hits

Publisert den 09.04.2018 - Tanker

VI MÅ FAKTISK KUNNE SNAKKE OM SEX

Det er en ting jeg har stusset litt på, men ikke sett meg bryet med å ta opp før nå. Det har begynt å irritere meg kraftig at det å snakke om sex i 2018 er så tabu. Kommentarer som går på at blogging om sex ødelegger respekten for bloggeren og hvorfor i all verden det er nødvendig å være så åpen om det går til tider igjen.

Jeg forstår ikke hvorfor man skal tie ihjel noe som er så naturlig. Det blir ikke mindre usikkerhet blant unge og eldre kvinner og menn ved å ikke snakke om sex. Jo mer vi snakker om det jo mindre skamfullt blir det. Fordi mange føler faktisk skam ved sex! Mange er usikre og føler seg alene.

Hvorfor får jeg ikke orgasme?

Skal det gjøre vondt å ha sex?

Er det normalt å se på porno selv om jeg er jente?

Jeg har enda ikke hatt sex, betyr det at jeg er unormal?

Hvordan funker det med sexleketøy?

Er det bare jeg som har det slik? Er dette normalt? 

Spørsmål som dette surrer i hodet på både unge og eldre kvinner og menn. Er det ikke bedre at vi alle snakker om temaet enn at vi lar det ligge og går rundt og er redde for å spørre! Si hva du vil, men sex er fortsatt skikkelig tabubelagt her til lands og det er ikke kult. Derfor synes jeg det er kjempebra at flere og flere bloggere skriver om temaet sex. Vi legger ikke ut om hvem vi har ligget med eller hva vi liker i senga, men vi snakker om og tar opp forskjellige temaer innenfor sex. 

Se på Isabelle for eksempel! Hun gjør en strålende jobb med å opplyse og snakke åpent om sex ved å skrive innlegg som dette. Sofie har en "Let's talk about sex"-spalte hver uke hvor hun tar opp ulike temaer innenfor sex. Er det noe galt med det? Nei, på ingen måte! Jeg ser ikke at dette gjør annet enn å gjøre samfunnet vårt mer åpent og fjerne et tabu som aldri burde vært der.

Mange mener at bloggere er de nye spaltistene. Da spør jeg dere, hvor ofte har dere ikke lest en spalte hvor temaet er sex? Det finnes utallige spalter og artikler i både aviser og magasiner som tar opp dette. Hva er forskjellen på at en spaltist i et kvinnemagasin skriver om sex enn at en blogger gjør det? 

Personlig synes jeg det var kjempeflaut å snakke om sex frem til for bare et års tid siden. Jeg har endelig klart å se på det som hva det er, noe helt normalt. Det er normalt å snakke om og det er normalt å skrive om. Hadde det ikke vært for at jeg endelig brøt ut av å føle skam over sex så hadde jeg nok aldri funnet ut av vaginismen for eksempel. Jeg hadde ikke turt å fortelle om det til noen, fordi hvor flaut er det ikke å ikke klare å ha sex?

Igjen vil jeg be dere se på serien The Bold Type som ligger på NRKTV. Den handler blant annet om et magasin som tar opp dette temaet, samt mye annet. Det jeg elsker med nettopp den serien er at den er modig og frempå! Ingenting er tabu og selv om den ved første blikk kan se ut som en typisk chick flick vil den nok overraske dere positivt på flere måter.

Vi er i 2018 og det å snakke om sex bør være minst like normalt som å snakke om hvor langt du har gått på ski i påsken. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

6 kommentarer

Ingrid

09.04.2018 kl. 19:29
Jeg er så enig med deg! Det virker imidlertid på meg som om det blir lettere og lettere. Jeg er 35 år og da jeg var ung var det comme il faut for en jente å gi utrykk for at hun var kåt, men jeg har inntrykk av at dette er mye mer akseptert i dag. Og godt er det!

Ibizagutt

09.04.2018 kl. 19:59
Jeg er enig at det er en problem at folk føler skam med sex! I Norge vi tror det er en voksen og åpen holdning til sex. Men, å måtte gå ut og bli full til å møte noen er ikke en så veldig høyt sosiale nivå eller veldig voksen. Er det ikke mye bedre å bli litt kjent med noen for dere tar ting videre. Derpå har et mer ekte og naturlig forhold og sexliv med mer folellser og tillit. Trenger ikke å ta det så alvorlig men, det er ganske seriøst, og å drikker seg dritings da sove med hvem som helst er ikke så veldig bra for din sexliv eller! En mer sunn holdning med noen du liker og har felles interesse med kunne være mye dypere tifredsstillende, også.. jeg tror ikke at kulturen å måte drikke seg full er positiv for din sexliv uansett! Spesielt med sexuell sykdommer og derpå finne du ut at du liker ikke dem så mye! Så ja jeg synes det godt til å snakke om sex og bli bedre kjent med noen før dere hopper inn i sengen!

Anonym

10.04.2018 kl. 09:16
Æsj, har du hatt sex du har heilt sikkert ein gammel bestemor mus

Andrea Sveinsdottir

10.04.2018 kl. 09:23
Anonym: saklig

11.04.2018 kl. 02:40
Isabelle vise bare bikini bilder

Det er ikke å opplyse noen om sex

Mange bloggere tar masse sånne lettkledde bilder men snakke ikkje en dritt om sex og sånne ting

Andrea Sveinsdottir

11.04.2018 kl. 11:00
Anonym: Nei, hun skriver gode innlegg som det jeg linket til og disse: http://isabelleeriksen.blogg.no/1516195878_svar_p_deres_sprsml_om_sex_mensen_pupper_puberteten_.html, http://isabelleeriksen.blogg.no/1516459273_svar_p_deres_sprsml_om_sex_mensen_pupper_puberteten__del_2.html, http://isabelleeriksen.blogg.no/1516808474_svar_p_deres_sprsml_om_sex_mensen_pupper_puberteten__del_3.html :-)

Skriv en ny kommentar