hits

DET FINNES IKKE NOE MORSOMT MED ANOREKSI

10.08.2017 - 08:03 13 kommentarer

Nå er jeg igjen i sjokk og ganske irritert over hvor uvitende og korttenkte enkelte mennesker er. Denne gangen er det takeaway-restauranten Sidhu Golden Fish & Chips England som vekker disse følelsene i meg. Jeg blir kvalm av å lese hvordan de har valgt å reklamere for sin nye, tynne pizzabunn. 

Takeaway-restauranten har valgt å bruke en karikatur av Victoria Beckham med et slags misse-bånd over en beinete kropp hvor det står «anorektisk moteikon». I tillegg har de lagt på en pil mot Beckham og teksten "dette er ikke tynn", og en annen pil mot pizzabunnen som visstnok er beskrivelsen på tynn. Hele greia gjør meg kvalm. Hvordan kan noe se dette som morsomt? For det første er det utrolig respektløs mot en flott dame som til tider har vært veldig skummelt tynn. Det å gjøre narr av at hun er tynn, om det skyldes en spiseforstyrrelse eller ikke er utrolig skamfullt og ikke greit på noen som helst måte! 

De kaller pizzabunnen for Victoria Beckham-bunnen for å illustrere hvor utrolig tynn den er. «Vår nye Victoria Beckham-bunn er kun to millimeter tynn» er også brukt på denne grufulle plakaten. Det hele topper seg når eieren av restauranten går ut i media for å svare på det faktum at Victoria faktisk saksøker kjeden, noe jeg støtter henne fullt ut i.

 

A post shared by El Maz (@eslomaz) on

 

"It pushes the boundaries and encourages people to come in and try the pizza. People will remember it and tell their friends about it. It gets a lot of smiles off people and that is what we want."

Han klarer å lire ut av seg en del uttalelser for får meg til å lure på hvilken verden han lever i. Han sier blant annet at han og staben har full forståelse for alvorligheten av spiseforstyrrelser, men at han ønsker at kundene skal se det hele i kontekst og at det er ment som en morsom greie. Ja okei, en spiseforstyrrelse som kan forårsake beinskjørhet, forstoppelse, nyreskader og i verste fall hjertestans. Du kan faktisk ikke gjøre dette morsomt i noen kontekst. Dere burde lagt dere flate, skammet dere og fjernet plakaten som i utgangspunktet aldri burde blitt laget!


 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

13 kommentarer

Bra Andrea!!!

Andrea Sveinsdottir

10.08.2017 kl.09:54

Martine Halvorsen - Instagram: Martinehalv: <3

Vilde

10.08.2017 kl.10:21

Elsker det der<3 du er så godhjertet <333 alt er så sinnsykt sant og det er forferdelig trist.

Iselin

10.08.2017 kl.10:22

Kjenner jeg blir irritert over slike mennesker som dette, synes du gjorde det riktige å dele dette så flere får se hvordan enkelte mennesker er..huff sier jeg bare er helt sjokka over at noen kan finne på slike ting..

Danian. Gutteblogger

10.08.2017 kl.12:18

Huff. At det går ann. Som en dom gar hatt anoreksia vil jeg bate do at dette blir jeg irritert av.

Hege Kristin

10.08.2017 kl.12:20

uff...

Mirjam

10.08.2017 kl.13:54

Så sykt bra at du viser at det er ikke greit å tulle med sånt. Noen har det rett og slett så fint at de setter en flott dame som kansje ikke har det så bra, på en plakat og får pizzabunnen til å se tynnere ut. Som om hun liksom ikke er tynn nok. Jeg liker bloggen din veldig godt, fordi den handler om mer enn sminke osv. Den er inneholder viktige ting somer bra at kommer i lyset sån at flere kan lære og at viktig budskap blir spredt. Du er flink Andrea!💗🦋

Andrea Sveinsdottir

10.08.2017 kl.14:03

Mirjam: Tusen takk, Mirjam <3

Lol

11.08.2017 kl.01:06

Jævla trist at du blir sur av sånt, tror du egnt at blogg inlegget ditt kommer til å forandre hele reklamen, bare la det ligge, ikke noe du kan gjøre med det uansett. Du skriver bare om dette for å framstille deg selv som en "snill" person blant de få som leser bloggen din.

Andrea Sveinsdottir

11.08.2017 kl.01:22

Lol: Wow. Hvis du synes det er trist at jeg blir sint over at noen bruker en alvorlig, utrolig utbredt og i verste fall dødelig sykdom som humor så har du et problem. Det er ganske trist at du ikke blir sint av å se denne reklamen. Jeg får ikke endret det, nei, men som jeg skrev i innlegget før dette må man stå opp for det man mener og bruke stemmen man har. Det er det dette handler om. Ikke hvordan jeg fremstiller meg selv. Jeg lar ikke noe jeg bryr meg om ligge, men om jeg var deg ville jeg kommet meg langt unna denne bloggen om du ikke takler å se at mennesker står opp for det de bryr seg om og sier ifra når de mener at noen blir behandlet urettferdig. Det er akkurat det som skjer med Victoria og alle som lider av denne sykdommen. De med deres sykdom blir bagatellisert, og det er ikke greit.

11.08.2017 kl.06:33

Som en med anoreksi på tiende året blir jeg ikke provosert av dette, men jeg synes det er utrolig unødvendig!

Gry

11.08.2017 kl.23:52

Jeg reagerte oxo veldig sterkt på den der!..

Ved siden av den respektløsheten de viser for spiseforstyrrelser, gir de tydeligvis fullstendig faen i hvordan dette påvirker selvfølelsen til de som er tynne av natur. - For ikke snakke om at Victoria Beckham faktisk er et menneske hun oxo, med følelser og derav blir såret, akkurat som deg og meg. - Og dersom hva jeg leste på en el annen nettside her om dagen stemmer, reagerte hun faktisk på denne annonsen.. Det her er jo ikke mindre enn grov hets/mobbing, og dermed fullstendig uakseptabelt. Slik jeg ser det, er dette her faktisk så kvalmende galt at det krever en el annen form for straffereaksjon. Her holder det liksom bare ikke å forlange at de avbryter kampanjen..

Andrea Sveinsdottir

12.08.2017 kl.08:05

Gry: Uttalelsene til eieren viser jo bare at han er ekstremt uviten... Hun saksøker dem faktisk, og det synes jeg er på sin plass! Helt forferdelig.

Skriv en ny kommentar