hits

VI KVINNER ER MER ENN NOE DU KAN PENETRERE

25.04.2017 - 19:18 61 kommentarer

Det var innsjekk på Paradise Hotel i går, og det er alltid like spennende. Denne gangen kom det to deltakere, og ikke bare en som det vanligvis gjør. Fineste Isabelle sjekket inn, noe jeg vet mange har ventet på. I tillegg kom Morten S, som er en veldig hyggelig gutt, men jeg må innrømme at jeg reagerte på hvordan han uttalte seg om jenter i introvideoen sin. 

Jeg begynner generelt å bli dritt lei av å høre gutter omtale jenter som eiendom eller objekter. Det blir blant annet sagt at jenter skal brukes, de skal ligges med, og de skal også brukes på kjøkkenet. Hva faen er det du sier? Beklager uttrykket, men jeg har faktisk ikke noe bedre å komme med akkurat nå. Jeg er overrasket over at det fortsatt finnes slike holdninger blant norsk ungdom. Paradise Hotel har et ganske ungt publikum, og hva slags holdning er det som spres ved slike ting? Jo, det er en nedverdigende og kvinnefiendtlig holdning som ikke bør aksepteres av noen i år 2017! 

Det finnes nok av gutter som allerede omtaler jenter som objekter. Vi er en 7'er, vi er en digg rumpe, vi er de syke puppene og vi er et ligg. Vi trenger ikke flere gutter og menn som snakker om oss på denne måten. Dessverre føler jeg at dette er en helt vanlig ting blant unge gutter.

Senest for to dager siden hørte jeg en historie om et lite tettsted i Norge hvor unge gutter bytter nakenbilder av jenter som om det var Pokemon-kort. Hva i all verden er det for noe tull? I så ung alder, og på små steder er det utrolig viktig å føle at man er med i gjengen og at man er en av de kule. Ting som dette presser for det første disse unge jentene til å ta nakenbilder, og sende de videre, men det presser også unge gutter til å be om de for så å bytte de bort. Du er jo ikke med i gjengen om du ikke har noen nakenbilder av den fineste jente i klassen du kan bytte mot den fineste i parallellklassen. Dette er så sykt!

Ved å si at kvinner skal brukes støtter man slike holdninger som på lang sikt kan være veldig ødeleggende for unge mennesker. Vi kvinner er absolutt ikke verdt noe mindre enn en mann, og tro meg kjære gutten min, vi er mye mer enn en kokk på kjøkkenet og noe du kan penetrere.  

61 kommentarer

Gøril

25.04.2017 kl.19:38

Veldig bra skrevet, helt enig med deg! :)

Andrea Sveinsdottir

25.04.2017 kl.19:42

Gøril: Tusen takk <3

Hege

25.04.2017 kl.19:47

Bra skrevet! Girlpower!

Andrea Sveinsdottir

25.04.2017 kl.19:48

Hege: Thanku!!

Morten S

25.04.2017 kl.19:53

Beklager, Andrea!❤ uttalelsene var ikke okei.. Du vet jeg egentlig er snill :)

Andrea Sveinsdottir

25.04.2017 kl.19:56

Morten S: Det går bra, Morten <3 Ja, du er en fin fyr, men det der er ikke greit altså haha. Klarte ikke holde meg <3

Morten S

25.04.2017 kl.19:58

<3

Elina

25.04.2017 kl.21:04

Yes, Bra skrivet!

Selma

25.04.2017 kl.21:54

You Go Girl!!✨✨Digger deg!!

Andrea Sveinsdottir

26.04.2017 kl.01:04

Selma: Åå, koselig <3

25.04.2017 kl.22:08

Så utrolig bra skrevet! Er helt enig med deg, det han sa var ikke ok! Fikk et ganske dårlig inntrykk etter innsjekk, håper det endrer seg utover sesongen:D

Andrea Sveinsdottir

25.04.2017 kl.22:20

Anonym: Takk!! Han er en veldig hyggelig gutt ellers altså :-)

Malin

25.04.2017 kl.23:47

Amen!

R

26.04.2017 kl.12:10

Glimrende innlegg! Endelig noen som belyser dette. Satt og irriterte meg grønn på det samme i går. Thumbs up!

Andrea Sveinsdottir

26.04.2017 kl.14:36

R: Thanku!!

Henriette Wøllo

26.04.2017 kl.15:43

Jævlig bra sagt rett å slett! :)

Torleif

26.04.2017 kl.15:43

nawww, noen som har lyst til å være relevante. Jesus Kristus så basic du er. Er du virkelig så tom og kjedelig som de fremstiller deg på tv? Bryt med mønsteret Andrea! Du må ikke være så himla eks paradise deltager. Hva blir det neste? større pupper, tips om trening? La nå faen meg gutter være gutter. Vi gutter tilber dere kvinner som guder, og ja dere er digge å knulle. Men hvem faen bryr seg. Har noen knust hjertet ditt? Føler du deg ikke digg nok? hvor kommer dette tullete mannehatet fra? Har du blitt avvist litt mange ganger? Trenger du kjærlighet? Kanskje du burde jobbe litt med personligheten din? Spør deg selv dette: "hvorfor er ikke jeg tiltrukket av petter, men Aleksander og Morten?".

Tom

26.04.2017 kl.15:53

interseksjonell radikalfeministisk skjitprat

Geir

26.04.2017 kl.15:53

Nå er det da slik at kvinner lever i en verden som rommer sminke, falske vipper, push up bh, hold in tights, filter, silikon og botox. Det ER slik at jenter hvisker og tisker like mye - om ikke mer, om jenter og deres utseende enn det gutter og menn gjør.

Menn er også mer enn en bank. Det er så mange kvinner som går etter penger. Det er også slik at vi gutta er heller ikke voldtektsmenn eller voldelige i like stor utstrekning som det feminister velger å dele i all offentlighet. Husk: Før var det "alle menn er voldtektsmenn" ... nå? "Litt søtere og bedre" - med at "alle menn KAN bli voldtektsmenn".

Må du heller ikke glemme forskjellene som er å finne. Er menn på Tinder? Er de bare ute etter et ekkelt ligg, mens alle kvinner og jenter er der for å finne kjærligheten. Sex? Kåte gutter? Grisegutter er velkjent ordspill. Mannens utløsning er ekkelt - mens de tusen skriv om "hvordan kvinne kan få orgasme" er fantastisk. Når det kommer til jenter og sex? Da er det deilig kvinnefrigjøring og tipp topp. Det er heller ingen jenter som ser på gutter eller menn som et objekt - selvsagt ikke. Det er heller ingen jenter eller kvinner som drikker seg dritings og har en heller helt annen stil enn hva man leser om. Om man skulle tro bloggere Norge rundt - er det jo som alltid bare gutter og menn som er ekle.

Hva om dere jenter først jobbet med eget selvbilde? Du veit - det som alltid trenger påfyll fra omverden. Denne oppmerksomhet - enten fra gutter - eller, som mer velkjent: Fra andre hunnkjønn. Hva om dere også slutter å spille offer til en hver tid? Om man skulle lytte til bloggere - er det jo et underverk i seg selv at kvinner og jenter i det hele tatt våger seg utendørs.

Objekter. Hvem er det som hyller fks. Sophie Elise? Hvem er det som klapper for hennes kropp? Er det gutter - eller er det jenter? Hvem er det som ser opp til Sophie Elise, er det gutter eller er det jenter? Operert ung jente - det er tipp topp! Men nåde om en eller annen gutt har rangert en eller annen kroppsdel. Kardashians? Hvem følger de? Hvem har gjort de til "helter"?

Det er så mange unge jenter som følger andre unge jenter og kvinner på Instagram og Facebook. Disse som poserer i rett lys, filter og annet - som får alle andre unge jenter til å ønske å bli det samme. Tror det er et langt større problem enn gutter og det som er beskrevet over.

Men først og fremst - bør man jo hoppe over Paradise Hotel eller hva det nå heter. Der dreier det seg om å spille på kropp, være mest mulig vulgær og - som alle andre unge mennesker i dagens samfunn: Lide av oppmerksomhetssyken.

Kjenner ikke til en gutt eller mann som skulle ønske de var med på Paradise Hotel. Men kjenner bøtter og spann med jenter og kvinner som manisk følger med. Hvorfor? Se på hvor kjente mange av disse såkalte deltagere blir. De blir kjendiser for ingen verdens ting. Igjen: Er det gutter eller jenter som klapper for disse deltagere?

Tom

26.04.2017 kl.15:55

Å framstille menns helt naturlige tiltrekning mot kvinnekroppen for noe galt og snuskete er ikke annet enn godt gammeldags mannehat pent innpakket.

Dette er 3rd wave feminisme på sitt styggeste

Geir

26.04.2017 kl.16:12

*Edit. Leser nå at blogger selv har vært med på dette såkalte Paradise Hotel. Gratulere, nok et menneske som har blitt "kjent" for ingen verdens ting, som har følgere av det kvinnelige kjønn - som blir løftet opp av det kvinnelige kjønn - for ingen verdens ting.

Sikkert tusenvis av følgere, hylende jenter som vil bli like kjent, se likedan ut, bli servert omtale og - viktigst: Bli hørt og sett - selv om meninger og innhold er like holdbart som melka jeg kjøpte sist høst.

Det skal bli spennende når generasjon "Se på meg, se på meg - se på meg ellers bruker jeg offerrollen igjen" trer inn i voksenverden ...

Feminister; den ultimate turnoff

26.04.2017 kl.16:23

Det finnes bare en ting som er mer turnoff enn en feminist og det er en full feminist.

Kaja

26.04.2017 kl.16:32

Geir du burde starte en klubb med de andre kvinnehaterne og diskutere med dem i en kjeller langt vekk fra andre mennesker om du absolutt må uttale deg. Slike holdninger du har hører ikke hjemme hverken på nett eller i offentligheten.

Dette er IKKE mannehat. Det handler om respekt begge veier og å ikke se på andre medmennesker som en gjenstand for bruk og kast. Grøsser over menn (og kvinner) med slike holdninger som kommer frem her.

Slike holdninger må bekjempes

26.04.2017 kl.16:39

...nok en blogger som lirer av seg

- rasisme (kjønnsdiskriminering)

- taler varmt for innføring av dobbelt standard (mer rasisme)

Vi normale mennesker vil aldri akseptere dette; om de er forkledd som nazister eller feminister. (punktum)

Sara

26.04.2017 kl.16:42

Bra innlegg! Jeg leser egentlig ikke blogginnlegg, men dette var veldig sant!

Her er det mange fornærmede gutter altså! Det morsomste er at dere gutter bare beviser poenget hennes. Dere liker ikke det hun skriver fordi det rett og slett er sant og dere føler dere truffet :) Hvis dere ikke hadde følt dere truffet hadde dere heller ikke kommentert.

Så stå på Andrea! Fortsett å skrive om slike relevante temaer! :)

Andrea Sveinsdottir

26.04.2017 kl.16:50

Sara: Tusen takk, Sara!!

Torleif

26.04.2017 kl.16:55

BRYT MØNSTERET ANDREA!!

Snøfnugg...

26.04.2017 kl.17:10

...dere har ingen framtid med slike holdninger. Men vit at vår normale oppdragelse har gjort oss såpass storsinnet at vi nok vil tilgi dere, tross alt...

26.04.2017 kl.17:19

Satt ikke du og diskuterte penislengde i en episode her...?

Tonka

26.04.2017 kl.18:07

Hodet ditt ville eksplodert om du var flua på veggen når gutter snakker sammen.

Kjetil Stokka

26.04.2017 kl.18:10

Ja, man må ha respekt for kvinner, kvinnen er skapt av Gud som en hjelper. Hvis Gud ikke hadde skapt kvinnen, så hadde mannen fått til ingenting, og ingenting sex med en kvinne ever!

18Så sa Gud Herren: Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil gjøre ham en medhjelp som er hans like.

19Og Gud Herren hadde formet av landjorden alle markens dyr og alle himmelens fugler. Og han førte dem til mennesket for å se hva han ville kalle dem. Det mennesket kalte hver levende sjel, det ble dens navn. 20Så ga mennesket navn til alt feet, til himmelens fugler og til alle markens dyr. Men for seg selv fant mennesket ingen medhjelp som var hans like. 21Da lot Gud Herren en dyp søvn komme over mennesket, og mens han sov, tok han et av hans ribben og fylte igjen med kjøtt.

22Og Gud Herren bygde av det ribben han hadde tatt av mannen, en kvinne, og førte henne til mannen. 23Da sa mannen: Denne gang er det ben av mine ben og kjøtt av mitt kjøtt. Hun skal kalles manninne*, for av mannen er hun tatt. *på hebr. heter mann isj, kvinne heter isja 24Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og forbli hos sin hustru, og de skal være ett kjød. 25De var nakne, både Adam og hans hustru, men skammet seg ikke.

Per-Morten

26.04.2017 kl.18:13

Enda værre er at dere ser på den dritten der... sleivprat om damer er vel egentlig ikke noe nytt, og den dagen den guttepraten er borte er det noe alvorlig gæernt desverre...

Er vel ingen tvil om at damer ikke går på line mellom kjøkken og soverom i dag, når det flyr så mange menn rundt med babyer hengene på magan og drikker latte:)

Maria

26.04.2017 kl.18:25

Så bra skrive Andrea! Fekk heilt vondt når eg hørte det han sa...

Ole

26.04.2017 kl.18:39

Kvinner er utelukkende sex objekt

Siri

26.04.2017 kl.18:40

Wow så mange sinte menn her! :)

26.04.2017 kl.19:02

Mannfolk er noe dritt som sier sånt

Men da kan jentene gjøre seg kostbare heller ? Da forstår mannfolk at jenter ikke skal være en ting som skal brukes

M

26.04.2017 kl.19:24

Kjempebra innlegg, Andrea! Dette et et viktig tema og et stort underliggende problem i Norge som blant annet fører til den voldtektskulturen vi desverre har. Ved å lese kommentarene fra et par av mennene over blir det bare ekstra tydelig at du traff spikeren på hodet ;) Stå på, heier på deg!!

Andrea Sveinsdottir

26.04.2017 kl.19:27

M: Tusen takk for fin kommentar <3

Sinte menn?

26.04.2017 kl.20:01

Hihi, neida, ikke bekymre dere om det på våres vegne, snøfnugg 😃

<33

26.04.2017 kl.20:23

Liker deg, ble sykt glad at Morten S måtte sjekke ut. Fyf for en dritt

26.04.2017 kl.21:12

Geir : må da gå an å bry seg om å se pene ut uten at mannfolk skal synes at dem ikke er verdt en dritt ? Hvis mange gir faen i sminke og operere seg blir dem sett på som folk då?

Jenter må få gjøre hva faen dem vil med utseende sitt uten at dere mannfolk skal se ned på dem

Jenter ser ikke ned på mannfolk utseende messig ,ikke på den måten dere gjøre ialf

Julia Vinda

26.04.2017 kl.21:39

Viktig!

Ble kvalm og mislikte han med en gang! Men så jo etterpå at han ikke var så ille allikevel. Bra skrevet!

C

26.04.2017 kl.23:52

Geir bl.a. ; Her nevnes det INGENTING om menn generelt eller "alle" menn. Såååå slapp av.

Dette er rettet mot de guttene som på "direktesendt" _faktisk snakker utrolig nedlatende om de jentene de har i rundt seg. Det må være forståelig at de jentene synes det er ubehagelig å få gode venner - for så å få vite at bak ryggen deres har guttene KUN snakket om puppene, rumpa elller "faen hun vil ikke ligge hun er dritt".

Og de unge guttene, fremtidens menn og forbilder for andre unge gutter, som sprer bilder av jenter - hvor jenta blir ydmyket, nedverdiget og kun gjort til et objekt..

#geirharsanditrusa :)

Nora

27.04.2017 kl.00:02

Haha, det er visst noen få personer her som ikke helt forstår forskjellen mellom en feminist og en sjovinist, ser jeg. Og kanskje føler seg litt truffet??

Monica

27.04.2017 kl.00:13

Til Geir: Delta på PH > bruke tid på å skrive 10 avsnitt i kommentarfeltet til en som har deltatt på pH.. få deg litt luft!

Monica

27.04.2017 kl.00:16

*Edit. 11!!!! Avsnitt

Maria S.L.

27.04.2017 kl.07:46

Helt riktig å si ifra om dette, Andrea! Ikke okei i det hele tatt, og godt å se at Morten S tar det til seg.

Hadde egentlig ikke trodd at dette kom til å utløse lange avsnitt med rent kvinnehat og nedlatenhet fra voksne menn, ei heller BIBELVERS!!? Hahhaha...

Denne morningen lo jeg godt :'D Det håper jeg at du gjorde òg. Ha en fortreffelig dag!

Nora E

27.04.2017 kl.08:27

Hahaha jeg måtte le da jeg leste kommentarfeltet her. Så bra innlegg Andrea! Jeg synes ikke du er noe basic som han søte Torleif oppi der mener.

"Å framstille menns helt naturlige tiltrekning mot kvinnekroppen for noe galt og snuskete er ikke annet enn godt gammeldags mannehat pent innpakket". Andrea har da på ingen måte fremstilt noens seksualitet som noe galt og snuskete. Hun har bare påpekt at det ikke er din jævla RETT til å ligge med en jente, og at jenter skal behandles med respekt. Og hvorfor alle dinosaurene i kommentarfeltet her skal nevne Sophie Elise er også litt kjørt av veien - poenget er vel at man skal kunne se ut akkurat som man vil uten å bli behandlet som et objekt. Heier på deg Andrea, og at vi jenter kan stå sterkt sammen og tviholde på menneskerettighetene våre. Ha en fin dag:)

Mari

27.04.2017 kl.09:12

Her var det mange sure, sinte menn! Syns det er dødsbra at du sier i fra Andrea, for det er ikke greit å omtale kvinner på den måten. Fikk helt sjokk av at noen kunne si noe sånt på TV i 2017. Stå på!

Vera

27.04.2017 kl.11:17

Lol, bra kvalitet på mennene som kommenterer her. Nesten vanskelig å vite om de er helt idiot eller om de tuller.

Fortsett å skrive ting som det her, Andrea! Det er viktig, og det ser ut som det treffer noen hvertfall:)

Vi tuller :-)

27.04.2017 kl.11:36

Vi synes bare det er så søtt når dere blir trigget av ord 😂

Rune

27.04.2017 kl.11:36

Som paradise hotel deltaker diskvalifiserer du deg egentlig fra å mene noe om noe som helst. Hadde du søkt jobb hos meg ville søknaden din gått rett i søpla med en gang jeg googlet navnet ditt. Det gjelder også alle andre jeg kjenner i lederstillinger eller som driver for seg selv. Rart dere fjols som deltar på dette mølet ikke tenker på slikt, men dere kan sikkert jobbe som bartendere, partyfiksere eller glamourmodeller etc da..

Tine

27.04.2017 kl.11:36

Kan ikke si jeg har truffet mange menn som er sånn det blir snakket om her.

Kanskje man heller må revurdere hvem man har rundt seg, hva slags miljø man er i. Hva forventer man egentlig å finne på ett reality show basert på halvnakne damer og menn som drikker seg drita? Ett show som baserer seg på sex?

Får å få respekt så man man kanskje også se litt på seg selv også, respekt er noe man i denne verden må jobbe for. Paradise hotel er kanskje ikke det beste stedet hvis man leter etter det.

Sier ikke det er greit å objektifisere hverandre slik, langt i fra. Men cmon...reality TV elsker jo sånn drama. Money in the bank!

Btw, tror kvinner kan være like ille også.

Åshild

27.04.2017 kl.12:17

Dæven døtte her var det mye gull. Altså, det som fascinerer meg her er at Morten S. som faktisk var den som sa disse greiene, HAN klarer å se at han har tråkket over streken og ber Andrea om unnskyldning. I stedet for at ballen da kan legges død, så henger sinte mannfolk seg på, og føler seg krenket over at Andrea mer eller mindre sier "kvinner har også et liv, vi eksisterer ikke utelukkende for å tilfredsstille menn". Hvordan i helvete går det egentlig an å klikke over det?! Og angående kommentaren til "Feminister den ultimate turnoff" så vil jeg påpeke at Andrea ikke har skrevet i dette innlegget at hun er feminist. Hun skriver at hun er drittlei at kvinner framstilles som objekter. Dersom hun velger å identifisere seg selv som feminist, så gratulerer. Ingenting galt i å ønske likestilling mellom kjønnene. Men drit i å ilegge henne merkelapper og karakteristikker.

Har ikke sett PH før og ei heller lest bloggen din Andrea, men dette innlegget stiller jeg meg 100% bak. Fortsett sånn!

Linda

27.04.2017 kl.12:47

Ironisk at personen med navn "Vi tuller :-)" sier:

"Vi synes bare det er så søtt når dere blir trigget av ord :)"

når det åpenbart er mange sinte menn som blir trigget av at Andrea sier kvinner er mer enn noe man kan penetrere

Torleif

27.04.2017 kl.15:14

Kjære alle kvinner i kommentarfeltet. En ting skal dere være veldig klar over, det er ingen her som blir truffet av kommentarene deres. Det er bare så vannvittig gøy å lese kommentaren man får tilbake. Nå skal det sies at vi truffet i den forstand at vi blir litt stresset. Jeg personlig har datet mange vakre kvinner, utseende er KJEMPE viktig. Et godt utseende indikerer gode gener. Problemet er bare å være menneske i den verdenen vi lever i idag. Vi har de samme primitive behovene og tankene som dyrene har, men samtidig ønsker vi noe mer. Personligheten er viktig for at et forhold skal vare. Det de fleste menn her reagerer på er dumme, kjedelige, usikre og tynnhudede kvinnfolk i hopetall. Jeg har datet litt for mange av dere, så det blir litt bruk og kast. Få av dere skiller dere ut. Det er så forbannet mange dødskjedelige kvinner som dere selv. Jeg trur de fleste guttene her irriterer seg over at de enda ikke har funnet seg ei skikkelig dame, så i et desperat forsøk prøver de å endre meningene deres. Uheldigvis er det vanskelig å få tankene på papiret uten å formulere seg feil. For mange norske kvinner er hyklerske og mangler selvinnsikt. Dere er drit kjedelige. Det finnes en grunn til at så mange kvinner får hjertet sitt knust av såkalte "fuckboys", det er jo ingen som det er verdt å ta vare på personlighetsmessig. DET VIL ALDRI BLI SLUTT PÅ OBJEKTIFISERING, SÅ LÆR Å LEV MED DET. Bli glad for at gutta syntes du er digg og har lyst til å knulle deg. Vær glad for at du ikke er stygg. Ikke ta deg selv så høytidelig. BRYT MØNSTERET!! det er sånne som deg som setter idiotiske ideer i hodet på søstrene mine. De utvikler mer usikkerhet og sinne på grunn av sånne som deg.

Karine T. Rangnes

27.04.2017 kl.17:34

Er faktisk uenig i nesten alt som blir skrevet i innlegget... Litt rart at det alltid er "billige" jenter som Andrea som lager teite innlegg som det her. Kanskje hvis ikke folk oppførte deg som en billig hore ville ikke gutter behandlet deg som en :)

Andrea Sveinsdottir

27.04.2017 kl.19:01

Karine T. Rangnes: Jaha, Karine nå er jeg veldig spent på å høre hvorfor jeg er billig og hva som gjør at jeg oppfører meg som en billig hore? :-) Har du noe konkret å komme med eller er du bare en av de mange jentene som klamrer seg til hore som et random skjellsord uten sammenheng med hva det egentlig betyr? Veldig spent på svaret ditt!

Nina

27.04.2017 kl.19:46

syntes ikke dette er en "feminist" greie, som mange mener... Skjønner at gutter er tiltrukket av det feminine og fine ved jentene, jenter tenker jo sånn som gutter og. TENKER sånn om gutter, men hva du sier og mener er en annen sak. Jeg tror alle er feminister, og de som ikke er det, er sexister. Feminisme blir sett så veldig ned på, bare fordi jenter ønsker å bli behandlet som mennesker og ikke objekter... er helt utrolig at mennesker i 2017 ikke ser at det ikke er snakk om mannehat, men et søk om rettferdighet hos kvinner. Og gutter som uttaler seg sånn, er akkurat det, gutter. Ekte menn ville aldri sakt noe slik :)

Bra Andrea! Du er konge :)

Torleif

27.04.2017 kl.20:08

Gi meg en kommentar Andrea, forsvar deg selv mot meg. Å forsvare deg selv mot Katrine blir for enkelt.

Kine

29.04.2017 kl.13:17

Wow... så mange bitre mennesker da, gitt!

Helt enig med deg Andrea!

-Torleif ta deg en bolle.

Skriv en ny kommentar