å spise på automatikk gjennom hele filmen uten å egentlig smake noe som helst (er forkjøla).

Vi skulle selvfølgelig se den siste Fifty Shades-filmen. For å være ærlig så er jeg ikke stor fan av filmene, men jeg synes de to første har vært ganske greie. Når jeg først har sett de må jeg jo få med meg den siste, til tross for at den har blitt slaktet av alle anmeldere. 

Jeg gikk inn med en litt lunken innstilling og den ble ikke akkurat bedre jo lenger ut i filmen jeg kom. De første 15 minuttene var helt ok, men etter det ble det bare tragisk. Altså jeg føler at de bare har satt sammen forskjellige klipp fra forskjellige filmer og prøvd å lage en slags sammenheng. Det hele virker som en parodi på en miks av romantiske komedier og skrekkfilmer. Jeg satt bare og tenkte "er dette seriøst?". 

Twilight-vibes og kleinhet til TUSEN! Dette er faktisk en av de verste filmene jeg har sett i hele mitt liv. Handlingen vekket følelser én (1!!!!!) gang i løpet av hele filmen og det hadde ikke noe å gjøre med Anastasia og Christian en gang. Nei, herregud. Spar pengene deres eller gå og se en ekte film. Dette var bare skikkelig skuffende. 

Det som er fantastisk med kinoen i Vika er at man kan drikke vin! Det er jo så koselig. Jeg har ikke vært i form i det siste og turte ikke innta alkohol, men de andre koste seg litt med det da.

Jeg tenker at dette er en perfekt kino å dra på om man skal på date! Da kan man dele en liten flaske vin til filmen, så utrolig koselig. Sånn i teorien kan man faktisk ta vorset i kinosalen om man ikke klarer å bestemme seg for kino eller vors en lørdag. Så mange muligheter.


Martine dokumenterte at jeg tar selfies i kinosalen, sååå da må jeg jo poste det. Megx2 liksom. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FÅ MEST MULIG UT AV 20-ÅRENE

Nytt år, nye muligheter og en tid hvor det er viktig å tenke litt på seg selv. Når man er i 20-årene er det så utrolig mye som foregår og det er lett å miste seg selv i en verden som virker stor og forvirrende.

Det er mange måter man kan få mest mulig ut av det som faktisk er en veldig kult tid! Jeg må bli flinkere til å tenke over disse punktene selv fordi det er så lett å glemme i en hektisk hverdag. 

INVESTER I DEG SELV. Du er i en flott alder og selv om det kan virke unødvendig å investere i egen helse nå vil det lønne seg i fremtiden. Spis sunt og tren selv om du ikke føler du trenger å gå ned i vekt. Det handler om hva du putter i kroppen din, tenk på hvordan du ser ut på innsiden! Trening og sunn mat er også gull verdt for din mentale helse.

Bruk penger på en personlig trener eller kostholdsveileder om du føler det er det som skal til. Kjøp sunn mat selv om det kanskje er litt dyrere. Betal de 300 kronene det koster å være medlem på et treningssenter i måneden. Betal for psykologtimer om du sliter og trenger noen å snakke med. Det er ikke bortkastede penger. Det er en investering i deg selv!

STØTT DE SOM FØLGER DRØMMENE SINE. Selv om du synes det er kjedelig at bestevenninnen din skal flytte til andre siden av jorden for å starte i en spennende jobb, så bør du absolutt støtte henne! Hun er modig nok til å gjøre en så stor forandring i livet sitt og du gjør det ikke noe lettere ved å si at du synes det er kjedelig at hun skal være så langt borte. Ja, selvfølgelig er det det og du kan si det, men pass på å følge opp med at du støtter valget hennes og hvor kult det er at hun følger drømmen sin!

Det kan være andre ting også. Hvis en venn av deg satser alt på å starte opp sin egen bedrift bør du støtte og backe opp alt du kan selv om du kanskje ikke har tro på ideen. Vi må bli flinkere til å støtte de modige menneskene rundt oss som ikke bryr seg om hva andre tenker, men gjør det de selv vil!

VÆR TAKKNEMLIG FOR DET DU HAR NÅ. Vi er så opptatt av fremtiden i 20-årene. Vi studerer og jobber for å nå mål langt frem i tid. Vi skal få drømmejobben etter studiene, vi skal få en forfremmelse i jobben vi har nå, vi skal bli fit, vi skal reise jorden rundt, vi skal, vi skal, vi skal. Men hva med det vi gjør nå? Tenk så fri du er i 20-årene! Du har frihet til å gjøre akkurat hva du vil.

Mange av oss er så mye friere enn hva vi tror. Vi har verken barn, mann, hus eller slike forpliktelser å forholde oss til. Hvis vi vil ta oss to uker fri og dra til Afrika for å jobbe med ville dyr så kan vi som regel det. Vi er unge, vi er friske og vi kan gjøre akkurat hva vi vil. Husk på dette når du stresser for å nå fremtiden som også innebærer alle de nevnte forpliktelsene. Vi har det faktisk ganske så greit nå.

LÆR DEG Å SI NEI. Det kommer ingenting godt ut av å i ja til ting du ikke ønsker å gjøre fordi du ikke tør å si nei. Dette handler også om å velge bort mindre viktige ting i en hektisk hverdag så du får tid til å gjøre det du faktisk synes er morsomt og viktig! Kanskje du må utsette treningen en dag da så du rekker å være med på den spontane middagsdaten du blir invitert med på. Det var ikke egentlig en del av planen, men sånt skjer.

Ikke bruk masse tid på ting som ikke gjør deg lykkelig når du vet hva som faktisk får deg til å føle deg bra. Du er ikke et forferdelig menneske selv om du sier nei til å være med venninnene dine på byen når det du trenger er en rolig kveld inne. Du er den viktigste personen i ditt liv. Gjør det som gjør deg lykkelig! Det å gå rundt å føle seg som dritt fordi man faktisk må si nei gjør ingen godt. Do what makes you happy.

GJØR "JEG BURDE" TIL "JEG SKAL". Tro meg, det kommer så mye godt ut av dette. Det kan være så enkle ting som at du burde ta ut av oppvaskmaskinen. Vel, bare gjør det! Så slipper du å gå rundt med det i bakhodet hele dagen. Du burde dra på trening, vel dra på trening! Du burde lese til eksamen, les til eksamen! Jeg tror dere skjønner hvor jeg vil med dette, men det gjelder alt - også større ting. Du burde spare penger så du kan reise jorda rundt. DO IT! Gjør alt du føler du burde gjøre.

IKKE UNNGÅ Å PRØVE NOE FORDI DU ER REDD. Kanskje du får tilbud om en jobb som vil se fantastisk ut på CVen din og gi deg masse erfaring, men den er i et annet land eller langt borte fra alt og alle du kjenner? Ta den! Ikke unngå gode tilbud og muligheter fordi du er redd. Ta sjanser. Livet er virkelig for kort.

Tror dere ikke jeg var redd da jeg dro til Mexico? Jeg var livredd og freaket ut minst 20 ganger den dagen jeg skulle dra. Til og med da jeg hadde dratt var jeg så redd, men angrer jeg den dag i dag? NEI! Det var en helt sykt morsom opplevelse og en fantastisk erfaring å ha med seg videre i livet. 

DRA STEDET HVOR DU IKKE KJENNER NOEN. Gå utenfor komfortsonen! Det er skikkelig skummelt der og da, men når panikken forsvinner blir det fort ganske moro. Bare tenk hvor mye jeg koste meg på kino alene! Nå frister det stadig å gå inn i kinosalen helt alene, kun i selskap av popcornbøtta og en brus. Prøv et helt nytt treningssenter, dra ut og spis alene (kanskje du liker det selv om jeg ikke gjorde det), dra på en fest alene, reis alene, bare gjør noe alene. Plutselig møter du andre som er alene og det viser seg at dere har masse til felles. 

TA ANSVAR FOR EGET LIV. Du må faktisk ta ansvar for det livet du har nå hvis du skal få det livet du ønsker deg i fremtiden. Dra på skolen, gjør oppgavene dine, les til eksamen, møt opp på jobb, still opp de gangene du trengs som ekstrahjelp, spar penger. Hvis ikke du gjør dette kan du ikke skylde på noen andre enn deg selv om livet ditt går til helvete og du ender opp uten drømmejobben.

Ja, det føles godt å sove en time lenger og droppe forelesningen mandag morgen, men hvis du gjør det til en rutine kan du ikke klage når du stryker på eksamen. Skjønner dere? Ta ansvar for eget liv og egen lykke. Det er kun du som kan stå igjen som syndebukk. 

HUSK AT DETTE KUN ER EN LITEN DEL AV LIVET DITT. Vi har et kort, men langt liv. 20-årene, denne forvirrende perioden i livet som virkelig er en berg- og dalbane er bare en kort del av et langt liv. Det skjer så utrolig mye, men du har fortsatt lenge igjen etter at denne perioden i livet ditt er over. Det meste kan rettes opp igjen med tid og det er aldri for sent å satse på drømmen sin.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL / SYDENTUR, ROSA HÅR, ROOMIES, LIGGE MED NORSK KJENDIS ++

Hvordan var det å komme tilbake til livet i Norge etter PH?

Det har jeg skrevet en del om HER og HER

Hvis du måtte tatt en tatovering, hva skulle det vært og hvor?

Morsomt spørsmål, men vanskelig å svare på. Jeg synes det er veldig kult med tatovering på låret som synes i olashorts osv, men ikke ellers. Allikevel ville jeg nok ikke hatt en så stor selv. Det måtte blitt en under foten som aldri synes, haha. Hva det skulle vært... Kanskje en liten klein quote til meg selv, noe sånt som ikke gi opp eller noe. 

Hva gjør du når Sofie flytter?

Hun flytter ikke enda og jeg har en plan i tankene, men den vil jeg ikke avsløre før det er sikkert. Rett og slett fordi jeg ikke tør å håpe før alt faktisk er i boks. 

Dere sier alltid at dere er på PH i 2 måneder men dere er jo bare på TV 4 dager i 12 uker, er det mangel dager vi ikke ser?

Vi filmer hver dag i 2 måneder, men det blir fordelt utover 12 uker på tv. Alle dagene vises på TV, men det er veldig mye fra hver dag som ikke kommer med.

Sofie klager ganske mye på Martine hvordan syntes du det er å bo med henne?

Jeg synes ikke Sofie klager mye på Martine! Hun skriver ofte med en humoristisk undertone som folk kanskje ikke forstår, jeg vet ikke helt. Sofie og Martine er veldig forskjellige med tanke på hvordan de lever og hvordan de liker å ha det hjemme. That's it og det er det Sofie noen ganger påpeker. For min del ser jeg meg som en slags mellomting mellom de, haha. Jeg synes begge to er veldig fine å bo sammen med! Begge er flinke til å ta hensyn til resten av leiligheten på alle måter, vi har det alltid koselig sammen, ingen krangler og ja generelt bra altså!

Har du en drøm for fremtiden?

Jeg har mange drømmer! Jeg fullføre utdannelsen min, bo i utlandet, reise masse, finne en jobb jeg elsker og etter hvert finne drømmemannen. 

Hvilken norsk kjendis ville du helst ligget med?

Veldig godt spørsmål! Den er vanskelig altså. Jeg synes Tobias Santelmann er utroooolig flott, men han er jo gift. Sånn hvis vi later som at alle er single måtte det blitt han tror jeg, eller Jakob Oftebro. 

Så utrolig fin kåpe på det første bildet! hvor er den fra? :)

Tusen takk! Den er fra Mango. 

Hvor lenge skal du ha rosa hår?

En måneds tid kanskje... Jeg vet ikke helt!

Har du et godt forhold til søsteren din?

Ja, veldig! Vi kranglet helt sykt mye da vi var yngre og bodde sammen, men etter at jeg flyttet og vi ikke bor under samme tak lenger er det mye bedre. Jeg ser faktisk på henne som en av mine beste venner. 

Hvordan har du det om dagen?

Ikke så bra, for å være helt ærlig med dere. Jeg vet ikke helt hva som skjer, men jeg føler virkelig at jeg trenger å dra bort til et varmt sted og bare være alene i en uke eller noe sånt. Dessverre har jeg ikke mulighet til det (om bare jeg var richbitch toppblogger :///) så jeg får jobbe meg gjennom det som alle andre.

Skal du på Harry Styles konserten i Oslo?

Nei, jeg har ikke kjøpt billetter. Nå begynner jeg å angre litt, haha. Jeg er ikke så fan av musikken hans, men herregud jeg burde absolutt benytte meg av anledningen til å se han live igjen. 

Angrer du på at du farget håret rosa?

Nei, på ingen måte! Jeg elsket rosa hår de første ukene, men jeg begynner å bli bittelittegranne lei haha. 

Tror du at du ikke finner den rette på grunn av at du forteller mye om dine syn på date/gutter?

Nei, jeg tror jeg ikke finner den rette fordi jeg ikke prøver i det hele tatt. 

Har du bestemt hvor du skal på sydentur i sommer?

JA! Vi har booket et såååå fint hotell (som også er så billig, perfekt kombinasjon spør du meg), men ikke bestilt flybilletter enda. Jeg må ha alt på plass før jeg faktisk føler vi skal dra, haha. Det er enda lenge til, planen er å reise i juni. 

Når kommer innlegget med spørsmål og svar om vaginisme?

Det kan jeg ikke svare på fordi det er osteopaten min som skal svare. Hun har mye å gjøre, så det kommer når hun får tid til å skrive det! Jeg oppdaterer selvfølgelig om jeg får vite noe mer, ellers kan dere følge med på snap: andreasveinsdot når det kommer ut!

Er det noen spesielle bloggere eller kjendiser som fikk deg til å føle deg ukomfortabel på Vixen?

Nei, på ingen måte. Det var hele settingen og meg som bare ikke funket helt den dagen.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

ALT ER AVLYST

Hei, fininger! Nå sitter jeg hjemme hos Marte mens lasagnen står i ovnen. Jeg ble så inspirert av mitt eget innlegg at det ble lasagne i kveld, haha. Marte er syk og jeg er ikke akkurat i toppform selv så vi avlyste alle planer og det blir heller en rolig kveld i sofaen. 

Jeg var helt kjørt etter treningsøkta i dag, men det er en deilig følelse. Jeg elsker å være skikkelig sliten etter trening og kjenne at man virkelig har fått brukt kroppen! Det eneste som er litt kjedelig var at treningen foregikk klokken tolv, så jeg endte opp med en powernap i to-tiden. Wopsi.

Jeg sov meg gjennom fem ubesvarte anrop, tre meldinger og fire messenger-varsler. Altså what. Når har jeg noen gang vært så viktig å få kontakt med på en fredag formiddag? Jaja, jeg får gå gjennom alt nå før pcen skal legges bort og jeg skal skru av sosiale medier resten av kvelden. 

Vi blogges i morgen!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

OPPSKRIFT: SUNNERE LASAGNE

Da jeg var hjemme i Larvik forrige helg tilbød jeg meg å lage middag. Pappa og stemor har startet på lavkarbo og jeg tok utfordringen på strak hånd! Det er jo ikke vanskelig å finne gode oppskrifter uansett hva slags kosthold man har nå om dagen takket være internett. Et lite Google-søk senere satt jeg med fem forskjellige oppskrifter på lavkarbo-lasagne og lagde en kombinasjon av alle. 

Jeg har i hovedsak tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Linda Stuhaug med noen små endringer. 

DETTE TRENGER DU 
(til en stor ildfast form)

400 g karbonadedeig
1 gul løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 squash
1 rød paprika i små biter
1 finhakket rød chili
400 g hakkede tomater
2 ss tomatpure
En boks mager Cottage Cheese
1 ss oregano
2 ts muskat
Salt og pepper
Revet ost til topping (prøv gjerne lett mozzarella, kjempegod)


1. Hakk løk, hvitløk, paprika og chilli og stek det i en stekepanne i litt olje til løken er gylden og fin. Jeg anbefaler å hakke opp alt på forhånd så det ikke blir stress (lært av egne feil der, ja). 

2. Tilsett karbonadedeig med grønnsakene og stek til kjøttet er ferdig gjennomstekt. 

3. Tilsett de hakkede tomatene, tomatpuré og 1 dl med vann. La blandingen småkoke til det blir en tykk kjøttsaus og smak til med krydder. Salt, pepper, oregano og muskatnøtt. For meg er muskatnøtt obligatorisk i lasagne og gir den gode lasagnesmaken sammen med alt annet. Smak deg til underveis om du vil ha mer krydder, men husk at smakene setter seg enda litt bedre i ovnen. 

4. Skjær opp squashen med en ostehøvel. Prøv å lage litt tykke skiver. Greia med squash er at det er veldig mye vann i den, så denne må du forberede litt på forhånd. Du kan steke den til vannet har gått ut, eller salte skivene og la det ligge i femten minutter før du heller av vannet og saltet. Jeg stekte det denne gangen, men det ble ikke helt vellykket, så jeg ville gått for saltingen neste gang!

5. Legg blandingen lagvis ved å starte med kjøttsaus, deretter legger du squash over som du ville gjort med lasagneplater og Cottage Cheese. Legg lag på lag og avslutt med revet ost på toppen!

6. Stek midt i ovnen på cirka 200 grader til osten er smeltet og gylden. Server med en deilig salat (og hvitløksbrød om du ikke er på lavkarbo, hehe). 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

BEHANDLING, VIN OG FIFTY SHADES

REKLAME - inneholder spons

God morgen, verdens beste lesere! Først må jeg bare si hvor utrolig kommentarfeltet på dette innlegget var i går. Det som var ment som et litt morsomt og useriøst innlegg ble visst tatt imot som noe veldig seriøst av del mannlige nettroll der ute. Man må jo nesten bare prøve å le av det, men herregud. Jeg ble helt sjokkert da jeg var ferdig på jobb i går og leste gjennom kommentarfeltet. Dere faste lesere er jo så gode og snille mot meg, så dette var brått litt uvant. Hvis dere vil ha litt underholdning kan dere lese det HER

Nå over til noe positivt! Det er allerede helg og denne gangen skjer det faktisk litt av hvert i livet mitt. Jeg føler ikke at jeg har gjort noe som helst på lenge så det blir godt med en litt hektisk helg. 

FREDAG. Dagen starter tidlig med osteopati-time klokken 09.00 hos Charlotte på Røa Osteopati (rabattert behandling) . Jeg velger alltid så tidlige timer for å komme meg opp, men angrer like mye kvelden før, haha. Nei, men det er godt å komme i gang med dagen tidlig!

Jeg drar rett fra behandling til trening hvor jeg skal gå gjennom det nye treningsprogrammet med PTen min (sponset medlemskap og PT-time). Det gleder jeg meg skikkelig til! På den forrige timen fikk jeg en liten smakebit av programmet og det virker som noe jeg kommer til å like kjempegodt! Nå gleder jeg meg masse til å ta fatt på dette og få en ordentlig kickstart i dag. 

I kveld skal jeg faktisk sosialisere meg litt! Planen er vinkveld, riktignok en veldig rolig en. 

LØRDAG. Jeg jobber hele dagen, men på kvelden har jeg litt sosiale planer nok en gang! Aller først skal jeg på trening (hvis ikke jeg er ødelagt i kroppen etter dagen før) og så skal jeg på kino med en liten gjeng. Vi skal se.... Trommevirvel - Fifty Shades! Jeg synes egentlig ikke filmene er så bra, men det har blitt litt obligatorisk å se de. Nå har jeg sett de to første så da kan jeg like gjerne se denne også. Uansett blir det koselig med en liten venninnekveld på kino. 

SØNDAG. Planen for søndag er å vaske leiligheten og sortere litt i klesskapet. Deretter skal jeg planlegge uken som kommer når det gjelder trening, mat, jobb, blogg, forelesninger og sosialt. Jeg trenger litt struktur og derfor pleier jeg å planlegge uken som kommer så godt som jeg kan. Kanskje jeg til og med får tatt litt bloggbilder? Vi får håpe det!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

REISEGUIDE: KAUNAS

Endelig! Jeg skrev ferdig denne guiden forrige uke, men har faktisk glemt å poste den. Wopsi. Vel, her er min Kaunas-guide til dere!

Jeg kan med hånden på hjertet si at Kaunas er et av de koseligste stedene jeg har besøkt! Byen er full av severdigheter, interessant historie, gode og unike shoppingmuligheter og sinnssykt god mat. Etter tre fulle dager der var jeg ikke klar for å dra hjem og kunne gjerne hatt to dager til for å oppleve enda mer av dette stedet. 

GENERELT 

Kaunas er den nest største byen i Litauen. De aller fleste priser er oppgitt i euro og man kan bruke kort omtrent over alt. Det er nok lurt å ta ut litt euro i kontanter til tips, taxi og inngangspenger til utesteder. Det er vanlig å gi cirka 10% i tips ved restaurantbesøk.

Du kan gå over nesten hele byen uansett om du bor i den gamle eller nye delen, noe som er superdigg. Uansett er det ingen krise fordi taxi koster maks 5 euro, men pass på - noen taxisjåfører er sleipe og kjører lange omveier for å lure deg så bli enige om pris på forhånd. 

TRANSPORT

Det går direktefly til Kaunas fra flere norske byer, men ikke fra Oslo. Vi fløy derfor til Vilnius som er hovedstaden i Litauen og ligger litt over en times kjøretur unna Kaunas. Det går både buss og tog direkte til Kaunas fra flyplassen. Vi tok buss og det kostet 10 euro, altså rundt 100 norske kroner noe som er veldig billig. Flybilletter til Kaunas er ganske så billig og du kan få tur-/returbilletter for cirka 500 kroner på en god dag. 

MAT

Vi må faktisk snakke mer om maten i Kaunas. Jeg ble virkelig positivt overrasket over hvor utrolig mye god mat og hvor mange bra restauranter der finnes der. Alt fra interiør til service og kvalitet på maten har vært topp på hvert eneste sted vi har vært innom. I tillegg er alt ekstremt billig sammenlignet med norske priser. Vi spiste alltid hotellfrokost. Den var helt ok, men da vi bestilte roomservicefrokost var den kjempegod!

LUNSJ: Første dagen spiste vi lunsj på PIANO PIANO som jeg skrev et eget innlegg om HER fordi det var så digg.

Den aller beste lunsjen jeg spiste var på et sted som heter UOKSAS. Det ligger i den nye delen av byen og er kjent for å ha en fastsatt lunsjmeny som endres ganske ofte. Da vi var der var forretten laksetartar, etterfulgt av (verdens beste) gulrotsuppe, hovedretten var kyllingfilet med superdigg tilbehør og ostekake til dessert. Prisen for alt sammen? 12 euro, altså rundt 120 norske kroner. Vi var ikke så sultne og valgte bare noen av rettene. Jeg spiste gulrotsuppen og hovedretten. Begge var kjempegode, men altså den gulrotsuppen... SÅ god. 

MIDDAG: Jeg har vært mest begeistret for lunsjene, men vi har også spist mye god middagsmat!

Hot Doc. Den aller første dagen spiste vi så mye til lunsj at vi fortsatt var ganske mette da vi dro for å spise middag. Det er synd fordi da jeg så hvor digge burgerne på Hot Doc så ut ble jeg nesten sulten. Jeg tror de har veldig gode burgere der og de er visstnok veldig kjent for mye godt øl fikk jeg vite i etterkant. Vi bestilte breadsticks og persille og parmesan-fries til forrett og supper til middag. Jeg spiste paprika-suppe og den var kjempegod!

Numan. Dette er en veldig eksklusiv restaurant, noe man merker med en gang man går inn dørene der. Utrolig hyggelig personale btw, det må nevnes med en gang! Selv om det er en fancy restaurant er de som jobber der utrolig varme og hjelpsomme. 

Vi bestilte en smaksmeny rett og slett fordi vi ville teste ut hvordan det var å spise en femretters på en skikkelig eksklusiv restaurant. Jeg skal ikke si så mye mer om det fordi det kommer en hel videoblogg som dere kan glede dere til. Vi filmer hele besøket, inkludert reaksjonen vår på all maten. De har forresten helt sykt god prosecco der (jeg liker egentlig ikke prosecco), men det er ikke så rart når det er såpass fancy. 

Den siste kvelden spiste vi middag i restauranten på hotellet vårt. Det var ganske god mat, men ikke helt min smak. Jeg liker det mer basic og det ble litt for fancy for meg rett og slett. 

HOTELL

Vi bodde på Daugirdas som ligger perfekt plassert i gamlebyen. Det var ett minutt å gå til "town square" med rådhuset i midten og mange gode restauranter plassert rundt. Det tar tre minutter å gå til en av handlegatene hvor du finner mange unike butikker, gallerier og caféer. To minutter unna finner du en gate med gode restauranter (som PIANO PIANO) og tre minutter unna ligger starten på hovedgågaten som kan føre deg helt til den nye byen og til slutt til den store, fine kirken St. Michael the Archangel Church. 

Hotellet er veldig rent og fint. Hyggelige ansatte som kan hjelpe til med alt en måtte ønske! Store rom, gode senger og nye, fine bad. Det har et ganske gammeldags utseende, men er veldig koselig. Det eneste minuset var at nettet vårt stadig datt ut i fjerde etasje, noe som er veldig frustrerende som blogger. Frokosten var helt okei, men når man bestile roomservice var den helt amazing! Nystekte pannekaker, eggerøre, croissanter og mye annet godt. 

SEVERDIGHETER

Her skulle jeg gjerne fått med meg enda mer enn det vi gjorde, men vi rakk rett og slett ikke. Dag to hadde vi en guidet tur gjennom byen som dere kan lese mer om HER. Det finnes også en app man kan laste ned som heter Kaunas modernism. Der er det markert masse man bør se i appen og du kan finne frem til mye kult som du kanskje ikke ville gjort ellers. Den brukte vi litt når vi gikk på egenhånd. 

Jeg vil anbefale en tur inn i rådhuset i gamlebyen. Ta også en tur inn i posthuset i Kaunas, det er skikkelig kult og noe helt annet enn her i Norge. Like ved posthuset er det også et minnesmerke for en litauisk mann som satt fyr på seg selv for å rette fokus på urettferdigheten han og mange andre følte på for mange år siden. Jeg vil også anbefale en tur til St. Michael the Archangel Church. Både Martine og jeg ble helt målløse da vi så hvor vakker den var i virkeligheten! Det dere MÅ får med dere er Kiemo galerija. Se alle bildene mine derfra HER.

SHOPPING

Vi shoppet ikke så mye fordi vel... Vi er i sparemodus begge to (pen måte å si at vi er blakke). Allikevel gikk vi en runde både i byen og på det store kjøpesenteret Akropolis. I gatene er det mange små, unike butikker som definitivt er verdt en tur innom. De har også mye litauisk design som også har designpriser (altså dyrt).

Kjøpesenteret har flere etasjer og mange butikker, inkludert en gigantisk matvarebutikk. Du finner kjente butikker som Zara, Lindex og Calvin Klein i tillegg til mange andre mindre og like kjente butikker. Det er definitivt verdt et besøk om dere vil shoppe! Der har de også mye mat, caféer, isbarer og masse annet digg.

SPA

Vi måtte selvfølgelig teste ut spa mens vi var der. Vi fikk anbefalt spaet som ligger inne på kjøpesenteret. Det er på en måte en egen bygning midt inne i senteret, veldig kult. Det heter East Island Spa og tilbyr mange forskjellige behandlinger. Dere kan sjekke ut hjemmesiden dere HER.

Vi bestilte thai massasje hele kroppen. Det kostet cirka 500 kroner, så det er nok ikke det billigste stedet i Litauen, men det var veldig bra og et stort, fint spasenter med veldig profesjonelle ansatte. Da vi kom fikk vi sitronvann og grønn te mens vi ventet, noe vi også fikk etterpå for å slappe av litt før vi dro. Utrolig koselig!

UTELIV

Planen vår var å dra ut på byen på fredag etter middagen. Vi drakk en god del prosecco på restauranten og var klare for å teste ut fem utesteder vi fikk anbefalt av de supersøte menneskene som jobbet på Numan. Vi møtte også to dansker på restauranten som skulle ut og planen var egentlig å møte disse. Dessverre fikk vi litt problemer på veien.

Da vi skulle inn på utestedet tok de kun kontant i inngangspenger (10 euro, så cirka 100 kroner). Vi hadde ikke tatt ut kontanter og spurte om vi kunne løse det ved å betale i baren eller noe slikt, men dessverre... Den kvelden pøsregnet det, så da vi gikk på leting etter en minibank ble vi klissvåte og kalde, noe som resulterte i at vi gikk innom en matbutikk for så å dra hjem på hotellet i stede, haha. Hvis jeg skal dit igjen skal jeg definitivt teste utelivet fordi byen var full av unge mennesker som var ute og festet da vi gikk hjemover. Det var flere steder som så ganske bra ut!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

TURN OFF HOS GUTTER

For et par uker siden hadde jeg turn on som tema i singelliv & dating-spalten min og denne uken blir det motsatt. Dere vet når alt virker bra med en gutt, men så gjør han noe som bare ødelegger alt? Åh, skikkelig turn off. Her er min liste: 

SNAKKER KUN OM SEG SELV. Hvem orker å være rundt et menneske som kun ser seg selv? Det er bare slitsomt og irriterende. 

ER UHYGENISK. Blæh, denne trenger jeg vel ikke utdype. Vask deg. 

NULL SELVTILLIT. Det er ikke tiltrekkende på noen som helst måte, sorry. Jobb med deg selv. 

POSERER MED DØDE DYR. NEI! Dette orker jeg ikke. Det er kvalmt. 

ER FOR SØT/NEEDY. Jeg orker ikke needy mennesker. For mye kos og meldinger hele tiden er bare slitsomt. Alt med måte!

HAR HELT ANDRE VERDIER ENN MEG. For all del, ha egne meninger. Jeg takler ikke folk som ikke står for noe som helst og som ikke klarer å ha egne meninger. Når det er sagt kunne jeg aldri holdt ut med en som er uenig i alle de grunnleggende verdiene jeg har. Det blir helt feil. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, liker du Donald Trump for eksempel er det helt uaktuelt. 

INGEN PLANER FOR FREMTIDEN. Ha en drøm i det minste. Jeg mener ikke at du må ha hele livet planlagt, men å ha en drøm eller et ønske for fremtiden er vel ikke for mye å forlange?

SNAKKER NEDLATENDE OM ANDRE. Der taper du meg, bye bye. 

LIGGER MED ALT PÅ TO BEIN. Er det bare jeg som synes det er litt ekkelt med gutter som ligger med sånn to forskjellige på en kveld her helg, samt får besøk av ei ny jente hver eneste kveld i løpet av uka? Det blir sånn okei, ha fem-seks fuck friends da. Jeg vet man ikke skal dømme andre sånn, men jeg synes helt ærlig det er ganske så usexy. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG HADDE ALDRI TRODD DETTE PÅ FORHÅND

Reklame - sponset medlemskap og PT hos EVO 

Forrige uke hadde jeg den siste av fem timer med Idar som er personlig trener hos Evo Grünerløkka. Normale mennesker gjennomfører i løpet av en måneds tid (noe som var planen for meg også), men jeg brukte vel heller fem måneder. Når livet kommer i veien, dere vet. Heldigvis har jeg hatt en utrolig tålmodig PT som har vist forståelse for både sykdom, reiser og andre ting som har dukket opp underveis. 

Forrige tirsdag hadde vi det som var den aller siste av de avtalte timene sammen. På den tiden har jeg kommet en ganske lang vei og vil gjerne dele det med dere!

 Jeg er tilbake i en god treningsrutiner og har funnet tilbake til treningsgleden.

❤ Jeg klarer å motivere meg selv til å jobbe hardere og komme meg på trening.

❤ Jeg har blitt utrolig mye sterkere i løpet av denne tiden, noe som er kjempegøy!

❤ Kroppen har faktisk strammet seg ganske godt opp! Dette er noe jeg ikke klarer å se i speilet, men heldigvis ba PT-en min meg ta før-bilder som jeg kunne sammenligne med underveis. Jeg tok (jeg vil ikke kalle det for etterbilder fordi altså dette skal være en ny livsstil og bildene er kun til for å faktisk se fremgangen og motivere meg selv) underveis-bilder for et par uker siden og der var det jaggu meg forandring!

❤ Jeg har generelt mye mer energi, sover bedre og er gladere. 

Hvis jeg skal være helt ærlig med dere har jeg vært litt skeptisk til personlig trener. Jeg har sittet på min høye hest og trodd at jeg kan klare alt selv og ikke trenger andres hjelp, noe som er typisk meg og en ganske dårlig egenskap. Heldigvis tok jeg til vettet og prøvde. Det viste seg at det å ha personlig trener var noe jeg virkelig trengte fordi jeg hadde slitt med å komme i gang igjen så lenge uten hell. 

Så da vi var klare for å si takk og farvel forrige tirsdag kjente jeg at, nei. Jeg var ikke klar for å gi slipp på Idar og kunnskapen hans helt enda. Så... Jeg skal ha fem PT-timer til! Wihuuu! Den første er allerede på fredag, men denne gangen skal vi gjøre det litt annerledes. 

Det jeg liker best med å ha en PT er at han legger opp et program til meg, viser meg hvordan jeg skal utføre alt rett og presser meg til rett vekt. Derfor fant vi ut at han skal legge opp et nytt program til meg som vi kjører gjennom. Denne skal jeg utføre et gitt antall ganger i uken i fire til fem uker, før vi møtes igjen, ser på fremgangen og starter på et nytt program. Jeg føler at det passer meg bedre og som han også sa, så trenger jeg ikke at noen står og passer på meg hver gang jeg skal trene fordi det klarer jeg fint selv. Det jeg trenger er nytt input, litt veiledning og litt ekstra motivasjon!

Så nå er jeg supergira og klar for mitt nye program på fredag! 

 

Hvis dere ønsker å komme i kontakt med Idar, som er en superflink PT kan dere gjøre det HER.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

12 TING JEG GLEDER MEG TIL MED VÅREN

ANNONSE - alle lenker er annonselenker

Nå lengter jeg så utrolig mye til vår, sol og sommer! Jeg har lyst til å kle meg i fargerike sommerkjoler, vandre rundt i sandaler og kunne bruke solbriller med god grunn. 


KJOLE HER / JAKKE MANGO / ØREDOBBER CMYK / SKO HER

Denne kulda og dette mørket begynner å tære på kropp og sjel. Jeg klarer virkelig ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til lyse vårdager, men jeg gjøre et forsøk ved å dele noen punkter som forteller hva jeg gleder meg til med våren som snaaaaart kommer. 

 Kunne bruke solbriller fordi det faktisk er sol og ikke bare for å skjule de mørke ringene under øynene etter gårsdagens vinkveld

 Gå i fine sommerkjoler med en lett skinnjakke over

 Spise is i sola, mens jeg egentlig fryser litt uten at det gjør noe fordi det endelig er vår

 Se de første blomstene dukke opp langs veikanten

 Kjenne lukten av vår

 Sitte på brygga og sole ansiktet i varmen fra solen men beina hengende over kanten

 Gå søndagstur i vårsola 

 Slippe å være redd for å skli på skøytebanen som brer seg over hele Oslo sentrum fordi isen endelig har smeltet!

 Kunne ta lyse, fine bilder ute uten å fryse ihjel

 Drikke vin utendørs på Aker Brygge

 Endelig kunne trene ute igjen! Løpetur i Ekebergparken og trappeløp i den friske lufta

Påske! Jeg får alltid skikkelig vårfølelse av påsken hjemme i Larvik

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

"JEG LIKTE DEG IKKE PÅ PARADISE, MEN..."

Nå vil jeg snakke om noe jeg tror alle kan ha godt av å høre. I alle fall alle som noen gang har sett eller har planer om å se et reality-program. 

Før jeg var med på Paradise Hotel lot jeg meg selv danne et inntrykk av mennesker i reality-program ut ifra hva jeg så på TV. Jeg elsket å sitte foran tv-skjermen og dømme, rette pekefinger og mene noe om hver enkelt deltager. "Han er jo bare sur", "herregud for ei jente, kan hun slutte å være så drama" og "ååh, jeg elsker innstillingen hans, kun positivitet"! Det var slik jeg trodde de var på ordentlig. 

På et tidspunkt skrudde jeg av tv-skjermen under en sesong av Paradise Hotel fordi jeg ikke taklet en av deltagerne. Jeg gikk så langt at jeg ikke brukte ordet "hater" i samtale med venner. Det er helt forferdelig og herregud som jeg skammer meg nå! Fordi nå vet jeg hvordan det er. Jeg vet hvordan det er å stå på andre siden av det hele, hvordan det er å være den som er på tv-skjermen. Jeg har fått kjenne på kroppen hvordan det er å være den som blir hatet for den jeg blir vist frem som gjennom klipping av et reality-program og for å være ærlig så er det ikke særlig kult. 

Jeg har begynt å se tv på en helt annen måte. Farmen, Paradise Hotel, Robinson, ja hva enn det måtte være. I det jeg tar meg selv i å tenke negativt om en av deltagerne kun ut ifra hva jeg blir vist på tv så stopper jeg. I stede minner jeg meg selv på hvor mye klipping som er med og hvordan man selvfølgelig ender opp med en slags rolle i en fortelling som produksjonen ønsker å fortelle. Slik er det jo faktisk i alle realityprogram. Vi har ikke noe manus og alt er fritt, men når 24 timer hver dag i 2 måneder skal klippes ned til fire ukentlige episoder på 40 minutter må man plassere og velge ut hvem som skal få hvilken rolle ut ifra hva de har gjort og hva de sier. 

Jeg har ikke tall på hvor mange kommentarer jeg har fått her på bloggen som starter med "Jeg likte deg ikke på Paradise, men..." ofte etterfulgt av "etter å ha lest bloggen din har jeg fått et nytt og bedre inntrykk av deg". Det er jeg selvfølgelig glad for fordi bloggen gjenspeiler hvem jeg er på en mye bedre måte enn det lille som ble vist av meg på tv. Her er jeg 100% meg selv. Dere får lese om tanker, følelser, hverdag og meninger. Dere får ikke bare se "Paradise-versjonen" av meg som ja, var kynisk og kald fordi jeg ville vinne og spille spillet, men dere får se hvem jeg er som menneske. 

Til slutt vil jeg komme med en liten oppfordring til dere alle, særlig dere som mener dere har fått et nytt inntrykk av meg gjennom bloggen: Husk på dette når dere ser den kommende sesongen av Paradise, den neste Farmen-sesongen eller hvilket som helst annet reality-program. Husk at deltagerne er mye mer enn hva dere får se på tv og det gjelder både på godt og vondt. Ikke sett noen i en bås ut ifra de minuttene du ser av dem hver eneste kveld og vær åpne for å gi dem en sjanse til å vise hvem de faktisk er i ettertid!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SPA ER IKKE FOR ALLE

«Åh, jeg elsker spa». Den løgnen glipper stadig ut av munnen min uten at jeg vet hvorfor. Kanskje fordi det føles som et brudd mot menneskeheten å ikke like spa. 

Det er ikke det at jeg nødvendigvis misliker det, men jeg blir mer stressa en avslappet. Alt skal være så rolig og jeg føler at jeg bør kunne de skrevne spa-reglene, men de kan jeg ikke. Hele greia stresser meg og jeg blir mer anspent enn hva jeg var før jeg kom. Jeg føler meg som en stor klump som har kommet inn i rommet og ødelagt idyllen med alt kløneriet mitt. 

Jeg gledet meg så mye til vi skulle på spa da vi var i Kaunas, men da vi kom dit husket jeg hvor lite jeg egentlig liker det. Skift til slippers, okei. Kan man snakke mens man venter på å komme inn? Hva er det i den hvite skåla, skal man drikke det eller vaske seg i det? Altså jeg føler meg som en komplett idiot som aldri har satt en fot i en spaavdeling i hele mitt liv - hver eneste gang. 

Så er det massasjen da. Ja, det er digg, men herregud så dårlig jeg er på å slappe av. Det er litt rart at et fremmed menneske skal ta på HELE meg. Intimsonen min er nok litt bredere enn andres og det meste går helt fint, men noen ganger tenker jeg bare at dette blir for intimt. Det er rare ting. Jeg kan godt bli massert på rumpa og brystet, det er superdigg. Men hendene og under føttene? Det er RART. 

Da jeg ble massert i Kaunas var det full kroppsmassasje. Massøren var forøvrig utrolig flink og det var sykt digg helt til vi kom til hendene. Plutselig skulle han liksom holde hender med meg. Jeg bare altså what is this? Da han tok sine fingre inn i mine ble det alt for intimt for min del. Skal vi holde hender liksom? Det er sånn jeg blir ukomfortabel av å gjøre med en venninne for å ikke falle på isen, såpass rart synes jeg det er. Nå var det riktignok en del av massasjen, men nei. 

I tillegg ligger jeg og tenker på alt mulig rart. Hm, lurer på om skoene du har på deg er digge siden du står hele dagen. Det må være tungt å massere så mye i en time. Oi, der rumlet det litt i magen din, stakkars er du sulten? Håper du får pause. Mat, jeg lurer på hva jeg skal spise etterpå. Hvordan ser det ut i kjøleskapet hjemme? Jeg må handle inn. Sant, jeg skal jobbe på mandag. Lurer på om det snør. SERIØST. Hvis hodet mitt bare kunne holdt kjeft så hadde jeg nok nytt hele massasjen ganske mye mer, men jeg blir sliten av stillheten. 

Nå skal jeg slutte å late som jeg liker spa. Massasje fra tid til annen, ja takk, men da skal det være forbeholdt alt utenom hender og føtter. Og mage. En gang ble magen min massert i en evighet i Polen og herregud så slitsomt det var å holde meg fra å le. Det kiler! Så nei, nå skal jeg slutte å leve på denne løgnen om at jeg liker spa. Sorry Society. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

Å VÆRE SYK I KOLLEKTIVET


Vakre syke meg <3 Takk for blinkskuddet, Morten. 

På dager som dette, hvor jeg ligger i senga med en verkende kropp og smaken av forkjølelse fyller munn og nese pleier jeg å savne tiden da jeg bodde hjemme. Å kunne ringe pappa på jobb så han kom hjem med Paracet, nesespray, boller og sjokolademelk til meg. Eller å få noen til å legge en kald klut på pannen min og pakke meg godt inn i dyna.

Å ha noen som passer på meg mens jeg er syk, det er vel egentlig det jeg pleier å savne. Fordi når jeg blir syk blir jeg som et lite barn igjen og synes ufattelig synd på meg selv.

Heldigvis bor jeg sammen med så fine mennesker, at akkurat i dag ble ikke det savnet så stort. Først kom Sofie inn for å høre hvordan det gikk og om jeg trengte noe. Senere, da jeg endelig fikk krøpet ut i sofaen og la meg i et hjørne i morgenkåpen min med Celine som kosebamse var ting ganske greit. Morten kom med en kop varm kakao til meg og Martine ringte og spurte om hun skulle kjøpe med noe fra butikken. Det ble både Paracet, skolebrød og sjokolademelk. 

Jeg er så takknemlig for å ha så fine og gode venner i livet mitt som alltid passer på. De gjør til og med sykedager ganske så fine! Nå kom Sofie og Martine hjem fra butikken og skal lage taco. Altsåååå, elsker vennene mine. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

VLOGG: VIXEN AWARDS

Hei, fininger! Planen var egentlig å skrive et kjempepositivt innlegg om at ting egentlig er ganske bra, til tross for litt negativ energi på bloggen i går. Det var helt til jeg våknet opp halv ett, etter 12 timers søvn og hele kroppen verker. Yes, jeg er syk IGJEN. Så irriterende, men det går bra. Så i stede kommer vloggen fra Vixen! Bli med når Sofie og jeg ordner oss, inn på selve Vixen-utdelingen, mingling på do i pausen og se meg dra fra utdelingen mens jeg forteller mer om hvorfor.

DETTE HAR JEG GRUET MEG SKIKKELIG TIL

I dag hadde jeg min aller første forelesning i et av enkeltemnene jeg skal ta dette semesteret og det har jeg gruet meg skikkelig til. Jeg våknet opp i dag tidlig og kom på at i dag var dagen. Det førte egentlig bare til at jeg ville bli liggende under dyna. Spørsmålet om jeg virkelig trenger en utdannelse dukket opp i hodet mitt, men ble raskt fortrengt fordi jeg vil jo ha en utdannelse, haha.

Det er bare så skummelt, hele greia med utdanning. Det å skulle dukke opp i en forelesningssal full av fremmede mennesker. Jeg vil helst bare være usynlig. Jeg hater sånt! Frykter for å feile, for å stryke eller generelt for å ikke klare det. Herregud, tenk om jeg stryker når alle vet at jeg skal studere! 

Heldigvis kom jeg meg opp av sengen og inn på t-banen. Turen opp til Blindern husker jeg nesten ikke fordi jeg var så stressa. Jeg sleit plutselig litt med pusten og holdt på å begynne å grine da jeg nærmet meg selve universitetet. Herregud, så patetisk! Men jeg er seriøst kjemperedd for sånne sosiale settinger. Jeg har litt sosial angst, sånn på ordentlig. Uff. Etter litt mental støtte fra gruppechatten på Snpachat tok jeg mot til meg, gikk inn døren og til min store lettelse var jeg en av de første som kom og kunne dermed plassere meg langt bak i rommet. 

Etter det gikk det egentlig kjempebra! Utrolig vanskelig stoff, men det blir nok bedre når jeg får satt meg inn i det. Heldigvis dro jeg og det er jeg veldig glad for. Jeg har nemlig nesten bestemt meg for hvordan veien vider skal se ut, men for å klare det må jeg gjennomføre dette. Det skal jeg få til!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKEN SOM GIKK #18

AKKURAT NÅ: Jeg sitter på gulvet i stua til Marte for øyeblikket. Macen gikk tom for strøm og ut ifra lademuligheter virket dette som det beste alternativet. Jeg har vært her siden tidligere i dag og vi har kost oss med både lunsj, middag og serier. Det er jo alt for kaldt til å gå ut! Uff... Planen er å dra på trening sammen senere, men ikke helt enda.

UKENS TANKE: Jeg tenker så mye om dagen at det bare er kaos i hodet mitt. Jeg har blant annet tenkt mye på hvordan folk orker alt drama? Altså slapp av mennesker. Man må ikke blåse opp små bagateller og gjøre det om til tredje verdenskrig. 

UKENS SERIE: Nå er jeg på Modern Family-kjøret, haha. Det er noe med slike enkle, morsomme serier som man kan ha i bakgrunnen uten å faktisk se på, men som alltid får en i godt humør!

UKENS CRAVING: SJOKOLADE. Det har vært helt insane den siste uken. Jeg føler jeg tørster etter sjokolade likso, haha herregud jeg burde dra på avvenning. 

UKENS HØYDEPUNKT: Det var å komme hjem og ikke minst det spontane møte med en venninne jeg ikke har sett på flere år! Som alltid skulle jeg ønske jeg ar hjemme lenger fordi det er så koselig. Plutselig var en venninne av meg i Larvik også så vi klarte endelig å møtes for å catce up (noe vi har prøvd på i evigheter). Ett glass vin ble til tre, men det var så verdt det! En skikkelig koselig lørdag hjemme. 

UKENS IRRITASJONSMOMENT: At jeg aldri blir 100% frisk. Er det irriterende at jeg irriterer meg over dette hver eneste uke? Vel, det synes jeg også. Kan det bli vår så jeg kan bli frisk?

UKENS SEIER: At jeg tok til vettet, lyttet til meg selv og dro fra Vixen i stede for å gjøre alt verre ved å bli i en situasjon jeg ikke taklet.

UKENS MEST LESTE INNLEGG: Los Angeles-turen er avlyst, Spørsmålsrunde Paradise Hotel og Er jeg bra nok nå?

UKENS MATRETT: Mmmm, lasagnen jeg lagde på lørdag! Jeg har helt glemt at dere skal få oppskriften, wopsi. Jeg skal sette meg ned og jobbe med det med en gang jeg kommer hjem i kveld. 

UKENS SANG: Happier - Ed Sheeran (samme sang også, sorry tror jeg er litt stuck om dagen). 

UKENS FAVORITT-BILDE: Wiii jeg synes dette bildet er så kult! Takk til Pappa som var fotografen. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

GRUNNEN TIL AT JEG FORLOT VIXEN FØR ALLE ANDRE

I går var jeg på min aller første Vixen Awards. Jeg hadde gledet meg masse og var veldig spent! Jeg, på et arrangement med så mange flotte og inspirerende mennesker, pressevegger, kjendiser og alt som hører med. Men... Som mange fikk med seg dro jeg hjem før alle andre og nå forteller jeg hvorfor. 

Jeg følte meg bare skikkelig utilpass, malplassert og liten. Jeg stod plutselig midt i en mengde av sterke, kjente og jeg får lyst til å si mektige kjendiser og influencers. Så var det lille meg som egentlig ikke helt forstod hva jeg gjorde der. Hvorfor er jeg her? Etter kort tid oppdaget jeg at det ikke var noe for meg. 

Det er kanskje dumt å si, men jeg føler at jeg gikk inn i et eget univers. Et univers hvor alt er overfladisk og alt handler om hvem du er. Jeg følte at for mange var jeg bare luft. Jeg visste ikke hvor jeg skulle se eller hva jeg skulle gjøre om jeg fikk øyekontakt med noen, så jeg gikk og kikket ned i bakken. Livredd for å møte blikket til noen og enten bli totalt oversett eller ikke vite hva jeg skulle gjort.

Samtidig er det rart fordi alle jeg faktisk møtte, ble introdusert for og hilste på var kjempehyggelige. Jeg tror bare ikke at jeg kanskje var det tilbake. Ikke fordi jeg ikke ville være det, men fordi jeg var så utilpass at jeg ville synke ned i jorden og forsvinne. 

Så mange mennesker. Så mange innflytelsesrike og kjente mennesker. Så mange mennesker jeg har sett opp til, fulgt med på og heiet på. Plutselig stod jeg der sammen med de og følte meg som en idiot. Jeg følte ikke at jeg fortjente å være der. Jeg følte meg dum. 

Ved siden av meg stod Sofie og skinte. Hun er virkelig i sitt ess i slike situasjoner og det ble bare enda mer tydelig at jeg ikke var det. Der og da skulle jeg ønske jeg var som henne. Utdadvendt og fryktløs. Men det er jeg ikke. Og i går ble det bare alt for mye for meg. 

Det er gøy å ha opplevd det, men etter å ha gått rundt med en ekkel følelse i kroppen siden jeg tok mitt første skritt inn i velkomsthallen bestemte jeg meg for å dra.

Jeg vlogget fra Vixen og snakket litt mer om følelsene mens det skjedde, så kanskje dere forstår mer da. Jeg vet ikke helt... Det er bare noe med meg og visse sosiale settinger jeg ikke klarer. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FÅ VIPPESERUMET JEG BRUKER PÅ SALG

ANNONSE for Komorebi/Nelly - alle lenker er annonselenker

Hei, fininger! Jeg håper dere koser dere masse denne søndagskvelden. Jeg er bare innom for å informere dere om at vippeserumet jeg bruker fortsatt er på salg hos Nelly! Det koster kun 199 kroner og holder til en hel måneds bruk. Du kan kjøpe det HER.

Det er superenkelt å bruke og er ikke like rennende som andre vippeserum jeg har prøvd tidligere, noe jeg ser på som en fordel.

Påfør Komorebi Beauty Eyelash Serum på øyevippene (uten sminke) en gang hver kveld i minst 30 dager. Påfør øyevippeserumet langs med den øvre kanten som en eyeliner. 

Det varierer litt fra person til person hvor fort man får effekt, men jeg så forskjell etter cirka en måned. Det ble hyppig brukt like etter at jeg tok av vippeextension for å gi de næring og styrke de igjen. 

Det er som sagt fortsatt salg på serumet og du får hele 60% rabatt akkurat nå! Hvis dere er usikre kan dere ta en titt i kommentarfeltet til Nelly for å lese flere tilbakemeldinger.

Min personlige erfaring er at det fungerer godt på meg og jeg fikk tilbake de fyldige vippene jeg hadde før extensionet svekket de. 

Kjøp serumet HER.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

IKKE HENG UT BLOGGKOLLEGAENE DINE

Jeg føler dette innlegget passer ekstra godt i dag med tanke på at det er Vixen i kveld og hele bloggNorge skal samles.

I går ble jeg oppmerksom på et innlegg som fikk meg til å reagere. Det var et gammelt innlegg jeg trodde fra fjernet og en sak jeg trodde var død, som fikk nytt liv etter å nok en gang ha blitt delt på sosiale medier.

Det er noe jeg har sett meg så utrolig lei av her i Norge og det er at vi til stadighet skal gå til angrep på hverandre. Med vi så mener jeg vi bloggere. Vi skriver stikk på stikk til hverandre og jo, mange av leserne våre får det med seg. Men det er vel også meningen?

I den bransjen vi er i finnes det mye misunnelse og desperasjon. Alle vil nå toppen, men ikke alle har en grense for hva de er villig til å gjøre for å komme seg dit. Vi kan kritisere hverandres måte å gjøre ting på og vi kan være uenige. Det er helt greit, fordi hvem er vel enig i alt andre gjør?

Når det er sagt så trenger vi ikke ta det over bloggene våre. Vi kan ha saklige debatter på tvers av blogger og være uenige i innlegg som har blitt skrevet av andre. Vi kan skrive vår egen mening om saken og vår egen opplevelse av situasjoner, men det vi virkelig må slutte med er å direkte henge ut andre bloggere, mennesker og kollegaer på bloggen. 

Fordi det er på mange måter å henge ut når man konstant kritiserer og dømmer et annet menneskes handlinger i innlegg med bloggerens navn til overskrift. Jeg er dypt uenig i måten ting ofte blir gjort på her i bloggverden. Mange situasjoner drar meg rett tilbake til dramaet på ungdomsskolen, men i motsetning til mange andre la jeg det igjen der. Jeg tok det i alle fall ikke med inn i offentligheten.

Hvis jeg har et problem har jeg lært meg å ta det opp direkte med personen. Hvis jeg er uenig i hvordan ting blir gjort kan jeg gjerne skrive et innlegg om det på generelt grunnlag, sånn som jeg gjør nå.

Dette er meg som sier ifra at vi alle må slutte. Slutte å henge ut hverandre. Slutte å gå ut mot hverandre i offentligheten. Vi har en jobb som gjør at vi mottar så mye hat og negativitet fra omverdenen, så kan vi ikke heller prøve å stå sammen mot det enn å dra hverandre ned i gjørma?

PS. Jeg har tatt kontakt med og sagt ifra til de jeg mener har tråkket over streken de siste dagene. Igjen så vil jeg påpeke at dette gjelder det jeg ser på som en ukultur i bloggNorge og ikke går på enkeltindivider.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅR ETT GLASS VIN BLIR TIL TRE

For en kveld det plutselig ble i går! Jeg føler jeg har vært her en hel helg, når sannheten er at jeg har vært her i rett over 24 timer. I går kveld fikk jeg plutselig en melding av en venninne som også var hjemme.

Vi har ikke sett hverandre på over to år, til tross for flere forsøk hvor det ikke har klaffet med tiden. Endelig fikk vi det til og det som skulle bli ett glass vin ble plutselig til tre og fire. Det var utrolig koselig og neimen kom det ikke masse kjentfolk etter hvert også! 

Nå sitter jeg på bussen hjem og er egentlig klar for en powernap. Det rekker jeg jo fint. Jeg skal møte Sofie og Anne Brith på Grand Hotell rundt klokken tre, så det blir bare en raks tur hjemom, en dusj for å gjøre de stikkete leggene mine silkemyke og for å finne frem klær.

I kveld er det jo Vixen! Det blir skikkelig moro og jeg gleder meg masse, men aller først... En powernap på bussen, haha. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MÅNEDEN SOM GIKK: JANUAR

ANNONSE - alle lenker er annonselenker

God februar! Tenk på det da, dere. Vi er allerede ferdig med den aller første måneden av 2018. Tiden flyr virkelig avgårde, men det har gått overraskende greit. Jeg fikk en kjempefin start på dette året og har hatt mye energi og overskudd (frem til nå, men det går bra). Da er det bare å satse på at februar går samme vei og blir enda bedre. Jeg har også nesten bestemt meg for noe veldig moro som jeg skal fortelle om hvis alt går som det skal. 

MÅNEDENS ANTREKK


Jakke Lindex / Bukse og t-skjorte BikBok / Sko og veske Mango / Øredobber CMYK

 

MÅNEDENS FORBEDRINGSPOTENSIALE 

Å dra på forelesning, haha. Jeg har enda ikke vært der, men neste uke er jeg i gang! Det med studier burde vært litt mer gjennomtenkt, men jeg skal nå klare å karre meg gjennom. Jeg håper i hvert fall det. Det blir uansett spennende å starte ordentlig til uken!

Her vil jeg også ha med et punk til og det er å si hva jeg faktisk føler og tenker. Jeg har en vond tendens til å gå rundt og gnage på ting, noe som bare gjør at jeg tenker mer på det og eventuelt irriterer meg mer. Det er en dårlig egenskap og jeg må rett og slett bli litt tøffere når det kommer til å si hva jeg føler. 

GENSER HER / ØREDOBBER HER / LIGNENDE BUKSE HER

MÅNEDENS SANG

I can't fall in love without you - Zara Larsson / Happier - Ed Sheeran

 

MÅNEDENS OPPTUR

Det er definitivt Kaunas-turen til Martine og meg! Det var virkelig godt å komme seg bort fra Oslo en stund. Jeg trengte en tur og Martine var den perfekte reisepartner. Det var god stemning gjennom hele turen og vi fikk gjort masse blogg i tillegg! Jeg har skrevet en del om det under kategorien "reise" og det kommer også en reiseguide og en vlogg til. 

MÅNEDENS INNKJØP

 

Denne buksen jeg kjøpte på salg hos Zara i Kaunas. SÅ KUL!

 

MÅNEDENS NEDTUR

Dette går igjen. Jeg er stadig i dårlig form og det er helt sykt irriterende. Det er alt for ofte at jeg føler meg skikkelig dårlig, kroppen verker, hodet verker og halsen er vond. Jeg er så utrolig lei!

I tillegg må jeg slenge på at vi fikk en regning på fem tusen fra den forrige leiligheten med ekstra strøm vi må betale nå fordi vi betalte for lite og jeg er blakk :))))). Moro!

 

MÅNEDENS INSTAGRAMBILDE

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

LAVKARBO, MINNER OG EGET FORETAK

Happy Saturday! For et vær det har vært her i Larvik i dag. Solen har vært fremme siden i dag tidlig og lyst opp byen på en klar blå himmel. Jeg fikk lyst til å dra på ridetur eller noe slikt, men vel. Det har jeg ikke gjort på mange år og ikke hadde jeg tid heller. 

Etter å ha sløvet i sofaen med kaffe og Friends dro pappa og jeg ut en tur. Han skulle handle litt bygg-greier. Ikke spør meg hva det er en gang, men et aller annet til leiligheten tror jeg. Det tok to minutter og etter det tok vi en liten kjøretur.

Vi dro til Tjølling der vi har bodd i alle år før vi flyttet like før jul. Vi kjørte forbi det gamle huset og ut til sjøen for å se på gården vi bodde i da jeg var liten. Det var skikkelig koselig! På veien passerte vi mange steder som satt i gang flashbacks, blant annet barne- og ungdomsskolen jeg gikk på, veien hjem til bestevenninnene jeg hadde da jeg var små og mye mer. Det er så koselig å gjøre sånt innimellom!

Nå er vi nok en gang tilbake i sofaen. Pappa har hjulpet meg med enkeltmannsforetaket mitt og vist meg hvordan jeg skal ordne med merverdiavgift og alt slikt. Jeg har også bestemt meg for å delta på et av kursene skatteetaten holder for nyoppstartede bedrifter så jeg kan lære enda mer om det.

Jeg føler meg faktisk skikkelig bra når jeg gjør slikt på egenhånd. Fører regnskap, registrerer merverdiavgift og får skikkelig kontroll på det som faktisk er mitt eget lille foretak. Det er gøy!

Vi skal slappe av litt til før det er middagstid. Pappa og stemor har begynt på lavkarbo (sjokoladenissen er en gave fra meg så den ble han dessverre nødt til å innta, haha) så da blir det lavkarbolasagne til middag. Spennende (not, jeg skulle gjerne hatt vanlig, men men). Så det skal jeg prøve meg på å lage det da. Hvis det blir vellykket kommer oppskriften på bloggen. 

Ønsker dere en super lørdag videre!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

UKENS SPØRSMÅL / LØNN, KOSMETISKE OPERASJONER, PARADISE ++

Du tar så utrolig fine bilder, elsker alle bildene dine<3 Hvilket kamera bruker du? :)

Tusen takk, så hyggelig at du liker bildene mine! Personlig synes jeg det er viktig med bra bilder på en blogg, så det er gøy å høre. Jeg bruker Canon Eos 550D, så har jeg en ekstra linje jeg bruker mest som er 50mm. 

Hva heter sangen som er i vlogen?

Det er Ikon - Lights remix!

Hva syns du om Isabel raad egentlig?

Jeg har møtt henne et par ganger via Sofie og Side2 og da ga hun et veldig godt inntrykk! En kjempehyggelig og blid jente.

Ka va inni dæm brødskivene dere kunne gå og spise på hele tia på PH? 🖤

De var så usunne, haha... Lyst brød med majones, ost og skinke. Heldigvis fikk vi mast oss til grovere brød etter hvert. Vi spiste de jo heeeele tiden. 

Hvor mye koster sånn akrylnegler du har, på Beauty House! <3

Det jeg gjør koster 990 fordi jeg har påfyll, men tror det koster rundt 1200 kroner for nye! Jeg vil virkelig anbefale dere å dra til Caroline på Beauty House Pilestredet om dere skal sette på negler. Jeg har prøvd fire andre steder som skal være bra i Oslo, men ingen er i nærheten. De knekker eller faller av innen kort tid, mens Caroline sine holder i en evighet. Forrige gang jeg var der hadde jeg ikke gjort noe med de på 6 uker og de så enda smashing ut. Det er en grunn til at jeg drar dit og betaler nå i stede for å få gratis et annet sted. Caroline er best og jeg kommer aldri til å dra til noen andre med mindre hun legger opp, haha. 


Se så fine neglene mine er! Looove them. 

Har ikke du skole? Du stresser ikke haha ...

Jeg tar to enkeltemner som tilsvarer fire timer med forelesning i uken fordelt over to dager. Så det å dra hjem i helgen er ikke noe stress. Disse er forøvrig på mandag og tirsdag så vet dere det. 

Hvem tjener best av deg og Martine J?

Det vet jeg ikke, spør ikke hun hva hun tjener. 

Hvem var innlegget du skrev i kveld om?

Hm.. Det er et veldig sårt og åpent innlegg som jeg synes var ganske skummelt å publisere. Jeg tror ikke jeg kan eller vil gå mer inn på hvem som var bakgrunnen for følelsene jeg beskrev der, men det handler på en måte ikke om en person selv om det gjør det. Det er mer mine følelser knyttet til noe, men ja. Det er litt vanskelig å forklare, men det er på en måte et menneske jeg ikke lenger har kontakt med så føler det blir feil å skrive noe mer enn det. 

Når var sist du og Sofie møtte Kevin?

Det er lenge siden! Kevin, hva gjør du? Haha. Det var faktisk lenge før jul, kanskje i november tror jeg? Da han sist var i Oslo.

Hvordan er det å bo i en storby? Har det noen ulemper?

Jeg føler at Oslo er verdens minste storby. Jeg ser mer fordeler enn ulemper da, det gjør jeg. Det er alltid mulig å gjøre ting, selv på en søndag. Jeg husker da jeg bodde i Larvik var byen død på søndager, men det er ikke Oslo. Det er alltid en utstilling, en forestilling, caféer, konserter, restauranter og sikkert mye annet man kan dra på, selv på søndager og midt i uka. Selv om det er en storby (får lyst til å si "storby", men ja) er det kort vei til skog og hav, noe som er fint. Hvis jeg må trekke frem en ulempe må det være at det er ganske skittent i sentrum. Altså, skikkelig skittent. Og at det tydeligvis er umulig å strø bakken så det er livsfarlig å gå ute om vinteren. 

Hva er drømmeferiestedet ditt hvor du helst vil dra?

Maldivene! Det virker som et sted hvor man virkelig kan koble av og bare nyte (så vil jeg også gjerne til Roma, Venezia og Australia).

Hvorfor tror du akkurat Erik og Isabel vinner PH?

Haha, nei altså... Jeg tror en av legende definitivt vinner, om det er Isabel eller en av de andre vet jeg ikke. Jeg ser bare til Sverige og legende-sesongen der og da stod det to all-star i finalen med hver sin nye deltager. Hele sesongen i Sverige var jo lagt opp for legendene og de stakkars nye guttene fikk jo null tv-tid. Fikk helt vondt av å se på det! Så derfor tror jeg det kommer til å stå to legender i finalen med hver sin nye deltager og jeg tror muligens det blir Erik bare fordi han ble sluppet før alle andre og det ble så mye greier ut av at han var broren til Erlend Elias, men som sagt så vet jeg ingenting. Jeg bare tror. 

Har du noen gang vært gravid og tatt abort?

Nei, heldigvis ikke. 

Hvor ville du bodd om det ikke var Oslo?

I Norge? Da måtte det blitt Trondheim, alltid hatt lyst til å bo der. 

Hva tenker du om at så mange bloggere opererer seg og fronter kosmetiske operasjoner og inngrep?

Jeg tenker at alle må få gjøre som de vil med seg selv og sin egen kropp. Når det kommer til å fronte slike inngrep ved å omtrent reklamere for det synes jeg ikke det er det lureste med tanke på at vi har utrolig mange unge lesere som faktisk ser opp til oss.

Gjør hva du vil, men hold det for deg selv. Ikke bruk det for å få klikk på bloggen din. Ikke vær så kynisk. Tenk litt lenger enn hav nesa rekker og ha i bakhodet at alt du sier og gjør kan være med på å påvirke unge mennesker selv om innlegget ditt om en eller annen operasjon eller et inngrep kanskje sikrer deg førsteplassen på topplisten i en ukes tid. 

Før noen kommenterer innlegget om leppene mine vil jeg igjen påpeke at jeg FJERNET det falske og ble naturlig :-)))).

Er mye på PH klippet bort?

Ja! Vi ble filmet hele døgnet i to måneder, og dere får se hva er det? 45 minutter av en dag? så ja, MYE er klippet bort. Det skjedde faktisk mer drama og intime ting enn hva som ble vist, men de ville kanskje ikke ha en slik drama- og sex-sesong.

Hvem av deltagerne fra din sesong har du fortsatt kontakt med?

Martine, Morten og Sofie ser jeg jo hver eneste dag! Andre jeg snakker med innimellom er Marcus, Isabelle, Rebecca og Petter. De andre ser jeg en sjelden gang og snakker med litt sånn innimellom via sosiale medier og det er koselig!

Hvordan er inntrykket ditt av Litauen? Vil du reise dit flere ganger?

Jeg ble veldig positivt overrasket! Folk var så utrolig koselige og imøtekommende, flotte muligheter for shopping og mat så ja, jeg vil definitivt tilbake. Reiseguiden til Kaunas kommer forresten til uken. 

Likte du livet før Paradise eller etter Paradise best?

Vanskelig å svare på altså... Det er egentlig ikke så store forskjeller. Jeg stresser mer over livet mitt nå enn da og kjenner mer på et slags press. Samtidig får jeg oppleve mye mer og gjøre morsomme ting jeg ikke hadde fått tidligere. Så kanskje dette livet? Ja

Hva er den beste beslutningen du noen gang har tatt?

Å dra til Mexico, haha. Seriøst, dere aner ikke hvor moro det var!

Kanskje litt personlig spørsmål, men hvor går alle pengene dine da? Med tanke på at du tjener på bloggen og jobber gaaanske mye? 🙂

Tjener lite på bloggen og jobber deltid :-) Har en husleie på 8000kr i mnd, i tillegg kommer strøm og Internett på rundt 1000kr til sammen så der har vi fort 9000kr. Studielån, mobil, trening, Spotify, forsikringer og mat. I tillegg handler jeg jo litt, er med på sosiale ting og da går pengene. Det er ikke det at jeg ikke har penger, men en slik tur (LA) koster utrolig mye og det har jeg ikke råd til å prioritere.

Skulle du ønske du var fra et annet land enn Norge?

Kanskje vanskelig å svare på, men jeg føler nei. Jeg er veldig glad for at jeg fikk vokse opp i et trygt og fint land sånn som Norge. Vi har fått skolegang, lov til å tenke og snakke fritt i det offentlige rom, helsetjenester, muligheter og ja. Norge er et fint land å vokse opp i. Skulle jeg valgt et annet måtte jeg tatt Island, men jeg er fornøyd med Norge altså. 

Har du tenkt til å ta noen tatoveringer eller piercinger?

Nei, aldri! Sier jeg nå, haha. Jeg synes det er veldig fint uten. Det eneste jeg kunne tenkt meg er flere hull i ørene. 

Er du venninne med Martine Lunde, hvorfor ikke i så fall?

Jeg vil ikke si at vi er uvenner, men nære venner er vi jo ikke. De gangene vi møtes synes i alle fall jeg at det er veldig koselig.

Hvor mye tjener du på bloggen?

Den siste lønningen jeg fikk var på cirka 4000 kroner etter skatt :-))))). Blir rik av å blogge, eller hva?

Hvordan er det å ikke ha en mamma?

Jeg har en mamma. Jeg har bare valgt å ikke ha kontakt med henne. Det er selvfølgelig litt spesielt, men det funker for meg. Skulle jeg ønske at det var annerledes? Ja, selvfølgelig, men sånn er det. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KOMMER JEG NOEN GANG OVER DET?

Skal jeg noen gang kommer over det? Det. Ikke deg. Deg er jeg ferdig med. Jeg vet ikke en gang hvem du er lenger.

Men min egen smerte. Det som gjør vondt. Det som er din skyld. Skal jeg noen gang komme over det?

Noen ganger tror jeg kanskje jeg bruker det som en unnskyldning. Kanskje jeg ikke er lei meg på grunn av deg? Kanskje jeg bare er lei meg.

Men det er skummelt. Så jeg skylder på det og på deg. Fordi det å være lei seg uten grunn skremmer meg. Det vil jeg ikke være.

Så jeg sier til meg selv at jeg er lei meg på grunn av det. At det er de samme følelsene som da. Jeg har vondt og det er ikke min egen skyld. Det er det jeg forteller meg selv. Noe annet er for skummelt å tenke på.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

PLUTSELIG BLE DET PRISUTDELING

Nå skjer det crazy ting her. Jeg, lille meg skal på Vixen Awards. Et event jeg har fulgt med på i mange år. Et event hvor de ekte bloggerne er. JEG SKAL DIT!

Det er så utrolig sykt å se hva som har skjedd på et år. Jeg har gått fra å være helt ukjent til å skrive for flere tusen mennesker hver dag. Jeg har fått bli en del av en fantastisk Side2-gjeng og nå skal jeg få være med på selveste Vixen Awards. Det er så sykt. 

Dette ble bestemt for noen få dager siden og av den grunn hadde jeg ingenting planlagt. Jeg satt i sofaen med ettervekst og et rosa hår som begynte å falme, helt uten kjole, brunfarge eller planlagt styling. Hallo liksom, det er et bloggevent (he he). Nærmest i panikk sendte jeg melding til frisøren min. "Har du en nødtime til i morgen? Jeg skal på Vixen!". Heldigvis klarte hun å presse meg inn før jeg skulle på jobb og vi fikk frisket opp fargen min så den ikke er oransje-rosa. Pjuh, da var det i boks!

Kjole? Nope. Det får bli noe jeg allerede har i klesskapet og sikkert har brukt mange ganger før, men det er mye fint å hente der så greit nok. Brunfarge? Vel, godt det finnes selvbruning for om jeg skal ha på meg sort (noe det antakeligvis blir fordi nesten alt jeg har av finklær er sort) må det til for hudfargen min nå er så lys at jeg nesten er grå. Sminke har jeg også så det ordner seg vel til slutt! 

Uansett så gleder jeg meg masse til mitt første offisielle bloggevent! Wiii, altså det er mulig det er kleint at jeg synes det er litt kult, men se for dere å plutselig stå i samme rom med mange av de dere har fulgt med på og sett opp til i årevis da! Det er jo moro. 

Det er forresten grunnen til at jeg reiser hjem fra Larvik allerede lørdag kveld, men det er verdt det. Hjem kan jeg dra når som helst! Min første Vixen skjer derimot ikke hver dag. Nå skal jeg hjem og lete frem et antrekk fra klesskapet og begynne å planlegge stylingen. Så spennende!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KOFFERTEN ER PAKKET NOK EN GANG

ANNONSE - alle lenker er annonselenker + sponset behandling

JAKKE HER / BUKSE HER / T-SKJORTE HER / ØREDOBBER HER

God morgen og god fredag, kjære lesere! Dagen i dag er superhektisk og det mener jeg som jeg aldri har ment før. Jeg er oppe nå og skal på trening, men jeg har ikke akkurat god tid.

Plutselig ble planen for helgen forandret og jeg skal noe veldig moro. Jeg klarte ikke å glede meg helt over det fordi jeg sitter her med utvasket rosa hår og ettervekst (jeg hater ettervekst).  Heldigvis fikk jeg nødtime hos frisøren min (sponset behandling) så vi skal få freshet opp håret mitt litt allerede klokken elleve og derfra drar jeg rett på jobb. 

I kveld skal jeg nemlig reise og derfor har jeg veldig stramt skjema i dag. Jeg skal faktisk en liten svipptur hjem til Larvik etter jobb i kveld. Planen var å bli til søndag, men nå drar jeg tilbake til Oslo allerede i morgen.

Det er to grunner til at jeg drar hjem igjen allerede. Nummer 1 - jeg trenger nok en gang hjelp med alt dette enkeltmannsforetak-, regnskap- og merverdiavgiftsgreiene og hvem er vel bedre til å hjelpe enn pappa? Nummer 2 - Samme fyren har bursdag neste helg, men da jobber jeg og kan ikke dra hjem så derfor blir det en minifeiring og gaveutdeling i morgen, woho!

Nå må jeg komme meg avgårde. Husk å still spørsmål til ukens spørsmål om det er noe dere lurer på, klem!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

HVORDAN DUMPE OG BLI DUMPA

Dating og dumping. Det er ikke bare enkelt å være ung (eller eldre) og singel i dag. En datingverden fylt med spill, utfordringer og strenge krav er hard, men det er vel kanskje verdt det i det lange løp.

På veien til kjærlighet må man gjennom mye og en av de tingene er å bli dumpa. Enten du blir dumpa i et forhold eller av daten din etter første møte. Kanskje du til og med blir dumpa før dere rekker å møtes? Så hvordan er det egentlig best å bli dumpa? Jeg har samlet tre alternativer som blir hyppig brukt i datingverden. 

GHOSTING. Denne formen for dumping går ut på å kutte all kontakt med personen du ønsker å dumpe. Du svarer ikke på meldinger. Du åpner ikke snaps. Du gir null respons uansett hvordan den andre personen prøver å komme i kontakt med deg. Denne er HARD. Du skal være ganske kaldhjertet for å klare å gjennomføre ghosting. Det som sitter igjen er enten en forvirret og irritert andrepart, eller en som faktisk tar hintet og synes det er ok. 

Personlig kunne jeg aldri brukt denne formen for dumping om jeg faktisk hadde møtt personen. Før den tid? Tja, det kan godt være. Da er det ikke verre enn å bare slette personen fra alle sosiale medier ,som forhåpentligvis ikke er så mange. 

ÆRLIGHET. Kan vi ikke bare være ærlig? Sånn helt seriøst, jeg liker denne. Hvis du ikke er interessert så bare si det. Det er ikke verre enn å si at "Hei, du jeg er ikke interessert. Beklager". Man forstår det om det er snakk om å ha vært på en date eller to. Dette er så mye bedre enn alle de idiotiske unnskyldningene, ghostingen eller løgnene man velger å bruke i stede... 

LØGNEN. Jeg har kjæreste. Jeg holder på med en annen. Jeg skal flytte til Bali om tre uker. SERIØST. Bare si hva som er greia. Er du ikke interessert så er du ikke det. Det er ingen (eller veldig få da) som planlegger bryllupet etter en date, så det går nok helt fint om du sier ting som de er i stede for å dikte opp at du skal flytte til andre siden på jorden. Uansett blir det veldig kleint hvis dere plutselig møtes på matbutikken etter fire uker og du fortsatt er i byen. 

Så, det er min mening. Nå er jeg nysgjerrig! Hvordan foretrekker dere å bli dumpa og dumpe? Er du en ghoster, ærlig eller er du en løgner? Tell me!

LOS ANGELES-TUREN ER AVLYST

Da jeg skrev hva jeg gledet meg til i 2018 var ikke LA-turen jeg skulle på med Sofie og en venninne til lenger en del av punktene. Det førte naturlig nok til en del spørsmål om hvorfor. Var ikke turen en gave fra Sofie? Hvorfor skal jeg ikke lenger dra? Har det skjedd noe?

Det hele er veldig lite dramatisk. Jeg sa ja til å bli med på en tur jeg egentlig visste jeg burde sagt nei til. Jeg visste det ville så gjerne få det til og det kunne kanskje gått, men det ville ikke vært lurt i det hele tatt. Det stemmer at jeg fikk en del av flybilletten i bursdagsgave av Sofie og en venninne, noe som gjorde det ekstra vanskelig for meg å faktisk ta det steget og trekke meg fra turen. 

Sannheten er at det blir for dyrt. Planen var å dra i to uker. Det ble plutselig tre. De to andre har et helt annet økonomisk grunnlag enn hva jeg har og da er det ganske vanskelig å dra på tur sammen. Alt ble rett og slett for dyrt for meg og jeg har ikke råd til å være tre uker borte fra jobb i samme måned slik ting er nå. Det er faktisk en stor forskjell på to og tre uker sånn sett, både i form av at jeg tjener 0 kroner og bruker en god del. 

Det er skikkelig kjipt fordi jeg gledet meg mye, men da jeg fortalte Sofie at jeg trakk meg ble jeg så utrolig lettet. Hun forstod det godt og jeg slapp å stresse med å bli dødsfattig. For å si det som det er har jeg nok utgifter nå og det å bli hjemme fra LA og heller starte på studiene igjen kjennes bra. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SKAL IKKE JEG FÅ FØLE MEG FIN FORDI ANDRE BLIR STØTT?

Det var ikke alle som forstod hva jeg mente med innlegget jeg skrev. Jeg spurte dere om jeg er bra nok nå som vipper er av og hår er ute og nå skal jeg forklare hvorfor jeg følte at jeg måtte stille det spørsmålet.

I en verden hvor forbilde nesten har blitt et ord man bruker for å kjefte og alt er krenk er det vanskelig å være blogger og offentlig person. Alt vi gjør blir kritisert og sett på gjennom et mikroskop på leting etter feil.

"Hva tror du 13-åringene som leser bloggen din tenker når du setter på løsvipper? Du gjør at de føler de må bruke vipper for å bli like pen som deg". 

"Hvorfor går du ikke i front som et godt forbilde og tar av deg vippene?"

"Tenk så mange unge jenter som leser bloggen din og tror du ser bra ut når alt er fake!"

Kommentarer som dette går igjen over alt, på de aller fleste blogger. Det er som om vi ikke kan få lov til å gjøre litt ekstra for å føle oss ekstra fine fordi andre blir støtt av det. Må jeg slutte å vokse bryn da, la de gro? Kan jeg ikke lenger fjerne dunbarten på overleppa? Skal jeg slutte med alt som gjør at jeg føler meg vel fordi jeg er et forbilde?

Det er snakk om små ikke-permanente ting som å vokse bryn, fjerne uønsket ansiktshår, farge vipper, sette på løsnegler og ha i extension. Jeg sitter ikke her og skriver om hvor fantastisk noe av det er. Jeg skriver at jeg føler meg vel med det og at jeg føler meg fin. Det er ikke puppe- eller rumpeimplantater. Det er ikke fettsuging. Det er ikke en kosmetisk operasjon. Det er små velvære ting som jeg liker å gjøre for å ta vare på meg selv som veldig mange andre unge og eldre kvinner over hele verden også gjør. 

Jeg synes ikke det er å være et dårlig forbilde, men nå var jeg selv lei og følte for å gå litt uten alt dilldall. Til gjengjeld farget jeg håret rosa, men pass på - dette er for all del ikke en oppfordring om å farge håret. Så vel...

Poenget mitt er at det er lett å føle at jeg ikke er bra nok for dere og for verden når alt jeg gjør for å føle meg bedre blir sett på som galt. Kanskje alle skal tenke litt på det? Dere har også et ansvar. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER